14.3.13

Συνεχίζεται το 1ο Καλαματιανό Καρναβάλι 2013

Με μεγάλη επιτυχία έγινε την Τετάρτη στο κλειστό γήπεδο Καλαμάτας «Τέντα»το 4ο quiz για το «Μυστικό που κρύβει η πριγκίπισσα Ιζαμπώ». 
Εκατοντάδες καρναβαλιστές συμμετείχαν στα mini παιχνίδια μπάσκετ αφού έκαναν τη σχετική προθέρμανση. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο παιχνίδι συμμετείχαν μικρά παιδιά συνοδευόμενα από τους γονείς τους και πολλοί νέοι και νέες. 
Επικράτησε πολύ καλή διάθεση και εορταστική ατμόσφαιρα στα πλαίσια υγιούς συναγωνισμού και ευγενούς άμιλλας μεταξύ των group. Αμέσως μετά ακολούθησε πάρτι με πολύ χορό από όλους τους καρναβαλιστές.
 Το μεγάλο τριήμερο της Αποκριάς αρχίζει αύριο, με το αποκορύφωμα των εκδηλώσεων του 1ου Καλαματιανού Καρναβαλιού.
Την Παρασκευή 15 Μαρτίου, στις 20.00, θα διεξαχθεί το προτελευταίο quiz για το «Μυστικό της Ιζαμπώ» με καινούργιες εκπλήξεις για όλους τους καρναβαλιστές, ενώ την ίδια μέρα στις 21.00 η Big Band του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας θα παίξει χορευτική μουσική στην πλατεία Αγίων Αποστόλων. 

 Το Σάββατο 16 Μαρτίου, στο λιμάνι της Καλαμάτας στις 13.00, θα γίνει η «Ιζαμπιάδα», ένα σύνολο καρναβαλικών δρώμενων για να ολοκληρωθούν τα quiz σε πανηγυρικό τόνο.
Την Κυριακή 17 Μαρτίου, είναι η μέρα της μεγάλης καρναβαλικής παρέλασης. 

Η Φιλαρμονική του Δήμου Καλαμάτας θα προηγείται παίζοντας μουσικές του καρναβαλιού και θα ακολουθεί η πριγκίπισσα Ιζαμπώ με τη συνοδεία της. Στη συνέχεια, 45 πληρώματα με περισσότερους από 3.000 καρναβαλιστές θα γεμίσουν την οδό Αριστομένους - που θα είναι το επίκεντρο της παρέλασης - με κέφι, χρώματα και καρναβαλική διάθεση.
 Αμέσως μετά, στην πλατεία Βασιλέως Γεωργίου, θα γίνει η τελετή λήξης και η απονομή των βραβείων στα καρναβαλικά πληρώματα που διακρίθηκαν.
Όλοι οι καρναβαλιστές και οι φίλοι του Καρναβαλιού θα χορέψουν σε latin αλλά και ελληνικούς ρυθμούς, στην ανοιχτή γιορτή που θα ακολουθήσει.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου