22.2.13

Το 70% των γυναικών προσποιείται ότι φτάνει σε οργασμό

Eπτά στις δέκα γυναίκες και περίπου το ένα τρίτο των αντρών έχουν προσποιηθεί οργασμό, σύμφωνα με νέα έρευνα.
Ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Κάνσας κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το 68% των γυναικών και των 28% των αντρών έχουν προσποιηθεί ότι «έχουν φτάσει σε κορύφωση» με το σύντροφό τους.
Και τα δύο φύλα ισχυρίστηκαν τους ίδιους λόγους για τους οποίους το έκαναν αυτό -επειδή ο σύντροφός τους πλησίαζε στον οργασμό και αισθάνθηκαν ότι έπρεπε να δείξουν ότι ένιωθαν το ίδιο.
Άλλοι ανέφεραν ότι «ήθελαν απλά να τελειώνουν, χωρίς να πληγώσουν το σύντροφό τους» ή ότι «είχαν αρχίσει να βαριούνται αφού έβλεπαν ότι οι ίδιοι δεν επρόκειτο να φτάσουν σε οργασμό».
Στην έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό έντυπο Journal of Sex Research, συμμετείχαν 281 φοιτητές και φοιτήτριες.
Σε αρκετές περιπτώσεις, τόσο οι άντρες όσο και οι γυναίκες, προσποιούνταν ότι έφταναν σε οργασμό επειδή ένιωθαν μεγάλη πίεση να δείξουν ότι απολαμβάνουν το σεξ.
«Η έμφαση που δίνεται στην ικανότητα ενός άντρα να προσφέρει στη σύντροφό του "συγκλονιστικούς οργασμούς" πολλές φορές αγχώνει τόσο τους άντρες όσο και τις γυναίκες, με αποτέλεσμα να προσποιούνται ότι όντως συμβαίνει» ανέφερε η έρευνα.
Περσινή έρευνα του πανεπιστημίου Κολούμπια της Νέας Υόρκης ισχυριζόταν ότι οι γυναίκες προσποιούνται οργασμό για να «κρατήσουν τους συντρόφους τους».
Το 2011 μια άλλη έρευνα από το πανεπιστήμιο Temple της Πενσιλβάνια ανέφερε ότι οι γυναίκες προσποιούνταν ότι έφταναν σε κορύφωση επειδή είχαν πολλές ανασφάλειες και φοβούνταν την οικειότητα.
Κι αν ο οργασμός συνοδεύεται από... φωνές, το γεγονός αυτό μπορεί να κάνει ακόμη μεγαλύτερο καλό στην ερωτική σας ζωή. Κι αυτό γιατί πρόσφατη έρευνα από το πανεπιστήμιο του Leeds αποκάλυψε ότι όσοι είναι αρκετά θορυβώδεις στο κρεβάτι, έχουν καλύτερη σεξουαλική ζωή.
Κάτι που φαίνεται να υποστηρίζουν οι γυναίκες, οι οποίες προτιμούν ο σύντροφός τους να εκφράζεται φωναχτά, γιατί έτσι νιώθουν σίγουρες ότι έχουν «αποδώσει καλά».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου