18.2.13

Περίπου 1,5 εκατομμύριο πολίτες κρύβουν τα εισοδήματά τους


Στο στόχαστρο της εφορίας θα μπουν αυτοαπασχολούμενοι, ελεύθεροι επαγγελματίες, κεφαλαιούχοι και επιχειρηματίες, καθώς τα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών εκτιμούν ότι χάνουν από τους συγκεκριμένους φορολογούμενους τουλάχιστον 10 δις ευρώ τον χρόνο.
Σύμφωνα με τις επεξεργασίες του υπουργείου Οικονομικών -αναφέρει το «vima.gr»- οι δυνατότητες είσπραξης φόρου εισοδήματος από τους μισθωτούς, από τους συνταξιούχους έχουν εξαντληθεί και επιπλέον έχουν προσεγγίσει ποσοστιαία τα αντίστοιχα ευρωπαϊκά επίπεδα.
Αντιθέτως υπάρχουν πολλά περιθώρια στον ευρύτατο κύκλο των αυτοαπασχολουμένων, των ελευθέρων επαγγελματιών, των εισοδηματιών, των εμπoρευομένων και των επιχειρηματιών.
Εκτιμάται ότι το ελληνικό κράτος χάνει από αυτή την ευρύτατη ζώνη φορολογουμένων φόρους εισοδήματος ύψους περίπου 10-11 δις ευρώ τον χρόνο, ενώ περίπου 1,5 εκατ. φορολογούμενοι εντάσσονται σε αυτή τη ζώνη ευρύτατης φοροδιαφυγής, η οποία κατά βάση μένει αφορολόγητη και τελεί σε ένα ιδιότυπο καθεστώς φοροασυλίας.
Οι φορολογικές αρχές έχουν πλέον στη διάθεσή τους στοιχεία και εργαλεία για την προσέγγιση των εισοδημάτων που διαφεύγουν της Εφορίας. Τόκοι και χρεολύσια στεγαστικών δανείων που ξεπερνούν τα δηλωθέντα εισοδήματα, υψηλές καταθέσεις, πανάκριβα σπίτια και περιουσιακά στοιχεία, αλλά και δαπάνες, καταναλωτικές και άλλες, συνδυαζόμενες με τα δηλωθέντα εισοδήματα φανερώνουν τον πλούτο που διαφεύγει.
Ειδυλλιακά νερά σε όλες τις πιθανές εκδοχές του μπλε και του πράσινου, θεϊκά ηλιοβασιλέματα και τοπία που σε κάνουν να μην θες να… ξεκολλήσεις το βλέμμα σου. Μέρη όπου θέλεις οπωσδήποτε να επισκεφτείς και δεν ξεχνάς ποτέ αν έχεις βρεθεί εκεί. Με αυτά τα… κριτήρια επέλεξαν τα δέκα πιο ρομαντικά νησιά του κόσμου οι χιλιάδες αναγνώστες του ταξιδιωτικού site Travelandleisure. Ανάμεσα στις δέκα κορυφαίες επιλογές, βρίσκεται και το «καμάρι» της Ελλάδας για το ρομαντισμό που αποπνέει, η Σαντορίνη. Δείτε τα 10 πιο ρομαντικά νησιά του πλανήτη: Bora-Bora, Γαλλική Πολυνησία bora-bora Capri, Ιταλία capri Σαντορίνη santorini_0 Kauai, Χαβάη kauai Borocay, Φιλιππίνες boracay Μαλδίβες maldives Maui, Χαβάη maui Moorea, Ταϊτή moorea Vieques, Πουέρτο Ρίκο vieques Bali, Ινδονησία baliΠηγή: www.paraskhnio.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου