21.2.13

Σύσκεψη για την αναβάθμιση του λιμένα Κατακόλου

Σύσκεψη για την αναβάθμιση τού λιμένα Κατακόλου, στο οποίο “δένουν” κάθε χρόνο δεκάδες κρουαζιερόπλοια, μεταφέροντας -σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία- περίπου ένα εκατομμύριο επισκέπτες, πραγματοποιήθηκε σήμερα, υπό την προεδρία τού Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου -Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, Μανώλη Αγγελάκα.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, που έγινε στο Κατάκολο, εξετάστηκαν όλα τα δρομολογημένα έργα που έχουν ενταχθεί στο ΕΣΠΑ, ύψους 6,7 εκ. ευρώ, σχετικά με την αναβάθμιση τού λιμανιού, τόσο στη θαλάσσια όσο και στη χερσαία ζώνη. Τα έργα περιλαμβάνουν -μεταξύ άλλων- την επέκταση του παραλιακού κρηπιδώματος μπροστά από τα καταστήματα, την επέκταση τού προσήνεμου μόλου τού λιμένα, σε απόσταση περίπου 150 μέτρων, και συμπληρωματικές εργασίες στον κεντρικό προβλήτα με την κατασκευή νέας νησίδας παραβολής και μεταλλικής πεζογέφυρας, με σκοπό την μεγαλύτερη επέκταση της βόρειας πλευράς του προβλήτα.

Ακόμη, συζητήθηκαν θέματα υποδομών της περιοχής, η στελέχωση του τοπικού γραφείου του ΕΟΤ, για την καλύτερη υποδοχή και φιλοξενία των τουριστών, η δημιουργία αστυνομικού τμήματος, καθώς και η παρουσία Τουριστικής Αστυνομίας.

Στο μεταξύ, οι προοπτικές ανάπτυξης του κρατικού αερολιμένα Αράξου συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια της σημερινής επίσκεψης τού κ. Αγγελάκα στο αεροδρόμιο.
Σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, πρέπει να δοθεί ιδιαίτερο βάρος, στο θέμα τής αύξησης των δρομολογίων σε προορισμούς τού εξωτερικού.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου