8.2.13

ΤΑΤΟΥΛΗΣ - Συμφωνία συνεργασίας στους τομείς τουρισμού και πολιτισμού με ισραηλινές πόλεις

ΤΗΝ ανάπτυξη συνεργασιών στον τομέα του τουρισμού και του πολιτισμού μεταξύ της περιφέρειας Πελοποννήσου και των πόλεων του Ισραήλ, Χάιφα και 'Ακο ('Ακρα), συμφώνησε ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης αποδεχόμενος επίσημη πρόσκληση να τις επισκεφθεί στο πλαίσιο της δεύτερης ημέρας της 19ης Διεθνούς Έκθεσης Μεσογειακού Τουρισμού που πραγματοποιείται στο Τελ Αβίβ.

Στη συνάντηση με τον αντιδήμαρχο Διεθνών Σχέσεων της Χάιφα και πρόεδρο της δημοτικής επιχείρησης Haifa Economic Corporation Eleizer Kulas, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου αποδέχθηκε την πρόταση συνεργασίας στους τομείς του τουρισμού, του πολιτισμού, αλλά και σε γενικότερα ζητήματα οικονομικής ανάπτυξης.

Στον περιφερειάρχη παρουσιάστηκε το μοντέλο καινοτομίας υψηλής τεχνολογίας που λειτουργεί στην πόλη της Χάιφα στο πλαίσιο της θερμοκοιτίδας Haifa High Tech Acceleration Center, ενώ με τη σειρά του ο κ. Τατούλης παρουσίασε την πρόταση της περιφέρειας για την ανάπτυξη Τεχνολογικού Πάρκου στην Πελοπόννησο. Συμφωνήθηκε η ανταλλαγή τεχνογνωσίας μεταξύ των δύο πλευρών πάνω στους τομείς της έρευνας, της τεχνολογίας και της καινοτομίας. Έμφαση δόθηκε επίσης στην ανάπτυξη κοινών δράσεων στον τουρισμό, καθώς η Χάιφα αποτελεί διαχρονικά σημαντικό εμπορικό λιμάνι του Ισραήλ στο χώρο της Μεσογείου.

Την πολιτιστική σύνδεση της περιφέρειας Πελοποννήσου με την πόλη 'Ακο συμφώνησε ο κ. Τατούλης και στη συνάντηση εργασίας που είχε με το δήμαρχο Simon Lakri.
Ο κ. Τατούλης πρότεινε τη συνεργασία των δύο πλευρών στα θέματα του πολιτισμού, για ανάπτυξη ανταλλαγών και κοινών δράσεων στο μέλλον, εν όψει της επόμενης Προγραμματικής Περιόδου 2014-2020 της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των νέων προγραμμάτων για το χώρο της Μεσογείου.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου