19.2.13

ΠΟΙΟΙ ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΑΥΡΙΟ -ΠΩΣ ΘΑ ΚΙΝΗΘΟΥΝ ΤΑ ΜΜΜ !

Γενική απεργία για αύριο, Τετάρτη σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, έχουν κηρύξει οι τριτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις της χώρας, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ διεκδικώντας την ικανοποίηση οικονομικών και θεσμικών αιτημάτων. Μετ’ εμποδίων θα γίνουν την Τετάρτη οι μετακινήσεις και οι συναλλαγές με το δημόσιο και τις τράπεζες.

Τα συνδικάτα, στο πλαίσιο της κινητοποίησης, οργανώνουν συλλαλητήριο αύριο στις 11 το πρωί στο Πεδίο του Αρεως, ενώ χωριστή συγκέντρωση στις 10.30 στην Ομόνοια θα πραγματοποιήσει το ΠΑΜΕ.


Από την απεργία αναμένεται να παραλύσει ο χώρος της Υγείας αφού στην κινητοποίηση συμμετέχουν οι γιατροί, νοσοκομειακοί και ιδιώτες, οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ και οι οδοντίατροι όλης της χώρας. Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα νοσοκομεία.

Στις κινητοποιήσεις της Τετάρτης επίσης συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στο δημόσιο (καθηγητές, δάσκαλοι, καθηγητές, εφορίες, υπουργεία, νοσοκομεία κα), στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, στις ΔΕΚΟ (ΔΕΗ,ΟΤΕ,ΕΥΔΑΠ), στις τράπεζες, στο ΙΚΑ και στα άλλα ασφαλιστικά ταμεία.

Παράλληλα απεργούν οι ναυτικοί έπειτα από απόφαση της ΠΝΟ, οι πωλητές λαϊκών αγορών, οι μηχανικοί και οι οικοδόμοι και οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ.
Στη γενική απεργία της 20ης Φεβρουαρίου θα συμμετέχουν και οι δικηγόροι της Αθήνας με απόφαση του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου.

Πώς θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς

Ακινητοποιημένα θα παραμείνουν, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, τα λεωφορεία της Αθήνας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9 π.μ. και από 9 μ.μ. έως τη λήξη της βάρδιας.

Επιπλέον, από τα μεσάνυχτα τα τρένα και τα λεωφορεία του ΟΣΕ θα μείνουν ακινητοποιημένα, λόγω της 24ωρης απεργίας που έχει εξαγγείλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ).

Επίσης, ακινητοποιημένοι θα είναι για το ίδιο χρονικό διάστημα και οι συρμοί του προαστιακού σιδηροδρόμου. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα πραγματοποιούνται τα δρομολόγια του μετρό στο τμήμα από Δουκίσσης Πλακεντίας μέχρι το Αεροδρόμιο.

Στους επιβάτες του ΟΣΕ που έχουν εκδώσει εισιτήρια, θα επιστρέφεται το αντίτιμο του εισιτηρίου ή θα εκδίδεται κουπόνι ταξιδιού.

Σημειώνεται ότι λόγω της επίταξης το μετρό, ο ηλεκτρικός και το τραμ θα κινηθούν κανονικά.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου