20.2.13

Καταγγελία για επίθεση σε συνδικαλιστή από μέλη της Χρυσής Αυγής

Μέλη της Χρυσής Αυγής σύμφωνα με καταγγελία καταδίωξαν και χτύπησαν το βράδυ της Τρίτης στην Ανάβυσσο συνδικαλιστή του ΠΑΜΕ, επειδή δεν τους άρεσε η μουσική που άκουγε στο αυτοκίνητό του. 
Ο συνδικαλιστής του ΠΑΜΕ κατήγγειλε το γεγονός στο αστυνομικό τμήμα και από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής προσήχθησαν 25 άτομα. Αντιδρώντας στο γεγονός, βουλευτής της Χρυσής Αυγής προσήλθε στο αστυνομικό τμήμα και υπέβαλε μήνυση κατά των αστυνομικών για παράβαση καθήκοντος.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, το βράδυ της Τρίτης στην Τοπική Οργάνωση της Χρυσής Αυγής Σαρωνικού που βρίσκεται στην Ανάβυσσο πραγματοποιούνταν εκδήλωση με ομιλίες. Όπως κατήγγειλε ο Γενικός Γραμματέας του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λαυρίου και μέλος του ΠΑΜΕ, ενώ διέρχονταν από το σημείο αντιλήφθηκε μια ομάδα περίπου 10 ατόμων να τον καταδιώκει επειδή τους ενόχλησαν τα τραγούδια που άκουγε στο αυτοκίνητο.

Τα μέλη της Χρυσής Αυγής τον ακινητοποίησαν και τον προπηλάκισαν, ενώ ένας εξ αυτών τον χτύπησε στο πρόσωπο.
Ο συνδικαλιστής προσέφυγε στο τοπικό Αστυνομικό Τμήμα όπου κατέθεσε μήνυση για το περιστατικό.

Στη συνέχεια, ο διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος μετέβη στα γραφεία της Τοπικής Οργάνωσης της Χρυσής Αυγής και αναζήτησε τον υπεύθυνο χωρίς να μπει στο εσωτερικό. Ως υπεύθυνος  παρουσιάστηκε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Γιώργος Γερμενής, ο οποίος περιορίστηκε να πει πως δεν μπορούσε να τον βοηθήσει. Ο διοικητής ακολούθως ενημέρωσε τους ανωτέρους του και στη περιοχή πήγαν δυο διμοιρίες των ΜΑΤ. Οι αστυνομικοί προχώρησαν σε 25 προσαγωγές ατόμων που οδηγήθηκαν στο τοπικό Αστυνομικό Τμήμα όπου βρισκόταν ο συνδικαλιστής του ΠΑΜΕ.

Ο συνδικαλιστής δεν αναγνώρισε ανάμεσα στους προσαχθέντες το άτομο που τον χτύπησε αλλά έναν εξ αυτών ως μέλος της ομάδας που τον καταδίωξε και τον προπηλάκισε. Τα μεσάνυχτα στο τοπικό Αστυνομικό Τμήμα εμφανίστηκε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής και εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Ηλίας Κασιδιάρης, ο οποίος υπέβαλε μήνυση κατά των εμπλεκομένων αστυνομικών για παράβαση καθήκοντος.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου