14.2.13

ΕΛΛΑΔΑ 2013-Μετέτρεψαν τους ανθρώπους σε σκλάβους


Για εμπορία ανθρώπων με σκοπό τη εργασιακή εκμετάλλευση, κατηγορούνται, ένας 48χρονος ιδιοκτήτης πτηνοτροφικής εγκατάστασης και μια 38χρονη υπήκοος Ρουμανίας, που συνελήφθησαν σήμερα σε κοινότητα της Αχαΐας.
 Οι δύο συλληφθέντες, σύμφωνα με τη Αστυνομία, κρατούσαν με χρήση βίας και απειλές μία 20χρονη υπήκοο Ρουμανίας, την οποία ανάγκαζαν να εργάζεται καθημερινά επί 14ώρες, χωρίς αμοιβή, ασφαλιστική κάλυψη και υγειονομική περίθαλψη.

Ο 48χρονος κατηγορείται επίσης, για εισφοροδιαφυγή, διότι απασχολούσε στην πτηνοτροφική του εγκατάσταση έξι ανασφάλιστους εργάτες.

Ειδικότερα, αστυνομικοί του τμήματος Χαλανδρίτσας ερευνώντας καταγγελία συγγενικού προσώπου της 20χρονης στη Ρουμανία, μέσω της Ίντερπολ, την εντόπισαν στην πτηνοτροφική εγκατάσταση, όπως και τους αλλοδαπούς εργάτες.

Από την έρευνα που ακολούθησε, προέκυψε, ότι από τις 14 Αυγούστου η 20χρονη διέμενε παρά τη θέληση της και εργαζόταν στη πτηνοτροφική εγκατάσταση του 48χρονου, χωρίς να αμείβεται, ενώ αρχικά της είχε υποσχεθεί νόμιμη εργασία με αμοιβή 500 ευρώ μηνιαίως.

Από τους ελέγχους που ακολούθησαν προέκυψε ότι στο πτηνοτροφείο εργάζονταν έξι ακόμα άνδρες, όλοι  υπήκοοι Ρουμανίας, οι οποίοι ήταν επίσης ανασφάλιστοι και χωρίς υγειονομική περίθαλψη ενώ δεν κατείχαν και τα προβλεπόμενα για εργασία πιστοποιητικά.

Οι αστυνομικοί επίσης βρήκαν τρία κινητά τηλέφωνα και ένα ημερολόγιο - ατζέντα με πρόχειρες σημειώσεις από ημερομηνίες, ονόματα και αντίστοιχα ποσά για την είσπραξη αμοιβών του κάθε εργάτη.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου