23.1.13

«Πιάστηκαν στον ύπνο» με τις ενστάσεις για το ελαιόλαδο ΠΟΠ Καλαμάτα

ΈΝΩΣΗ-ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
Άγνοια έχει η Ένωση Μεσσηνίας για τις ενστάσεις που κατατέθηκαν ενάντια στην επέκταση της ένδειξης ΠΟΠ Καλαμάτα, για το ελαιόλαδο, σε όλο το Νομό, ενώ ο αντιπεριφερειάρχης, Παναγιώτης Αλευράς, που έλεγε ότι δεν έγιναν ενστάσεις, ενημερώθηκε χθές για το τι ακριβώς έχει συμβεί…
Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με τον πρόεδρο της Ένωσης, Κώστα Κατσούλη, δήλωσε ότι επίσημη ενημέρωση για το ζήτημα των ενστάσεων δεν έχει, ενώ ήταν γενικά καθησυχαστικός. Σημειώνεται ότι η Ένωση είναι η δικαιούχος του ΠΟΠ Καλαμάτα.
Χθές το μεσημέρι ο αντιπεριφερειάρχης, Παναγιώτης Αλευράς, δήλωσε ότι με τις ενστάσεις που υποβλήθηκαν θα υπάρξει μια καθυστέρηση μερικών εβδομάδων μέχρι να κλείσει το θέμα, αν και οι δικές μας πληροφορίες μιλούν για καθυστέρηση τουλάχιστον έξι μηνών.
Όπως άφησε να εννοηθεί ο κ. Αλευράς, οι ενστάσεις που κατατέθηκαν αποκαλύπτουν τα μεγάλα συμφέροντα που θίγονται με την επέκταση του ΠΟΠ Καλαμάτα σε όλη τη Μεσσηνία, καθώς τόνισε ότι πλέον το ελαιόλαδο ΠΟΠ Καλαμάτα θα είναι το μεγαλύτερο σε ποσότητα προϊόν με την ένδειξη ΠΟΠ, μια ελκυστική ταυτότητα ποιότητας.
Κατά τα άλλα ο κ. Αλευράς είπε ότι «παρακολουθούμε το θέμα, είμαστε ενημερωμένοι, χρειάζεται επαγρύπνηση, δεν ανησυχούμε ιδιαίτερα».
Στ.Μ.-kalamatajournal.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου