14.2.13

Οι άντρες σκέφτονται το σεξ, οι γυναίκες το φαγητό


Τι σκέφτεται αυτή τη στιγμή το ταίρι σας; Εξαρτάται από το φύλο: αν είναι άντρας, το πιθανότερο είναι πως σκέφτεται το σεξ, αλλά αν είναι γυναίκα μάλλον σκέφτεται να τσιμπήσει κανένα γλυκάκι!

Αυτό είναι το συμπέρασμα μιας νέας δημοσκόπησης που πραγματοποιήθηκε στη Βρετανία μεταξύ 5.000 νεαρών εθελοντών για να διερευνήσει τις συμπεριφορές τους απέναντι στο σεξ και στο φαγητό.

Όπως έδειξε, μία στις τέσσερις γυναίκες σκέφτονται το φαγητό κάθε 30 λεπτά, ενώ το σεξ απασχολεί με την ίδια συχνότητα μόλις μία στις 10.

Αντιθέτως, οι άντρες σκέφτονται πολύ πιο συχνά το σεξ, με τον έναν στους 20 να ασχολείται με αυτό όλη την ώρα και το 36% να έχουν σεξουαλικές φαντασιώσεις κάθε 30 λεπτά.

Η δημοσκόπηση, που πραγματοποιήθηκε για την βρετανική ομάδα αδυνατίσματος Shape Smart, δείχνει επίσης πως πολλές γυναίκες είναι εντελώς δυσαρεστημένες από την εικόνα του σώματός τους και έχουν πρόβλημα με το φαγητό.

Στην πραγματικότητα, το 50% δήλωσαν ότι ντρέπονται να γδυθούν μπροστά στον ερωτικό τους σύντροφο, ενώ οι έξι στις δέκα είπαν πως δεν τους αρέσει διόλου να τρώνε μπροστά τους.

Το 40% εξάλλου δήλωσαν ότι βρίσκονται σε μόνιμη δίαιτα, προσέχοντας συνεχώς τι τρώνε και αισθανόμενες ότι αναγκάζονται να στερούνται ό,τι τους αρέσει.
Μάλιστα περισσότερες από μία στις δέκα (το 13%) είπαν πως επιλέγουν στα εστιατόρια ό,τι πιο υγιεινό υπάρχει, παρότι θα ήθελαν να φάνε κάτι εντελώς διαφορετικό και βεβαίως πολύ πιο παχυντικό.

Η συμπεριφορά αυτή «είναι μία από τις αιτίες που αποτυγχάνουν οι περισσότερες δίαιτες και αναγκάζονται οι γυναίκες να κάνουν την μία δίαιτα πίσω από την άλλη», σχολίασε η διατροφική ψυχοθεραπεύτρια Μέρι Στρούγκαρ. «Ο ρόλος της όρεξης είναι καθοριστικός στο αδυνάτισμα και η στέρηση οδηγεί κατ’ ευθείαν στην πολυφαγία».

Όντως, η μελέτη έδειξε πως πολλές γυναίκες ανήκουν σε αυτή την κατηγορία, καθώς το 15% παραδέχθηκαν ότι τρώνε πρόχειρα φαγητά στα κρυφά και το 10% είπαν πως λένε ψέματα για το τι τρώνε.

«Όποιος θέλει να αδυνατίσει πρέπει πρώτα απ’ όλα να παραδεχτεί τις αδυναμίες του και να προσπαθήσει να είναι ρεαλιστικός στο πρόγραμμα αδυνατίσματος που θα επιλέξει, φροντίζοντας να ταιριάζει στον τρόπο ζωής του», συνέστησε η κυρία Στρούγκαρ.tanea.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου