20.2.13

"Μας έχεις καταστρέψει" φωνάζουν οι Ιταλοί στον Μπερλουσκόνι

Επεισοδιακός υπήρξε ο τρόπος που απομακρύνθηκαν, χθες βράδυ, από ομιλία του Σίλβιο Μπερλουσκόνι σε συνεδριακό κέντρο του Μιλάνου δύο πολίτες, που θέλησαν με δυναμικό τρόπο να αμφισβητήσουν τον ?Καβαλιέρε?.
 Ο πρώτος, κι ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η ομιλία του επονομαζόμενου και «μίστερ τιβί» του φώναξε «μας έχεις καταστρέψει». Όπως αναφέρουν πολλά ιταλικά μέσα ενημέρωσης «χρειάσθηκε η παρέμβαση της αστυνομίας για να τον προστατεύσει και να τον συνοδεύσει εκτός της αίθουσας, διότι υπήρχαν αρκετοί μαινόμενοι υποστηρικτές του Μπερλουσκόνι, που θα μπορούσαν ακόμη και να τον λιντσάρουν».
 Λίγο αργότερα, μια γυναίκα ρώτησε με έντονο ύφος «αν, όντως, η κεντροδεξιά εννοεί να κλείσει την υπηρεσία Equitalia, η οποία εισπράττει πρόστιμα και φόρους περασμένων ετών για λογαριασμό του ιταλικού κράτους».
 Σύμφωνα με τις εικόνες και φωτογραφίες που αναρτήθηκαν σε ειδησεογραφικές ιστοσελίδες μεγάλων εφημερίδων, και στην περίπτωση αυτή , μία μερίδα των συμμετεχόντων στην προεκλογική ομιλία του πρώην πρωθυπουργού και μεγιστάνα των μέσων ενημέρωσης, επιχείρησε να επιτεθεί στη γυναίκα, η οποία είχε ισχυρισθεί πως «έχει καταστραφεί από τα πρόστιμα που τις επιβλήθηκαν λόγω φορoλογικών oφειλών». Η ίδια συνοδεύθηκε εκτός του συνεδριακού κέντρου υπό αστυνομική προστασία.
 Στην συνέχεια όμως ξέσπασε ένταση και ανάμεσα στους ίδιους τους υποστηρικτές του «Καβαλιέρε»: ένα μέρος του ακροατηρίου απεμάκρυνε κάποιους κεντροδεξιούς οπαδούς, οι οποίοι λίγα λεπτά νωρίτερα είχαν με την σειρά τους απομακρύνει από την αίθουσα τους δυο αμφισβητίες του Μπερλουσκόνι.
 Αρχικά, ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας προσπάθησε να διασκεδάσει την εντύπωση από το επεισόδιο, δηλώνοντας ότι « αναμφίβολα, οι επικριτές του θα πρέπει να ήταν οπαδοί της Γιουβέντους».
 Κατόπιν όμως ζήτησε από την εξέδρα «να υπάρξει, άμεσα, η πρέπουσα παρέμβαση»

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου