2.2.13

Αμνησίας Παπακωνσταντίνου συνέχεια....

Γράφει:Η Αντωνία Μπούζα
Δεν μπόρεσε λέει να θυμηθεί ημερομηνίες, στιχομυθίες και λεπτομερή περιστατικά που σχετίζονται με το πως ήρθε στην Ελλάδα η λίστα Λαγκάρντ η Χρύσα Χατζή, διευθύντρια του γραφείου του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου.
 
Ενώ αγωνία...ανησυχία για το μέλλον....και οργή κυριαρχούν στους Έλληνες, που αναλογίζονται πόσο εύκολα επιτρέπει το σημερινό πολιτικό σύστημα να διεισδύσουν στα κέντρα εξουσίας αμφιλεγόμενοι πολιτικοί, οι λύσεις φαντάζουν δύσκολες.
Το συμπέρασμα, μετά τα τόσα πολλά φάουλ από τη μεταπολίτευση και μετά σε ζητήματα πολιτικής εντιμότητας, είναι πως η σαθρότητα του συστήματος, επιβάλλει την ανάγκη βελτιωτικών αλλαγών.
Πρέπει επιτέλους από την πολιτική θεωρία όπου όλα μοιάζουν ειδυλλιακά, να περάσουμε στην αποτελεσματικότητα, περιφρουρώντας συγχρόνως τους δημοκρατικούς μας θεσμούς από λογικές όχλου που αρχίζουν και κερδίζουν έδαφος εξ αφορμής της κρίσης.
Μόνο τότε, αχόρταγα ανθρωπάκια τύπου Παπακωνσταντίνου και πολλών άλλων ακόμη, που θεωρούν τους Έλληνες ως "μαντρωμένα ζώα" που τα κάνουν ότι θέλουν χωρίς να χρειάζεται να δώσουν αναφορά για τις ενέργειές τους και περισσότερο για τις αποτυχίες τους, δεν θα βρίσκουν πρόσφορο έδαφος πολιτικής επιβίωσης και θα εξαναγκάζονται να μένουν στο περιθώριο.
Το πολιτικό μας σύστημα βρίσκεται μπροστά σ΄ένα μεγάλο στοίχημα το οποίο επιβάλλεται να κερδίσει, αν θέλει να ανακτήσει την αξιοπιστία του.
Η απόκρυψη, επεξεργασία και μη αξιοποίηση της λίστας Λαγκάρντ είναι η παρωνυχίδα της διαπιστωμένης πολιτικής διαφθοράς.
Ενώ καιγόμαστε κυριολεκτικά, η ανεργία μας χτύπησε κόκκινο -μπροστά από όλην την Ευρωζώνη- ενώ απορρυθμίστηκε παντελώς η αγορά με τις αλυσιδωτές παρενέργειες, ενώ επιβάλλεται με στρατηγικό σχεδιασμό να δουλέψουμε, να σχεδιάσουμε, να τρέξουμε τις αλλαγές και τις μεταρρυθμίσεις, εμείς τι κάνουμε;
Μία από τα ίδια! Συνεχίζουν να μας πείθουν φωνές λαϊκισμού που μας τάζουν απατηλούς παραδείσους, μας χρησιμοποιούν κάποιοι για να πετύχουν ιδιοτελείς σκοπούς και μας αποπροσανατολίζουν από το ζητούμενο, που είναι η επιβίωσή μας και η σταδιακή ανάκαμψη της οικονομίας μας, πάνω όμως σε υγιείς βάσεις.
Έτσι και με τη βοήθεια των ΜΜΕ, στρέψαμε την προσοχή μας στο ποιός δημοσίευσε τη λίστα, ποιός την έκρυψε , ποιός την αναπαρήγαγε και σε πόσα στικάκια κλπ και αφήσαμε σε δεύτερη μοίρα την αξιοποίησή της!
Φτιάξαμε επιτροπές όπου βουλευτές γίνονται ανακριτές και ρωτούν ...ξεχασιάρες κυρίες για τα προφανή και παρά το ότι πέρασε τόσος καιρός, χρήματα από τους φοροφυγάδες δεν επέστρεψαν ακόμη στα ταμεία του κράτους, αλλά και δεν κλήθηκαν ακόμη οι ...πανέξυπνοι συνέλληνες που έβγαλαν κρυφά τα χρήματά τους στο εξωτερικό να πληρώσουν!
Απαίτηση όμως της πλειοψηφίας των Ελλήνων, είναι να τιμωρηθεί παραδειγματικά ο τυπάκος που τον κάναμε υπουργό και διαχειρίστηκε καταστροφικά το μέλλον μας και θρασύτατα μας εμπαίζει σήμερα λέγοντας πως δεν θυμάται...το συνεργάτη του, που ...τάχα έδωσε τη λίστα Λαγκάρντ, αλλά και κάθε άλλος που δε σεβάστηκε την εμπιστοσύνη του λαού.
Απαίτηση της Ελληνικής κοινωνίας είναι να πιάσουν τόπο οι θυσίες της και να αισθανθούμε ότι πατάμε γερά στα πόδια μας, με συνοχή, σχέδιο,προοπτική!

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου