21.1.13

Ο Λάκης, το mega, η φοροδιαφυγή, το ΣΔΟΕ και τα ...μπουζούκια!

 Γράφει ο Κάλχας
Στην εκπομπή του Σταύρου Θεοδωράκη, στο ΜEGA, o Λάκης Γαβαλάς είπε μια μεγάλη αλήθεια.
"Δεν είμαι φοροφυγάς. Είμαι φοροοφειλέτης!"
Ολοι ασχολήθηκαν με το τι είπε για τη Μύκονο και για τις... ραπτικές συνεργασίες του στην Πετρούπολη και το Περιστέρι!
Και όμως, η αλήθεια είναι στην φοροδιαφυγή.
Γεμίζουν οι φυλακές απο αυτούς που ...δήλωναν αλλά δεν πλήρωναν.
Ούτε ένας, όμως απο αυτούς που δεν πλήρωναν φόρους ...επειδή ΔΕΝ δήλωναν.
Ο Λάκης φυλακή, που πήγαινε στα μπουζούκια αλλα στο ...απυρόβλητο αυτοί που του έκαναν τεμενάδες, του έδιναν πρώτο τραπέζι πίστα, του πήγαιναν το λογαριασμό για λουλούδια και...φρούτα εποχής ΧΩΡΙΣ απόδειξη. 
Την ιδια στιγμή, οι...επιχειρηματίες της διασκέδασης εμφάνισαν ζημιές στη δική τους φορολογικη δήλωση και αγόραζαν ακίνητα και...κινητά πολλών κυβικών, απο τα...δηλωμένα του Λάκη...!
Δηλαδή ο Λάκης τα δήλωνε, αλλά αντί να τα δώσει στην εφορία τα έκανε "διασκέδαση" και ...γαρύφαλλα. Στη φυλακή ο Λάκης. Αυτοί που του πούλαγαν ...διασκέδαση χωρίς αποδείξεις και φορολογικές δηλώσεις...ΕΞΩ!
Το άλλο εντυπωσιακό ρεπορτάζ ήταν, στην ίδια εκπομπή, ήταν για την απάτη των πωλητών...ηλεκτρικής ενέργειας. Ο ρεπόρτερ αποκάλυψε (πολύ σωστά) τους ...λογαριασμούς των 80000¤ στα μπουζούκια. Ομως ο ...πωλητής διασκέδασης και λουλουδιών έμεινε στην...απέξω που δεν έκοψε ούτε ένα Ευρώ απόδειξη.
Οι του ΣΔΟΕ έχουν μπει στον πειρασμό ποτέ, να δουν πόσες αποδείξεις η τιμολόγια  έχουν κοπεί στα μπουζούκια για λουλούδια. Εάν γίνει ένας έλεγχος θα διαπιστώσουν πως αυτά τα ....μαγαζιά, την τελευταία 15ετία, "πούλαγαν" ουσιαστικά μόνο...φρούτα και εμφιαλωμένο κρασί!
Φυσικά κανένας εφοριακός δεν μπήκε στον πειρασμό να ελέγξει το Ε9 των ...πωλητών διασκέδασης.
Πως να το ελέγξει; Αφού υπάρχουν φωτογραφίες τους να τα...σπάνε, ενω δυο-τρεις φορές το χρόνο έκαναν το "χορό" τους στα ίδια μαγαζιά με τους υπουργούς Οικονομικών στο πρώτο τραπέζι.
Δεν χρειάζεται να είναι κάποιος ...μάγος, εάν πει πως υπάρχουν φωτογραφίες που "κοσμούν" το ιδιαίτερο γραφείο του ...επιχειρηματία, ώστε να τις βλέπουν οι μη μυημένοι εφορικοί όταν πήγαιναν για έλεγχο.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου