Κατρακυλά η αγορά των καυσίμων, με τα έσοδα για το κράτος να έχουν σημειώσει περαιτέρω μείωση της τάξης του 30%, παρά την αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης.
Με βάση τα στοιχεία που παραθέτει και επικαλείται η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων, παρά τις υπέρογκες αυξήσεις στους Ειδικούς Φόρους Κατανάλωσης, τα έσοδα του Κράτους για το τρίμηνο Οκτωβρίου – Δεκεμβρίου έχουν σημειώσει πτώση της τάξεως του 30%.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία που παρουσιάζει η Ομοσπονδία, η ζήτηση στο πετρέλαιο θέρμανσης έχει σημειώσει μια πτώση πάνω από το 70 %, ως αποτέλεσμα της υπέρογκης τιμής πώλησης του καυσίμου.

Είναι χαρακτηριστικό πως πέρυσι την περίοδο Οκτωβρίου – Δεκεμβρίου είχαν πουληθεί πανελλαδικά 1.215.356 κυβικά μέτρα καυσίμου, ενώ την αντίστοιχη περίοδο του 2012 πουλήθηκαν μόλις 364.325 κυβικά, δηλαδή ούτε το ένα τρίτο των περυσινών ποσοτήτων.

Όπως επισημαίνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία, η τελική πτώση ζήτησης ως τον Απρίλιο πρόκειται να αγγίξει ή και να ξεπεράσει το 80%.