21.2.13

16 χρονος Τσιγγάνος είχε ρημάξει την Λακωνία !!!

Εξιχνιάστηκαν επτά (7) περιπτώσεις κλοπών και μία (1) απόπειρα κλοπής σε οικίες στη Λακωνία
Συνελήφθη ένας 16χρονος ημεδαπός ΡΟΜΑ, για απόπειρα κλοπής
Επιπλέον, σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, η οποία περιλαμβάνει ακόμη έναν συνεργό του
Συνολικά είχαν αφαιρέσει χρήματα, χρυσαφικά-κοσμήματα και ηλεκτρονικές συσκευές, η αξία των οποίων αγγίζει τις -7.000- ευρώ
Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από εμπεριστατωμένη έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης, επτά (7) περιπτώσεις διαρρήξεων-κλοπών και μία (1) απόπειρα κλοπής σε οικίες, στην ευρύτερη περιοχή της Λακωνίας.
Για τις υποθέσεις αυτές, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός 16χρονου ημεδαπού ΡΟΜΑ, ο οποίος συνελήφθη, χθες (20-2-2013) και πρώτες πρωινές ώρες, στην Σπάρτη Λακωνίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σπάρτης, για απόπειρα κλοπής.
Ο 16χρονος κατηγορείται για διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών και φθορών, ενώ στη δικογραφία περιλαμβάνεται ακόμα ένας 15χρονος ημεδαπός ΡΟΜΑ συνεργός του, ο οποίος αναζητείται.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε οι ανωτέρω, προχθές (19-2-2013) το βράδυ, στη Σπάρτη Λακωνίας, αφού μπήκαν σε επιχείρηση εμπορίας αυτοκινήτων, διέρρηξαν ένα όχημα και αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν από το εσωτερικό του μία ηλεκτρονική συσκευή, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρουν.
Μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Σπάρτης, εντόπισαν τον 16χρονο και τον συνέλαβαν.
Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης, προέκυψε ότι οι ανωτέρω, το τελευταίο δίμηνο, στην ευρύτερη περιοχή της Λακωνίας, είχαν διαπράξει και τις παρακάτω περιπτώσεις διαρρήξεων και κλοπών σε οικίες, καθώς και απόπειρα κλοπής:
  • Την 10-12-2012 το πρωί, στο Καβουράκι Λακωνίας, αφού μπήκαν σε οικία ημεδαπού, αφαίρεσαν μία ηλεκτρονική συσκευή.
  • Την 8-1-2013 το πρωί, στην Τραπεζοντή Λακωνίας, αφού μπήκαν σε οικία ημεδαπής, αφαίρεσαν κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και χρήματα.
  • Την 1-2-2013 το πρωί, στα Πακοτά Λακωνίας, αφού μπήκαν σε οικία ημεδαπού, αφαίρεσαν χρυσαφικά.
  • Την 2-2-2013 το πρωί, στον Άγιο Ιωάννη Λακωνίας, αφού μπήκαν σε οικία ημεδαπού, αφαίρεσαν μία ηλεκτρονική συσκευή.
  • Την 2-2-2013 το πρωί, στα Ανώγεια Λακωνίας, αφού μπήκαν σε οικία ημεδαπής, αφαίρεσαν χρήματα και χρυσαφικά.
  • Την 10-2-2013 το πρωί, στο Παλαιολόγιο Λακωνίας, αφού μπήκαν σε οικία ημεδαπού, αφαίρεσαν χρήματα και χρυσαφικά.
  • Την 10-2-2013 το απόγευμα, στη Μαγούλα Λακωνίας, αφού μπήκαν σε οικία ημεδαπής, αφαίρεσαν χρυσαφικά.
  • Την 12-2-2013 το πρωί, στην Παλαιοπαναγιά Λακωνίας, μπήκαν σε οικία ημεδαπού, χωρίς ωστόσο να αφαιρέσουν κάτι.
Συνολικά από την παραπάνω εγκληματική τους δράση, είχαν αποκομίσει παράνομο περιουσιακό όφελος, που αγγίζει τις -7.000- ευρώ.
Ο 16χρονος θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σπάρτης, ενώ συνεχίζονται οι αστυνομικές έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του συνεργού του.
Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται το προανακριτικό έργο από το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους και σε άλλα παρόμοια αδικήματα.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου