7.1.13

Χιόνια και πτώση της θερμοκρασίας από το βράδυ

Ισχυρή επιδείνωση του καιρού αναμένεται απόψε από τη βόρεια προς την ανατολική Ελλάδα, με κύρια χαρακτηριστικά τη σημαντική πτώση της θερμοκρασίας και τις χιονοπτώσεις.
Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η μετεωρολόγος της ΕΜΥ Χρυσούλα Πέτρου, χιόνια θα πέσουν στο βόρειο Αιγαίο, την Εύβοια, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά και τις ορεινές και ημιορεινές περιοχές της ανατολικής Πελοποννήσου, των Κυκλάδων και της Κρήτης.
Στην Αττική, από το βράδυ θα αρχίσει να χιονίζει στα βόρεια, ενώ, αύριο το μεσημέρι ενδέχεται να "ασπρίσει" και το κέντρο της Αθήνας. Το φαινόμενο θα διαρκέσει μία ημέρα, όμως το τσουχτερό κρύο θα παραμείνει μέχρι και την Τετάρτη.
Ο δήμαρχος Πεντέλης Δημήτρης Στεργίου- Καψάλης, δήλωσε στο ΑΠΕ_ΜΠΕ ότι από χθες οι υπηρεσίες του δήμου έριξαν 10 τόνους αλάτι σε σημεία των δρόμων όπου το νερό είχε παγώσει. Ήδη, έχουν παραλάβει 100 τόνους αλάτι, από τους συνολικά 680 που έχουν παραγγείλει για τον χειμώνα, ενώ, σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκονται 14 εκχιονιστικές μηχανές και 50 εθελοντές. Επίσης, το Κέντρο Επιχειρήσεων (ΚΕΠΙΧ) παρέχει πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν στη περιοχή και κατευθύνει τα αυτοκίνητα.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου