3.11.12

ΑΘΗΝΑ-Προανήγγειλε αυτοκτονία με ΒΙΝΤΕΟ στο youtube

Ένας 75χρονος με αναπηρία από το Καματερό προανήγγειλε την αυτοκτονία του για οικονομικούς λόγους μέσα από ανηρτήσεις του στο Youtube. 
Η αποτροπή της αυτοκτονίας έγινε από την αστυνομία τον οποίον οδήγησε σε ψυχιατρική κλινική όπου βρίσκεται.

Αναβάλλεται η συγκέντρωση των Αλβανών στην Αθήνα !

Σύμφωνα με την έγκυρη αλβανική εφημερίδα «ΤΕΜΑ», η αλβανική εθνικιστική οργάνωση Ερυθρόμαυρη Συμμαχία αναβάλλει την προγραμματισμένη εκδήλωση στο ξενοδοχείο Στάνλεϊ στο κέντρο της Αθήνας.
Σύμφωνα με του διοργανωτές οι λόγοι είναι πως η ελληνική αστυνομία ενημέρωσε τον εκπρόσωπό τους στην Αθήνα πως δεν μπορεί να εγγυηθεί στην ασφάλεια των συμμετεχόντων.
Στην ανακοίνωσή της  η Ερυθρόμαυρη Συμμαχία κατηγορεί 4 βουλευτές της Χρυσής Αυγής, χωρίς να τους κατονομάζει, πως πήγαν σε σπίτια ακτιβιστών της Ερυθρόμαυρης Συμμαχίας απειλώντας για τις οικογένειες και τα παιδιά τους.

Γυαλιά καρφιά έκαναν σπίτια μεταναστών στον Άγιο Παντελεήμονα

Νέα επεισόδια σημειώθηκαν το βράδυ στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα καθώς άγνωστοι έκαναν κομμάτια τα τζάμια σε εισόδους πολυκατοικιών και σε σπίτια μεταναστών.
Οι κάτοικοι για ακόμη μία φορά συγκεντρώθηκαν στην οδό Αγίου Μελετίου προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την εγκληματικότητα που έχει κάνει τη ζωή τους και την καθημερινότητά τους αφόρητη.
Όλα ξεκίνησαν σύμφωνα με το newsit.gr όταν ένοικος πολυκατοικίας πέταξε από το μπαλκόνι ένα αβγό κι ένα μπουκάλι με αποτέλεσμα οι συγκεντρωμένοι κάτοικοι να προσπαθούν να "μπουκάρουν" στην πολυκατοικία αλλά ομάδες ΥΜΕΤ τους απώθησαν.

ΣΟΚ-16χρονη μαθήτρια έπεσε σε κώμα από το ποτό !

16χρονη μαθήτρια στη Ρόδο έπεσε σε κώμα…από το ποτό!Το περιστατικό σημειώθηκε πριν από δώδεκα μέρες και σύμφωνα με πληροφορίες, η 16χρονη κοπέλα σώθηκε από θαύμα χάρη στην παροχή πρώτων βοηθειών από τη μητέρα της και την άμεση μεταφορά της στη κλινική.
Χθες οι γονείς της ανήλικης διά του συνηγόρου τους κ. Στέλιου Κιουρτζή υπέβαλαν μηνυτήρια αναφορά στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου, ζητώντας να αξιολογηθεί το όλο περιστατικό και να κινηθεί η ποινική διαδικασία σε βάρος του ή των υπευθύνων που σε παράβαση της σχετικής νομοθεσίας και χωρίς να ελέγξουν αν πρόκειται για ανήλικα παιδιά ή όχι διαθέτουν σε αυτά αλκοολούχα ποτά!
Ειδικότερα, σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στη μήνυση, το όλο περιστατικό εκτυλίχθηκε στις 20 Οκτωβρίου. Η νεαρή κοπέλα όπως κάθε Σάββατο περίπου στις 7 το απόγευμα βγήκε στο κέντρο της πόλης για βόλτα μαζί με δύο φίλες της και θα επέστρεφε σπίτι περίπου στις 10.30.
Όλα πήγαιναν καλά, όταν περίπου στις 10 το βράδυ της 20ης Οκτωβρίου, οι γονείς της ανήλικης έλαβαν ένα τηλεφώνημα από τη φίλη της, η οποία και τους είπε πως η 16χρονη δεν είναι καλά, διότι ήπιε αλκοόλ (βότκα) και πως βρίσκεται σε λιπόθυμη κατάσταση σε ένα παγκάκι στην Παλιά Πόλη της Ρόδου, απέναντι από τη θέση «Κολώνα». Άμεσα και σε κατάσταση «σοκ», οι γονείς της κοπέλας έφθασαν στο σημείο, όπου είδαν την κόρη τους να είναι αναίσθητη! Τότε η μητέρα η οποία τυγχάνει επαγγελματίας νοσηλεύτρια της παρείχε τις πρώτες βοήθειες, και στη συνέχεια τη μετέφεραν στην κλινική.
Σύμφωνα με όσα τους είπαν στη συνέχεια οι γιατροί η διάγνωση με την οποία εισήχθη η 16χρονη ήταν «διαταραχές του καρδιακού παλμού, – λιποθυμικό επεισόδιο από οξεία μέθη. Κατά τη διάρκεια της νοσηλείας της κοπέλας και ενώ ήταν σε κωματώδη κατάσταση της χορηγήθηκε η κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή και μετά από ένα δεκάωρο (10) παρατηρήθηκε βελτίωση της πορείας της. Τελικώς η ανήλικη εξήλθε από την κλινική την επόμενη ημέρα, με διάγνωση εξόδου «ήπια δηλητηρίαση – οξεία μέθη».
Μάλιστα όπως τόνισαν οι θεράποντες ιατροί, η νεαρή κοπέλα στάθηκε ιδιαιτέρως τυχερή, διότι αφενός μεν προσήλθε από τους γονείς της στην κλινική άμεσα, αφετέρου δε η μητέρα της παρείχε τις πρώτες βοήθειες τάχιστα. Σε περίπτωση δε που υπήρχε η οποιαδήποτε καθυστέρηση και ολιγωρία θα είχε δυστυχώς επέλθει το μοιραίο και η 16χρονη θα είχε αποβιώσει (!!!).
Αφού ξεπέρασαν το πρώτο σοκ οι γονείς της κοπέλας άρχισαν να ερευνούν πως κατέληξαν τα τρία κορίτσια να πίνουν αλκοόλ και διαπίστωσαν πως είχαν προμηθευτεί ένα μπουκάλι βότκα από κάβα στη πόλη της Ρόδου, ή οι υπεύθυνοι της οποίας το έδωσαν στις νεαρές χωρίς να ζητήσουν ταυτότητα ή οποιοδήποτε άλλο στοιχείο που να αποδείκνυε ότι είναι ενήλικες!
Αξίζει να σημειωθεί πως όπως έχει δημοσιοποιήσει η «Ροδιακή» δεν είναι το μοναδικό αυτό περιστατικό μέθης ανηλίκων, καθώς έχουν καταγραφεί τουλάχιστον άλλα τρία. Το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει την άμεση παρέμβαση του εισαγγελέα Πλημμελειοδικών και εισαγγελέα Ανηλίκων κ. Κωνσταντίνου Μπούτσικου, ο οποίος έχει ήδη παραγγείλει τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχει διαπραχθεί το αδίκημα της έκθεσης.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η έρευνα θα γίνει από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου και στο πλαίσιο αυτό έχουν ζητηθεί τα στοιχεία των μαθητών αλλά και να ληφθούν καταθέσεις τόσο από τους ίδιους όσο και από τους γονείς των παιδιών αυτών, ενώ παράλληλα θα συμπεριληφθεί στη δικογραφία και ο πλήρης ιατρικός φάκελος των ανηλίκων.
Ο κ. εισαγγελέας διέταξε επίσης στο πλαίσιο της ίδιας έρευνας να ληφθούν ανωμοτί καταθέσεις από τους ιδιοκτήτες αλλά και τους υπευθύνους λειτουργίας των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος (μπαρ) οι οποίοι χορήγησαν οινοπνευματώδη ποτά στους ανήλικους μαθητές.
Ρεπορτάζ: Ελευθερία Πελλού: rodiaki.gr

Κλείνει ο Πανάγιος Τάφος-Δραματική έκκληση του Μεσσήνιου Πατριάρχη !

Τις πόρτες του κλειστές πιθανά να βρουν προσκυνητές στο ιερότερο προσκύνημα και το σπουδαιότερο μνημείο της Χριστιανοσύνης, το ναό του Παναγίου Τάφου στην Ιερουσαλήμ.
Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων, ο Πανάγιος Τάφος, εξαιτίας χρεών στην ισραηλινή εταιρεία παροχής ύδρευσης, Hagihon, κινδυνεύνει να κλείσει αφού η εταιρία εξέδωσε τιμολόγιο για την πληρωμή των υπηρεσιών της συνολικού ύψους σχεδόν 1,8 εκατ. ευρώ για τα τελευταία 15 χρόνια (συν τους τόκους), με τον τραπεζικό λογαριασμό του Ιδρύματος να παγώνει.
Ο ναός ποτέ στην ιστορία του και υπό οποιαδήποτε εξουσία δεν πλήρωνε για την παροχή ύδρευσης και άλλες κοινόχρηστες υπηρεσίες, αλλά πριν 2 χρόνια η ισραηλινή κυβέρνηση άρχισε να ακυρώνει τα προνόμιά του.
Ο πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος Γ΄ απέστειλε στους ηγέτες ξένων χωρών επιστολή σε δραματικούς τόνους.
«Αν δεν αλλάξει τίποτε, προτιθέμεθα να ανακοινώσουμε σε μερικές ημέρες ότι για πρώτη φορά μετά από αιώνες ο ναός του Πανάγιο Τάφου θα κλείσει» σημείωσε.

Ο ΜΕΣΣΗΝΙΟΣ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ !

Ο Τάσος Αποστολοπουλος με τον υφυπουργό παιδείας Θεόδωρο Παπαθεοδώρου. Φωτογραφία συμβολική για τη νέα θέση του πρώην περιφερειάρχη ως... απλού δασκάλου
 ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ για μίμηση ο Τάσος Αποστολόπουλος !
Στις σχολικές αίθουσες επέστρεψε ο Τάσος Αποστολόπουλος, πρώην Γενικός Γραμματέας της αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου Δυτικής Ελλάδος Ιονίων Νήσων. 
Ανέλαβε τμήμα στο ολοήμερο 11ο δημοτικό σχολείο της Τρίπολης.
 Η επιλογή του έχει προκαλέσει θετικά σχόλια. Ηταν ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης σε τρεις περιφέρειες, όμως μετά την παράδοση της θέσης του στον Μανώλη Αγγελάκα... πήγε στη δουλειά του. Ξανάγινε δάσκαλος σε σχολείο.
Η ενέργειά του έχει προκαλέσει θετικά σχόλια. Απέφυγε να ενταχθεί στην κατηγορία των κρατικοδίαιτων και να διεκδικήσει θέση στον κρατικό μηχανισμό.
Η περίπτωση Αποστολόπουλου είναι σίγουρα σπάνια.
Ενας πολιτικός που δεν θέλησε να γίνει πλούσιος από την πολιτική στέλνοντας σε όλους μήνυμα πλούσιας σε ηθική πολιτικής συμπεριφοράς. 

"Συριακά άρματα μάχης μπήκαν στα Υψίπεδα του Γκολάν"

Τρία συριακά άρματα μάχης εισήλθαν σήμερα στην αποστρατικοποιημένη ζώνη στα κατεχόμενα από το Ισραήλ Υψίπεδα του Γκολάν, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Ynet.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο ισραηλινός στρατός έχει διαμαρτυρηθεί στην ειρηνευτική δύναμη του ΟΗΕ στην περιοχή, η οποία επιβλέπει την τήρηση της εκεχειρίας.

Τα άρματα μάχης εισήλθαν στο χωριό Μπιρ Αζάμ, το οποίο βρίσκεται κοντά σε ισραηλινό στρατιωτικό φυλάκιο, για να αντιμετωπίσουν τους Σύρους αντάρτες.

Τον Σεπτέμβριο, το Ισραήλ διαμαρτυρήθηκε στην αποστολή των παρατηρητών του ΟΗΕ ύστερα από την ρίψη όλμων από τη Συρία στα Υψίπεδα του Γκολάν.

Τα Υψίπεδα του Γκολάν είναι τα εδάφη τα οποία κατέλαβε το Ισραήλ από τη Συρία κατά τον Πόλεμο των Έξι Ημερών (1967), και που ακόμα παραμένουν υπό ισραηλινή κατοχή.

Μανώλης σε Άδωνη: Ή είσαι στούρνος ή λες μακακίες

Έντονο διάλογο είχαν στο twitter ο Γιάννης Μανώλης, με τον Άδωνη Γεωργιάδη, βάζοντας στη συνομιλία και άλλους.
Με αφορμή τα αποτελέσματα στις εκλογές των συνδικαλιστών στη ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, ανταλλάσσουν επιθετικούς χαρακτηρισμούς.
«Ή είσαι στούρνος και δεν καταλαβαίνεις ή λες μακακίες για να ξεφύγεις» έγραψε ο Γιάννης Μανώλης, για να απαντήσει στο ίδιο ύφος ο Άδωνις, γράφοντας «στουρνος είσαι εσύ που νομίζεις ότι λεφτα υπάρχουν και ότι το ότι μας δανειζουν με 2,5% ότι είναι τοκογλυφία αγαπητέ! Για να είμαστε συνεννοημένοι!«.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ -Αύριο το Πρωί ο Δημόσιος Θηλασμός !


ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ


Στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού*, 1-7 Νοεμβρίου 2012, το Δίκτυο των Ομάδων Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας, σας προσκαλεί την Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012, σε μια εκδήλωση γιορτή για τον μητρικό θηλασμό, στην πόλη σας!

Μητέρες από διάφορες πόλεις της Ελλάδας συμμετέχουμε και φέτος για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, στον Πανελλαδικό Ταυτόχρονο Θηλασμό, που έχει ως σκοπό την προώθηση, την υποστήριξη και την ενημέρωση, όχι μόνο ως λέξεις σε ένα φυλλάδιο ή σε μια ομιλία, αλλά εμπράκτως ως εικόνα και παρουσία.

Παράλληλα θα μοιραστεί ενημερωτικό υλικό, θα γίνουν συζητήσεις και θα γνωριστούμε από κοντά!

Σε αυτήν την γιορτή συμμετέχουν οι περισσότερες ομάδες του Δικτύου Ομάδων Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού που βρίσκονται σε όλες τις μεγάλες πόλεις και νομούς της Ελλάδας!
Όλες οι ομάδες που ανήκουν στο Δίκτυο λειτουργούν εθελοντικά με σκοπό την «από μητέρα προς μητέρα» προώθηση, υποστήριξη, ενημέρωση, ενθάρρυνση και ανταλλαγή πληροφοριών, σχετικά με το μητρικό θηλασμό.
Επειδή ο θηλασμός είναι ελεύθερος και δεν υπακούει σε ωράρια, τα μωράκια που θα θέλουν να θηλάσουν γύρω στις 12.00 θα καταμετρηθούν στον Πανελλαδικό Ταυτόχρονο Θηλασμό που θα γίνει την ίδια ώρα στις περισσότερες πόλεις της Ελλάδας.

Σας περιμένουμε λοιπόν και φέτος, θηλάζουσες ή μη, εγκυμονούσες, μπαμπάδες, ΟΛΟΥΣ όσοι στηρίζετε τον μητρικό θηλασμό και θέλετε να ενημερωθείτε, να γιορτάσουμε μαζί την εβδομάδα μητρικού θηλασμού.

To 1992 καθιερώνεται διεθνώς ο εορτασμός της Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού από την WABA (Παγκόσμια συμμαχία για την προώθηση του θηλασμού), τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) και τη UNICEF, στις 1-7 Αυγούστου. Στην Ελλάδα, η εβδομάδα αυτή εορτάζεται 1-7 Νοεμβρίου και φέτος έχει θέμα «Κατανοώντας το Παρελθόν, Σχεδιάζουμε το μέλλον». Φέτος συμπληρώνονται είκοσι χρόνια από την πρώτη Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού και δέκα χρόνια από τον Σεπτέμβριο του 2002, όπου ο ΠΟΥ και η UNICEF θέσπισαν την Παγκόσμια Στρατηγική για την Βρεφική και Νηπιακή Διατροφή ή Διεθνές Σχέδιο Δράσης (Global Strategy on Infant and Child Feeding ή GS).

ΑΤΜ χαρίζει 50ρικα

Ένα ΑΤΜ στο ακριτικό Σουφλί έβγαζε 50ρικα αντι για 20ρικα λόγο απροσεξίας ενός υπαλλήλου της τράπεζας που έβαλε τα 50ευρα στη θέση που μπαίνουν τα 20εύρα!
 
Ο διευθυντής της τράπεζας μόλις κατάλαβε το λόγο που... είχε μαζευτεί κόσμος έξω από την τράπεζα, ζήτησε τον τερματισμό της λειτουργίας του ΑΤΜ.

Τρανσέξουαλ απειλεί τον πρώην... με εισβολή στον γάμο του!

Σε «ροντέο» ενδέχεται να μετατραπεί ο επικείμενος γάμος του γιου, πολύ γνωστού Αχαιού!...
Και μάλιστα, εξ αιτίας της πρώην ερωμένης του γαμπρού, που απειλεί ότι θα προβεί σε «ροζ» αποκαλύψεις μέσα στην εκκλησία, κατά τη διάρκεια του μυστηρίου!
Το θέμα έρχεται από παλιά, όταν οι δύο νέοι διατηρούσαν ερωτική σχέση, η οποία αν και φαινομενικά ήταν συνηθισμένη, στην πραγματικότητα, κάθε άλλο παρά ως τέτοια θα μπορούσε να καταγραφεί.
Και αυτό, γιατί κάποιοι έλεγαν πως η γυναίκα ήταν άνδρας και είχε κάνει εγχείρηση αλλαγής φύλλου! Το αποτέλεσμα της εγχείρησης ήταν όμως τόσο εντυπωσιακό, που παρά το γεγονός ότι οι δύο νέοι είχαν ολοκληρωμένες σχέσεις, ο γιος του πρώην αιρετού, δεν είχε καταλάβει το παραμικρό για την πραγματική ταυτότητα της παρτενέρ του!
ΤΟ ΥΠΟΨΙΑΣΤΗΚΕ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ
Όμως στον γνωστό Αχαιό και πατέρα του νεαρού είχαν μπει ψύλλοι στα αυτιά του, καθώς είχε γίνει και αποδέκτης σχετικών πληροφοριών. Έτσι πίεσε και τελικά υποχρέωσε την κοπέλα, να υποβληθεί σε γυναικολογικές εξετάσεις, προκειμένου να πιστοποιηθεί το φύλλο της. Πλην όμως όπως λέγεται, η τρανσέξουαλ, είχε καταφέρει να προσκομίσει παραχαραγμένες εξετάσεις άλλης κοπέλας και έτσι να ρίξει στάχτη στα μάτια του πρώην αιρετού και του γιου του.
«ΥΠΟΣΧΕΤΑΙ» ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΟ ΝΑΟ
Και ενώ η παράξενη αυτή σχέση, έχει λάβει τέλος εδώ και κάποια χρόνια, φαίνεται ότι η νεαρή, δεν έχει ξεχάσει τον πρώην αγαπημένο της.
Έτσι, έχει διαμηνύσει στο φιλικό της περιβάλλον, ότι στον επικείμενο γάμο του πρώην της, θα εισβάλλει στον Ιερό Ναό και θα αποκαλύψει ενώπιον ιερέων και καλεσμένων, την πραγματική της ταυτότητα! Και μάλιστα, πετώντας μέσα στην εκκλησία, τα σχετικά αποδεικτικά χαρτιά!newsbomb.gr

Κύκλοι Γ.Παπανδρέου-"Η αλητεία και το ψέμα, για κάποιους, δεν έχουν όρια" !

"Η αλητεία και το ψέμα, για κάποιους, δεν έχουν όρια".  
Με αυτό τον τρόπο, συνεργάτες του Γιώργου Παπανδρέου, σχολίασαν δημοσίευμα εβδομαδιαίας εφημερίδας, στο οποίο γίνεται αναφορά σε οικογενειακά θέματα του πρώην πρωθυπουργού και ειδικότερα στις σχέσεις του με τη σύζυγό του 'Αντα.

ΜΕΣΣΗΝΙΑ – Μας σκότωσαν και την Ελπίδα !

Γράφει ο Μεσσήνιος
Άδικο είχε ο βουλευτής Αχαίας  Νίκος Νικολόπουλος όταν έγραφε προχθές στον τοίχο του στο facebook ότι μετά την ψήφιση των νέων μέτρων ο Σάντι θα μετακομίσει στην Ελλάδα;
Όχι φυσικά. Αλλά το θέμα είναι πως μετά τον Σάντι, οι Νεοϋορκέζοι άρχισαν να ξαναβγαίνουν στους δρόμους, να πηγαίνουν κανονικά στις δουλειές τους και να επιστρέφουν στη φυσιολογική ζωή τους.
Αντιθέτως, εδώ στην Ελλάδα, μετά τον Σάντι των νέων μέτρων που επιβάλλονται σε συνεργασία της... «τρόικας εξωτερικού και εσωτερικού», δεν θα έχουμε δουλειές να πάμε, ούτε βενζίνη να κυκλοφορούμε.
Η  ζωή μας, λόγω οικονομικής εξαθλίωσης, δεν θα είναι φυσιολογική.
Και εδώ στην  Μεσσηνία   τα πράγματα θα είναι ακόμα χειρότερα.
Διότι εκτός από τα προβλήματα που προκαλεί η κρίση, η περιοχή μας  έχει τόσα πλείστα   προβλήματα
Τι να θυμίσω άραγε;
Την κολοκυθιά που μας παίζουν με την πολύπαθη Τσακώνα ;  Ούτε γεφύρι της Άρτας να ήταν .
Τα Βαλτωμένα έργα;  Π.χ. ..Δίπλα στη  Costa navarino  τον  πρεσβευτή της Μεσσηνίας σε όλο τον πλανήτη ο δρόμος Ρωμανού –Γαργαλιάνοι  έχει …στοιχειώσει ,παρά τις μεγαλοστομίες  τοπικών και …υπερτοπικών παραγόντων
Τα χωριά μας, με τους ηλικιωμένους κατοίκους  οι οποίοι έχουν ξεχάσει τι σημαίνει …αγροτικός γιατρός και κρατική πρόνοια .
Μαθητές 5-6 ετών αναγκάζονται να ξυπνούν από τα χαράματα προκειμένου να προλάβουν να φθάσουν εγκαίρως στα σχολεία  ( με ότι μέσο έχουν διαθέσιμο οι γονείς ) μέσα στο κρύο και την παγωνιά ελέω  …σχολικού Καλλικράτη.
Όλα αυτά, μαζί με τους  ανέργους, τους μαθητές που πεινάνε,  την  ανεξέλεγκτη εγκληματικότητα  ,τα μαγαζιά που κλείνουν και τόσα άλλα συνθέτουν μία εικόνα γενικής κατάρρευσης. Μία εικόνα κατάθλιψης.
Και τι κάνουν οι τοπικοί άρχοντες;
Απλά δεν κινείται τίποτα .
Εξαντλούν το «τρέξιμο» σε αδιέξοδες συνεδριάσεις, συσκέψεις και δελτία τύπου...
Αλλά ούτε από τους βουλευτές και δή τους κυβερνητικούς  περιμένουμε τίποτα.
Μία επερώτηση στην Βουλή προς τον …αρμόδιο υπουργό για το θεαθήναι και την …τιμή της ψήφου και καθαρίσαμε .
Παρέλαση το βράδυ στα  τοπικά τηλεοπτικά παράθυρα  πρωτοσέλιδο  στον τοπικό τύπο με την «πρέπουσα » φωτογραφία και …κάναμε το πατριωτικό μας καθήκον .
Οπότε, τι ελπίδα μπορεί να έχει κανείς σε αυτήν την κατάσταση ; ΚΑΜΜΙΑ !
Μέχρι κι αυτήν εξαφάνισαν οι αθεόφοβοι...

ΚΑΛΑΜΑΤΑ-Εντυπωσιακή άσκηση για τους Σεισμούς !

Η κωδική ονομασία της άσκησης είναι «Αθηνά».
Η άσκηση  ξεκίνησε  στις έξι το απόγευμα, στο χώρο του πρώην ξενοδοχείου «Διεθνές», στη συμβολή των οδών Μεσσήνης, Είρας και Αρτέμιδος.
Η σημαντική  αυτή εκδήλωση, περιελάμβανε επίσης   έκθεση οχημάτων, εξοπλισμού, φωτογραφίας, προβολή ενημερωτικών βίντεο, κλπ.
Αυτή την ώρα στο Πνευματικό Κέντρο, γίνονται  ενδιαφέρουσες ομιλίες υπό τον γενικό τίτλο «Σεισμός-Ας είμαστε προετοιμασμένοι».
Ομιλητές είναι ,ο καθηγητής στο Πολυτεχνείο και στην Πυροσβεστική Ακαδημία, Παναγιώτης Τουλιάτος, με θέμα «Ο παραγνωρισμένος αντισεισμικός χαρακτήρας των παραδοσιακών μας κατασκευών», η προϊσταμένη του Τμήματος Σχεδίων Έκτακτης Ανάγκης του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας, Χ. Γκουντρομίχου, με θέμα «Καλλικράτης-Επιχειρησιακός σχεδιασμός
για σεισμό», καθώς και ο διευθυντής της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, Βασίλης Τζαμουράνης, με θέμα «Προσεισμικός Έλεγχος Δημοσίων Κτηρίων. Χώροι καταφυγής στην Καλαμάτα».
Ενώ  χαιρετισμοί  έγιναν από το δήμαρχο, Παναγιώτη Νίκα και τον διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαμάτας, Βασίλη Καπέλιο.

Μοντέλα και τηλεπερσόνες σε " Βίζιτες " πολυτελείας !

Για μεγάλα χρηματικά ποσά σε εύπορους Ευρωπαίους εκδίδονται γνωστές Ελληνίδες από το χώρο της showbiz. 
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Espresso» ειδικευμένοι αστυνομικοί εντόπισαν τον τελευταίο μήνα μια ευρωπαϊκή ιστοσελίδα γνωριμιών ένα εικονίδιο το οποίο παραπέμπει σε hot περιεχόμενο.
Για να γίνει κάποιος μέλος σε αυτή τη σελίδα πρέπει να καταβάλει ένα μεγάλο χρηματικό ποσό μέσω της πιστωτικής του κάρτας.
Μεταξύ άλλων γυναικών οι αστυνομικοί εντόπισαν στην εν λόγω σελίδα και μοντέλα και τηλεπερσόνες από την Ελλάδα οι οποίες προτίθενται να προσφέρουν το κορμί και τις υπηρεσίες τους έναντι μεγάλης αμοιβής.

Τσιγγάνοι πετροβόλησαν αστυνομικούς

Δύο αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ τραυματίστηκαν ελαφρά όταν σταμάτησαν για έλεγχο διερχόμενο αυτοκίνητο κοντά στον καταυλισμό της Νέας Ζωής στον Ασπρόπυργο και δέχτηκαν επίθεση με πέτρες από αθίγγανους.
 
Οι δύο αστυνομικοί έχουν μεταφερθεί στο Αττικό Νοσοκομείο.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ - Παράνομη λειτουργία νηπιαγωγείου στο Βλαχόπουλο !

 ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ
Κύριε συντάκτα
Στο Βλαχόπουλο Μεσσηνίας λειτουργεί νηπιαγωγείο με δυο νήπια, τέσσερα προνήπια και δυο νηπιαγωγούς.
Η λειτούργία του είναι παράνομη εφόσον η σχετική με τη λειτουργία νηπιαγωγείων εγκύκλιος (ΦΕΚ 1507/2006) ορίζει ρητά πως ένα μονοθέσιο νηπιαγωγείο μπορεί να υπάρχει μόνο όταν είναι εγγεγραμμένα εφτά νήπια.
Τα προνήπια όπως γνωρίζουμε δεν έχουν υποχρεωτική φοίτηση. Το νηπιαγωγείο αυτό στην αρχή της σχολικής χρονιάς ήταν κλειστό όπως άρμοζε λόγω του ανύπαρκτου αριθμού παιδιών. 
Πριν από δυο εβδομάδες όμως άνοιξε επειδή η νηπιαγωγός που είχε υπηρετήσει εκεί τουλάχιστον άλλες δυο χρονιές έκανε αίτηση βελτίωσης θέσης,αίτηση που ικανοποιήθηκε.
Από ένα χωριό έξω από τη Κορώνη,όπου βρίσκονταν μετατέθηκε εσωτερικά στο Βλαχόπουλο ώστε να είναι πιο κοντά στη Καλαμάτα.
Το νηπιαγωγείο άνοιξε μετον ίδιο αριθμό νηπίων,δεν πραγματοποιήθηκε καμία καινούρια εγγραφή, με τον οποίο είχε παραμείνει σε αναστολή.Από ότι φαίνεται ο μόνος λόγος για τον οποίο άνοιξε ήταν η ικανοποίηση του αιτήματος βελτίωσης θέσης της νηπιαγωγού.
Λίγες μέρες αργότερα εμφανίστηκε η δεύτερη νηπιαγωγός στα πλαίσια ενός προγράμματος που ονομάζεται παράλληλη στήριξη. 
Σημειωτέον ούτε η επανατοποθέτηση της πρώτης νηπιαγωγού στο χωριό ,ούτε η πρόσληψη και η τοποθέτηση της δεύτερης ανακοινώθηκαν στην ιστοσελίδα της πρωτοβάθμιας όπως πολύ σωστα παρατήρησε μια ενδιαφερόμενη μητέρα.
Ο ρόλος της δεύτερης νηπιαγωγού είναι παντελως δυσνόητος.Πώς μια νηπιαγωγός με δυο νήπια (και τέσσερα προνήπια) χρειάζεται υποστήριξη από μια δεύτερη νηπιαγωγό είναι ακατανόητο.
Προφανώς η πρωτοβάθμια είχε καλύψει όλες τις ανάγκες όλων των νηπιαγωγείων του νομού που έκαναν αίτηση για παράλληλη στήριξη και θεώρησαν σωστό να στείλουν εκεί αυτή που περίσσεψε.
Την ίδια ακριβως χρονική στιγμη σε απόσταση πέντε χιλιομέτρων οι ιθύνοντες της πρωτοβάθμιας έκλεισαν το μονοθέσιο δημοτικό σχολείο από το Χατζη, από το χωριό μου.
Το σχολείο αυτό είχε εγγεγραμμένους έξι μαθητές ,αριθμός πολύ μικρός για να δικαιολογηθουν τα έξοδα του σχολείου.
Το δεχτήκαμε αναγκαστικά όπως δεχτήκαμε πέρυσι τα Χριστούγεννα το κλείσιμο του νηπιαγωγείου.
Όταν φέτος το Σεπτέμβρη έκλεισαν το δημοτικό στο Χατζή (αναστολή από 14/9 απόφαση με αρ.πρωτοκόλλου 26/13-9-2012 της πρωτοβάθμιας ) , έκλειναν και το νηπιαγωγείο της Μαραθούπολης (αναστολή από 1/9 απόφαση με αρ.πρωτοκόλου 26/13-9-2012 της πρωτοβάθμιας ) λόγω μικρού αριθμού μαθητών 
Σας ρωτώ λοπόν ποια η διαφορά;
Γιατί αποφάσισαν πως το ένα νηπιαγωγείο οφείλει να παραμείνει κλειστό και το άλλο να ανοίξει τη στιγμή που έχουν τον ίδιο αριθμό νηπίων;Το θέμα του δημοτικού δημοσιεύτηκε και στην εφημερίδα Θάρρος στις 4/10 όπου ο διευθυντής ξεκαθάριζε σε κάθε ενδιαφερόμενο πως δεν υπάρχει περίπτωση να λειτουργήσει κανονικά το δημοτικό του Χατζη παρά τις συνεχόμενες πιεσεις που ασκούσε ο δήμος Μεσσήνης με τα 101 και πλέον χωριά.
Αυτό δε μπορούσε να λειτουργήσει σε αντίθεση με το νηπιαγωγείο των δυο νηπίων.
Ίσως σκεφτείτε ότι οι γονείς παραποίησαν την αλήθεια παρουσιάζοντας την διαφορετική.
Η πρωτοβάθμια και ίδίως η κεφαλή της δε δικαιολογούνται.
Δε θέλω να θεωρήσετε ότι κινητοποιούμαι τοπικιστικά.
Στο νομό μας καθώς και πανελλαδικά έχουν κλείσει ή συρρικνωθεί εκαντοντάδες σχολεία δημιουργώντας σε μας τους γονείς εκαντοντάδες προβλήματα.
Δεν είμαι αιθεροβάμων έχω αίσθηση της πραγματικότητας σε αντίθεση με άλλους που θα έπρεπε να διαθέτουν ενσυναίσθηση κυρίως λόγω της θέσης τους.
Διαμαρτυρηθήκαμε εντόνως τηλεφωνικώς και εγγράφως , πάντοτε επώνυμα,τόσο στη τοπική πρωτοβάθμια όσο και στη περιφερειακή διεύθυνση στη Τρίπολη.
Δεν βρήκαμε καμία ανταπόκριση.Το μόνο που λάβαμε είναι χλευασμός,αδιαφορία καθώς και υβριστικά σχόλια.
Ο κύριος Πανάκος Ζαχαρίας προϊστάμενος στη περιφερειακή διεύθυνση απάντησε σε μια συγχωριανή μου που τον ρώτησε γιατί το νηπιαγωγείο αυτό λειτουργεί τη στιγμή που άλλλα σχολεία έχουν κλείσει ,της απάντησε πως καλά κάνουν και πώς δε θα δώσουν λογαριασμό σε κανέναν.
Ο κύριος αυτός θεωρεί το υποτιθέμενο επίπεδο του ανάλογο μόνο κατόχων διδακτορικών τίτλων.
Όλους τους υπόλοιπους τους θεωρεί ποταπούς
.Δεν έχω τίποτα εναντίον των εκπαιδευτικών ,γνωρίζω πολλούς οικογενειάρχες που εργάζονται σκληρά υπομένοντας τμήματα εικοσι πέντε παιδιών με πενιχρές απολαβές τη στιγμή που εμείς δεν αντέχουμε τα ίδια μας τα παιδιά.Δε τίθεται λοπόν ζήτημα εμπάθειας. 
Και οι δυο νηπιαγωγοί μου είναι παντελώς άγνωστοι.
Τίθεται όμως ζήτημα κατασπατάλησης δημοσίου χρήματος.Τίθεται ζητημα διακρίσεων . 
Στη Καλαμάτα χαρακτηρίζουν τα νήπια υπεράριθμα και τα διώχνουν αδιαφορώντας για την ημερομηνία εγγραφής τους.
Το ζήτημα του Νηπιαγωγείου Βλαχόπουλου έχει θορυβήσει πολλούς γονείς που έχουν με τη σειρά τους διαμαρτυρηθεί χωρίς αποτέλεσμα όπως είμαι σε θέση να γνωρίζω.
Ζητούμε να συμπεριφερθούν σε αυτό το νηπιαγωγείο όπως συμπεριφέρθηκαν στα δικά μας σχολεία και σε τόσα άλλα ανα την Ελλάδα.
Ζητούμε να το κλείσουν και να στείλουν τις τυχερές νηπιαγωγούς σε κανονικά νηπιαγωγεία να δουλέψουν κανονικά και όχι να δουλεύουν τους άλλους. 
Μην έχετε καμία αμφιβολία. Όσα σας λέω είναι αληθινά και διασταυρωμένα, χάρη στους γνωστούς που έχει ο καθένας στα γραφεία της πρωτοβάθμιας. 
Ερευνήστε την υπόθεση και δημοσιεύστε την. Δεν πρέπει να σιωπούμε ,πρέπει να μιλάμε. Ειδικά τώρα.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Γ.Β.

*τα στοιχεία του καταγγέλοντος βρίσκονται στην διάθεση της διαχείρισης της ιστοσελίδας 

Η Σοφία Μύτιλη στο Newsmessinia - Οι πολίτες ,οι μόνοι που δεν φταίνε !

 ΣΟΦΙΑ ΜΥΤΙΛΗ: "Σε μια πτωχευμένη χώρα, ο λαός ψάχνει στήριγμα για τα βάσανά του και το βρίσκει σ' εμάς"
Η παρουσιάστρια και υπεύθυνη της εκπομπής KONTRA LIVE που μεταδίδεται καθημερινά 18.00 -19.00 μέσα από την συχνότητα του Kontra channel   Σοφία Μύτιλη μιλάει αποκλειστικά στο  Newsmessinia  για την πρωτοφανή επιτυχία και την αποδοχή  που έχει στο τηλεοπτικό κοινό η εκπομπή της
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
Ερώτηση -Στην καθημερινή επικοινωνία που έχετε με τους πολίτες, τι εισπράττετε; Ποια τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν
Απάντηση - Σε μια πτωχευμένη χώρα, όπου το μνημόνιο και οι ξένοι τοκογλύφοι κάνουν  κουμάντο, ο λαός ψάχνει στήριγμα για τα βάσανα του και το βρίσκει σε εμάς ….
Καθημερινά δεχόμαστε 100 δες τηλέφωνα απόγνωσης  όπου απροστάτευτοι πολίτες ανησυχούν για το πώς θα ανταπεξέλθουν στις βασικές τους ανάγκες .
 Η εκπομπή Kontra liveέχοντας προτεραιότητα τους πολίτες αυτής της χώρας ανοίγει τα μικρόφωνα κάθε απόγευμα ενημερώνει και συμβουλεύει τους τηλεθεατές για το πώς πρέπει να κινηθούν .
Ερώτηση -Σε ποιον καταλογίζουν ευθύνες οι τηλεθεατές σας ? Θεωρούν υπεύθυνο το πολιτικό σύστημα για ό,τι συμβαίνει ?
Απάντηση - Για την κατάσταση  που βιώνει σήμερα ο ελληνικός λαός ….οι μόνοι που δεν φταίνε είναι οι πολίτες !!!
οι τηλεθεατές μας γνωριζουν πολυ καλα ... για την λεηλασία του δημόσιου χρήματος και τα σκάνδαλα που πνίγουν με τη δυσωδία τους την χώρα  και  θεωρούν αποκλειστικά υπεύθυνους τους Έλληνες πολιτικούς !!!
Ερώτηση -Τι εκτιμούν ότι θα συμβεί από εδώ και πέρα; Ελπίζουν ότι θα αλλάξει κάτι προς το καλύτερο ή βλέπουν αδιέξοδο;
Απάντηση -  Οι πολιτες
βιώνοντας στην καθημερινότητά τους  την εξαθλίωση και βλέποντας ότι το ένα μαχαίρι διαδέχεται το άλλο σε μισθούς και
συντάξεις .....και φυσικά  η έλλειψη εμπιστοσύνης ότι τα μέτρα δεν  θα είναι τα τελευταία  ...εξανεμίζουν κάθε ελπίδα που έχουν για ένα καλύτερο αύριο

Τά πήρε η Μενεγάκη ...«Μην τα κοιτάς ρε Σταύρο! Αν δεν σκύψω πώς θα πιάσω το μικρόφωνο;»

Το συγκεκριμένο θηλυκό δεν είναι το κομψότερο ούτε το πιο εκλεπτυσμένο που έχει υπάρξει. Δεν πρόκειται ποτέ να σε εκπλήξει με τη λεπτότητα των τρόπων της και τη γοητευτική ντροπαλοσύνη της, γιατί πολύ απλά τέτοιες αρετές δεν φαίνεται να διαθέτει. Ε και; Νοιάζεται κανείς;
Μία ταλάντωση αυτού του εμβληματικού στήθους αρκεί για να προκαλέσει απανωτές ρεύσεις. Ένας κλυδωνισμός των μεριών της μοιάζει με μαστιγιά στον αμφιβληστροειδή. Η βαριά επιμελώς ανέμελη κίνησή της στο πλατό μεταφράζεται σε ηδονική χλαπαταγή. Τα χείλη και τα μάγουλά της, η πλούσια σάρκα της, γεννούν ανεξέλεγκτες τάσεις ερωτικού κανιβαλισμού.
Θες να τη φας, να τη ρουφήξεις, να τη ζουλήξεις, να..., να..., να..., να... Οι λέξεις δεν αρκούν. Είναι λίγες για να εκφράσουν το μέγεθος, τον όγκο, την κλίμακα, την ένταση του σεξουαλισμού που αποπνέει αυτή η γυναίκα.
Εκεί, όμως, που επιδεικνύει σε όλο της το μεγαλείο την ικανότητά της να σου ανεβάζει το αίμα στο κεφάλι είναι όταν μιλάει και κυρίως όταν υπαινίσσεται. Φράσεις βέλη που καρφώνονται στο κέντρο της επιθυμίας, προκαλώντας στα διεγερμένα μέλη σου συσπάσεις.
Μπορεί να της καταλογίσει κανείς όλα τα κακά του κόσμου, με πρώτο και καλύτερο ότι αντιπροσωπεύει τις πλέον ανάξιες λόγου όψεις της νεοελληνικής κουλτούρας που οδήγησαν αυτό το λαό στην επαχθή κατάσταση στην οποία βρίσκεται.
Αν όμως έπρεπε να επιλέξει με ποια θα ήθελε να ναυαγήσει σε ένα ερημικό τροπικό νησί για το υπόλοιπο της ζωής του, εκείνη θα επέλεγε...
Αυτή η γυναίκα «μυρίζει» κυριολεκτικά από πάνω έως κάτω γυναίκα.

ΣΟΚ-Διακόπτει την παροχή καρκινικού φαρμάκου η Merck

Η γερμανική φαρμακευτική Merck διακόπτει την προμήθεια των ελληνικών νοσοκομείων με το Erbitux, ένα φάρμακο που χρησιμοποιείται στην καταπολέμηση του καρκίνου, μεταδίδει το Reuters.

Τα δημόσια νοσοκομεία σε κάποιες χώρες που έχουν πληγεί από την ευρωπαϊκή κρίση χρέους έχουν σταματήσει να πληρώνουν τους προμηθευτές, φέρεται να δηλώνει σε γερμανική εφημερίδα ο οικονομικός διευθυντής της Merck, Matthias Zachert.

Τόνισε ωστόσο ότι η μόνη χώρα στην οποία η Merck διακόπτει την προμήθεια φαρμάκων είναι η Ελλάδα. «Επηρεάζει μόνο την Ελλάδα, όπου έχουμε αντιμετωπίσει πολλά προβλήματα. Είναι μόνο ένα προϊόν», δήλωσε σχετικά.

Εκπρόσωπος της εταιρίας είπε στο πρακτορείο ότι οι Έλληνες μπορούν ακόμη να προμηθευτούν το εν λόγω φάρμακο από τα φαρμακεία.

Η ΑΝΑΔΟΥΛΕΙΑ ΦΕΡΝΕΙ ΑΠΑΤΗ-"Τσίμπησαν" 11 οδηγούς Ταξί !

 ΜΗΝ ΤΟΥΣ "ΧΑΙΔΕΥΕΤΑΙ" ΑΦΑΙΡΕΣΤΕ ΤΟΥΣ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ !!!
Στο πλαίσιο διενέργειας ειδικής εξόρμησης, από αστυνομικούς των Ομάδων Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.) της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, συνελήφθησαν χθες (2-11-2012) το βράδυ, στην ευρύτερη περιοχή του Κέντρου Αθηνών (Σύνταγμα, Ομόνοια, Μοναστηράκι), ένδεκα (11) συνολικά άτομα (οκτώ ημεδαποί και τρείς αλλοδαποί), εκ των οποίων δέκα (10) οδηγοί και ένας (1) ιδιοκτήτης Ε.Δ.Χ. (ταξί) αυτοκινήτων διότι:
Οι δέκα (10) είχαν επέμβει με ειδική συνδεσμολογία στις ταμειακές μηχανές των οχημάτων τους, καθιστώντας με αυτόν τον τρόπο αδύνατη την έκδοση αποδείξεων, ενώ επιπρόσθετα ο ένας (1) είχε παρέμβει και στην ένδειξη του ρολογιού του ταξιμέτρου, ώστε η ένδειξη της ταρίφας να είναι διπλή αντί μονής.
Ο ένας (1) είχε αποσυνδεμένη πλήρως από την ηλεκτρική παροχή την ταμειακή μηχανή του οχήματος, καθιστώντας με αυτόν τον τρόπο αδύνατη την έκδοση αποδείξεων.
Επιπλέον στην κατοχή ενός (1) από τους παραπάνω οδηγούς (ημεδαπός, ηλικίας 37 ετών), βρέθηκε και κατασχέθηκε, μία (1) αυτοσχέδια χάρτινη συσκευασία με φυτικά αποσπάσματα ακατέργαστης κάνναβης συνολικού μικτού βάρους 1,2 γραμμαρίων.
Σε βάρος όλων των συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση των διατάξεων "περί φορολογικών ηλεκτρονικών μηχανισμών", ενώ για τον ένα και για παράβαση της νομοθεσίας "περί ναρκωτικών ουσιών" και θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

ΜΗΝ ΑΡΡΩΣΤΗΣΕΤΕ - Kλειστά τα νοσοκομεία από Δευτέρα !

Νέα δοκιμασία περιμένει  τους πολίτες από το ξεκίνημα της  εβδομάδας, αφού εκτός των δυσκολιών  που θα έχουν στις μετακινήσεις τους λόγω των απεργιών στα σταθερά  μέσα μεταφοράς, δεν  θα μπορούν ούτε καν να αρρωστήσουν!
Από τη Δευτέρα και τουλάχιστον  μέχρι την Τετάρτη το δημόσιο  σύστημα Υγείας μπαίνει στον…  πάγο, αφού οι νοσοκομειακοί γιατροί  όλης της χώρας κατεβαίνουν σε απεργιακές κινητοποιήσεις.
Κάτι που σημαίνει πως  η χώρα θα μείνει χωρίς νοσοκομεία, καθώς κατά τη διάρκεια της απεργίας στα δημόσια νοσοκομεία θα εξυπηρετούνται μόνο τα έκτακτα και επείγοντα περιστατικά.
Η Ομοσπονδία των νοσοκομειακών  γιατρών (ΟΕΝΓΕ) ανακοίνωσε τρεις 24ωρες απεργίες για τις 5, 6 και 7 Νοεμβρίου, αντιδρώντας στα νέα μέτρα που περιλαμβάνουν περικοπές σε κάθε κομμάτι του τομέα της Υγείας

Το Μαξίμου βλέπει 154-155 "ΝΑΙ"

Τέσσερις ημέρες πριν από την ψηφοφορία των μέτρων φωτιά, κύκλοι του Μαξίμου διαρρέουν πως είναι αισιόδοξοι στην κυβέρνηση για υπερψήφιση των μέτρων.
Στο Μέγαρο Μαξίμου μιλούν για 154 έως 155 ψήφους υπέρ των μέτρων.
Την ίδια ώρα ο Φώτης Κουβέλης εξακολουθεί να επιμένει στο όχι για τις αλλαγές στα εργασιακά και να ζητά να κατατεθούν σε ξεχωριστό άρθρο, ενώ ο  Ευάγγελος Βενιζέλος έχει ήδη ένα βουλευτής ανεξαρτητοποιήθηκε (Κασσής) ένας άλλος έχει δηλώσει ορθά κοφτά πως δεν πρόκειται να ψηφίσει τα μέτρα (Παραστατίδης) και κάποιους άλλους βουλευτές όπως τον κ. Σκανδαλίδη, τον κ. Μπόλαρη, την κα Τζάκρη για τους οποίους το σκηνικό θα αποσαφηνιστεί από τη Δευτέρα.

Έκλεβαν γυναίκες στα Λιόσια

Συνελήφθησαν πρωινές ώρες της 30-10-2012, στα Άνω Λιόσια, από αστυνομικούς του Τ.Α. Άνω Λιοσίων, δύο (2) ημεδαποί ηλικίας 20 και 18 ετών, για ληστείες σε βάρος πεζών γυναικών. Από την αστυνομική έρευνα που διενεργήθηκε εξακριβώθηκε ότι οι συγκεκριμένοι δράστες, μαζί με συνεργό τους που αναζητείται, έχουν διαπράξει κατά το τελευταίο πεντάμηνο, στην περιοχή των Άνω Λιοσίων επτά (7) ληστείες σε βάρος πεζών γυναικών, από τις οποίες αφαίρεσαν χρήματα και κοσμήματα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα για τη συμμετοχή του και σε άλλες αξιόποινες πράξεις συνεχίζεται.

«Τρέχουμε γύρω από τον κόσμο» και στην Costa Navarino

Συμμετοχή στην παγκόσμια διοργάνωση των Westin Hotels and Resorts !!!
Την Κυριακή 4 Νοεμβρίου στις 10:00 π.μ., λαμβάνει χώρα και στην Costa Navarino, το πρόγραμμα "Gear Lending", μια συνεργασία μεταξύ των Westin Hotels and Resorts με την New Balance®, όπου όσοι βρίσκονται στην περιοχή είναι καλεσμένοι να βάλουν τα αθλητικά τους παπούτσια και να συμμετέχουν στην προσπάθεια να «Τρέξουμε γύρω από τον κόσμο».
 Στο πλαίσιο αυτής της πρωτοβουλίας, διοργανώνεται μία διαδρομή τρεξίματος ή ακόμη και περπατήματος 5 χιλιομέτρων, με στόχο την ευρεία συμμετοχή από κάθε ηλικία. Σε αυτήν την ανοικτή εκδήλωση, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να εξασκηθούν στις μοναδικές διαδρομές γύρω από το γήπεδο γκολφ The Dunes Course, να γευθούν υγιεινές προτάσεις στο The Westin Resort, Costa Navarino, ενώ οι μικροί φίλοι θα απασχοληθούν με διασκεδαστικές δραστηριότητες.
Μέσα από τις συμμετοχές, αυτή η ημέρα που πλαισιώνεται από πολλές δράσεις για όλες τις ηλικίες, θα συνεισφέρει επίσης με τη δωρεά νέων και ελαφρώς μεταχειρισμένων παπουτσιών, σε όσους το έχουν ανάγκη. Οι πολλές συμμετοχές, θα ενισχύσουν αυτόν το σκοπό, ενώ παράλληλα οικογένειες, φίλοι, καθώς και μαθητές, μπορούν να ζήσουν μία αθλητική δραστηριότητα στο ειδυλλιακό τοπίο της Costa Navarino.
Οι δηλώσεις συμμετοχής είναι απαραίτητες.
Για περισσότερες πληροφορίες: τηλ. 27230 95000.

Κι άλλη αυτοκτονία - Κρεμάστηκε με καλώδιο μπαλαντέζας !

Κρεμασμένος από ξύλινο δοκάρι στην αποθήκη του σπιτιού του, στην Αλίαρτο Βοιωτίας, βρέθηκε νωρίς το πρωί από τους δικούς του, ένας 62χρονος.

Ο αυτόχειρας τα ξημερώματα χωρίς να τον αντιληφθεί κανείς, πήρε μια μπαλαντέζα και χρησιμοποιώντας το καλώδιο της, κατάφερε να κρεμαστεί.

Ο 62χρονος δεν άφησε κάποιο σημείωμα που να εξηγεί τους λόγους, που τον οδήγησαν στην πράξη αυτή, ενώ η αστυνομία μετά την αυτοψία που έκανε στο χώρο, απέκλεισε την εγκληματική ενέργεια.

Αυτό θα πεί ..σουξέ- Εχει σχέση με 4 άνδρες !

Σουξέ και από τα μεγαλύτερα έχει η ιδιοκτήτρια ενός καφέ που λειτουργεί στο κέντρο της Πάτρας. Και η οποία καυχιέται για τις παράλληλες ερωτικές σχέσεις που έχει αυτήν την περίοδο με έναν... επιχειρηματία, έναν... αστυνομικό και έναν... δημοσιογράφο! 
Και επειδή μάλλον αυτοί οι τρεις δεν τις έφθαναν άρχισε να αναπτύσσει δεσμούς και με συγγενή ενός εκ των δύο ο οποίος το τελευταίο διάστημα συχνάζει στο μαγαζί της. Μάλιστα από τους τέσσερις μόνο ο συγγενής δεν είναι παντρεμένος!dete.gr

Focus-Σε 2 εβδομάδες η Ελλάδα ξεμένει από ρευστό...

Ως το τέλος Νοεμβρίου οι συνομιλίες!...

Οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην Ελλάδα και τους διεθνείς της πιστωτές για την επόμενη δόση θα μπορούσαν να διαρκέσουν ως το τέλος του μήνα, σύμφωνα με το περιοδικό Focus το οποίο επικαλείται πηγές κοντά στις... συνομιλίες.

Όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires, χωρίς νέα κεφάλαια η Ελλάδα ενδέχεται να «ξεμείνει» από ρευστό σε περίπου δύο εβδομάδες.

Μια λύση, σύμφωνα με το δημοσίευμα, θα ήταν μια συμφωνία με την ΕΚΤ, για παράταση της λήξης του ομολόγου που πρέπει κανονικά να πληρωθεί στις 16 Νοεμβρίου.

Η ΕΚΤ αρνήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα.
capital.gr

ΕΡΤ σε Αρβανίτη-Κατσίμη: Ελάτε να τα βρούμε

Την πρόθεση από μεριάς διοίκησης της ΕΡΤ για «επαφή με τους δύο δημοσιογράφους, προκειμένου να δοθούν αμοιβαίες εξηγήσεις και να εξαντληθεί κάθε περιθώριο εκτόνωσης της έντασης που δημιουργήθηκε μετά το επίμαχο περιστατικό της εκπομπής και όσα επακολούθησαν» εξέφρασε ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΡΤ ΑΕ, Νίκος Τέλλης, σχετικά με το θέμα της εκπομπής «ΠΡΩΙΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ» και της προσωρινής απομάκρυνσης των παρουσιαστών της, Κώστα Αρβανίτη και Μαριλένας Κατσίμη. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, στο πλαίσιο σχετικής συζήτησης που διεξήχθη χθες εκτός ημερησίας διατάξεως στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας, ο κ. Τέλλης δήλωσε πως αν και «δεν στερείται βάσεως η συζήτηση περί παραβιάσεως κανόνων της δημοσιογραφικής δεοντολογίας εκ μέρους των παρουσιαστών της εκπομπής», τους καλεί για συζήτηση, παίρνοντας υπόψη ότι «μόνο προσωρινώς απομακρύνθηκαν από την εν λόγω εκπομπή» και ότι «αν τυχόν η απομάκρυνση των εν λόγω δημοσιογράφων προσλάμβανε μόνιμο χαρακτήρα θα επρόκειτο για ένα μέτρο ακραίο, δυσανάλογα επαχθές και περιοριστικό της δημοσιογραφικής ελευθερίας και, ως τέτοιο, θα κινδύνευε να αδικήσει την εμπεδωμένη στο τηλεοπτικό κοινό εικόνα σοβαρότητας, αντικειμενικότητας και πολυφωνίας που γενικώς έχει και οφείλει να έχει η ΕΡΤ ως αξιόπιστη δημόσια τηλεόραση».

Η προφητεία του Καραμανλή!

Μπροστά από τις εξελίξεις φαίνεται πως ήταν ο Κώστας Καραμανλής. Δεν έχει περάσει πολύς καιρός που σε συζήτηση στη Βουλή, είχε χαρακτηρίσει "τελειωμένο" κόμμα το ΠΑΣΟΚ, προβλέποντας ουσιαστικά τα όσα γίνονται τώρα.
 Ο πρώην πρωθυπουργός είχε πει ότι το κόμμα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου, δεν θα καταφέρει να την γλιτώσει και να βγει αλώβητο, καθώς δημιούργησε μια κρίση στη χώρα που εκτιμά ότι θα μπορούσε να είχε διαχειριστεί αλλιώς και αυτό θα το πληρώσει...Μάλιστα είχε πει πως αυτό θα γίνει πιο νωρίς από όσο το περίμεναν κάποιοι και επιβαιώθηκε σε χρόνο dt...

"Να'ναι η ζωή μας Κυριακή στον ήλιο βουτηγμένη ..."

Μια βόλτα στα σύννεφα με τη Μεσσήνια συγγραφέα Στέβη Σαμέλη την Κυριακή 4 Νοεμβρίου

"Να'ναι η ζωή μας Κυριακή στον ήλιο βουτηγμένη ..."
Αυτή την Κυριακή 4 Νοεμβρίου, δύο πολύ αγαπημένες ραδιοφωνικές φωνές, της Βάνας Δαφέρμου (2ο πρόγραμμα ΕΡΑ) και του Κωστή Λυμπερόπουλου (Love Radio 97,5) θα απαγγείλουν ποιήματα της Στέβης Σαμέλη από το βιβλίο "Μια βόλτα στα σύννεφα" στην παρουσίαση που θα γίνει στις 6.30μμ στον πολυχώρο  Black Duck (Χρ.Λαδά 9α Αθήνα).
Πρόκειται για ένα βιβλίο που υμνεί τον έρωτα, την αγάπη για τη ζωή και τις αξίες που την κάνουν σημαντική: την ελευθερία, την αλληλεγγύη, την αγνότητα, την ειλικρίνεια, το σεβασμό, την ηθική.
Ένα βιβλίο γραμμένο με αισιοδοξία και ελπίδα για έναν καλύτερο κόσμο, για ένα καλύτερο αύριο, σε μια εποχή που η απογοήτευση τείνει να κυριαρχήσει όλων των συναισθημάτων.
Μιλούν για το βιβλίο, ο καθηγητής - Διδάκτωρ Φιλοσοφίας  Θεόδωρος Τσούχλος και ο Δισκογραφικός Παραγωγός & τραγουδοποιός - ηθοποιός, Άγγελος Σφακιανάκης, ο οποίος θα παρουσιάσει και το πρώτο μελοποιημένο ποίημα του βιβλίου.

Νίκα δείχνει ο Αλευράς για τη διάλυση της Μπιρμπίτας

Το Δήμο Καλαμάτας -και ειδικά τον δήμαρχο Παναγιώτη Νίκα- κατέδειξε χθες ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Παναγιώτης Αλευράς ως υπεύθυνο για την απαξίωση και την καταστροφή που ακολούθησε στον καταυλισμό υποδοχής των τσιγγάνων, στην Μπιρμπίτα.
«Οι ευθύνες είναι συγκεκριμένες, καταρτίστηκε προγραμματική σύμβαση για τη διαχείριση του καταυλισμού μεταξύ της Περιφερειακής Ενότητας και του Δήμου Καλαμάτας. Το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας εξουσιοδότησε τον δήμαρχο να την υπογράψει, αλλά αυτός δεν το έπραξε ποτέ» δήλωσε ειδικότερα ο Π. Αλευράς, απαντώντας σε σχετική ερώτηση. 
Νωρίτερα ο Π. Αλευράς, ερωτώμενος για την προοπτική του καταυλισμού -μετά την αποκάλυψη του υπέρογκου κόστους των ζημιών στις υποδομές του- άφησε να εννοηθεί ότι έχουν ξεκινήσει διεργασίες για να εξευρεθεί μια άλλη λύση.
Πιεζόμενος για διευκρινίσεις, ο αντιπεριφερειάρχης περιορίστηκε να δηλώσει -χωρίς να δώσει άλλες λεπτομέρειες- ότι έχουν υπάρξει επανειλημμένες επαφές με τον Αγγελο Συρίγο, γενικό γραμματέα Πληθυσμού και Κοινωνικής Συνοχής του υπουργείου Εσωτερικών, σχετικά με «μία ολοκληρωμένη παρέμβαση για τους τσιγγάνους στη Μεσσηνία, που θα μπορούσε να λειτουργήσει πιλοτικά και για άλλες περιοχές».
Μάλιστα, ο Π. Αλευράς, επικαλούμενος «ειδικούς» -τους οποίους δεν κατονόμασε πάντως- εξέφρασε την θέση ότι εξ αρχής ήταν λάθος η επιλογή του συγκεκριμένου χώρου στη Μπιρμπίτα, τόσο επειδή ήταν απομακρυσμένη, όσο και επειδή βρίσκεται σε ελώδη περιοχή -«η γκετοποίηση των τσιγγάνων είναι ό,τι χειρότερο» κατέληξε.ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Οι Έλληνες ζουν λιγότερο από τους άλλους λαούς

Βαρύ είναι το τίμημα για τους Έλληνες που "εγκαταλείπουν" τη μεσογειακή διατροφή λόγω οικονομικής κρίσης με αποτέλεσμα η χώρα μας να κατρακυλά στην 13η θέση όσον αφορά το προσδόκιμο επιβίωσης χάνοντας την προνομιακή 3η θέση την οποία κατείχε το 1970.
Τα στοιχεία δίνει στο "φως" μελέτη του έγκυρου επιστημονικού περιοδικού "British Journal of Medicine"  την οποία δημοσιεύει η εφημερίδα "Ελεύθερος Τύπος". Οι επιστήμονες της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας εικάζουν πως η κατρακύλα δεν θα σταματήσει εδώ αφού η βασική της αιτία - δηλαδή η ανθυγιεινή διατροφή - συνδέεται άρρηκτα με την οικονομική κρίση.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ 1η αιτία για τη δραματική μείωση του προσδόκιμου επιβίωσης σε σύγκριση με τα άλλα ευρωπαϊκά κράτη είναι η εγκατάλειψη του μεσογειακού τρόπου διατροφής. Αντίθετα, τη μεσογειακή δίαιτα υιοθέτησαν άλλα κράτη, με αποτελέσματα να μας ξεπεράσουν.
Στην Ελλάδα υπάρχουν 3.000.000 ασθενείς με υψηλή αρτηριακή πίεση ενώ η υπέρταση είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την κακή διατροφή.
Και σε όλα αυτά έρχονται να προστεθούν οι απαιτήσεις της Μέρκελ να κατακλυστεί η ελληνική αγορά με ανώνυμα, επικίνδυνα γενόσημα που θα επιβαρύνουν την υγεία των Ελλήνων και θα μειώσουν περαιτέρω το προσδόκιμο ζωής των πολιτών.

Μέσω...ίντερνετ και τραπεζών η πληρωμή των νέων τελών κυκλοφορίας

Μέσα από την ιστοσελίδα του Taxisnet από την ερχόμενη Τετάρτη θα μπορούν οι ιδιοκτήτες οχημάτων να αναζητούν τα ειδοποιητήρια των νέων τελών κυκλοφορίας τα οποία φέτος δεν θα αποσταλούν μέσω ταχυδρομείου.
Όσοι δεν έχουν αυτή τη δυνατότητα θα μπορούν να εξοφλούν τα τέλη σε οποιαδήποτε τράπεζα, χωρίς να χρειάζεται να έχουν στα χέρια τους το ειδοποιητήριο αλλά θα προσέρχονται στον γκισέ με τον αριθμό κυκλοφορίας και τον ΑΦΜ ή με την άδεια κυκλοφορίας του αυτοκινήτου.
Μια άλλη δυνατότητα είναι για αυτούς που δεν έχουν πιστοποιηθεί στο Taxisnet , είναι να μπαίνουν στη σχετική ιστοσελίδα της ΓΓΠΣ, να πληκτρολογούν τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματός τους και τον ΑΦΜ τους και να τυπώνουν το ειδοποιητήριο τους.
Το πρόστιμο για όσους δεν έχουν πληρώσει έως το τέλος του χρόνου θα είναι το διπλάσιο του ποσού και φέτος δεν αναμένεται να υπάρξει παράταση στην προθεσμία για την πληρωμή.
Με την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας οι ιδιοκτήτες των οχημάτων δεν θα λαμβάνουν κάποιο σήμα, και για τον σχετικό έλεγχο θα υπάρξει ηλεκτρονική διασύνδεση των περιπολικών της αστυνομίας με το Τaxisnet...iefimerida.gr

Πήγε να γίνει καλόγρια και της «έφαγαν» 43.000 ευρώ

Η συνταξιούχος Εκπαιδευτικός, εγκατέλειψε οργισμένη το μοναστήρι και επέστρεψε στην πόλη της
Πήγε να μονάσει και πριν ενδυθεί το μοναχικό σχήμα, η ηγουμένη της μονής της αφαίρεσε 43.000 ευρώ από τον τραπεζικό της λογαριασμό, τα οποία αυθαίρετα τα χρησιμοποίησε για … επέκταση του μοναστηριού.

Ο λόγος για συνταξιούχο εκπαιδευτικό από την Θεσσαλονίκη, η οποία το 2008 πήρε την απόφαση να μονάσει στην Ιερά Μονή Τιμίου Σταυρού στο Μεσημέρι της Έδεσσας.

Όπως αναφέρει στη μηνυτήρια αναφορά της, στη διάρκεια παραμονής της ως «δόκιμης» στη μονή, η ηγουμένη Ιερώνυμη της ζήτησε να εκταμιεύσει άμεσα όσα χρήματα είχε στην τράπεζα επειδή… επίκειται «πόλεμος» και κινδυνεύουν να χαθούν οι καταθέσεις. Για να γίνει μάλιστα πιο πειστική, χρησιμοποίησε και το όνομα του Εφραίμ της μονής Βατοπεδίου.

«Τον Φεβρουάριο του 2009 η ηγουμένη Ιερώνυμη μου ανέφερε πως ο πάτερ Εφραίμ από το Άγιο Όρος την προειδοποίησε πως θα γίνει πόλεμος και πως οι καταθέσεις στην τράπεζα θα χαθούν και για αυτό θα πρέπει να γίνει ανάληψη των χρημάτων έτσι ώστε να κρατηθούν σε ασφαλές μέρος και να μην χαθούν» αναφέρει συγκεκριμένα η κυρία Δικού, όπως και τελικά έπραξε. Μαζί με την ηγουμένη Ιερώνυμη, επισκέφθηκαν την τράπεζα που διατηρούσε τον λογαριασμό της και εκταμίευσε το ποσό των 43.000 ευρώ, τις οικονομίες μιας ζωής, το οποίο και παρέδωσε στο μοναστήρι για… φύλαξη.

Τον Οκτώβριο του 2009 ανακοίνωσε στην ηγουμένη Ιερώνυμη, πως δεν επιθυμεί να μονάσει και πως επιθυμία της είναι να επιστρέψει στο σπίτι της στην Θεσσαλονίκη, ζητώντας της παράλληλα να της επιστραφεί το ποσό των 43.000 ευρώ. Σύμφωνα με την μηνυτήρια αναφορά : «όταν της ζήτησα να μου παραδώσει το ποσό που της παρέδωσα προς φύλαξη, μου είπε πως τα χρήματα αυτά τα διέθεσε για την επέκταση του κτιρίου της Ιεράς Μονής».

Μετά την απάντηση αυτή, η συνταξιούχος Εκπαιδευτικός, εγκατέλειψε οργισμένη το μοναστήρι και επέστρεψε στην Θεσσαλονίκη, αφού πρώτα ενημέρωσε τον μητροπολίτη Έδεσσας κ.Ιωήλ, για το περιστατικό ο οποίος, σύμφωνα με την ίδια, την συμβούλεψε να κινηθεί νομικά για να διεκδικήσει την επιστροφή των χρημάτων της από το μοναστήρι.
Μετά τη μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε η κυρία Δίκου κατά της ηγουμένης Ιερώνυμης, ασκήθηκε ποινική δίωξη εναντίον της και πλέον η διαφορά θα επιλυθεί στις αίθουσες των δικαστηρίων.

Από την πλευρά της η ηγουμένη Ιερώνυμη, υποστηρίζει πως το ποσό «δωρήθηκε» στη μονή με τη θέληση της κυρίας Δικού, ισχυρισμό που αρνείται κατηγορηματικά ο δικηγόρος της ενάγουσας κ.Κώστας Μοσχόπουλος. «Δεν υπάρχει κανένα αποδεικτικό στοιχείο που να επιβεβαιώνει τον συγκεκριμένο ισχυρισμό. Τα χρήματα χρησιμοποιήθηκαν ερήμην της κυρίας Δίκου για εργασίες στο μοναστήρι. Ουσιαστικά την κορόιδεψαν, για να τα αποσύρει από την τράπεζα και να τους τα παραδώσει» δήλωσε στο protothema.gr o κ.Μοσχόπουλος...protothema.gr

«Έραναν» με κόλλυβα τους αντιδημάρχους !!!

Επεισόδιο σε βάρος των αντιδημάρχων και άλλων δημοτικών παραγόντων της πόλης  της Πάτρας από συνδικαλιστές της ΠΟΕ ΟΤΑ
Σύμφωνα με το dete, οι εξαγριωμένοι πολίτες αφού εντόπισαν τους αντιδήμαρχους να πίνουν καφέ σε καφετέρια της Αγίου Νικολάου, της Πάτρας εκσφενδόνισαν εναντίον τους μπουκάλια με νερό.
Στη συνέχεια άδειασαν στα... κεφάλια τους και τα κόλλυβα που νωρίτερα μετέφεραν στη διάρκεια της πορείας.
Ο πεζόδρομος έχει γεμίσει κόλλυβα ενώ τα «σκάγια» πήραν και άλλους θαμώνες του καφέ.
Οι εργαζόμενοι, σύμφωνα με καταγγελίες αντιδημάρχων, άρχισαν να πετούν μπουκάλια και κόλλυβα στους αντιδημάρχους, εκτοξεύοντας ασύλληπτες βλασφημίες και ύβρεις όπως «θα σας γ.... τον πατέρα και την μάνα» και «θα μας πουλήσετε όλους κλέφτες ρουφιάνοι, γερμανοτσολιάδες», με αποτέλεσμα να επικρατήσει πανικός...

ΤΑΤΟΙ-Ντοκιμαντέρ του γαλλικού καναλιού «France 2» για το πρώην βασιλικό κτήμα

Ντοκιμαντέρ για τη ζωή της πρώην βασιλικής οικογένειας στο κτήμα Τατοΐου ετοιμάζει το δεύτερο κανάλι της γαλλικής τηλεόρασης (France 2) και για το λόγο αυτό ζήτησε άδεια κινηματογράφησης από το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων.
Τα γυρίσματα θα γίνουν κατά το πρώτο δεκαπενθήμερο του Νοεμβρίου. Για το Τατόι θα μιλήσει ο ιστορικός Κώστας Σταματόπουλος, με αφορμή την κυκλοφορία στη γαλλική γλώσσα σχετικού βιβλίου του.
Το αίτημα του γαλλικού καναλιού αφορούσε σε λήψη πλάνων στους εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους του Τατοΐου. Ωστόσο έλαβε έγκριση μόνο για το εξωτερικό, καθώς στο εσωτερικό γίνεται αυτή την περίοδο απογραφή και μεταφορά στους χώρους συντήρησης όλων των έργων τέχνης.
Το Συμβούλιο γνωμοδότησε κατά πλειοψηφία υπέρ της χορήγησης άδειας κινηματογράφησης μόνο για τους εξωτερικούς χώρους. Μειοψήφησε ο καθηγητής Ιστορίας της Τέχνης του Πανεπιστημίου Αθηνών, Νίκος Ζίας, με το σκεπτικό ότι πρέπει πριν από την κινηματογράφηση να υποβληθεί η αφήγηση στο υπουργείο Πολιτισμού.

Θα ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ εκλογές για να μην περάσουν τα μέτρα; ...

Θυμάμαι τη χθεσινή δήλωση του Παναγιώτη Λαφαζάνη (εδώ) και χαζεύω τη σημερινή δημοσκόπηση που δίνει στον ΣΥΡΙΖΑ προβάδισμα 3,5 μονάδων (εδώ). Μου φαίνεται ότι η... παρακάτω εικόνα που βρήκα εδώ τα περιγράφει όλα.

Το ερώτημα είναι πια ένα: θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ να κυβερνήσεις; Θέλει να αναλάβει τις τύχες αυτής της χώρας; Ή προτιμά κάποια ακίνδυνα αυτογκόλ μέχρι να περάσουν τα μέτρα; Αλέξη;

parapolitiki.com

Σε απεργία διαρκείας οι ταξιτζήδες από Δευτέρα !

Εντελώς ξαφνικά οι ιδιοκτήτες ταξί σε όλη την χώρα ανακοίνωσαν ότι θα κάνουν  απεργίες διαρκείας.

Ο λόγος σύμφωνα με τους ιδίους  ένα άρθρο του νέου Μνημονίου το οποίο απελευθερώνει την εναλλακτική αγορά ειδικής μίσθωσης, δηλαδή τις λιμουζίνες και τα μίνι βαν. Η αγορά αυτή κατά τον «νόμο Βορίδη», είναι ένας ρυθμιζόμενος κλάδος και μάλιστα με την έγκριση της Τρόικα. Και αυτό γιατί προκειμένου να βγει στην κυκλοφορία ένα ταξί επτά ή εννέα θέσεων, πρέπει να έχει ειδική άδεια ταξί ή να μετατραπεί μία ήδη υπάρχουσα άδεια επιβατηγού δημοσίας χρήσεως.

Η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας κάνει λόγο για έναν νέο «πονοκέφαλο που τους επιφύλασσε ο υπουργός ανάπτυξης» καθώς «με τη γνωστή συνταγή του απόλυτου αιφνιδιασμού, το υπουργείο ενημέρωσε σήμερα αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου ότι στο πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή προς ψήφιση την ερχόμενη Τετάρτη περιέχεται άρθρο που ουσιαστικά αφαιρεί μέρος του μεταφορικού μας έργου».
«Είναι απορίας άξιο αυτό που προσπαθεί να κάνει ο κ. Χατζηδάκης. Μόνο ο ίδιος γνωρίζει πως και γιατί μέσα σε μια παράγραφο ικανοποιείται το πάγιο αίτημα του τουριστικού κλάδου, δηλαδή του ΣΕΤΕ, να νομιμοποιηθεί δηλαδή η υποκλοπή του μεταφορικού μας έργου» σημειώνεται στην ανακοίνωση.
Οι αυτοκινητιστές καταγγέλουν ότι ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), «παρακάμπτοντας την κυβέρνηση σχεδίασαν και συνεχίζουν να σχεδιάζουν με την τρόικα το μεγαλύτερο μέρος των οικονομικών μέτρων που επιβλήθηκαν στον ελληνικό λαό».
«Σε καμιά περίπτωση δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα χέρια. Από την Δευτέρα 5 Νοεμβρίου στις 5 το πρωί ξεκινάμε 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες, ξαναβγαίνουμε στους δρόμους κι ο Θεός ...των τουριστικών χορηγών ας βάλει το χέρι του», καταλήγει η ανακοίνωση.

Επιδειξίας καταστρέφει γαμήλια τελετή - Βίντεο

Ούτε στους χειρότερους εφιάλτες του δεν θα μπορούσε να φανταστεί ένα ζευγάρι, ότι θα καταστρεφόταν ο γάμος του από έναν … επιδειξία. 
Το εκκλησιαστικό όργανο παίζει γαμήλιους ύμνους, η νύφη είναι έτοιμη να πει «I do» και τότε εμφανίζεται ένας γυμνός άνδρας και τα καταστρέφει όλα.
Σιγή πέφτει στην εκκλησία καθώς ο επιδειξίας ανοιγοκλείνει το «παράθυρο» από όπου εμφανίστηκε με τα γεννητικά του όργανα έξω.
 Η νύφη ακούγεται να λέει «ω θεέ μου, πάρτε τον από εδώ, γύρνα από την άλλη, σας παρακαλώ διώξτε τον». Στη συνέχεια ένας κάπως ογκώδης άνδρας κινείται προς το μέρος του γυμνού. nocomments. gr

Η Βραζιλία εκλέγει για πρώτη φορά Μις Τρανσέξουαλ - Βίντεο

Αποφασισμένοι να νικήσουν όλες τις προκαταλήψεις και να επιδείξουν τα γυναικεία κάλλη τους είναι οι 19 τρανσέξουαλ που θα διεκδικήσουν τον τίτλο της Μις Τ Βραζιλίας στον πρώτο διαγωνισμό που διοργανώνεται στη χώρα. 
 «Ξέρουμε ότι ο τρανσέξουαλ γοητεύει. Οπως οι φεμινίστριες κυκλοφορούν χωρίς σουτιέν για να διαμαρτυρηθούν έτσι κι εμείς θέλουμε με αυτό τον διαγωνισμό να πετύχουμε την ενσωμάτωσή μας στην κοινωνία» εξήγησε στο γαλλικό πρακτορείο η Μπάρμπαρα Ειρς, 25 ετών, η οποία διευθύνει την Ενωση Τραβεστί και Τρανσέξουαλ του Ρίο και διοργανώνει τον διαγωνισμό.
«Θέλουμε να μπούμε στην αγορά εργασίας, να μην είμαστε αποκλεισμένοι και να μην είμαστε υποχρεωμένοι να εκδιδόμαστε» προσθέτει.
 Οπως γίνεται και στους διαγωνισμούς για τη Μις Κόσμος, οι 19 τρανσέξουαλ έμειναν κλεισμένοι 5 ημέρες σε ένα ξενοδοχείο όπου έμαθαν να περπατάνε στην πασαρέλα και να βάφονται. Παρακολούθησαν επίσης ομιλίες για τα ανθρώπινα δικαιώματα.
 Και οι 19 ονειρεύονται να αναγνωριστούν στη ζωή τους ως γυναίκες και να γίνουν η νέα Λέα Τ, το τρανσέξουαλ μανεκέν της Βραζιλίας που έγινε μοντέλο στον οίκο Givenchy.
 «Ξόδεψα πολλά χρήματα για να κάνω το σώμα μου όσο γίνεται πιο γυναικείο.
Το όνειρό μου θα ήταν να μικρύνω τα πέλματά μου για να φοράω μικρότερο νούμερο παπούτσια», δηλώνει η Ιζαμπέλι Λούκα, 25 ετών. Το έπαθλο για την νικήτρια θα είναι το στέμμα Μις Τρανς Βραζιλίας αλλά και μια θέση στον διαγωνισμό Μις Κόσμος Queen, στην Ταϊλάνδη.

Miss transexual από afpportugues

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ πρός Περιπτεράδες -Η μαζεύεστε ή σας ξηλώνουμε !

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
Να τα μαζέψουν, εφόσον έχουν απλωθεί έξω από το χώρο που κατά το νόμο δικαιούνται, καλεί τους περιπτερούχους της Καλαμάτας η δημοτική αρχή. Προειδοποιεί ότι εάν δεν συμμορφωθούν μέχρι τις 15 Δεκέμβρη, θα ανακληθούν οι άδειες και τα περίπτερα θα κατεδαφιστούν!
Σχετικές δηλώσεις έκανε χθές η αρμόδια αντιδήμαρχος, Παναγιώτα Ντίντα, που τόνισε ότι η κατάσταση με τα περισσότερα περίπτερα έχει φτάσει στο μη παρέκει.
 Ειδικότερα σημείωσε ότι περίπτερα καταλαμβάνουν χώρους μεγαλύτερους από αυτούς που ορίζει ο νόμος και μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις έχουν καταλάβει ολόκληρο το πλάτος του πεζοδρομίου, με αποτέλεσμα να αναγκάζονται οι πεζοί να κατέβουν στο οδόστρωμα και να κινδυνεύει η ακεραιότητά τους.
Στους περιπτερούχους στάλθηκε από το Δήμο προειδοποίηση με το χρονικό περιθώριο που έχουν προκειμένου να συμμορφωθούν, η οποία κοινοποιήθηκε επίσης στον εισαγγελέα και στην αστυνομία.
Στην προειδοποίηση σημειώνεται χαρακτηριστικά:
 «Παρακαλούμε όπως, εντός 45 ημερών (μέχρι την 15η Δεκεμβρίου 2012) προβείτε σε ενέργειες για την προσαρμογή των κουβουκλίων, στον τύπο και τις διαστάσεις που προβλέπονται από τη νομοθεσία. Σε διαφορετική περίπτωση θα εφαρμοστούν τα προβλεπόμενα (από τη νομοθεσία), δηλαδή θα ανακαλείται η άδεια του περιπτέρου και το περίπτερο θα κατεδαφίζεται»!kalamatajournal.gr

Αγιος Παντελεήμονας - Μαχαίρωσαν μετανάστη και «έσπασαν» μαγαζιά

Επεισόδια σημειώθηκαν στην ευρύτερη περιοχή του Αγιου Παντελεήμονα το βράδυ της Παρασκευής, κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας κατοίκων της περιοχής για το μαχαίρωμα ενός ιδιοκτήτη κουρείου από Αφρικανούς μετανάστες πριν από δύο ημέρες. 
Σύμφωνα με το newsit.gr, κάτω από άγνωστες συνθήκες ένας αλλοδαπός βρέθηκε μαχαιρωμένος στην Αγίου Μελετίου. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο άτυχος άνδρας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, ωστόσο η ζωή του δεν διατρέχει κίνδυνο.
Αμέσως μετά ομάδες αλλοδαπών άρχισαν να συγκεντρώνονται σε διάφορα σημεία προκειμένου να διαμαρτυρηθούν και να αντιδράσουν για το περιστατικό.
Ωστόσο λίγο αργότερα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ομάδες ακροδεξιών έκαναν «εισβολή» στην Αγίου Μελετίου και άρχισαν να κάνουν γυαλιά καρφιά μαγαζιά που βάσει των πινακίδων τους φαίνονταν να ανήκουν σε αλλοδαπούς.
Μετά τις καταστροφές αστυνομικές δυνάμεις έφτασαν στο σημείο και προχώρησαν σε 12 προσαγωγές ατόμων για τα οποία εξετάζεται η συμμετοχή τους στα επεισόδια αυτά.

Στάσου Τζούλια... Που μας αφήνεις;

«Ελλάδα, Μακριά για να είμαστε κι αγαπημένοι», είναι η δήλωση της Τζούλιας Αλεξανδράτου στο facebook, ως ένδειξη αγανάκτησης επειδή κάποιοι την ταλαιπωρούν με τη μετακόμισή της στην Αυστρία.
Ως γνωστόν, απαρνείται για τα μάτια του έρωτα την χώρα όπου γεννήθηκε και ξενιτεύεται...
Όπως καταλαβαίνουμε από το κείμενο η Τζούλια τα έχει βάλει με κάποια εταιρία μεταφορικής, καθώς έγραψε στο facebook:
«Έχω ταλαιπωρηθεί τόσο πολύ με τη μετακόμιση .. Έχω μιλήσει με 100.000 ανθρώπους για να γίνουν τα πράματα που θέλω... Και ως γνωστόν... ΠΟΤΕ δε γίνονται έτσι όπως τα θέλεις!!!!!!! Είναι φοβερό!!! Ευτυχώς 15 Νοεμβρίου θα βρίσκομαι Αυστρία για πάντα!!! Στο εξωτερικό είναι όλα τόσο απλά!!!! Ελλάδα...!!!!!! Μακριά.. Και αγαπημένοι!! Tragic!».
Στάσου Τζούλια... Που μας αφήνεις;

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου