23.2.13

ΓΛΙΤΩΣΕ ΤΟΝ ΧΑΡΟ ΑΠΟ ΤΡΟΧΑΙΟ...ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΟΧΑΙΑ

Πήρε κλήση 1000 ευρώ… γιατί δεν άνοιγε το ντουλαπάκι του  ...διαλυμμένου ΙΧ !!!
Από κάτι τέτοια περιστατικά έχει «βγει» το περιβόητο… «Ελλάς το μεγαλείο σου»! 
Διότι αυτό έλεγε και ξανάλεγε την Τρίτη το απόγευμα ο παραλίγο νεκρός φοβερού τροχαίου που σημειώθηκε στην εθνική καρμανιόλα Πατρών – Κορίνθου, στο ύψος της Ακράτας. Γιατί, όπως ο ίδιος είπε στον «Κόσμο», μπορεί ο θεός να τον φύλαξε και να τον έσωσε από του χάρου τα δόντια, ωστόσο δεν γλίτωσε πρόστιμο ύψους… 1.000 ευρώ το οποίο του επεβλήθη για καθαρά τυπικούς – γραφειοκρατικούς λόγους! 
Τι ακριβώς συνέβη; 
Ο υπεύθυνος φύλαξης του χώρου συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου της Πάτρας Θάνος Αγγελόπουλος σώθηκε ως εκ θαύματος από τροχαίο όταν το αυτοκίνητο που οδηγούσε ξέφυγε από την πορεία του λόγω ολισθηρότητας του δρόμου και προσέκρουσε με σφοδρότητα στο τσιμεντένιο διαχωριστικό που είχε τοποθετηθεί λόγω των έργων που εκτελούνταν στην εθνική οδό. 
Το όχημα κυριολεκτικά κόπηκε στη μέση και μετατράπηκε σε άμορφη μάζα σιδερικών (φωτό), ενώ το τσιμεντένιο διαχωριστικό σταμάτησε μερικά εκατοστά από τον νεαρό οδηγό ο οποίος βγήκε από το αυτοκίνητο έχοντας υποστεί μόνο ελαφρύ τραυματισμό στο πρόσωπο και τα χέρια!
Όταν όμως κατέφθασαν αστυνομικοί στο σημείο του ζήτησαν να τους δώσει άδεια, ασφάλεια και δίπλωμα
. Με τη διαφορά ότι τα δύο πρώτα ήταν στο ντουλαπάκι του αυτοκινήτου που είχε γίνει «ένα» με τα σίδερα και τις λαμαρίνες, ενώ το δίπλωμα βρισκόταν σε ένα τσαντάκι που ο ίδιος είχε και το οποίο ήταν κι αυτό εγκλωβισμένο ανάμεσα στις λαμαρίνες και το τσιμεντένιο διαχωριστικό του δρόμου! Έτσι ήταν αδύνατο να τους παραδώσει τα έγγραφα.
Αλλά οι αστυνομικοί του είπαν ότι… για καθαρά τυπικούς – γραφειοκρατικούς λόγους έπρεπε να του κόψουν τις ανάλογες κλήσεις ύψους 500 ευρώ έκαστη (!) και στη συνέχεια αυτός να… βγάλει φωτοαντίγραφα το δίπλωμα, την άδεια και το ασφαλιστήριο και κατόπιν να τα προσκομίσει στο αρμόδιο αστυνομικό τμήμα υποβάλλοντας ένσταση προκειμένου να διαγραφούν τα πρόστιμα! Όπως ήταν φυσικό, ο οδηγός έκανε διπλή φορά τον σταυρό του: Μία επειδή γλίτωσε από βέβαιο θάνατο και δεύτερη διότι αδυνατούσε να πιστέψει το πού φθάνει η ελληνική γραφειοκρατία…
 
Θα στραφεί νομικά για την κατάσταση του δρόμου…
Πάντως ο «υπερτυχερός» οδηγός, όπως ο ίδιος χαρακτηρίζει τον εαυτό του δικαιολογημένα, δεν πρόκειται να αφήσει το θέμα να περάσει έτσι. Κι αυτό διότι ήδη απευθύνθηκε σε δικηγόρο προκειμένου να εξετάσει το ενδεχόμενο να στραφεί νομικά εναντίον της Ολυμπίας οδού για την κατάσταση του δρόμου και για όλα τα εμπόδια που υπάρχουν σε ένα ανενεργό εργοτάξιο όπως είναι αυτό της εθνικής οδού Πατρών – Κορίνθου.
«Η ταχύτητα την οποία είχα αναπτύξει δεν ήταν ούτε 100 χλμ την ώρα, απολύτως φυσιολογική για την εθνική οδό. Η κατάσταση του δρόμου όμως λόγω της βροχής και της ολισθηρότητας ήταν τέτοια που με… πέταξε εκτός δρόμου χωρίς να το καταλάβω…», δηλώνει ο οδηγός! Ο οποίος γλίτωσε από καθαρή τύχη, έχοντας χτυπήσει ελαφρά στο πρόσωπο και τη δεξιά πλευρά του σώματός του…dete.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου