26.1.13

Λήγει στις 15 Φεβρουαρίου η προθεσμία απογραφής των συνταξιούχων του ΟΑΕΕ

 ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ έως τις 15 Φεβρουαρίου για απογραφή συνταξιούχων δίνει ο  Οργανισμός Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών. 
Η παράταση αφορά τους συνταξιούχους που δεν απογράφηκαν μέσα στην καθορισμένη προθεσμία, η οποία έληξε στις 4/1/2013.  Οι συνταξιούχοι μπορούν να  προσέρχονται έως τις 15/2/2013 για εκπρόθεσμη απογραφή στις τράπεζες ή τα ΕΛΤΑ, με φυσική παρουσία και στα περιφερειακά τμήματα για απογραφή δι' αντιπροσώπου, ενώ μετά τη 15/2/2013 η απογραφή θα γίνεται μόνο στα γραφεία του ΟΑΕΕ.

Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για κάθε περίπτωση μπορούν να αναζητηθούν από το site του Οργανισμού. Επισημαίνεται ότι έχει ήδη ανασταλεί η χορήγηση της σύνταξης για όσους συνταξιούχους δεν απογράφηκαν εμπρόθεσμα. Η σύνταξη θα επαναφέρεται για τους εκπρόθεσμα απογραφέντες, ανάλογα με τη ροή καταβολής συντάξεων, μέσω του ενιαίου συστήματος ελέγχου και πληρωμών συντάξεων της ΗΔΙΚΑ.

Οι συνταξιούχοι θα  πρέπει να προσκομίσουν υποχρεωτικά τα παρακάτω δικαιολογητικά:


 1. Αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο σε ισχύ (για αλλοδαπούς).
2. Ενημερωτικό σημείωμα συντάξεων του 3ου τριμήνου 2012.
3. Το τελευταίο εκκαθαριστικό σημείωμα φόρου εισοδήματος (ή βεβαίωση απόδοσης ΑΦΜ).
4. Οποιοδήποτε έγγραφο στοιχείο, από το οποίο προκύπτει ο ΑΜΚΑ (κάρτα  κοινωνικής ασφάλισης ή βιβλιάριο υγείας ή επίδειξη γνωστοποίησης).

Συστήνεται ο συνταξιούχος κατά την προσέλευσή του στο πιστωτικό ίδρυμα ή ΕΛΤΑ να γνωρίζει τον αριθμό λογαριασμού του, που πιστώνεται η μηνιαία σύνταξή του. Η απογραφή θα γίνει χωριστά για κάθε παροχή που χορηγεί ο οργανισμός (κύρια σύνταξη, εξωϊδρυματικό επίδομα κ.λπ.).

Τονίζεται ιδιαίτερα ότι σε περίπτωση που ο συνταξιούχος δεν διαθέτει ΑΦΜ, πρέπει να απευθυνθεί στη ΔΟΥ που υπάγεται για να λάβει βεβαίωση απόδοσης ΑΦΜ. Ομοίως στην περίπτωση που δεν διαθέτει ΑΜΚΑ πρέπει να φροντίσει πρώτα για την έκδοσή του και στη συνέχεια να προσέλθει προσκομίζοντάς το.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου