22.2.13

Εγκύκλιος της Επιτροπής Καταστατικού και Πιστοποίησης του ΠΑΣΟΚ προς τις Εφορευτικές Επιτροπές

Για τη διασφάλιση της αξιοπιστίας των εκλογικών διαδικασιών, ενόψει του Συνεδρίου του κόμματος
Τον κίνδυνο διπλοψηφιών κατά τη διαδικασία ανάδειξης των συνέδρων την προσεχή Κυριακή, επισημαίνει με επιστολή του προς τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο, ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του Κινήματος Μιχάλης Καρχιμάκης, θέτοντας το ερώτημα αν υπάρχει μηχανισμός διασφάλισης από ένα τέτοιο ενδεχόμενο.
Λίγο αργότερα, ο πρόεδρος της Επιτροπής Καταστατικού και Πιστοποίησης (ΕΚΑΠ) Γιάννης Σουλαδάκης έστειλε εγκύκλιο σε όλες τις Εφορευτικές Επιτροπές που θα έχουν την ευθύνη των εκλογών, με την οποία εφιστά την προσοχή τους στη διασφάλιση της αξιοπιστίας των διαδικασιών και παράλληλα αναφέρει και τα μέτρα που θα ληφθούν σε περίπτωση που σημειωθούν παρατυπίες ή προσπάθειες νόθευσης του εκλογικού αποτελέσματος. Η εγκύκλιος Σουλαδάκη αποτελεί και την απάντηση της Ιπποκράτους στην επιστολή Καρχιμάκη.
Στην επιστολή του ο κ. Καρχιμάκης χαρακτηρίζει το επικείμενο Συνέδριο ως «το πιο κρίσιμο στην ιστορία του ΠΑΣΟΚ». Και λαμβάνοντας υπόψη του τις καταγγελίες, όπως αναφέρει, από πολλά στελέχη του Λεκανοπεδίου, ερωτά τον κ. Βενιζέλο αν υπάρχει μηχανισμός διασφάλισης, ποιος είναι αυτός, που διασφαλίζει ότι κάθε μέλος θα ψηφίσει μόνο μια φορά. Αλλιώς, τονίζει μια «πιθανή νοθεία (από κάποιους αμετανόητους) είναι προ των πυλών και προ των καλπών.
Στην εγκύκλιό του ο κ. Σουλαδάκης τονίζει την αποφασιστικότητα της ΕΚΑΠ «να εξασφαλίσει όλους τους κανόνες διαφάνειας και αξιοπιστίας των διαδικασιών». Και αναφέρει με ποια κριτήρια θα μετέχουν τα «αριστίνδην» μέλη και ποια μέλη θα έχουν δικαίωμα ψήφου. Ειδικότερα αναφέρεται: Όλοι οι αριστίνδην σύνεδροι προκειμένου να πιστοποιηθούν και να λάβουν μέρος στις εργασίες του Συνεδρίου πρέπει να έχουν ψηφίσει στις διαδικασίες εκλογής συνέδρων της 24ης Φεβρουαρίου 2013.
Για τη διασφάλιση της γνησιότητας της ψήφου, όλοι όσοι ψηφίσουν ή ψηφισθούν θα πρέπει να έχουν πιστοποιηθεί ότι είναι όλοι μέλη ΠΑ.ΣΟ.Κ. Τα μέλη του ΠΑ.ΣΟ.Κ. ψηφίζουν στις κάλπες των δήμων κατοικίας ή που έχουν επαγγελματική έδρα ή που ψηφίζουν στις βουλευτικές εκλογές.
Ο κ. Σουλαδάκης τονίζει ότι θα γίνει ηλεκτρονικός έλεγχος και θα αναρτηθούν στο διαδίκτυο τα ονόματα όσων επιχειρήσουν να νοθεύσουν το αποτέλεσμα διπλοψηφώντας ή με άλλο τρόπο, ενώ θα υπάρξουν και νομικές συνέπειες. Ειδικότερα ο πρόεδρος της ΕΚΑΠ αναφέρει: -Στην ψηφοφορία θα τηρούνται απόλυτα τα απογραφικά στοιχεία που προβλέπονται στο σχετικό έντυπο (δηλαδή στην κατάσταση ψηφισάντων).
-Εάν επιχειρηθεί από οποιονδήποτε η παραβίαση της διαδικασίας με πρόθεση νόθευσης της διαδικασίας, τότε θα ακυρώνεται το αποτέλεσμα και τα ονόματα των εμπλεκομένων αναρτώνται στο διαδίκτυο και διαγράφονται από το ΠΑ.ΣΟ.Κ. -Ιδιαίτερα στις περιπτώσεις διπλοψηφίας κλπ. όλα τα ονόματα όσων ψηφίσουν θα καταχωρηθούν σε ενιαία βάση δεδομένων, θα γίνει ηλεκτρονικός έλεγχος και η τυχόν ανεύρεση τέτοιων περιπτώσεων θα έχει ως αποτέλεσμα πέραν της ακύρωσης των διαδικασιών, την ανάρτηση των ονομάτων στο διαδίκτυο, τη διαγραφή των υπευθύνων από μέλη του ΠΑ.ΣΟ.Κ πέρα των πιθανών νομικών συνεπειών της πλαστογραφίας.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου