23.1.13

Πορτοφολάδες είχαν "Ρημάξει" επιβάτες στα ΚΤΕΛ Κηφισού

Εξαρθρώθηκε σπείρα που διέπραττε κλοπές πορτοφολιών από πολίτες στο Σταθμό Υπεραστικών Λεωφορείων Κηφισού και σε Στάση των Κ.Τ.Ε.Λ. στην οδό Αχαρνών.

Συνελήφθησαν τέσσερα μέλη της σπείρας και εξιχνιάστηκαν 23 περιπτώσεις κλοπών. Αναλυτικότερα, συνελήφθησαν την περασμένη Κυριακή στο Σταθμό Υπεραστικών Λεωφορείων (Κ.Τ.Ε.Λ.) Κηφισού, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, τρία μέλη της σπείρας, εκ των οποίων δύο αλλοδαποί υπήκοοι Βουλγαρίας, ηλικίας 36 και 41 ετών και ένας αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας ηλικίας 25 ετών. Στο ίδιο σημείο είχε συλληφθεί στις 7 Ιανουαρίου και άλλο ένα μέλος της σπείρας, 40χρονος υπήκοος Βουλγαρίας, ήδη έγκλειστος στις Δικαστικές Φυλακές Ιωαννίνων.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, η σπείρα χωρισμένη σε ομάδες των τεσσάρων, πέντε ατόμων καθημερινά προσέγγιζε ανυποψίαστους πολίτες, κυρίως γυναίκες και ηλικιωμένους, στο Σταθμό Υπεραστικών Λεωφορείων Κηφισού και σε Στάση των Κ.Τ.Ε.Λ. στη συμβολή των οδών Αχαρνών και Στρ. Καλλάρη στα Κ. Πατήσια και εκμεταλλευόμενοι το συνωστισμό τους αφαιρούσε, μέσα από τις τσέπες των ενδυμάτων τους και από τσάντες, πορτοφόλια και άλλα αντικείμενα. Κατά τη διάρκεια των κλοπών άλλα μέλη της σπείρας παρέμεναν σε κοντινά σημεία επιτηρώντας το χώρο, ώστε να ειδοποιούν σε πιθανή διέλευση ή παρουσία αστυνομικών.

Όπως εξακριβώθηκε, κατά το τελευταίο τρίμηνο, η παραπάνω σπείρα έχει διαπράξει 23 κλοπές πορτοφολιών, από πολίτες στους παραπάνω χώρους, με τη συνολική αξία των αφαιρεθέντων χρημάτων να υπερβαίνει τις 12.800 ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου