22.2.13

Παραχώρηση του κτιρίου του Ειρηνοδικείου στο Δήμο Μεσσήνης

Την παραχώρηση του κτιρίου του Ειρηνοδικείου Παμίσου στο Δήμο Μεσσήνης ζητάει με επιστολή από τον Υπουργό Δικαιοσύνης Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Αντώνη  Ρουπακιώτη, ο Δήμαρχος Στάθης Αναστασόπουλος. Αυτό πρέπει να γίνει όπως σημείωσε ο κ. Αναστασόπουλος «γιατί μετά την ολοκλήρωση της συγχώνευσης του Ειρηνοδικείου Παμίσου με το Ειρηνοδικείο Καλαμάτας, το κτίριο στην οδό Κολοκοτρώνη παραμένει ανεκμετάλλευτο. Ζητήθηκε από τον Υπουργό να δοθεί το κτίριο στο Δήμο προκειμένου να μεταφερθεί εκεί το Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών και το Κέντρο Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων  με σκοπό την εξοικονόμηση πόρων για το Δήμο επειδή τα ΚΕΠ και ΚΕΦ αυτή τη στιγμή στεγάζονται σε ενοικιασμένο κτίριο.»
Εκείνο που τονίστηκε στην επιστολή είναι ότι, αν απαιτηθεί μελλοντικά να λειτουργήσει αποκεντρωμένο τμήμα δικαστικής υπηρεσίας, ο Δήμος, είναι διατεθειμένος να συνεχίσει να καλύπτει τα λειτουργικά έξοδα του κτιρίου.
Ο σκοπός της πρωτοβουλίας αυτής υπογράμμισε ο κ. Αναστασόπουλος «είναι, αφενός η εξοικονόμηση πόρων για το Δήμο και αφετέρου, η προστασία του κτιρίου από την ερείπωση και η πιθανή παράνομη κατάληψη».farenews.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου