15.12.12

ΚΑΛΑΜΑΤΑ- Εκλέχτηκε η Συντονιστική επιτροπή της Ν.Ο.Ε.Σ. ΠΑΣΟΚ

Την Παρασκευή 14-12-2012 και ώρα 6 μ.μ. συνήλθε στα γραφεία του ΠΑ.ΣΟ.Κ. η Νομαρχιακή Οργανωτική Επιτροπή Συνεδρίου  ( Ν.Ο.Ε.Σ.) του Νομού Μεσσηνίας παρουσίας των μελών της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου ( Κ.Ο.Ε.Σ.) Ζαφειρόπουλου Γιάννη Τ. υπουργού , Αλευρά Διονύση και Φράγκου Δημήτρη με θέματα:
1.      Εκλογή Γραμματείας Συντονισμού της Ν.Ο.Ε.Σ.
2.      Εκλογή Συντονιστή της Ν.Ο.Ε.Σ.
3.      Ορισμός Δημοτικών Οργανωτικών Επιτροπών Συνεδρίου (Δ.Ο.Ε.Σ.)
4.      Ορισμός υπεύθυνων των Δ.Ο.Ε.Σ.
5.      Λειτουργία Γραφείων – Οικονομικό.


Τα πρόσωπα που προτάθηκαν και εκλέχτηκαν στην Συντονιστική Επιτροπή της  Ν.Ο.Ε.Σ. είναι :
1.       Σούμπλης Μιχάλης
2.      Τσαπόγας Κώστας
3.      Μπρεδήμας Θεόδωρος
4.      Χριστόπουλος Γιάννης
5.      Κατσούλης Γιώργος
6.      Χονδρός Νίκος
7.      Ανδρεάκος Κώστας
8.      Δήμιζα Παναγιώτα
9.      Κοσμοπούλου Ιωάννα
10. Χαϊδεμένος Παναγιώτης

Συντονιστής της Ν.Ο.Ε.Σ. προτάθηκε  και εκλέχτηκε ο Σούμπλης Μιχάλης.

Οι υπεύθυνοι των Δημοτικών Οργανωτικών Επιτροπών Συνεδρίου ( Δ.Ο.Ε.Σ.) είναι :
1.      Δήμος Καλαμάτας : Μπρεδήμας Θεόδωρος – Δήμιζα Παναγιώτα- Ανδρεάκος Κώστας  .
2.      Δήμος Μεσσήνης :  Κατσούλης Γιώργος – Χονδρός Νίκος – Σούμπλης Μιχάλης.
3.      Δήμος Πύλου- Νέστορος : Χριστόπουλος Γιάννης- Κατσούλης Γιώργος – Χονδρός Νίκος.
4.      Δήμος Τριφυλίας : Χριστόπουλος Γιάννης – Ανδρεάκος Κώστας.
5.      Δήμος Οιχαλίας : Τσαπόγας  Κώστας – Κοσμοπούλου Ιωάννα -  Χαϊδεμένος Παναγιώτης.
6.      Δήμος Δυτικής Μάνης : Ανδρεάκος Κώστας – Χαϊδεμένος Παναγιώτης.

Οργανώνουμε το 9ο Συνέδριο του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και το 1ο στη νέα πραγματικότητα.
Οι στιγμές δεν είναι απλά κρίσιμες, είναι ιστορικές γιατί η πατρίδα έχει ήδη μπει σε νέο ιστορικό κύκλο.
Μπορούμε και πρέπει να είμαστε  πρωταγωνιστές στη μεγάλη εθνική προσπάθεια για μια νέα ευημερία στηριγμένη σε πιο στέρεα θεμέλια.
Το οφείλουμε στους πολίτες που με τεράστιες θυσίες  κράτησαν τη χώρα όρθια σε ευρωπαϊκή τροχιά και κυρίως στη νέα γενιά. 
Το οφείλουμε στην ιστορία μας ως ΠΑ.ΣΟ.Κ.
Η δημοκρατική παράταξη είναι άρρηκτα δεμένη με τις μεγαλύτερες στιγμές και τις καλύτερες περιόδους της Ελλάδας και του Ελληνισμού.

Στο Συντακτικό μας Συνέδριο επιδιώκουμε τρεις μεγάλους στόχους:

Ø Τον μετασχηματισμό του ΠΑΣΟΚ σε ένα σύγχρονο, θεσμικό, δημοκρατικό, συλλογικό κόμμα.
Ø Τη δημιουργία ενός ΠΑΣΟΚ - εκφραστή των προοδευτικών και δημιουργικών δυνάμεων της ελληνικής κοινωνίας, των δυνάμεων της εθνικής προοπτικής και ελπίδας.  Ένα ΠΑΣΟΚ που θα εκφράζει την σύγχρονη ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία.
Ø Τη  διατύπωση  του νέου Εθνικού Σχεδίου  Ανασυγκρότησης για την Ελλάδα, μαζί με όλες τις παραγωγικές, κοινωνικές, διανοητικές δυνάμεις της χώρας.
Επιταχύνουμε τις διαδικασίες του Συνεδρίου μας απευθύνοντας, όπως τόνισε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ,  ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ  συμμετοχής προς όλους τους Έλληνες πολίτες, προς όλες τις ζωντανές και υγιείς δυνάμεις της χώρας και κυρίως προς την νέα γενιά της πατρίδας μας.

Τους ζητούμε να υπερβούν την αρνητική στάση απέναντι στην πολιτική, να συζητήσουν μαζί μας, να διατυπώσουν την κριτική τους άποψη, να αναπτύξουν πρωτοβουλίες, να πάρουν την υπόθεση της δημοκρατικής παράταξης στα χέρια τους.

Απευθυνόμαστε και σε όλο το στελεχιακό δυναμικό της Παράταξης χωρίς αποκλεισμούς και τους καλούμε και πάλι να ενεργοποιηθούν, να στρατευθούν, να συμβάλλουν με την άποψή τους, τις ιδέες τους, τις φιλοδοξίες τους που είναι θεμιτές όταν εντάσσονται στην μεγάλη κοίτη της συλλογικής μας προσπάθειας.

Το ΠΑΣΟΚ είμαστε ΌΛΟΙ.  Όλοι όσοι το πιστεύουμε και το στηρίζουμε.  Και σε αυτή την πορεία έχουμε ευθύνη και πολιτική υποχρέωση να συνεισφέρουμε.

Απευθυνόμαστε και σε όλες τις κινήσεις και πρόσωπα που βρίσκονται στον ευρύτερο χώρο της παράταξης, στον ευρύτερο χώρο της κεντροαριστεράς, ζητώντας την ενεργή συμμετοχή τους στην προσυνεδριακή διαδικασία.

Για την Νομαρχιακή Οργανωτική Επιτροπή Συνεδρίου
Ο συντονιστής

Σούμπλης Μιχάλης

Έρημος Τάκλα-Μακάν: Η λευκή πυραμίδα !

Βαθιά μέσα Κίνα κοντά στην αρχαία πρωτεύουσα του Ξιάν βρίσκεται μια σειρά από αναχώματα πυραμίδων σχεδόν άγνωστα εκτός της χώρας. 
Περιπλέκοντας την πραγματικότητα αυτών των απομακρυσμένων τάφων, βρίσκεται ένας θρύλος μιας ακόμα μεγαλύτερης πυραμίδας.
Μια πυραμίδα τέτοιου μεγέθους και μεγαλείου που κάνει όλες τις άλλες πυραμίδες του κόσμου να ντρέπονται. Αυτός είναι ο μύθος της λευκής πυραμίδας της Κίνας. Ο Sheahan παρουσίασε το 1947 στις 28 του Μάρτη στην έκδοση των New York Times, ένα άρθρο υπό τον τίτλο "ΗΠΑ η έκθεση της αεροπορίας για την τεράστια Κινέζικη Πυραμίδα σε απομονωμένα βουνά ΝΔ του Sian [Xi'an]."

Στο άρθρο, ο Sheehan φέρεται να δήλωσε ότι η πυραμίδα που είδε, εκείνες της Αιγύπτου φάνταζαν ως νάνοι και εκτίμησε το ύψος της στα 1000 μέτρα και το πλάτος της στα 1500 πόδια. Η μεγαλύτερη πυραμίδα της Αιγύπτου έχει ύψος μόλις 450 μέτρα. Ο Sheahan αναφέρει ότι η τοποθεσία της πυραμίδας βρίσκεται στο τέλος μιας μακράς απρόσιτης κοιλάδας στους πρόποδες της οροσειράς Qin Ling περίπου 40 μίλια νοτιοδυτικά της Xi'an.
Το ενδιαφέρον για την κινεζική πυραμίδα αυξήθηκε σε μεγάλο βαθμό από τη δημοσίευση του Hartwig Hausdorf με το Die Weisse Pyramide το 1994 το οποίο αργότερα μεταφράστηκε στα Αγγλικά με τον αναθεωρημένο τίτλο Ο Κινεζικός Roswell (1998) στο οποίο περιγράφει εν συντομία τα ταξίδια του στην Κίνα σε αναζήτηση της θρυλικής μεγάλης λευκής πυραμίδας.
Ο Hausdorf δεν εντοπίζει το βραβείο του, αλλά έκανε την επιστροφή του από την Κίνα, με μια σειρά από φωτογραφίες πυραμίδων του Ντάργουιν που έχουν δημοσιευθεί ευρέως σε βιβλία και περιοδικά και κυκλοφορούν στο Διαδίκτυο. Αυτές οι φωτογραφίες πυροδότησαν ένα ανανεωμένο ενδιαφέρον για μια ιστορία που είναι άνω των 50 ετών, αλλά ποτέ δεν έχει εξηγηθεί ικανοποιητικά.
Ο Hausdorf παραθέτει πολύ λίγες πηγές στο βιβλίο του, αλλά είναι δυνατόν να εντοπίσουμε, από που φαίνεται να έχει πάρει μεγάλο μέρος του υλικού του. Η αρχική πηγή του Hausdorf για μια λευκή πυραμίδα προέρχεται προφανώς από τον Bruce Cathie, στο βιβλίο του Bridge to Infinity (1983), στο οποίο ο Cathie αφηγείται την ιστορία ενός Αμερικανού πιλότου της πολεμικής αεροπορίας τον James Gaussman.
Όπως ο Cathie λέει, κατά τη διάρκεια του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου, ο Gaussman εκτελούσε αποστολή ρουτίνας μεταξύ της Ινδίας και της Κίνας, όταν ο κινητήρας υπέστη προβλήματα που τον ανάγκασαν να κατέβει σε χαμηλότερο υψόμετρο. Στην έκθεσή του σε ένα αξιωματικό των μυστικών υπηρεσιών, φέρεται να είπε:
 "Για να αποφύγουν μία οροσειρά βγήκαν σε μια επίπεδη κοιλάδα .
Ακριβώς από κάτω τους ήταν μια γιγαντιαία λευκή πυραμίδα. Έμοιαζε σαν παραμύθι. Περικλειόταν όλη η πυραμίδα μέσα σε αστραφτερό λευκό. Αυτό θα μπορούσε να ήταν μέταλλο, ή κάποιο είδος πέτρας. Ήταν καθαρό λευκό από όλες τις πλευρές. Το αξιοσημείωτο ήταν το επιστέγασμα, ένα τεράστιο κομμάτι κοσμήματος, υλικό που θα μπορούσε να είναι κρύσταλλο. Χωρίς αμφιβολία θα μπορούσαμε να προσγειωθούμε, αν και θελήσαμε. Είχαμε εκπλαγεί από την απεραντοσύνη του πράγματος. " Από τότε έχουν γραφτεί πολλά βιβλία παραθέτοντας την ιστορία ως αδιαμφισβήτητο γεγονός.
*Η Λευκή Αδελφότητα δημιουργήθηκε από 36 από τους 72 βασιλείς των Νεφελίμ και από το δαιμονικό συνεχές των Αγγέλων του σκότους.
  Έχει την έδρα της στην Λευκή Πολιτεία (ΜΑΧ ΤΑΝΕ) που βρίσκεται στην έρημο Τάκλα Μακάν στην αυτόνομη επαρχία της Κίνας Σαανξί, σε 10 χιλιόμετρα βάθος. Διοικείται από ένα 12μελές συμβούλιο αστο οποίο προεδρεύει ο ίδιος ο Σατανάς, ο αρχάγγελος του σκότους Σαμαέλ.
Σκοπός της η εφαρμογή των πρωτοκόλλων του Σαμαέλ, που είναι 25 και έχουν σαν κεντρικό σκοπό την εγκαθίδρυση παγκόσμιας δικτατορίας με επικεφαλής το γιο του διαβόλου, τον Αντίχριστο.
To παράξενο είναι ότι καταρχήν ενώ η έρημος Τάκλαμακαν έχει πολλά αξιοθέατα δεν είναι Τουριστικός προορισμός...Κρυφή έρημος απο τον πολύ κόσμο..
Επίσης ερωτηματικά προκαλεί ότι μέχρι το 1999 ενώ υπήρχανε φήμες και μερικές φωτογραφίες για την ύπαρξη γενικά πυραμίδων στην Κίνα οι επιστήμονες λέγανε ότι στην Κίνα υπάρχουνε μόνο παγόδες και σίγουρα ουδεμία πυραμίδα . Επίσης έχουνε βρει πολλές μούμιες όμοιες με αυτές στην Αίγυπτο.

Στην Βουλή "το έγκλημα " της Ολυμπίας οδού !

Επίκαιρη ερώτηση για το θέμα της Ολυμπίας οδού κατέθεσε στη Βουλή, ο βουλευτής Ηλείας Γιάννης Κουτσούκος. Απευθυνόμενος στον υπουργό Ανάπτυξης ανέφερε μεταξύ άλλων:
«Κύριε Υπουργέ, θέλω να σας πω ότι στην Ηλεία επικρατεί κλίμα οργής και αγανάκτησης. Οι τίτλοι των εφημερίδων και των μέσων μαζικής ενημέρωσης είναι τίτλοι που αφορούν λέξεις, όπως «έγκλημα», «ταφόπλακα», «καταδίκη», γιατί ήταν το μόνο μεγάλο έργο που τελικά θα έφτανε στην Ηλεία, μετά από την ακύρωση του Αεροδρομίου της Ανδραβίδας και του σιδηροδρόμου.

Αντικείμενα του Υπουργείου σας είναι όλα αυτά. Ήταν το μόνο έργο που θα μπορούσε να δώσει τη δυνατότητα στην Ηλεία να ενταχθεί σε μια αναπτυξιακή διαδικασία, γιατί τώρα καταδικάζεται σε απομόνωση. Και δεν είναι μόνο ότι η Ηλεία καταδικάζεται σε απομόνωση, αλλά ότι το έργο συνολικά είναι ατελέσφορο και αναποτελεσματικό, διότι δεν υπάρχει ο δρόμος που συνδέει τις περιοχές της Πελοποννήσου με την υπόλοιπη Δυτική Ελλάδα.

Εσείς μας είχατε πει εδώ –απαντώντας, μάλιστα, σε δική μου επίκαιρη ερώτηση- αλλά και στη συνάντηση στο Υπουργείο ότι δώσατε εντολή στο διαπραγματευτή  να κάνει διαπραγμάτευση στο σύνολο του έργου, στο φυσικό αντικείμενο.

Η ερώτηση, λοιπόν, είναι τι διαπραγμάτευση έγινε και ποιοι επέβαλαν τους όρους τους. Οι τράπεζες; Προφανώς οι τράπεζες. Επίσης, ένα άλλο ερώτημα, κύριε Υπουργέ, είναι με ποιο επιχείρημα αποδεχθήκατε εσείς αυτήν τη διαπραγματευτική τακτική των τραπεζών, θυσιάζοντας ουσιαστικά την Ηλεία και την υπόλοιπη Πελοπόννησο για την επανεκκίνηση του έργου.

Ή δεν μας λέγατε αλήθεια ότι δώσατε εντολή στο διαπραγματευτή για το σύνολο του έργου ή τώρα πάλι δεν μας λέτε την αλήθεια, βαφτίζοντας την περικοπή του φυσικού αντικειμένου ως μετάθεση του έργου, χρησιμοποιώντας μάλιστα ψεύτικα επιχειρήματα ότι υπάρχουν αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας. Αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας υπάρχουν μόνο για τον Καϊάφα.

Είχε συμφωνηθεί σε παλαιότερες συναντήσεις ότι θα πάμε σε μηδενική λύση στην περιοχή του Καϊάφα και ότι το έργο θα εκτελεστεί κανονικά. Περιμένουμε, λοιπόν, τις απαντήσεις σας».

Τραγωδία με λαθρομετανάστες - Μέχρι στιγμής έχουν περισυλλεγεί 18 σοροί

Μέχρι στιγμής 18 πτώματα παράνομων μεταναστών, ηλικιών 20 έως 45 ετών έχουν περισυλλεγεί στη θαλάσσια περιοχή και την ακτή της Θερμής στα ανατολικά της Λέσβου. 
Χθες το μεσημέρι, ένα ναυτικό μίλι ανοικτά της Θερμής, περισυνελλέγη από το Λιμενικό Σώμα 20χρονος σε κατάσταση υποθερμικού σοκ, ο οποίος μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Μυτιλήνης, όπου και νοσηλεύεται.
 Σε κατάθεσή του, ανέφερε ότι χθες Παρασκευή, τις πρώτες πρωϊνές ώρες, από ακτή της Τουρκίας και με κατεύθυνση τη Μυτιλήνη, επιβιβάστηκαν σε πλαστική λέμβο 28 άτομα συμπεριλαμβανομένου Τούρκου διακινητή.
Στο μέσο της διαδρομής, λόγω υπερφόρτωσης, η λέμβος ανετράπη.
Σύμφωνα με στελέχη του Λιμενικού Σώματος, το οποίο συνεχίζει από χθες το απόγευμα να ερευνά την περιοχή σε συνεργασία με δυνάμεις της FRONTEX, λόγω του ψύχους και των δυσμενών καιρικών συνθηκών αποκλείεται να έχουν επιβιώσει κάποιοι.
 Δυστυχώς αυτό επιβεβαιώνουν και οι έως τώρα έρευνες στην ακτή και στη θάλασσα, που αποκαλύπτουν μόνον πτώματα.

Άγριο ξύλο αντεξουσιαστών με μέλη της Χρυσής Αυγής

Ένας τραυματίας είναι ο απολογισμός καβγά με άγριο ξύλο ανάμεσα σε μέλη της Χρυσής Αυγής και αντεξουσιαστές στην Κοζάνη.
Τα επεισόδια έγιναν σε μπαρ όπου συχνάζουν αντεξουσιαστές.
Μπήκαν μέσα τρία μέλη της Χρυσής Αυγής, ο ένας εκ των οποίων έβγαλε μαχαίρι.Οι θαμώνες απάντησαν με επίθεση με μπουκάλια και χρειάτηκε η παρέμβαση της αστυνομίας για να σταματήσει η ένταση.
Ένας τραυματίας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες ενώ η αστυνομία συνέλαβε το νεαρό που έβγαλε μαχαίρι.

Η Καλομοίρα έγινε μανούλα!

Διπλή χαρά για τη γλυκιά τραγουδίστρια!
Διπλή χαρά για τη γλυκιά Καλομοίρα και το σύζυγό της Γιώργο Μπούσαλη!  
Το ζευγάρι πλέει σε πελάγη ευτυχίας αφού  εδώ και λίγες ώρες, κρατάει στην αγκαλιά του τα διδυμάκια του! Τα δύο υγιέστατα αγοράκια ήρθαν στον κόσμο το βράδυ της Παρασκευής, μερικές μέρες μετά την πρόβα που έκανε η Καλομοίρα για τον ερχομό τους. 
Τα χαρμόσυνα νέα κυκλοφόρησαν από τους διαχειριστές της σελίδας της στο twitter που έσπευσαν να της δώσουν συγχαρητήρια!

Μια πορνοστάρ η top αναζήτηση στο Google για το 2012!

Η πορνοστάρ Sunny Leone ήταν το όνομα που έψαξαν πιο πολύ στο Google οι συμπατριώτες της, στην Ινδία!

Η καριέρα της Leone ξεκίνησε από την ινδική εκδοχή του «Big Brother». Στη συνέχεια η 31χρονη έκανε ένα θαρραλέο βήμα και πρωταγωνίστησε σε ένα ερωτικό θρίλερ του Bollywood, το οποίο θεωρήθηκε πολύ τολμηρό για τα δεδομένα της Ινδίας.

Η 31χρονη πλέον είναι η πιο επιτυχημένη πορνοστάρ της χώρας της.

ΣΟΚΑΡΙΣΜΕΝΟΣ ο Πλανήτης από την Τραγωδία !

Πολλοί ευρωπαίοι ηγέτες, μαζί με εκατομμύρια πολίτες σε όλο τον κόσμο, εξέφρασαν τη βαθιά τους θλίψη και τα συλλυπητήριά τους προς τους αμερικανούς, για την απίστευτη τραγωδία στο σχολείο πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στην πολιτεία του Κονέκτικατ, την Παρασκευή.
Σε μια ανοικτή επιστολή προς τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, Μπαράκ Ομπάμα, ο Γάλλος ομόλογός Φρανσουά Ολάντ, χαρακτήρισε «φρίκη» την τραγωδία στο σχολείο. «Σε αυτές τις τραγικές συνθήκες, θέλω να εκφράσω τη βαθιά μου θλίψη και το σοκ για αυτή την πράξη απερίγραπτης βίας στο δημοτικό σχολείο που άφησε τόσα θύματα », είπε ο πρόεδρος Ολάντ.
Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον σε δήλωσή του ανέφερε: «Οι σκέψεις μου είναι με τους τραυματίες και όσους έχασαν τους αγαπημένους τους. Είναι σπαρακτικό να σκεφτόμαστε όλους εκείνους που έχασαν τα παιδιά τους τα οποία είχαν όλη τη ζωή μπροστά τους».
Η Γαλλία, η Βρετανία αλλά και η Γερμανία, όπως και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, έχουν ζήσει παρόμοιες μαζικές εκτελέσεις με χαρακτηριστικότερη τη σφαγή των 77 νέων ανθρώπων στη Νορβηγία, το περασμένο έτος.
Εν τούτοις οι περισσότεροι σχολιαστές στην Ευρώπη, έσπευσαν να σημειώσουν ότι τα πολύ υψηλά ποσοστά οπλοκατοχής στις Ηνωμένες Πολιτείες, είναι ο σημαντικότερος παράγοντας για τη συχνότητα των μαζικών κρουσμάτων βίας.
«Αν όχι τώρα, πότε είναι η κατάλληλη στιγμή να μιλήσουμε για τον έλεγχο των όπλων;» αναρωτιέται στο βασικό της άρθρο η βρετανική εφημερίδα Guardian. Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι μουν χαρακτήρισε αδιανόητο και αποτρόπαιο το μαζικό φονικό στο Κονέκτικατ. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών ο Γενικός Γραμματέας, απέστειλε μήνυμα τον κυβερνήτη του Κονέκτικατ, Νταν Μαλόι για να εκφράσει τα βαθύτατα συλλυπητήριά του για το φοβερό έγκλημα στο δημοτικό σχολείο της μικρής πόλης Νιούταουν.
«Οι σκέψεις και οι προσευχές μου είναι με τις οικογένειες των θυμάτων και σε όλους εκείνους που έχουν τραυματιστεί από αυτό το φρικτό έγκλημα», αναφέρεται στο μήνυμα του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών
Είκοσι παιδιά και έξι ενήλικες σκοτώθηκαν την Παρασκευή σε σχολείο μιας μικρής πόλης στο Κονέκτικατ. Το μακελειό είναι μια από τις χειρότερες σφαγές που διαπράχτηκαν σε σχολείο στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η Ευρωπαϊκή Ένωση εξέφρασε απόψε το "σοκ" και τη "φρίκη" της μετά το μακελειό που προκάλεσε 27 νεκρούς, κυρίως παιδιά, στις Ηνωμένες Πολιτείες.
"Θέλω να εκφράσω το πόσο έχω σοκαριστεί μετά το τραγικό μακελειό στο σχολείο στο Κονέκτικατ σήμερα", αναφέρει η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Κάθριν Άστον, σε ανακοινωσή της.
"Η σκέψη μου είναι στα θύματα, τις οικογένειές τους και τον αμερικανικό λαό σε αυτή τη δύσκολη στιγμή", προσθέτει.
"Με μεγάλη έκπληξη και φρίκη πληροφορήθηκα για το τραγικό μακελειό στο Κονέκτικατ", αναφέρει από την πλευρά του σε ανακοινωσή του και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο τονίζοντας ότι "νέες ζωές, φορείς ελπίδας καταστράφηκαν".
"Εξ ονόματος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αλλά και εμού προσωπικά, εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια προς τις οικογένειες των θυμάτων αυτής της φοβερής τραγωδίας", πρόσθεσε.

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΗΝ ΔΕΗ-Έσβησαν οι καυστήρες, άναψαν οι ηλεκτρικές σόμπες!

του Μιχάλη Καϊταντζίδη
Μίνι συναγερμός έχει σημάνει σε ΔΕΗ, ΔΕΠΑ και ΔΕΣΦΑ, λόγω της αύξησης της κατανάλωσης ηλεκτρικού και φυσικού αερίου, ως απόρροια των χαμηλών θερμοκρασιών, αλλά και της υποκατάστασης του πετρελαίου θέρμανσης από θερμαντικά σώματα.

Τα άδεια ντεπόζιτα χιλιάδων κατοικιών σε όλη τη χώρα, λόγω της υψηλής τιμής του καυσίμου, υποχρέωσε την πλειονότητα των καταναλωτών να χρησιμοποιήσουν ηλεκτρικά σώματα, που είναι η πλέον άμεση λύση για την αντιμετώπιση του ψύχους.

Αυτή η αντίδραση, αναμενόμενη εν πολλοίς, προκάλεσε αλυσιδωτές επιπτώσεις σε όλο το σύστημα ηλεκτροπαραγωγή-φυσικό αέριο.

Κατ΄αρχήν αύξηση της κατανάλωσης ηλεκτρικού, τουλάχιστον κατά τις ώρες από τις 3 το απόγευμα έως τις 8-9 το βράδυ. Έτσι εχθές, 14 Δεκεμβρίου, από τις 4 το απόγευμα και μετά, η κατανάλωση κινούνταν ανοδικά πάνω από τα 7.000 μεγαβάτ, με πρόβλεψη τα 8.500 μεγαβάτ στις 8 το βράδυ. Η κατανάλωση αυτή δεν είναι υπερβολική και σε καμία περίπτωση δεν θα έπρεπε να προκαλέσει συναγερμό, καθώς κατά το παρελθόν έχουν αντιμετωπιστεί καταναλώσεις πάνω από 10.000 μεγαβάτ. Ωστόσο η έστω και μικρή αυτή αύξηση της κατανάλωσης, δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί από τις λιγνιτικές μονάδες, η προσφορά των οποίων στο σύστημα δεν μπορεί να ξεπεράσει ορισμένα όρια, λόγω της παλαιότητας των μονάδων και της χαμηλής ποιότητας λιγνίτη.
 Έτσι, μόνο μία μονάδα, η Αγ. Δημήτριος 5 ξεπέρασε τα 330 μεγαβάτ, ενώ ακόμη και η πλέον σύγχρονη της Μελίτης, είναι κολλημένη στα 280 μεγαβάτ λόγω των χαμηλών αποθεμάτων λιγνίτη και της χαμηλής του ποιότητας.

Ρεκόρ στο φυσικό αέριο Για την αντιμετώπιση της κατάστασης, θα έπρεπε να καλύψουν τα κενά οι μονάδες φυσικού αερίου.

Ωστόσο διαπιστώθηκε ότι ήδη λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών οι καταναλώσεις βρισκόταν πολύ ψηλά και έτσι οι μονάδες φυσικού αερίου θα έπρεπε να περιορίσουν τη λειτουργία τους για να μην υπάρξουν ελλείψεις καυσίμου σε άλλες χρήσεις.

Σύμφωνα με τον ημερήσιο προγραμματισμό, οι περισσότερες μονάδες φυσικού αερίου, της ΔΕΗ και των ιδιωτών που έχουν ισχύ 400-440 μεγαβάτ, λειτουργούσαν χθες με ισχύ έως 250 μεγαβάτ, ενώ μόνο η μία από τις 3 του ομ. Μυτιληναίου, λειτούργησε για κάποιες ώρες στα 400 μεγαβάτ.

Σύμφωνα με στοιχεία της ΔΕΠΑ, η ημερήσια κατανάλωση φυσικού αερίου, που σε αντίστοιχες συνθήκες ήταν γύρω στα 12-13 εκατομμύρια κυβικά, την εβδομάδα που πέρασε ξεπερνούσε τα 16 εκατομμύρια κυβικά μέτρα.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να εξαντλούνται με ταχύτερο ρυθμό από τον προγραμματισμένο, τα αποθέματα υγροποιημένου αερίου στη Ρεβυθούσα, τα οποία χρησιμοποιούνται για την κάλυψη ζήτησης αιχμής. Πηγές της διοίκηση της ΔΕΠΑ τόνιζαν ότι οι καταναλώσεις αυτές αποτελούν ρεκόρ. Ωστόσο τόνιζαν ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, καθώς ήδη εξασφαλίστηκε η προγραμματισμένη για τις 26 Δεκεμβρίου παραλαβή φορτίου 70.000 κυβικών μέτρων αλγερινού υγροποιημένου αερίου, να γίνει νωρίτερα, στις 19 Δεκεμβρίου και σε ποσότητα 110.000 κυβικών μέτρων.

Όπως έλεγαν στο euro2day, πηγές της αγοράς, με βάση τα ιστορικά στοιχεία ως προς τις καταναλώσεις φυσικού αερίου, η χειμωνιάτικη αιχμή αναμένονταν από τα μέσα Ιανουαρίου και μετά, οπότε ο προγραμματισμός παραλαβών και από τη ΔΕΠΑ και από ιδιώτες έγινε με τα δεδομένα αυτά.

Ωστόσο οι χαμηλές θερμοκρασίες σε συνδυασμό με την αυξημένη ζήτησης ηλεκτρικού προκάλεσαν την ενεργειακή στενότητα.

Αυτή, σε ό,τι αφορά στο ηλεκτρικό καλύφθηκε τελικά με τη χρήση αποθεμάτων νερού στα υδροηλεκτρικά, ενώ στο φυσικό αέριο με τις αυξημένες εισαγωγές υγροποιημένου αερίου.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η προσφορά ενέργειας από τις υδροηλεκτρικές μονάδες της ΔΕΗ εχθές στις 8 το βράδυ έφτασε τα 2.250 μεγαβάτ, όταν την ίδια ώρα της Παρασκευής 30 Νοεμβρίου ήταν το μέγιστο 1.439 μεγαβάτ και της 7ης Δεκεμβρίου 1.928 μεγαβάτ.
Οι επιπτώσεις του πετρελαίου θέρμανσης

Πάντως οι αρμόδιοι διαχειριστές και το πολιτικό προσωπικό, αντιμετωπίζουν με προβληματισμό τις ανατροπές και τα προβλήματα που άρχισαν να εμφανίζονται λόγω της απόφασης να αυξηθεί η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης. Το γεγονός ότι οι ανάγκες θέρμανσης για μεγάλο ποσοστό των ασθενέστερων οικονομικά στρωμάτων του πληθυσμού, θα καλυφθούν σε σημαντικό βαθμό από ηλεκτρισμό, είναι βέβαιο ότι θα προκαλέσει μεγάλη αύξηση στη ζήτηση ηλεκτρικού με δημιουργία αιχμών.

Αυτές οι ανάγκες θα καλυφθούν αναπόφευκτα με αύξηση χρήσης πρωτογενούς ενέργειας, όπως φυσικό αέριο. Όταν δε έρθει ή ώρα της πληρωμής των αυξημένων χειμωνιάτικων λογαριασμών ηλεκτρικού, μετά το Φεβρουάριο, τότε στην καλύτερη περίπτωση όσοι δεν μπορούσαν να αγοράσουν πετρέλαιο, δεν θα μπορούν να πληρώσουν και τους λογαριασμούς ηλεκτρικού, που επιπλέον θα είναι φουσκωμένοι, λόγω των αυξήσεων από το νέο έτος.

Με ό,τι αυτό συνεπάγεται στη συνέχεια για την ίδια τη ΔΕΗ, τους άλλους παραγωγούς από τους οποίους αγοράζει η ΔΕΗ ηλεκτρική ενέργεια και τέλος για τη ΔΕΠΑ, που προμηθεύει με αέριο τους παραγωγούς.euro2day.gr

Τρία Ελληνόπουλα μεταξύ των μαθητών του μοιραίου σχολείου

6 ΈΛΛΗΝΕΣ ΣΩΘΗΚΑΝ ΣΥΝΟΛΙΚΑ
Τρία Ελληνόπουλα που φοιτούσαν στο δημοτικό σχολείο Σάντι Χούκ στην κωμόπολη Νιουτάουν της πολιτείας Κονέκτικατ, όπου έγινε το μακελειό, είναι ανάμεσα στα παιδιά που στάθηκαν τυχερά και γλύτωσαν από τη μανία του δολοφόνου. 
 Όπως δήλωσε στο ΑΜΠΕ ο εκπρόσωπος Τύπου της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, Σταύρος Παπαγερμανός, στο εν λόγω σχολείο διδάσκουν και δυο ομογενείς δασκάλες, οι οποίες κατάφεραν να διασωθούν, όπως και μια βιβλιοθηκάριος.
Και τα έξι αυτά άτομα ελληνικής καταγωγής ανήκουν στην ελληνορθόδοξη κοινότητα της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Ντάνμπερι, που βρίσκεται δεκαεπτά χιλιόμετρα από τον τόπο της τραγωδίας.

Μέχρι στιγμής, αν και δεν υπάρχουν πληροφορίες για μαθητή ή εκπαιδευτικό ελληνικής καταγωγής που να συμπεριλαμβάνεται στον κατάλογο των 26 θυμάτων (20 απ' αυτά είναι παιδιά ηλικίας 5 μέχρι 10 ετών), αλλά και των πολλών τραυματιών, εντούτοις ομογενείς της περιοχής δεν μπορούν να μιλήσουν με σιγουριά επειδή τα ονόματα των νεκρών δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί.
Επίσης, πάντα υπάρχει η πιθανότητα μια οικογένεια, κυρίως από μεικτούς γάμους, να μην είναι μέλος σε ελληνορθόδοξη κοινότητα.
Στο μεταξύ, σύμφωνα με ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος επικοινώνησε αμέσως μετά το άκουσμα της φρικτής είδησης με τον ιερατικό προϊστάμενο του ελληνορθόδοξου ναού της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Ντάνμπερι, Πέτρο Καρλούτσο. Όπως σημειώνεται, ο Αρχιεπίσκοπος δήλωσε ότι πρόκειται για ένα «έγκλημα απίστευτου χαρακτήρα και μεγέθους, μια ειδεχθή πράξη, το είδος της οποίας η κοινωνία μας πρέπει να αγωνιστεί σκληρά για να εμποδίσει και να απαλείψει».
Επιπλέον, κάλεσε του πιστούς «να προσευχηθούν με θέρμη και πίστη για την από Θεού στήριξη και παρηγοριά προς όλους τους ανθρώπους και τις οικογένειες που υποφέρουν και για την ανάπαυση των ψυχών των αθώων θυμάτων της φοβερής αυτής τραγωδίας».

Τέλος, αναφέρεται ότι ο Αρχιεπίσκοπος θα επισκεφθεί αύριο το ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Η αμερικανική κοινωνία είναι σοκαρισμένη μπροστά σ' αυτή την καινούρια και πρωτοφανή τραγωδία.
«Το ποτήρι ξεχείλισε» είναι το μήνυμα που στέλνουν προσωπικότητες, απλοί πολίτες και μαζικοί φορείς των Ηνωμένων Πολιτειών, απαιτώντας να υπάρξει επιτέλους αυστηρότερη νομοθεσία για την πώληση, την κατοχή και την χρήση πυροβόλων όπλων.
 Όπως τονίζεται, κάθε φορά που συμβαίνει ένα τέτοιο τραγικό γεγονός, διεξάγονται έντονες συζητήσεις και δίνονται υποσχέσεις για να ληφθούν μέτρα, αλλά όσον περνάει ο καιρός το ζήτημα ξεχνιέται και στο τέλος της ημέρας περιθωριοποιείται και πάλι, μέχρι να εκδηλωθεί μια άλλη παρόμοια βίαιη πράξη και να επαναληφθεί το ίδιο σκηνικό.
Τώρα όμως, σύμφωνα με τα όσα λέγονται σε ραδιοτηλεοπτικές συζητήσεις και παρουσιάζονται στη σχετική αρθογραφία, οι περισσότεροι Αμερικανοί είναι εξοργισμένοι, στέλνοντας το μήνυμα ότι δεν θα ανεχτούν πια τη συνέχιση της απάθειας του πολιτικού συστήματος για την ελεύθερη σχεδόν πώληση και διακίνηση πυροβόλων όπλων κάθε μορφής.defencenet.gr

Aυτά είναι τα 104 τμήματα των ΑΕΙ που βρίσκονται στη «μαύρη» λίστα !

Επανέρχεται η βάση του 10. 
Συγγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολών με κριτήριο τους εισακτέους που θα είχαν αν εφαρμοζόταν ο περιορισμός του βαθμολογικού ορίου.
Στο μικροσκόπιο 104 τμήματα που δεν περνούν τη βάση.
Ο υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος, δήλωσε στα ΝΕΑ, «Καμιά απώλεια θέσης εργασίας, ούτε από το ΔΕΠ ούτε από τους διοικητικούς υπαλλήλους»
ΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΝΕΑ 
ΚΛΙΚ ΓΙΑ ΜΕΓΕΘΥΝΣΗ

Θα φορολογούνται τα αγροτεμάχια και τα οικόπεδα εκτός σχεδίου

 ΘΑ ΒΑΛΟΥΝ ΦΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ....ΚΟΤΕΤΣΙΑ - ΔΙΚΑΙΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΑ ΤΟΝ ΑΙΤΩΛΟ !
Το Υπουργείο Οικονομικών μέσα από το νέο φορολογικό νομοσχέδιο ζητά από ιδιοκτήτες ακινήτων καθώς και τις επιχειρήσεις που κατέχουν αγροτεμάχια να τα δηλώσουν ή να κάνουν τις απαραίτητες διορθώσεις στο έντυπο Ε9.
Οι διορθώσεις αυτές θα πρέπει να γίνουν μέχρι τον Απρίλιο του 2013 , όπως αναγράφεται στο άρθρο 21 παράγραφος 2 του νέου φορολογικού νομοσχεδίου:
«Φυσικά πρόσωπα, τα οποία κατά την 1.1.2013 έχουν εμπράγματα δικαιώματα σε γήπεδα εκτός σχεδίου πόλης ή οικισμού, υποχρεούνται να συμπληρώσουν, τροποποιήσουν και οριστικοποιήσουν την περιουσιακή τους κατάσταση ηλεκτρονικά, όπως αυτή αποτυπώνεται στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων. Επίσης, τα νομικά πρόσωπα τα οποία κατά την 1.1.2013 έχουν εμπράγματα δικαιώματα σε ακίνητα υποχρεούνται σε ηλεκτρονική υποβολή δήλωσης στοιχείων ακινήτων μέχρι 31.3.2013, στην οποία θα περιλαμβάνεται η περιουσιακή τους κατάσταση, όπως είναι διαμορφωμένη κατά την 31.12.2012».
Σύμφωνα με την Καθημερινή η αρμόδια διακομματική επιτροπή εξετάζει τρία σενάρια που προβλέπουν αφορολόγητο όριο στο σύνολο της ατομικής περιουσίας το οποίο κυμαίνεται από 50.000 έως 100.000 ευρώ.
Εφόσον το αφορολόγητο ανέλθει στα 50.000 ευρώ, υπολογίζεται ότι το 50% των ιδιοκτητών ακινήτων θα εξαιρεθεί από νέο φόρο, καθώς κατέχει ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας έως 50.000 ευρώ. Με αφορολόγητο όριο 100.000 ευρώ εκτιμάται ότι το 75% των ιδιοκτητών ακινήτων θα εξαιρεθεί αυτομάτως από την επιβολή του νέου φόρου.
Σύμφωνα με τις εισηγήσεις, η κλίμακα υπολογισμού του ενιαίου φόρου θα έχει έξι έως οκτώ κλιμάκια, με τους συντελεστές να ξεκινούν από πολύ χαμηλά, ακόμη και από 0,05% στην περίπτωση που ισχύσει αφορολόγητο όριο 50.000 ευρώ και θα φθάνουν μέχρι 2% ή 2,5% για τις πολύ μεγάλης αξίας περιουσίες.
Οσον αφορά στα αγροτεμάχια, η επιτροπή προτείνει να υπάρξει ειδική μέριμνα για τα αγροτεμάχια της Αττικής τα οποία έχουν πολύ υψηλή αντικειμενική αξία, διευρύνοντας τις επιβαρύνσεις και αποθαρρύνοντας την αγροτική παραγωγή εντός Αττικής. Γι' αυτόν τον λόγο εξετάζεται για τα αγροτεμάχια της Αττικής και για ορισμένες άλλες περιοχές της χώρας να υπάρξουν συντελεστές απομείωσης της αντικειμενικής αξίας. iefimerida.gr

Καμμένος για Άδωνη...Είναι ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΑΣ ΜΑΛΑΚΑΣ !!!

ΔΙΑΒΆΣΤΕ ΤΑ  ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ  ΤΙΤΙΒΙΣΜΑΤΑ !
 ΕΓΡΑΨΕ Ο ΚΑΜΜΕΝΟΣ











Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΔΩΝΗ

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΒΙΝΤΕΟ- Κατέγραψε φάντασμα σε στοιχειωμένο σπίτι!

Κι ενώ έκανε αμέριμνη το ρεπορτάζ της, ξαφνικά μία απόκοσμη φιγούρα πέρασε ταχύτατα από πίσω της. Φάντασμα ή παιχνίδι του μυαλού; Η ξανθιά δημοσιογράφος υποστηρίζει πως όντως επρόκειτο για φάντασμα.
"Εκείνη τη στιγμή φυσικά δεν το αντιλήφθηκα, αλλά μετά όταν είδα το βίντεο καρέ καρέ στο στούντιο του μοντάζ αποκαλύφθηκε η αλήθεια" δήλωσε έκπληκτη η Βανέσα Μπολάνο (Vanessa Bolano). Δείτε το επίμαχο βίντεο και τα συμπεράσματα δικά σας!
Δεν είναι όμως η πρώτη φορά που παρατηρείται μεταφυσική δραστηριότητα στην κατοικία Myrtles Plantation -χτίστηκε το 1796- στο Σεντ Φράνσισβιλ των Ηνωμένων Πολιτειών.
Σύμφωνα με τον ξεναγό κάθε εβδομάδα καταγράφεται κι από μία τουλάχιστον "μυστηριώδης" επίσκεψη, στην στοιχειωμένη κατοικία, όπου λέγεται ότι έχουν διαπραχθεί δέκα φόνοι.
"Κάποιοι ισχυρίστηκαν ότι αντικείμενα αιωρούνταν μέσα στο σαλόνι, ενώ άλλοι ότι κάποιους τους έριξε κάτω από το κρεβάτι και τους έσυρε στο πάτωμα" λέει ο ξεναγός και καταλήγει: "υπάρχουν εκατοντάδες παρόμοιες φωτογραφίες και βίντεο, που έχουν τραβήξει επισκέπτες, με όπου εμφανίζονται παράξενες φιγούρες"
.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! Έκλεψαν 230 ελαιόδεντρα στην Ηλεία

Ο Δεκέμβρης είναι ο μήνας που στη Μεσσηνία και την Ηλεία μαζεύουν τις ελιές. 
Το ίδιο είχαν σκοπό να κάνουν και άτυχοι κάτοικοι του χωριού Λυγιά Βαρθολομιού, όμως τους πρόλαβαν οι ελαφροχέρηδες.

 Στη θέση «Λαγού Απήδημα» κλέφτες ξήλωσαν και πήραν μαζί τους 230 δέντρα ελιάς αξίας 2.300 ευρώ.

 Οι άγνωστοι δράστες δεν έχει γίνει γνωστό αν έδρασαν μέσα σε ένα βράδυ και τι εξοπλισμό μπορεί να χρησιμοποίησαν για να κλέψουν τόσα πολλά δέντρα.

Πόσες θερμίδες έχουν τα Χριστουγεννιάτικα γλυκά;

Είμαστε μία βδομάδα πριν τα Χριστούγεννα και τα περιττά κιλά των γιορτών ήδη προκαλούν εφιάλτες σε πολλές γυναίκες, αφού είναι δύσκολο να αντισταθεί κανείς στα γεμάτα γλυκά γιορτινά τραπέζια. 
Ωστόσο η σωστή και προσεκτική κατανάλωσή τους μπορεί να εξασφαλίσει απόλαυση αλλά και διατήρηση της σιλουέτας.
Ο σωματότυπος κάθε γυναίκας είναι διαφορετικός και οι θερμίδες που μπορεί να πάρει κάθε μέρα εξαρτώνται από πολλούς παράγοντες. Στον οδηγό που ακολουθεί παρουσιάζονται κατά προσέγγιση οι θερμίδες που έχουν τα Χριστουγεννιάτικα γλυκά, ώστε να μπορεί η κάθε γυναίκα να οργανώσει την διατροφή που αναλογεί στον δικό της σωματότυπο, για να απολαύσει τα γλυκά των Χριστουγέννων χωρίς να καταριέται τη λαιμαργία της ως τον Απρίλιο μετά.
Μελομακάρονα
Περιέχουν κατά βάση λάδι καρύδια μέλι και κανέλα καθώς και αρκετή βιταμίνη Ε και ένα μελομακάρονο 50 γραμμαρίων έχει περίπου 180-200 θερμίδες
Κουραμπιέδες
Περιέχουν κυρίως ζάχαρη άχνη, βούτυρο και αμύγδαλα ωστόσο έχει πολλά κορεσμένα λιπαρά και χοληστερόλη, ενώ είναι βόμβα θερμίδων, αφού ένας κουραμπιές των 45γραμμαρίων έχει περίπου 200-220 θερμίδες
Βασιλόπιτα (κέικ)
Τα καρύδια έχουν ωμέγα 3 και βιταμίνη Ε, όμως η ζύμη και τα κορεσμένα λιπαρά από τα αυγά και το ζωικό βούτυρο εκτοξεύουν το κομμάτι των 75γραμμαρίων στις 280-300 θερμίδες
Βασιλόπιτα (τσουρέκι)
Μαγιά με βιταμίνη Β, μαστίχα που βοηθά το στομάχι, αλλά και αρκετές θερμίδες από τα ζάχαρα και τα κορεσμένα λιπαρά εκτοξεύουν το κομμάτι των 50 γραμμαρίων στις 200 θερμίδες.
Δίπλες
Περιέχουν φυτικά έλαια, καρύδια, κανέλα που αποδίδουν βιταμίνη Ε και ωμέγα 3, ωστόσο μία δίπλα 45 γραμμαρίων έχει περίπου 170-200 θερμίδες

Τα 25 κορυφαία Facebook games για το 2012 !!!

To Facebook αποκαλύπτει τα 25 κορυφαία παιχνίδια για το 2012, αυτά που έχουν συγκεντρώσει την υψηλότερη βαθμολογία από τους χρήστες και έχουν και μεγάλο βαθμό εθισμού.
Η κατάταξη διαμορφώθηκε με βάση τις αξιολογήσεις που έκαναν οι χρήστες σε κάθε παιχνίδι στο App Center του Facebook και τη δημοφιλία των games για την περίοδο Ιανουαρίου - Νοεμβρίου.
Στη λίστα περιλαμβάνονται τα Web games που λανσαρίστηκαν μέσα στη χρονιά στο Facebook.com, όπως επίσης και mobile games (games για Android και iOS με integration στο Facebook) τα οποία είχαν τουλάχιστον 100.000 ενεργούς χρήστες μηνιαίως.
1. SongPop (by FreshPlanet, Web, iOS και Android)
2. Dragon City (by Social Point, Web)
3. Bike Race (by Top Free games, iOS)
4. Subway Surfers (by Kiloo, iOS και Android)
5. Angry Birds Friends (by Rovio, Web)
6. FarmVille 2 (by Zynga, Web)
7. Scramble with Friends (by Zynga, iOS)
8. Clash of Clans (by Supercell, iOS)
9. Marvel: Avengers Alliance (by Playdom, Web)
10. Draw Something (by Zynga, iOS και Android)
11. Hay Day (by Supercell, iOS)
12. Baseball Heroes (by Syntasia, Web)
13. ChefVille (by Zynga, Web)
14. CSR Racing (by NaturalMotion Games, iOS)
15. Candy Crush Saga (by King.com, Web και  iOS)
16. Matching With Friends (by Zynga, Web)
17. Legend Online (by OASIS GAMES, Web)
18. Jurassic Park Builder (by Ludia, Web)
19. Dungeon Rampage (by Rebel Entertainment, Web)
20. Pockie Ninja II Social (by NGames Limited, Web)
21. Jetpack Joyride (by Halfbrick, Web)
22. Social Empires (by Social Point, Web και iOS)
23. Bil ve Fethet (by Peak Games, Web)
24. Ruby Blast Adventures (by Zynga, Web και iOS)
25. Pyramid Solitaire Saga (by King.com, Web)
e-pcmag.gr

thenextweb.com

ΒΙΝΤΕΟ: Τα... πρόστυχα Χριστούγεννα στην Αγγλία!

Η πόλη του Brighton στη νότια Ακτή της Αγγλίας, φόρεσε τα γιορτινά της... 
Δεν πίστευαν στα μάτια τους όμως οι κάτοικοι όταν ο στολισμός ολοκληρώθηκε! 
 Λαμπιόνια με «βρώμικα» υπονοούμενα!
 Ορισμένες εικόνες οφείλονται στην άρρωστη φαντασία κάποιου υπαλλήλου του Δήμου! Λογικά βαριέται οικτρά τη δουλειά του ή πραγματικά μισεί το... Δήμο του. Λέτε ο Άγιος Βασίλης να τσαντιστεί και να μη μοιράσει δωράκια φέτος στους κατοίκους της πόλης;
Ρίξτε μια ματιά στην πιο... πρόστυχη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση που έχετε δει...

Δάκρυσε ο Ομπάμα - Η Αμερική θρηνεί !

Μεσίστιες θα κυματίζουν οι σημαίες έως την Τρίτη σε όλα τα δημόσια κτίρια των ΗΠΑ, μετά από την ασύλληπτη τραγωδία που σημειώθηκε σε δημοτικό σχολείο της πόλης Νιούταουν του Κονέτικατ όπου ένας 24χρονος, εισέβαλε στο σχολείο και σκότωσε αδιακρίτως δασκάλους και μαθητές, πριν πέσει και ο ίδιος νεκρός.
 Ο ίδιος είχε σκοτώσει νωρίτερα τον πατέρα του, ενώ στο σχολείο σκότωσε και την μητέρα του που εργαζόταν ως δασκάλα. Σύμφωνα με την αστυνομία, οι νεκροί ανέρχονται σε 27 ανάμεσά τους 20 μικροί μαθητές.
Μεταξύ των νεκρών είναι ο διευθυντής και ο ψυχολόγος του σχολείου.
«Σήμερα οι καρδιές μας ράγισαν δήλωσε δακρυσμένος ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα. Σαν χώρα, πρόσθεσε, έχουμε ζήσει πάρα πολλά περιστατικά με πυροβολισμούς, αλλά κάθε φορά αντιδρώ όχι σαν πρόεδρος αλλά, σαν πατέρας», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Ομπάμα.
 «Πρέπει να αναλάβουμε ουσιώδη δράση, ανοίγοντας την συζήτηση για ένα από τα πιο καυτά πολιτικά και κοινωνικά ζητήματα στις ΗΠΑ, αυτό της οπλοκατοχής, που συνδέεται με ισχυρά συμφέροντα».
Το CNN μετέδωσε ότι νεκρός βρέθηκε και ο αδερφός του δράστη, στο σπίτι τους στο Νιού Τζέρσι, ωστόσο η πληροφορία δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί.
Σύμφωνα με τα αμερικανικά δίκτυα οι αστυνομικοί συνέλαβαν και κρατούν έναν άνδρα που εντοπίστηκε στο δάσος κοντά στο σχολείο. 

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου