20.2.13

ΜΕΣΣΗΝΙΑ-Ασυνείδητοι τραυμάτισαν ακόμα ένα Γεράκι !

Ένα ακόμα τραυματισμένο γεράκι εστάλη στο Σύλλογο Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής - ANIMA  (http://www.wild-anima.gr/el/) από τον Εθελοντικό Σύλλογο ΓΑΙΑ της Μάνης.

Το άτυχο, πανέμορφο, άγριο ζώο τραυματίστηκε από σκάγια. Το βρήκε η κα Κορρέ Βασιλική στο χωριό Κεντρικό του Μελιγαλά, την Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013, αργά το απόγευμα και αμέσως κινητοποιήθηκαν οι εθελοντές για τη διάσωσή του. Πρώτα ειδοποιήθηκε ο Σύλλογος ΑΝΙΜΑ, που συνεργάζεται με τη ΓΑΙΑ για τις περιπτώσεις στην περιοχή μας και στη συνέχεια η ΓΑΙΑ ειδοποίησε το συνάδελφο εθελοντή Γιώργο Μάλαμα, μέλος της ΓΑΙΑ και Τμηματάρχη Ορεινής Διάσωσης του παραρτήματος Μεσσηνίας της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, ο οποίος και το παρέλαβε από το σημείο που βρέθηκε. Στη συνέχεια το γεράκι περιθάλφθηκε, διανυκτέρευσε με τη συντροφιά εθελοντών και νωρίς το πρωί της επόμενης ημέρας στάλθηκε στην Αθήνα προκειμένου, να του παρασχεθεί εξειδικευμένη βοήθεια.

Δυστυχώς, μέσα στο διάστημα των δύο τελευταίων εβδομάδων, είναι το 6ο πληγωμένο γεράκι που στέλνει η ΓΑΙΑ στην Αθήνα και αν προστεθεί σε αυτό, το γεγονός ότι έχουν βρεθεί ακόμα 4 γεράκια νεκρά, αυτομάτως «κρούεται ο κώδωνας του κινδύνου» για όσους ασυνείδητους βάζουν σε θανάσιμο κίνδυνο τα ελάχιστα άγρια ζώα που μας έχουν απομείνει, πυροβολώντας ανεξέλεγκτα και τοποθετώντας δηλητήρια στη φύση.

Το ευχάριστο είναι ότι γεράκι βρίσκεται πλέον σε καλή κατάσταση. Ήταν τραυματισμένο επιφανειακά και σύντομα θα θεραπευτεί και θα επιστρέψει για να απελευθερωθεί στο περιβάλλον του.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου