22.2.13

Η Α΄ τάξη του 24ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας στο Δημοτικό Ωδείο

Την Τετάρτη, 20 Φεβρουαρίου, το πρωί, 46 μαθητές της Α΄ τάξης του 24ου  Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας (διευθύντρια Αθανασία Χρονοπούλου) πραγματοποίησαν προγραμματισμένη επίσκεψη στο Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας.
Ο δάσκαλος Μουσικής του σχολείου κ. Ηλίας Τζωρτζάτος σε συνεργασία με τον υπεύθυνο - από πλευράς Δημοτικού Ωδείου -  για επισκέψεις εκπαιδευτικών μονάδων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, καθηγητή κ. Σταύρο Βόλλαρη, είχαν προετοιμάσει την επί τόπου γνωριμία των λιλιπούτειων μαθητών με έγχορδα με δοξάρι, ξύλινα και χάλκινα πνευστά, πιάνο, καθώς και τα κρουστά όργανα.
Στην Αίθουσα Συναυλιών του Ωδείου και με τη βοήθεια των δασκάλων – συνοδών τους Αλεξάνδρας Νάκου και Ιωάννας Νικολοπούλου, τα παιδιά όχι μόνο είδαν και γνώρισαν το βιολί, το τσέλο, το κοντραμπάσο, το φλάουτο, το κλαρινέτο, το πιάνο, το κόρνο ή την τούμπα, αλλά και τα δοκίμασαν, τα έπιασαν στα χέρια τους και τα ψηλάφισαν με περισσή δημιουργική περιέργεια και ευχαρίστηση. 

 Ο καθηγητής του Ωδείου κ. Γιώργος Μουνδρουλέας έδειξε και παρουσίασε στα παιδιά τις εκφραστικές δυνατότητες που έχουν ειδικά το φαγκότο και το σαξόφωνο, με έναν αρκούντως παραστατικό και διαδραστικό τρόπο, αποσπώντας αυθόρμητα χαμόγελα και γνήσιο ενδιαφέρον.
Τα παιδιά, στη συνέχεια, ρώτησαν πολλά πράγματα γύρω από τη μουσική, τα διάφορα όργανα και τη λειτουργία του Ωδείου, ξεναγήθηκαν στους χώρους του και ενθουσιάστηκαν από τα κρουστά όργανα (τύμπανα, μαρίμπα, βιμπράφωνο, ντραμς, κλπ), τα οποία συνάντησαν και δοκίμασαν στην Αίθουσα Κρουστών του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας.
Η καθιερωμένη φωτογραφία στη μαρμάρινη σκάλα του Ωδείου βρήκε τους μικρούς μαθητές και τους δασκάλους τους χαμογελαστούς και ικανοποιημένους από την πρωινή αυτή συνάντησή τους με τη Μουσική.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου