7.2.13

«Τιμωρούν» την Ελλάδα οι Γερμανοί τουρίστες

Την ώρα που η γερμανική κυβέρνηση λέει πως η Ελλάδα χρειάζεται στήριξη για να βγει από την οικονομική κρίση, οι ίδιοι οι Γερμανοί απορρίπτουν το ενδεχόμενο να κάνει διακοπές στη χώρα μας το 2013.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της Die Welt, από τα στοιχεία της μελέτης του Ιδρύματος Ερευνών για τον Τουρισμό ΒΑΤ, μόλις ένα ποσοστό 0,8%, ή αλλιώς 535.304 πολίτες, δηλώνουν πως επιθυμούν να βρεθούν για λίγες μέρες στην Ελλάδα, αριθμός που είναι ο μικρότερος τα τελευταία χρόνια.
Πέρυσι, το ποσοστό που δήλωνε πως θέλει να βρεθεί στην Ελλάδα ήταν 1,7%, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό στην αρχή της κρίσης, το 2009, ήταν 3,3% ή 2,2 εκατομμύρια άτομα.
«Προς το παρόν, η φήμη της Ελλάδας είναι πολύ αρνητική. Φυσικά, ως προορισμός, διαθέτει γοητεία και πολλά πλεονεκτήματά, ωστόσο, επί του παρόντος η εικόνα της Ελλάδα είναι άσχημη, ενώ υπάρχει φόβος των Γερμανών πολιτών πως δεν είναι ευπρόσδεκτοι, ενώ υπάρχει αρνητική κάλυψη και από τα μέσα ενημέρωσης, όπως και έλλειψη κατανόησης από τους Γερμανούς τουρίστες για την κατάσταση στην Ελλάδα» ανέφερε ο καθηγητής και επιστημονικός διευθυντής του Ιδρύματος ΒAΤ Ούρλιχ Ρέινχαρντ.
Όπως σημειώνει ο κ. Ρέινχαρντ, υπάρχει πλέον έντονος ανταγωνισμός για την Ελλάδα από γειτονικές χώρες. «Εξάλλου, άλλοι προορισμοί, όπως η Τουρκία, έχουν προοδεύσει σημαντικά, δεδομένου του γεγονότος πως και η σχέση τιμής-απόδοσης είναι πολύ καλύτερη» κατέληξε.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου