21.1.13

ΒΟΥΛΗ - Εφαγαν με χρυσά κουτάλια κατά την ψηφοφορία της Πέμπτης

Το βράδυ της Πέμπτης, αναμφισβήτητος νικητής υπήρξε ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου και του καφενείου της Βουλής, ο οποίος, κατά την έκφραση έμπειρου κοινοβουλευτικού, είναι «ο μόνος Ελληνας που έβγαλε λεφτά από τη λίστα Λαγκάρντ».
Οι ψυχολόγοι, άλλωστε, έχουν να το λένε: η αγωνία... ανοίγει την όρεξη και ενθαρρύνει το ποτό. Κάπως έτσι, δεκάδες βουλευτές, συγγενείς, παρατρεχάμενοι, συνεργάτες και πάει λέγοντας γέμισαν ασφυκτικά τους χώρους του εστιατορίου, τιμώντας και με το παραπάνω τις προμήθειες του καταστήματος.
Σύμφωνα με το Εθνος, το τι συνέβη, ακριβώς, στον ημιώροφο μεταξύ πρώτου και δευτέρου ορόφου της Βουλής με δυσκολία περιγράφεται. Ούτε λίγο ούτε πολύ καταναλώθηκαν φαγητά με τα οποία μπορούσε να σιτιστεί ένα ολόκληρο στρατόπεδο...
Εχουμε και λέμε, λοιπόν: 100 μερίδες κοτόπουλο σχάρας, 50 μερίδες σολομός σχάρας, 70 μερίδες παστίτσιο, 60 μερίδες μελιτζάνες παπουτσάκια, 50 μερίδες μπιφτέκια κοτόπουλου και 60 μερίδες γλώσσας με λαχανικά. 
Τα ίδια -και χειρότερα- συνέβησαν και στο καφενείο της Βουλής, όπου σύμφωνα με ασφαλέστατες πληροφορίες καταναλώθηκαν πάνω από 400 καφέδες, 50 σοκολάτες ρόφημα και καμιά 40αριά σάντουιτς. Για τις κυρίες του Κοινοβουλίου υπήρχαν και πιο light λύσεις, γεγονός που εξαφάνισε από προσώπου γης τοστ και γιαούρτια.
Κατά τα λοιπά, κανείς δεν ανέμενε ότι μια τέτοια βραδιά οι πατέρες του έθνους θα την πέρναγαν «ξενέρωτοι».
 Κατανάλωσαν, λοιπόν, στο καφενείο της Βουλής 25 μπουκάλια ουίσκι, ενώ ορισμένοι, σαφώς λιγότεροι, προτίμησαν να δροσιστούν με βότκα και τζιν.
Αφανείς ήρωες της... υπερπαραγωγής «τρώω και πίνω στη Βουλή» υπήρξαν οι σερβιτόροι και οι σερβιτόρες, οι μάγειρες και γενικώς το φιλότιμο προσωπικό εστιατορίου και καφενείου που έκανε ό,τι μπορούσε για να διασκεδάσει την ακόρεστη πείνα και δίψα των θαμώνων.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου