21.2.13

ΕΜΠΡΗΣΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ κατά Σαμαρά από την Εφημερίδα "ΑΥΓΗ"

 Εφημερίδα Αυγή: Ο Σαμαράς στον Κορυδαλλό όπως ο Ακης;
Εμπρηστικό άρθρο κατά του πρωθυπουργού δημοσιεύει η εφημερίδα Αυγή, η οποία απηχεί τις απόψεις του ΣΥΡΙΖΑ, και αφήνει να εννοηθεί ότι ο Αντώνης Σαμαράς θα πάει στον Κορυδαλλό όπως ο Ακης Τσοχατζόπουλος αν κάνει απευθείας αγορά όπλων από τη Γαλλία.
Γράφει η Αυγή:
Σε αντίθεση με τις περισσότερες άλλες κρατικές προμήθειες, για τις οποίες απαιτείται διεθνής διαγωνισμός, οι εξοπλιστικές γίνονται και με άλλον τρόπο, συνήθως με απευθείας ανάθεση και διακρατική συμφωνία. Γι' αυτό άλλωστε τα εξοπλιστικά είναι θερμοκήπιο σκανδάλων και εδώ και στο εξωτερικό. Να θυμίσουμε ότι ο κ. Τσοχατζόπουλος είναι στον Κορυδαλλό. Ο κ. Σαμαράς φαίνεται ότι εζήλωσε την δόξα του πρώην υπουργού Άμυνας και κάνει απευθείας αγορά όπλων από τη Γαλλία. Διότι και το "χάρισμα" και η "ενοικίαση" είναι προπέτασμα καπνού. Όλοι γνωρίζουν ότι στην ουσία πρόκειται για αγορά και μάλιστα πανάκριβη. Οι φρεγάτες έχουν κόστος επανενεργοποίησης, ένταξης στο ελληνικό σύστημα επιμελητείας, όπλα, ανταλλακτικά, εκπαίδευση. Όλα αυτά είναι εκατοντάδες εκατομμύρια.
"Ναι, αλλά θα πληρώσουμε σε βάθος χρόνου", θα τιτιβίσουν τα παπαγαλάκια, για να τους θυμίσουμε ότι οι δύο τελευταίες επιτηρήσεις, μια επί Αλογοσκούφη και μια επί Παπακωνσταντίνου (που κατέληξε και στο Μνημόνιο), έγιναν με την περιβόητη απογραφή που αναθεώρησε το έλλειμμα προς τα πάνω. Το τρικ είναι η εγγραφή των δαπανών κατά τον χρόνο παράδοσης ή κατά τον χρόνο αποπληρωμής. Μια το κάνουν έτσι και μια το κάνουν αλλιώς, αναλόγως του πώς θέλουν να "πειράξουν" το έλλειμμα. Ναι, αλλά τώρα με την ΑΟΖ θα θέλουμε παπόρια, θα τιτιβίζουν οι Αλίκες στο Ναυτικό. Σωστά, αλλά γιατί δεν παραλαμβάνουμε τις πυραυλακάτους και τα υποβρύχια που εξοφλημένα και σχεδόν ολοκληρωμένα σαπίζουν στα ναυπηγεία μας; Επειδή έχουν δοθεί ήδη οι μίζες στους προηγούμενους;

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου