8.12.12

Φυλάει σκοπιές για να μην του κόψουν..τις ελιές !

Αγρότης, σε χωριό κοντά στην Ηγουμενίτσα, αναγκάζεται και φυλάει σκοπιά όλη νύχτα, για να μη του κόψουν τα ελαιόδεντρα.

Την έπαθε μια φορά, δεν θέλει να την ξαναπάθει. Μπήκαν και του έκοψαν γύρω στα 50 δένδρα.
 Έφυγε το απόγευμα από κει και το πρωί, που γύρισε, τα είχαν κόψει. Για καυσόξυλα φυσικά. Προκειμένου να προστατέψει τα υπόλοιπα, φυλάει σκοπιά με το όπλο στο χέρι. Ανεξέλεγκτοι οι κλέφτες.
 Κλέβουν τα πάντα.
Τώρα που οι άνθρωποι, λόγω κρίσης, επαναφέρουν το άναμμα των τζακιών και η τιμή των καυσόξυλων ανεβαίνει,, κάνουν φτερά τα ελαιόδεντρα στο άψε σβήσε...katoci.com

ΝΕΟ VIDEOCLIP - Σε ρόλο αστυνομικού η Πετρούλα Κωστίδου ! Δείτε το

ΝΕΟ VIDEOCLIP του ΤUS 
Σε ρόλο αστυνομικού η Πετρούλα Κωστίδου σε δικαστή ο Φοίβος και κατηγορούμενη η Ελισάβετ Σπανού. Το αποτέλεσμα; «Τα ίδια Παντελίδη»! 
Δείτε το βίντεο κλιπ! ! καλή ακρόαση!!!

Δείτε τι του έκανε όταν έμαθε ότι την απατά ! Video

Μια γυναίκα από τη Βραζιλία έμαθε οτι ο σύζυγός απατά και αποφάσισε να του καταστρέψει το αμάξι.
Πήρε λοιπόν ένα σφυρί έφτασε στο πάρκινγκ όπου άφηνε συνήθως το αμάξι του ο σύζυγός της και με όση δύναμη είχε άρχισε να σπάει το αυτοκίνητο!Σύμφωνα με τοπικά δημοσιεύματα αφού ολοκλήρωσε το έργο της η νεαρή απομακρύνθηκε με τους περαστικούς να την χειροκροτούν!

Η αδελφή της Τζούλιας ανοίγει τα πόδια, λάλησε το Facebook !


 ΔΗΛΩΝΕΙ  ΠΑΡΟΝ Η  ΑΔΕΛΦΗ ΤΗΣ ΤΖΟΥΛΙΑΣ
Η Άρτεμις Αλεξανδράτου δεν έχει μόνο καλό "άνοιγμα" φωνής όταν τραγουδάει, αλλά και καλό άνοιγμα στα πόδια.
Φόρεσε το μαύρο κορμάκι της αμαρτίας και τα μυτερά μαύρα μποτάκια της, έπεσε στον δερμάτινο λευκό καναπέ κι άρχισε τις προεκτάσεις στα πόδια!
Και 1 και 2 και 3 έτοιμη η ηδονική γυμναστική.
Ούτε στο γυμναστήριο δεν μπορείς να έχεις τέτοια επίδοση. Φαίνεται πως ο καναπές βοηθά περισσότερο στην ευλυγισία των κάτω άκρων. Κάντο, λοιπόν, όπως η Άρτεμις και τρέλανε κι εσύ το Facebook!

Τρείς ημέρες " Ταλαιπωρίας " στην Ε.Ο. Ασπρόπυργος - Μεγαλόπολη !

Βραδυπορίες και διακοπές της κυκλοφορίας θα σημειωθούν στον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου - Τριπόλεως - Καλαμάτας και στις δύο κατευθύνσεις, λόγω διέλευσης υπέρβαρου και υπερμεγέθους οχήματος του ΑΔΜΗΕ.
Προκειμένου να πραγματοποιηθεί η διέλευση του υπέρβαρου και υπερμεγέθους οχήματος, από τον Ασπρόπυργο έως το ενεργειακό κέντρο Μεγαλόπολης, οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα εφαρμόζονται, καθημερινά από τις 7.00 το πρωί έως τη δύση του ηλίου, από την Τρίτη 11 έως και την Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου.

Με πόσους άντρες έχει "Ξαπλώσει" η μέση Ελληνίδα;

Μία έρευνα της Durex, με αφορμή την ημέρα κατά του ΑΙDS, παρουσιάζει μια μάλλον απερίσκεπτη εικόνα όσον αφορά την χρήση προφυλακτικού στην Ελλάδα.

Το 38% των Ελληνίδων δήλωσε ότι έχει κάνει σεξ χωρίς προφυλάξεις, αν και θεωρεί ότι ήταν ένα λάθος που δε θα έπρεπε να έχουν κάνει.
Με το δίκιο τους βέβαια, καθώς ένας στους πέντε άντρες (22%) που διατηρεί σχέση δήλωσε ότι κάνει σεξ και με άλλες γυναίκες, χωρίς προφυλακτικό μάλιστα. Στις γυναίκες το αντίστοιχο ποσοστό κυμαίνεται μόλις στο 9%.
Ενδιαφέροντα είναι και τα νούμερα σεξουαλικών συντρόφων που έχουν Έλληνες και Ελληνίδες.

 Οι Ελληνίδες δήλωσαν ότι είχαν κατά μέσο όρο 10 σεξουαλικούς συντρόφους (όσο και οι Γαλλίδες και οι Πολωνές), ενώ οι Ιταλίδες έχουν 8 και οι Ολλανδές 6.
 Οι Έλληνες άντρες δηλώνουν ότι κατά μέσο όρο είχαν 30 διαφορετικές σεξουαλικές συντρόφους.

Συγκλονιστικό βίντεο από Έλληνες αρχαιολόγους ! ΔΕΙΤΕ ΤΟ

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΛΛΟΝ ΧΩΡΙΣ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ! 
Δείτε ένα συγκλονιστικό βίντεο με το οποίο οι Έλληνες αρχαιολόγοι στέλνουν μήνυμα προς όλους μας.

«Δεν κουνιέται φύλλο» στην αγορά πετρελαίου θέρμανσης!

Παγωμένη η ζήτηση για πετρέλαιο θέρμανσης παρά το κρύο !!!
Ούτε η κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας και ο χιονιάς που έρχεται  μπόρεσαν να τονώσουν την αγορά του πετρελαίου θέρμανσης που παραμένει παγωμένη, περίπου 1,5 μήνα μετά την έναρξη της περιόδου διάθεσής του.
Σε πολλές περιοχές η πτώση της ζήτησης σήμερα και σε σχέση με πέρσι βρίσκεται ακόμη και στο 90%, ενώ, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις εκπροσώπων των πρατηριούχων υγρών καυσίμων, ακόμη και να σφίξουν τα κρύα και να αυξηθεί το ενδιαφέρον από την πλευρά των πολιτών, η μείωση της κατανάλωσης σε ετήσια βάση και στο σύνολο της χειμερινής περιόδου δεν πρόκειται να βρεθεί κάτω από το 50% - 60% σε σύγκριση με την περσινή χρονιά.
Είναι χαρακτηριστικό ότι οι περισσότεροι από τους καταναλωτές που συνεχίζουν να κάνουν χρήση του πετρελαίου για τη θέρμανσή τους, αρκούνται σε πολύ μικρές παραγγελίες της τάξης των 300 - 400 ευρώ (βάζουν 200 - 300 λίτρα σε χιλιάρες δεξαμενές), ενώ μεγάλος είναι ο αριθμός των πρατηριούχων σε ολόκληρη την Ελλάδα που εκτελούν μία ή και καμία παραγγελία την ημέρα.
Το αποτέλεσμα είναι τον τελευταίο χρόνο να έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους περισσότερα από 2.000 πρατήρια υγρών καυσίμων σε ολόκληρη τη χώρα (από τα περίπου 9.000 έχουν απομείνει περίπου 6.500) και αναμένονται νέα μαζικά λουκέτα το επόμενο διάστημα.
«Δημιουργούνται κοινωνικά προβλήματα»
Σχεδόν καθημερινό φαινόμενο είναι οι καβγάδες μεταξύ νοικοκυριών που μένουν στην ίδια οικοδομή με κεντρική θέρμανση σχετικά με τη χρήση του πετρελαίου, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδος, Γιάννη Μαγλουσίδη.
Οπως ανέφερε, οικογένειες που δικαιούνται την επιστροφή φόρου ζητούν από τους άλλους ενοίκους να βάλουν πετρέλαιο, αλλά εισπράττουν αρνητική απάντηση, λόγω του υψηλού κόστους.
«Οσοι θα πάρουν πίσω χρήματα από την επιστροφή φόρου πιέζουν να αγοράσει πετρέλαιο η οικοδομή, αλλά οι άλλοι ένοικοι αρνούνται και ζεσταίνονται με κλιματιστικό. Το αποτέλεσμα είναι να δημιουργούνται πολλά κοινωνικά προβλήματα».

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ... Έθιμα της Μεσσηνίας !

Το Χριστόψωμο:
Το «Ψωμί του Χριστού», όπως λέει και το όνομά του το έφτιαχναν οι νοικοκυρές την Παραμονή των Χριστουγέννων, με ευλάβεια και ειδική μαγιά. Επάνω χάραζαν οπωσδήποτε το σταυρό και γύρω – γύρω έφτιαχναν διάφορα σχέδια και στολίδια με ζυμάρι. Την ημέρα των Χριστουγέννων, ο νοικοκύρης του σπιτιού, αφού σταύρωνε τα Χριστόψωμο το έκοβε σε κομμάτια και το μοίραζε στα μέλη της οικογένειας. Δυο – τρεις μέρες πριν από την ημέρα των Χριστουγέννων ζύμωναν καρβέλια με ψωμί. Το ένα από αυτά που τρώγανε και ανήμερα τα Χριστούγεννα ήταν το ψωμί του Χριστού και το έπλαθαν σε σχήμα σταυρού. Τα άλλα Χριστόψωμα τα έκαναν με αμύγδαλα και καρύδια.
Τα κάλαντα:…
Τα Χριστουγεννιάτικα κάλαντα τα παιδιά τα ψάλλουν είτε την παραμονή είτε ανήμερα. Τα παιδιά ρωτάνε «να τα πούμε;» και η νοικοκυρά απαντάει «ναι» ,τότε τα παιδιά ξεκινάνε να τραγουδάνε τα κάλαντα που τα τελειώνουν πάντα με ευχές για καλοτυχία του σπιτιού όλο το χρόνο. Παλαιότερα η κάθε παρέα που έλεγε τα κάλαντα χτυπούσε τις πόρτες των σπιτιών με ξύλα και μόλις η νοικοκυρά τους άνοιγε κατευθύνονταν στο τζάκι και ανακάτευαν την φωτιά με το ξύλο, λέγοντας ευχές για τη νέα χρονιά. Στο τέλος τα παιδιά μοιράζονταν καραμέλες και διάφορα άλλα κεράσματα που έπαιρναν ως αντίτιμο για τα κάλαντα και τις ευχές.
«Tο σπάσιμο του ροδιού»
Το πρωί της Πρωτοχρονιάς, η οικογένεια πηγαίνει στην εκκλησία και ο νοικοκύρης κρατάει στην τσέπη του ένα ρόδι, για να το λειτουργήσει. Γυρνώντας σπίτι, πρέπει να χτυπήσει το κουδούνι της εξώπορτας -δεν κάνει να ανοίξει ο ίδιος με το κλειδί του- και έτσι να είναι ο πρώτος που θα μπει στο σπίτι για να κάνει το καλό ποδαρικό, με το ρόδι στο χέρι. Μπαίνοντας μέσα, με το δεξί, σπάει το ρόδι πίσω από την εξώπορτα, το ρίχνει δηλαδή κάτω με δύναμη για να σπάσει και να πεταχτούν οι ρώγες του παντού και ταυτόχρονα λέει: “με υγεία, ευτυχία και χαρά το νέο έτος κι όσες ρώγες έχει το ρόδι, τόσες λίρες να έχει η τσέπη μας όλη τη χρονιά”. Τα παιδιά μαζεμένα γύρω-γύρω κοιτάζουν οι ρώγες αν είναι τραγανές και κατακόκκινες. Όσο γερές κι όμορφες είναι οι ρώγες, τόσο χαρούμενες κι ευλογημένες θα είναι οι μέρες που φέρνει μαζί του ο νέος χρόνος.

Η «Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία» έβαλε την βόμβα στα γραφεία της Χρυσής Αυγής

Σε ανάρτηση ανακοίνωσής της στον ιστότοπο Indymedia, η «Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία» κοινοποίησε ότι αναλαμβάνει την ευθύνη για τη βόμβα στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στον Ασπρόπυργο.
Η έκρηξη είχε σημειωθεί στις 4 τα ξημερώματα της Τρίτης στο κτίριο όπου στεγάζονται τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο 17ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Αθηνών-Κορίνθου στον Ασπρόπυργο, με αποτέλεσμα να προκληθούν σοβαρές ζημιές.
Οπως αναφέρεται στην προκήρυξη της οργάνωσης η οποία αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα του λεγόμενου αντιεξουσιαστικού χώρου:
«Η χωροταξία του μέρους (πρόκειται για περιοχή με ελάχιστη κίνηση ιδιαίτερα τις βραδυνές ώρες) μας προσέφερε το πλεονέκτημα να τοποθετήσουμε εκρηκτικό μηχανισμό χωρίς να χρειαστεί να κάνουμε προειδοποιητικό τηλεφώνημα (που ίσως παρακινούσε τους μπάτσους να απενεργοποιήσουν τον ωρολογιακό μηχανισμό που θα έπρεπε να χρησιμοποιήσουμε, για να προφυλάξουν τα γραφεία των χρυσαυγιτών συνεργατών και φίλων τους).
Άλλωστε οι σύντροφοι που πυροδότησαν τον εκρηκτικό μηχανισμό είχαν ελέγξει περιμετρικά την περιοχή εκείνη την ώρα, ώστε να μην τραυματιστεί κάποιος τυχαίος περαστικός.
Όσον αφορά τις ζημιές που προκλήθηκαν στο κατάστημα επιγραφών που βρίσκεται στο ισόγειο, δεν ήταν στις προθέσεις μας καθώς στόχος μας ήταν αποκλειστικά τα γραφεία της Χρυσής Αυγής.
 Όμως πρέπει να κάνουμε γνωστό πως όσοι ανέχονται να συστεγάζονται με τους φασίστες μεταφέρουν προβλήματα στην πόρτα τους. Ας ζητήσουν λοιπόν αποζημίωση απ' τους θρασύδειλους νεοναζί γείτονές τους.
Επιλέξαμε να χτυπήσουμε τα γραφεία της Χρυσής Αυγής γιατί πιστεύουμε πως τους φασίστες πρέπει να τους χτυπάς πρώτος πριν σε χτυπήσουν αυτοί.
Δεν πρόκειται να κάτσουμε με σταυρωμένα τα χέρια να παρακολουθούμε την εκκόλαψη του φιδιού. Αρνούμαστε την παθητικότητα των δημόσιων καταγγελιών και τον ρόλο του αιώνιου θύματος που δειλιάζει να συγκρουστεί ανοιχτά με τους φασίστες».

ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ιστορίες και συμπτώσεις!



1. Στην Τσεχία και συγκεκριμένα στην Πράγα, μια γυναίκα πήδηξε να αυτοκτονήσει από τον 3ο όροφο της πολυκατοικίας που διέμενε. Μόλις είχε μάθει ότι ο άντρας της την απατούσε. 
Εκείνη τη στιγμή της πτώσης όμως, περνούσε ο σύζυγος κάτω από το σπίτι.
Η γυναίκα έπεσε πάνω του και τελικά με την ανακοπή αυτή της πτώσης επέζησε, όχι όμως και ο σύζυγος που του ήρθε ουρανοκατέβατα η Θεία Δική...

2. Νάπολη Ιταλίας, 1983. Ένας πολύ ισχυρός άνεμος παρέσυρε τον 45χρονο Vittorio Luize και το αυτοκίνητό του σε ένα παρακείμενο ποταμό.
Κατάφερε λίγο πριν πνιγεί να βγει από το αυτοκίνητο, κολύμπησε έξω και βγήκε στην ακτή. Εκεί όμως που ξάπλωσε να ανασάνει, ο άνεμος έριξε ένα δέντρο επάνω του και τον σκότωσε...

3. Ο George Schwartz, ιδιοκτήτης εργοστασίου στο Providence, γλίτωσε ως εκ θαύματος από βέβαιο θάνατο. Μια ισχυρή έκρηξη στην αποθήκη γκρέμισε όλο το εργοστάσιο εκτός από τον διαχωριστικό τοίχο του γραφείου του.
Μετά από μέρες περίθαλψης, γύρισε στο γκρεμισμένο εργοστάσιο του και συγκεκριμένα πήγε εκεί που ήταν κάποτε το γραφείο του να ψάξει για πολύτιμα απομεινάρια, χρήματα, χρυσαφικά κτλ. Όπως έψαχνε όμως, κατέρρευσε εκείνο το μέχρι στιγμής μοναδικό όρθιο κομμάτι τοίχου και τον καταπλάκωσε ...

Ο παπα-ροκάς πέταξε τα ράσα κι έμεινε... ροκάς !

Σόλο καριέρα για τον τραγουδιστή των παπα-ροκάδων

Θυμάστε τον πάτερα Παντελεήμονα που είχε κάνει συγκρότημα με άλλους ιερείς και ήταν γνωστοί ως παπα-ροκάδες;


Τελικά άφησε τα Θεία και ακολούθησε τη μουσική που ήταν το μεγάλο του πάθος. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του showtime-cy ο Γιάννης Παπανικολάου όπως είναι το όνομά του τραγουδάει σε μουσικές σκηνές. 
Με look γνήσιου ροκά, με μακριά μαλλιά και μπλουζάκια με στάμπες δεν θυμίζει με τίποτα τον ήσυχο Πατέρα Παντελεήμονα.

Σάλος στο facebook με Βανδή-Βίσση !

Χαμός έγινε χθες το βράδυ σε σελίδα του facebook της Δέσποινας Βανδή... Χάκερ επιτέθηκαν στη σελίδα και τα έκαναν όλα "γης-μαδιάμ" καθώς ανέβαζαν χλευαστικά σχόλια για εκείνη και έκαναν θεά την Άννα Βίσση.
Συγκεκριμένα, απέσυραν την φωτογραφία προφίλ που απεικόνιζε την ίδια και στη θέση της έβαλαν μια φωτογραφία του Μάικλ Τζάκσον.
Στη συνέχεια, ανέβαζαν φωτογραφίες της Άννας Βίσση κι έγραφαν πως εκείνη είναι η απόλυτη σταρ.
Αναλυτικότερα, οι χάκερ για περίπου 15 λεπτά έκαναν παραβιαστική χρήση της σελίδας για να ολοκληρώσουν αυτό που είχαν ως σκοπό. Να παίξουν με τα νεύρα των θαυμαστών της αλλά και με το όνομα της.
Έβαλαν πρώτα στη φωτογραφία προφίλ τον Μάικλ Τζάκσον με κομμένη μύτη!
Στη συνέχεια, ανέβασαν φωτογραφία της Άννας Βίσση με το εξής σχόλιο: «Μαλέα, αυτή είναι η απόλυτη σταρ» ενώ στη συνέχεια ανέβαζαν και βίντεο κλιπ τραγουδιών της Άννας Βίσση.
Κάποιοι βέβαια φρόντισαν να ειδοποιήσουν αμέσως τους διαχειριστές της σελίδας όπου και αστραπιαίως έσπευσαν να κατεβάσουν οτιδήποτε προσβλητικό για την Δέσποινα Βανδή.
Στη συνέχεια δημοσίευσαν την παρακάτω ανακοίνωση:
"Δεν ξέρουμε πώς μπήκαν στη σελίδα και αν θα ξαναπροσπαθήσουν αλλά είναι κρίμα εν έτη 2012 να ασχολούνται με τέτοιου είδους κόντρες. Λυπάμαι ειλικρινά για όποιον έκανε αυτή τη ενέργεια...".

Συνεχίζουν με ποιό "ήπιες " κινητοποιήσεις οι Δικαστές !

Την συνέχιση των κινητοποιήσεων τους μέχρι 19 Ιανουαρίου 2013, σε ηπιότερα όμως μορφή, αποφάσισαν σήμερα το απόγευμα με ισχυρότατη πλειοψηφία τα μέλη της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων κατά την έκτακτη Γενική Συνέλευσή τους.
 
Οι δικαστές θα κατέρχονται από τις έδρες από τις 12 το μεσημέρι έως το τέλος του ωραρίου (3 μ.μ.), ενώ μέχρι σήμερα κατέβαιναν από τις έδρες από τις 10 π.μ. έως 3 μ.μ.
 
Επίσης από εδώ και στο εξής θα δημοσιεύουν πλέον κανονικά όλες τις αποφάσεις.

Νοστράδαμος προφητείες 2012 - Ντοκιμαντέρ Ελληνικοί υπότιτλοι

Nostradamus 2012 προφητείες (Ντοκιμαντέρ Ελληνικοί υπότιτλοι)Για χιλιάδες χρόνια διάφοροι προφήτες προέβλεπαν το τέλος του κόσμου. 
Περισσότεροι από ένας λένε ότι η Αποκάλυψη πλησιάζει...
 Η θεωρητική σύγκλιση των προφητειών της Δευτέρας Παρουσίας και των σημερινών γεγονότων ονομάζεται φαινόμενο Νοστράδαμου.

ΚΑΙΡΟΣ ΤΩΡΑ - Αρχίζει η κακοκαιρία στην Μεσσηνία !

metar.gr/

ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΠΣΑΤ !

Τη Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου στο ΣΕΦ τα «Αθλητικά Βραβεία ΠΣΑΤ 2012»

Όλα είναι έτοιμα για τη μεγάλη γιορτή του ελληνικού Αθλητισμού! 
Τη Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012 στις 18:00, σε απευθείας τηλεοπτική και ραδιοφωνική μετάδοση από την ΕΡΤ, θα πληροφορηθούμε τα ονόματα των Κορυφαίων αθλητών, αθλητριών και ομάδων της χρονιάς που πέρασε, όπως αναδείχθηκαν μέσα από την ψηφοφορία των Αθλητικών Συντακτών. Επίσης, στη διάρκεια της εκδήλωσης, με σεβασμό και εκτίμηση στην πολύχρονη προσφορά τους, θα τιμηθούν προσωπικότητες του ελληνικού Αθλητισμού, που παρά τις δυσκολίες των καιρών, συμβάλλουν στη διατήρηση αρχών και αξιών της κοινωνίας μας.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας,
Για τον τίτλο του κορυφαίου αθλητή οι τρεις επικρατέστεροι, είναι (με αλφαβητική σειρά), οι Σπύρος ΓΙΑΝΝΙΩΤΗΣ (Κολύμβηση), Ηλίας ΗΛΙΑΔΗΣ (Τζούντο), Βασίλης ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ (Μπάσκετ). 
Για τον τίτλο της κορυφαίας αθλήτριας της χρονιάς Οι τρεις επικρατέστερες είναι (με αλφαβητική σειρά), οι Βάσω ΒΟΥΓΙΟΥΚΑ (Ξιφασκία), Νικόλ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ (Στίβος), Βάσω ΜΙΛΛΟΥΣΗ (Ενόργανη Γυμναστική).
Για τον τίτλο της κορυφαίας ομάδας οι τρεις επικρατέστερες είναι (με αλφαβητική σειρά), οι Διπλό Σκιφ Ελαφρών Βαρών Γυναικών (Αλεξάνδρα Τσιάβου-Χριστίνα Γιαζιτζίδου), Εθνική Ποδοσφαίρου Ανδρών, Ολυμπιακός Μπάσκετ Αανδρών. 
Επικρατέστεροι για τον τίτλο του κορυφαίου προπονητή είναι (με αλφαβητική σειρά), οι Ντούσαν ΙΒΚΟΒΙΤΣ (Μπάσκετ), Τζιοβάνι ΠΟΣΤΙΛΙΟΝΕ (Κωπηλασία), Φερνάντο ΣΑΝΤΟΣ (Ποδόσφαιρο).
Επικρατέστεροι για τον τίτλο του κορυφαίου αθλητή με αναπηρία είναι (με αλφαβητική σειρά), οι Αριστείδης ΜΑΚΡΟΔΗΜΗΤΡΗΣ (Κολύμβηση), Νίκος ΠΑΝΑΝΟΣ   (Μπότσια), Γρηγόρης ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΗΣ (Μπότσια).
Επικρατέστερες για τον τίτλο της κορυφαίας αθλήτριας με αναπηρία είναι (με αλφαβητική σειρά), οι Ανθή ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ (Στίβος), Μαρία Ελένη ΚΟΡΔΑΛΗ (Μπότσια), Μαρία ΣΤΑΜΑΤΟΥΛΑ (Στίβος). 
Οι Ειδικές Βραβεύσεις:
·         Το έπαθλο «Αθλητικής Προσφοράς και Ήθους» θα δοθεί στους Γιάννη Γκούμα, Τραϊανό Δέλλα, Νίκο Λυμπερόπουλο, Αντώνη Νικοπολίδη και Άγγελο Χαριστέα για τη μεγάλη τους προσφορά στο ποδόσφαιρο και την επίδειξη ήθους και αθλητοπρέπειας, καθόλη τη διάρκεια της αγωνιστικής τους πορείας.
·         Το έπαθλο Fair Play (Ευ αγωνίζεσθαι) θα δοθεί από κοινού στον αθλητή ξιφασκίας του Ομίλου Φλώρινας Άγγελο Μπαντίκη και τον προπονητή του Στάθη Γεροσιδέρη, για την εξαιρετική και ανιδιοτελή απόφαση του τελευταίου να κρατήσει ο αθλητής παθητική στάση απέναντι στον αντίπαλό του, ο οποίος είχε υποστεί βαρύτατο διάστρεμμα. Το γεγονός έλαβε χώρα στη διάρκεια του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ξιφασκίας Παμπαίδων και Παγκορασίδων, της Αθήνας.
·         Το έπαθλο «Κοινωνικής Προσφοράς» θα δοθεί στην οικογένεια Γιάννη Κορδούτη, για την προσφορά του στον αθλητισμό και συγκεκριμένα στο άθλημα της επιτραπέζιας αντισφαίρισης.
·         Τα έπαθλα «ανερχόμενου ταλέντου» θα δοθούν στον αθλητή του βόλεϊ Δημήτρη Ζήση, που συνδυάζει εξαιρετικά τον πρωταθλητισμό με τις σπουδές του στην Ιατρική Σχολή (Έπαθλο Coca Cola Τρία Έψιλον), στον αθλητή της ποδηλασίας πίστας, Ιωάννη Σπανόπουλο και στην αθλήτρια της υδατοσφαίρισης, Στεφανία Χαραλαμπίδου.
·         Επίσης, τιμητικές διακρίσεις θα απονεμηθούν στην Αθλητική Ένωση Μεσογείων «Αμεινίας ο Παλληνεύς», για την ουσιαστική προσφορά της στον Αθλητισμό και συγκεκριμένα τον στίβο και την κοινωνία,
Α) στον Σύλλογο Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Φλόγα» για την πολύχρονη προσφορά του στην ελληνική οικογένεια και
Β) στους Θανάση και Παύλο Γιαννακόπουλο για την ουσιαστική και πολυετή προσφορά τους στον ελληνικό αθλητισμό. 
·         Διεθνής διάκριση θα απονεμηθεί στον Πρέντραγκ Στογιάκοβιτς για την πολυσήμαντη διεθνή καριέρα του στο μπάσκετ και την προσφορά του στον ελληνικό αθλητισμό.
Την εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη» του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, θα παρουσιάσουν ο συνάδελφος Γρηγόρης Παπαβασιλείου και η ολυμπιονίκης της ρυθμικής γυμναστικής, Κλέλια Πανταζή.
Μέγας Χορηγός της εκδήλωσης είναι η ΟΠΑΠ Α.Ε. και υποστηρικτές η Coca Cola Τρία Έψιλον, η εταιρία «Μουσαμάδες Γ. Δριβάκος» και η εταιρία «Galanis Sports Data». Χορηγός επικοινωνίας είναι η ΕΡΤ Α.Ε. και η ΕΡΑ ΣΠΟΡ. 
Α.Χ.

Άγριο κράξιμο στην Παπαχρήστου από τους TIME !

Το tweet της ψηφίστηκε από τους TIME ως το 2ο χειρότερο παγκοσμίως!
Τι κι αν ζήτησε συγγνώμη η Ελληνίδα αθλήτρια για το ρατσιστικό της ανέκδοτο στο twitter, που την έκανε να αποκλειστεί, από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, "κέρδισε" τώρα αργυρό μετάλλιο από τους TIME.

Ο λόγος; Και πάλι το tweet της! Οι TIME λοιπόν με το κλείσιμο του χρόνου έβγαλαν τα 10 χειρότερα tweets. Το κείμενο τους γράφει για τη Βούλα Παπαχρήστου: «Racism At the Olympics».

Το θυμάσαι το tweet, φαντάζομαι...
/


Στην πρώτη θέση των χειρότερων tweets, και ομολογουμένως είναι πολύ χειρότερο από της Παπαχρήστου, βρίσκεται η γκάφα του βρετανικού καταστήματος μόδας CelebBoutique, το οποίο ντύνει τους πελάτες του όπως ντύνονται οι διασημοι. Οι υπεύθυνοι του καταστήματος, είδαν ότι στο twitter ήταν πρώτο στα trending topics η λέξη Aurora, λόγω της μαζικής δολοφονίας που είχε γίνει στην πρεμιέρα της νέας ταινίας Μπάτμαν στην Aurora του Κολοράντο.

Δεν κατάλαβαν όμως τι είχε γίνει και έκαναν το εξής tweet:

«Η λέξη Aurora είναι στην κορυφή προφανώς λόγω του φορέματος μας Aurora, εμπνευσμένο από την Kim K» ("#Aurora is trending, clearly about our Kim K inspired #Aurora dress"). 

Δες εδώ όλη τη λίστα των TIME

tlife.gr

31 χρονος βρέθηκε πνιγμένος στον ισθμό Κορίνθου

Η Λιμενική Αρχή Ισθμίων ενημερώθηκε πρωινές ώρες σήμερα, για την ύπαρξη άνδρα στη θάλασσα, στη Διώρυγα της Κορίνθου.
Στην περιοχή έσπευσαν στελέχη του Λιμεναρχείου και με τη συνδρομή προσωπικού της Διώρυγας ανασύρθηκε 31χρονος, χωρίς τις αισθήσεις του.
Άμεσα διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Κορίνθου όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του, ενώ η σορός του πρόκειται να μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Ναυπλίου για τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.
Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Ισθμίων.

"Βουτιά" θανάτου για 45χρονο από τον 4ο όροφο

Ο 45χρονος δεν άφησε κάποιο σημείωμα...

Συνέβη χθες στις 4:00' το απόγευμα στη Χαλκίδα. Ο 45χρονος χωρίς να τον αντιληφθεί κανείς, ανέβηκε στη ταράτσα της τετραώροφης πολυκατοικίας όπου διέμενε και "βούτηξε" στο κενό.

Οι διερχόμενοι πάγωσαν και οι γείτονες πετάχτηκαν έξω από τα σπίτια τους έντρομοι. Ο 45χρονος άνδρας, διακομίσθηκε πολύ σοβαρά τραυματισμένος στο νοσοκομείο Χαλκίδας, όπου λίγο πριν τις 8:00΄ άφησε την τελευταία του πνοή.

Κανείς δεν ξέρει τι τον έσπρωξε στην αυτοκτονία, αφού σύμφωνα με πληροφορίες δεν άφησε κάποιο σημείωμα.lamiareport.gr

ΚΡΑΤΕΙΤΑΙ Γιατρός για παράνομες συνταγογραφήσεις !

Προσωρινά κρατούμενος στην Αστυνομική Διεύθυνση Ηλείας παραμένει ένας 47χρονος γιατρός, ο οποίος φέρεται να εμπλέκεται σε υπόθεση παράνομων συνταγογραφήσεων. 
Ο γιατρός εναντίον του οποίου είχε ασκηθεί ποινική δίωξη από τον εισαγγελέα, οδηγήθηκε στην ανακρίτρια Πύργου, όπου απολογήθηκε.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η συγκεκριμένη υπόθεση άρχισε να ερευνάται, όταν ασφαλιστικά ταμεία διαπίστωσαν παρατυπίες στα φύλλα βιβλιαρίων συνταγογράφησης ασθενών. Από την εξέλιξη της έρευνας προέκυψαν ευθύνες σε βάρος του γιατρού, ο οποίος όμως, σύμφωνα με πληροφορίες, αρνήθηκε τις κατηγορίες, κατά την διάρκεια της απολογίας του στην ανακρίτρια. Μάλιστα, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, ο γιατρός επιρρίπτει ευθύνες σε τρίτο πρόσωπο. Πάντως στη έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη εξετάζεται η πιθανή συμμετοχή και άλλων ατόμων στην συγκεκριμένη υπόθεση .

ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ για να μένουν οι πατάτες φρέσκες !

Μυστικά για σφιχτές, νόστιμες πατάτες για περισσότερο καιρό. 
Γνωρίζεις βέβαια πως οι πατάτες θα πρέπει να αποθηκεύονται σε σκιερό και ξερό περιβάλλον. Όπως λίγο πολύ όλα τα τρόφιμα. 
Από εκεί και πέρα όμως πολύ σημαντικό ρόλο στην σωστή αποθήκευσή τους παίζουν και οι...συγκάτοικοι. Μην αφήνεις λοιπόν ποτέ τις πατάτες μαζί με τα κρεμμύδια. Τουλάχιστον όχι στην ίδια σακούλα. Οι πατάτες σου θα ζαρώσουν και θα μαραθούν πολύ πιο γρήγορα.
Μπορείς από την άλλη να βάλες μέσα στην χάρτινη (είναι καλύτερη από την πλαστική) σακούλα με τις πατάτες σου μια φέτα τζίντζερ. Το τζίντζερ θα τις διατηρήσει για περισσότερο καιρό.

Έκαναν την κλοπή ρεύματος ....Επιστήμη !

 ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Βάσω Σαμακοβλή
Συναγερμός για ύποπτες περιπτώσεις ρευματοκλοπής χτυπά καθημερινά τους τελευταίους μήνες το αναπτυγμένο σύστημα μηχανοργάνωσης της ΔΕΗ στο Βόλο. Η αντιστοίχιση λογαριασμών παρόμοιων χρονικών περιόδων ενεργοποιεί το...αλάρμ σε περιπτώσεις κάθετης μείωσης της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας, οδηγώντας εξειδικευμένα συνεργεία τεχνικών να διαπιστώσουν εάν πρόκειται για απόρροια πραγματικής εξοικονόμησης ή για… χέρι στο δίκτυο διανομής.
Οι έλεγχοι αποκάλυψαν δύο ακόμη μικρές επιχειρήσεις, αυτή τη φορά στην Αγριά, που παραβίασαν τον μετρητή ρεύματος στο κιβώτιο ακροδεκτών. Στον Εισαγγελέα Βόλου οδηγήθηκε 42χρονη ημεδαπή, η οποία συνελήφθη προχθές το πρωί ως προσωρινά υπεύθυνη λειτουργίας καφετέριας, ενώ αναζητούνταν στα όρια του αυτοφώρου η 45χρονη ιδιοκτήτρια, όπως και ένας 66χρονος ιδιοκτήτης εστιατορίου, κατηγορούμενος για το ίδιο αδίκημα.
Οι έλεγχοι στα δύο καταστήματα της Αγριάς διενεργήθηκαν από συνεργεία του Διαχειριστή του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ), διαπιστώνοντας παράνομη ηλεκτροδότηση.
Από το καλοκαίρι του 2008
Κατά την αυτοψία στην καφετέρια εκπρόσωπος της ΔΕΔΔΗΕ δεν μπορούσε να προσδιορίσει την ποσότητα ηλεκτρικής ενέργειας που αφαιρέθηκε κατά το χρονικό διάστημα από τις 5 Αυγούστου 2010 έως και τις 25 Ιανουαρίου 2012, λόγω διαφορετικού παρόχου. Εκτίμησε, ωστόσο, ότι από τις 26 Ιανουαρίου 2012 έως και τις 5 Δεκεμβρίου 2012 αφαιρέθηκε ηλεκτρική ενέργεια 16.000 κιλοβατώρων, συνολικής αξίας 2.500 ευρώ.
Αστυνομικοί του Α.Τ. Περιφέρειας συνέλαβαν την 42χρονη, η οποία λειτουργούσε το κατάστημα, ενώ αναζητούνταν η ιδιοκτήτρια του καταστήματος.
Κλοπή ρεύματος διαπίστωσε αυτοψία, το ίδιο πρωί, σε εστιατόριο της Αγριάς, ιδιοκτησίας 66χρονου. Εκπρόσωπος της ΔΕΔΔΗΕ εκτίμησε ότι αφαιρέθηκε ηλεκτρική ενέργεια περίπου 15.000 κιλοβατώρων, συνολικής αξίας 2.500 ευρώ το χρονικό διάστημα από 21 Σεπτεμβρίου 2011 έως και 5 Δεκεμβρίου 2012.
Ο ιδιοκτήτης αναζητούνταν στα όρια του αυτοφώρου. Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας Βόλου
Δεκάδες περιπτώσεις
Τις πρώτες δεκάδες ρευματοκλοπής έχουν ξεσκεπάσει τους τελευταίους μήνες συνεργεία τεχνικών της ΔΕΔΔΗΕ. Μέσα από εντατικούς και περιοδικούς ελέγχους βρίσκονται σε ένα διαρκές πλέον κυνήγι για να αντιμετωπίσουν το φαινόμενο της ρευματοκλοπής, που λαμβάνει επικίνδυνες διαστάσεις. Τις κατευθύνσεις προς τις ύποπτες επιχειρήσεις δείχνει το σύστημα μηχανοργάνωσης, αλλά και οι καταμετρητές, που αναφέρουν στην υπηρεσία υπόνοιες για κλοπή. Η ΔΕΔΔΗΕ τρέχει για να σταματήσει την οικονομική αιμορραγία από τα αυξημένα περιστατικά ρευματοκλοπής, αλλά και για να προλάβει τυχόν επικίνδυνες καταστάσεις για ανθρώπινες ζωές.
Στελέχη της ΔΕΔΔΗΕ αναφέρουν ότι τα κρούσματα δεν είναι τα επτά, τα οποία μέχρι στιγμής έχουν λάβει δημοσιότητα μετά τις συλλήψεις ή τις αναζητήσεις των ιδιοκτητών από την Αστυνομία. Είναι δεκάδες ακόμη κρούσματα που έχουν εντοπιστεί, αλλά με κλοπή μικρότερων ποσοτήτων ηλεκτρικής ενέργειας. Άλλωστε, θα ήταν αδύνατο η Αστυνομία να μπορέσει να συνδράμει σε όλες τις περιπτώσεις που αποκαλύπτονται από συνεργεία της ΔΕΔΔΗΕ, αναφέρουν αφήνοντας να εννοηθεί την έκταση που έλαβε το φαινόμενο.
Ομερτά...
Οι παραβιάσεις των μετρητών, με φόντο την κρίση και την οικονομική ασφυξία των επιχειρήσεων δεν θυμίζουν σε τίποτα τις «πρόχειρες δουλειές» κλοπής ηλεκτρικής ενέργειας στη συνοικία του Αλιβερίου που αποτελούσαν μέχρι πρότινος τον πονοκέφαλο της Επιχείρησης. Δείχνουν, σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, οι οποίες φαίνεται ότι επιβεβαιώνονται από το ένα συμβάν στο επόμενο, ότι πίσω τους κρύβουν χέρι εξειδικευμένων στο αντικείμενο.
Οι πληροφορίες για οργανωμένο κύκλωμα που έχει προσεγγίσει τεράστιο αριθμό επιχειρήσεων στη Μαγνησία, προσφέροντας τις... υπηρεσίες του έναντι αμοιβής, συνεχίζουν να απασχολούν τη ΔΕΔΔΗΕ, η οποία εμφανίζεται επιφυλακτική ως προς την επιβεβαίωση ή διάψευση των εικασιών, αναμένοντας συγκεκριμένα στοιχεία που θα δέσουν την υπόθεση και θα οδηγήσουν σε συγκεκριμένες αποκαλύψεις.
Ωστόσο, τις έρευνες φέρεται να φρενάρει ένα περίεργο ομερτά επιχειρηματιών, οι οποίοι δεν αποκαλύπτουν, έστω και ανώνυμα, τα πρόσωπα που τους προσέγγισαν, ώστε να τους διευκολύνουν... να γλυτώσουν ρεύμα. Στάση σιγής τηρούν ακόμη και επιχειρηματίες, οι οποίοι δεν υπέκυψαν στην παράνομη διαδικασία για περιορισμό των χρεώσεών τους στη ΔΕΗ.
Ταχυδρόμος,

Το αξιοθρήνητο τηλεοπτικό «μονόπρακτο» Γκούμα στο ΝΕΤ…

Του ΘΑΝΑΣΗ ΤΣΑΜΟΥΛΗ 
ΠΡΟΧΘΕΣ το βράδυ παρακολούθησα μετά προσοχής την ομιλία του Γιώργου Γκούμα, δοτού προέδρου της ΕΤΑΠ, στον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό ΝΕΤ. 
Η ομιλία του αποτελούσε παράσταση για ένα ρόλο, διακοπτόμενη σποραδικά από έναν αμήχανο τηλεπαρουσιαστή-υποβολέα.Οι παραστάσεις για ένα ρόλο απαιτούν υποκριτικές ικανότητες μεγάλου μεγέθους, τις οποίες, δυστυχώς, ο κ. Γκούμας δεν διαθέτει.
Και λέω δυστυχώς γιατί η αναγκαιότητα δημιουργίας της ΕΤΑΠ και των προγραμμάτων της, που και ο ίδιος ανέφερε, ανήκουν όπως όλοι γνωρίζουμε στον κ. Καραμπάτο. Έπρεπε ως εκ τούτου να ζητήσει δημόσια συγγνώμη για τους προεκλογικούς χαρακτηρισμούς της ΕΤΑΠ (παραμάγαζο, κλειστό κλαμπ, μαιευτήριο σκανδάλων κλπ.) ή να απαιτήσει ο κ. Καραμπάτος αυτή τη δημόσια συγγνώμη, ώστε να νομιμοποιείται σήμερα να είναι πρόεδρός της κάποιος που την αμφισβητούσε και την είχε καταγγείλει για αδιαφάνεια στη λειτουργία της.
Αν η δημόσια επίδειξη υπακοής στα κελεύσματα του Καραμπάτου από τον κ. Γκούμα αποτελεί μέρος της μεταξύ τους συμφωνίας, τότε πραγματικά θα πρόκειται για συνομωσίες νομής της εξουσίας στο Επιμελητήριο και την ΕΤΑΠ και της αδιατάραχτης συνέχισης του «καθεστώτος» που ο κ. Γκούμας υποσχόταν να ανατρέψει μετά τις εκλογές!
Η χαμαιλεόντειος όμως τακτική του κ. Γκούμα και τα αδύναμα υποκριτικά του μέσα, πρέπει να εξέπληξαν και τους πλέον φανατικούς υποστηρικτές του.
Σε ό,τι με αφορά, σε σχέση με τη λειτουργία της εφημερίδας «ΦΩΝΗ», αλλά και τις διαπροσωπικές μου σχέσεις, ήταν και είναι γνωστές στους πάντες, μηδέ εξαιρουμένου και του κ. Γκούμα, πολύ πριν τις εκλογές. Αν τον ενοχλούσαν γιατί δεχόταν τη συνεργασία και τη στήριξή του από τη «ΦΩΝΗ», όταν εκείνοι που επικαλείται σήμερα ως εγκύρους τον είχαν για τελειωμένο;
Ανακάλυψες κ. Γκούμα την Αμερική κάπως καθυστερημένα, γιατί δεν σου χαϊδεύουμε πλέον τ' αυτιά, ούτε υπηρετούμε τις προσωπικές σου φιλοδοξίες, που το μέτρο τους δεν γνωρίζουμε, παρ' ότι το διαισθανόμαστε από την επιδεικνυόμενη αλαζονεία, αμετροέπεια και αχαριστία που σε διακρίνει, αλλά πρωτίστως από την απίστευτη κωλοτούμπα που διεκδικεί θέση στα ρεκόρ Γκίνες!... Πως δηλαδή ένας φέρελπις να υπηρετήσει τα δημόσια πράγματα, στο χώρο της επιχειρηματικότητας, μετατρέπεται σε «μαϊντανό» του «καθεστώτος» που ήθελε να ανατρέψει για να αποκαταστήσει τον Επιμελητηριακό θεσμό ως σύμμαχο των επαγγελματικών, από «κλαμπ των κολλητών» που είχε κατανοήσει, όπως ο ίδιος διατυμπάνιζε! Ας είναι, ο κόσμος γνωρίζει, έχει και μνήμη και κρίση και την κατάλληλη στιγμή θα δώσει τη συντριπτική του απάντηση στα «φαινόμενα» τύπου Γκούμα...
Πάντως η «ΦΩΝΗ» θα είναι εδώ, στο ίδιο μετερίζι υπηρετώντας την αλήθεια και τη διαφάνεια. Εμείς, κύριε Γκούμα, την Ιθάκη ίσως την βρούμε γιατί μας αρέσει το ταξίδι, ενώ εσύ θα έχεις «δέσει» στο μόλο και θα «χαιρετάς» μέσω facebook...
Θ.Τ.
Υ.Γ.: Μπορεί βέβαια ο κ. Γκούμας να μην έχει υποκριτικές ικανότητες και στην ηλικία του να μην τον παίρνει να σπουδάσει τώρα την υποκριτική τέχνη, ωστόσο μπορεί από τον καναπέ του να παρακολουθεί στην κρατική ΝΕΤ την αξιόλογη σειρά BORGEN, συνομωσίες εξουσίας... Σίγουρα θα διδαχθεί πολλά και θα βελτιώσει την υποκριτική του στα διαφαινόμενα νέα τηλεοπτικά φοβικά του μονόπρακτα!...
Εφημερίδα Φωνή

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ το Πρωτότυπο ημερολόγιο των Μάγιας - Πού Φυλάσσεται !



Στην Δέσδρη, σε ένα γυάλινο αλεξίσφαιρο, σκοτεινό υπόγειο θάλαμο, της Πανεπιστημιακής βιβλιοθήκης διατηρείτε το 39 σελίδων ημερολόγιο των Μάγιας, που πολύ λόγος γίνεται εν όψη του 2012.
Σε υγρασία 50%, θερμοκρασία 18 βαθμών Κελσίου και ένταση φωτός 50 lux, είναι η ιδανικές συνθήκες για την συντήρηση του πολιτιστικού αυτού Θησαυρού, λέει ο διευθυντής της βιβλιοθήκης Thomas Burger, οποιαδήποτε απόκλιση από τις συνθήκες αυτές θα έβλαπτε ανεπανόρθωτα το χειρόγραφο αυτό.
 Δείτε παρακάτω τις σελίδες του κειμηλίου......
Εδώ βλέπουμε την τελευταία σελίδα του ημερολογίου των Μάγιας με την μεγάλη πλημμύρα να αναβλύζει μέσα από έναν Αλιγάτορα.
apocalypsejohn.com

ΤΡΑΓΩΔΙΑ-Τρία παιδιά κάηκαν ζωντανά από ξυλόσομπα !!

  H φωτιά εκδηλώθηκε από ξυλόσομπα.
Τρία παιδιά ηλικίας 5, 7 και 15 χρόνων κάηκαν ζωντανά στο χωριό Μεσορόπι Καβάλας, όταν τα ξημερώματα στη διώροφη μονοκατοικία όπου διέμεναν, ξέσπασε πυρκαγιά. 
  Στο σπίτι διέμεναν συνολικά δέκα άτομα, οι γονείς τους, άλλα τρία αδερφάκια και οι παππούδες τους.
  Στις 4 και μισή τα ξημερώματα οι φλόγες επεκτάθηκαν σχεδόν σε ολόκληρο το σπίτι. Πανικόβλητοι άρχισαν να βγαίνουν έξω και να καλούν σε βοήθεια. Τα δύο παιδιά όμως, ηλικίας 5 και 7 ετών εγκλωβίστηκαν από τις φλόγες.
Τότε ο 15χρονος γιος μπήκε και πάλι στο σπίτι για να βοηθήσει τα μικρά του αδελφάκια. Δεν τα κατάφερε όμως. Τον «έπνιξαν» οι καπνοί και έχασε τις αισθήσεις του.
Όταν οι πυροσβέστες έφτασαν στο σημείο μπήκαν στο σπίτι και εντόπισαν τα τρία αδέλφια νεκρά. Μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο όπου απλά διαπιστώθηκε ο θάνατός τους.
Στο χωριό έχουν σπεύσει ήδη ειδικοί ψυχολόγοι για να στηρίζουν την οικογένεια.


ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ- Χριστούγεννα στον Δήμο Μεσσήνης !

ΚΥΡΙΑΚΗ 9 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2012 – ΔΕΥΤΕΡΑ 10 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2012
Χριστουγεννιάτικο Παζάρι από το Σύλλογο Γονέων καιΚηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Μεσσήνης στοΠνευματικό Κέντρο «Στρ. Αθανάσιος Δασκαρόλης».Ώρες λειτουργίας 10.30 έως 18.00 .
ΚΥΡΙΑΚΗ 9 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2012
18.00 «Δέντρο Αγάπης» από τους μαθητές και εκπαιδευτικούς του
Δημοτικού Σχολείου Λογγάς – Πλατεία Τ.Κ Λογγάς
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2012
20.00 Άναμμα του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου στη
Κεντρική Πλατεία Μεσσήνης, με χριστουγεννιάτικα
τραγούδια από τη Δημοτική Φιλαρμονική Μεσσήνης, τη
χορωδία ΚΑΠΗ Μεσσήνης.
ΣΑΒΒΑΤΟ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2012
18.00 Χριστουγεννιάτικη Γιορτή από το Σύλλογο Γυναικών
Λευκοχώρας στο Πνευματικό Κέντρο Τ.Κ Λευκοχώρας
ΚΥΡΙΑΚΗ 16 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2012 –ΤΡΙΤΗ 18 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2012
17.30 Κυριακή 16/12/12: Χριστουγεννιάτικη Εκδήλωση με τίτλο
«Χριστούγεννα με αγάπη» και» Παζάρι Αγάπης» από το
Σωματείο Εθελοντών Μεσσήνης στο Πνευματικό Κέντρο «Στρ.
Αθανάσιος Δασκαρόλης».
Λειτουργία «Παζαριού Αγάπης» από Κυριακή ώρα 17.00 έως
20.30 και Δευτέρα - Τρίτη από 10.00 έως 13.30 και
17.00 έως 20.30.
ΚΥΡΙΑΚΗ 16 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2012
18.30 Χριστουγεννιάτικο Παζάρι και παιδικά δρώμενα από τη
Θεατρική Ομάδα Λογγάς στο Θέατρο Τ.Κ Λογγάς .
ΣΑΒΒΑΤΟ 22 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2012
18.30 Εορτασμός των 120 χρόνων από την ίδρυση της Δημοτικής
Φιλαρμονικής Μεσσήνης, στο Δημαρχείο Μεσσήνης.
ΚΥΡΙΑΚΗ 23 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ – ΔΕΥΤΕΡΑ 24 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2012
Έκθεση Ζωγραφικής με θέμα «από τη Γη........στο Φεγγάρι» της Ζωγράφου Αννέτας Κτενά, στο Πνευματικό Κέντρο «Στρ. Αθανάσιος Δασκαρόλης». Εγκαίνια της έκθεσης Κυριακή 23/12/2012, ώρα 19.00. Τα εγκαίνια θα πλαισιώσει μουσικά η Δημοτική Φιλαρμονική Μεσσήνης και Κυπαρισσίας.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2012
18.00 Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση από το Χορευτικό όμιλο του
Δήμου Μεσσήνης στο Πνευματικό Κέντρο «Στρ. Αθανάσιος
Δασκαρόλης».
ΣΑΒΒΑΤΟ 29 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2012
11.00 Χριστουγεννιάτικο παιδικό εργαστήρι από το Σύλλογο Γονέων
Τριών Τέκνων Μεσσηνίας και το Δήμο Μεσσήνης στη Μικρή
πλατεία Μεσσήνης .
ΚΥΡΙΑΚΗ 30 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2012
19.00 Παιδική γιορτή με εορταστικά δρώμενα από το Σύλλογο Γυναικών
Τρικόρφου στην πλατεία Τ.Κ Τρικόρφου.

Το Δώρο Χριστουγέννων πρέπει να καταβληθεί έως τις 21 Δεκεμβρίου

ΜΕΧΡΙ 21 Δεκεμβρίου θα πρέπει να καταβληθεί το Δώρο Χριστουγέννων, σύμφωνα με την πάγια υπουργική απόφαση. Για τον υπολογισμό, τους χρόνους που συνυπολογίζονται και άλλες λεπτομέρειες το Κέντρο Πληροφόρησης Εργαζομένων και Ανέργων της ΓΣΕΕ (ΚΕΠΕΑ) έδωσε σχετικές οδηγίες.

Ειδικότερα ανακοίνωσε τα εξής:

1) Ποιοι εργαζόμενοι το δικαιούνται

Όπως είναι γνωστό από την ισχύουσα νομοθεσία όλοι οι μισθωτοί που απασχολούνται στον ιδιωτικό τομέα με σχέση εξαρτημένης εργασίας, σύμβαση αορίστου ή ορισμένου χρόνου σε οποιονδήποτε εργοδότη δικαιούνται δώρα εορτών. Για τον υπολογισμό του ποσού των δώρων λαμβάνεται υπόψη ο τρόπος αμοιβής των μισθωτών, δηλαδή αν αμείβονται με ημερομίσθιο ή με μισθό. Η χρονική περίοδος που υπολογίζεται το Δώρο Χριστουγέννων αρχίζει από την 1η Μαΐου μέχρι και την 31η Δεκεμβρίου κάθε έτους. Έτσι, οι εργαζόμενοι που η σχέση εργασίας τους με τον εργοδότη είχε διάρκεια χωρίς διακοπή όλη τη χρονική περίοδο που αναφέραμε, δηλαδή από 1ης Μαΐου μέχρι 31ης Δεκεμβρίου κάθε έτους, δικαιούνται ολόκληρο το δώρο, που είναι ίσο με έναν μηνιαίο μισθό για τους αμειβόμενους με μισθό και με 25 ημερομίσθια για τους αμειβόμενους με ημερομίσθιο.

Όσοι όμως από τους παραπάνω μισθωτούς, που η σχέση τους με τον εργοδότη δεν διήρκεσε ολόκληρο το χρονικό διάστημα που αναφέραμε, είτε γιατί αποχώρησαν οικειοθελώς από την εργασία τους είτε γιατί απολύθηκαν, δικαιούνται να λάβουν τμήμα δώρου ανάλογο με τη χρονική διάρκεια της εργασιακής τους σχέσης. Σε αυτή την περίπτωση το Δώρο Χριστουγέννων θα το υπολογίσουν ως εξής: 2/25 του μηνιαίου μισθού ή 2ημερομίσθια –ανάλογα με το πώς αμείβονται– για κάθε 19 ημερολογιακές ημέρες διάρκειας της εργασιακής σχέσης.  Ακόμα και οι μισθωτοί που εργάστηκαν χρονικό διάστημα μικρότερο των 19ημέρων δικαιούνται ανάλογο κλάσμα του δώρου.

2) Πότε καταβάλλεται το Δώρο Χριστουγέννων
Tο Δώρο Χριστουγέννων πρέπει να καταβληθεί μέχρι την 21η Δεκεμβρίου κάθε έτους και υπόκειται σε εισφορές υπέρ ΙΚΑ, Φόρου Μισθωτών Υπηρεσιών. Νοείται βέβαια ότι ο εργοδότης μπορεί να καταβάλει το δώρο και νωρίτερα από την παραπάνω ημερομηνία. Τα δώρα εορτών σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται να καταβληθούν σε είδος, αλλά μόνο σε χρήμα.

3) Χρόνοι που συνυπολογίζονται στο Δώρο των Χριστουγέννων
• Να επισημάνουμε ωστόσο ότι δεν αφαιρείται αλλά λαμβάνεται υπόψη για τον υπολογισμό του Δώρου Χριστουγέννων ο χρόνος υποχρεωτικής αποχής από την εργασία των γυναικών πριν και μετά τον τοκετό (8 εβδομάδες πριν τον τοκετό και 9 μετά τον τοκετό).
• Tο χρονικό διάστημα κατά το οποίο εργαζόμενος σπουδαστής έλαβε άδεια προκειμένου να συμμετάσχει σε εξετάσεις τη σπουδαστική άδεια.
• Ο χρόνος άδειας λουτροθεραπείας.
• Σε περίπτωση ασθένειας αφαιρούνται μόνο οι ημέρες που έλαβε επίδομα ασθενείας απ τον ασφαλιστικό φορέα, δεν αφαιρούνται τα τριήμερα.

Η γριά Ιταλίδα έχει το ζουμί ! ΦΩΤΟ

Οι 40άρες ίσον με δύο 20άρες ... τραγουδούσε η Ρίτα Σακελλαρίου, που δεν γνώριζε τότε την ύπαρξη της συνονόματής της Ρίτας Ρούσιτς (Rita Rusic)

.

 Η τρομερή και φοβερή Ιταλίδα σε μια ακόμα καυτή εμφάνισή της στην παραλία μάς κάνει να αναρωτιόμαστε πώς διατηρεί αυτό το κορμί στα 51 της! Κελεπούρι για τους παπαράτσι του Χόλιγουντ, η Ιταλο-κροάτισσα ηθοποιός και παραγωγός στα 51 της χρόνια έχει ένα σώμα που θα το ζήλευαν 30αρες και φυσικά ποιο καλύτερο μέρος να το δείξει από το ηλιόλουστο Μαϊάμι. 

Τα μικροσκοπικά μπικίνι είναι η αδυναμία της, ειδικά όταν μπορεί να τα συνδυάσει με χρυσά κοσμήματα έστω και μέσα στη θάλασσα...

 

Αστροναυτης σκαλισμενος σε ναο του 1102 μ.Χ.! (φωτο)

Οι φωτογραφίες που ακολουθούν δείχνουν έναν σκαλισμένο αστροναύτη στην πρόσοψη του καθεδρικού ναού της Σαλαμάνκα,στην Ισπανία.
Βρίσκεται σε έναν καθεδρικό ναό που κτίστηκε το έτος 1102 μ.Χ!
Η κατασκευή του νέου καθεδρικού ναού της Σαλαμάνκα ξεκίνησε το 1513. 
Η Παλιά Μητρόπολη, που βρίσκεται σε κοντινή...
απόσταση, είναι το κτίριο που χρονολογείται από το 1100 μ.Χ. περίπου. Οι ίδιες φωτογραφίες έχουν αναρτηθεί σε μια σειρά από διαδικτυακά φόρουμ και blogs στα οποία έχουν δημιουργήσει πολύ συζήτηση.
Κάποιοι σχολιαστές
μάλιστα προτείναν ότι ο αστροναύτης έχει προστεθεί χρησιμοποιώντας λογισμικό επεξεργασίας εικόνας,ενώ άλλοι κατέληξαν σε πιο εξωτικές εξηγήσεις, όπως το ταξίδι στο χρόνο, επισκέψεις από εξωγήινους στην αρχαιότητα και εκπληκτικές προβλέψεις για το μέλλον. 
Τί συμβαίνει όμως στην πραγματικότητα; Πιό προσγειωμένοι παρατηρητές έχουν επισημάνει το προφανές συμπέρασμα, το οποίο είναι ότι ο σκαλισμένος αστροναύτης προστέθηκε στο κτίριο σε πολύ πιο πρόσφατες εποχές. 


Η καλύτερη διαφήμιση για την ζώνη ασφαλείας !Βιντεο

ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΑΙ Η ΖΩΝΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΩΖΕΙ ΖΩΕΣ

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου