1.2.13

ΚΑΛΑΜΑΤΑ-Συνεδρίασε το Δ.Σ. της ΦΑΡΙΣ : ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ

To Δ.Σ. της ΦΑΡΙΣ συνεδρίασε, χθες, Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013, στις 13:30 στα γραφεία της ΦΑΡΙΣ και μεταξύ άλλων υπηρεσιακών θεμάτων, αποφασίστηκαν τα εξής: 

1. Αίτηση για ένταξη στο πρόγραμμα «Κατ’ οίκον φροντίδα συνταξιούχων» στο ΙΚΑ.


Η Κοινωφελής επιχείρηση ΦΑΡΙΣ κατέθεσε αίτηση στο ΙΚΑ – ΕΤΑΜ για να ενταχθεί στο Μητρώο Παρόχων του ΙΚΑ, ώστε να δύναται να παράσχει υπηρεσίες σε ηλικιωμένους και ανάπηρους συνταξιούχους, μέσα από το πρόγραμμα «Κατ’ οίκον φροντίδα συνταξιούχων» που αποτελεί επέκταση του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι».



2. Κάθε Πέμπτη προβολές από τη Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας, σε συνεργασία με τη ΦΑΡΙΣ, στην Κεντρική Σκηνή του Θεάτρου της «ΦΑΡΙΣ»



Η αίθουσα του Δη. Πε. Θε. Καλαμάτας παραχωρήθηκε, μια φορά την εβδομάδα και συγκεκριμένα κάθε Πέμπτη βράδυ, στην Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας, προκειμένου να πραγματοποιούνται κινηματογραφικές προβολές με στόχο την συστηματική προβολή της κινηματογραφικής τέχνης και την προαγωγή της κινηματογραφικής παιδείας στο κοινό της πόλης της Καλαμάτας.  Τις επόμενες ημέρες θα γνωστοποιηθεί και το πρόγραμμα των προβολών.

3. Υποβολή  πρότασης στην πράξη «Ενίσχυση του Διεθνούς Πολιτιστικού Θεσμού Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας» του Ε.Π «Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα» του ΕΣΠΑ 2007-2013 προκειμένου να ενταχθεί το 19ο Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας.



Το Υπουργείο Πολιτισμού έχει εγκρίνει, μέσω ΕΣΠΑ, με το ποσό του 1.000.000,00 ευρώ την ενίσχυση του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας για τα έτη 2012, 2013, και 2014. Ολοκληρώθηκε η χρηματοδότηση του 18ου Φεστιβάλ Χορού, που αφορά το έτος 2012 με το ποσό των 370.000,00 ευρώ και η ΦΑΡΙΣ θα υποβάλει νέα αίτηση για χρηματοδότηση του 19ου και 20ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού για τα έτη 2013 και 2014.



Η ένταξη του Φεστιβάλ στο ΕΣΠΑ αποδεικνύει την αναγνώριση του, ως ένα από τα κορυφαία πολιτιστικά γεγονότα της χώρας μας και εξασφαλίζει τη βιωσιμότητά του.



4. Σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης Πολιτισμικής Ανάπτυξης μεταξύ ΥΠΠΟ – ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ – ΠΕΔ - ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ και ΦΑΡΙΣ» για την λειτουργία του Δημοτικού Θεάτρου Καλαμάτας.



Σε νέα «Περιφερειακή» εποχή μπαίνει το Δη.Πε.Θε. Καλαμάτας με τη σύναψη της Προγραμματικής Σύμβασης που υπογράφουν:



¨      Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού

¨      Η Περιφέρεια Πελοποννήσου 

¨      Ο Δήμος  Καλαμάτας 

¨      Η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Πελοποννήσου

¨      Η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Καλαμάτας ΦΑΡΙΣ

και η οποία εγκρίθηκε από το ΔΣ της ΦΑΡΙΣ.

Με την Προγραμματική Σύμβαση ενισχύεται ουσιαστικά η θεατρική ανάπτυξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου και ταυτόχρονα εξασφαλίζεται η βιωσιμότητα του ΔηΠεθεΚ, το οποίο καλείται με στόχο την εξωστρέφεια να αναπτύξει περιφερειακές καλλιτεχνικές δραστηριότητες.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου