20.2.13

ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΤΗΚΑΝ τα "Μπουμπούκια " του ΣΔΟΕ !!!

Προφυλακιστέοι με σύμφωνη γνώμη Ανακριτή και Εισαγγελέα κρίθηκαν αμέσως μετά την απολογία τους χθες οι δύο υπάλληλοι του ΣΔΟΕ Δυτικής Ελλάδας οι οποίοι συνελήφθησαν στην Λευκάδα έπειτα από καταγγελία 57χρονου επιχειρηματία της περιοχής και σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για εκβιασμό και παθητική δωροδοκία.
Αντιθέτως, οι δικαστικοί λειτουργοί άφησαν ελεύθερο τον Διευθυντή της υπηρεσίας στον οποίο ο μόνος περιοριστικός όρος που επεβλήθη ήταν η απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.
Στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε είχε προσημειωθεί το χρηματικό ποσό των 15.000 ευρώ σε χαρτονομίσματα, το οποίο αντιστοιχούσε στο αντίτιμο που απαιτούσαν - σύμφωνα με την κατηγορία - oι δύο υπάλληλοι (54 και 58 ετών) του Σ.Δ.Ο.Ε. από τον 57χρονο επιχειρηματία, προκειμένου να διευθετήσουν ευνοϊκά εκκρεμείς φορολογικές υποθέσεις του.
Ο 54χρονος και ο 58χρονος εντοπίστηκαν την Παρασκευή 15-2-2013 το μεσημέρι, από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λευκάδας, σε καφετέρια της πόλης, ύστερα από προσυμφωνημένη συνάντηση με τον 57χρονο επιχειρηματία και στην κατοχή τους βρέθηκε φάκελος με το προσημειωμένο χρηματικό ποσό, που τους είχε παραδώσει, λίγη ώρα πριν, ο επιχειρηματίας.
Κατά τη διάρκεια των ερευνών που πραγματοποιήθηκαν παρουσία δικαστικού λειτουργού στις οικίες των δύο υπαλλήλων βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 10.000 ευρώ και 1.920 δολαρίων στην οικία του 58χρονου και το χρηματικό ποσό των 19.360 ευρώ στην οικία του 54χρονου, ενώ στην οικία του τρίτου συλληφθέντα βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 46.950 ευρώ.
 
Αρνήθηκαν τις κατηγορίες
Στο πλαίσιο της διαδικασίας που ακολουθήθηκε, οι συλληφθέντες αρνήθηκαν τις κατηγορίες εναντίον τους. Ισχυρίστηκαν ότι είναι θύματα σκευωρίας. Ο δικηγόρος του αναπληρωτή Προϊσταμένου του ΣΔΟΕ κ. Γιάννης Θεριανός μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του Alpha είχε υπογραμμίσει ότι ο εντολέας του δεν έχει σχέση με την υπόθεση ενώ σημείωσε ότι τα χρήματα που βρέθηκαν στο σπίτι του (46.900 ευρώ) αποδεικνύεται από που προέρχονται και επ' ουδενί συνδέονται με έκνομες δραστηριότητες.
Ανάλογοι οι ισχυρισμοί και των δύο άλλων υπαλλήλων. Μάλιστα ο δικηγόρος τους κ. Όλυμπος Παρασκευάς, μιλώντας προχθές στο lefkadapress ανέφερε ότι "θα ήθελα να σας αναφέρω ότι αρνούνται τις αποδιδόμενες σ' αυτούς κατηγορίες και θεωρούν την όλη υπόθεση στημένη υπό του κατηγόρου τους, ο οποίος προκειμένου να αποκτήσει φορολογική ασυλία και να μην ελεγχθεί από το ΣΔΟΕ όπως ήδη ξεκίνησε η όλη διαδικασία εναντίον του με εισαγγελικές παραγγελίες και κατασχέσεις φορολογικών στοιχείων, κατάγγειλε πως δήθεν οι υπάλληλοι του ΣΔΟΕ του ζήτησαν χρήματα. Η υπόθεση βρίσκεται στην ανακριτική διαδικασία και δεν μπορώ στο στάδιο αυτό να αναφερθώ σε οτιδήποτε άλλο".
Το μόνο που μένει τώρα είναι η υπόθεση να φθάσει στο ακροατήριο.dete.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου