18.2.13

Επιδείνωση του καιρού από το βράδυ !

Νέα επιδείνωση του καιρού αναμένεται από το βράδυ της Δευτέρας, στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Κακοκαιρία θα επικρατήσει από την Τρίτη, με βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές, κυρίως στα δυτικά, τα κεντρικά και τα νότια.
Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και ημιορεινά της ηπειρωτικής χώρας.
Η γενική πρόγνωση της ΕΜΥ για όλη τη χώρα
Τρίτη 19-02-2013 Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά (εκτός της Θράκης), τις Κυκλάδες και τη δυτική Κρήτη. Τα φαινόμενα, τα οποία κατά τόπους πιθανόν να είναι ισχυρά, βαθμιαία θα επεκταθούν και στις υπόλοιπες περιοχές. Χιόνια στα ορεινά και σε ημιορεινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας. Βελτίωση το βράδυ από τα δυτικά.
Άνεμοι: Στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων με την ίδια ένταση. Στις υπόλοιπες περιοχές νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Χωρίς αξιόλογη μεταβολή.
Τετάρτη 20-02-2013 Καιρός: Στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, την Θεσσαλία, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά, τις Κυκλάδες, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα νεφώσεις με βροχές, καταιγίδες κυρίως στα νοτιότερα, χιόνια στα ορεινά και γρήγορη βελτίωση. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ οι οποίοι βαθμιαία από τα δυτικά και βόρεια θα στραφούν σε ανατολικούς νοτιοανατολικούς 3 με 5 και στο νότιο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Χωρίς αξιόλογη μεταβολή.
Πέμπτη 21-02-2013 Καιρός: Στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες και από το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες καθώς και χιόνια στα ηπειρωτικά ορεινά.
Άνεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στα νότια πελάγη τοπικά 7 και πιθανόν 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Σε σταδιακή άνοδο.
Παρασκευή 22-02-2013 Καιρός: Στα δυτικά, νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Πιθανές καταιγίδες το βράδυ στα νησιά του Ιονίου και την Ήπειρο. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με βροχές, σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές κυρίως στις θαλάσσιες-παραθαλάσσιες περιοχές ενώ χιόνια θα πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα νοτιοανατολικά.
Άνεμοι: Στα δυτικά δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Στα ανατολικά από ανατολικές διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ οι οποίοι βαθμιαία θα στραφούν σε βορείους βορειοδυτικούς 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου