28.2.13

Βίντεο: "Πως σκότωσα τον Μπιν Λάντεν"

"The shooter" (ο εκτελεστής), είναι η  ιστορία του στρατιώτη που σκότωσε τον Osama Ben Laden. Στο βίντεο κινούμενων σχεδίων περιγράφετε η επιδρομή της 1ης Μαιου 2011 στο Abottabad  όπου ομάδα των  Αμερικανών Navy Seals κατάφερε να τον  σκοτώσει.

Η περιγραφή βασίζεται σε συνέντευξη του άνδρα, στον Phil Bronstein, πρώην ανταποκριτής στις Φιλιππίνες, τη
Λατινική Αμερική και τη Μέση Ανατολή ο οποίος την δημοσίευσε στο  αμερικανικό περιοδικό Esquire.

Κατά τη διάρκεια ενός έτους, ο δημοσιογράφος και πρώην το  μέλος της Navy Seals ανάπτυξαν μια σχέση εμπιστοσύνης μέσα από μακρές συζητήσεις και άφθονο ουίσκι.
 Μίλησαν για τις προσωπικές τους ανησυχίες τις  εμπειρίες τους και έγιναν φίλοι με αποτέλεσμα να γίνει αυτή η συνέντευξη.

Στη συνέντευξη ο  Bronstein επισημαίνει ότι το μέλος των Navy Seals που πυροβόλησε τον Μπιν Λάντεν δεν λαμβάνει σύνταξη, ούτε έχει ασφάλεια υγείας για τον ίδιο και την οικογένειά του αφού εγκατέλειψε τις ειδικές δυνάμεις.

Όταν ρωτήθηκε από το Γαλλικό Πρακτορείο, η υπηρεσία επιβεβαίωσε ότι οι βετεράνοι του Ιράκ και του Αφγανιστάν "λαμβάνουν ασφάλεια υγείας από το τμήμα Βετεράνων για διάστημα πέντε ετών μετά την αποχώρησή τους από τον στρατό".

"Στο πλαίσιο του Προγράμματος Βοήθειας Μετάβασης, η υπηρεσία ενημερώνει όλους τους στρατιωτικούς που εγκαταλείπουν το σώμα. Το πρόγραμμα παρέχει ιατρική κάλυψη, βοήθεια για την εύρεση εργασίας", διευκρινίζεται : courrierinternational.com

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου