11.1.13

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ - Ξεσηκωμός για το Λουκέτο στην Εφορία !

Επιστολή διαμαρτυρίας για το ζήτημα κατάργησης της ΔΟΥ Κυπαρισσίας και τη συγχώνευσή της με την Εφορία της Καλαμάτας απέστειλε χθες το απόγευμα ο Εμπορικός Σύλλογος Κυπαρισσίας προς τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, τους βουλευτές και τα κόμματα.
Στην επιστολή αναφέρεται αναλυτικά: 
«Μετά από την πρόσφατη απόφαση περί κατάργησης της αυτοτέλειας του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας, αποφασίστηκε και η κατάργηση της Δ.Ο.Υ.  Κυπαρισσίας που εξυπηρετεί τις πόλεις Κυπαρισσία, Φιλιατρά, Γαργαλιάνοι, Κοπανάκι, Δώριο και αρκετά ακόμα γύρω χωριά, συνολικού πληθυσμού άνω των 30.000 κατοίκων και εσόδων που ξεπερνούν τα 21.000.000 ευρώ ετησίως, αγνοώντας το γεγονός ότι στην περιοχή υπάρχει έντονη οικονομική δραστηριότητα (αγροτική, τουριστική, εμπορική), καθώς και το ότι η απόσταση μεταξύ Καλαμάτας και Κυπαρισσίας ξεπερνά τα 60 χιλιόμετρα, με αποτέλεσμα να δυσχεραίνει τη μετάβαση των κατοίκων για τη διευθέτηση των υποθέσεών τους και την εξυπηρέτησή τους.
Μάλιστα, ιδιαίτερα απογοητευτικό είναι το ότι από την εν λόγω απόφαση εξαιρέθηκαν Δ.Ο.Υ. σε δήμους που δεν διαθέτουν τα προαναφερθέντα χαρακτηριστικά όπως για παράδειγμα της Αμαλιάδας, του Αιγίου κ.ά.
Ζητάμε λοιπόν τόσο από τους βουλευτές του Νομού Μεσσηνίας, τον πρωθυπουργό και κάθε αρμόδιο να παρέμβουν άμεσα για την αναγκαία συνέχιση λειτουργίας της Δ.Ο.Υ. Κυπαρισσίας". Εξ άλλου, όπως αποφασίστηκε σήμερα στις 11 το πρωί, οι έμποροι της Τριφυλίας, θα προχωρήσουν σε κατάληψη του κτηρίου της ΔΟΥ Κυπαρισσίας σε ένδειξη διαμαρτυρίας και θα πραγματοποιηθεί ανοικτή συζήτηση, προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις για τις περαιτέρω κινητοποιήσεις τους. Στο μεταξύ, σχετική ερώτηση μέσω της οποίας ζητάει να μην κλείσει η ΔΟΥ Κυπαρισσίας κατέθεσε και ο βουλευτής Μεσσηνίας της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Λαμπρόπουλος. Το πλήρες κείμενο της ερώτησης: «Η κατάργηση της ΔΟΥ Κυπαρισσίας όπως και των ΔΟΥ Φιλιατρών και Γαργαλιάνων , έχουν δημιουργήσει μεγάλες αντιδράσεις των κατοίκων του Δήμου Τριφυλίας , που αριθμεί τριάντα και πλέον χιλιάδες κατοίκους διότι η απόσταση από την ΔΟΥ Καλαμάτας είναι πάνω από ογδόντα χιλιόμετρα με ότι συνεπάγεται αυτό.
Την ίδια χρονική στιγμή στον γειτονικό Νομό της Ηλείας , εκ των υστέρων ανακαλείται κατάργηση ΔΟΥ που απέχει από τον ΠΥΡΓΟ μόνον είκοσι χιλιόμετρα. 
Είναι λοιπόν αδιανόητο , το γιατί το Υπουργείο δεν απεδέχθη τις εκκλήσεις των φορέων και του Δήμου , για την λειτουργία έστω μιας ΔΟΥ στο Δήμο Τριφυλίας που είναι ο πλέον απομεμακρυσμένος από την Καλαμάτα.
Κατόπιν αυτών, ερωτάται ο κ. Υπουργός: 
Πρόκειται να αποδεχθεί το αίτημα όλων των φορέων του Δήμου Τριφυλίας για συνέχιση της λειτουργίας της ΔΟΥ Κυπαρισσίας;».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου