15.2.13

Προσέξτε τις δοσοληψίες σας με την αστυνομία, αν χρωστάτε στην εφορία


Αν έχετε ανεξόφλητες οφειλές στην εφορία πάνω από το ποσό των 3.000 ευρώ θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί για να μην πέσετε στη «δαγκάνα» της αστυνομίας γιατί τότε με συνοπτικές διαδικασίες θα καταλήξετε ενώπιον του Εισαγγελέα.

Στο κυνήγι λοιπόν των οφειλετών του δημοσίου έχουν μπει όλες οι υπηρεσίες του Υπουργείου Δημόσιας τάξης.

Από την Δευτέρα έχουν συνδεθεί οι υπηρεσίες του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης με το Υπουργείο Οικονομικών. Έτσι στα μπλόκα που στήνει σε κάθε γωνιά της Αθήνας η τροχαία, όποιοι οδηγοί εντοπιστούν να έχουν «ανοιχτούς» λογαριασμούς με την εφορία συλλαμβάνονται και οδηγούνται στο κοντινότερο αστυνομικό τμήμα.

Τα περιπολικά και οι μοτοσικλέτες της τροχαίας έχουν εφοδιαστεί με ηλεκτρονικούς υπολογιστές οι οποίοι έχουν πρόσβαση στο TAXIS .Έτσι στα μπλόκα που στήνουν δεν ερευνούν μόνο για άδεια και δίπλωμα αλλά και για οικονομικές εκκρεμότητες με την εφορία.

Οι οδηγοί δείχνουν την ταυτότητα τους και μέσα σε λίγα λεπτά οι αστυνομικοί είναι σε θέση να γνωρίζουν αν ο ελέχθης είναι συνεπής με την εφορία. Ο αριθμός της ταυτότητας μπαίνει στο τερματικό και η αλήθεια εμφανίζεται στην οθόνη. Μετά η διαδικασία είναι γνωστή, οδηγούνται στο αστυνομικό τμήμα ενώ μετά με την αυτόφωρη διαδικασία παρουσιάζονται στον εισαγγελέα.

Μπορεί βέβαια να προσέλθετε και οικειοθελώς στο αστυνομικό τμήμα για μία τυπική διαδικασία όπως είναι να βγάλετε διαβατήριο ή νέα ταυτότητα. Και πάλι με τα προσωπικά σας στοιχεία οι αστυνομικοί είναι σε θέση να βρουν αν χρωστάτε ή όχι στη εφορία.

Τέλος δεν είναι λίγοι και εκείνοι που δέχτηκαν τηλεφώνημα από το αστυνομικό τμήμα της γειτονιάς τους και τους έλεγαν να περάσουν από εκεί για κάποια δική τους υπόθεση.Όταν βέβαια πήγαν τους ενημέρωσαν για τις οφειλές τους στην εφορία και κατέληξαν στον Εισαγγελέα.

Αν τώρα η σύλληψη γίνει το Σαββατοκύριακο τότε ο οφειλέτης μένει στο κρατητήριο μέχρι την Δευτέρα οπόταν και οδηγείται στον εισαγγελέα.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου