27.10.12

Είδαν την καθηγήτριά τους σε " πορνό " ταινία !


Μπορεί να απολυθεί μια καθηγήτρια μόνο και μόνο επειδή στο παρελθόν είχε εργαστεί στην βιομηχανία πορνό; Σε αυτή την ερώτηση καλούνται να απαντήσουν οι δικαστές του Λος Άντζελες μετά την απόλυση της Stacie Halas.

Η 31χρονη ήταν καθηγήτρια φυσικής στο Richard B. Haydock Intermediate School όταν για κακή της τύχη αποκαλύφθηκε το παρελθόν της και η διεύθυνση αποφάσισε την απόλυσή της από το σχολείο.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του NBC η 31χρονη τόνισε κατά τη διάρκεια της ακρόασης ότι στην ηλικία των 19 έλαβε μέρος σε αισθησιακές ταινίες γιατί είχε ανάγκη τα χρήματα ώστε να σπουδάσει.

Ο δικηγόρος της Richard Schwab ανέφερε ότι το πορνό μπορεί να μην είναι μια σεβαστή βιομηχανία ωστόσο εξακολουθεί να είναι νόμιμη στην πολιτεία της Καλιφόρνια.

Αναφέρθηκε επίσης ότι η πελάτισσά του κατέφυγε στην πορνοβιομηχανία γιατί χρειαζόταν τα χρήματα.

Ο δικηγόρος της ανέφερε ότι η πελάτισσά του εργαζόταν από το 2005 έως το 2007 στη βιομηχανία πορνό, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν την εμπόδισε να γίνει ικανή και αποτελεσματική εκπαιδευτικός.

Οι υπεύθυνοι του σχολείου τόνισαν ότι η 31χρονη δεν απολύθηκε λόγο της συμμετοχής της σε πορνό, αλλά γιατί είπε ψέματα κατά τη διάρκεια της συνέντευξης για την πρόσληψή της.

Στο βιογραφικό της αναγραφόταν ότι στο παρελθόν εργαζόταν ως ναυαγοσώστρια και ως εργαζόμενη στο μετρό αλλά πουθενά ότι είχε πρωταγωνιστήσει σε αισθησιακές ταινίες.

Αξίζει να αναφερθεί ότι το "σκοτεινό" παρελθόν της καθηγήτριας έγινε γνωστό όταν μερίδα μαθητών του σχολείου είδαν ταινίες της. Αναμένεται η απόφαση του δικαστηρίου. news247.gr

Οι τυχεροί αριθμοί του ΛΟΤΤΟ

Οι τυχεροί αριθμοί του ΛΟΤΤΟ:
 
15, 16, 22, 28, 38, 40 +2
 

Επιτυχίες      Νικητές        Κέρδη
6                 -        ΤΖΑΚ ΠΟΤ
5+1               0       50.000,00
5                10        1.500,00
4               689           30,00

Μένης Κουμανταρέας - Με έδειραν ακροδεξιοί !

Ο Μένης Κουμανταρέας καταγγέλλει επίθεση από ακροδεξιό έξω από το σπίτι του.
 
Ο συγγραφέας Μένης Κουμανταρέας κατήγγειλε ότι δέχθηκε επίθεση από άγνωστο ακροδεξιό άνδρα κάτω που του επιτέθηκε λόγο της συμμετοχής του σε αντιρατσιστική συγκέντρωση στον Άγιο Παντελεήμονα.
 
«Δεν με έκλεψαν απλά με έδειραν και έφυγαν», είπε ο συγγραφέας και πρόσθεσε: «Δε φοβάμαι για μια επίθεση, φοβάμαι το φαινόμενο της βίας».

ΕΛΛΗΝΟΦΡΕΝΕΙΑ από τον REAL FM - Επετειακή εκπομπή για την ΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ στην Χώρα μας !

ΜΕΤΑΦΕΡΘΕΙΤΕ ΣΤΟ SITE ΤΗΣ  ΕΚΠΟΜΠΗΣ ΕΛΛΗΝΟΦΡΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ REAL FM ΚΑΙ ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΝΑ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΜΝΗΜΗ  ΤΗΣ ΙΤΑΛΟΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ  ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΘΗΡΙΩΔΙΑ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΝΑΖΙΣΤΩΝ

Roswell Rods, μία άγνωστη μορφή ζωής δίπλα μας ! ΒΙΝΤΕΟ

Στην Κρυπτοζωολογία στην Ουφολογία και στην φωτογραφία ανοικτού χώρου, τα Rods (μερικές φορές είναι γνωστά ως Sky Fish ή Solar Entities), είναι επιμήκη αντικείμενα που συλλαμβάνονται από υψηλής ταχύτητος κάμερες. Βίντεο με αντικείμενα – ράβδους να κινούνται απίστευτα γρήγορα στην ατμόσφαιρα και η αίσθηση ότι είναι γεμάτη από άγνωστα είδη η μικρά ufo τροφοδότησε πολλές αντιδράσεις
Στην Κρυπτοζωολογία στην Ουφολογία και στην φωτογραφία ανοικτού χώρου, τα Rods (μερικές φορές είναι γνωστά ως Sky Fish ή Solar Entities), είναι επιμήκη αντικείμενα που
συλλαμβάνονται από υψηλής ταχύτητος κάμερες.
Βίντεο με αντικείμενα – ράβδους να κινούνται απίστευτα γρήγορα στην ατμόσφαιρα και η αίσθηση ότι είναι γεμάτη από άγνωστα είδη η μικρά ufo τροφοδότησε πολλές αντιδράσεις.


Ο Jose Escamilla ισχυρίζεται ότι ο πρώτος που τα φωτογράφησε στις 19 Μαρτίου 1994, ενώ προσπαθούσε να φωτογραφίσει ένα ufo χρησιμοποιώντας μηχανές πολύ υψηλών ταχυτήτων από αυτές που χρησιμοποιούνται για επιστημονικά πειράματα.

Πρόκειται για μια εντελώς παράδοξη νέα μορφή ζωής που δίνει τροφή για να τσακώνονται οι κρυπτοζωολόγοι με τους σκεπτικιστές – τα Rods. Τι είναι τα Rods θα ρωτήσετε;
Τα Rods είναι λεπτές σαν ράβδοι, αγνώστου ταυτότητος οργανικές μορφές ζωής που πετάνε στον αέρα. Έχουν μήκος από 10 πόντους έως 30 μέτρα, μερικά έχουν μικρού μήκους αποφύσεις.
Πετάνε αστραπιαία και είναι σχεδόν αδύνατον να δεις χωρίς να έχεις εκπαιδευμένα μάτια.
Υπάρχουν τρεις σαφείς τύποι: Τύπου σαρανταποδαρούσας, λευκά rods, και σε σχήμα λόγχης.
Έχουν αναφερθεί στις ΗΠΑ τον Καναδά, την Κίνα και παγκόσμια, είναι δε ορατά όλες τις εποχές. Φαίνεται να είναι ζωντανοί οργανισμοί που αναπνέουν παίζοντας ανάμεσα στα σύννεφα.

 Θεάσεις πλασμάτων τύπου Rods στον ουρανό πάνε αρκετά πίσω στην ιστορία. Μεγάλα ιπτάμενα ερπετοειδή πλάσματα αναφέρονται στην Κίνα το 747π.κ.ε., στην Ευρώπη κατά την διάρκεια των ύστερων χρόνων του Μεσαίωνα, και στις ΗΠΑ το 1894. Πάντως τα Rods για τα οποία μιλάμε δεν είναι ερπετοειδή πλάσματα.

Αντιθέτως φαίνονται σαν σπάγκος η σχοινιά που πλέουν στον αέρα. Στο site των Rods (www.roswellrods.com), κάποιος μπορεί να δει πολλές φωτογραφίες των Rods.
 Οι περισσότερες φωτογραφίες δείχνουν αυτό που θα φαινόταν σαν τρίχες στον φακό της κάμερας, ή πιθανώς ακόμη σαν σπάγκος, μικρά κλαδάκια, νήματα και άχυρα που έχουν παρασυρθεί από ρεύματα του αέρος και έχουν κατά λάθος θεωρηθεί Rods. To site δίνει λεπτομερείς οδηγίες για το ποιός είναι ο καλύτερος τρόπος να φωτογραφίσει κανείς Rods.

Οι καθαρότερες φωτογραφίες προέρχονται από μια σπηλιά στο Μεξικό που μοιάζει με ένα γιγαντιαίο πηγάδι όπου διάφοροι παράτολμοι τύποι πηδάνε με αλεξίπτωτα. Εκεί τα φωτογράφισε για πρώτη φορά ο Jose Escamilla.
Στιγμιότυπα από το βίντεο δείχνουν μια μικρή λευκή «γραμμή» που φαίνεται να πετά, χρησιμοποιώντας τις αποφύσεις του σαν πτερύγια για να κινούνται στον αέρα (περίπου σαν σαλάχι). Το site δείχνει πολλές άλλες φωτογραφίες Rods. Μια είναι παρμένη από την Linda Hewett στον Καναδά το 1972.
Η φωτογραφία δείχνει μια μακριά σκοτεινή ράβδωση στον πορτοκαλί ουρανό που δεν είχε παρατηρηθεί, παρά μόνο αφού η φωτογραφία εμφανίστηκε και τυπώθηκε. Πάντως πολλοί ισχυρίζονται ότι έχουν δεί και έχουν φωτογραφήσει Rods.

 Όπως καταλαβαίνετε η φαγωμάρα, μεταξύ των αντίπαλων ομάδων που αναπτυχθήκανε αφότου φωτογραφήθηκαν για πρώτη φορά, δίνει και παίρνει. 
 Η NASA έδωσε στοιχεία για τα Rods στις 31 Μαρτίου 2008, και καθόρισε ΤΗΝ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΤΟΥΣ ΣΕ 1.000 ΜΙΛΙΑ ΤΗΝ ΩΡΑ !!! Επίσης ενφανίζονται σε βραχογραφήματα στην Αργεντινή. Πρωτελευταία φωτογραφία.
Μπορείτε να τα φωτογραφήσετε με την απλή ψηφιακή σας κάμερα και εσείς ακολουθώντας τις προφανείς οδηγίες που φαίνονται στην τελευταία φωτογραφία σκίτσο! Καλό κυνήγι σας εύχομαι!








 ΠΗΓΗ.
apocalypsejohn.com

Ο Nibiru και τα περίεργα φαινόμενα στη Γη - (Video)

Υπάρχει, ή είναι κατασκεύασμα της φαντασίας; Και αν υπάρχει, γιατί δεν τον έχουμε δει ακόμη; Κι αν απλώς δεν τον βλέπουμε, αλλά κάποτε θα τον δούμε, θα απειλήσει τη Γη ή όχι;...

Τα ερωτήματα γύρω από τον περιβόητο Nibiru –τον πλανήτη των Anunaki, που σύμφωνα με τη Σουμεριακή μυθολογία την οποία μετέφρασε ο Zecharia Sitchin, δημιούργησαν το ανθρώπινο γένος!- παραμένουν αναπάντητα, καθώς η καθ’ ύλην αρμόδια NASA δεν επιβεβαιώνει την ύπαρξή του.
Αόριστα και χωρίς πολλές- πολλές λεπτομέρειες, η αμερικανική υπηρεσία διαστήματος κάνει λόγο για έναν μυστηριώδη σκοτεινό πλανήτη που ονομάζει «Χ», ο οποίος βρίσκεται κρυμμένος πίσω από τη ζώνη των αστεροειδών μεταξύ Δία και Άρη.
Από πού ήρθε, ποια είναι η κατεύθυνσή του, πόσο κοντά θα βρεθεί στη Γη και τι θα προκαλέσει το πέρασμά του, δεν μας λέει κανείς!

Εκτός… από κάποιους ανεξάρτητους επιστήμονες που έχουν βαλθεί να μετρούν τροχιές, να μελετούν την ισχύ του μαγνητικού πεδίου αυτού του πλανήτη που είναι πέντε φορές μεγαλύτερος από τη Γη και να υπολογίζουν τι συνέβη 3.600 χρόνια πριν, στο προηγούμενο κοντινό του πέρασμα από τη «γειτονιά» μας.
Μια περίοδο που συμπίπτει τουλάχιστον στον Ελλαδικό χώρο με την έκρηξη του ηφαιστείου της Σαντορίνης και τον αφανισμό του Μινωικού πολιτισμού, γύρω στο 1.600 π.Χ.!
Ας δούμε, όμως, τι υποστηρίζουν οι Ρώσοι επιστήμονες ότι μας κρύβει η NASA για την επικείμενη άφιξη του Nibiru ή Πλανήτη Χ στο κοντινότερο προς τη Γη σημείο της τροχιάς του, που υπολογίζεται –σύμπτωση;- γύρω στις… 21 Δεκεμβρίου!
Και κανείς δεν ξέρει αν και ποιο ρόλο θα παίξει μια άλλη πλανητική ευθυγράμμιση που θα συμβεί λίγες ημέρες νωρίτερα, στις 3 Δεκεμβρίου μία ώρα πριν από την ανατολή του ηλίου!

Πρόκειται για την ουράνια «ταύτιση» του Ερμή, τηςΑφροδίτης και τουΚρόνου με τις πυραμίδες της Γκίζας, κάτι σαν «καθρέφτη τους δηλαδή στον ουρανό ακριβώς από πάνω τους!
Αν όλα αυτά έχουν επιστημονική βάση και δεν αποτελούν απλώς «θεωρίες συνωμοσίας», σενάρια τρόμου με στόχο τον αποπροσανατολισμό της ανθρωπότητας από άλλα πιο σοβαρά ζητήματα ή… ευσεβείς πόθους, τότε αποκτούν αυτομάτως εξήγηση τα όσα περίεργα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στη Γη.

Ο πλανήτης μας μοιάζει να «τρελαίνεται» όσο πλησιάζει η ευθυγράμμιση του κέντρου του Ηλιακού μας συστήματος με το κέντρο του γαλαξία –κι άλλη σύμπτωση;- στις… 21 Δεκεμβρίου!
Τουλάχιστον από την αρχή του 2012, έχουν πληθύνει και ενταθεί περισσότερο από ποτέ οι σεισμοί, οι εκρήξεις ηφαιστείων, οι πλημμύρες και οι τυφώνες. Ζώα, ψάρια και πουλιά πεθαίνουν με μυστηριώδη τρόπο ομαδικά…

Οι πάγοι λιώνουν με ταχύτατους ρυθμούς. Ποτάμια και θάλασσες παίρνουν ένα αλλόκοτο κόκκινο χρώμα σαν αίμα.

Ο Ήλιος παίζει περίεργα παιχνίδια και μυστηριώδεις ήχοι και λάμψεις αναστατώνουν ολόκληρες πόλεις, όπως θα δείτε στο βίντεο που ακολουθεί. «Σημεία της Αποκάλυψης», θα πουν κάποιοι και δεν αποκλείεται να έχουν δίκιο.

Έτσι κι αλλιώς, ασελγούμε επί αιώνες στον πλανήτη που μας φιλοξενεί και είναι φυσικό επακόλουθο κάποια στιγμή να αντιδράσει! apocalypsejohn.com

Ο Ελληνας ήρωας στρατιώτης του 1940....

Ο Ελληνας ήρωας στρατιώτης του 1940.... Το πρώτο Γερμανικό πολεμικό ανακοινωθέν της 6ης Απριλίου 1941: «Τα επιτεθέντα Στρατεύματά μας, προσέκρουσαν εις πείσμονα αντίστασην. Η ικανότητα του εχθρού (Ελλήνων) για άμυνα, παραμένει αμείωτος».

Ημέρες και νύχτες διαρκή η γιγαντομαχία... Όλα τα ... εχθρικά κύματα θραύονται πάνω στην Ψυχή του Έλληνα Στρατιώτη... 9 Απριλίου 1941, 17.15΄.


Οι Γερμανοί επιστρέφουν στις θέσεις τους. Γερμανικό αυτοκίνητο με υψωμένη της λευκή σημαία, πλησιάζει τις Ελληνικές θέσεις στο κεντρικό δρόμο Κούλας-Σιδηροκάστρου... Τρεις Έλληνες στρατιώτες με επικεφαλή τον Ανθ/γό Ι. Δαμιανό πήγε προς συνάντησή τους. Ο επικεφαλής Γερμανός αξιωματικός, χαιρετά τους Έλληνες σε στάση προσοχής και ζητά την παράδοση του οχυρού διότι οι Γερμανοί ήδη έχουν εισέλθει στην Θεσσαλονίκη και υπεγράφη ανακωχή. Ο Διοικητής του οχυρού, Ταγματάρχης Γεώργιος Δουράτσος απήντησε.- «Τα οχυρά δεν παραδίδονται, αλλά καταλαμβάνονται»!!!
Ο Γερμανός αξιωματικός διαβεβαιώνει στην στρατιωτική του τιμή, πως δεν πρόκειται για τέχνασμα και ορίζει την επομένη 10η Απριλίου 1941 και ώρα 18.00΄νέα συνάντηση. Στις 10 Απριλίου το οχυρό εγκαταλείφτηκε... Εξερχόμενοι οι Έλληνες μαχητές,απολαμβάνουν τιμές από Γερμανικό άγημα, το οποίο καλείται να επιθεωρήσει ο ΄Ελλην Ταγματάρχης! Η Ελληνική Σημαία δεν υποστέλλεται,παρά μόνο μετά την αποχώρηση και του τελευταίου Έλληνα Στρατιώτη. Τα ξίφη των αξιωματικών και τα όπλα δεν αφαιρέθηκαν!


Ο Γερμανός Ταγματάρχης, Max Wuensche, μετέπειτα Αξιωματικός των SS και Υπασπιστής του Αδόλφου Χίτλερ, απευθυνόμενος στον Έλληνα Ταγματάρχη, είπε.- «Σας διαβιβάζω τα συγχαρητήρια και τον θαυμασμό των ανωτέρων μου. Οι Γερμανοί αισθανόμεθα υπερήφανοι που είχαμε αντίπαλο έναν τόσο ηρωικό Στρατό».
Ο νεαρός και σκληροτράχηλος Γερμανός Ταγματάρχης, θα γράψει στο προσωπικό του ημερολόγιο... « εδώ πάνω, ακριβώς κάτω από την κορυφή στο κεντρικό σημείο του Ρούπελ,μένουμε άφωνοι! Μπροστά η κορυφή... αδύνατον να προχωρήσουμε. Όποιος τολμήσει να ξεμυτίσει γαζώνεται. Ποιος μπορούσε να φανταστεί ότι τα λίγα και με δυσκολία φτιαγμένα αυτά οχυρά, θα ήταν τόσο δυνατά και μοντέρνα!

Ποιος μπορούσε να πιστέψει ότι οι Έλληνας θα μας αντιστέκονταν τόσο σκληρά, με τόσο πείσμα και ηρωισμό!». Οι Γερμανοί δεν κράτησαν αιχμαλώτους εις ένδειξη τιμής και σεβασμού...

Σ’ ένα οχυρωματικό συγκρότημα προκάλυψης, ένας Γερμανός Ταγματάρχης,ζητά να συναντήσει τον Διοικητή του... Παρουσιάζεται αγέρωχος ο Λοχίας ΄Ιντζος! Ο Γερμανός δεν μπορεί να πιστέψει πως το οχυρό διοικείται από έναν έφεδρο Λοχία! Του λέει... «Λοχία τούτο το μακελειό είναι δικό σου έργο. Μου σκότωσες τους καλύτερους άνδρες μου. Σε συγχαίρω!» Του δίνει το χέρι και κατόπιν διατάζει την εκτέλεσή του... Πάνω από 200 επίλεκτοι Γερμανοί Καταδρομείς κείτονταν νεκροί... Σ’ ένα άλλο παρόμοιο περιστατικό, στην παράδοση του οχυρού «Καρατάς» ο Γερμανός αξιωματικός ζητά να δει κι αυτός τον Έλληνα Διοικητή... Παρουσιάζεται ένας νεαρός Ανθυπολοχαγός... Σαστισμένος ο Γερμανός Ταγματάρχης του προτάσσει το χέρι του και του λέει ,«Ανθυπολοχαγέ... Σε συγχαίρω! Μου θανάτωσες 400 άνδρες!». Ο ίδιος ο Χίτλερ, τον Μάιο του 1941, ενώπιον του Ράιχσταγκ, ομολόγησε.- «Η ιστορική δικαιοσύνη με υποχρεώνει να διατυπώσω πως, από όλους τους αντιπάλους μας, τους οποίους αντιμετωπίσαμε, ο ΄Ελλην Στρατιώτης επολέμησεν με ύψιστον ηρωισμόν και αυτοθυσίαν και συνθηκολόγησε μόνον όταν η περαιτέρω αντίστασή του ήτο αδύνατος και κατά συνέπειαν μάταια».

 

Τα Έθνη τα μικραίνουν ή τ’ απαθανατίζουν οι πολίτες τους. Κάθε πατρίδα χαίρεται τόση ευτυχία, όση αναλογεί στη σωφροσύνη των πολιτών της".  Είναι όμως ν’ απορείς! Άμα μπήκαν οι Γερμανοί στο συγκρότημα “Μολών λαβέ” του οχυρού Ρούπελ, απάνω απ’ τους νεκρούς βρήκαν γραμμένη με κιμωλία τη φράση: “Στις Θερμοπύλες σκοτώθηκαν οι Τρακόσιοι. Εδώ θα πέσουν οι Ογδόντα”. Οι Σπαρτιάτες οι παλιοί ετοιμάζονταν από παιδιά με προσεχτική αγωγή για μεγάλα έργα. Τούτους τους φαντάρους, πότε νοιάστηκε η δική μας πολιτεία να τους διαπαιδαγωγήσει; Το κράτος τους είχε εγκαταλείψει στην τύχη τους κι οι διάφορες αναρχικές προπαγάνδες τους κατηχούσαν ελεύθερα. Ποιός είχε σταλάξει στις καρδιές τους, το μοναδικό δίδαγμα της αυτοθυσίας; Η Ράτσα! Αυτή ένωσε μπροστά στον κίνδυνο τους Έλληνες, χωρίς εξαίρεση. Όταν τα χιόνια σταμάτησαν την προέλαση του στρατού μας στην Αλβανία, κάποιος μέραρχος φοβήθηκε πως οι αφάνταστες κακουχίες, θα μπορούσαν να κλονίσουν το ηθικό του μετώπου και ζήτησε στα συντάγματά του να του στείλουν πίνακες από τους στρατιώτες εκείνους που ήταν γνωστοί ως κακόγνωμοι, για να τους απομακρύνει. Άμα όμως έλαβε τους πίνακες αυτούς, διάβασε έκπληκτος: “Δεκανεύς τάδε, εφονεύθη εις την μάχη της Μόροβας. Στρατιώτης τάδε, ετραυματίσθη εις την επίθεσιν της Ντούσνιτσας. Στρατιώτης τάδε, επροτάθη για πολεμικόν σταυρόν”. Σε μια εποχή που μεγάλα κράτη κλονίσθηκαν κι είχαν διαλυθεί οι στρατοί τους, η φωνή της ράτσας οδήγησε τους δικούς μας φαντάρους, να πολεμήσουν σα να είχαν αναστηθεί, από την ίδια την αρχαία Αθήνα……"

Υ.Γ (Απόσπασμα από το βιβλίο «Ρούπελ» του Χ. Ζαλοκώστα) Αυτοί ήταν οι Έλληνες κι Αυτούς δεν τους νίκησαν ποτέ! Τιμή και Δόξα σε Αυτούς που δόξασαν την Πατρίδα μας, με τον ηρωισμό και το Τίμιο Αίμα Τους! Ως μνημόσυνο Τιμής και αιωνίου Μνήμης, με το χέρι στην καρδιά, ας τους δώσουμε την υπόσχεση. "Θα φυλάξουμε Θερμοπύλες κι εμείς, όπως κι εσείς"..newsbomb.gr

Καπετάν Ανυπόμονος - Ο αντάρτης με τα ράσα !!

Γράφει ο Μεσσήνιος
( Το κείμενο γράφτηκε από τον υπογράφοντα στις 7-10-2005 )
Καπετάν Ανυπόμονος
«Κι εγώ από κεί κάνω τον ανήφορο και επήγα και βρήκα τον Αρη απάν' στην Καλοσκοπή κι από κεί στο Μαυρολιθάρ'. Ηταν οι μέρες που ο Σαράφης αναλάμβανε στρατιωτικός διοικητής».
Τα λόγια ανήκουν σε θρυλική μορφή της Εθνικής Αντίστασης: στον παπα-Ανυπόμονο, τον αντάρτη ιερωμένο που συνδέθηκε όσο ελάχιστοι με τον Αρη Βελουχιώτη και που αναπαύεται, από την προηγούμενη βδομάδα, στις «κορυφογραμμές» της ιστορίας, πλήρης ημερών και βιωμάτων.
Είχα την τύχη μέτά από προσπάθειες χρόνων να τον συναντήσω πριν από δύο χρόνια , στη μονή Αγάθωνος, έξω από την Υπάτη.
Καίτοι υπέργηρος, σχεδόν τυφλός, ο κατά κόσμον αρχιμανδρίτης Γερμανός Δημάκος, μόλις αρχίζει να μιλά για το αντάρτικο μεταμορφώνεται.
* Γεννιέται στο Αγρίδι Αρκαδίας στα 1912. Είναι από τα μικρότερα αγόρια μιας πολυμελούς οικογένειας. Το 1934 χειροτονείται διάκονος στη Φθιώτιδα. «Το '42 διορίστηκα ηγούμενος στη μονή Αγάθωνος και ταυτόχρονα επίτροπος στη μονή Δαδιού», θυμάται. «Η περιοχή ήταν ΕΑΜοκρατούμενη. Από εδώ ξεκίνησε ο Αρης, από την καλύβα του Στεφανή έξω από τη Σπερχειάδα. Εγώ τότε δεν είχα ιδέα απ' αυτά. Πρωτομυήθηκα από ένα βιβλιαράκι του Δημήτρη Γληνού με τίτλο: "Τι είναι και τι θέλει το ΕΑΜ", κι άρχισα να βοηθώ».
* Παράλληλα διορίζεται πρόεδρος στο Δαδί (Αμφίκλεια), πρωτοστατεί στην ανύψωση του ηθικού των κατοίκων και συμμετέχει στις επιτροπές εθνικής αλληλεγγύης. Με τους Ιταλούς παίζει το παιχνίδι της γάτας με το ποντίκι. Προδίδεται, όμως, από μια ελαττωματική γραφομηχανή: «Οι Ιταλοί είχαν έναν υπολοχαγό, Μάριο, απαίσιο στη μορφή και απαισιότερο στην ψυχή. Μια μέρα ξεκόλλησε από την πινακίδα της κοινότητας ένα χαρτί αλλά πήρε κι άλλο ένα από τη διπλανή κολόνα». Ένα στραβό πλήκτρο της γραφομηχανής αποκαλύπτει ότι οι ανακοινώσεις της κοινότητας και οι προκηρύξεις του ΕΑΜ γράφονταν από την ίδια μηχανή.
Το όπλο του Aρη
* Δεν μένει, λοιπόν, στον καλόγερο, παρά να ανηφορίσει στο βουνό. Στην Καλοσκοπή συναντιέται με την ανταρτοομάδα του Aρη και του ζητά να καταταγεί στον ΕΛΑΣ.
«Δεν θα αντέξετε», μου λέει. «Ε! Όσο αντέξω», του απαντώ. Στο ελατοδάσος καθίσαμε να κολατσίσουμε. Πάνω στα έλατα πηδούσε ένα σκιουράκι. Ο Αρης έβγαλε την αραβίδα του που στο κοντάκι είχε μια σφραγίδα του Αη Γιώργη. "Το κατεβάζεις παππούλη;", μου λέει. Ρίχνω μια και πάρτο κάτω το ζουλαπάκι. "Η αραβίδα είναι δική σου", μου λέει τότε ο Αρης. Και δεν την ξαναφόρεσε. Την έδωσε σε μένα».
* Την επόμενη ο πατέρας Γερμανός αποκτά το προσωνύμιο με το οποίο μένει στην ιστορία: «Στην Αγία Τριάδα, ο καπετάν Λευτέρης ο Χρυσιώτης έγραφε τους νεοκαταταγέντες.
Ο Αρης καθόταν δίπλα. "Εγώ καπετάν Λευτέρη τι ψευδώνυμο να πάρω;" τον ρωτούσα συνέχεια. "Μην είσαι ανυπόμονος!", είπε ο Αρης. Και μού 'μεινε».
* Μιλά για τον Αρη και βγάζει σπίθες:
«Ανεπανάληπτος. Είναι γύφτοι, είναι παλιανθρώποι, είναι πρόστυχοι, είναι ανέντιμοι αυτοί που λένε όσα είπανε. Δεν ήταν τυχαίος ο Αρης.
Αν τον άκουγαν, θα είμαστε αλλιώτικα τώρα. Ηταν ο ΕΝΑΣ, που ήξερε να αξιοποιεί την προσφορά των πολλών.
Οι πολλοί υπάρχουν παντού και πάντοτε. Ο ένας λείπει. Και σήμερα ο ένας λείπει».
* Ο Ανυπόμονος γίνεται ο παπάς του έφιππου ουλαμού του γενικού στρατηγείου του ΕΛΑΣ, επίσημη ονομασία των επίλεκτων της προσωπικής φρουράς του Αρη, των περίφημων μαυροσκούφηδων.
«Θα φοράς πάντα το καλυμμαύχι. Το σταυρό δε θα τον βγάλεις ποτέ», μου έλεγε ο Αρης. "Μα δεν με βολεύει. Να βάλω μαύρο σκουφί όπως όλοι;"
"Οχι! Θα φοράς καλυμμαύχι", μου απαντούσε».
* Μιλά με την τραχιά ρουμελιώτικη προφορά, που περικλείει σαφήνεια και καθαρότητα: «Ο Aρης ήταν παιδί αστικής οικογενείας.
Έκανε το σταυρό του, έλεγε "Παναΐτσα" μου, δεν ήταν "σαπέρας", ήταν από σπίτι.
Στα χωριά όταν κάναμε λειτουργίες, έψελνε. Στη Λάσπη βάφτισε ένα παιδί. Του είχα χαρίσει ένα σταυρό και τον φορούσε πάντα κρεμασμένο στην τσέπη της καρδιάς.
Το κόμμα πάθαινε αλλεργία. Στις περισσότερες φωτογραφίες αφαίρεσαν, μετά, το σταυρό με κόλπα».
* Τα βέλη του στρέφονται κατά της τότε και των μετέπειτα ηγεσιών του ΚΚΕ, που κατέτρεχαν τον Αρη και με την αποκήρυξή του τον οδήγησαν στην αυτοκτονία:
«Τον έστειλαν στο Μοριά για να τον ξεκάνουν. Η Πελοπόννησος έβριθε από ταγματασφαλίτες. Αυτό που του έφαγε το κεφάλι ήταν η τυφλή υπακοή στο κόμμα. Αυτός ο γίγαντας τι αδυναμία είχε σ' αυτό το κόμμα;»
* Μετά την απελευθέρωση και κατόπιν προτροπής του Αρη επιστρέφει στο μοναστήρι, ηγούμενος. Υπέστη όμως ανελέητο κυνηγητό.
«Φάγαμε ξύλο. Μας πέρασε από φάλαγγα ο Βουρλάκης. Ήταν απαραίτητο να περάσουμε από φροντιστήριο».
* Στους ένθεν κακείθεν πολέμιους του Αρη, σε εκείνους που έστησαν αλλά και γκρέμισαν το άγαλμά του στην πλατεία Λαού της Λαμίας, σ' αυτούς που τον έτρεμαν ζωντανό και τον κατηγόρησαν νεκρό στέλνει ένα τελευταίο μήνυμα, επίλογο στην υστεροφημία του αντάρτικου:
«Αυτοί φθίνουν και θα σβήσουνε. Σβήνουνε ο ένας μετά τον άλλο.
Ο Αρ'ς δε "σβάει". Δεν έχει ανάγκη από ανδριάντα.
Ο Αρης έχει ανδριάντα στην ψυχή του λαού. Ανδριάντα κάνανε στον Τρούμαν και τον φυλάνε οι χωροφυλάκοι.

«ΛΗΣΤΕΙΑ»..4 ευρώ ο φραπέ σε πλαστικό στην Ε.Ο Κορίνθου-Τριπόλεως !

ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ !
ΤΙΜΕΣ ΛΟΝΔΙΝΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΙΣΙΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ  !
Πλήρωσε για έναν Καφέ φραπέ 4.00 ευρώ στην εθνική οδό Κορίνθου-Τριπόλεως !
Αναγνώστης μας, πλήρωσε για έναν Καφέ φραπέ 4.00 ευρώ και σε πλαστικό ποτήρι σε κατάστημα στην εθνική οδό Κορίνθου-Τριπόλεως, ....Για συμορφωθείτε.... Δεν πουλάτε χρυσό. korinthostv.blogspot.gr

Βροχές και καταιγίδες την Κυριακή !

Στο Ιόνιο τα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Θυελλώδεις νοτιάδες στα πελάγη προβλέπει η ΕΜΥ σε δελτίο πρόγνωσης για τη Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012. Αναλυτική πρόγνωση:

Μακεδονία, Θράκη.

Καιρός: Νεφελώδης με βροχές και τοπικά καταιγίδες. Τα φαινόμενα στη Θράκη θα είναι κατά τόπους έντονα.
'Ανεμοι: Νότιοι 4 με 6 μποφόρ. Στα ανατολικά 6 με 8 και πιθανώς 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 23 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία από 8 έως 20 βαθμούς κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος.

Καιρός: Νεφελώδης με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα.
'Ανεμοι: Νότιοι 5 με 7 και στο Ιόνιο 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 26 βαθμούς κελσίου. Στην ήπειρο από 9 έως 21 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος.

Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πυκνές με τοπικές βροχές και από το βραδύ σποραδικές καταιγίδες.
'Ανεμοι: Νότιοι 5 με 7 και στα θαλασσιά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 26 βαθμούς κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη.

Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πυκνές.
'Ανεμοι: νότιοι 6 με 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 26 βαθμούς κελσίου. Στη βόρεια Κρήτη 2 με 3 βαθμούς υψηλότερη.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα.
Καιρός: Τοπικές νεφώσεις κυρίως στα βόρεια με βροχές και σποραδικές καταιγίδες.
'Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 6 με 8 και πιθανώς στα βόρεια 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 18 έως 25 βαθμούς κελσίου.

Αττική.
Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πυκνές με μικρή πιθανότητα βροχής κυρίως το βραδύ.
'Ανεμοι: νότιοι 6 με 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 26 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλονίκη.
Καιρός: Νεφώσεις με βροχή και πιθανώς πρόσκαιρη καταιγίδα.
'Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 22 βαθμούς κελσίου.

Νέα πρόκληση Παναγιώταρου για Σχορτσιανίτη ! Βιντεο

Nέα πρόκληση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Παναγιώταρου που επανήλθε στο θέμα του Σοφοκλή Σχορτσιανίτη τονίζοντας ότι και ο Ντανιέλ Μπατίστα φόρεσε τη φανέλα με το εθνόσημο.
  Θυμίζουμε ότι ο Σχορτσιανίτης μετά το ματς κόντρα στην Ολίμπια Λιουμπλιάνας τόνισε την παρουσία του από 12 ετών στις Εθνικές ομάδες της Ελλάδας.

"Τελευταίο κυνήγι" για 60 χρονο κυνηγό !

Νεκρός βρέθηκε σήμερα το πρωί, 60χρονος κυνηγός, στο Περδικάκι Βάλτου Αιτωλοακαρνανίας .
Τον άντρα, σύμφωνα με πληροφορίες του cityVoice.gr εντόπισαν κάτοικοι του χωριού, και διακομίστηκε στο κέντρο Υγείας Χαλκιόπουλου, όπου οι γιατροί διαπίστωσαν τον θάνατο του.
Ο 60χρονος ήταν από την Στάνου Αμφιλοχίας Στάνου, ενώ οι πρώτες εκτιμήσεις για τα αίτια του θανάτου του, κάνουν λόγο για ανακοπή καρδιάς.

ΕΛ.ΑΣ - ΚΥΜΑ Απαγωγών στην Ελλάδα !

Η οικονομική κρίση "έφερε" αύξηση απαγωγών στην Ελλάδα. Σύμφωνα με την εφημερίδα "Πρώτο Θέμα", υπάρχει επίσημη προειδοποίση της ΕΛ.ΑΣ για το θέμα των απαγωγών.
Λόγω της οικονομικής κρίσης στο στόχαστρων των απαγωγέων μπαίνουν πλέον άνθρωποι της μεσαίας τάξης.
Οι απαγωγείς που πλέον είναι συμμορίες, δεν ζητούν ως λύτρα εκατομμύρια ευρώ αλλά κάποιες χιλιάδες ευρώ
"Στις απαγωγές η Ελλάδα θυμίζει πλέον χώρα της Λατινικής Αμερικής", αναφέρει στέλεχος της Αστυνομίας.

"ΚΑΤΑΖΗΤΕΙΤΑΙ"-ΕΝΤΑΛΜΑ ΣΥΛΛΗΨΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΒΑΞΕΒΑΝΗ !

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, η εισαγγελία Αθηνών έδωσε εντολή στην ΕΛ.ΑΣ. να εντοπίσει και να συλλάβει τον δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη μετά τη δημοσίευση στο περιοδικό HOT DOC τις λίστας με ονόματα που όπως ο ίδιος υποστηρίζει περιλαμβάνονται στη λίστα Λαγκαρντ.
Ο δημοσιογράφος κατηγορείται για παραβίαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων σε βαθμό κακουργήματος.
Ακολουθεί η ανακοίνωση:
Κατόπιν παραγγελίας της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Αθηνών, διενεργούνται έρευνες από την Ελληνική Αστυνομία για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του εκδότη του περιοδικού HOTDOC., όπου δημοσιεύονται ονόματα της Λίστας Λαγκάρντ.

Μήνυση Χρ. Παππά σε Π. Τατσόπουλο για συκοφαντική δυσφήμιση !

Μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση έκανε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς, κατά του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρου Τατσόπουλου, για τις πρόσφατες δηλώσεις του συγγραφέα, ο οποίος αποκάλεσε τα μέλη της Χρυσής Αυγής «νταβατζήδες της Βουλής».
Ο κ. Παππάς μήνυσε τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και συγγραφέα για συκοφαντική δυσφήμηση και εξύβριση. Του ζητά το ποσό των 44 ευρώ ως αποζημίωση για ηθική βλάβη.
Στο υστερόγραφό του ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής ειρωνεύεται τον κ. Τατσόπουλο γράφοντας: «Αναμένουμε με ενδιαφέρον τα αντανακλαστικά της σε οτι αφορά την εισήγηση για την άρση της ασυλίας του».
Τι έλεγε ο Πέτρος Τατσόπουλος; Ο κ. Παππάς παραθέτει το εξής κείμενο από συνέντευξη του συγγραφέα στη LIFO:
«... Ο άλλος που υποτίθεται ότι κάνει το σοβαρό, ο Χρήστος ο Παππάς, άλλος νταβατζής αυτός, απλά το παίζει σοβαροφανής μέσα στη Βουλή, τον Λαέρτη Βασιλείου... τον αποκάλεσε Αλβανό κίναιδο. Έχουμε τους νταβατζήδες μέσα στη Βουλή... Αυτή όμως είναι η πρώτη παγίδα διότι δεν είναι καθόλου συνηθισμένοι άνθρωποι (εννοεί οι Βουλευτές της Χρυσής Αυγής) «...δεν είναι συνηθισμένοι άνθρωποι γιατί ξεκινούν και έχουν τη λογική της συμμορίας. Δρουν με τη λογική της συμμορίας».... «...Γιατί αυτοί (εννοεί πάλι οι Βουλευτές της Χρυσής Αυγής) ήταν νταβατζήδες, περιστασιακοί βουλευτές και κατ' επάγγελμα νταβατζήδες...».
Και ως κατακλείδα της ...πνευματικής προσφορά του εν λόγω , άκρως ενδεικτική του επιπέδου και της προσφοράς του στην ...πνευματική αναγέννηση της χώρας, δηλώνει χαρακτηριστικά: «...Δεν νομιμοποιώ και δεν δέχομαι από κανένα μπινέ, βάλτο ολογράφως, κανένα μπινέ και κανένα καριόλη, να μου πει τι θα κάνω, ποιο θα βλέπω, που θα το βλέπω, πότε θα το βλέπω, αν είναι αρκετά εθνικό αυτό που βλέπω, αν είναι αρκετά θρησκευτικό αυτό που βλέπω...» , αναφερόμενος στην παράσταση διαμαρτυρίας μου μαζί με πολίτες, έξω από το θέατρο «Χυτήριο»...newsbomb.gr

Παρήλασε και ο ΣΥΡΙΖΑ - Αποδοκιμάστηκε από τον κόσμο !ΒΙΝΤΕΟ

Διαπληκτισμοί, ένταση και αποδοκιμασίες εναντίον μελών του ΣΥΡΙΖΑ , όταν συγκεντρώθηκαν στην Τσιμισκή κι έκαναν τη... δική τους παρέλαση διαμαρτυρίας, στην Θεσσαλονίκη...

nonews-news.blogspot.gr

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΣΥΜΒΑΝ με UFO στο ηφαίστειο Popocatepeti - ΒΙΝΤΕΟ

Νέα έκθεση για ένα απίστευτο συμβάν με UFO πάνω από το ηφαίστειο Popocatepeti στο Μεξικό. 
Το ηφαίστειο έχει εκατοντάδες εμφανίσεις UFO χρόνια τα τελευταία χρόνια.
Το άγνωστο αντικείμενο που θα δείτε στο video εισέρχεται μέσα στο ηφαίστειο. Αλήθεια πιο αντικείμενο θα μπορούσε να αντέξει σε ένα τόσο καυτό μέρος;
Δείτε το video και αποφασίστε για τον εαυτό σας.

Η πίστα... κατάπιε την Άννα Βίσση! ΒΙΝΤΕΟ

Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε η Άννα Βίσση, μετά από ατύχημα που είχε στο μαγαζί όπου εμφανίζεται, το βράδυ της πρεμιέρας της. Το περιστατικό συνέβη λίγο μετά τις 04:00 τα ξημερώματα, τη στιγμή που η σταρ 'Άννα βρισκόταν στη σκηνή και ερμήνευε επιτυχίες της.
Η τραγουδίστρια έπεσε ξαφνικά από τη σκηνή όταν σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, τμήμα της περιστρεφόμενης σκηνής "άνοιξε" με αποτέλεσμα η Άννα να βρεθεί στο κενό, χάνοντας τις αισθήσεις της.
Όταν συνήλθε, διαπιστώθηκε ότι είχε τραυματιστεί, ενώ λίγο αργότερα έφτασε το ασθενοφόρο που τη μετέφερε εσπευσμένα στο νοσοκομείο.

H πτώση της Άννας Βίσση από cosmogr

Φυλακή σε γιατρό για διάγνωση ...από τηλεφώνου !

Το Τριμελές Εφετείο Πατρών, επέβαλε ποινή φυλάκισης 30 μηνών με τριετή αναστολή σε γιατρό με την κατηγορία ότι ο γιατρός προσπάθησε να κάνει διάγνωση μέσω τηλεφώνου και όπως προέκυψε στην πορεία, το περιστατικό υποτιμήθηκε και η κατάσταση του ασθενούς χειροτέρεψε.
Συγκεκριμένα όπως γράφει η εφημερίδα  "Πελοπόνησος" ο ιατρός, δεν βρισκόταν στη θέση του στο νοσοκομείο Αμαλιάδας, τον Απρίλιο του 2005, όταν εισήχθη με μηνιγγίτιδα ένας 17χρονος μαθητής.
Τελικά στο νοσοκομείο ο γιατρός πήγε στις 6 το απόγευμα, ενώ η ασθένεια είχε αρχίσει να καλπάζει και η κατάσταση της υγείας του μαθητή ήταν ήδη επιβαρυμένη. Τότε αποφασίστηκε ο 17χρονος να μεταφερθεί στο ΠΓΝΠ, όπου και κατέληξε στις 3 τα ξημερώματα της επόμενης ημέρας.

" ΣΦΑΓΗ " Ν.Δ - ΣΥΡΙΖΑ για το Έπος του 1940 !

Από το γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, σχετικά με τα δελτία Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για την 28η Οκτωβρίου εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
Ο κ. Τσίπρας οφείλει, να εξηγήσει στον Ελληνικό λαό:
 
• Συμφωνεί ή όχι με όσα δημοσιεύτηκαν στην εφημερίδα του κόμματος «ΑΥΓΗ», γραμμένα από στενό του συνεργάτη και χαρακτηρίζουν «μύθο» το αλβανικό έπος;
 
• Συμφωνεί ή όχι με το άρθρο που υποστηρίζει πως πολλοί Έλληνες στρατιώτες λιποτάκτησαν και δεν ήταν το φρόνημα των Ελλήνων και η θέλησή τους που οδήγησε στη μεγάλη νίκη, αλλά το ότι οι Ιταλοί ήταν ανέτοιμοι και η μορφολογία του εδάφους ευνοϊκή;

• Συμφωνεί ή όχι με το γνωστό στέλεχός του ΣΥΡΙΖΑ Νάσο Θεοδωρίδη, που απαιτεί μάλιστα να αλλάξουν τα σχολικά βιβλία για να αποκατασταθούν τα «ψεύδη»;

Ο κ. Τσίπρας ας αποδοκιμάσει, πρώτα, εμπράκτως τις ακραίες συνιστώσες του και ύστερα ας επικαλεστεί το παράδειγμα του έπους του 1940- 41, που έκανε όλον τον πλανήτη να λέει πως “οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες”.

ΟΔ.ΒΟΥΔΟΥΡΗΣ - Η μη ψήφιση των εργασιακών: σωστή, αν και καθυστερημένη αντίδραση !

Σύσσωμη, η Δημοκρατική Αριστερά απορρίπτει τις απαιτήσεις της Τρόικα για περαιτέρω ισοπέδωση των εργασιακών κατακτήσεων. Η κίνηση αυτή είναι αυτονόητη από ένα κόμμα αριστερό. Όμως τίθενται πλέον τα εξής τρία ερωτήματα.
1.Γιατί η Τρόικα, ενώ έχει ήδη επιβάλλει στην Ελληνική κυβέρνηση, πρακτικώς όλες τις απαιτήσεις της, θέτει διαρκώς νέες;
Οι απαιτήσεις της Τρόικα για την πλήρη ισοπέδωση των εργασιακών δικαιωμάτων, δεν είναι "κεραυνός εν αιθρία" αλλά η λογική συνέχεια της μέχρι τώρα πολιτικής της. Είναι συνέχεια της μείωσης του κατώτερου μισθού, της συνταξιοδότησης στα 67 έτη, του εξαήμερου κλπ.
Επιβεβαιώνεται ότι στόχος της Τρόικα δεν είναι η οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας, αλλά η εφαρμογή ενός πολιτικού σχεδίου, με άξονα την πλήρη απορρύθμιση του εργασιακού πεδίου και την κατάργηση του κοινωνικού κράτους.
Τα "στερνά τιμούν τα πρώτα" και οι τελευταίες απαιτήσεις της Τρόικα φωτίζουν το νόημα των μέτρων που μας έχει ήδη επιβάλλει. Η Τρόικα προφανώς κρίνει την κατάσταση ευνοϊκή για να
περάσει τώρα όσα περισσότερα μέτρα γίνεται: ο πρωθυπουργός δεν έχει τη δύναμη ή τη θέληση να προβάλλει αντιρρήσεις, οι εκλογές μόλις έγιναν και κανείς δεν επιθυμεί την επανάληψή τους και η ΔΗΜΑΡ έδωσε ένα χρώμα διαφορετικότητας στη νέα κυβέρνηση σε σχέση με την
προηγούμενη. Συνεπώς είναι λογικό εκ μέρους της Τρόικα να "τραβάει το σχοινί" μέχρι τα άκρα.
2.Γιατί η ηγεσία της ΔΗΜΑΡ, ενώ παρά τις αρχικές "κόκκινες γραμμές", έχει δεχτεί μέχρι τώρα όλες τις απαιτήσεις της Τρόικα, αντιδρά στις τελευταίες;
Εκ πρώτης όψης η αντίδραση του προέδρου της ΔΗΜΑΡ να θέσει κόκκινη γραμμή στα "εργασιακά" φαίνεται απρόσμενη. Ορισμένοι παρατηρητές σημειώνουν ότι είναι παράδοξο "να έχεις φάει τον γάιδαρο και να κολλάς στην ουρά".
Οι εξηγήσεις είναι δυο. Πρώτον, έχει επέλθει η συνειδητοποίηση ότι αν κάποια στιγμή δεν ειπωθεί ένα "όχι", οι απαιτήσεις της Τρόικα δεν θα έχουν τέλος. Δεύτερον, υπάρχει η ελπίδα ότι η Τρόικα, εκτιμώντας τη μέχρι τώρα μετριοπαθή στάση της ηγεσίας της ΔΗΜΑΡ, θα υποχωρήσει σε ένα σχετικά δευτερεύον θέμα, έστω προσωρινά, για να ενισχύσει εμμέσως ένα κόμμα, το οποίο, αν και
αριστερό, δεν στάθηκε εμπόδιο στα σχέδιά της.
3.Ποιες είναι οι δυνατές εξελίξεις, έχοντας υπόψη ότι η ξεκάθαρη απόρριψη των "εργασιακών" από τη ΔΗΜΑΡ και η αμετάκλητη πρόθεση της κυβέρνησης να τα υποβάλει προς ψήφιση σε ένα άρθρο μαζί με τα άλλα μέτρα, είναι ασυμβίβαστες;
Ο σχεδιασμός και οι ελπίδες της ΔΗΜΑΡ διαψεύστηκαν. Η Τρόικα δεν είναι διατεθειμένη να υπολογίσει τις ευαισθησίες της, αλλά θέλει να περάσει τώρα τα μέτρα, όποιες και αν είναι οι επιπτώσεις στα κόμματα που επέδειξαν υποχωρητική διάθεση απέναντί της. Από την πλευρά
του, ο Πρωθυπουργός αρνείται "να κάνει τη χάρη" στον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ να φέρει τα "εργασιακά" σε ξεχωριστό άρθρο, διότι αυτό εγκυμονεί κίνδυνο διαρροών από το δικό του κόμμα. Αλλά υπάρχουν και εγχώρια συμφέροντα που αντιμετωπίζουν την Τρόικα και τον κ. Σαμαρά
ως "χρυσή ευκαιρία" για να περάσουν μέτρα που ποτέ δεν θα τολμούσαν τα ίδια να απαιτήσουν. Τελικά, η ΔΗΜΑΡ βρίσκεται στο εξής δίλημμα: ή δείχνει συνέπεια στη στάση της και οδηγείται στο να αποσύρει την εμπιστοσύνη της στην κυβέρνηση, ή υποχωρεί στον εκβιασμό του
Πρωθυπουργού και απομακρύνεται από τους αριστερούς υποστηρικτές της, σφραγίζοντας μια στρατηγική συμμαχία με την ΝΔ. Η πρώτη επιλογή σημαίνει πλήρη αναστροφή από την πορεία που ακολουθήθηκε μετά από τις εκλογές.
Η δεύτερη επιλογή, ακόμα και αν διευκολυνθεί με
κάποιες παραχωρήσεις τελευταίας στιγμής της Τρόικα, είναι ένα βήμα επιπλέον, ίσως το οριστικό, εγκατάλειψης της στρατηγικής του τρίτου δρόμου, που αποτελεί ωστόσο θεμελιακή θέση της ΔΗΜΑΡ. Υπάρχει βέβαια και η λύση της μη-ψήφισης των μέτρων αλλά με συνέχιση της
στήριξης στην κυβέρνηση. Το πρόβλημα σε αυτό το ενδεχόμενο είναι πως η επιλογή του "ενός άρθρου" από τον κ. Σαμαρά, ισοδυναμεί με αίτημα ψήφου εμπιστοσύνης. Αν ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ την αρνηθεί, και αμέσως μετά εισηγηθεί εκ νέου ψήφο εμπιστοσύνης, η ανακολουθία
θα είναι τόσο προφανής, που κινδυνεύει να δυσαρεστήσει τους πάντες, από τα αριστερά μέχρι τα δεξιά.
Συμπερασματικά
Το παρόν αδιέξοδο είναι αποτέλεσμα της πολιτικής που ακολούθησε η ΔΗΜΑΡ μέχρι σήμερα. Αν είχε δώσει ψήφο ανοχής, με δέσμευση να υποστηρίξει συγκεκριμένους στόχους, και όχι να ταυτιστεί με την πολιτική του κ. Σαμαρά, σήμερα η διαπραγματευτική δύναμή της και η δυνατότητά της να ασκήσει πίεση θα ήταν πολύ μεγαλύτερες. Επίσης, όσο νωρίτερα είχαν τεθεί τα όρια,
στην ίδια βάση που τέθηκαν τώρα, τόσο θα είχαμε μειώσει τις αρνητικές συνέπειες των συνεχόμενων απαιτήσεων της Τρόικα. Σε κάθε περίπτωση βέβαια, η άρνηση της ψήφισης μέτρων που εντάσσονται
στο πλαίσιο μιας καταστροφικής για την Ελλάδα πολιτικής, είναι μια σωστή, αλλά καθυστερημένη και περιορισμένη, αντίδραση.

Το 1940 και το σήμερα!

Γράφει: Η Αντωνία Μπούζα
Περισσότερο παρά ποτέ  οι Έλληνες αυτήν την περίοδο που βιώνουν δυσχερείς καταστάσεις  που έχουν αλλάξει ριζικά τον τρόπο ζωής τους,θα αισθανθούν το πραγματικό νόημα της επετείου του ΟΧΙ.
Άλλωστε οι επέτειοι που παραπέμπουν σε ένδοξες περιόδους της πατρίδας μας, φαντάζουν στις δύσκολες στιγμές, ως το αποκούμπι όλων μας και μας δίνουν θάρρος και ελπίδα για το αύριο.
Έτσι και τώρα μετά από μία μακρά περίοδο πλαστής ευημερίας, μία περίοδο που χτίζαμε παλάτια κυριολεκτικά στην άμμο και πιστεύαμε πως θα άντεχαν στις δυσκολίες, ήρθε η στιγμή για την πικρή αλήθεια.
Τίποτα δεν ήταν βασισμένο στο σχεδιασμό, στη δουλειά και στην αληθινή προκοπή.
Αεριτζίδικα λεφτά καταναλώναμε κατά κύριο λόγο και ξοδεύαμε αλόγιστα καίτοι υπερχρεωμένοι και εξαρτώμενοι από τους δανειστές μας.
Συντηρήσαμε ένα πελατειακό κράτος και συνηθίσαμε στα εύκολα ενώ μας άνοιγαν όλοι οι δρόμοι -σπουδές, εργασία, χρήματα,θέσεις- αρκεί να είμαστε δίπλα σε κάποιον "μεγάλο".
Η φούσκα λοιπόν ήταν επόμενο να σπάσει και να μας επηρεάσει όλους.
Ποία όμως η σχέση των τωρινών δεινών μας , με το ένδοξο παρελθόν;
Τότε είμασταν πραγματικά φτωχοί ,αλλά υπερήφανοι , αγέρωχοι, πατριώτες και μαχητές! Κάτι που δυστυχώς σήμερα είναι σπάνιο, διότι επί της ουσίας κανείς δεν ξεκινά με τελείως αγνές προθέσεις.Οι περισσότεροι έχουν κάπου στο πίσω μέρος του μυαλού τους ,κάποιο δικό τους "θέλω" και γι αυτό πασχίζουν και αγωνίζονται.
Έτσι ενώ το ένδοξο 1940  οι Έλληνες έδωσαν νόημα στη ρήση του Αισχύλου ..."πως μόνοι ἐμεῖς, (οἱ Ἕλληνες) ἀντίθετα ἀπὸ τοὺς βαρβάρους, δὲν μετροῦμε ποτὲ τὸ πλῆθος τοῦ ἐχθροῦ στὴν μάχη" και  αναγκάστηκαν να αντιμετωπίσουν ηρωϊκά τους στρατοὺς τεσσάρων χωρών, Ιταλίας, Αλβανίας, Γερμανίας και Βουλγαρίας σε αντίθεση με άλλους λαούς που απλά υπέκυψαν και παραδόθηκαν αμαχητί ,τι ζούμε σήμερα;
Όντας ιδιαιτέρως ευάλωτοι, τρέχουμε πίσω από όποιον πολιτικό φορέα πλειοδοτήσει περισσότερο σε παροχές, ξεχνώντας πως πρέπει να θεραπεύσουμε πολλές παθογένειες, προτού σηκωθούμε πάλι αγέρωχοι.
Δυστυχώς μέσα στον κακό χαμό του σήμερα υπάρχουν δυνάμεις που πλειοδοτούν καίτοι ξέρουν τις δυσκολίες, απλά και μόνο για δημοσκοπική άνοδο.
Εμείς όμως οι απόγονοι των ένδοξων Ελλήνων τι πρέπει να κάνουμε;
Να κλείσουμε τ΄αυτιά μας στις σειρήνες του λαϊκισμού και να δείξουμε απλά πως είμαστε Έλληνες , θα τα καταφέρουμε και τώρα όπως παλιά και πως κάποια στιγμή θα ξανάρθει η εποχή του κλέους και της αναγνώρισης για την πατρίδα μας!

Όταν η Μαλ@@@@α των ανδρών σπάει ...καρύδια !

Ίσως τελικά οι γυναίκες έχουν δίκιο όταν λένε πως οι άνδες δεν ωριμάζουν ποτέ.
 Το γλέντι ενός γάμου στην Αυστρία αποδείχθηκε καταστροφικό καθώς ο πεθερός έπιασε τον γαμπρό να κάνει σεξ με μία σερβιτόρα. Η νύφη χρειάστηκε να περιμένει, λόγω νομοθεσίας, έξι μήνες για να ζητήσει διαζύγιο.
 Ο Άντριου Κέλετ βιντεοσκοπούσε και ανέβαζε στο YouTube ό,τι ανοησία του κατέβαινε στο κεφάλι. Κάπνιζε χασίς, έβαζε βενζίνη και έφευγε χωρίς να πληρώσει, οδηγούσε πάνω από το όριο ταχύτητας. Συνελήφθη και ο δικαστής είπε:''Αυτός ο άνθρωπος μας παρέδωσε τα αποδεικτικά στοιχέια στο πιάτο''.
 Δύο μικροκακοποιοί στην Αϊόβα των ΗΠΑ διέρρηξαν ένα σπίτι και είχαν βάψει με μαρκαδόρο τα πρόσωπά τους. Ένας γείτονας τους είδε και έδωσε τις περιγραφές τους στην αστυνομία. Λίγη ώρα μετα συνελήφθησαν.



 Ο Νάιτζελ Κερκ είχε στο χέρι του ένα μηχάνημα που καρφώνει καρφιά. Έπεσε στο έδαφος και ένα καρφί μπήκε στο στήθος του. Κατάλαβε τί είχε συμβεί μόνο όταν επιχείρησε να βγάλει το πουλόβερ του αλλά δεν τα κατάφερε επειδή ήταν καρφωμένο. Οι γιατροί στο νοσοκομείο διαπίστωσαν πως το καρφί είχε περάσει ελάχιστα χιλιοστά από την καρδιά του.



 Ένας Λονδρέζος έκρυψε το αξίας 6.000 δολαρίων δαχτυλίδι, με το οποίο ήθελε να κάνει πρόταση γάμου στην κοπέλα του, σε ένα μπαλόνι με ήλιο. Ο αέρας πήρε το μπαλόνι και παρά το ανελέητο κυνηγητό δεν μπόρεσε να το βρει.
 Ανάλογη έκπληξη προσπάθησε να κάνει και ένας Κινέζος μόνο που σε αυτή την περίπτωση είχε κρύψει το δαχτυλίδι σε ένα κεκάκι. Αποτέλεσμα: Η νύφη έφαγε το κεκάκι και χρειάστηκε το δαχτυλίδι να βγει... ξέρετε από που για να το βρουν.
 Ο Ρώσος Αντρέι Καρπόφ ήταν μανιώδης χαρτοπαίκτης και όταν κατάλαβε πως δεν είχε άλλα χρήματα έπαιξε στα χαρτιά ακόμα και τη γυναίκα του. Τελικά έχασε από τον Σεργκέι Μπρόντοβ αλλά έχασε και τη σύζυγό η οποία ζήτησε διαζύγιο και παντρεύτηκε το νικητή.



 Ένας 29χρονος στην Τζόρτζια των ΗΠΑ έβγαλε όπλο και απείλησε τη μητέρα του επειδή εκείνη δεν του σιδέρωνε τα ρούχα. Κράτησε όμηρο τη γυναίκα για έξι ώρες μέχρι να επέμβει η αστυνομία.
 Στο Σάντερλαντ, ο Μπράιαν Μπάτλερ επιχείρησε να κάνει ληστεία σε ένα βενζινάδικο. Περίμενε μάλιστα στην ουρά για να πάει στο ταμείο. Άφησε ένα σημείωμα στον υπάλληλο που έγραφε:''Έχω μαχαίρι και ένα σφυρί''. Τελικά είχε ξεχάσει να τα πάρει μαζί του και συνελήφθη λίγη ώρα μετά.
 Ένας νεαρός προσπάθησε με ένα καμινέτο να λιώσει τον πάγο στο μπαλκόνι του διαμερίσματός του στη Μασαχουσέτη. Προκάλεσε φωτιά η οποια έκαψε το σπίτι του αλλά και δύο ακόμη.
 Όλα αυτά και ακόμη περισσότερα βρίσκονται στο βιβλίο του Μarion Apleby.

ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΓΙΑ ΚΑΜΜΕΝΟ- "Παραιτούμαι από ένα ακόμη κόμμα copy-paste" ...

H Mαρία Πολύζου εγκαταλείπει το κόμμα του Καμμένου...
Την παραίτησή της υπέβαλε η βουλευτής των "Ανεξάρτητων Ελλήνων", Μαρία Πολύζου, από το κόμμα του Καμμένου.
Διαβάστε την επιστολή της, προς τον πρόεδρο των "Ανεξάρτητων": Προς: κ. Πάνο Καμμένο

Πρόεδρο Κινήματος Ανεξάρτητοι Έλληνες

Από: Μαρία Μιχ. Πολύζου

Πολιτευτή Ν. Μαγνησίας Ανεξάρτητοι Έλληνες

Μέλος Τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης κ Τροφίμων

Βόλος 25.10.2102

Αξιότιμε Πρόεδρε,

Ως μία πραγματικά υπερήφανη, άφθαρτη και ανεξάρτητη από κομματικούς ή άλλους μηχανισμούς και συστημικές εξαρτήσεις Ελληνίδα, ανταποκρίθηκα στο κάλεσμά σου ως Προεδρεύοντος του Κινήματος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, συστρατεύτηκα στο πλευρό του νέου και δυναμικού Κινήματος που μου έδωσε τη σιγουριά πως το πολιτικό σκηνικό της Πατρίδας μας μπορεί επιτέλους να αλλάξει με την ενεργή συμμετοχή όλων των Ελλήνων και πολιτεύτηκα στις τελευταίες δύο Εθνικές εκλογικές αναμετρήσεις, στο Ν. Μαγνησίας τον τόπο καταγωγής μου και διαμονής μου......

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΕΔΩ

Λοβέρδος: Το ΠΑΣΟΚ έκλεισε τον κύκλο του

Το ΠΑΣΟΚ έχει κλείσει τον ιστορικό του κύκλο δηλώνει στο Εθνος της Κυριακής ο πρώην υπουργός ο Ανδρέας Λοβέρδος.
Αφήνει ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα για τις μελλοντικές του κινήσεις -είτε να ανεξαρτητοποιηθεί , είτε να δημιουργήσει νέο κόμμα- αλλά σημειώνει ότι θα πει όχι σε ενδεχόμενη πρόσκληση Σαμαρα για συμμετοχή του στην κυβέρνηση.
Ο πρώην υπουργός τονίζει ότι παραμένει στον χώρο της σοσιαλδημοκρατίας και της δημοκρατικής παράταξης και λέει ότι θα αγωνιστεί για να ξαναγίνει ισχυρή «με πρόσωπα και δίκτυα που θα βρουν κοινή πορεία και θα αποτελέσουν το νέο πλειοψηφικό κεντροαριστερό πόλο που θα νικήσει τον ΣΥΡΙΖΑ».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου