10.11.12

Όποιοι μπερδεύουν τα κινήματα με τις φούσκες !

...είναι τουλάχιστον ανιστόρητοι, επικίνδυνοι και άξιοι χλευασμού...
Την έντονη οργή του Γιώργου Παναγιωτακόπουλου προκάλεσαν οι δηλώσεις του Γιάννη Δατσέρη - οτι το ΠΑΣΟΚ είναι φούσκα.
Συγκεκριμένα, σε σχετική του ανακοίνωση, σημειώνει ότι ... οι «δηλώσεις του επικεφαλής του Τομέα Επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ, κ. Γιάννη Δατσέρη, διορισμένου από τον Πρόεδρο, δημιουργούν μείζον πολιτικό θέμα».
Ολόκληρη η δήλωση :
«Αφού το μίκρυναν, αφού επικοινωνιακά το εξέθεσαν, αφού το απαξίωσαν, τώρα το χαρακτηρίζουν και φούσκα! Όποιοι έχουν την αντίληψη ότι το ΠΑΣΟΚ ήταν φούσκα της μεταπολίτευσης είναι αδύνατο να έχουν σχέση με το ίδιο. Όποιοι μπερδεύουν τα κινήματα με τις φούσκες, όποιοι προσβάλλουν την πολιτική ιστορία του ΠΑΣΟΚ, όποιοι δεν μπορούν να αντιληφθούν το μέγεθος της απαξίωσης που οι ίδιοι καλλιεργούν, είναι τουλάχιστον ανιστόρητοι, επικίνδυνοι και άξιοι χλευασμού. Φούσκα δεν ήταν το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα, του Γεννηματά, της Μελίνας, του Αλευρά, και τόσων άλλων, την ιστορική μνήμη των οποίων προσβάλλουν. Φούσκα δεν ήταν το ΠΑΣΟΚ των μεγάλων κοινωνικών κατακτήσεων , του ΕΣΥ, της Αυτοδιοίκησης, της θεσμικής «επανάστασης», της περήφανης εξωτερικής πολιτικής που έτσι εύκολα απαξιώνουν. Φούσκα είναι το ΠΑΣΟΚ των ολίγων, το ΠΑΣΟΚ της ήττας, το ΠΑΣΟΚ των «κολλητών», το ΠΑΣΟΚ του κοινοβουλευτικού ευτελισμού, το ΠΑΣΟΚ των δεξιών πολιτικών, που σήμερα ο ίδιος υπηρετεί. Αλήθεια πόσο μισεί άραγε το ΠΑΣΟΚ; Αλήθεια ποιών τα συμφέροντα υπηρετεί; Η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ οφείλει να πάρει θέση και να απαντήσει σε αυτή την προσβολή της ιστορίας του κινήματος».

"ΘΕΑΤΡΟ" από τον Χαικάλη στην Βουλή ! Video

Εβγαλε κασετοφωνάκι κι "έπαιξε" το "Ζάππειο" του Σαμαρά...
Χαμός και σήμερα στην βουλή, με τον βουλευτή των "Ανεξάρτητων", Παύλο Χαϊκάλη, να βγάζει ένα κασετοφωνάκι και να "παίζει" τις προεκλογικές δεσμεύσεις του Αντώνη Σαμαρά στο Ζάππειο.
Το αποτέλεσμα ήταν ... να αντιδράσει το προεδρείο της Βουλής και να διατάξει να κλείσουν τα μικρόφωνα.
«Δεν είναι θέατρο εδώ κύριε Χαϊκάλη, σε λίγο θα ζητήσετε και κινηματογραφική προβολή» του είπε ο προεδρεύων, Χρήστος Μαρκογιαννάκης.
Δείτε το βίντεο:

Έβλεπε τον αντικαταστάτη του… να δέρνει τη γυναίκα του!

Έβλεπε τον νέο σύντροφο της πρώην γυναίκας του να την χτυπά στην μέση του δρόμου... και δεν παρενέβαινε! Καθόταν και... απολάμβανε το θέαμα αφού όπως λένε οι πληροφορίες, είχε τραβήξει τα πάνδεινα!
Ο λόγος για ένστολο ο οποίος εδώ και δύο χρόνια βρίσκεται σε διάσταση με την σύζυγό του, ενώ δεν έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες έκδοσης διαζυγίου.
Ενώ έπινε τον καφέ του στην οδό Γερμανού της Πάτρας  ακούει έντονη συζήτηση και φωνές, η χροιά των οποίων μάλιστα... του φάνηκε γνωστή.
Προσπάθησε να πλησιάσει και έκπληκτος διαπίστωσε πως η γυναικεία -γνώριμή του- φωνή ήταν αυτή της εν διαστάσει συζύγου του.
Στάθηκε διακριτικά (χωρίς να τον βλέπουν) και παρακολουθούσε «ζωντανά» όσα συνέβαιναν.
Το ζευγάρι δεν περιορίστηκε μόνο σε λόγια. Σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον του ένστολου, ο εκνευρισμένος σύντροφος.... πλάκωσε στο ξύλο την γυναίκα.
Αρχικά ο άνδρας της έδινε χαστούκια, εκείνη προσπάθησε να προφυλαχθεί, δεν τα κατάφερε και στη συνέχεια ο «νταής» σύντροφος την χτύπησε ακόμη πιο δυνατά με μπουνιές.
Ο ένστολος δεν παρενέβη!
 Όχι επειδή... ευχαριστιόταν να βλέπει τη πρώην γυναίκα του να δέρνεται, αλλά γιατί θεώρησε ότι δεν θα έπρεπε να παρέμβει σε μία υπόθεση ζευγαριού.
Πόσο μάλλον όταν αυτή αφορούσε την πρώην γυναίκα του. Από την άλλη πλευρά σκέφτηκε πώς... δεν αποκλείεται να έβρισκε και τον μπελά του. Δηλαδή η «πρώην» να τα έβαζε μαζί του... επειδή παρενέβη στην προσωπική της υπόθεση.
Τελικά το επεισόδιο έληξε και το ζευγάρι... πήρε ξεχωριστούς δρόμους. Οσο για τον πρώην σύζυγο; Από τη μία στενοχωριόταν από την άλλη όμως σκεπτόταν... πως κατάντησε η πρώην του!dete.gr

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ απεργία των δικηγόρων από Δευτέρα !

Σε Πανελλαδική μετατρέπεται η αποχή των δικηγόρων της Αθήνας από την ερχόμενη Δευτέρα, 12η Νοεμβρίου έως και Παρασκευή, 16 Νοεμβρίου 2012, με ομόφωνη σημερινή απόφαση της έκτατης Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, η οποία συνήλθε σήμερα στην Αθήνα.
Παράλληλα, την ερχόμενη Παρασκευή 16 Νοεμβρίου θα καθοριστεί και πάλι η περαιτέρω στάση του δικηγορικού σώματος.

Επίσης, αποφασίστηκε να ζητήσουν συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια και τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, προκειμένου να εκθέσουν τις απόψεις του δικηγορικού σώματος και «την επιχειρηματολογία του όσον αφορά στη στοχοποίηση του κλάδου».
Ακόμη, αποφασίστηκε η προσφυγή στα ελληνικά και ευρωπαϊκά δικαστήρια κατά του τρίτου Μνημονίου, όπως και η διεξαγωγή κοινού πανδικαστικού συνεδρίου με τη συμμετοχή δικηγόρων, δικαστικών και δικαστικών γραμματέων, με στόχο την αξιολόγηση της κατάστασης που επικρατεί στο χώρο της Δικαιοσύνης, την ανάληψη πρωτοβουλιών και την υποβολή προτάσεων προς την εκτελεστική και νομοθετική εξουσία.
Η Ολομέλεια, σε ανακοίνωσή της, υπογραμμίζει ότι «οι δικηγόροι της χώρας, σε πνεύμα πλήρους σύμπνοιας και ομοψυχίας, αρνούνται να συναινέσουν σε μέτρα «μνημονιακής» λογικής, που πλήττουν κατά τρόπο βάναυσο το χώρο της Δικαιοσύνης και εν γένει το δικαιϊκό μας σύστημα» και δηλώνουν παράλληλα, ότι «δεν προτίθενται να δεχτούν αμαχητί το στρεβλό τρόπο με τον οποίο γίνεται αντιληπτό στην Ελλάδα το δήθεν άνοιγμα του δικηγορικού επαγγέλματος στο βωμό της εξυπηρέτησης αδιέξοδων πολιτικών, έξωθεν επιβαλλόμενων, που στοχοποιούν τον κλάδο, παραμερίζοντας κάθε έννοια λογικής, σύγχρονων κανόνων της αγοράς και κοινωνικής δικαιοσύνης».
Κατά τη σημερινή Ολομέλεια, στην οποία παραβρέθηκαν εκπρόσωποι 56 Δικηγορικών Συλλόγων από τους 63, εκφράστηκαν διάφορες απόψεις και προτάσεις για πανελλαδική αντίδραση του δικηγορικού σώματος, στα νέα μέτρα που επέβαλε το τρίτο Μνημόνιο που ψηφίστηκε πρόσφατα από τη Βουλή.
Μεταξύ των προτάσεων ήταν: 
1) πανελλαδική αποχή διαρκείας,
2) πανελλαδική αποχή μόνο την ερχόμενη Τετάρτη, 14η Νοεμβρίου οπότε τα συνδικάτα της Ευρώπης θα εκφράσουν την αντίθεσή τους στα μέτρα λιτότητας που εφαρμόζονται σε πολλές χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης,
3) την αποχή των δικηγόρων της χώρας μέχρι το τέλος του χρόνου από οποιαδήποτε πράξη που συντάσσεται ενώπιον συμβολαιογράφων (συμβόλαια, κ.λπ.),
4) αποχή από 12 έως 19 Νοεμβρίου με παράλληλο κλείσιμο των Δικηγορικών Συλλόγων,
5) ομαδικές παραιτήσεις των Διοικητικών Συμβουλίων των Δικηγορικών Συλλόγων,
 6) παρεμβάσεις των Συλλόγων στις υποθέσεις των Σωματείων κ.λπ. κατά του τρίτου Μνημονίου,
7) αύξηση των θέσεων συμβολαιογράφων και δικαστικών επιμελειών, κ.λπ.
Όμως, από πολλούς πρόεδρους Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας δέχθηκαν την έντονη κριτική τα μέλη της Διοικητικής Ολομέλειας του Αρείου Πάγου, η οποία από το σύνολο του τότε νομοσχεδίου και σήμερα νόμου για το τρίτο Μνημόνιο, ασχολήθηκε μόνο με το κεφάλαιο εκείνο που αφορά τις περικοπές των αποδοχών των δικαστικών λειτουργών, τις οποίες και έκρινε αντισυνταγματικές, χωρίς ωστόσο να τους απασχολήσουν οι άλλες διατάξεις του, ούτε ακόμη αυτές που αφορούν τις περικοπές των αποδοχών και συντάξεων στον ιδιωτικό και Δημόσιο τομέα.

Το "Ευχαριστώ " της Τζούλιας .."Αποκαλεί τους Έλληνες, Αλβανούς"

 ΠΕΤΑΓΕΤΑΙ ΚΑΝΕΙ ΤΙΣ "ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΕΣ ΑΡΠΑΧΤΕΣ " ...ΚΑΙ ΜΑΣ ΤΗΝ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ.
Η Τζούλια Αλεξανδράτου  γράφει στο Facebook της πως:
”Είμαι τόσο χαρούμενη που φεύγω απ την Αλβανία….oups sorry Ελλάδα…! Αν και δεν υπάρχει κ διαφορα.. Οι Αλβανοί είναι γείτονες μας.. ασε που κατέληξαν ακόμα κι αυτοι.. πιο ακριβοι..!)! Lol
Κάπως έτσι παρουσιάζουν τη χώρα στο εξωτερικο.. Δε πειράζει.. τώρα δε..που πήρε κ τη δόση..θα σκύβει λίγο πιο εύκολα.. Για να τη κανουν ότι θέλουν “εκείνοι” !!!!!!!!!!! Τώρα πια.. No choice ! Κρίμα..”

Αρχαία Μεσσήνη 2013-2ο Διεθνές Μαθητικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος

Η ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ

·        Συμμετοχή  σχολικών θεατρικών ομάδων στο 2ο Διεθνές  Μαθητικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος - Αρχαία Μεσσήνη 2013                                   

                Σας ενημερώνουμε ότι το Ν.Π.Δ.Δ. του Δήμου Μεσσήνης «Αρχαία Μεσσήνη» διοργανώνει από 20 έως 26 Απριλίου 2013 το 2ο Διεθνές Μαθητικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος στην Αρχαία Μεσσήνη και συγκεκριμένα στο «Εκκλησιαστήριο» της Αρχαίας Μεσσήνης.
                Το Φεστιβάλ επικεντρώνεται στην παρουσίαση έργων αρχαίου ελληνικού ή λατινικού δράματος (τραγωδίας ή κωμωδίας) από μαθητές και μαθήτριες, δεν έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα και σκοπός του είναι  η ουσιαστική – βιωματική επαφή των νέων με το αρχαίο δράμα και με την πολιτιστική κληρονομιά.
                Δικαίωμα συμμετοχής στο Φεστιβάλ έχουν αποκλειστικά οι θεατρικές ομάδες των σχολείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  της Ελλάδας καθώς και θεατρικές ομάδες  άλλων κρατών. Τα μέλη των ομάδων αυτών  θα πρέπει να είναι αποκλειστικά μαθητές και ο αριθμός τους δεν πρέπει να ξεπερνά τα 23 άτομα. Κάθε ομάδα θα συνοδεύεται από ανάλογο αριθμό εκπαιδευτικών, όπως αυτός ορίζεται από την σχετική νομοθεσία (ΥΑ 129287/Γ2/10-11-2011, ΦΕΚ 2769, τ. Β’, Κεφ. Β΄).

                Τα ενδιαφερόμενα σχολεία θα πρέπει μέχρι 30 Νοεμβρίου 2012 να εκδηλώσουν ότι ενδιαφέρονται να λάβουν μέρος στο Φεστιβάλ υποβάλλοντας συμπληρωμένα τα συνημμένα έντυπα (Αίτηση συμμετοχής και Βεβαίωση)  ταχυδρομικά στην διεύθυνση:
        Γραφείο Ν.Π.Δ.Δ. «Αρχαία Μεσσήνη»
                        Δήμος Μεσσήνης
                        οδός Δημάρχου Παύλου Πτωχού - Τ.Κ.  24200 Μεσσήνη                                    
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 27223 60105 ( κα Ντρε) και 6944363890 (κα Καμαρινοπούλου)    

                Υποβολή αίτησης συμμετοχής στο Φεστιβάλ σημαίνει και αποδοχή των κάτωθι όρων της διοργάνωσης:

·         Κάθε θεατρική ομάδα λαμβάνει μέρος στο Φεστιβάλ μόνο με ένα έργο.
·         Κάθε θεατρική ομάδα που έχει αποφασίσει να λάβει μέρος στο Φεστιβάλ πρέπει μέχρι 25 Ιανουαρίου 2013 (σφραγίδα Ταχυδρομείου) να στείλει στην παραπάνω διεύθυνση ένα CD ή DVD με οπτικοακουστικό υλικό (από τις πρόβες ή την παράσταση καθώς και άλλο υλικό της συγκεκριμένης θεατρικής παράστασης με τους συντελεστές της)  προκειμένου να επιλεγεί η παράσταση (το υλικό δεν θα επιστραφεί).

 Θα δηλωθεί η κατηγορία του έργου: α) αυθεντικό, β) διασκευή.
·         Εφόσον το έργο είναι διασκευή θα αποσταλεί το κείμενο της διασκευής.
·         Θα αποσταλεί φωτογραφία της θεατρικής ομάδας
·         Το έργο θα πρέπει να είναι κανονικής διάρκειας ( 50΄-70΄)
·         Ώρα έναρξης των παραστάσεων: 10:00 π.μ. και 11:30 π.μ. (κάθε ημέρα θα παρουσιάζονται δύο παραστάσεις).
·         Επιτρέπονται μόνον μεταφερόμενα  μικρού μεγέθους σκηνικά (όχι πλαίσια κλπ).
·         Τα έξοδα μετακίνησης επιβαρύνουν την κάθε θεατρική ομάδα.
·         Οι διοργανωτές θα εξασφαλίσουν την διαμονή των μελών των θεατρικών ομάδων (2  διανυκτερεύσεις), πρωινό καθώς και ένα δείπνο στα μέλη κάθε θεατρικής ομάδας μετά την παράσταση.
·         Οι θεατρικές ομάδες που θα επιλεγούν θα ενημερωθούν για την συμμετοχή τους  μέχρι 08 Φεβρουαρίου 2013  και θα πρέπει να καταθέσουν μέχρι 15 Φεβρουαρίου 2013, στην Τράπεζα Eurobank στον λογαριασμό (GR 9602603170000740200212176) ΑΡΧΑΙΑ ΜΕΣΣΗΝΗ, το ποσό των είκοσι ευρώ (  20 € ) για κάθε μέλος της θεατρικής ομάδας που θα συμμετέχει (μαθητή – εκπαιδευτικό).
·         Στις θεατρικές ομάδες που θα συμμετάσχουν στο Φεστιβάλ θα απονεμηθεί Έπαινος Συμμετοχής.

                        Παρακαλούμε όπως ενημερώσετε τα σχολεία της περιοχής ευθύνης σας.

Έκοψαν το τηλέφωνο του Mητροπολίτη Καλαβρύτων!

ΗΜΑΡΤΟΝ - Η ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΑΔΥΝΑΤΟΥΣΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ....140 ΕΥΡΩ !
Για αναλγησία του ΟΤΕ κάνει λόγο ο Mητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, Αμβρόσιος, που του έκοψε το σταθερό τηλέφωνο στο προσωπικό του γραφείο και στην οικεία του, στη Mητρόπολη.

Σε... ανακοίνωση που εξέδωσε η μητρόπολη υπογραμμίζεται...

Γνωστοποιοῦμε ὅτι τήν 9η Νοεμβρίου 2012, ὁ Ὀργανισμός Τηλεπικοινωνιῶν Ἑλλάδος (Ο.Τ.Ε.), προέβη αἰφνιδίως καί χωρίς προειδοποίηση στήν διακοπή τῆς τηλεφωνικῆς γραμμῆς τοῦ Ἐπισκοπείου τῆς Ἱερᾶς Μητροπολεώς μας, στό ὁποῖο στεγάζεται τό προσωπικό γραφεῖο καί ἡ οἰκεία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας.

Αἰτία τοῦ γεγονότος αὐτοῦ ἦταν ἡ ὀλιγοήμερη καθυστέρηση πληρωμῆς τοῦ τελευταίου λογαριασμοῦ, ὁ ὁποῖος ἀνερχόταν στό ποσό τῶν 140,50 εὐρώ, καί ἔληγε τήν 24ην Ὀκτωβρίου 2012.

Ἡ ἐνέργεια αὐτή δείχνει, ἀφενός μέν ὅτι ἡ οἰκονομική κρίση ἔχει πλήξει σοβαρά τήν Ἱερά Μητροπολή μας, ἡ ὁποία ὡς γνωστόν βρίσκεται σέ δεινή οἰκονομική θέση, λόγω τῆς ἀνυπαρξίας ἐσόδων, ἀδυνατώντας πλέον νά συντηρήσει ἀκόμα καί τά Ἱδρύματά της.

Ἀφετέρου ἀποδεικνύει τήν ἀναλγησία τοῦ Ὀργανισμοῦ, ὁ ὁποῖος ἀδίστακτα προχωρεῖ σέ παρόμοιες ἐνέργειες μή σεβόμενος τίς δύσκολες συνθῆκες διαβίωσης πού περνάει ὁ λαός μας. Διέκοψε τήν παροχή τηλεφώνου σέ ἕνα θεσμικό πρόσωπο, τό Ν.Π. τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως, τό ὁποῖον ἐξ ὁρισμοῦ δέν μπορεῖ να εἶναι ἀφερέγγυο

Δεκαεπτά στρατιώτες νεκροί από πτώση ελικοπτέρου

Δεκαεπτά Τούρκοι στρατιώτες βρήκαν τον θάνατο σήμερα από την πτώση ελικοπτέρου στη νοτιοανατολική Τουρκία εξαιτίας της κακοκαιρίας, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνήτης της περιοχής. 
Το ελικόπτερο, τύπου Sikorsky, συνετρίβη στο όρος Χερεκόλ, στην περιφέρεια Περβαρί της επαρχίας Σιίρτ, πρόσθεσε ο κυβερνήτης Αχμέτ Αϊντίν.
 Τα θύματα ήσαν μέλη των ειδικών δυνάμεων της χωροφυλακής, δήλωσε ο ίδιος.

ΚΑΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΚΑΙ ...ΚΑΡΑΒΑΝΑΔΕΣ !

Στα στρατόπεδα θα τρώνε οι δάσκαλοι
Ο υπουργός Παιδείας Κ.Αρβανιτόπουλος, μιλώντας στη πρωϊνή εκπομπή του ΣΚΑΙ ανέφερε πως οι καθηγητές  της επαρχίας θα μπορούν να συτίζονται εντός στρατιωτικών μονάδων!
  Δείτε και διαβάστε το αντίστοιχο έγγραφου που είχαν υπογράψει πριν από λίγο καιρό οι υπουργοί Άμυνας και Παιδείας.

Συνελήφθη με χασίς στη Μεσσήνη


Συνελήφθη, χθες το πρωί, στη Μεσσήνη, από Αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, ένας 42χρονος ημεδαπός, για ναρκωτικά. Ειδικότερα, οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, πραγματοποίησαν έρευνα στην οικία του 42χρονου, όπου βρήκαν και κατέσχεσαν, τα εξής:
•Ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, βάρους -70- γραμμαρίων.
•Μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας.
•Δύο κινητά τηλέφωνα.
•Το χρηματικό ποσό των -94- ευρώ.
Επιπλέον, σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας, σε βάρος 38χρονης αλλοδαπής, υπηκόου Βοσνίας – Ερζεγοβίνης, για υπόθαλψη εγκληματία.Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας. Η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση, διενεργούνται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας.

ΜΕΣΣΗΝΙΑ-Μπούκαραν με όπλα σε σπίτι στο Δώριο !

Σε εξέλιξη βρίσκονται έρευνες για υπόθεση ληστείας που σημειώθηκε σήμερα τις πρώτες πρωινές ώρες στο Δώριο. 
Τρεις άγνωστες δράστες, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, μπήκαν σε οικία ζεύγους κατοίκων της περιοχής και με την απειλή όπλων αλλά και με την χρήση σωματικής βίας, αφαίρεσαν χρήματα και κοσμήματα, ενώ στην συνέχεια τράπηκαν σε φυγή με Ι.Χ. επιβατηγό αυτοκίνητο, στο οποίο ανέμενε συνεργός τους και αναζητούνται. Ενεργείται προανάκριση από το Αστυνομικό Τμήμα Κοπανακίου.

Σουβλατζού ...η Πέγκυ Ζήνα !

Η Πέγκυ Ζήνα,  άνοιξε σουβλατζίδικο στη Γλυφάδα, ενώ τη διακόσμηση του μαγαζιού ανέλαβε η ίδια και ο σύζυγός της.
 Έτσι πέραν από την επαγγελματική της δραστηριότητα στο χώρο της μουσικής σκηνής, η Πέγκυ Ζήνα έκανε άλλο ένα επαγγελματικό βήμα στην περιοχή της Άνω Γλυφάδας για να βγάζει τα προς το ζην.

Έπιασαν... Αλβανίδα καφετζού !

Μία 30χρονη από την Κατερίνη κατέφυγε σε Αλβανίδα καφετζού, προκειμένου να θεραπευθεί από ασθένεια την οποία αντιμετώπιζε.
Η 49χρονη καφεμάντης και χαρτομάντης από την Αλβανία προέβλεψε το μέλλον, προέβλεψε και την εξέλιξη της ασθένειας αντί 2.500 ευρώ όμως δεν είδε τη.... σύλληψή της και έτσι συνελήφθη από άνδρες της ασφάλειας Κατερίνης οι οποίοι διενεργούν προανάκριση .

Διευθυντής με ..αδυναμία σε αγορές γυναικείων καλλυντικών και τσατσάρες!!!

Έφριξαν οι υπάλληλοι λογιστηρίου σε «μαγαζί» γωνία ένωσης φυσικών προσώπων
Τραγελαφικές καταστάσεις εκτυλίχθηκαν πριν από λίγα εικοσιτετράωρα σε λογιστήριο ένωσης φυσικών προσώπων της Πάτρας όταν ο προϊστάμενος και οι υπάλληλοι έκπληκτοι διαπίστωσαν, πως οι αποδείξεις που είχε προσκομίσει το ένα από τα δυο διευθυντικά στελέχη, προκειμένου να δικαιολογήσει και να εισπράξει τα έξοδα ταξιδιού του στη Γερμανία, αφορούσαν σε αγορές γυναικείων  καλλυντικών, σετ από τσατσάρες, κρέμες προσώπου και πολλά άλλα που αποτελούν απαραίτητα εφόδια για την …γυναικεία ομορφιά.
Ανάμεσα στα όσα φάνταζαν απίστευτα και η κατάθεση απόδειξης για δείπνο ,το οποίο όμως είχε γίνει το 2010!!!
Με τη συγκεκριμένη μέθοδο το διευθυντικό στέλεχος προσπάθησε να δικαιολογήσει και να του καταβληθούν συνολικά έξοδα ύψους 3.000 ευρώ, παρόλο που για την πραγματοποίηση του ταξιδιού του δεν είχε πάρει από πουθενά έγκριση.
Σύμφωνα με πληροφορίες με εντολή προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου πάγωσε κάθε διαδικασία για την καταβολή των εξόδων στον «σπάταλο» και με αδυναμία στην αγορά γυναικείων καλλυντικών διευθυντή, ενώ ελέγχονται πλέον και αποδείξεις που είχε προσκομίσει κατά το παρελθόν προκειμένου επίσης να δικαιολογήσει έξοδα ανάλογων ταξιδιών..patrastimes.gr

ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ: Η Bασανιστική Aπουσία Aντιπρότασης...

 ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ;
Το έργο της κυβέρνησης προχθές κατά την ψήφιση του νομοσχεδίου το ξέρουμε: έπρεπε να πληρώσει τον λογαριασμό που άλλοι είχαν αφήσει στο τραπέζι, και πολύ καλά έκανε, διότι δεν φαινόταν να υπάρχει άλλο ρεαλιστικό ενδεχόμενο 
(ή τουλάχιστον δεν προτάθηκε σοβαρά).

Από ‘κει και πέρα, οι  νέες εξελίξεις, οι «κραυγές και ψίθυροι» σχετικά με την καταβολή της δόσης περιπλέκουν εξαιρετικά την ιστορία: μέχρι τώρα, γνωρίζαμε ότι βρισκόμαστε σε μια κακή και μη συμφέρουσα «συμφωνία κυρίων» μεταξύ ημών και των εταίρων: μπορεί το Μνημόνιο να μην φαίνεται να οδηγεί πουθενά, μπορεί να είναι τόσο σκληρό που δεν υπηρετεί ούτε καν τους επισήμως τεθειμένους στόχους, όμως η εκπλήρωση των προϋποθέσεων γι’ αυτό συνεπάγετο μέχρι τώρα αυτόματη απελευθέρωση των νέων δόσεων/ενέσεων ρευστότητας του δανεισμού.

Μία σου και μία μου. Tic for tac. Τα «θα δούμε», «μπορεί και όχι», «ααα θα το κοιτάξουμε», «δεν προλαβαίνουμε τώρα» εξ εταίρων αποτελούν τελείως νέα ήθη για την περίοδο μετά την υπερψήφιση του εκάστοτε πακέτου μέτρων, τα οποία δημιουργούν πιεστικά ερωτηματικά.

Σε όλα αυτά, η τραγική, βασανιστική απουσία αντιπρότασης από την αντιπολίτευση είναι πραγματικά επώδυνη. Δεν αναφερόμαστε μόνον στην ουσία του πράγματος καθ’ εαυτήν, αλλά και στην αποκαρδιωτική εικόνα του Κοινοβουλίου (του «ναού της Δημοκρατίας» και τα λοιπά κλισέ) την Τετάρτη.

Ήταν σαν να μπάζεις προσκοπάκια σε σύσκεψη πρυτάνεων. Φωνές και χειρονομίες καφενείου, συμπεριφορές ανοίκειες, λεκτικά πυροτεχνήματα εκπληκτικής ανευθυνότητας. Ο αμίμητος εθνικοσοσιαλιστής κ. Παππάς με τα «κάτσε κάτω – ααααα θα τ’ ακούσεις, θα τ’ ακούσεις κι εσύ» που θύμιζαν περισσότερο δελφινάριο, καφενείο και κωμική τηλεοπτική σειρά προ Σουλεημάν παρά το βήμα αγορητή του ελληνικού Κοινοβουλίου.

Πόσες φορές και από πόσους διαφορετικούς «εθνοπατέρες» παραλίγο να βγει η κατάσταση εκτός κάθε ελέγχου… Πέρα από το υφολογικό όμως, και το περιεχόμενο των αντιρρητικών λόγων Χρυσής Αυγής, ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξαρτήτων Ελλήνων τεκμαίρει την διολίσθηση της Βουλής στον τρόπο του καφενείου: στο τρίπτυχο «διαπιστώσεις – στηλιτεύσεις – συγκεκριμένες αντιπροτάσεις», ο καφενειακός λόγος δίνει κάθε βαρύτητα στα δύο πρώτα και εκλείπει προγραμματικά το τρίτο.

Δυστυχώς, πλέον συμβαίνει το ίδιο και στον λόγο του Κοινοβουλίου, ως ουδόλως ώφειλε… (Εδώ το χρυσούν βραβείο διαπιστώσεων και στηλιτεύσεων το παίρνουν οι ΑΝΕΛ και όχι ο ΣΥΡΙΖΑ, παρεμπιπτόντως)

Δεν παίζουμε το παιχνίδι «το υπεύθυνο μνημόνιο-το ανεύθυνο αντιμνημόνιο» εδώ, διότι ξέρουμε από τα τελευταία δυόμισι χρόνια πόσο λάθος είναι, όταν μας λέγανε «ανεύθυνους». Αντιθέτως, διψάμε πραγματικά για αντιπρόταση και την περιμένουμε «απ’ όπου κι αν προέρχεται».

Αναρωτιόμαστε όμως ειλικρινά, τι θα γίνει μ’ αυτήν την έρμη την αντιπρόταση εξ αντιπολιτεύσεως: πέρα από τις διαπιστώσεις, τις καταγγελίες και τις υλακές, υπάρχει και κάτι άλλο;

Πέρα από τα σοφίσματα που θέλουν και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο, και παύση μνημονίων και δανεισμών και σημερινά και χθεσινά μισθολογικά επίπεδα, και ακύρωση του μνημονίου και Ευρώ, και μη μονομερείς ενέργειες και ανυπακοή, και μη αναγνώριση χρεών και δανεισμών και Ευρώπη;

Όλο αυτό, η πλήρης απουσία κοινοβουλευτικής αντιπολίτευσης στο πεδίο της συγκεκριμένης εναλλακτικής και αντιπρότασης, μπορεί να συμφέρει πολύ την κυβέρνηση, αλλά δεν συμφέρει καθόλου την χώρα και τους πολίτες της – άλλωστε, κανονικά κάθε κυβέρνηση θα ‘πρεπε να ελπίζει στην γόνιμη κριτική παρουσία της αντιπολίτευσης, ώστε να ενισχύεται η παραγωγή πολιτικής αλλά και το κίνητρο αποτελέσματος.

Εκπλήσσει δε και το εξής: ότι δυόμισι χρόνια τώρα, δεν έχει εμφανιστεί ένα κόμμα με κοινοβουλευτική σήμερα εκπροσώπηση (ας πούμε πλην ΚΚΕ) να διακηρύξει: «ιεραρχούμε την αξιοπρέπεια και την πλήρη ανεξαρτησία υψηλότερα από την όποια ευημερία.
Στο όνομα αυτών των αξιών προτείνουμε απεμπλοκή και άμεση χρεοκοπία, γνωρίζοντας και μην αποκρύπτοντας ότι αυτό θα επιφέρει απόλυτη, αδιανόητη σήμερα φτώχεια και πείνα στον λαό για τα επόμενα κάποια χρόνια, ο οποίος όμως θα έχει ανακτήσει αξιοπρέπεια και ανεξαρτησία».

Δεν θα συμφωνούσαμε με αυτήν την άποψη έτσι εκπεφρασμένη, διότι προδίδει αφελή ανάγνωση της σύνολης καταστάσεως – ελλοχεύουν και άλλοι κίνδυνοι. Όμως, η μη έκφραση αυτής της άποψης συνιστά πολιτικό κενό – και τεκμήριο ανειλικρίνειας, καθ’ ότι όσοι προσπαθούσαν να αγκαλιάσουν κόσμο με τέτοιες τάσεις ορκίζονταν στο Ευρώ, στην Ευρώπη και στην ευημερία.

Εντάξει, η πολιτική εκπροσώπηση της αντιπολίτευσης δεν επιθυμεί να «διαβεί τον Ρουβίκωνα» και να αρθρώσει συγκεκριμένη ρεαλιστική εναλλακτική (αλλά μιλάμε για εναλλακτική, όχι για πομφόλυγες). Ο κόσμος της, ο αντιπολιτευόμενος κόσμος, δεν έχει αυτό το αίτημα, της άρθρωσης αντιπρότασης; Ή θέλει απλώς να «ξεδώσει»;

Και δεν έχουμε δει ακόμα τίποτα.
ΚΛΜ
 http://www.antinews.gr

ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ οι Αιτήσεις επιδόματος θέρμανσης !

Από την Δευτέρα θα μπορούν οι πολίτες να καταθέτουν τις αιτήσεις τους για την καταβολή του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης, όπως ανέφερε ο Γενικός γραμματέας πληροφοριακών συστημάτων Χάρης Θεοχάρης μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΜΕGA.
 
Ο κ. Θεοχάρης τόνισε ότι η καταβολή των χρημάτων θα ξεκινήσει στο τέλος Νοεμβρίου, ενώ όσον αφορά στις πολυκατοικίες η επιδότηση θα δίνεται με την αγορά του πετρελαίου θέρμανσης.

Δεν θα χρειαστούν τα 25 ευρώ !

  ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΨΗΦΙΣΑΤΕ ΑΝ ΔΕΝ  ΕΧΕΤΕ ΣΚΟΠΟ  ΝΑ ΤΟ ΕΦΑΡΜΟΣΕΤΕ ;
«Η κυβέρνηση είναι σίγουρη ότι θα επιτευχθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι και δεν θα χρειαστεί να τεθεί σε εφαρμογή το μέτρο καταβολής ενός ευρώ ανά συνταγή και 25 ευρώ για είσοδο και νοσηλεία σε νοσοκομεία», δήλωσε στη Βουλή, κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού, ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λυκουρέντζος.
  Ο  κ. Λυκουρέντζος χαρακτήρισε «μέγα ψεύδος» τη φημολογία των ημερών εξηγώντας πως «η διάταξη αυτή, όπως αναφέρεται ρητά και στο πολυνομοσχέδιο, αφορά το έτος 2014 και θα εφαρμοστεί μόνο στην περίπτωση κατά την οποία μέχρι το τέλος του 2013 δεν θα έχουν επιτευχθεί οι δημοσιονομικοί στόχοι του Προγράμματος Υγείας και μόνο με υπουργική απόφαση.

ΛΙΓΗ ΤΣΙΠΑ ΡΕΕΕ …ΟΧΙ ΟΛΑ ΣΤΟΝ ΒΩΜΟ ΤΟΥ ΚΕΡΔΟΥΣ !

Γράφει ο Μεσσήνιος
Απίστευτη " ΑΠΑΤΗ " των Ελλήνων Καταναλωτών  !!!
Με την όλο και αυξανόμενη  μεταστροφή των καταναλωτών  στα Ελληνικά προϊόντα που βρίσκονται ακόμα  στα ράφια  των σούπερ μαρκετ  με σκοπό την στήριξη των αμιγώς Ελληνικών εταιρειών που  αντιστέκονται  στις πολυεθνικές εταιρείες  και τα εισαγόμενα  προϊόντα  δίνοντας δουλειά σε χιλιάδες εργαζομένους ,στήθηκε μία τεράστια απάτη από «απάτριδες » Έλληνες επιχειρηματίες .
Ενώ έχουν μεταφέρει τα εργοστάσια  τους  σε βαλκανικές χώρες  διαφημίζουν τα προϊόντα τους σαν …..ΕΛΛΗΝΙΚΑ  στα ράφια των πολυκαταστημάτων και σούπερ μάρκετ .
Από την ώρα που το Υπουργείο Ανάπτυξης επιτρέπει αυτά τα «παιχνιδάκια» που παραπλανούν τον Έλληνα καταναλωτή  στο χέρι μας είναι όταν αγοράζουμε   προϊόντα  από Ελληνικές φίρμες να κοιτάζουμε  τα …ψιλά γραμματάκια  στην συσκευασία  με την …..Χώρα παραγωγής !

ΦΟΡΟΙ-ΔΕΝ θα προλάβουν να τους πάρουν, λέγει ο Κοσμάς ο Αιτωλός !

Σήμερα με τα πρωτοφανή μέτρα λιτότητας προσπαθούν να πάρουν πίσω και με τόκο ό,τι μας έδωσαν οι Ευρωπαίοι και το ΔΝΤ.
ΔΕΝ θα προλάβουν όμως να τα πάρουν, λέγει ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός
Γιατί;
«Θα σας επιβάλουν μεγάλο και δ υ σ β ά σ τ α κ τ ο φόρο, αλλά δεν θα προφθάσουν (να τον εισπράξουν)». Γιατί;
Οι φόροι ανακοινώνονται και επιβάλλονται με ρυθμό καταιγιστικό ήδη από τις αρχές του 2010 και κορυφώνονται με το Τρίτο Μνημόνιο που ψήφισε χθες η Βουλή με ισχνή πλειοψηφία.
Ο Πατρο-Κοσμάς το προφήτεψε και αυτό με ακρίβεια:
 «Θα βάλουν φόρο στις κότες και τα παράθυρα». 
«Κότες» = ασήμαντες οικονομικές δραστηριότητες και έσοδα. Μία κότα δηλαδή που κάνει ένα αβγό θεωρείται σήμερα «παραγωγή» και έσοδα!
«Παράθυρα» = ο φόρος ακίνητης περιουσίας όπου τα σπίτια φορολογούνται ανάλογα με τον αριθμό των παραθύρων που φέρουν και που βλέπουν σε μεγάλο δρόμο! «Παράθυρα» θεωρούνται και κάποια μικρομάγαζα, «τρύπες» όπως λέμε.
Επομένως «κότες και παράθυρα» = υπερφορολόγηση.
 Όλοι πλέον συμφωνούν ότι τα όρια και οι αντοχές του Ελληνικού Λαού εξαντλήθηκαν με τα νέα αυτά μέτρα. Επομένως αυτός είναι ο «μεγάλος και δυσβάστακτος φόρος», για τον οποίο μίλησε ο Πατρο-Κοσμάς ότι «δεν θα προφτάσουν» να τον «μαζέψουν», δηλαδή να τον εισπράξουν από τον Ελληνικό λαό.
Με άλλα λόγια δεν «δεν θα προφτάσουν» να υλοποιήσουν το Τρίτο Μνημόνιο.
Ομοίως και κατ’ αποτέλεσμα δεν θα προλάβουν να πάρουν πίσω οι δανειστές μας και τον «παρά τον πολύ», δηλαδή το χρήμα, τα «πακέτα στήριξης που έδωσαν στην Ελλάδα.
Το ερώτημα όμως προβάλλει αμείλικτο: Γιατί «δεν θα προφτάσουν» ; Τι θα μεσολαβήσει;
Ο χρόνος βέβαια θα δώσει στην απάντηση την ώρα του αλλά ποία απάντηση αρχίζει άραγε να προβάλλει ως πιθανότερη;
Μήπως είναι κοντά ένας πόλεμος ; Μία φυσική καταστροφή; Ή κάτι άλλο;

Διάσημη Playmate έκανε γυμνή σεξ ...με δέντρο !!!

Είχε πάρει ecstasy !!!
Αποκαλυπτική ήταν η Τζένι Μακάρθι ,που αναφέρθηκε στο σεξ ,τα ναρκωτικά
στα πλαίσια της αυτοβιογραφίας της με τίτλο «Εξομολόγηση μιας μετανιωμένης καθολικής». Εκεί που θυμήθηκε ένα one night stand που είχε κάποτε με ένα φοίνικα.
«Ήμουν
στην παραλία με τους φίλους μου και είχαμε πάρει λίγα χαπάκια ecstasy. Κάποια στιγμή άρχισα να αισθάνομαι ότι παραπατάω, οπότε κρατήθηκα από ένα δέντρο. Η υφή του ήταν τόσο εξαιρετική που αποφάσισα να βγάλω το μαγιό μου και να αρχίσω να τρίβω το κεφάλι μου και το στήθος μου πάνω του. Ήταν ένα δέντρο. Και εγώ το πηδούσα». Αυτό δήλωσε η Τζένι Μακάρθι, διάσημο Playmate της δεκαετίας των 90s και πρώην σύντροφος του Τζιμ Κάρει στα πλαίσια της αυτοβιογραφίας της με τίτλο Confessions of a Recovering Catholic.
Όσον αφορά το πότε και γιατί σταμάτησε να παίρνει ναρκωτικά και να κάνει σεξ στο φτερό, αποκάλυψε πως αυτό συνέβη όταν «Άρχισα να ακούω φωνές στο κεφάλι μου. Σαν μια εκκλησιαστική χορωδία που μου έλεγε 'Οι τσούλες πάνε στην κόλαση'».

"Στη Βουλή φοράτε στριγκάκια !!!"

"Είναι η πρώτη φορά που θα παραφερθώ σ' αυτή την σελίδα... αλλά πρέπει.... η μεγαλύτερη ξεφτία της Βουλής χθες το βράδυ... ήταν το χειροκρότημα και τα χαχανα των όσων το έκαναν... τουλάχιστον θαπρεπε με σοβαροτητα και λύπη (κύριοι) της Βουλής... να το βουλώσετε και με πόνο ψυχής για το μαρτύριο των Ελλήνων πολιτών να πάτε στο σπίτι σας σαν άνδρες σωστοί και έχοντας γνώση της πραγματικότητας... και πάνω από όλα με σεβασμό στα παιδιά σας να δακρύσετε... αυτό όμως προϋποθέτει... παντελόνια... ή... έστω και φούστες... όχι στριγκάκια... ντροπή σας... όχι τόσο γι αυτό που ψηφίσατε όσο για το ότι χαχανίζατε χειροκροτώντας.... εγώ ντράπηκα για σας... που ο λαός σας τίμησε με το ανώτατο αιρετό αξίωμα... εσείς καθόλου;;...;;" γράφει στη σελίδα του στο Facebook ο Γ. Βασιλείου τέως βουλευτής ΝΔ.

ΜΕΣΣΗΝΙΑ - Τον έπιασαν να ρίχνει φόλες στη Στούπα !!!

Τρεις φιλόζωοι κάτοικοι της Στούπας Μεσσηνίας εντόπισαν τυχαία χθες τον άνδρα, που σκόρπισε φόλες κοντά στην περιοχή του νεκροταφείου εξοντώνοντας τρία γατιά και έναν σκύλο. 
Η Ειρήνη Στεφανάκου και ο Γιώργος Μπεγέτης εθελοντές του Εθελοντικού, Πολιτιστικού, Φυσιολατρικού Συλλόγου «ΓΑΙΑ» χθες το πρωί την ώρα, που έβγαλαν τον δικό τους σκύλο βόλτα, εντόπισαν τον συγκεκριμένο άνδρα, ο οποίος είναι γνωστός στο χωριό για το «έργο» του.
Όχι μόνο είδαν τι έκανε αλλά τον φωτογράφησαν και κατήγγειλαν στο Αστυνομικό Τμήμα Καρδαμύλης το έγκλημα. 

Παράλληλα κατάφεραν να σώσουν και το ένα σκυλί, που εντόπισαν να χαροπαλεύει, αφού το μετέφεραν μετά τις ενέσεις ατροπίνης σε κτηνιατρείο στην Καλαμάτα. Δυστυχώς για τα τρία γατιά ήταν ήδη αργά ενώ δύο ακόμα σκυλιά αγνοούνται.
Χάρη στην ευσυνειδησία των αστυνομικών του Α.Τ. Καρδαμύλης ο δράστης συνελήφθη χθες το βράδυ. Η Αστυνομία κράτησε ως αποδειχτικά στοιχεία όχι μόνο τις φωτογραφίες και τις μαρτυρίες αλλά και το πτώμα μιας γάτας και τα ωμά δηλητηριασμένα σουτζουκάκια, που εντοπίστηκαν πεταμένα τριγύρω.
Η πρώτη επ’ αυτοφώρω σύλληψη για φόλες
Πρόκειται για την πρώτη επ’ αυτοφώρω σύλληψη δράστη, που σκοτώνει ζώα χρησιμοποιώντας φόλες μετά την ισχύ του νόμου 4039/2012.
Οι τρεις αυτόπτες μάρτυρες, που κατέθεσαν εναντίον του και κινητοποίησαν τις αρχές, χωρίς να φοβηθούν τους ντόπιους ή να σκεφθούν ποιος θα τους κόψει την καλημέρα, είναι οι δύο εθελοντές του συλλόγου «ΓΑΙΑ» Ειρήνη Στεφανάκου και Γιώργος Μπεγέτης και η αγγλίδα κάτοικος της περιοχής Julia Mary Thompson.
Ας ελπίσουμε, ότι η Δικαιοσύνη θα τιμωρήσει παραδειγματικά τον δράστη, που συστηματικά και επί χρόνια εξόντωνε τα αδέσποτα της περιοχής.
Θυμίζουμε, ότι ο νόμος 4039/2012 τιμωρεί τη ζωοκτονία με ποινές που φτάνουν από το ένα έως τα πέντε έτη φυλάκιση και με χρηματικό πρόστιμο έως 30.000 ευρώ για ΚΑΘΕ ζώο που θανατώθηκε!
Μάλιστα σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ο συλληφθείς είναι και εκείνος, που εκτέλεσε, έναν σκύλο στις 16 Οκτωβρίου 2012 δίπλα από το Δημοτικό Σχολείο Στούπας.
Κατά συρροή εγκληματίες
Η Ειρήνη Στεφανάκη σχετικά με το έγκλημα που συνέβαινε κατ’ εξακολούθηση στην περιοχή τονίζει: «Δυστυχώς δεν ήταν τα αδέσποτα μόνο θύματα, αλλά και κατοικίδια ζώα, αφού ο ασυνείδητος δράστης ή δράστες πετούσαν φόλες στις γειτονιές και μέσα στις αυλές των σπιτιών, με αποτέλεσμα όχι μόνο να θανατώνονται τα εν λόγω κατοικίδια, αλλά και να κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές από την επαφή με το δηλητήριο.
Φανταστείτε το παιδί μας να έπιανε τη δηλητηριασμένη τροφή! Επίσης μη ξεχνάμε την οικολογική καταστροφή, που συντελείται, αφού τα άγρια ζώα, αλεπούδες, τσακάλια, κουνάβια κ.τ.λ., τα οποια επίσης τρέφονται με τον ίδιο τρόπο.
Να σημειώσω επίσης ότι τα περισσότερα περιστατικά συνέβησαν σε απόσταση αναπνοής από το Δημοτικό Σχολείο, το Νηπιαγωγείο της Στούπας και την παιδική χαρά στη οποία όλη μέρα παίζουν παιδιά». zoosos.gr

Με πανό ζητούν τα ενοίκια από την Λιάνα Κανέλλη!

Αν και η «Νέμεσις» το έντυπο της Λιάνας Κανέλλη παρουσιαζόταν ως το «διμηνιαίο περιοδικό κατά της Ύβρεως», φαίνεται πως η δημοσιογράφος έχει διαπράξει τη δική της «ύβριν», όχι αθετώντας τις υποχρεώσεις της προς τους «Θεούς» ή τους «νόμους της πόλης» βέβαια, αλλά λησμονώντας... τις χρηματικές οφειλές της προς τον ιδιοκτήτη του κτηρίου που στέγαζε τα γραφεία του περιοδικού...

Όπως φαίνεται και στη φωτογραφία, ο εκμισθωτής των γραφείων έχει αναρτήσει γιγαντιαίο πανό στην οδό Πινδάρου, όπου και βρίσκεται το κτήριο, στο οποίο αναφέρεται, σε κοινή θέα, ότι η «Νέμεσις» του χρωστά 10.000 ευρώ από το 2011.

Χωρίς να είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε τις λεπτομέρειες τις υπόθεσης, μάλλον η οφειλή της Λιάνας Κανέλλη κινητοποίησε το ένστικτο της εκδίκησης στον ιδιοκτήτη των γραφείων. Υπενθυμίζουμε ότι το περιοδικό ήταν ιδιοκτησία της «Αδράστεια Εκδοτική ΑΕ».

Αδράστεια «ήταν η θεά (προσωποποίηση) του ανθρώπινου ενστίκτου της εκδίκησης»...


Π.Σ.






  newspost.gr

ΚΑΛΑΜΑΤΑ-Πρώτη ημέρα του Συνεδρίου της ΕΜΕ !

Την Παρασκευή στις 11 το πρωί , κηρύχθηκε η έναρξη των εργασιών του Πανελληνίου Μαθηματικού Συνεδρίου της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας στο Συνεδριακό Κέντρο Ελίτ.
Από πλευράς εισηγήσεων υπήρξαν και δύο κεντρικές εισηγήσεις δύο κεντρικών ομιλητών.
Στην εναρκτήρια κεντρική εισήγηση είχαμε μια εισήγηση του καθηγητού Παν. κ. Σταύρου Καλογερόπουλου, ο οποίος κατέπληξε το ακροατήριο παρουσιάζοντας ένα θέμα τα Συστήματα της φύσης από τον μικρόκοσμο μέχρι τον μακρόκοσμο, μέσα από το πρίσμα των μαθηματικών, της Φυσικής , της Κοινωνιολογίας, και της Οικονομίας, παρουσιάζοντας τα προβλήματα που δημιουργεί η ανάπτυξη σε επίπεδο πληθυσμού, κατανάλωσης ενέργειας και παρουσιάζοντας τον προβληματισμό για το πώς και γιατί είναι αναστρέψιμη η οικονομική πορεία παγκοσμίως , παρουσιάζοντας δυνητικά σενάρια.
 Η εισήγηση έχοντας διεπιστημονικό χαρακτήρα και εξαιρετικά επίκαιρο χαρακτήρα, εντυπωσίασε το ακροατήριο που παρευρίσκετο εκείνη την ώρα (Ο κύριος όγκος των Συνέδρων έρχεται το απόγευμα, καθώς καταφθάνουν και οι κατοικούντες σε απομεμακρυσμένα μέρη της Χώρας Σύνεδροι. Ευτυχώς η ομιλία μαγνητοσκοπήθηκε και θα αναρτηθεί στο youtube, τουλάχιστον στο μεγαλύτερο μέρος της, καθώς αφορά όχι μόνο τους Μαθηματικούς, αλλά και όλο τον κόσμο.
Το απόγευμα είχαμε μια επίσης μια εξαιρετική εισήγηση του καθηγητή κ. ΣΤυλιανού Νεγρεπόντη, ο οποίος είναι ομότιμος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας και αυτός είναι ο ιδρυτής μιας Σχολής Μαθηματικών για την ίδια της προσέγγιση της Μαθηματικής γνώσης.
Η συνήθης έκφραση «έχει δημιουργήσει σχολή» για κάποιον εξαιρετικό διακεκριμένο επιστήμονα, που συνήθως αποδίδεται , στην προκειμένη περίπτωση, αποτελεί κυριολεξία.
Ο κ. Νεγρεπόντης, αφού είχε ασχοληθεί επί πολλές δεκαετίες με κάθε μορφή ανώτερων μαθηματικών, κατέχοντας την κρίσιμη έδρα της Ανάλυσης στο Μαθηματικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών, τα τελευταία 15 χρόνια, μελετά τον Πλάτωνα εις βάθος, από τις πηγές και έχει καταλήξει σε εξαιρετικής σπουδαιότητος συμπεράσματα για την ίδια την Πλατωνική Φιλοσοφία και τα Μαθηματικά, μέσω μιας δεσπόζουσας έννοιας που διαπερνά την φιλοσοφία του Πλάτωνα την οποία η αρχαίοι ανόμαζαν «ανθυφαίρεση»  και η οποία στην πιο απλή  της μορφή είναι ο ευκλείδειος αλγόριθμος εύρεσης του Μέγιστου κοινού διαιρέτη δύο φυσικών αριθμών.
Πρόκειται για μια διαδικασία που είναι πάντοτε περατούμενη , καθώς οποιοδήποτε δύο φυσικοί αριθμοί, έχουν πάντοτε έναν κοινό διαιρέτη , που είναι η μονάδα.
Η ίδια διαδικασία , όταν αντί να αφορά ακεραίους, αφορά άλλα μεγέθη (ευθύγραμμα τμήματα, εμβαδά κτλ ) συνήθως δεν είναι  περατούμενη.
Αυτό επάγει το συμπέρασμα της ασυμμετρίας μεταξύ των μεγεθών, αυτό που λέμε και άρρητης σχέσης, άρρητο αριθμό. Πιο ειδικευμένα , όταν είμαστε σε θέση για ορισμένες σχέσεις να αναγνωρίσουμε μια περιοδικότητα στην ανθυφαιρετική σχέση που οδηγεί επίσης σε άρρητη σχέση, είναι ως να γνωρίζουμε το άπειρο, ενώ αυτό προφανώς είναι είναι αδύνατο!
Ξεκινώντας και απ΄αυτό ο κ. Νεγρεπόντης, ανέφερε, ότι αν υπήρχε ένα μαθηματικό σύστημα αντιφατικό λ.χ. «ισχύει και Α και όχι Α» τότε μέσω αυτού, οποιοσδήποτε ισχυρισμός αληθής ή ψευδής, είναι αποδεικτός .
Αν όμως μπορέσουμε και φτιάξουμε ένα σύστημα, όπου να πλησιάζει το αντιφατικό χωρίς όμως να είναι και αντιφατικό , τότε, μέσω αυτού του συστήματος, θα μπορούσαμε να αποδείξουμε με απόλυτη αυστηρότητα προτάσεις που σε έναν κοινό άνθρωπο μοιάζουν εξωφρενικές , εντελώς χειροπιαστά, πειστικά.
Ένα τέτοιο σύστημα είναι το σύστημα των μαθηματικών που διαθέτουμε. Γι αυτό και ο Πλάτων έδωσε εξαιρετική σημασία στο «μηδείς αγεωμέτρητος εισείτω» (στην Ακαδημία του Πλάτωνα) μια ρήση που αποτελεί και την προμετωπίδα στο λογότυπο της Αμερικάνικης Μαθηματικής Εταιρείας.

ΙΚΑ-Κύκλωμα υπαλλήλων ζητά «γρηγορόσημο» για την έκδοση συντάξεων !

Επίορκοι υπάλληλοι που εργάζονται σε μεγάλα υποκαταστήματα του ΙΚΑ φέρεται να ζητούν μίζα από τους ασφαλισμένους προκειμένου να επισπεύδουν την έκδοση συνταξιοδοτικών αποφάσεων.
Το φαινόμενο αυτό σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Ελεύθερος Τύπος έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις και στην υπόθεση εμπλέκονται τρία μεγάλα υποκαταστήματα του ΙΚΑ, Νικηφόρου, Αλεξάνδρας και Ηλιούπολης.
Το «γρηγορόσημο» φτάνει μέχρι και τις τρεις συντάξεις, ενώ αν πρόκειται για περίπλοκη υπόθεση δηλαδή διαδοχική ασφάλιση σε πάνω από δύο ταμεία, τότε οι επίορκοι υπάλληλοι ζητούν ακόμα περισσότερα.
Σύμφωνα με συνδικαλιστές του ΙΚΑ, το φαινόμενο τείνει να προσλάβει διαστάσεις επιδημίας και σε άλλες περιοχές ενώ σύμφωνα με πληροφορίες μόλις πριν από δύο ημέρες διατάχθηκε έρευνα από την Διοίκηση του ΙΚΑ στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας

Έρχονται οι πρώτες απολύσεις στο Δημόσιο – Έτοιμη η λίστα !

Όσοι έχουν προσληφθεί στο Δημόσιο εκτός ΑΣΕΠ, απόφοιτοι λυκείου, διοικητικό προσωπικό και οι αορίστου χρόνου ιδιωτικού δικαίου μπαίνουν στο στόχαστρο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και βάση του νέου πολυνομοσχεδίου 27.000 υπάλληλοι θα βρεθούν εκτός Δημοσίου μέσα σε ένα χρόνο.
Σύμφωνα με την εφημερίδα το Έθνος , η συμφωνία κυβέρνησης με την τρόικα προβλέπει τη διαθεσιμότητα 2.000 εργαζομένων μέχρι το τέλος του χρόνου και 25.000 εντός του 2013.
Οι υπάλληλοι θα τεθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας για έναν χρόνο, αμειβόμενοι με το 75% των αποδοχών και εάν δεν έχουν μετακινηθεί σε άλλη θέση εντός του 12μήνου, θα απολυθούν.

Νεκρός σε τροχαίο καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών

Νεκρός ανασύρθηκε ο 62χρονος καθηγητής Βιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών Αργύρης Καλλιάφας, όταν το αυτοκίνητό του έπεσε πάνω σε κολώνα της ΔΕΗ στην περιοχή του Ρίου.

Το τροχαίο δυστύχημα έγινε το μεσημέρι της Παρασκευής και ο καθηγητής έχασε τον έλεγχο για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, στο δρόμο που οδηγεί στην ανατολική προβλήτα του Ρίου.

Στο σημείο έφτασαν άνδρες της ΕΜΑΚ, οι οποίοι μετά από πολύωρη προσπάθεια κατάφεραν να τον απεγλωβίσουν, όμως ήταν πλέον αργά για τον άτυχο ακαδημαϊκό.

Μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας όπου διαπιστώθηκε από τους γιατρούς ο θάνατός του.

Η Τροχαία Πατρών διενεργεί προανάκριση για τα ακριβή αίτια του συμβάντος, ενώ από τη νεκροψία – νεκροτομή θα διαπιστωθεί εάν ο άτυχος 62χρονος υπέστη κάποιο πρόβλημα υγείας ενόσω οδηγούσε και έχασε τον έλεγχο του οχήματός του.: patrastimes.gr

Η Τσίχλα αποκάλυψε την ερωτική απιστία !

Πού να το φανταζόταν ότι μία... τσίχλα θα ήταν η αφορμή για να τον χωρίσει η γυναίκα του και μάλιστα να του «κόψουν» την καλημέρα ακόμα και μέλη της δικής του οικογένειας που αδυνατούν να του συγχωρήσουν την απιστία. 
Ο λόγος για 48χρονο Πατρινό ο οποίος διατηρεί δύο εμπορικά καταστήματα, ένα στο κέντρο της πόλης και ένα σε συνοικία.
Η σύζυγός του πήρε άδεια από τη δουλειά της για να μείνει μερικές μέρες στην αδελφή της στην Αθήνα και πήρε μαζί και το παιδί τους. Έτσι ο σύζυγος θεώρησε πως βρήκε τη «χρυσή» ευκαιρία για λίγη... εξωσυζυγική περιπέτεια, αλλά δεν φανταζόταν με τίποτα την ατυχία που θα είχε. Έβγαινε κάθε βράδυ με φιλικές του παρέες και την τελευταία νύκτα, πριν δηλαδή την επιστροφή της γυναίκας του, κατάφερε να πείσει μία νεαρή να τον ακολουθήσει στο σπίτι του.
Πήγαν, ήπιαν, απόλαυσαν τις ερωτικές τους στιγμές και κοιμήθηκαν μαζί στο διπλό κρεβάτι. Την επομένη έφυγαν πρωί πρωί και ο 48χρονος συμμάζεψε ώστε να μην γίνει αντιληπτό πώς βρέθηκε γυναίκα στο σπίτι, το προηγούμενο βράδυ. Αλλά δεν υπολόγισε την... τρέσα που είχε ξεκολλήσει από τα μαλλιά της νεαρής και έμεινε στο κρεβάτι, (κάτω από τα σκεπάσματα συγκεκριμένα), με αποτέλεσμα να μην τη δει ο 48χρονος στη διάρκεια του συμμαζέματος!
Κόλλησε η τσίχλα στην τρέσα
και η... τρέσα στο σεντόνι!
Το κακό ήταν πως ούτε η νεαρή είχε καταλάβει πως έλειπε κομμάτι από την τρέσα γιατί απλώς δεν έκανε κάτι για να την βγάλει. Απλώς, μία τσίχλα είχε κολλήσει στην τρέσα και την ώρα που ξάπλωσε στο κρεβάτι, η τσίχλα κόλλησε στο σεντόνι κι έμεινε εκεί μαζί με την τρέσα.
Την οποία, όπως γίνεται αντιληπτό, βρήκε η... γυναίκα του 48χρονου, με του επέστρεψε από την Αθήνα. Και φυσικά, ούτε που θέλει να ακούσει περί συγχώρεσης και άλλα σχετικά.
Επικοινώνησε κατευθείαν με τον δικηγόρο της. Και το χειρότερο για τον άτυχο σύζυγο; Ότι στο πλευρό της έχουν ταχθεί και όλοι οι δικοί του...dete.gr

Αεροσκάφος των ΗΠΑ αναχαίτισαν οι Ιρανοί

Ένα αμερικανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος τύπου Predator αναχαιτίστηκε τα ξημερώματα της 1ης Νοεμβρίου ενώ βρισκόταν στον διεθνή εναέριο χώρο πάνω από τον Περσικό Κόλπο από δύο ιρανικά μαχητικά αεροσκάφη τα οποία φαίνεται να είχαν την πρόθεση να το καταρρίψουν, αποκάλυψε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Τζορτζ Λιτλ. 
Το Predator βρισκόταν σε απόσταση περίπου 16 μιλιών (25 χιλιόμετρα) από τις ιρανικές ακτές όταν δύο αεροσκάφη τύπου Su-25 το αναχαίτισαν, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά, σύμφωνα με τον Λιτλ.

Τα δύο ιρανικά αεροσκάφη πέρασαν από κοντά του και άνοιξαν πυρ αλλά δεν έπληξαν το Predator που εκτελούσε αποστολή παρακολούθησης, κάτι που θεωρείται πτήση ρουτίνας. Στη συνέχεια το ακολούθησαν για ένα μικρό χρονικό διάστημα πριν το αφήσουν να επιστρέψει με ασφάλεια στη βάση του, η οποία δεν κατονομάστηκε. Όπως επισημάνθηκε, το Predator πετούσε σε διεθνή εναέριο χώρο και ποτέ δεν μπήκε σε ιρανικό, ο οποίος εκτείνεται στα 12 μίλια. Στην ευρύτερη περιοχή δεν πετούσαν αμερικανικά αεροσκάφη για να προστατεύσουν το Predator.

ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ οι " Προειδοποιήσεις " του καρκίνου πρίν διαγνωσθεί !

Ο καρκίνος μπορεί να είναι ιάσιμος και αντιμετωπίσιμος αν η διάγνωση γίνει έγκαιρα και ακολουθηθεί η σωστή θεραπεία.
Το σώμα μας, μάς δείχνει τα σημάδια ότι κάτι δεν λειτουργεί σωστά κι αυτά τα σημάδια δεν πρέπει να τα αγνοούμε.
Πρώτα απ’ όλα χρειάζεται να ξεπεράσουμε το φόβο και να ζητήσουμε ιατρική διάγνωση γιατί κάθε σύμπτωμα από αυτά που ακολουθούν, δεν σημαίνει απαραίτητα και καρκίνος.
Δείτε ποιες αλλαγές χρειάζονται την προσοχή σας, και ποια είναι τα σημάδια και τα συμπτώματα που πρέπει να έχετε στο μυαλό σας για να ζητήσετε περαιτέρω ιατρική αξιολόγηση...
Αλλαγές στο στήθος
Αν νιώσετε έναν όγκο στο στήθος, δεν πρέπει να το αγνοήσετε ακόμη κι αν η μαστογραφία σας είναι φυσιολογική. Αν η θηλή σας αποκτήσει φολιδωτή όψη ή ξεφλουδίζει συμβουλευτείτε τον γιατρό σας ή ακόμη αν εμφανίζονται εκκρίσεις γάλακτος ή αίματος.
Επίσης, αν το δέρμα στο πάνω μέρος του στήθους αναπτύξει όψη φλοιού πορτοκαλιού και πρήξιμο.
Μη φυσιολογική ή ακανόνιστη αιμορραγία
Μετά την εμμηνόπαυση (12 μήνες δηλαδή χωρίς περίοδο), η αιμορραγία, ακόμη και οι σταγόνες αίματος είναι ένα προειδοποιητικό σημάδι που δεν πρέπει να αγνοηθεί.
Μπορεί να οφείλεται σε ένα καλοήθη παράγοντα όπως ένας πολύποδας του ενδομητρίου ή κάτι πιο σοβαρό όπως καρκίνος του ενδομητρίου ή του τραχήλου της μήτρας.
Η αιμορραγία γενικότερα που είναι εκτός του φυσιολογικού κύκλου της έμμηνου ρύσεως ή είναι πιο έντονη πρέπει να εξετάζεται. Μπορεί να οφείλεται σε ορμονικές διαταραχές αλλά πρέπει να αποκλείεται ιατρικά η ύπαρξη κάποιας σοβαρότερης κατάστασης.
Αιμορραγία του ορθού
Ο καρκίνος του παχέος εντέρου είναι ο τρίτος πιο συνηθισμένος καρκίνος στις γυναίκες. Μια ένδειξη είναι η αιμορραγία του ορθού που πολλές φορές αποδίδεται σε αιμορροΐδες, τα πράγματα όμως δεν είναι πάντα τόσο απλά και μια ιατρική αξιολόγηση είναι απαραίτητη.
Κολπικές εκκρίσεις
Οι δύσοσμες κολπικές εκκρίσεις ή εκκρίσεις που περιέχουν και αίμα μπορεί να είναι σημάδι καρκίνου του τραχήλου.
Μπορεί να εμφανιστούν στα διαστήματα μεταξύ περιόδων ή μετά την εμμηνόπαυση. Η εκτίμηση του γιατρού είναι απαραίτητη για να καθοριστεί αν οφείλεται σε κάποια μόλυνση ή για κάτι πιο σοβαρό.
Φούσκωμα
Ο καρκίνος των ωοθηκών είναι ο νούμερο 1 θανατηφόρος μεταξύ των καρκίνων των αναπαραγωγικών οργάνων. Θεωρείται «σιωπηλός», αλλά έχει ξεκάθαρα συμπτώματα λένε οι ειδικοί.
Τα 4 πιο κοινά συμπτώματα είναι το «φούσκωμα», όταν δηλαδή ενώ τρώτε αισθάνεστε ότι χορτάσατε νωρίτερα απ’ ό,τι θα έπρεπε, η έντονη και συχνή διούρηση, ο έντονος πόνος χαμηλά στην πλάτη και την κοιλιά.
Δεν είναι ασυνήθιστο να έχετε κάποια από αυτά τα συμπτώματα περιοδικά, ειδικά μετά από ένα πλούσιο γεύμα. Αν όμως αυτά τα συμπτώματα είναι καθημερινά, γίνονται πιο έντονα και η διάρκειά τους ξεπερνά τις δύο εβδομάδες, θα πρέπει να επισκεφθείτε τον γιατρό σας. Δεν χρειάζεται πανικός, μπορεί τα ίδια συμπτώματα να είναι απλώς ένδειξη ινομυωμάτων.
Αδικαιολόγητη αλλαγή βάρους. (είτε αύξηση, είτε μείωση)
Αν γενικώς διατηρείτε ένα σταθερό βάρος και ξαφνικά χωρίς αλλαγή διατροφικών συνηθειών χάνετε ή παίρνετε κιλά θα ήταν χρήσιμο να επισκεφθείτε τον γιατρό σας.
Τις περισσότερες φορές αυτές οι απότομες αυξομειώσεις βάρους οφείλονται σε προβληματικό θυρεοειδή αδένα, αλλά χρειάζεται η γνώμη του ειδικού για να είστε απόλυτα σίγουροι.
Επίμονος βήχας
Κάθε επίμονος βήχας που ξεπερνά τις δύο ή τρεις εβδομάδες θα πρέπει να σας προβληματίσει. Μπορεί να οφείλεται σε αλλεργία ή σε κάποια λοίμωξη του αναπνευστικού αλλά αυτό θα πρέπει να το καθορίσει ο γιατρός σας.
Δεν χρειάζεται να είστε καπνιστής για να ανησυχήσετε, τα ίδια συμπτώματα εμφανίζονται και στους μη ή παθητικούς καπνιστές.
Αλλαγές στους λεμφαδένες
Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας αν αισθάνεστε τους λεμφαδένες στο λαιμό ή την μασχάλη σας σκληρούς, μπορεί να είναι αποτέλεσμα λοίμωξης.
Κούραση
Μπορεί η κούραση και οι διακυμάνσεις της να είναι δύσκολο να προσδιοριστούν ως ανησυχητικό σύμπτωμα η Αμερικανική Εταιρεία Καρκίνου την ορίζει ως εξής: «ακραία παρατεταμένη κούραση που δεν βελτιώνεται με την ξεκούραση».
Παρόλαυτα μην την αγνοείτε, κάντε τις απαραίτητες εξετάσεις αίματος και αναζητήστε το πιθανό αίτιο της.
Δερματικές αλλαγές
Παρακολουθήστε τις δερματικές αλλαγές που μπορεί να προκύψουν σε όλο το σώμα. Πληγές στο στόμα ή την περιοχή των γεννητικών οργάνων που δεν επουλώνονται, ελιές ή αλλαγές στο χρώμα του δέρματος, οτιδήποτε δεν σας φαίνεται φυσιολογικό και σας προβληματίζει πρέπει να εκτιμηθεί από ειδικό.
Πρόληψη
Σημαντικό ρόλο στον καρκίνο παίζει επίσης η πρόληψη.
Κάντε το οικογενειακό σας δέντρο υγείας και εντοπίστε ποιες περιοχές μπορεί να είναι πιο επικίνδυνες για σας βάσει οικογενειακού ιστορικού
Κάντε ετήσιο τεστ ΠΑΠ
Κάντε ετήσια μαστογραφία μετά την ηλικία των 40
Κάντε κολονοσκόπηση αν είστε πάνω από 50 ετών.
Δεν χρειάζεται να πανικοβάλλεστε, ούτε να γίνετε υπερβολικοί ή υποχόνδριοι. Παρακολουθήστε απλώς τις αλλαγές στο σώμα σας και μην αγνοείτε κάποια ενοχλητικά συμπτώματα.
Επίσης, δεν σημαίνει ότι αν έχετε κάποιο σύμπτωμα είναι απαραίτητα και καρκίνος. 
Μην φοβάστε να ζητάτε τη συμβουλή του γιατρού γιατί ό,τι κι αν είναι, η έγκαιρη διάγνωση οδηγεί σε καλύτερη θεραπεία και καλύτερα αποτελέσματα.: healthpress.gr

ΠΑΡΑΤΡΑΒΗΞΕ Η ΚΟΡΟΙΔΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΣΑΚΩΝΑ !

Γράφει ο Μεσσήνιος
Ο Δρόμος δεν ανοίγει παρ΄ότι είναι έτοιμος !!!
Η κοροϊδία του Μεσσήνιου πολίτη  πλέον με την περιβόητη Τσακώνα  ΔΕΝ έχει τέλος .
Σε λίγους μήνες κλείνουμε αισίως τα  ΔΕΚΑ χρόνια κλειστού δρόμου για μία κατολίσθηση …150 μέτρων  το 2002 ,που στοίχισε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ στον φορολογούμενο πολίτη αλλά δρόμο ακόμα δεν είδαμε .
Το αστείο της υπόθεσης είναι παρά του ότι ο δρόμος  (έστω και με παράκαμψη )είναι έτοιμος να δοθεί στην κυκλοφορία .ΔΕΝ ΔΙΝΕΤΑΙ από τον εργολάβο προκειμένου να χρησιμοποιείται σαν …μέσο πίεσης στο Ελεγκτικό συνέδριο  το οποίο καλείται να εγκρίνει  τα έξοδα και τις συμβάσεις  του πολύπαθου  (ευρωφάγου ) κομματιού !
Απόφαση όμως δεν φαίνεται στον ορίζοντα και ο δρόμος συνεχίζει να γράφει την δική του ιστορία .
Η μόνη λύση που απέμεινε πλέον  είναι η δυναμική αντίδραση φορέων και πολιτών της Μεσσηνίας  ( Γιατί από πολιτικά ΘΑ  … είμαστε πλήρεις  ) προκειμένου να σταματήσει πλέον ο εμπαιγμός Πολιτείας και εργολάβων  σε βάρος του Μεσσήνιου πολίτη .
ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΩΡΑ !

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ σκηνικό στην Αρεόπολη Λακωνίας!

 ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΜΗΤΕΡΑΣ ΜΑΘΗΤΡΙΑΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ !
Τρόπος του λέγειν απίστευτο γιατί στην Λακωνική βαθειά Μάνη τι θα ήταν  η κοπέλα  ακροαριστερή!!
Απλά δεν ξέρουμε αν οι πολιτικές προτιμήσεις μιας μαθήτριας μπορούν να απασχολούν τους καθηγητές. Νομίζουμε όχι! Οτι και να πιστεύουν.
Η Γρηγορία Στραβοκέφαλου μητέρα μαθήτριας, τα λέει αλλιως, έκανε έγγραφη καταγγελία προς το Υπουργείο Παιδείας, τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Λακωνίας, το Λύκειο Αρεόπολης και το Γυμνάσιο Αρεόπολης,αναφέροντας τα εξής:
“Μετά λύπης μου θέλω να σας πληροφορήσω τα παρακάτω που αφορούν το Λύκειο και Γυμνάσιο Αρεόπολης, και συγκεκριμένα όπως με πληροφόρησε η κόρη μου:
Καθηγήτρια Λυκείου και καθηγητής Γυμνασίου – Λυκείου του Λυκείου Αρεόπολης θεωρεί ότι πρέπει να επιπλήττει μαθήτρια και συγκεκριμένα την κόρη μου για αναρτήσεις σε ιστοσελίδα κοινωνικής Διαδικτίωσης (face book) που κατά τη γνώμη τους εκφράζουν εθνικιστικές -ρατσιστικές τάσεις απειλώντας μάλιστα το παιδί μου με οριστικές αποβολές από όλα τα σχολεία. Δεν παρέλειψαν να την παρομοιάσουν με την πρωταθλήτρια Παπαχρήστου λέγοντας ότι θα υποστεί αποκλεισμούς από πολλά,και ότι μπορούν να της χαλάσουν τη διαγωγή από κοσμιοτάτη σε κόσμια ενεργώντας κατά αυτό τον τρόπο παράνομα στο παιδί μου με την ακριβή έννοια της απειλής δημιουργώντας της φόβο και ανασφάλεια και διαταραχή της ομαλής σκέψης του.Προσέβαλαν την προσωπικότητα του παιδιού μου ενώπιων τρίτων γεμίζοντας το ανασφάλειες και ενοχές για τις πολιτικές πεποιθήσεις και την ελληνική του υπηκοότητα.
Έφτασε μάλιστα στο σημείο να επιπλήττουν το παιδί μου για καυγά που είχε με άλλη μαθήτρια εκτός σχολείου αλβανικής υπηκοότητας η οποία την προκαλούσε αρκετές φορές κατά τρόπο ανάρμοστο, αγενή, και εξυβριστικό τόσο για την ίδια όσο και για οικείους της.
Ερωτάτε έχει δικαίωμα το λύκειο Αρεόπολης καθηγητές και λυκειάρχης να ασχολείται με εξωσχολικά γεγονότα μαθητών απειλώντας μάλιστα με παιδοψυχολόγους τα παιδία, όταν αυτά ως συνηδιτοποιημενα άτομα στην ηλικία των 17 ετών έχουν πολιτική συνείδηση, να τα κρίνουν για αυτή όταν πιθανός δεν τους αρέσει η θέλουν οι ίδιοι καθηγητές ίσως καθοδηγούμενοι να καταπνίγουν κάθε εθνικιστική άποψη και γνώμη επιβάλλοντας κατά αυτό το ν τρόπο τις δικές τους απόψεις.
Επιφυλάσσομαι παντός νομίμου σε βάρος οποιουδήποτε ξανά καθʼ οποιοδήποτε τρόπο ενεργήσει σε βάρος του παιδιού μου απαιτώντας την παραδειγματική ποινική τιμωρία του.
Αυτό σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι δεν επιθυμώ τον πειθαρχικό έλεγχο των υπαιτίων επιφυλασσόμενη ποινικού καταλογισμού.
Τέλος στο Λύκειο- Γυμνάσιο Αρεόπολής που συστεγάζονται κυκλοφορεί ,αν δυνατόν καθηγήτρια που προέβηκε σε χειροδικία σε βάρος ανηλίκου μαθήτριας . Είναι δυνατό κυκλοφορεί εκεί χωρίς συνέπειες της πράξης της θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια των παιδιών μαζί και της κόρης μου ;
Τι μέτρα πήρατε η θα πάρετε; Θα ξανακλείσουν τα παιδιά στις τουαλέτες για να αποφύγουν την επίθεση της μαινόμενης καθηγήτριας;
Σας γνωρίζω ότι σε καμία περίπτωση όπως σας προαναφέρω μην τολμήστε ξανά να ασχοληθείτε με της πολιτικές πεποιθήσεις της κόρης μου διότι αυτό δεν σας αφορά διότι δε λαμβάνει χώρα εντός σχολείου, γιατί σε αντίθετη περίπτωση θα δώσετε λόγο στις αρμόδιες δικαστικές αρχές.
Παρακαλώ για την διεξαγωγή έρευνας και την εγγραφή απάντησή σας”.messinea.gr

Ξεκινούν οι έρευνες

Την Κυριακή φτάνει στην Πάτρα το νορβηγικό ερευνητικό σκάφος που θα κάνει τις σεισμικές έρευνες για κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου στη θαλάσσια περιοχή του Ιονίου και νότια της Κρήτης, σύμφωνα με δηλώσεις του γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ και πρώην υφυπουργού Περιβάλλοντος, Γιάννη Μανιάτη.
«Η έναρξη των σεισμικών ερευνών για τους ελληνικούς υδρογονάνθρακες στο Ιόνιο και νότια της Κρήτης, είναι ένα σπουδαίο μήνυμα εθνικής ανάτασης και αισιοδοξίας», τόνισε ο κ. Μανιάτης.
Ο διαγωνισμός για τις σεισμικές έρευνες ανατέθηκε, τον περασμένο Σεπτέμβριο, στη νορβηγική εταιρεία PGS η οποία θα διερευνήσει θαλάσσια περιοχή, συνολικής έκτασης 225.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων.
Η ολοκλήρωση των ερευνών τοποθετείται στις αρχές του 2013 και θα ακολουθήσουν η επεξεργασία των δεδομένων που θα προκύψουν από αυτές και η προκήρυξη των διαγωνισμών για παραχώρηση θαλάσσιων «οικοπέδων» για έρευνα και εκμετάλλευση.
Υπενθυμίζεται ότι οι σεισμικές έρευνες γίνονται χωρίς δαπάνη του Δημοσίου, καθώς η αποζημίωση της εταιρείας θα προέλθει από την πώληση των δεδομένων στις πετρελαϊκές εταιρίες που θα ενδιαφερθούν.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου