16.3.13

Δ.ΕΛΛΑΔΑ: Στην 3η θέση σε κατάσχεση κοκαΐνης- Στην 4η στην ινδική κάνναβη

Στην τρίτη θέση σε πανελλαδικό επίπεδο η περιφέρεια δυτικής Ελλάδας, σε ποσοστό κατασχέσεων ποσοτήτων κοκαΐνης, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση του Συντονιστικού Οργάνου Δίωξης Ναρκωτικών για το 2011. 
Επίσης, σύμφωνα με την ίδια έκθεση, η Δυτική Ελλάδα έρχεται τέταρτη σε ποσοστό κατασχέσεων φυτών ινδικής κάνναβης, ενώ την ίδια θέση κατέχει και σε αριθμό υποθέσεων ναρκωτικών που απασχόλησαν τις διωκτικές αρχές.
Όσον αφορά τους τρεις νομούς της Δυτικής Ελλάδας, η Αχαΐα συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ποσοστό σε υποθέσεις ναρκωτικών.
Ειδικότερα, στην Αχαΐα καταγράφηκαν 363 υποθέσεις (50,5%), στην Αιτωλοακαρνανία 181 (25,2%) και στην Ηλεία 175 (24,3%).
Στα άτομα που εμπλέκονται σε υποθέσεις ναρκωτικών οι αναλογίες είναι περίπου ίδιες. Στον Αχαΐα εμπλέκονται 423 άτομα, στην Αιτωλοακαρνανία 236 άτομα και στην Ηλεία 229 άτομα.
Σε ό,τι αφορά τις κατασχέσεις ναρκωτικών ουσιών, στην ακατέργαστη κάνναβη τα «πρωτεία» κατέχει η Αιτωλοακαρνανία με ποσοστό της τάξης του 65,9% επί του συνόλου των κατασχεθεισών ποσοτήτων στη Δυτική Ελλάδα. Ακολουθούν η Αχαΐα με 30,7% και η Ηλεία με 3,4%.
Στην κοκαΐνη, οι κατασχεθείσες ποσότητες στην Αχαΐα είναι οι μεγαλύτερες στο σύνολο της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, με ποσοστό της τάξης του 98,9%.
Η Ηλεία κατέχει τα πρωτεία στα περισσότερα φυτά ινδικής κάνναβης που κατασχέθηκαν με ποσοστό 51,7%, ενώ ακολουθούν η Αχαΐα με ποσοστό 42,9% και η Αιτωλοακαρνανία με ποσοστό 5,4%.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου