20.2.13

Αγρότες Πελοποννήσου - Από τις πλατείες και πάλι στα Μπλόκα !

Μόλις ολοκληρώθηκαν οι απεργιακές συγκεντρώσεις στις οποίες συμμετείχαν, οι αγρότες των μεγάλων πόλεων της Πελοποννήσου, επέστρεψαν στα μπλόκα ενώ έκλεισαν και τμήματα των εθνικών οδών.

Στην Τρίπολη, οι αγρότες της Αρκαδίας συμμετείχαν στη συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία και αμέσως μετά κατευθύνθηκαν προς δύο σημεία της Εθνικής Οδού Κορίνθου - Τριπόλεως: στον κόμβο της Νεστάνης και  στον κόμβο Βουρβούρων.

Στην Καλαμάτα τα τρακτέρ κινούμενα στο κέντρο πόλης προκάλεσαν μποτιλιάρισμα και έφτασαν στο διοικητήριο της περιφερειακής ενότητας, όπου οι αγρότες επέδωσαν ψήφισμα με τα αιτήματά τους, ενώ δήλωσαν πως θα αποχωρήσουν από το μπλόκο του Σουληναρίου και θα συνεχίσουν με άλλες μορφές κινητοποιήσεων, αν δεν ανταποκριθεί η κυβέρνηση στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Στην Αργολίδα, οι αγρότες το πρωί κατέλαβαν τις εισόδους της Αγροτικής Τράπεζας και της Eurobank στο Άργος και στην συνέχεια πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία του Αγίου Πέτρου. Στη συνέχεια οι αγρότες πραγματοποίησαν πορεία με τρακτέρ στο κέντρο του Άργους και από κει κατευθύνθηκαν στο Ναύπλιο, όπου για δύο ώρες έκλεισαν τον κεντρικό κόμβο της πόλης στην Ενδεκάτη, με αποτέλεσμα να παραλύσει η κυκλοφορία στην Αργολική πρωτεύουσα.

Τέλος, περίπου 500  αγρότες από το μπλόκο του Βέλου Κορινθίας, έχουν καταλάβει την εθνική οδό Αθηνών-Πατρών, στο 103 χλμ. Η κυκλοφορία των αυτοκινήτων στο σημείο, διεξάγεται μέσω των πάρκινγκ ιδιωτικής αλυσίδας ταχυφαγείου που βρίσκεται εκεί.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου