1.2.13

ΣΠΑΡΤΗ - Συλλήψεις δύο Γεωργιανών για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών

Εξιχνιάστηκαν από την ασφάλεια έξι περιπτώσεις διαρρήξεων, κλοπών και μία απόπειρα κλοπής σε σπίτια στη Σπάρτη και για την υπόθεση αυτή, συνελήφθησαν δύο Γεωργιανοί 30 και 39 ετών. 
Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών. Ειδικότερα, στη Σπάρτη, διέρρηξαν ένα σπίτι, χωρίς ωστόσο να αφαιρέσουν κάτι, καθώς έγιναν αντιληπτοί και συνελήφθησαν μετά από άμεση επέμβαση των αστυνομικών. Κατά τον έλεγχο, ο 30χρονος υπέδειξε στους αστυνομικούς πλαστή ρουμανική ταυτότητα.
Ακολούθως, στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι οι συλληφθέντες, είχαν διαπράξει, από τις 20 Δεκεμβρίου και μετά, έξι διαρρήξεις και κλοπές σε σπίτια στη Σπάρτη και από τη συνολική τους δράση είχαν αφαιρέσει χρήματα και αντικείμενα, με αξία που υπερβαίνει τις 42.000 ευρώ.
Επιπλέον, κατά τις έρευνες, βρέθηκαν στο πορτμπαγκάζ οχήματος που χρησιμοποίησαν, διαρρηκτικά εργαλεία. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Σπάρτης.
Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ  ΕΛΑΣ   
Εξιχνιάστηκαν επτά (7) περιπτώσεις κλοπών και απόπειρας κλοπής σε οικίες στη ΛακωνίαΣυνελήφθησαν δύο (2) αλλοδαποί, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών
Συνολικά είχαν αφαιρέσει χρήματα, χρυσαφικά, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και διάφορα αντικείμενα που η αξία τους υπερβαίνει τις -42.000- ευρώ
Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από εμπεριστατωμένη έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης, έξι (6) περιπτώσεις διαρρήξεων-κλοπών και μία (1) απόπειρα κλοπής σε οικίες, στη Σπάρτη Λακωνίας.
Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθησαν χθες (31-1-2013), στη Σπάρτη Λακωνίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λακωνίας και του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης, δύο (2) αλλοδαποί υπήκοοι Γεωργίας, ηλικίας 30 και 39 ετών αντίστοιχα, για απόπειρα κλοπής, ενώ σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.
Ειδικότερα, χθες (31-1-2013) το πρωί, στη Σπάρτη Λακωνίας, οι ανωτέρω, διέρρηξαν οικία ημεδαπής, χωρίς ωστόσο να αφαιρέσουν κάτι, καθώς έγιναν αντιληπτοί και συνελήφθησαν μετά από άμεση επέμβαση των αστυνομικών. Κατά τον έλεγχο, ο 30χρονος υπέδειξε στους αστυνομικούς πλαστό Δελτίο Ταυτότητας Ρουμανικών Αρχών, το οποίο κατασχέθηκε.
Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης, προέκυψε ότι οι ανωτέρω, είχαν διαπράξει και τις παρακάτω περιπτώσεις διαρρήξεων και κλοπών στη Σπάρτη Λακωνίας:
  • Την 20-12-2012 το πρωί, αφού μπήκαν σε οικία ημεδαπού, αφαίρεσαν χρήματα και κοσμήματα. 
  • Την 21-12-2012 το πρωί, αφού μπήκαν σε οικία ημεδαπού, αφαίρεσαν κοσμήματα, ηλεκτρικές συσκευές και είδη ένδυσης. 
  • Την 24-12-2012 το πρωί, αφού μπήκαν σε οικία αλλοδαπής, αφαίρεσαν κοσμήματα, ηλεκτρικές συσκευές, είδη ρουχισμού και διατροφής. 
  • Την 4-1-2013 το μεσημέρι, αφού μπήκαν σε οικία ημεδαπού, αφαίρεσαν χρήματα, είδη υπόδησης και προσωπικά αντικείμενα. 
  • Την 4-1-2013 το μεσημέρι, αφού μπήκαν σε οικία ημεδαπής, αφαίρεσαν χρήματα, χρυσαφικά και ασημικά. 
  • Κατά το χρονικό διάστημα από 21-12-2012 έως 6-1-2013, αφού μπήκαν σε οικία ημεδαπής, αφαίρεσαν κοσμήματα και έναν φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή.
Συνολικά από την παραπάνω εγκληματική τους δράση, είχαν αφαιρέσει χρήματα και αντικείμενα, με αξία που υπερβαίνει τις -42.000- ευρώ.
Επιπλέον κατά τις έρευνες, βρέθηκαν στο πορτμπαγκάζ οχήματος που χρησιμοποίησαν και κατασχέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σπάρτης.
Την αστυνομική έρευνα και την προανάκριση, διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης, ενώ ερευνάται η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες παράνομες πράξεις.
 

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου