24.1.13

Ποινικές διώξεις στους δύο αστυνομικούς για τον σοβαρό τραυματισμό δύο νεαρών σε τροχαίο μετά από καταδίωξη

Ποινικές διώξεις για βαριές σωματικές βλάβες από αμέλεια άσκησε απόψε ο Εισαγγελέας Ηρακλείου στους δύο αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙΑΣ, ηλικίας 29 και 31 ετών που συμμετείχαν στην καταδίωξη χθες το βράδυ, δύο νεαρών 16 και 19 ετών που κατέληξε σε τροχαίο και στον τραυματισμό των νεαρών οι οποίοι νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο.
Οι δύο υπαρχιφύλακες που κρατούνται αναμένεται να οδηγηθούν αύριο στον Ανακριτή.
Παράλληλα με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης ενώ η αστυνομική έρευνα και προανάκριση είναι σε εξέλιξη προκειμένου να διευκρινιστούν πλήρως οι συνθήκες και τα αίτια του περιστατικού.
Οι δύο νεαροί δεν σταμάτησαν σε έλεγχο που γινόταν στο κέντρο του Ηρακλείου, αφού το δίκυκλο στο οποίο επέβαιναν δεν έφερε πινακίδες κυκλοφορίας και ο οδηγός του ανέπτυξε ταχύτητα και έφυγε, με αποτέλεσμα να αρχίσει καταδίωξη από τους δύο αστυνομικούς.
Στην παραλιακή λεωφόρο, και στις εκβολές του ποταμού Γιόφυρου, το δίκυκλο ξέφυγε από την πορεία του ανατράπηκε και έπεσε στο χώρο όπου γίνονται τα έργα ανάπλασης με αποτέλεσμα οι νεαροί να τραυματισθούν σοβαρά και να μεταφερθούν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου