22.9.12

ΗΛΙΑΣ ΤΣΙΑΠΑΣ - Είχα προβλέψει τους σεισμούς !

Η ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΑΤΩΝ ΣΕΙΣΜΩΝ (Στο www.tsiapas.gr)

 ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΟΙ ΣΕΙΣΜΟΙ
Τρί Αύγ 07, 2012 1:10 pm
Αναμενόμενη σεισμική δραστηριότητα: 20 Σεπτεμβρίου 2012
Με αφετηρία σεισμό που εκδηλώθηκε:


2012-07-29 12:22:17.014.38 N 92.26 W 60 5.9 OFFSHORE GUATEMALA
http://www.emsc-csem.org/Images/EVID/27 ... gional.jpg

αναμένεται ανάλογου μεγέθους σεισμός στην Ελλάδα γύρω στις 20 Σεπτεμβρίου 2012.
Η πρόβλεψη ακυρώνεται, ως προς το μέγεθος τουλάχιστον, αν γύρω στις 16 Σεπτεμβρίου 2012 εκδηλωθεί ισχυρή σεισμική ή ηφαιστειακή δραστηριότητα στην Ιταλία.

Η ΕΠΑΛΗΘΕΥΣΗ

http://www.earthquakenet.gr/
22-09-2012, 06:52, 5.2 R, 21 χλμ Βορειοδυτικά της Κορίνθου
21-09-2012, 18:39, 5.0 R, 81 χλμ Νοτιοδυτικά των Αντικυθήρων
21-09-2012, 11:47, 5.2 R, 86 χλμ Νοτιοδυτικά των Αντικυθήρων

Με αυτή την θεωρία www.tsiapas.gr έχουν προβλεφθεί όλοι οι μεγάλοι σεισμοί της τελευταίας 35ετίας και μπορείτε επίσης μόνοι σας να προβλέπετε τους σεισμούς τις εκρήξεις ηφαιστείων, να προσδιορίζετε που υπάρχουν κοιτάσματα πετρελαίων και γαιανθράκων (θέση και ποσότητα) και να ερμηνεύετε όλα τα γεωλογικά και γεωφυσικά φαινόμενα από την εποχή που η Γη ήταν σε διάπυρη κατάσταση μέχρι τώρα. (Δημιουργία – δομή και απόσπαση Σελήνης – αρχική ήπειρος και διάσπαση αυτής κ.α.).

Δηλώσεις σεισμολόγων σε zougla.gr και ΝΕΤ

Σεισμός στην Κόρινθο: Καθησυχαστικοί οι σεισμολόγοι
Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 22 Σεπτεμβρίου 2012, 06:56
Σεισμική δόνηση μεγέθους 4.9 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ σημειώθηκε στις 06.52 το πρωί, στον
υποθαλάσσιο χώρο βορειοδυτικά της Κορίνθου, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.
Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε 23 χλμ. βορειοδυτικά της Κορίνθου, 88 χλμ. δυτικά της Αθήνας, ενώ το εστιακό βάθος υπολογίστηκε στα 10 χλμ.

Κάτοικοι της περιοχής επικοινώνησαν με την zougla.gr, λέγοντας πως ο σεισμός ήταν ιδιαίτερα αισθητός.

Γ. Χουλιάρας: «Μπαράζ δονήσεων το τελευταίο εικοσιτετράωρο»

Ο Κύριος Ερευνητής Σεισμολογίας του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Δρ. Γεράσιμος Χουλιάρας, μίλησε στη zougla.gr για την έντονη σεισμική ακολουθία που παρατηρείται το τελευταίο εικοσιτετράωρο στον ευρύτερο ελλαδικό χώρο.

«Μπαράζ δονήσεων έγιναν αισθητές, δεν εμπνέουν ανησυχία, είναι διάσπαρτες και ανεξάρτητες μεταξύ τους» ανέφερε ο κ. Χουλιάρας.

Παρακολουθήστε τη δήλωση του ερευνητή – σεισμολόγου, στο Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Αστεροσκοπείου Αθηνών, κ. Χρήστου Ευαγγελίδη.

«Παρακολουθούμε τη μετασεισμική ακολουθία» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο κ. Ευαγγελίδης.


Οι παραπάνω σεισμοί προκλήθηκαν από την ίδια ποσότητα σεισμικών συστατικών και έχουν σχέση μεταξύ τους.
Αυτή η σεισμική δραστηριότητα είχε προβλεφθεί και αναρτηθεί από τις 7 Αυγούστου 2012 στο www.tsiapas.gr και όπως από τη θεωρία προβλέπεται περιμέναμε 5,9R ή σμήνος μικρότερων σεισμών, όπως και έγινε.
Τώρα που συνέβη διάσπαση των σεισμικών συστατικών, φυσικά δεν έχουν ανησυχία οι κύριοι Γ. Χουλιάρας, Γ. Παπαδόπουλος και Χ. Ευαγγελίδης. Όμως μέχρι προχθές υπήρχε ανησυχία διότι αν γινόταν 5,9 R σε μια περιοχή ,η επιπτώσεις θα ήταν σημαντικές.
Ενδιαφέρον θα ήταν οι δηλώσεις να γίνονται πριν την εκδήλωση των σεισμών και θα πρέπει οι παραπάνω ειδικοί να αναφερθούν στο πρώτο 20ήμερο του Οκτωβρίου, όπου αναμένεται συχνή και ισχυρή   σεισμική δραστηριότητα, αν δεν ανοίξουν τα ηφαίστεια Αίτνα ή Στρόμπολι στη Ν. Ιταλία 4 ημέρες πριν τις αναμενόμενες ημερομηνίες.

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ...."Τί είναι αυτό;"

"Ρε παιδιά πότε επιτέλους θα ανοίξει ο δρόμος;" "Κατά τις 7.00 το απόγευμα ελπίζουμε. "'Αϊντε δεν αντέχουμε άλλο".
 Ο διάλογος μεταξύ ενός οδηγού ταξί και του τροχονόμου στην οδό Σταδίου το πρωί, με τα νεύρα να δοκιμάζουν αντοχές δεν θύμιζαν σε τίποτε την σημερινή ημέρα. "Παγκόσμια Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο;" "Τί είναι αυτό;" ρώταγε απορρημένος ένας γέροντας που περπατούσε στην Αμαλίας.

Και στην Όθωνος και στην Πανεπιστημίου, σαν άλλοι βιολιστές που συνεχίζουν και παίζουν σε έναν Τιτανικό που βυθίζεται, παιδιά ζωγράφιζαν λεωφορεία, έπαιζαν μπάσκετ στους δρόμους...σε μια παρέμβαση στην ρουτίνα των πολλών...με ανάλογα "κοσμητικά επίθετα".

Με σύνθημα «Ζήσε την Αθήνα Χωρίς Αυτοκίνητο» ο δήμος Αθηναίων, σε συνεργασία με τα αρμόδια υπουργεία και τους φορείς, από το μεσημέρι του Σαββάτου κάλεσαν μικρούς και μεγάλους στην οδό Πανεπιστημίου. Ίσως για να θυμίσουν ότι οι δρόμοι κλείνουν και χωρίς φωτιές. Με αυτό το συμβολικό κλείσιμο των δρόμων ολοκληρώθηκαν σήμερα στην Αθήνα οι εκδηλώσεις για την Εβδομάδα Βιώσιμης Μετακίνησης, που "γιορτάστηκε" σε όλη την Ευρώπη. Σε μια γιορτή που οι "γείτονες" φωνάζουν και οι διοργανωτές κάνουν ησυχία.

Μουσικές, χοροί, εικαστικά, γήπεδα μπάσκετα και δραστηριότητες σε μια Πανεπιστήμιου που άλλοι την οραματίζονται, άλλοι την κοροϊδεύουν και πολλοί αδιαφορούν. Σε μια πόλη που "τρέχει" και οποιοσδήποτε στέκεται μπροστά της για να της κόψει ταχύτητα θα βρει την οργή της. Ας είναι....

Σήκωσαν τις Μπάρες των Διοδίων στα Αρφαρά

Τις μπάρες των διοδίων στον σταθμό των Αρφαρών σήκωσαν για 2 ώρες τα μέλη του Πανεργατικού Μετώπου, που δυναμώνουν την δράση τους, με αλλεπάλληλες κινητοποιήσεις.
 Έτσι, μετά την χθεσινή συμβολική έξω από τις τράπεζες ζητώντας την κατάργηση των εισπρακτικών εταιρειών, ακολούθησε άλλη το απόγευμα, στο νέο τμήμα του αυτοκινητοδρόμου, στα πρώτα διόδια στην έξοδο από Καλαμάτα.
Εκεί διαμαρτυρήθηκαν για την επιβολή των διοδίων και ζήτησαν την κατάργησή τους, τονίζοντας πως οι... δρόμοι ανήκουν στο λαό.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ-Master Plan Λιμανιού: Ανακοίνωση 'Πρωτοπορίας'

Και όμως η ελληνική γλώσσα δεν είναι αρκετή…
 … για να περιγράψει τις τελευταίες πολιτικές τρίπλες του δημάρχου και της αυλής του.
 Ως σύγχρονος Πόντιος Πιλάτος, ο κ. Νίκας δεν γνώριζε τίποτα για το περιβόητο master plan του λιμανιού της πόλης μας. (Προηγήθηκε φυσικά το ‘δεν ξέρω τίποτα για τη Μπιρμπίτα, και τα πεταμένα εκατομμύρια των Καλαματιανών και όχι μόνο’ αλλά σε αυτό θα επανέλθουμε!!).
 Σε πρόσφατες δηλώσεις του στα ΜΜΕ εξαπέλυσε, για μια ακόμα φορά, επίθεση κατά ‘όσων βιάζονται να κάνουν δηλώσεις’ σχετικά με το θέμα, καθώς ‘τη μελέτη του master plan δεν την έχουμε δει ακόμα’. Υποστήριξε δε ‘ότι οι χάρτες που κυκλοφορούν δεν είναι παρά τα στάδια της μελέτης επί των οποίων εκφράζονται οι απόψεις’!
 Μάλιστα…
Το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε; 
Γιατί τελικά μόνο σαν ανέκδοτο μπορεί πλέον κανείς να αντιμετωπίσει τα δρώμενα του δημαρχιακού κογκλάβιου καθώς πολύ απλά ο δήμαρχος γνώριζε τα όποια σχέδια από καιρό…εδώ και πολύ καιρό! Όχι μόνο διότι, όπως ήδη αναφέρθηκε στον τοπικό τύπο, το master plan του λιμανιού είχε αναρτηθεί στο ‘Διαύγεια’, αλλά γιατί πολύ απλά αγαπητοί μου συνδημότες ο κ. Νίκας ΕΙΧΕ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΙ με το ΤΕΛΙΚΟ σχέδιο από τις 22/7/10 κατά τη διάρκεια σύσκεψης υπό τον τότε Γ.Γ. του Υπουργείου Ανάπτυξης Κ. Βλάχο.
(Πληροφοριακά, οι συμμετέχοντες στη εν λόγω σύσκεψη είχαν καταλήξει ΚΑΙ συμφωνήσει στην εναλλακτική πρόταση με κωδικό Α12 του master plan).
Τόσα ψέματα απροκάλυπτα; 
Η αναξιόπιστη δημοτική αρχή του κ. Νίκα, για ακόμα μια φορά, αποδεικνύει ότι αντιμετωπίζει τους δημότες της σαν άτομα με μειωμένη διανοητική ικανότητα, καθώς άλλη εξήγηση, δυστυχώς, δεν υπάρχει!
Αλλά υπάρχει και μια άλλη πτυχή στο όλο θέμα:
 Όπως ανακοινώθηκε στον τύπο, το master plan του λιμανιού μας υπογράφηκε (με αλλαγές, κάτω και από τη πίεση/ απαίτηση κατοίκων της πόλης) από την αρμόδια διυπουργική επιτροπή ΕΣΑΛ στην οποία συμμετέχουν 7 υπουργεία και το μόνο που απομένει είναι η δημοσίευση του αντίστοιχου ΦΕΚ ώστε να γίνει επίσημα και νόμος του κράτους.
 Παρόλα αυτά ο δήμαρχος δήλωσε ότι σκοπεύει να φέρει το σχέδιο του master plan προς συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο.
  Τόσο καιρό γιατί δεν το έκανε;
  Για ποιο λόγο να συζητηθεί τώρα το θέμα;
  Προφανώς για το θεαθήναι, καθότι η γνώμη του συμβουλίου δεν έχει πλέον νόημα. Για ποιο λόγο θα το συζητήσουμε;
 Για να επιβραβεύσουμε ειλημμένες αποφάσεις και υπόγειες διαδρομές; (Γνωστή τακτική και από την αντίστοιχη στάση του δημάρχου στο μεγάλο θέμα του Γ.Π.Σ.).
Ως πότε η δημοτική αρχή θα ακολουθεί αυτή την τακτική, απαξιώνοντας θεσμικά όργανα και εκλεγμένους συμβούλους;
Δεν το καταλαβαίνει επιτέλους ότι στο τέλος αυτές τις πρακτικές της τις πληρώνουν ποικιλοτρόπως η πόλη και οι κάτοικοί της;
Απευθύνουμε μια ακόμα δημόσια έκκληση στον δήμαρχο και τους επιτελείς του να σεβαστούν επιτέλους τους κατοίκους και την ιστορία του δήμου μας. Αλήθεια, ποια είναι η θέση των συμβούλων της πλειοψηφίας για όλα αυτά; Γνώμη δεν έχουν ή δεν τους επιτρέπεται να την εκφράζουν;
 Λίγη πολιτική σοβαρότητα και προπάντων σεβασμός στους δημότες και το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης μας δεν βλάπτει!
Ανεξάρτητη Δημ. Παράταξη ‘Πρωτοπορία’

ΔΗΜΟΣ ΑΧΑΡΝΩΝ ... «Κλειστόν επ΄ αόριστον»

«Λουκέτο» έβαλε από εχθές ο Δήμος Αχαρνών αφού ανακοίνωση που αναρτήθηκε στον Δήμο αναγράφει: «Κλειστόν επ΄ αόριστον».
 
Το ταμείο του Δήμου Αχαρνών είναι μείον, με αποτέλεσμα οι 960 υπάλληλοι, να παραμένουν απλήρωτοι, όπως επίσης και τα πάγια έξοδά του.
Είνται το πρώτο επίσημο λουκέτο που έβαλε ΟΤΑ, μ' άλλους έξι να είναι στην... αναμονή. 

ΗΠΑ: Έξι ομογενείς στους 400 πλουσιότερους Αμερικανούς του περιοδικού «Forbes»

Μεταξύ των 400 πλουσιότερων Αμερικανών είναι έξι άτομα ελληνικής καταγωγής, σύμφωνα με τον ετήσιο κατάλογο του «Forbes», που κυκλοφορεί για 19η συνεχή χρονιά.
Κατά σειρά, με βάση τα περιουσιακά τους στοιχεία, είναι: Τζον Πολ Ντετζόρια (ελληνοϊταλικής καταγωγής) στην 92η θέση, με περιουσία 4 δισεκατομμύρια δολάρια. Διατηρεί επιχειρήσεις παραγωγής προϊόντων ομορφιάς.
Τζον Κατσιματίδης στην 132η θέση, με περιουσία 3 δισεκατομμύρια δολάρια. Είναι ιδιοκτήτης αλυσίδας σούπερ μάρκετ, καθώς και άλλων εταιρειών, κυρίως στον τομέα της ενέργειας. Τζιμ Ντέιβις στην 239η θέση, με περιουσία 2,1 δισεκατομμύρια δολάρια. Είναι ιδιοκτήτης μεγάλης εταιρείας αθλητικών ειδών.
Μάικλ Τζαχάρης στην 250η θέση, με περιουσία 1,9 δισεκατομμύρια δολάρια.
Δραστηριοποιείται στον κλάδο της φαρμακοβιομηχανίας. Τζορτζ Αργυρός, επίσης στην 250η θέση, με περιουσία 1,9 δισεκατομμύρια δολάρια. Δραστηριοποιείται στον κτηματομεσιτικό τομέα. Ντιν Μητρόπουλος στην 360η θέση, με περιουσία ύψους 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια. Αναπτύσσει επενδυτικές δραστηριότητες.
Στον κατάλογο του «Forbes» παραμένει και φέτος ως πλουσιότερος Αμερικανός o Μπιλ Γκέιτς, συνιδρυτής της εταιρείας Microsoft, με περιουσία που υπολογίζεται σε 66 δισεκατομμύρια δολάρια, αύξηση μεγαλύτερη του 10% σε σχέση με πέρυσι.

Σεισμική δόνηση 4,4 Ρίχτερ νοτιοανατολικά της Εξοχής Κόνιτσας

Καμιά ζημιά ή τραυματισμός δεν έχει αναφερθεί, μέχρι στιγμής, από τον σεισμό ισχύος 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που καταγράφηκε σήμερα το πρωί κοντά στα ελληνοαλβανικά σύνορα. Έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην περιοχή Κόνιτσας και Ζαγοροχωρίων αλλά και στην αλβανική πλευρά στις περιοχές Πρεμετής και Τεπελενίου.
Το επίκεντρό του εντοπίστηκε 9 χλμ. νοτιοανατολικά της Έξοχής Κόνιτσας. Οι κάτοικοι των περιοχών αυτών αναστατώθηκαν κυρίως από την ισχυρή βοή που συνόδευε τoν σεισμό. Στην Κόνιτσα, που η δόνηση ήταν ιδιαίτερα έντονη, οι κάτοικοι ανησύχησαν γιατί θυμήθηκαν τους σεισμούς του 1996, που είχαν προκαλέσει σοβαρές ζημιές κα καταρρεύσεις κτιρίων. 

Αποχή οι δικηγόροι

Αποχή από τα καθήκοντά τους την προσεχή Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου, θα κάνουν οι δικηγόροι της Αθήνας.
 
Οι δικηγόροι συμμετέχουν στη γενική απεργία.
 
Ο ΔΣΑ διευκρινίζει ότι θα δοθούν άδειες σε περιπτώσεις συμπλήρωσης ορίου προφυλάκισης, παραγραφής, προθεσμιών, αναστολής προθεσμιών, προσωρινών διαταγών.

Πρόταση Φωτόπουλου στη ΓΣΕΕ για καταλήψεις δημόσιων κτιρίων

ΜΠΑΡΑΖ καταλήψεων, σε υπουργεία, δημόσια κτίρια και οργανισμούς προκειμένου "να νεκρώσουν τα πάντα" και επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες με καθημερινή συγκέντρωση των απεργών στο Σύνταγμα πρότεινε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ Νίκος Φωτόπουλος, σε σύσκεψη συνδικαλιστικών στελεχών της ΓΣΕΕ για την προετοιμασία της 24ωρης απεργίας που έχει αποφασιστεί για την ερχόμενη Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου. «Στην κυριολεξία να τους κάνουμε να μην προλαβαίνουν να μετρούν τις καταλήψεις, να νεκρώσουν τα πάντα» είπε συγκεκριμένα.
Κατά τον πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ, για να πετύχει η απεργία χρειάζεται ιδεολογική αντιπαράθεση –προκειμένου να καταδειχθεί ότι τα μέτρα δεν είναι μονόδρομος–, συντονισμός των εργαζομένων στο Δημόσιο και τις ΔΕΚΟ και καταλήψεις, επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες κ.λπ. Σύμφωνα με τον κ. Φωτόπουλο, «τους πέντε, δέκα ή και πενήντα χιλιάδες αγωνιστές μπορούν να τους αντιμετωπίσουν, αλλά τα εκατομμύρια του κόσμου της εργασίας, των απόμαχων της δουλειάς, των ανέργων και της νέας γενιάς, που τους μετατρέπουν σε δούλους και σκλάβους, όχι».

Υπ.Οικονομικών .....Δωστε και Σώστε !

Δόσεις και από 100 ευρώ

Mε το δόγμα «δώστε ό,τι μπορείτε» επιχειρεί το υπουργείο Οικονομικών να ζεστάνει τα κρατικά ταμεία, δεδομένου ότι οι ληξιπρόθεσμες οφειλές περίπου 900 χιλιάδων φυσικών και νομικών προσώπων ξεπερνούν τα 46 δισ. ευρω.


Η φιλοσοφία της νέας ρύθμισης, αναδεικνύει τρεις ουσιαστικές διαφοροποιήσεις σε σχέση με τις προηγούμενες ρυθμίσεις:


  • Χωρίς ελάχιστο ποσό δόσης. Μέχρι σήμερα, όσοι φορολογούμενοι έμπαιναν σε ρύθμιση οφειλών θα έπρεπε να πληρώνουν τουλάχιστον 300 ευρώ τον μήνα. Με τη νέα ρύθμιση θα δίνουν όσα μπορούν, ακόμα και 100 ευρώ το μήνα.
  • Πολλές δόσεις ακόμη και για μικρά χρέη. Εξαιρώντας την παράμετρο του ελάχιστου ποσού δόσης, ακόμα και μικρά χρέη θα μπορούν να «σπάνε» την οφειλή σε έως και 48 δόσεις.
  • Η ρύθμιση θα είναι διαρκής. Οποτεδήποτε, οποιοσδήποτε φορολογούμενος δεν μπορεί να πληρώσει στην ώρα του, θα μπορεί να ζητά έως 48 δόσεις.
Στις καινοτομίες της νέας ρύθμισης συγκαταλέγεται η πλήρης διαγραφή των προσαυξήσεων, εφόσον ο φορολογούμενος είναι συνεπής.

* Διαβάστε περισσότερα για το θέμα στην έντυπη έκδοση των Νέων του Σαββατοκύριακου.

Ανοιγαν σπίτια με τραπουλόχαρτα που έκρυβαν στα εσώρουχά τους

Πέντε γυναίκες ρομά συνελήφθησαν γιατί αποπειράθηκαν να διαρρήξουν σπίτι στην Αγυιά. Μάλιστα χρησιμοποιούσαν τραπουλόχαρτα και με μαεστρία άνοιγαν τις πόρτες των σπιτιών, όταν φυσικά αυτές ήσαν ξεκλείδωτες.
 Για κακή τους τύχη έγιναν αντιληπτές όταν οι δύο προσπαθούσαν να ανοίξουν ένα διαμέρισμα, ενώ οι άλλες τρεις βρίσκονταν σε κοντινή απόσταση και προφανώς παρακολουθούσαν.
Οι γυναίκες είχαν ρημάξει την Πάτρα καθώς "χτυπούσαν" σπίτια από την Ελγυκάδα μέχρι την Αγυιά. Μάλιστα έκρυβαν τα τραπουλόχαρτα... στα εσώρουχά τους. 

ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ - Οχτώ χιλιάδες άνθρωποι σιτίζονται από το Δήμο

Όπως αποκάλυψε στην  τηλεόραση του ΣΚΑΪ o δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, οχτώ χιλιάδες άνθρωποι σιτίζονται καθημερινά από τα συσσίτια του Δήμου.
Όπως ανέφερε ο κ. Καμίνης έχει ξεκινήσει πιλοτικό πρόγραμμα με παραδόσεις στα σπίτια των απαραίτητων ειδών διατροφής για ηλικιωμένους.
Περισσότερες από 2.000 είναι οι οικογένειες που έχουν περάσει από τον Κόμβο Αλληλοβοήθειας Πολιτών του Δήμου μέχρι σήμερα, ανέφερε ο Δήμαρχος της Αθήνας.

Άστραψε και βρόντηξε ο Μιχελογιαννάκης

«Όχι απλώς δεν θα τα ψηφίσω, αλλά θα καταγγείλω κιόλας τις συνταγματικές εκτροπές που συμβαίνουν στον τόπο μας», δήλωσε ο Βουλευτής Ηρακλείου της ΔΗΜΑΡ Γιάννης Μιχελογιαννάκης, μιλώντας σε ραδιοφωνική εκπομπή του Βόλου χαρακτηρίζοντας μάλιστα την μορφή με την οποία έρχονται προς ψήφιση τα νέα μέτρα, του ενός άρθρου, «πραξικόπημα» και «συνταγματική εκτροπή». Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Μιχελογιαννάκης δήλωσε ότι «Όχι απλώς δεν θα τα ψηφίσω, αλλά θα καταγγείλω κιόλας τις συνταγματικές εκτροπές που συμβαίνουν στον τόπο μας και προπάντων θα καταγγείλω ότι μαζί με τον Έλληνα που θα τον έχουν τελειώσει σε ένα - δύο μήνες, θα έχουμε και κάτι άλλο, θα έχουμε το τελείωμα μιας εποχής πολίτη - πολιτικού, γιατί ο πολιτικός θα είναι ένας όμηρος μέσα στα κόμματα και στις κομματικές πειθαρχίες, άρα θα είναι μια εξαρτημένη μεταβλητή του κάθε αρρωστημένου και του κάθε ανθρώπου που υποκύπτει στα συμφέροντα».
Στο ερώτημα του δημοσιογράφου, αν έχει συνομιλήσει με τον κ. Κουβέλη, απάντησε πως: «Ο Φώτης ο Κουβέλης είναι κεφάλαιο, ένας άνθρωπος ευφυής, απλώς είναι ένας άνθρωπος εγκλωβισμένος στο διπολικό ενοχικό σύστημα και εγκλωβισμένος σε μια λογική σωτηρίας του τόπου».

Πρωινό Ξύπνημα με 4.9 στην Κόρινθο !

Σεισμική δόνηση με ένταση 4.9 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ σημειώθηκε στις 06.52 το πρωί, στον υποθαλάσσιο χώρο βορειοδυτικά της Κορίνθου.
 
Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 23 χλμ. βορειοδυτικά της Κορίνθου, 88 χλμ. δυτικά της Αθήνας,.
 
Το εστιακό βάθος του σεισμού ήταν μόλις στα 10 χλμ.
 
Δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές ή θύματα.

Με 5 Θέσεις στο δημόσιο ..Άμα έχεις Μπάρμπα στην Κορώνη !!!

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΑΠΟ ΠΟΛΥΘΕΣΙΤΗ, ΑΝΙΨΙΟ ΥΠΟΥΡΓΟΥ
Είναι το «δεξί χέρι» του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Αντώνη Μανιτάκη.
Είναι ο άνθρωπος που θα κρίνει την τύχη χιλιάδων συμπολιτών μας που κατέχουν μια θέση στον «ήλιο» του Δημοσίου.
Του ιδίου η τύχη, όμως, με πέντε θέσεις στο Δημόσιο δε φαίνεται να βρίσκεται σε κίνδυνο. Άλλωστε, ο κ. Χαράλαμπος (Μπάμπης) Κουταλάκης τυγχάνει να έχει και «μπάρμπα στην Κορώνη»: είναι ο γιος της αδελφής τού υπουργού Α. Μανιτάκη.
Ποιες είναι οι θέσεις που κατέχει ο κ. Κουταλάκης στο Δημόσιο; Είναι στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο, στην Ένωση Περιφερειών, στην Κοινωνία της Πληροφορίας Α.Ε., αλλά και στο πρώτο τη τάξει υπουργείο, το Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Πέραν των άλλων, ο κ. Κουταλάκης φέρεται και ως διευθυντής του γραφείου του υπουργού, και λειτουργεί στην ουσία ως πρόεδρος της Επιτροπής Αξιολόγησης της Δημόσιας Διοίκησης, στην οποία τύποις προεδρεύει ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρης Στεφάνου. Πρόκειται για τον άνθρωπο που ως παντοδύναμος γενικός γραμματέας του πρώην ενιαίου υπουργείου Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης, Αποκέντρωσης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης είχε τοποθετήσει τον κ. Κουτάλακη σε πολλές επιτροπές - μεταξύ των οποίων και σε αυτή για τον «Καλλικράτη».
Και επειδή ο κ. Κουταλάκης δεν ξεχνά τους φίλους, επέβαλε τον Δ. Στεφάνου στη θέση που κατέχει πλέον, παρά τις αντιρρήσεις της σημερινής ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ. Χαρακτηριστικό της «δύναμής» του είναι ότι -όπως λένε οι «κακές γλώσσες»- πολλές από τις συνεδριάσεις της Επιτροπής Αξιολόγησης γίνονται στο γραφείο του και όχι στο γραφείο του «προέδρου» Δ. Στεφάνου, όπως κανονικά είναι το «πρωτόκολλο».
Ανασυγκροτεί το Δημόσιο, διά χειρός... θείου
Με την υπογραφή Μανιτάκη, γίνεται μέλος της Επιτροπής Αξιολόγησης του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, εκεί δηλαδή που «προεδρεύει». Συγκεκριμένα με την ΑΔΑ: Β41ΙΧ-Δ5Υ, γίνεται μέλος της Ομάδας Εργασίας του υπουργείου, η οποία έχει ως αντικείμενο «την υποστήριξη του έργου της μεταρρύθμισης της Δημόσιας Διοίκησης για την αξιολόγηση των οργανικών μονάδων των φορέων του Δημόσιου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα, στο πλαίσιο των διατάξεων του άρθρου 35 παρ. 4 του ν.4024/2011».
Και ποιο είναι το έργο του πολυθεσίτη Μπάμπη Κουταλάκη εκεί; «Η εκπόνηση κριτηρίων αξιολόγησης των δομών των υπηρεσιακών μονάδων της κεντρικής διοίκησης και η εκπόνηση μεθοδολογίας εφαρμογής των κριτηρίων αυτών, στο πλαίσιο των διατάξεων του άρθρου 35 παρ. 4 του ν.4024/2011, ο συντονισμός των εργασιών που προβλέπονται στο Παράρτημα (Οδικό Χάρτη) του Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ Ελληνικής και Γαλλικής Κυβέρνησης ως «εργασία 2» και η εισήγηση προτάσεων και μέτρων για την καλύτερη διάρθρωση της δημόσιας διοίκησης, καθώς και η εν γένει υποστήριξη της σχετικής συνεργασίας για τα ως άνω θέματα μεταξύ Ελλάδας, Γαλλίας και της Ομάδας Δράσης (Task Force) για την Ελλάδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τα κριτήρια αξιολόγησης θα πρέπει να στοχεύουν στην αναδιάρθρωση των δομών κατά τρόπον ώστε να υπάρξει η μέγιστη δυνατή βελτίωση της λειτουργικότητας και παραγωγικότητας της δημόσιας διοίκησης».
Μεταρρυθμίζει την Αυτοδιοίκηση...
Στην Ένωση Περιφερειών Ελλάδας, έχει πιάσει «πόστο» συμβούλου, με απόφαση του προέδρου της, περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρού, και μάλιστα με την ΑΔΑ: Β4ΩΡΟΡΖΥ-ΜΩΧ έχει οριστεί ως αναπληρωματικό μέλος στη Στρατηγική Διευθύνουσα Ομάδα της ΕΝΠΕ.
Και εδώ ο κ. Κουταλάκης κάνει... μεταρρυθμίσεις, και συγκεκριμένα: «τον Οδικό Χάρτη για μεταρρυθμίσεις στην Ελληνική Τοπική Αυτοδιοίκηση (Περιφέρειες και Δήμους), που αφορά Πρόγραμμα τεχνικής βοήθειας με 5 πυλώνες (σ.σ.: από Γερμανία και Task Force) και μπορεί να εξειδικεύεται με απόφαση της Στρατηγικής Διευθύνουσας Ομάδας του Προγράμματος».
...και τους σχολικούς συμβούλους
Με απόφαση, εξάλλου, της πρώην υπουργού Παιδείας Άννας Διαμαντοπούλου, ο ανηψιός Μανιτάκη μπήκε σε άλλη μια ακόμη επιτροπή του Δημοσίου: σε μια από τις επταμελείς επιτροπές της αποτίμησης του συγγραφικού έργου (;;;) των υποψήφιων σχολικών συμβούλων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (ΦΕΚ 214/7 Ιουλίου 2011).
Λέκτορας στο... Πανεπιστήμιο Αθηνών
Σύμφωνα με το βιογραφικό του, εξάλλου, ο κ. Κουταλάκης είναι λέκτορας στο Διοικητικής Επιστήμης στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης. Τι διδάσκει στα παιδιά, πέραν της... πολυθεσίας; (1) Διοικητική Επιστήμη, (2) Ανάλυση Δημόσιας Πολιτικής και (3) Ρυθμιστικές Πολιτικές σε Ελλάδα και ΕΕ.
Καθηγητής και στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο
Αν και δεν το αναφέρει στο βιογραφικό του, ο κ. Κουταλάκης βρίσκεται στη λίστα με τους καθηγητές του Ανοιχτού Πανεπιστημίου. Συγκεκριμένα, ο ανιψιός του Α. Μανιτάκη είναι διδάσκων στη Σχολή Κοινωνικών Επιστημών.
Ειδικός και στην... Πληροφορία
Ως επιστήμων με «ειδικές γνώσεις και εμπειρία σε σχέση με τον επιδιωκόμενο σκοπό της εταιρείας ή σε θέματα δημόσιας διοίκησης ή διοίκησης επιχειρήσεων», ως επιστήμων διαθέτων «το απαιτούμενο για τη θέση του κύρος και εμπειρία, ώστε να μπορεί να εκπληρώσει το σκοπό της εταιρείας» και ως επιστήμονας που «δε συνδέετε με σχέση εξαρτημένης εργασίας ή συγγένειας μέχρι τετάρτου βαθμού εξ αίματος ή αγχιστείας, με πρόσωπα που είναι συμβεβλημένα με αυτήν», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ιστοσελίδα της «Κοινωνίας της Πληροφορίας», ο κ. Κουταλάκης έχει διοριστεί ως μέλος του διοικητικού της συμβουλίου.aftodioikisi.gr

Εκατομμύρια Σουηδοί ...βλέπουν Μεσσηνία - VIDEO

Το τηλεπαιχνίδι Mastarnas Mastare 2013 ολοκληρώνει τα γυρίσματα στη Μεσσηνία
Σε εκατομμύρια τηλεοπτικούς δέκτες Σουηδών, θα προβληθεί τον φωτεινό χειμώνα η Μεσσηνία, χάρη στο δημοφιλές τηλεπαιχνίδι Mastarnas mastare , που κάνει γυρίσματα όλο τον Σεπτέμβρη σε Καλαμάτα, Βέργα, Στούπα, Μπούκα, Ανάληψη και Πύλο.
Η έμμεση προβολή αναμένεται να εκφραστεί σε τουριστικά οφέλη την αμέσως επόμενη σεζόν......

Σαμαράς: Δεν υπάρχει πρόθεση για νέο φόρο στα ακίνητα

«Δεν υπάρχει καμία κυβερνητική πρόθεση για νέο φόρο στα ακίνητα», δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς από τη Ρώμη που βρίσκεται για να συμμετάσχει στη Σύνοδο των Κεντροδεξιών κομμάτων της Ευρώπης, διαβεβαιώνοντας παράλληλα ότι δεν θα υπάρξει περικοπή στα αναπηρικά επιδόματα.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός κατά την παραμονή του στη Ρώμη συναντήθηκε με τον Ιταλό πρωθυπουργό Μάριο Μόντι και τον πρωθυπουργό της Ιρλανδίας Εντα Κένι στους οποίους εξέθεσε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα και τους εξέφρασε την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να ξεπεράσει το έλλειμμα αξιοπιστίας, αλλά και να βελτιώσει την διαπραγματευτική της θέση.

Στις συναντήσεις του ο πρωθυπουργός επισήμανε εξάλλου την ανάγκη, μαζί με την λήψη των μέτρων, να υπάρξει και πρόνοια για την διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής. Ιδιαίτερη σημασία δε, έδωσε στις προσπάθειες να αποκατασταθεί η ρευστότητα στην ελληνική οικονομία.

Ο κ. Σαμαράς έθεσε ακόμη τα γεωπολιτικά προβλήματα που δημιουργούνται στην ευρύτερη περιοχή της νοτιανατολικής Μεσογείου και την απειλή από τα κύματα των λαθρομεταναστών που είναι κοινή για τις Μεσογειακές χώρες της Ευρώπης. Οι συνομιλητές του κ. Σαμαρά έδειξαν απόλυτη κατανόηση για τις δυσκολίες της Ελλάδας, αναγνώρισαν τις θυσίες που έχει κάνει ο ελληνικός λαός όπως και την πρόοδο που έχει συντελεστεί το τελευταίο διάστημα, ενώ συμφώνησαν ότι πρέπει να συνδυαστεί η εξυγίανση με την ανάπτυξη.

Κυβερνητικές πηγές στη Ρώμη έλεγαν ότι «τα χειρότερα που έμοιαζαν αναπόφευκτα τα αποτρέψαμε, τώρα προσπαθούμε να σηκωθεί η χώρα στα πόδια της και πάνω απ΄ όλα να κερδίσουμε το στοίχημα της αξιοπιστίας και της ανάπτυξης». Στο θέμα των σχέσεων των κυβερνητικών εταίρων, οι ίδιες πηγές τόνιζαν ότι δεν υπάρχει καμία σκιά στις σχέσεις του πρωθυπουργού με τους άλλους δυο πολιτικούς αρχηγούς, Ευάγγελο Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη, και επισήμαναν μετ’ επιτάσεως ότι εκείνο που προέχει τώρα είναι να κλείσει η διαπραγμάτευση για το πακέτο των μέτρων. Τέλος οι κυβερνητικές πηγές διέψευσαν ότι υπήρξε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με την επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ.

Ο Τύπος της Μεσσηνίας 22-09-2012

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου