1.2.13

ΑΡΕΟΠΟΛΗ - Υποστηρίζουμε τη ζωή !!!

Για μια ακόμα φορά η Μάνη βρίσκεται στο επίκεντρο δραστηριοτήτων που καταγράφουν τον κυρίαρχο ρόλο του Κ.Υ. Αρεοπόλεως στον υγειονομικό χάρτη της Λακωνίας. Και πρόκειται για δραστηριότητες οι οποίες τίθενται και υπό την αιγίδα του Δήμου Ανατολικής Μάνης.

 Εθελοντές ιατροί και νοσηλευτές –που συγκροτούν την ομάδα οι Φίλοι Κοινωνικής Παιδιατρικής- από το Νοσοκομείο Παίδων Π&Α Κυριακού και ιατροί των τριών όπλων των ενόπλων Δυνάμεων  βρίσκονται εδώ και δύο ημέρες στο Δήμο Ανατολικής Μάνης για δωρεάν ιατρικές εξετάσεις όλου του παιδικού πληθυσμού-βρέφη, νήπια, προνήπια- στο Δημοτικό και στο Γυμνάσιο Αρεοπόλεως στο πλαίσιο του προγράμματος «Υποστηρίζουμε τη ζωή».

Παράλληλα θα πραγματοποιηθούν ενημερωτικές ομιλίες που αφορούν στην πρόληψη γενικά – αφού είναι ένας τομέας ιδιαίτερης βαρύτητας και την ψυχική υγεία.

Στην Αρεόπολη βρίσκονται για τις συγκεκριμένες δραστηριότητες και δράσεις παιδίατροι, παιδοχειρουργός,  παιδοκαρδιολόγος, ωρλ, παιδοψυχίατρος, ψυχολόγος, οφθαλμίατρος και οδοντίατροι.

Το πρόγραμμα υλοποιείται με τη σύμπραξη του ΓΕΝ και ΓΕΕΘΑ και τελεί υπό την αιγίδα των Υπουργείων Παιδείας και Υγείας και του Δήμου Ανατολικής Μάνης.

          Ήδη έχουν εξεταστεί οι μαθητές στο Νηπιαγωγείο και Δημοτικό Σχολείο Πύργου Δυρού και Φλομοχωρίου-Κότρωνα ενώ σήμερα εξετάζεται ο μαθητικός πληθυσμός στο Σχολείο Αλίκων & Νηπιαγωγείο -Δημοτικό -Γυμνάσιο Αρεόπολης     Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι διαλέξεις που πραγματοποιούνται από το εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό.

           Κοντά στη μαθητική κοινότητα του Γυμνασίου και Λυκείου Αρεόπολης και στην ομιλία-στα πλαίσια του προγράμματος- του παιδοψυχίατρου Γεώργιου Φρέρη από πλευράς Δημοτικής Αρχής βρέθηκαν σήμερα η Αντιδήμαρχος Ανατολικής Μάνης Γεωργία Λυροφώνη και οι πρόεδροι των Σχολικών Επιτροπών Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Κατερίνα Κολοκοτρώνη & Ελένη Δρακουλάκου.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου