25.8.12

ΠΑΡΝΗΘΑ-Τα ελάφια έτρεχαν να σωθούν από τις φλόγες


Την τελευταία στιγμή γλύτωσαν 20 ελαφάκια, τα οποία κατάφεραν να σωθούν από τις φλόγες που μαίνονται από τα ξημερώματα του Σαββάτου, σε Αφίδνες, και τις γύρω περιοχές.

Τα ελαφάκια, με το που ένιωσαν τη φωτιά να πλησιάζει, έτρεξαν πανικόβλητα να σωθούν, και τελικά τα κατάφεραν, γλυτώνοντας με μερικές μόνο γρατζουνιές, στην προσπάθεια τους να διαφύγουν από τα σύρματα.
Μνήμες από τη μεγάλη φωτιά του 2007 στην Πάρνηθα "ξύπνησαν" τα ξημερώματα του Σαββάτου όταν, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, ξέσπασε φωτιά στη δασική έκταση της περιοχής Λιοσάμπι, στις Αφιδνές, σε παράδρομο της εθνικής μετά τα διόδια.
ι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν εκείνη την ώρα στην Αττική βοήθησαν να εξαπλωθεί η πύρινη λαίλαπα. "Πέρασε" από Κοκκινόβραχο, Κρυονέρι, Δροσοπηγή και Άγιο Στέφανο. Σε όλη αυτή τη διαδρομή κάηκαν σπίτια και αυτοκίνητα. Σύμφωνα με πληροφορίες, τουλάχιστον 4 σπίτια σε Άγιο Στέφανο και Αφίδνες έχουν υποστεί ζημιές.

Το κύριο μέτωπο είναι προς το Κρυονέρι, ενώ εστίες υπάρχουν στον Άγιο Στέφανο και τη Δροσοπηγή.
Σύμφωνα με αξιωματικούς της πυροσβεστικής, ο καύσωνας σε συνδυασμό με την ξηρασία και τον αέρα που είχε τη νύχτα, δημιούργησαν «μπουρλότο». Κάτοικοι της περιοχής, πάντως, καταγγέλλουν ότι άκουσαν εκρήξεις, ενώ σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ υπάρχουν κάποιοι που δήλωσαν πως είδαν στην περιοχή όπου ξέσπασε η φωτιά ένα μαύρο αυτοκίνητο, μάρκας Seat να απομακρύνεται.

Πάντως, στην περιοχή υπήρχε παλιότερα πεδίο βολής του στρατού και υπάρχουν παλιά βλήματα.

ΜΗΠΩΣ το Αμπέλι σου είναι ΠΑΡΑΝΟΜΟ και δεν το γνωρίζεις ;


Η φύτευση αμπελιών για κρασί στα χωράφια μας δεν επιτρέπεται αν δεν πάρουμε άδεια.

Άρχισε η ανάπτυξη! 
Η φύτευση αμπελιών για κρασί στα χωράφια μας δεν επιτρέπεται αν δεν πάρουμε άδεια 
- Θα εκριζώνονται οινοποιήσιμες ποικιλίες αμπέλου που φυτεύτηκαν σε αμπελοτεμάχια χωρίς δικαίωμα φύτευσης !!!

Στην Ευρωπαϊκή Ένωση που ανήκουμε δεν μπορούμε πλέον να φυτεύουμε ό,τι εμείς θέλουμε. Επιβάλουν όρους στο τι και πόσο θα φυτεύουμε στα χωράφια μας.

Με αυτά οδήγησαν τη χώρα στη χρεωκοπία, τη γεωργία στην καταστροφή, το λαό στην ανεργία. Μέχρι και σήμερα υπακούουν στις... εντολές των Βρυξελλών, επιβάλουν καταστροφικούς νόμους και θέλουν να συνεχίσουν με κυβερνήσεις κρυφομνημονίων.

Η πολιτική του μνημονίου, η πολιτική της Μέρκελ και του Μπαρόζο, η πολιτική των κομμάτων της συγκυβέρνησης πρέπει να ανατραπεί. Ποινικοποιούν την παραγωγή, ξεκληρίζουν την αγροτιά!!!

Στόχος η διαρκής και με κάθε τρόπο αποθάρρυνση από την πολιτεία κάθε προσπάθειας μικροκαλλιεργητή για αγροτική καλλιέργεια. Κατέστρεψαν την καλλιέργεια του καπνού, του βαμβακιού, των τεύτλων, απαξίωσαν την ελαιοκαλλιέργεια, τώρα ξεριζώνουν και τα κλήματα...

Για όλα τα αμπελοτόπια που είναι φυτεμένα με οινοποιήσιμες ποικιλίες πρέπει να έχει εκδοθεί από το Υπουργείο Γεωργίας σχετική άδεια. Εάν φυτευτεί αμπέλι για κρασί χωρίς άδεια θα εκριζώνεται. Όσοι έχουν φυτεύσει δίχως αντίστοιχο δικαίωμα φύτευσης μετά την 31η Αυγούστου 1998, δεν νομιμοποιούνται να το έχουν και υποχρεούνται να το ξεριζώσουν με δική τους δαπάνη.

Σύμφωνα με το  pressing.news, στην περίπτωση που δεν προβούν στην εκρίζωση, αμέσως επιβάλλεται χρηματική ποινή 1.200 ευρώ/στρέμμα που ισχύει για ένα έτος από την ημερομηνία κοινοποίησης του προστίμου. Μετά την παρέλευση του έτους το πρόστιμο διπλασιάζεται, εφόσον η «παράνομη φυτευμένη» έκταση συνεχίζει να υφίσταται.

Διαβάστε τι ανακοίνωσε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας:

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Π.Ε. Αιτωλ/νίας: Θα εκριζώνονται οινοποιήσιμες ποικιλίες αμπέλου που φυτεύτηκαν σε αμπελοτεμάχια χωρίς δικαίωμα φύτευσης.
Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας ενημερώνει τους αμπελοκαλλιεργητές ότι όλες οι οινοποιήσιμες ποικιλίες αμπέλου που φυτεύτηκαν μετά την 1/8/1998, είναι παράνομες, εκτός των φυτεύσεων που έγιναν βάσει δικαιωμάτων που χορηγήθηκαν από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Σύμφωνα με το με αριθμ. 351/49474/25-04-2012 έγγραφο του ΥΠ.Α.Α.Τ. (Διεύθυνση ΠΑΠ-ΔΕΝΔΡ/ΚΗΣ, ΤΜΗΜΑ ΑΜΠΕΛΟΥ ΚΑΙ ΞΗΡΩΝ ΚΑΡΠΩΝ), οι παραπάνω φυτεύσεις θα πρέπει να εκριζωθούν άμεσα με ευθύνη και έξοδα των κατόχων τους. Επιπλέον, η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Αιτωλ/νίας ενημερώνει όλους τους αμπελοκαλλιεργητές ότι θα προχωρήσει σε ελέγχους για την εφαρμογή του μέτρου.

Aδεια για το πρωτάθλημα σε 7 ΠΑΕ


Η ΠΑΕ ΑΕΚ κατάφερε να εξασφαλίσει φορολογική ενημερότητα από τη ΦΑΕΕ Αθηνών, την προσκόμισε εγκαίρως στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού και με το φάκελο πλήρη πήρε την αδειοδότηση για το νέο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκα.
 Πλέον είναι σε ισχύ όλα τα δελτία των ποδοσφαιριστών της Ένωσης. Από τις ομάδες που δεν είχαν πάρει την περασμένη Τρίτη έγκριση από την ΕΕΑ (Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Πανθρακικός, ΟΦΗ, Πλατανιάς και Πανιώνιος) μόνο ο ΟΦΗ δεν κατάφερε να πάρει πιστοποιητικό, που σημαίνει ότι θα περιμένει την ψήφιση της τροπολογίας που κατατέθηκε από τη Βουλή για τις «προβληματικές» ομάδες. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι ο ΟΦΗ δεν θα συμμετέχει στο πρωτάθλημα. Διότι οι Κρητικοί θα αγωνίζονται κανονικά και θα ποντάρουν πλέον στην ψήφιση του νομοσχεδίου από τη Βουλή, ώστε να υπαχθούν στη ρύθμιση, να εξασφαλίσουν μετέπειτα φορολογική ενημερότητα και με την κατάθεσή της να αποφύγουν την όποια ποινή.

Στο αγωνιστικό μέρος, ο Γιώργος Κατίδης, μετά από πολύωρες διαπραγματεύσεις με την πλευρά της ΑΕΚ, συμφώνησε με τους ανθρώπους της Ένωσης, ενώ οι υπογραφές αναμένεται να «πέσουν» τη Δευτέρα. Ο 19χρονος μεσοεπιθετικός του 'Αρη συμφώνησε σε όλα με την «Ένωση» και στις αρχές της εβδομάδας αναμένεται η μετακίνηση να ολοκληρωθεί και τυπικά. Το κλίμα που υπήρχε καθ'Α όλη τη διάρκεια των συζητήσεων ήταν θετικό, με τον νεαρό Κατίδη να αισθάνεται ενθουσιασμένος που θα ηγηθεί της νεανικής αυτής ΑΕΚ. Από την πλευρά του, ο μάνατζερ του ποδοσφαιριστή, Θεόφιλος Καρασαββίδης, δήλωσε μετά την ολοκλήρωση των συζητήσεων: «Το θέμα πλέον είναι διαδικαστικό. Υπάρχει συμφωνία και δεν νομίζω να γίνει κάτι που να χαλάσει τη μεταγραφή. Τη Δευτέρα πιστεύω θα τελειώσουν όλα, θεωρώ ότι πήγαμε καλά». Ο Κατίδης ενδέχεται να βρεθεί σήμερα το απόγευμα στο ΟΑΚΑ, ώστε να παρακολουθήσει από κοντά τις προσπάθειες των νέων συμπαικτών του κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης.

Στο άλλο μέτωπο το προγραμματισμένο ραντεβού του Νίκου Κατσικοκέρη με τη διοίκηση της ΑΕΚ στα Σπάτα, δεν πραγματοποιήθηκε χθες, αφού ο 24χρονος επιθετικός δεν ταξίδεψε στην Αθήνα. Ο παίκτης του Εργοτέλη έχει έρθει σε προφορική συμφωνία με την ΑΕΚ, ωστόσο η διοίκηση των Κρητικών δεν τα βρίσκει με την Ένωση στον τρόπο της αποπληρωμής.

Η ΑΕΚ έχει κάνει πρόταση της τάξης των 130.000 ευρώ στον Εργοτέλη, προσφορά που ικανοποιεί τους Κρητικούς, αν όμως το ποσό δοθεί με τη μορφή μετρητών, κάτι που δεν βρίσκει σύμφωνη την Ένωση, η οποία κάνει λόγο για πληρωμή του ποσού με επιταγές. Ωστόσο, εξελίξεις αναμένονται στο εν λόγω θέμα, με τον Εργοτέλη να περιμένει μία νέα βελτιωμένη πρόταση από την ΑΕΚ.

Φορολογική ενημερότητα εξασφάλισε ο Πανιώνιος

Ο ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ κατάφερε να πάρει ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα, ξεπερνώντας ένα μεγάλο πρόβλημα εν όψει της νέας σεζόν. Η διοίκηση της ομάδας της Νέας Σμύρνης εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ευχαριστεί τους φιλάθλους της ομάδας για την υπομονή που έκαναν όλο τον προηγούμενο καιρό, ενώ απευθύνει κάλεσμα στον Κωνσταντίνο Τσακίρη. Αναλυτικά, η ανακοίνωση: «Η ΠΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΓΣΣ είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει πως μετά από αγωνιώδεις προσπάθειες κατάφερε να εξασφαλίσει φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα. Αισθανόμαστε πλέον την ανάγκη να ευχαριστήσουμε τα μέλη του προπονητικού επιτελείου, τους ποδοσφαιριστές και το υπαλληλικό προσωπικό για την υπομονή που έχουν επιδείξει όλους αυτούς τους μήνες. Φυσικά ευχαριστούμε και όλους τους οπαδούς της ομάδας που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για την αγορά εισιτηρίων διαρκείας, καθώς και όλους τους επώνυμους Πανιώνιους που στήριξαν σύμφωνα με την οικονομική τους δυνατότητα τις προσπάθειές μας. Παράλληλα και χωρίς κανένα απολύτως ίχνος ειρωνείας, ευχαριστούμε και τον πρώην μεγαλομέτοχο της ομάδας, κ. Κωνσταντίνο Τσακίρη, για τη διάθεση που επέδειξε να βοηθήσει σε αυτή τη δύσκολη στιγμή, αλλά που δυστυχώς, λόγω ενός εντελώς τυχαίου γεγονότος, δεν κατέστη τελικά δυνατόν να προσφέρει τη βοήθειά του. Είμαστε όμως σίγουροι πως στο μέλλον θα σταθεί αρωγός στις προσπάθειές μας διαπιστώνοντας και ο ίδιος πως οι προθέσεις είναι για το καλό και μόνο του συλλόγου. 'Αλλωστε, δεν είμαστε επαγγελματίες παράγοντες και δεν θέλουμε να γίνουμε. Είναι, δε, αυτονόητο πως θα υποβάλουμε τις παραιτήσεις μας, αλλά και θα έχει την πλήρη στήριξή μας, εάν αποφασίσει να επιστρέψει στην ΠΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΓΣΣ. Σε κάθε περίπτωση τον περιμένουμε τη Δευτέρα στο γήπεδο για να παρακολουθήσουμε το παιχνίδι με τον 'Αρη. Παράλληλα καλούμε όλο τον κόσμο μας, για να στηρίξουμε την ομάδα και τα νέα παιδιά της, για την κατάκτηση της νίκης σε ένα παιχνίδι που σηματοδοτεί την απαρχή μιας δύσκολης χρονιάς».

Νεκρός αλλοδαπός στον Αγ. Παντελεήμονα


Αλλοδαπός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, τραυματισμένος από αιχμηρό αντικείμενο, κατά τις βραδινές ώρες από την διασταύρωση Ιεροσολύμων και Αγαθουπόλεως, στον 'Άγιο Παντελεήμονα.
  Εκεί παρά τις προσπάθειες των ιατρών, κατέληξε.Ο τραυματισμός του έγινε μετά από επεισόδιο μεταξύ αλλοδαπών. Ο δράστης συνελήφθη

Αλλοδαποί επιτέθηκαν σε... κοντοκουρεμένους στο Σύνταγμα!


Δίχως έκτροπα ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 20:30 το βράδυ της Παρασκευής το αντιρατσιστικό συλλαλητήριο που διοργάνωσαν η Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος, η Ένωση Μεταναστών Εργατών και η Κίνηση «Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή», με τη συμμετοχή περίπου 3.000 ατόμων.
Όλοι οι κεντρικοί δρόμοι γύρω από το κέντρο της Αθήνας παραδόθηκαν στην κυκλοφορία. Νωρίτερα, η κυκλοφορία είχε διακοπεί στη λεωφόρο Συγγρού από Στύλους Ολυμπίου Διός προς Σύνταγμα, ενώ κλειστές ήταν η Αμαλίας, η Σταδίου, η Πανεπιστημίου, η Πειραιώς από Κολωνού στο ρεύμα προς Ομόνοια, η Βασ. Σοφίας και η Βασ. Όλγας.Ένταση επικράτησε, ωστόσο, όταν μερίδα διαδηλωτών επιτέθηκε σε ομάδα τεσσάρων ατόμων στην Ομόνοια, μόνο και μόνο επειδή ήταν... κοντοκουρεμένοι! Τελικά, με την επέμβαση των ψυχραιμοτέρων, τα επεισόδια δεν πήραν έκταση. protothema.gr

Άνδρας δάγκωσε μέχρι θανάτου κόμπρα στο Νεπάλ


Ένας αγρότης από το Νεπάλ, τον οποίο δάγκωσε κόμπρα στο ρυζοχώραφό του, σκότωσε το φίδι, δαγκώνοντάς το επανειλημμένα. «Ένας γητευτής φιδιών μου είπε ότι εάν σε δαγκώσει φίδι, τότε το δαγκώνεις κι εσύ μέχρι να πεθάνει και τίποτα δεν θα σου συμβεί» δήλωσε ο Μοχάμεντ Σαλμοντίν στο BBC.
Καλού κακού βέβαια, ο άνδρας έσπευσε να μεταβεί στο νοσοκομείο, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες για το δάγκωμα του φιδιού. Ο ίδιος δηλώνει ότι πήγε στο νοσοκομείο μετά από πιέσεις της οικογένειάς του.
«Όταν κατάλαβα ότι με δάγκωσε φίδι, πήγα σπίτι, πήρα έναν φακό και είδα ότι ήταν κόμπρα. Έτσι το δάγκωσα μέχρι θανάτου» δήλωσε ο άνδρας. Το περιστατικό σημειώθηκε σε χωριό 200 χλμ. μακριά από την πρωτεύουσα του Νεπάλ, Κατμαντού.
 Δεν θα απαγγελθούν κατηγορίες στον αγρότη για την πράξη του καθώς το ερπετό που σκότωσε δεν ανήκε στα προστατευόμενα είδη.
Εκτιμάται ότι ετησίως σημειώνονται στο Νεπάλ 20.000 περιστατικά δαγκώματος φιδιού, προκαλώντας περίπου 1.000 θανάτους.

Στο Παρίσι ο Σαμαράς!


Μία ημέρα μετά το επιτυχημένο, κατά τις εκτιμήσεις του κυβερνητικού στρατοπέδου, ραντεβού του Αντώνη Σαμαρά με την Άνγκελα Μέρκελ στο Βερολίνο, ο Έλληνας πρωθυπουργός βρίσκεται στο Παρίσι, προκειμένου να συναντηθεί, στις 11:30 (ώρα Ελλάδος) με τον Γάλλο πρόεδρο, Φρανσουά Ολάντ, στο Μέγαρο των Ηλυσίων Πεδίων.  
Στις 12:15 θα ακολουθήσει κοινή δήλωση των δύο πολιτικών ηγετών.
Την Πέμπτη, μετά τη συνάντηση που είχε στο Βερολίνο με την καγκελάριο της Γερμανίας, ο Φρανσουά Ολάντ είχε δηλώσει ότι επιθυμία του είναι η Ελλάδα να παραμείνει στην ευρωζώνη, υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα ότι οι Έλληνες πρέπει να κάνουν τις απαραίτητες προσπάθειες, για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος.
Ο κ . Σαμαράς, από την άλλη, με ανεβασμένο ηθικό από τα αποτελέσματα της συνάντησης με την κυρία Μέρκελ, επιδιώκει να βελτιωθεί το κλίμα για τη χώρα μας, που επηρεάζεται από τοποθετήσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων και δυσχεραίνει τις προσπάθειες οικονομικής σταθεροποίησης.
Το κλίμα στο κυβερνητικό στρατόπεδο είναι καλό, καθώς τα αποτελέσματα των επαφών στο Βερολίνο αποτιμώνται θετικά. Η ελληνική αντιπροσωπεία θεωρεί ότι έγινε το πρώτο σημαντικό βήμα, όχι απλώς για την αποκατάσταση της αξιοπιστίας της Ελλάδας, αλλά και για την άρση της δυσπιστίας στις σχέσεις των δύο χωρών, που είχε επικρατήσει τα τελευταία χρόνια.
Εκτιμούν δε, στην ελληνική κυβέρνηση, ότι αυτό με τη σειρά του θα συμβάλλει στην αλλαγή της ψυχολογίας στις διεθνείς αγορές για τη χώρα μας.
«Γνωρίζουμε ότι χρειάζονται θυσίες. Είπαμε ότι θα στηρίξουμε την Ελλάδα. Η Ελλάδα είναι μέρος της ευρωζώνης και επιθυμώ να παραμείνει στην ευρωζώνη και αυτό είναι η βάση των συζητήσεων» είπε χαρακτηριστικά την Παρασκευή η κυρία Μέρκελ, προσθέτοντας: «Η Ευρώπη είναι περισσότερο από ένα νόμισμα... Υπό αυτό το πνεύμα συζητήσαμε τα απαραίτητα βήματα που συνδέονται με προσδοκίες από την πλευρά της Ελλάδας». 
Τον κ. Σαμαρά συνοδεύουν στο ταξίδι του ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, ο αναπληρωτής, Χρήστος Σταϊκούρας, ο βουλευτής Χρύσανθος Λαζαρίδης, ο επικεφαλής του διπλωματικού γραφείου, Σταύρος Βασιλόπουλος και ο σύμβουλος για ευρωπαϊκά θέματα, Σταύρος Παπασταύρου.

Μαίνονται πυρκαγιές σε Κεφαλονιά και Εύβοια


Πέραν της μεγάλης φωτιάς στις Αφίδνες, ακόμα δύο μέτωπα μαίνονται ανεξέλεγκτα στη χώρα μας καθώς οι πυροσβεστικές δυνάμεις μάχονται να αντιμετωπίσουν τις φλόγες. 
  Σε εξέλιξη βρίσκεται δασική πυρκαγιά στην Καμπίτσα Κεφαλλονιάς.
 Επί τόπου επιχειρούν 17 πυροσβέστες με οκτώ οχήματα, επταμελές πεζοπόρο τμήμα, 10 εθελοντές και δύο οχήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης, συνεπικουρούμενοι από και ένα αεροσκάφος.
Σύμφωνα με πηγές της Πυροσβεστικής, το πύρινο μέτωπο είναι «οροθετημένο», χωρίς ωστόσο να έχει τεθεί υπό έλεγχο.
Παράλληλα, μαίνεται δασική πυρκαγιά κοντά στον οικισμό Μουρτερή στην Κύμη Ευβοίας. Στην περιοχή επιχειρούν 32 πυροσβέστες με 14 οχήματα,. Βοήθεια από αέρος προσφέρουν ένα αεροσκάφος και ένα ελικόπτερο.

Σοκ σε παραλία ! Ζευγάρι επιδόθηκε σε ερωτικές περιπτύξεις


 Προφανώς ήταν έντονα... απασχολημένοι και δεν πήραν χαμπάρι τα δεκάδες μάτια που είχαν στραφεί έκπληκτα πάνω τους... εκτός κι αν είναι επιδειξιομανείς! 
Ο λόγος για μία γυναίκα κι έναν άνδρα που αποφάσισαν να ζήσουν τον... έρωτά τους σε παραλία του Μπράιτον της Μεγάλης Βρετανίας. Το ζευγάρι συνέχισε τη σεξουαλική επαφή του κάτω από το φως του ήλιου παρά το γεγονός ότι αρκετοί λουόμενοι βρίσκονταν δίπλα τους, παιδιά έπαιζαν με τα κουβαδάκια τους, ενώ άλλοι τραβούσαν φωτογραφίες στα κινητά τους.
Τίποτα δεν ήταν αρκετό να τους αποσπάσει. Μάλιστα, όπως ανέφερε αυτόπτης μάρτυρας, καθώς περπατούσε με τους φίλους του στην αποβάθρα άκουσαν αναστεναγμούς γυναίκας. Αρχικά νόμισαν ότι κάποιος είχε επιτεθεί σε μία κοπέλα στην παραλία κι έτρεξαν να βοηθήσουν για να ανακαλύψουν ότι η γυναίκα δεν χρειαζόταν βοήθεια!
Ένα παιδάκι έδειχνε στη μητέρα του το θέαμα κι εκείνη αποσβολωμένη το απομάκρυνε από τη σκηνή του... sex! Μία άλλη παρέα ανδρών κοίταζε και γελούσε, ενώ ένας κοροϊδευτικά προσποιόταν ότι ήθελε να συμμετάσχει στην ερωτική σκηνή. Το ζευγάρι συνέχιζε χωρίς να αποσπάται δευτερόλεπτο.

Καμίνι όλη η χώρα

Ο υδράργυρος χτυπάει «κόκκινο» και αγγίζει τους 40 βαθμούς

Κολλημένο στους 40 βαθμούς Κελσίου θα είναι η θερμοκρασία σήμερα, την ώρα που ο Αύγουστος βαδίζει προς το τέλος του. Οι παραλίες αναμένεται να γεμίσουν και η ηλιοφάνεια θα είναι έντονη σε όλη την χώρα.
Αναλυτικά ο καιρός για σήμερα σε όλη την Ελλάδα θα έχει ως εξής:
Αττική
Καιρός: αίθριος.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά την ημέρα πρόσκαιρα 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 26 έως 40 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια κυρίως ανατολικά τμήματα θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Θεσσαλονίκη
Καιρός: γενικά αίθριος.
Άνεμοι: μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 22 έως 39 βαθμούς Κελσίου.
Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: γενικά αίθριος. Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και πρόσκαιρα στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 20 έως 40 και πιθανώς κατά τόπους 41 βαθμούς Κελσίου.
Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά.
Άνεμοι: μεταβλητοί ασθενείς και από το απόγευμα βορειοδυτικοί 4 στα νότια τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 24 έως 40 βαθμούς Κελσίου. Στις παραθαλάσσιες περιοχές και το Ιόνιο 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. Στην Ήπειρο η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: γενικά αίθριος.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά και νότια την ημέρα τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 22 έως 40 και πιθανώς κατά τόπους 41 βαθμούς Κελσίου.
Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: αίθριος.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 25 έως 36 βαθμούς Κελσίου. Στη νότια Κρήτη κατά τόπους έως 38 βαθμούς Κελσίου.
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: αίθριος.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 26 έως 38 βαθμούς Κελσίου.

Με μπουκάλια υποδέχθηκαν τον βουλευτή της ΝΔ, Κώστα Κόλλια στην Κόρινθο


Πολεμική παραμένει η ατμόσφαιρα στην Κόρινθο μετά τη μεταφορά μεταναστών στο στρατόπεδο της περιοχής. Χθες τα πνεύματα άναψαν όταν στο σημείο εμφανίστηκε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Κόλλιας.
Ο βουλευτής που θέλησε να επιθεωρήσει το στρατόπεδο έγινε δεκτός με αποδοκιμασίες από τους συγκεντρωμένους, οι οποίοι τον γιούχαραν του πέταξαν και αρκετά μπουκάλια. Από τις ρίψεις αυτές τραυματίστηκε και ένας πολίτης στο πρόσωπο με αποτέλεσμα να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες αφού είχε γεμίσει αίματα.

Μεγάλη φωτιά στις Αφίδνες


Πυρκαγιά είναι σε εξέλιξη σε δασική έκταση στην περιοχή Λιοσάμπι, στις Αφίφνες. Η φωτιά πήρε γρήγορα διαστάσεις με αποτέλεσμα να υποστούν ζημιές πολλά σπίτια ενώ η φωτιά έφτασε και στο στρατόπεδο που υπάρχει στην αριστερή πλευρά της Εθνικής Οδού, στον Άγιο Στέφανο, όπου έκαψε δύο αποθήκες.
Η φωτιά επεκτάθηκε προς Δροσοπηγή, Κρυονέρι και Άγιο Στέφανο και αυτή τη στιγμή είναι σε εξέλιξη σε όλη την περιοχή. Για την αντιμετώπιση της φωτιάς βρίσκονται στο σημείο 100 πυροσβέστες με 35 οχήματα, 37 άτομα πεζοπόρο, 14 οχήματα ΟΤΑ, 26 οχήματα εθελοντών, τέσσερα αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.

Η Κορωνη στο επίκεντρο της Μεσογειακής Διατροφής 2012



Με ένα μεγάλο πανηγύρι, στο μόλο της Κορώνης Μεσσηνίας ολοκληρώνονται  Σάββατο βράδυ οι εκδηλώσεις για την Εβδομάδα Μεσογειακής Διατροφής 2012. Οι εκπρόσωποι των τεσσάρων εμβληματικών κοινοτήτων (δηλαδή από την Ελλάδα οι γυναίκες της Κορώνης, από Ιταλία, Ισπανία και Μαρόκο)  που μετέχουν θα προσφέρουν σε όλους τους επισκέπτες εδέσματα με προϊόντα  της Μεσογειακής διατροφής που οι ίδιοι έφεραν από την πατρίδα τους. Φυσικά θα ακολουθήσει χορευτικό πρόγραμμα, όπως οι λαοί της «λεκάνης» της Μεσογείου ξέρουν να παρουσιάζουν.                                                     
 Οι εκδηλώσεις της Εβδομάδας Μεσογειακής Διατροφής, έχουν ξεκινήσει εδώ και λίγα χρόνια όταν δήμαρχος Κορώνης ήταν ο Θοδ. Σαλαντής και έχουν ενταχθεί σε πρόγραμμα της  Ουνέσκο, προκειμένου να διατηρηθούν οι παραδοσιακοί τρόποι παρασκευής καρπών, προϊόντων και ότι γίνεται από αυτά. Επιπλέον με τον τρόπο αυτό της προστασίας των προϊόντων στόχος είναι και η προστασία της ανθρώπινης  ζωής μέσω της διατροφής.                                                                                                                
 Η Ελλάδα, μέσω της Κορώνης, παρουσιάζει το λάδι (κυρίως) από την φημισμένη Κορωναίϊκη ποικιλία.   Στο πρόγραμμα επιδιώκει να ενταχθεί η κοινότητα Αγρού Κύπρου. Ήδη αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον δήμαρχο και τον πρέσβη της Κύπρου στην Αθήνα παρακολουθούν τις εκδηλώσεις και μετέχουν ενεργά. Ενδιαφέρον για ένταξη στο πρόγραμμα των εμβληματικών κοινοτήτων έχει εκδηλωθεί από Γαλλικής και Πορτογαλικής πλευράς.
 Το μόνο που δεν μπορεί κανείς να πει, είναι ότι επρόκειτο για μία ακόμη τυπική εκδήλωση. Η πρωτοβουλία που έχει πάρει... σάρκα και οστά φαίνεται ότι αρχίζει να βάζει τις βάσεις για θετικά αποτελέσματα με την Κορώνη να είναι η Εμβληματική Κοινότητα της χώρας μας και να συμμετέχει μαζί με άλλες περιοχές της Μεσογείου, σε ένα πρόγραμμα που στόχο έχει την προστασία της... προστασίας μας. Και όπου στο δεύτερο ''προστασία'' βάλτε τον τρόπο ζωής μας, που είναι αλληλένδετα συνδεδεμένος με την μεσογειακή διατροφή. Μια διατροφή που έχει αρχίσει να... διαβρώνεται από τον σύγχρονο τρόπο ζωής.
Η όλη προσπάθεια που ξεκίνησε από το δήμο Πύλου – Νέστορος – με την σφραγίδα του Δημάρχου Δημήτρη Καφαντάρη - χαρακτηρίζεται μέχρι τώρα μεθοδική και με αποτελεσματική, με συνέπεια αυτή να βαδίζει στα χνάρια της απόφασης της Unesco που ενέταξε τη Μεσογειακή Διατροφή στον κατάλογο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς δίνοντάς της (ως διατροφικό μοντέλο) παγκόσμια αναγνωρισιμότητα.                                                                                                                                                       Η Κορώνη, λοιπόν, μαζί με την Soria, το Cilento, το Chefchaouen, συνδυάζουν αρμονικά το τρίπτυχο διατροφή – παράδοση – ιστορία. Και αυτή τη διάσταση βιώνει κανείς στην Εβδομάδα Μεσογειακής Διατροφής, που ξεκίνησε με εκδηλώσεις, ημερίδες, γευσιγνωσία και έκθεση τοπικών προϊόντων.
Η κεντρική εκδήλωση έγινε χθες παρουσία πολλών παραγόντων, αρχών και με σημαντικές τις παρουσίες του Υπουργού ΑΑΤ, του Πρέσβη της Κύπρου, του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, αλλά και άλλων εκπροσώπων κομμάτων και φορέων.
Μάλιστα αυτή μεταδόθηκε δορυφορικά σε ολόκληρη τη Μεσόγειο, με αρκετές χώρες να λαμβάνουν το σήμα και την Κορώνη να προβάλλεται σημαντικά, συνεχίζοντας την πολύ καλή πορεία και διαρκή παρουσία του δήμου Πύλου – Νέστορος σε επίπεδο εξωστρέφειας.
Στα μελανά σημεία της χθεσινής εκδήλωσης για την Μεσογειακή διατροφή στην Κορώνη ήταν ότι κανένας δεν ανέφερε ούτε το όνομα του πρώην Δημάρχου Κορώνης και δημοσιογράφου Θόδωρου Σαλαντή που είχε μεγάλη συμβολή στην ιδέα αυτή μια και άρχισε επί δημαρχίας του. Όλοι στην Μεσσηνία ξέρουμε ότι
πάλεψε γι αυτήν την ιδέα που όταν είπε σε κάποιους να την στηρίξουν τότε διότι θα αποτελέσει μεγάλη προβολή της περιοχής, αυτοί γέλαγαν αδιάφορα... ενώ τώρα..; Πάντως πιστεύουμε ότι δεν έγινε σκόπιμα και σήμερα αλλά και αύριο που συνεχίζονται οι εκδηλώσεις θα υπάρξει έστω μία αναφορά για τον πετυχημένο πρώην Δήμαρχο άλλωστε ο σημερινός Δήμαρχος Δ.Καφαντάρης έχει αποδείξει ότι δεν αφήνει κανέναν παραπονούμενο και φροντίζει προσωπικά! για όλα.Α.Χ

Το ΧΡΗΜΑplus κυκλοφορεί και αποκαλύπτει


 
Ποιοι έβαλαν τις φωτιές
Ελπίδες με δόντια από Μέρκελ
ΔΝΤ: η Ελλάδα είχε πει όχι στην επιμήκυνση
Φέτος οι θύελλες ξεκινάνε τον Αύγουστο
Ολική επαναφορά ετοιμάζει ο Γιώργος

Ο Τύπος της Μεσσηνίας 25/08/2012

24.8.12

Το πρωί της Δευτέρας η ανακοίνωση των βάσεων


Από τις 10:00 το πρωί της Δευτέρας θα δίνονται στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να πληροφορούνται τα αποτελέσματα μέσω της ιστοσελίδας του Υπουργείου http://results.minedu.gov.gr πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους και τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο – Όνομα –Πατρώνυμο - Μητρώνυμο).

Ταυτόχρονα τα αποτελέσματα θα αποσταλούν ηλεκτρονικά και στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, για να εκτυπωθούν ονομαστικές καταστάσεις των επιτυχόντων και να προωθηθούν στα σχολεία ευθύνης τους, στα οποία θα αναρτηθούν εντός της Δευτέρας.

Επίσης τη Δευτέρα 27/08/2012 στις 10:00 θα ανακοινωθούν και τα αποτελέσματα των εισαγόμενων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση με τις ειδικές κατηγορίες των αλλοδαπών-αλλογενών και των αποφοίτων Λυκείων ή αντίστοιχων σχολείων Κρατών-Μελών της Ε.Ε μη ελληνικής καταγωγής. Τα αποτελέσματα θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του Υπουργείου http://results.minedu.gov.gr .

Θέλει αστυνομική προστασία η ....Δήμητρα Λιάνη !


Απάντηση σε όσους είτε διαμαρτύρονται για το γεγονός ότι έχει αστυνομική προστασία είτε υποστηρίζουν ότι της έχει διατεθεί οδηγός, δίνει η χήρα του Ανδρέα Παπανδρέου.
«Όλες οι χήρες ηγετών δικαιούνται προστασίας. Σε όλα τα κράτη, σε όλο τον κόσμο. Δεν αποτελώ την εξαίρεση. Είναι απολύτως νόμιμο. Περιλαμβάνεται σε υπουργική απόφαση που υπογράφηκε το 2009 από τον τότε υπουργό Εξωτερικών, Γιάννη Ραγκούση, όπως σωστά αναφέρει το άρθρο της εφημερίδας. Και φυσικά δεν έχω κρατικό αυτοκίνητο» λέει χαρακτηριστικά η Δήμητρα Λιάνη-Παπανδρέου στην ιστοσελίδα fthis.
Επιπλέον, η κ. Λιάνη-Παπανδρέου λέει ότι έχει δεχτεί απειλές για την ζωή της και υποστηρίζει ότι έχει οδηγό όταν μετακινείται για να νιώθει ασφαλής.
«Τον οδηγό τον χρησιμοποιώ όταν μετακινούμαι, γιατί έτσι νιώθω ασφαλής. Έχω δεχτεί απειλές για τη ζωή μου. Ένα δημόσιο πρόσωπο βρίσκεται πάντα σε κίνδυνο. Ποτέ δεν ξέρεις ποια θα είναι αυτή η "κακή" στιγμή".... »

Απλήρωτοι εργαζόμενοι σε δεκατέσσερα ξενοδοχεία


Καθυστερήσεις καταβολής μισθών και δεδουλευμένων, από δύο έως πέντε μήνες (και σε μία περίπτωση έως επτά μήνες) στους υπαλλήλους δεκατεσσάρων μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων της Θεσσαλονίκης καταγγέλλει το σωματείο ξενοδοχοϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης - Χαλκιδικής.
 Όπως επισημαίνουν στελέχη του σωματείου στο ΑΠΕ - ΜΠΕ «κατά τη φετινή περίοδο υπάρχει μεγαλύτερη πληρότητα σε σχέση με άλλες χρονιές», αλλά οι υπάλληλοι παραμένουν απλήρωτοι, παρόλο που μετά την υπογραφή της νέας κλαδικής σύμβασης οι εργαζόμενοι στον τουρισμό και στον επισιτισμό έχουν υποστεί μεγάλες περικοπές αποδοχών και μειώσεις μισθών. «Οι ξενοδόχοι επικαλούνται ότι μειώθηκαν οι τιμές των δωματίων καθώς και ότι έχουν ανεξόφλητους λογαριασμούς, αλλά για τους υπαλλήλους που έχουν χάσει πάνω από το 20% των αποδοχών τους και εξακολουθούν να μην πληρώνονται η κατάσταση είναι δραματική», δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο αντιπρόεδρος του σωματείου Μιχάλης Λαζαρίδης.

Από την πλευρά τους, οι ξενοδόχοι επισημαίνουν ότι παραμένει ανεξόφλητο ένα μεγάλο ποσό για προσφερθείσες υπηρεσίες, κυρίως σε ό,τι αφορά τη διαμονή τραυματιών υπηκόων Λιβύης, που έχουν φιλοξενηθεί στα ξενοδοχεία της πόλης από την αρχή του χρόνου.

«Έχουμε απευθυνθεί προς την πολιτεία να μεσολαβήσει για να λυθεί το πρόβλημα και αναμένουμε. Σε δεκαέξι ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης οφείλονται, από τρίτους (ιδιωτικά νοσηλευτικά ιδρύματα, ταξιδιωτικά πρακτορεία κ.α.) δέκα εκατομμύρια ευρώ, τα οποία και εκείνοι υποστηρίζουν ότι δεν έχουν εισπράξει. Μέσα στο πρώτο εξάμηνο του έτους φιλοξενήθηκαν στην πόλη, περί τους 130.000 Λίβυους» δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο πρόεδρος των ξενοδόχων Θεσσαλονίκης Αριστοτέλης Θωμόπουλος. Όπως τονίζει ο κ. Θωμόπουλος έγιναν ενέργειες από το υπουργείο Εξωτερικών, αλλά και από το υπουργείο Υγείας προς τη λιβυκή πλευρά, η οποία δεσμεύτηκε να καταβάλει έως το 50% των οφειλών στις ελληνικές επιχειρήσεις που παρείχαν περίθαλψη και φιλοξενία στους Λίβυους υπηκόους και να επανελέγξει το υπόλοιπο των χρεώσεων για τις υπηρεσίες που παρασχέθηκαν, ως το τέλος του καλοκαιριού.
Μέρος των υπηρεσιών ήταν και οι κρατήσεις που έγιναν, μέσω των νοσηλευτικών ιδρυμάτων και των ταξιδιωτικών πρακτορείων, στα ξενοδοχεία. Οι τιμολογημένες οφειλές προς τις ελληνικές επιχειρήσεις υπολογίζονται σε 150 εκ. ευρώ, από τα οποία 10 εκ. ευρώ οφείλονται σε ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης και 19 εκ. σε ξενοδοχεία της Αθήνας.

«Μέρος μόνο των οφειλών πληρώθηκε μέχρι το τέλος της άνοιξης και έκτοτε περιμένουμε. Με δεδομένη την έλλειψη ρευστότητας στην αγορά, τις φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις του κλάδου, το θέμα αυτό αποτελεί το κυρίαρχο πρόβλημα, που αντιμετωπίζουν αυτή τη στιγμή τα ξενοδοχεία της πόλης» προσθέτει ο κ. Θωμόπουλος.

«Πυρπολητής»-Άσκηση "ταχείας αντίδρασης" από το ΓΕΕΘΑ


Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η νέα ενεργοποίηση τμημάτων της δύναμης ταχείας αντίδρασης στο πλαίσιο της εθνικής διακλαδικής άσκησης «Πυρπολητής».
Σύμφωνα με πληροφορίες, σκοπός της άσκησης -που διεξήχθη από χθες το βράδυ μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα - κατόπιν εντολής του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, ήταν η εκτέλεση νυχτερινής επιχείρησης κατάληψης πολεμικού πλοίου και η εκτέλεση νυχτερινής επιχείρησης διείσδυσης και διάσωσης μάχης.
Η παρακολούθηση της εκτέλεσης της άσκησης έγινε μέσω εικόνας πραγματικού χρόνου από τα κέντρα επιχειρήσεων, στο πλαίσιο της αναβάθμισης του Συστήματος Διοίκησης και Ελέγχου.

Μεγάλη απάτη με κάρτες κινητής τηλεφωνίας

Από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος γνωστοποιήθηκε ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα, διερευνάται μεγάλος αριθμός καταγγελιών, που αφορούν στην εξαπάτηση ιδιοκτητών καταστημάτων, στα οποία πωλούνται κάρτες κινητής τηλεφωνίας προπληρωμένου χρόνου ομιλίας και προπληρωμένες κάρτες τύπου «paysafe», που χρησιμοποιούνται για διαδικτυακές αγορές.
Ειδικότερα, οι καταγγελίες των ιδιοκτητών των καταστημάτων (ψιλικών, mini market και περιπτέρων) αφορούν περιπτώσεις, στις οποίες άγνωστα άτομα τούς έχουν τηλεφωνήσει και προσποιούμενοι ότι είναι του συγγενικού και φιλικού περιβάλλοντός τους ή τεχνικοί της εταιρείας που τους έχει εγκαταστήσει τα μηχανήματα έκδοσης των προπληρωμένων καρτών ή τακτικοί πελάτες τους ή ακόμη και συνεργάτες τους (λογιστές, ασφαλιστικοί σύμβουλοι κ.ά.), τούς έχουν πείσει να προβούν στην έκδοση των συγκεκριμένων προπληρωμένων καρτών, ζητώντας τους τον κωδικό.
Επίσης, σε άλλες περιπτώσεις, οι δράστες προσποιούνται τους πελάτες και αφού ζητήσουν την έκδοση προπληρωμένης κάρτας, τεχνηέντως φωτογραφίζουν με κινητό τηλέφωνο, τον αριθμό έκδοσης που αναγράφεται σε αυτήν, χωρίς να γίνουν αντιληπτοί. Στη συνέχεια, προφασιζόμενοι την έλλειψη χρημάτων ή ότι δεν τους είναι τελικά απαραίτητη, την επιστρέφουν, ενώ τελικά προβαίνουν στη χρήση της, αφού έχουν ήδη καταγράψει με το κινητό τους τηλέφωνο τον αριθμό έκδοσής της, μέσω τού οποίου γίνεται η χρέωση.
Οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων από την επικοινωνία με τις εταιρείες έκδοσης των προπληρωμένων καρτών, διαπιστώνουν τελικά ότι αυτές χρησιμοποιούνται άμεσα, κυρίως σε ιστοσελίδες διαδικτυακού τζόγου ή αγορών μέσω διαδικτύου.
Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος παρακαλεί τους πολίτες, με αφορμή τέτοιου είδους περιστατικά, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις συναλλαγές τους, για την αποφυγή πιθανής εξαπάτησης. Ειδικότερα, οι ιδιοκτήτες καταστημάτων δεν θα πρέπει να εκδίδουν προπληρωμένες κάρτες, μέσω τηλεφώνου, εάν προηγουμένως δεν έχουν διασταυρώσει την ταυτότητα τού ατόμου. Επίσης, θα πρέπει να είναι προσεκτικοί κατά τη διαδικασία των συναλλαγών τους με πελάτες.
Σε παρόμοιες περιπτώσεις, μπορούν οι πολίτες να επικοινωνούν με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, μέσω των ηλεκτρονικών διευθύνσεων 11012@hellenicpolice.gr και ccu@cybercrimeunit.gov.gr ή στα τηλέφωνα 11012 και  210-6476464.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ- Επιμόρφωση εθελοντών στις πρώτες βοήθειες


Σήμερα ολοκληρώθηκε το 1ο Σεμινάριο επιμόρφωσης εθελοντών στις Πρώτες Βοήθειες, το οποίο οργάνωσε η Επιτροπή Εθελοντισμού του Δήμου Καλαμάτας σε συνεργασία με τον Ερυθρό Σταυρό
Στο σεμινάριο αναπτύχθηκαν τεχνικές αντιμετώπισης ατυχημάτων σε επίπεδο πρώτων βοηθειών σε θέματα που αφορούν πνιγμούς, δαγκώματα ζώων, ηλεκτροπληξία, χτυπήματα, καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση, κλπ.
Τα μαθήματα πραγματοποιήθηκαν στο χώρο του Ερυθρού Σταυρού από την εκπαιδεύτρια κ. Κωνσταντίνα Δαμηλάτη, η οποία με την εμπειρία της έκανε το δύσκολο αντικείμενο της εκπαίδευσης, ιδιαίτερα ευχάριστο.
Ο υπεύθυνος της Επιτροπής Εθελοντισμού κ. Δημήτρης Βεργόπουλος εμφανώς ικανοποιημένος από τη συμμετοχή των εθελοντών και το αποτέλεσμα της επιμόρφωσης δήλωσε ότι η συνεργασία με τον Ερυθρό Σταυρό θα συνεχισθεί μελλοντικά δημιουργώντας τμήματα και στις έδρες των Δημοτικών Ενοτήτων Αρφαρών, Άριος και Θουρίας για την επιμόρφωση των πολιτών.

ΙΚΑ: Οι συντάξεις να καταβληθούν κανονικά

Δυσκολίες υπάρχουν, κυρίως εξαιτίας της αύξηση της ανεργίας, αλλά το ΙΚΑ διαβεβαιώσει πως οι συντάξεις θα δοθούν κανονικά.

«Η απρόσκοπτη καταβολή των συντάξεων είναι διασφαλισμένη» επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η διοίκηση του Ιδρύματος σχολιάζοντας «δημοσιεύματα των δύο τελευταίων ημερών, που αφορούν την οικονομική κατάσταση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και ειδικότερα το μέλλον των συντάξεων».

Η διοίκηση του ΙΚΑ αναγνωρίζει, ότι οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει η χώρα δυσχεραίνουν εκ των πραγμάτων την οικονομική κατάσταση του Ταμείου "κυρίως λόγω της αύξησης της ανεργίας".

Στη συνέχεια τονίζει, ότι "οι πρωτοβουλίες του Ιδρύματος για περιστολή των δαπανών, την αυστηρή εφαρμογή των διατάξεων για τη ρύθμιση οφειλών, την εξάλειψη των παραβατικών συμπεριφορών και των παράνομων παροχών, με την συνδρομή του χρηματοδοτικού προγράμματος στο πλαίσιο του εγκεκριμένου προϋπολογισμού, διασφαλίζει την απρόσκοπτη καταβολή των συντάξεων".

"Η ανακύκλωση σχολιασμών και δημοσιευμάτων που δημιουργούν ανασφάλεια και αμφισβήτηση στους ίδιους τους συνταξιούχους και γενικότερα στους εργαζομένους αναφορικά με τις δυνατότητες του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις τους, όχι μόνο δεν συμβάλλουν στην υπέρβαση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε, αντίθετα λειτουργούν ανασταλτικά, δεδομένου ότι δημιουργούν κλίμα ανασφάλειας που πλήττει την ισχύ και την αποτελεσματικότητα των μέτρων που εφαρμόζονται", καταλήγει η ανακοίνωση του ΙΚΑ.

Οι νέες γραμμές του ΕΟΠΥΥ


Στοιχεία που αφορούν τις νέες τηλεφωνικές γραμμές για ραντεβού και πληροφορίες των ασφαλισμένων-καταναλωτών του ΕΟΠΥΥ, συγκέντρωσε η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή.
Οι γραμμές αυτές λειτουργούν σε αντικατάσταση της γραμμής 184, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση (Δελτίο Τύπου 1-8-2012) του προέδρου του ΕΟΠΥΥ. Τα σχετικά στοιχεία καταγράφονται ως εξής:
- τηλεφωνική γραμμή 14554 της BPO HELLAS-VODAFONE: 0,98Euro/ κλήση (από σταθερό και κινητό Vodafone) και 1,86Euro/ κλήση (από άλλα κινητά).
- τηλεφωνική γραμμή 14784 του OTE A.E- E-VALUE A.E: 1,07Euro/ κλήση (από σταθερό) και 1,18Euro/ λεπτό (από κινητό).
- τηλεφωνική γραμμή 14884 της CALL CENTER HELLAS: 0,99Euro/κλήση (από σταθερό) και 1,18Euro/ λεπτό (από κινητό).
- τηλεφωνική γραμμή 14900 της NEWSPHONE HELLAS: 1,08Euro/ κλήση (από σταθερό) και 1,18Euro/ λεπτό (από κινητό).
Σημειώνεται ότι οι χρεώσεις συμπεριλαμβάνουν ΦΠΑ και τα στοιχεία χρεώσεων προέρχονται από την επίσημη επικοινωνία των εταιρειών την Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012.
Επισημαίνεται ότι, από σταθερό τηλέφωνο η χρέωση γίνεται ανά κλήση, ενώ από κινητό τηλέφωνο η χρέωση γίνεται ανά λεπτό. Εξαιρείται η εταιρεία BPOHELLAS-VODAFONE όπου η χρέωση είναι ανά κλήση σε όλες τις περιπτώσεις.
Επιπλέον, οι καταναλωτές μπορούν να ενημερώνονται για το θέμα αυτό και από την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή www.efpolis.gr.

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς


Πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπει, για αύριο Σάββατο 25 Αυγούστου, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, για τις Περιφερειακές Ενότητες Αττικής, Βοιωτίας, Εύβοιας (κεντρική και νότια), Αργολίδας, Ηλείας (Πύργος, Αρχαία Ολυμπία, Ανδραβίδα, Δ. Πηνειού) και Κορινθίας, σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς. Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τους οργανισμούς περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης των παραπάνω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.
Με βάση τα προβλεπόμενα, παρακαλούνται οι πολίτες να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών, χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης κ.α.
Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

«Μηδενική ανοχή στα τάγματα εφόδου»


«Η Ελλάδα είναι Κράτος Δικαίου, ως εκ τούτου πρέπει να επιδεικνύεται μηδενική ανοχή έναντι των αυτόκλητων προστατών που λειτουργούν ως τάγματα εφόδου και ομάδες βίας.
Οι νόμοι ισχύουν και πρέπει να εφαρμόζονται έναντι όλων», δήλωσε ο εισηγητής της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ για θέματα υπουργείου Δημόσιας Τάξης Κώστας Τριαντάφυλλος, σχετικά με αναφορές στη Βουλή για «τάγματα εφόδου».
Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι «κόμματα και οργανώσεις που έχουν ως βάση της σκέψης και της λειτουργίας τους, τη βία και την αυτοδικία δεν συνεισφέρουν τίποτα στην επίλυση του μείζονος εθνικού ζητήματος της παράνομης μετανάστευσης», αλλά
«αντίθετα τροφοδοτούν και διογκώνουν την ανασφάλεια».
Υπογράμμισε δε ότι πρέπει να εφαρμοσθεί το ολοκληρωμένο εθνικό σχέδιο δράσης για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης, σε συνεργασία με την Ευρώπη και σε συνδυασμό με άμεσες πρωτοβουλίες για την αλλαγή του ΔΟΥΒΛΙΝΟ ΙΙ, επισημαίνοντας ότι το ΠΑΣΟΚ έχει ζητήσει συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών στη Βουλή με βάση και το πόρισμα της διακομματικής επιτροπής που λειτούργησε στην προηγούμενη κοινοβουλευτική περίοδο.
 

ΚΑΛΑΜΑΤΑ- Μουσική εκδήλωση στη Μ.Μαντίνεια !


Η Τοπική Κοινότητα Μικράς Μαντίνειας και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μικράς Μαντίνειας πραγματοποιούν το Σάββατο 25 Αυγούστου και ώρα 21:00 μουσική εκδήλωση στην παραλία της Μικράς Μαντίνειας, με τη στήριξη του Δήμου Καλαμάτας και της ΦΑΡΙΣ.
Η εκδήλωση θα έχει μουσική, χορό,πολλή διασκέδαση και ελεύθερη είσοδο για όλους.

ΜΕΣΣΗΝΙΑ-Που θα γίνουν ψεκασμοί για Δάκο !


Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της ΠΕ Μεσσηνίας ανακοινώνει ότι:
To  Σάββατο 25/8/2012  θα γίνουν ψεκασμοί για την καταπολέμηση του δάκου στις Τοπικές Κοινότητες:
ΧΩΜΑΤΑΔΑ-ΓΛΥΦΑΔΑ-ΧΡΑΝΟΙ-ΚΑΡΤΕΡΟΛΙ-ΚΑΛΟΓΕΡΟΡΑΧΗ-ΔΟΛΟΙ
  Τη Δευτέρα 27/8/2012 θα γίνουν ψεκασμοί για την καταπολέμηση του δάκου στις Τοπικές Κοινότητες: ΜΗΛΙΤΣΑ- ΠΑΠΟΥΛΙΑ –ΜΙΛΑ –ΣΙΑΜΟΥ- ΧΡΑΝΟΙ –ΓΛΥΦΑΔΑ –ΚΑΛΟΓΕΡΟΡΑΧΗ -ΚΑΡΤΕΡΟΛΙ

Παρακαλούνται οι παραγωγοί να παρακολουθούν τους ψεκασμούς στους ελαιώνες τους και όσοι έχουν κτήματα περιφραγμένα να τα ανοίξουν.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου