24.1.13

Πηγαίνει γυρεύοντας.... "Πόρνη. Τσούλα. Προκλητική "

Φωτογραφία με βρισιές στο πόδι μιας γυναίκας κάνει τον γύρο του κόσμου!
Το μήκος της φούστας και η ηθική πάνε μαζί;


"Πόρνη. Τσούλα. Προκλητική. Πηγαίνει γυρεύοντας. Σωστή. Παλιάς σχολής…", αυτές κι άλλες λέξεις αναγράφονται με μαύρο μελάνι στον μηρό μιας γυναίκας, η οποία φωτογραφίζεται με ανασηκωμένη τη μαύρη φούστα της και περιγράφουν τους χαρακτηρισμούς που μπορεί να δεχθεί ανάλογα με το μήκος των ρούχων της.
Η φωτογραφία που έχει κάνει τον γύρο του κόσμου τις τελευταίες ημέρες, ήταν ιδέα της 18χρονης Καναδής φοιτήτριας Ρόζεα Λέικ και μέρος του έργου της «επικρίσεις», ενώ από τη στιγμή που δημοσιοποιήθηκε στο διαδίκτυο αναπαράχθηκε μέσα σε λίγα εικοσιτετράωρα πάνω από 200.000 φορές.
Η Λέικ δήλωσε πως σκοπός της φωτογραφίας ήταν να δείξει πως «η γνώμη που έχει ο κόσμος ότι οι φεμινιστικοί στόχοι έχουν επιτευχθεί δεν είναι ακριβής. Ειδικά όταν η γυναίκα κρίνεται βάσει της εμφάνισής της και έπειτα για τις ιδέες της, όταν οι σημαντικές θέσεις σε κυβερνήσεις και μέσα ενημέρωσης καταλαμβάνονται από άνδρες, κι όταν υπάρχει ακόμα αντιπαράθεση για την άμβλωση και την αντισύλληψη….Σίγουρα λοιπόν δεν έχουν εκπληρωθεί».
Η φωτογραφία είχε ανταπόκριση ανάμεσα στους χρήστες του διαδικτύου και απέσπασε πολλά σχόλια, εκ των οποίων και το εξής: «αυτός είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους έπαψα να φοράω φούστες και φορέματα εδώ και χρόνια. Δεν προτίθεμαι να αντιμετωπίσω τις κριτικές ηλιθίων που νομίζουν ότι το μήκος του υφάσματος, τους δίνει το χάρισμα να “διαβάζουν” την προσωπικότητα και την ηθική της γυναίκας».protothema.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου