21.2.13

Χρυσαυγίτες ενοχλήθηκαν από δωρεάν διανομή τροφίμων

Ένταση επικράτησε το βράδυ της Τετάρτης στην πόλη του Ναυπλίου, όταν οπαδοί της Χρυσής Αυγής επιτέθηκαν σε μέλη του συλλόγου "Πύλη Πολιτισμού Ναυπλίου", τα οποία μοίραζαν δωρεάν τρόφιμα σε απόρους.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του "Παρατηρητή της Αργολίδας", η Πύλη Πολιτισμού Ναυπλίου συνηθίζει να μοιράζει δωρεάν τρόφιμα σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη και έχουν δημιουργήσει κοινωνικό παντοπωλείο για όλους.

Το βράδυ της Τετάρτης, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ομάδα χρυσαυγιτών μετέβη στο Σύλλογο και απαίτησε να σταματήσει η διανομή τροφίμων, υποστηρίζοντας ότι έδιναν φαγητό και σε αλλοδαπούς.
Τα μέλη της Πύλης Πολιτισμού σημείωσαν πως για να πάρει κάποιος τρόφιμα υπάρχουν προϋποθέσεις, όπως το εάν έχει παιδί ή αν εμφανίζει χαμηλό εισόδημα στη φορολογική του δήλωση.
Οι χρυσαυγίτες δεν έκαναν πίσω και απαίτησαν να σταματήσει η διανομή, ενώ ξεκίνησαν να φωνάζουν συνθήματα.
Όταν η κατάσταση παρ' ολίγο να εκτραπεί, τα μέλη του κοινωνικού παντοπωλείου κάλεσαν την αστυνομία και με την έλευσή της τα πνεύματα ηρέμησαν και τα μέλη της Χρυσής Αυγής αποχώρησαν.
Μετά από τα γεγονότα η Πύλη Πολιτισμού Ναυπλίου εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει:
“Μια κίνηση πολιτών που συμβάλει στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των συνανθρώπων της δεν μπορεί σε καμιά περίπτωση να φοβηθεί αντιδράσεις μεμονωμένων ομάδων που ως σκοπό τους έχουν μόνο να προσελκύσουν την προσοχή.
Η πύλη πολιτισμού θα συνεχίσει το έργο της προάγοντας πολιτισμό στην εποχή της κρίσης που όλοι βιώνουμε.
Έχουμε την στήριξη της μεγάλης πλειοψηφίας των πολιτών και τους ευχαριστούμε γι΄αυτό.
Η πύλη πολιτισμού είναι ανοιχτή σε οποιονδήποτε ιδιώτη έχει πραγματικά την διάθεση να βοηθήσει και να στηρίξει το έργο μας ανιδιοτελώς”.
Πηγή φώτο και πληροφορίες από το paratiritis-news.com

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου