30.6.12

Οι προφητείες Άγιου Κοσμά Αιτωλού και Παϊσίου ‘παίρνουν σάρκα και οστά!

Άγιος Κοσμάς, Παΐσιος: Oι προφητείες για τον ρωσοτουρκικό πόλεμο!

Γιατί πραγματοποιείται απόβαση του ρώσικου στόλου στην Ανατολική Μεσόγειο τον Δεκέμβριο; Τι επιδιώκει η Μόσχα τόσο στην Κύπρο όσο και στη Συρία; Ποια τα συμφέροντα της Άγκυρας και ποιος ο ρόλος του Ισραήλ;

Απαντήσεις στα προαναφερθέντα ερωτήματα δίνονται από την εφημερίδα «Στύλος Ορθοδοξίας» όπου
παρουσιάζεται αναλυτικά πώς η Άγκυρα οδηγήθηκε στην απόφαση να λάβει μέτρα κατά της Συρίας και να προετοιμάζεται για στρατιωτική επέμβαση στην Συρία. Φήμες κάνουν λόγο για εμπλοκή της χώρας μας στο «παιχνίδι»!

Πριν αρκετά χρόνια ο γέροντας Παΐσιος υποστήριζε πὼς η Τουρκία θα εμπλακεί σε πόλεμο με τη Ρωσία. Την άποψή του δεν ενστερνίζονταν ως επί το πλείστον άθεοι και μη ακόλουθοι της ορθόδοξης πίστης. Ο αείμνηστος Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης Αντώνιος είχε αναφέρει πώς η Ελλάδα θα πεινάσει όταν ξεσπάσει πόλεμος στη Συρία.

Οι απόψεις των προαναφερθέντων προσώπων ταυτίζονται εν μέρει με την προφητεία του Αγίου Κοσμά περὶ ρωσοτουρκικοὺ πολέμου. Πλέον οι προφητείες αυτών φαίνεται να παίρνουν σάρκα και οστά. Τα πολιτικὰ δρώμενα στην ευρύτερη γεωπολιτικὴ περιοχὴ της Ανατολικής Μεσογείου τους δικαιώνουν με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο.

Είναι ευρύτερα γνωστό πώς το καθεστώς του Ασάντ, του Σύριου προέδρου βρίσκεται στο στόχαστρο Αμερικανών και Ευρωπαίων. Παρ’ όλο αυτά οι μεγάλες Ευρωπαϊκές δυνάμεις (Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία) καθώς και οι ΗΠΑ αδυνατούν να πάρουν το ρίσκο μίας νέας στρατιωτικής επιχείρησης αντίστοιχη με εκείνη της Λιβύης που έλαβε χώρα λίγους μήνες πριν.

Το οικονομικό εμπάργκο που ασκούν οι παγκόσμιες δυνάμεις στην περιοχή της Συρίας αποσκοπεί στην ανατροπή της παρούσας κυβέρνησης. Φήμες λένε ότι η τρομοκρατική οργάνωση Αλ Κάιντα προετοίμαζε το έδαφος για αλλαγή σκηνικού ωστόσο αδυνατούσε να αναλάβει την πρωτοβουλία μίας τέτοιας γιγάντιας επιχείρησης.

Τα σχέδια άλλαξαν. Η Τουρκία θα έπαιζε πρωταγωνιστικό ρόλο. Οι Μεγάλες Δυνάμεις κατάφεραν να την πείσουν με θεμιτά και αθέμιτα μέσα (π.χ οπλικὸ σύστημα H.A.A.R.P.). Δημοσίευμα αραβικής εφημερίδας (Al-Rai) αναφέρει ότι η Άγκυρα αναμένεται να επιβάλλει ως χώρα-μέλος της Ατλαντικής συμμαχία (ΝΑΤΟ) τη ζώνη απαγόρευσης πτήσεως στη Συρία, ύστερα από εντολή της Ουάσιγκτον.

Ωστόσο, είναι γνωστό ότι η Συρία διαθέτει σαφώς ανώτερη αεροπορία από αυτή της Λιβύης.
Το σημαντικότερο όμως είναι ότι διαθέτει αντιαεροπορικὴ άμυνα που ενέχει κινδύνους υψηλών απωλειών για όποια κράτη συμμετέχουν στην ζώνη απαγόρευσης πτήσεων.

Μη ξεχνάμε όμως και τον παράγοντα Ρωσία!

Σε διάστημα δύο εβδομάδων ο ρώσικος στόλος μπορεί να βρίσκεται από τα λιμάνια του βορείου Αιγαίου στις ακτές της Συρίας. Ποια Δυτική χώρα όμως θα προβεί σε κάποια περαιτέρω ενέργεια χωρίς τη σύμφωνη γνώμη της «Ρώσικης Αρκούδας»;

Η Τουρκία, από τη δική της πλευρά, προσδοκά σε πολλαπλά οφέλη από την ενεργή συμμετοχή της σε μία τέτοια στρατιωτική επιχείρηση.

Ήδη φημολογείται ότι συγκεντρώνει δυνάμεις στρατού στα σύνορα με τη Συρία. Πλέον καθίσταται πασιφανές ότι κάτι «μαγειρεύεται». Ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών, Αχμὲτ Νταβούτογλου σε δήλωσή του υπογράμμισε ότι δεν στοχεύει σε μία στρατιωτική επέμβαση στην ευρύτερη περιοχή της Συρίας. Ωστόσο, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι η Τουρκία είναι έτοιμη για οποιοδήποτε σενάριο.

Σύμφωνα με κάποια σενάρια η Τουρκία, πέραν της εδαφικής διεκδίκησης περιοχών στο τμήμα
της Συρίας, υποστηρίζεται ότι θα λάβει ως ανταλλάγματα εκτός από την αποκλειστική χρήση των υδάτινων πόρων της περιοχής και δύο ελληνικὰ νησιά, τα οποία θα καταλάβει αρχικά υπό τη Νατοϊκή Ομπρέλα προκειμένου να αποφύγει μία ανοικτὴ ρήξη με την Ἑλλάδα! Αξίζει να θυμηθούμε την προφητική ρήση του γέροντα Παϊσιου περὶ τουρκικής κατάληψης δύο ελληνικών νησιών χωρίς να προβληθεί σχεδὸν καμία αντίσταση.

Μέσα σε όλο αυτό το κλίμα της νέα προοπτικής που ανοίγεται για την Τουρκία με τα παρασκηνιακά ανταλλάγματα ἡ κυβέρνηση Ερντογᾶν αναγκάστηκε να ενδώσει στις πιέσεις της Ουάσιγκτον…

Οι υπόγειες συμφωνίες Ουάσινγκτον-Άγκυρας δεν περνούν απαρατήρητες από την πλευρά της Μόσχας. Η Ρωσία σε καμία περίπτωση δεν σκέφτεται το ενδεχόμενο να χαθεί η μοναδική στρατιωτική βάση που διατηρεί στη Μεσόγειο, η οποία βρίσκεται στη Συρία, ούτε βέβαια να υποστεί μία νέα οικονομική ζημιά πολλών δισεκατομμυρίων ευρὼ λόγω τυχόν ματαίωσης συμφωνιών τόσο σε στρατιωτικὸ όσο και σε εμπορικό επίπεδο.

Τέλος από τη μεριά του το Ισραήλ επιθυμεί διακαώς ένα ρωσοτουρκικό πόλεμο. Φημολογείται εντόνως ότι ενισχύει με όπλα του Κούρδους αντάρτες που μάχονται ενάντια στην Άγκυρα. Όπως εύκολα γίνεται κατανοητό το ενδεχόμενο ενός ρωσοτουρκικού πολέμου φαντάζει πιο πιθανό από ποτέ! Πλέον επαληθεύονται στο έπακρον οι προφητείες του Αγίου Κοσμά, του μακαριστού γέροντα Παϊσίου ἀλλὰ και του μακαριστού Μητροπολίτη Σιατίστης Ἀντωνίου..apocalypsejohn.com

Χωρίς ναυαγοσώστες οι ελληνικές παραλίες

«Απροστάτευτοι» θα είναι οι λουόμενοι, πιθανώς μέχρι και το τέλος Ιουλίου, σε πολλές πολυσύχναστες παραλίες της Ελλάδας, καθώς οι προκηρύξεις για τις θέσεις ναυαγοσωστών δεν έχουν ακόμα ανακοινωθεί.

Πριν από μερικές ημέρες το Συμβούλιο της Επικρατείας «ξεπάγωσε» τις προκηρύξεις και έτσι οι δήμοι θα προχωρήσουν σύντομα σε προσλήψεις, παρ όλα αυτά η διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί κάνει απίθανη την εμφάνιση των ναυαγοσωστών στις παραλίες, πριν από το τέλος Ιουλίου. Συνήθως οι προκηρύξεις των θέσεων ανακοινώνονταν στα τέλη Μαΐου, ώστε οι ναυαγοσώστες να είναι στις θέσεις τους εγκαίρως.

Όπως προβλέπει το Προεδρικό Διάταγμα 23/2000 προσλαμβάνονται συνολικά 1.000 ναυαγοσώστες ως εποχιακοί υπάλληλοι για να καλύψουν τις ανάγκες του καλοκαιριού.

Σε περίπτωση που οι ναυαγοσώστες δεν είναι στις θέσεις τους από την αρχή του Ιουνίου μέχρι την 31η Αυγούστου, τότε οι λιμενικές αρχές είναι υποχρεωμένες να επιβάλουν πρόστιμα.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι πέρσι κατά το τρίμηνο Μαΐου - Ιουλίου έχασαν τη ζωή τους 152 άνθρωποι, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του Λιμενικού Σώματος, ενώ κατά τη διετία 2008 - 2010 πνίγηκαν στις ελληνικές θάλασσες 980 άνθρωποι.
«Ο νομός ορίζει ότι σε πολυσύχναστες παραλίες, δηλαδή όσες έχουν 500 άτομα κάθε μέρα, ο δήμος πρέπει να βάλει ναυαγοσώστη. Το τελευταίο διάστημα, όμως, δεκάδες παραλίες έχουν αποχαρακτηριστεί εκ του πονηρού, παρότι ο αρμόδιος λιμενάρχης αναφέρει ότι είναι πολυσύχναστες. Έτσι οι άνθρωποι που έχουν στα χέρια τους την τύχη του λαού αφήνουν εκτεθειμένες τις παραλίες», λέει στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο διευθυντής της Ελληνικής Ναυαγοσωστικής Ακαδημίας ΕΝΑΚ, Νίκος Γιοβανίδης.

«Αρκετοί δήμοι δεν έχουν οργανώσει τις ναυαγοσωστικές τους ανάγκες και κάθε χρόνο προφασίζονται ότι δεν προλαβαίνουν να ολοκληρώσουν τις προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ και έτσι χηρεύουν οι θέσεις», επισημαίνει ο κ. Γιοβανίδης και συνεχίζει: «Έχει παρατηρηθεί ότι όπου τοποθετούνται ναυαγοσώστες τα περιστατικά πνιγμών μειώνονται. Είναι απαραίτητο να υπάρχουν, καθώς οι ναυαγοσώστες δεν βοηθάνε μόνο όσους βρίσκονται σε άμεσο κίνδυνο, αλλά ενημερώνουν τον κόσμο και έτσι προσλαμβάνονται δυσάρεστες καταστάσεις».

ΕΡΕΥΝΑ - ΣΟΚ:«Στοματικός έρωτας» τέλος....Προκαλεί καρκίνο του στόματος!

-Την θλιβερή πρωτιά από το κάπνισμα φαίνεται να παίρνει ο στοματικός έρωτας, ως η βασική αιτία εμφάνισης καρκίνου του στόματος
Οι περισσότερες περιπτώσεις καρκίνου του στόματος οφείλονται στο κάπνισμα, η κατάσταση όμως φαίνεται να αλλάζει τα τελευταία χρόνια, τουλάχιστον στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Η πλειονότητα των κρουσμάτων αποδίδεται τώρα στους ιούς HPV, από τους οποίους ορισμένοι μεταδίδονται μέσω της σεξουαλικής επαφής και προκαλούν μεταξύ άλλων τα γνωστά κονδυλώματα. Τα κρούσματα καρκίνου του στόματος υπερδιπλασιάστηκαν στις ΗΠΑ το διάστημα 1974-2007, κυρίως μεταξύ των νέων, λευκών ανδρών. Και τα περισσότερα από αυτά τα κρούσματα οφείλονται στους ιούς HPV (ιούς των ανθρώπινων θηλωμάτων).
Ο σημαντικότερος παράγοντας κινδύνου για εμφάνιση λοίμωξης HPV στο στόμα ή στο φάρυγγα «είναι ο αριθμός των συντρόφων, στους οποίους ένας άνθρωπος έχει κάνει στοματικό σεξ» δήλωσε η Μάουρα Γκίλισον του Πολιτειακού Πανεπιστημίου του Οχάιο. «Όταν αυξάνει ο αριθμός των συντρόφων, ο κίνδυνος (μόλυνσης από τον ιό) επίσης αυξάνεται» ανέφερε η Γκίλισον στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Ένωσης για την Πρόοδο της Επιστήμης.

«Για τους ανθρώπους που έχουν κάνει ενεργητικό στοματικό σεξ σε έξι ή περισσότερους συντρόφους, ο κίνδυνος οκταπλασιάζεται σε σχέση με όσους είχαν λιγότερους από έξι συντρόφους», εξήγησε η Δρ Γκίλισον.
Η ερευνήτρια ήταν πάντως προσεκτική: Διευκρίνισε ότι, παρά τις παρατηρήσεις που έχουν συγκεντρωθεί ως σήμερα, ακόμα δεν υπάρχουν επαρκείς μελέτες, που αποδεικνύουν ότι η αύξηση των καρκίνων οφείλεται άμεσα στο στοματικό σεξ. «Δεν μπορούμε να δείξουμε πέραν πάσης αμφιβολίας ότι συγκεκριμένες συμπεριφορές συνδέονται με τον κίνδυνο μόλυνσης. Η αύξηση στους καρκίνους του στόματος στις ΗΠΑ αφορά κυρίως τους νέους, λευκούς άνδρες. Δεν γνωρίζουμε όμως το γιατί» είπε η Γκίλισον, σύμφωνα με τον απεσταλμένο του AFP στο συνέδριο. Από τους περίπου 150 διαφορετικούς τύπους των ιών HVP, περίπου οι 40 είναι σεξουαλικά μεταδιδόμενοι, σύμφωνα με στοιχεία του αμερικανικού Εθνικού Κέντρου Καρκίνου.
Ορισμένοι από τους ιούς αυτούς προκαλούν τα ενοχλητικά κονδυλώματα, ενώ άλλοι δεν προκαλούν συμπτώματα και ορατές αλλοιώσεις. Κάποιοι από αυτούς, όμως, μπορούν τελικά να προκαλέσουν καρκίνο του τραχήλου της μήτρας, του πρωκτού, του πέους και του στόματος.
 Η μόλυνση από HPV είναι εξαιρετικά συχνή: Σύμφωνα με τα αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), οι μισοί από τους σεξουαλικά ενεργούς Αμερικανούς θα κολλήσουν κάποια στιγμή HPV. To θέμα έχει μελετηθεί περισσότερο στην περίπτωση του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας. Τα τελευταία χρόνια έχουν κυκλοφορήσει δύο εμβόλια κατά των ιών HPV, που προκαλούν αυτή τη μορφή καρκίνου, αλλά και τα κονδυλώματα.
Τα εμβόλια αυτά (καλύπτονται και από τα ελληνικά Ταμεία) χορηγούνται συνήθως σε κορίτσια, που δεν έχουν ακόμα αρχίσει τη σεξουαλική ζωή τους.
 Ο εμβολιασμός κατά του HPV έχει πάντως εγκριθεί και για την πρόληψη του καρκίνου του πρωκτού σε άνδρες και γυναίκες.
  Μελέτη, που δημοσιεύτηκε στις αρχές Φεβρουαρίου στο New England Journal of Medicine, έδειχνε ότι το εμβόλιο προλαμβάνει και το 90% των περιπτώσεων κονδυλωμάτων στους άνδρες, εφόσον βέβαια χορηγηθεί πριν από την πρώτη μόλυνση. «Εκτός από μόλυνση με HPV, το στοματικό σεξ μπορεί επίσης να οδηγήσει σε βακτηριακή λοίμωξη από χλαμύδια», επισήμαναν οι ερευνητές.

ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙ- Άφησε την τελευταία του πνοή πάνω στην Μπάρα των Διοδίων !

Προσπάθησε να σταματήσει αλλά δεν τα κατάφερε.Νόμιζε πιθανότατα ότι η μπάρα ήταν ανοικτή και δεν έπρεπε να πληρώσει διόδια σε εκείνο το σημείο… Η μηχανή δεν σταμάτησε και ο θάνατος ήταν τραγικός . Σήμερα νωρίς το πρωί ένας 44χρονος από τη Σπάρτη έχασε την ζωή του όταν για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο, προσέκρουσε με τη μηχανή που οδηγούσε επάνω στην μπάρα των διοδίων στο Σπαθοβούνι, επί του αυτοκινητοδρόμου Αθηνών – Τρίπολης. Οι διερχόμενοιμε τα αυτοκινητά τους αλλά και οι υπάλληλοι του αυτοκινητόδρομου τα έχασαν από το τραγικ’ό γεγονός αλλά δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτα.
Άμεσα στο σημείο έσπευσε το Τμήμα Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων και ασθενοφόρο, όμως για τον44χρονο οδηγός της μηχανής ήταν ήδη αργά...messinea.gr

Νεκροί ένας Έλληνας και τρεις Ιταλοί δύτες στο υποθαλάσσιο «Σπήλαιο του Αίματος»

Τέσσερις Iταλοί δύτες,εκ των οποίων ο ένας ήταν ελληνικής καταγωγής, έχασαν την ζωή τους σε σπήλαιο του Κάπο Παλινούρο, της περιοχής Τσιλέντο, στα ανοικτά της πόλης Σορρέντο της Κάτω Ιταλίας.
Πρόκειται για τους Αντρέα Πετρόνι και Ρίτσο Ντάγκλας (βρετανικής καταγωγής) σαράντα ενός ετών, για την τριανταεξάχρονη Σούζι Καβατσίνι και για τον Παναγιώτη Τέλιο, είκοσι τριών ετών, ελληνικής καταγωγής.
Ο Παναγιώτης Τέλιος είχε γεννηθεί στο Ρήγιο της Καλαβρίας, αλλά ζούσε στην ιταλική πρωτεύουσα.
Αιτία της τραγωδίας φέρεται να είναι μια ξαφνική κατάρρευση των τοιχωμάτων ή μια μεγάλη ποσότητα λάσπης που ανακινήθηκε κατά το πέρασμα των τεσσάρων δυτών από στενό σημείο του Σπήλαιου του Αίματος (Grotta del Sangue), όπως ονομάζεται, κάτι που τους έκανε να χάσουν τον προσανατολισμό τους.
Το συγκεκριμένο σπήλαιο θεωρείται από τα πιο ενδιαφέροντα της νοτίου Ευρώπης και οφείλει την ονομασία του στο έντονο ερυθρό χρώμα που παρουσιάζουν τα βράχια, αλλά οι ειδικοί τονίζουν ότι τα περάσματά του είναι και πολύ στενά και επικίνδυνα.
Οι άλλοι τέσσερις δύτες, μέλη της ίδιας ομάδας, κατάφεραν να επιστρέψουν σώοι στην επιφάνεια της θάλασσας

Θηλυκή συμμορία στην Τρίπολη !!

Συνελήφθησαν τρεις (3) ημεδαπές για κλοπή σε βάρος 82χρονου στην Αρκαδία
Συνελήφθησαν, χθες (29-6-2012) το πρωί, στην Τρίπολη Αρκαδίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης, τρεις (3) ημεδαπές ΡΟΜΑ, ηλικίας 34, 28 και 19 ετών αντίστοιχα, γιατί αφαίρεσαν ένα πορτοφόλι από 82χρονο ημεδαπό.
Ειδικότερα, οι ανωτέρω, χθες (29-6-2012) το πρωί, αφαίρεσαν από τον 82χρονο, ένα πορτοφόλι που περιείχε χρηματικό ποσό, ωστόσο συνελήφθησαν, μετά από άμεση επέμβαση αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης.
Οι συλληφθείσες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Τρίπολης, ενώ το χρηματικό ποσό, βρέθηκε και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του.
Η αστυνομική έρευνα και τ o προανακριτικό έργο, διενεργείται από το Τμήμα Ασφάλειας Τρίπολης.

ΕΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ .... ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ !!!

Εξελέγη η διοίκηση του Συνεταιρισμού που διαδέχτηκε την ΕΑΣ Μεσσηνίας !!!
Με εντάσεις και με απογοήτευση από αγροτοσυνεταιριστές που επιθυμούν να είναι ισχυρή η Οργάνωση και να φυσήξει νέος άνεμος σε αυτή, ολοκληρώθηκε  η 1η Γενική Συνέλευση του πρωτοβάθμιου Αγροτικού Συνεταιρισμού Μεσσηνίας, το σχήμα που διαδέχεται την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών.
Εξελέγη και η ενδεκαμελής προσωρινή διοίκηση του Συνεταιρισμού, που σχεδόν στο σύνολό της αποτελείται από τα μέλη του πρώην Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΑΣ.
Ειδικότερα, στην προσωρινή διοίκηση εξελέγησαν οι: Μιχάλης Αντωνόπουλος, Αριστείδης Γιαννακόπουλος, Γιώργος Γιαννακόπουλος, Κωνσταντίνος Κατσούλης, Βασίλης Κοζομπόλης, Γιώργος Κότσαρης, Νίκος Κοτταρίδης, Γιώργος Λαζόγιαννης, Γιώργος Μαντζούνης, Ηλίας Ντονάς και Παναγιώτης Παγάνης.
Η ένταση δημιουργήθηκε όταν ο γραμματέας του Αγροτικού Συλλόγου Γαργαλιάνων, Ηλίας Μπουντουβάς, και ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Δολών, Βασίλης Γαϊτανάρος, κατήγγειλαν ότι παράνομα απερρίφθη από το Διοικητικό Συμβούλιο η εγγραφή τους.
Ο πρώτος είχε κάνει αίτηση εγγραφής με την ιδιότητα του αγρότη και ο δεύτερος έκανε αίτηση για την εγγραφή του Συνεταιρισμού του.
Ο πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης, Νίκος Κοτταρίδης, τόνισε πως το Σώμα δεν μπορεί από το νόμο να κάνει τις εγγραφές, όπως ζητούσαν οι διαμαρτυρόμενοι, οι οποίοι μίλησαν για πραξικόπημα και για σκοπιμότητες προκειμένου να μη φύγει από τον έλεγχο συγκεκριμένων προσώπων η διοίκηση.
 Μάλιστα, ο Βασίλης Γαϊτανάρος αποχώρησε τονίζοντας ότι θα καταθέσει μήνυση, ενώ υπάρχουν σκέψεις και για ασφαλιστικά μέτρα κατά της νομιμότητας της Γενικής Συνέλευσης.
Επίσης, το Σώμα ενέκρινε το καταστατικό του νέου Συνεταιρισμού. Μια από τις προτάσεις που υποβλήθηκαν, αλλά καταψηφίστηκε, ήταν στο Διοικητικό Συμβούλιο να έχουν δικαίωμα εκλογής μόνο κατά κύριο επάγγελμα αγρότες ή έστω όσοι έχουν βιβλιάριο ΟΓΑ.
Ακόμη, η Γενική Συνέλευση ανέβαλε την έγκριση του ισολογισμού του 2011 και την απαλλαγή των ευθυνών των μελών της διοίκησης, ύστερα από την παρατήρηση του Μιχάλη Αντωνόπουλου, ότι δε νομιμοποιείται το συγκεκριμένο Σώμα να δώσει τέτοιες εγκρίσεις, οι οποίες έπρεπε να έχουν δοθεί από τη Γενική Συνέλευση της ΕΑΣ, που δεν υπάρχει πια.
Τέλος, το προσωπικό του Συνεταιρισμού, αλλά και παλιά της μέλη, εξέφρασαν την απογοήτευσή τους για το γεγονός ότι από αυτό το νέο ξεκίνημα απουσιάζει ο νέος κόσμος, ο οποίος θα μπορούσε να δώσει δυναμισμό και προοπτική στην οργάνωση.Στ.Μ..kalamatajournal.gr

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: 500.000 ατυχήματα οφείλονται στο μακιγιάζ εν ώρα οδήγησης!

Σε μία μόνο χώρα, σε έναν μόλις χρόνο, μισό εκατομμύριο τροχαία ατυχήματα έχουν αποδοθεί στην συνήθεια των γυναικών να μακιγιάρονται ενώ οδηγούν προκειμένου να κερδίσουν χρόνο!
 Δείτε το σοκαριστικό βίντεο και... ξανασκεφτείτε το πριν βγάλετε το κραγιόν από την τσάντα μπροστά στον κόκκινο σηματοδότη. 
Το ρεπορτάζ της βρετανικής εφημερίδας Telegraph που ανέφερε ως βασική αιτία 500.000 τροχαίων ατυχημάτων το 2009 στην Αγγλία το συνήθειο των νεαρών κυρίως γυναικών να ανανεώνουν το μακιγιάζ τους καθώς οδηγούν, σόκαρε μια 17χρονη μακιγιέρ από την Ολλανδία η οποία ένιωσε την ανάγκη να οργανώσει εκστρατεία καταπολέμησης του φαινομένου...
 Το βίντεο του 1 λεπτού και 11 δευτερολέπτων πραγματικά σοκάρει και αναπαράγεται με μανία από τους χρήστες του διαδικτύου, με αποτέλεσμα να έχει φτάσει ήδη τα 28.000.000 χτυπήματα στο youtube!
Στην έρευνα της βρετανικής εφημερίδας βεβαίως υπογραμμίζεται ότι οι γυναίκες πολυάσχολες καθώς είναι με τη φροντίδα της οικογένειας και την επαγγελματική τους καριέρα προσπαθούν να κερδίσουν χρόνο αφήνοντας το... τελετουργικό του μακιγιαρίσματος για τις «χαμένες ώρες» του μποτιλιαρίσματος ή της αναμονής στο φανάρι.
Η αγωνία των γυναικών να τα προλάβουν όλα, όμως, φαίνεται ότι στην συγκεκριμένη περίπτωση έχει τραγικές συνέπειες.

Δημοσιογραφικό συγκρότημα φτιάχνει ο Τσίπρας !!!

συνεδριασεις των οργάνων του ΣΥΝ και του ΣΥΡΙΖΑ, που ξεκίνησαν χθες και ολοκληρώνονται αύριο θα είναι κλειστές, καθώς αρκετοί επιτελείς της Κουμουνδούρου θέλουν να είναι βέβαιοι ότι, σε δύσκολες συζητήσεις όπως η μετατροπή του ΣΥΡΙΖΑ σε κόμμα, αν τύχει και εκφραστούν διαφωνίες και γκρίνια, αυτές δε θα βγουν προς τα έξω. Ωστόσο, από έγκυρη πηγή μαθαίνω ότι ο Αλέξης Τσίπρας, στην εισήγησή του προς τα μέλη της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΣΥΝ, τους αποκάλυψε τα σχέδιά του για τη δημιουργία ενός δημοσιογραφικού ομίλου.
Συγκεκριμένα, ο Αλέξης Τσιπρας μίλησε για σχέδιο ενοποίησης των ΜΜΕ που ανήκουν στον ΣΥΝ, ήτοι της εφημερίδας «Αυγή», του ραδιοφωνικού σταθμού «Στο Κόκκινο» και του ενημερωτικού portal left.gr.

Καθημερινοί συνομιλητές του Αλέξη Τσίπρα, μάλιστα, με διαβεβαιώνουν ότι ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ «ζεστός» για τη δημιουργία ενός αριστερού δημοσιογραφικού συγκροτήματος και όταν αρχίσουν να εισρέουν στην Κουμουνδούρου τα πρώτα χρήματα από την κρατική επιχορήγηση, τότε τα σχέδια θα αρχίσουν να υλοποιούνται…matrix24.gr

Πώς έφτασε στο Πρώτο Θέμα η φωτογραφία του Άκη από τη φυλακή;

Φωτογραφία του Άκη Τσοχατζόπουλου από τις Φυλακές Κορυδαλλού φιλοξενεί στο αυριανό πρωτοσέλιδο του το Πρώτο Θέμα.

Υποθέτω ότι ήδη το Υπ.Δικαιοσύνης θα έχει ζητήσει την παραίτηση της... διεύθυνσης των Φυλακών, θα έχει ζητηθεί η διενέργεια ΕΔΕ με αντικείμενο την απόλυση των αστυνομικών και των δεσμοφυλάκων που συνεργάστηκαν για τη λήψη της φωτογραφίας.

Θυμίζω ότι απαγορεύεται αυστηρά η λήψη φωτογραφιών εντός σωφρονιστικών ιδρυμάτων ενώ οι επισκέπτες των κρατουμένων απαγορεύονται να έχουν μαζί τους αντικείμενα κατά τη διάρκεια του επισκεπτηρίου.parapolitiki.com

Σε... υποθαλάσσιες ερωτικές περιπτύξεις η Αλεξανδράτου -video

Η Τζουλια χαιρεται τον ερωτα της στην Mυκονο και δεν κρατιεται !
Μόνιμη κάτοικος Μυκόνου έχει γίνει η Τζούλια Αλεξανδράτου, η οποία καθώς φαίνεται θα βγάλει όλο το καλοκαίρι στο νησί των ανέμων μαζί με το νέο της αμόρε.

Η “εθνική μας πορνοστάρ” δείχνει να απολαμβάνει και με το παραπάνω τη συντροφιά του αγαπημένου της, ενώ οι δυο τους δεν κρύβουν τον έρωτά τους σε κάθε δημόσια εμφάνιση.

Η κάμερα του Mykonos Live TV, κατέγραψε τις ερωτικές περιπτύξεις του ζεύγους μέσα και έξω από τα γάλανα νερά της Ψαρρού!

ΑΡΧΙΣΕ ο πόλεμος του νερού στον Σύνδεσμο «ΤΕΛΛΟΣ ΑΓΡΑΣ »

ΣΧΟΛΙΟ : ΚΡΑΤΑΕΙ ΧΡΟΝΙΑ ΑΥΤΗ …Η ΚΟΛΩΝΙΑ  ΜΕ  ΕΝΑ ΑΘΛΙΟ ΔΙΚΤΥΟ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΟ ΚΑΤΑ ΤΟ ΗΜΙΣΥ ΜΕ  ΑΜΙΑΝΤΟΣΩΛΗΝΕΣ  ΠΡΙΝ 50 ΧΡΟΝΙΑ  ΚΑΙ ΟΥΔΕΙΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ !ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟΙ ΜΗΝΕΣ ΕΝΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΔΕΝ ΜΙΛΑΕΙ ΚΑΝΕΙΣ !!
Διαβάσαμε μεταξύ άλλων σε άρθρο της εφημερίδας Ελευθερία: Προβλήματα που απασχολούν τα χωριά της Δημοτικής Ενότητας Παπαφλέσσα κι έργα που υλοποιούνται ή έχουν δρομολογηθεί, εξετάστηκαν σε χθεσινή ευρεία σύσκεψη στην έδρα της Ενότητας, στο Βλαχόπουλο, υπό την προεδρία του δημάρχου Πύλου - Νέστορος Δημήτρη Καφαντάρη......εξετάστηκαν κι επιλύθηκαν ζητήματα ύδρευσης, για να μην υπάρχουν προβλήματα το φετινό καλοκαίρι. Για τα προβλήματα ύδρευσης πραγματοποιήθηκε ειδική συνάντηση και με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Ύδρευσης “Καπετάν Τέλλος Αγρας“ Θεόδωρο Δεληγιάννη - δημοτικό σύμβουλο Τριφυλίας και τον αντιδήμαρχο του γειτονικού δήμου Στάθη Ανδρινόπουλο, όπου συζητήθηκαν και δόθηκαν λύσεις για σωστή παροχέτευση του νερού, ώστε να μην υπάρχουν προβλήματα στα χωριά της Δ.Ε. Παπαφλέσσα.
Πρώτον: Επειδή δεν γνωρίζουμε τι ακριβώς ειπώθηκε σε αυτή την συνάντηση και αν ζητήθηκε απο τους κ.κ. Ανδρινόπουλο και Δεληγιάννη να βάλει ο κ. Καφαντάρης λίγο χέρι στους ανεύθυνο-υπεύθυνους των χωριών αυτών που μετέχουν στον σύνδεσμο Τέλλος Άγρας.
Δεύτερον: Τα προβλήματα με το νερό.....................
φέτος το καλοκαίρι ξεκίνησαν πολύ νωρίς για το χωριό μας και μάλιστα με μεγάλη ένταση.
και Τρίτον: Δεν έχουμε καμία διάθεση να ρίξουμε Βαλτό -νερα στη δεξαμενή μας για να μην ταράξουμε την άναρχη υδροδότηση άλλων χωριών.
Γι αυτούς τους λόγους αποφασίσαμε να ασχοληθούμε με το θέμα μιας και δεν υπάρχουν ως φαίνεται υπεύθυνοι να μας ενημερώσουν επίσημα και στο τέλος τέλος να λύσουν το πρόβλημα.
Για την ιστορία του θέματος θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε οτι ο Σύνδεσμος Τέλλος Άγρας διαχειρίζεται την υδροδότηση των χωριών που παίρνουν νερό απο το Αληκοντούζι. Αυτά τα χωριά όπως το Βλαχόπουλο, Σκάρμηγκα κ.α. από την μεριά του δήμου Πύλου -  Νέστορος και από την Τριφυλία:  Πύργος, Αγορέλιτσα. Μουζούστα, Φλόκα, Γαργαλιάνοι και δεν ξέρουμε αν είναι και κάποιο άλλο χωριό, εδώ και πολλά χρόνια μοιράζονται το νερό του Αληκοντουζίου με ευθύνη του συνδέσμου. Τα τελευταία χρόνια ο Σύνδεσμος τα έχει αφήσει στον ¨αυτόματο πιλότο¨. Οι Βλαχοπλαίοι έχουν το νερό μόνιμα ανοιχτό για τα χωριά τους χωρίς να τους ελέγχει κανείς. Ο αγωγός απο τις πηγές μέχρι τα χωριά έχει διαρροές με αποτέλεσμα να χάνεται το περισσότερο νερό στο δρόμο. Όσο νερό φτάνει στα δικά μας χωριά δεν υπάρχει ένας υπεύθυνος για να το μοιράζει έτσι  ο κάθε ένας ανοίγει τη βάνα για το χωριό του και ξεχνάει να την κλείσει για να πάρουν και οι άλλοι. Οι υπάλληλοι του δήμου που έχουν κατα κάποιο τρόπο την ευθύνη να αλλάζουν το νερό, πολλές φορές ξεχνάνε ή δεν προλαβαίνουν να πάνε. Έτσι όπως καταλαβαίνετε η αναρχία βασιλεύει σε όλο της το μεγαλείο.
Θα θέλαμε να αναφερθούμε και στα του οίκου μας αλλά..... αυτά καλύτερα να τα πούμε στην πλατεία τουλάχιστον να τα μάθουμε μόνο εμείς ( αλλά ούτε στην πλατεία δεν μπορούμε να βρούμε κάποιον υπεύθυνο).
Κατά τη γνώμη μας το μπάχαλο είναι ο Σύνδεσμος που δεν μπορεί να διαχειριστεί το νερό και έτσι αυτή η κατάσταση θα συνεχίσει όλο το καλοκαίρι. Και ας φωνάζει ο κ. Δεληγιάννης οτι του χρωστάει ο δήμος 96.000 ευρώ. Γιατί ναί μεν έχει δίκιο, αλλά αυτό έπρεπε να το πεί απο το χειμώνα. Έτσι η λύση είναι στα χέρια του πιο πονηρού ή εκείνου που θα πάρει τα όπλα και θα φυλάει τις βάνες στου Λαγού και στου Τουλούπα τα χάνια.
Αυτά τα γράφουμε όχι γιατί αυτές είναι λύσεις, αλλά γιατί το καλοκαίρι χωρίς νερό δεν περνάει και πρέπει να βρεθεί η λύση άμεσα.
Θα επανέλθουμε στο θέμα όσες φορές χρειαστεί. Δεν ζητάμε λεφτά ούτε για εκδηλώσεις, ούτε για πανηγύρια φέτος το καλοκαίρι αρκεί να βρεθεί λύση στο νερό. Προσοχή! για καθαρό νερό μιλάμε.....

Φύλλο & φτερό τέσσερα σπίτια από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία

Εκτεταμένη έρευνα της αστυνομίας πραγματοποιήθηκε, νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου, σε τέσσερα σπίτια σε Εξάρχεια, Νέα Ιωνία και Ταύρο μετά τη σύλληψη από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία δύο ανδρών ηλικίας 41 και 29 ετών, που κατηγορούνται ότι σκότωσαν πέντε υπαλλήλους εταιρίας ασφαλείας στην Κύπρο.
Η σύλληψη των δύο ανδρών έγινε τα ξημερώματα μετά την έκδοση διεθνούς εντάλματος σύλληψης από τις κυπριακές Αρχές που έφτασαν στα ίχνη τους μετά από έρευνα σε κάμερες και κινητά τηλέφωνα στην Κύπρο.

Οι δύο άνδρες συνελήφθησαν στο λιμάνι του Πειραιά ενώ ετοιμάζονταν να φύγουν για διακοπές.
Οι δύο συλληφθέντες φέρονται ότι έχουν ανάμιξη στην πενταπλή δολοφονία, και συγκεκριμένα τριών Κυπρίων και δύο Ρουμάνων, τους οποίους οι δράστες πυροβόλησαν στα κεφάλια. Η δολοφονία χαρακτηρίστηκε από τα κυπριακά ΜΜΕ ως μαφιόζικη εκτέλεση, δεδομένου ότι τα θύματα εργάζονταν στις προσωπική ασφάλεια Κυπρίου επιχειρηματία.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δύο συλληφθέντες μετέβησαν στην Κύπρο, εκτέλεσαν τους πέντε άνδρες, που επέβαιναν σε ένα αυτοκίνητο στην περιοχή Αγία Νάπα και επέστρεψαν την επόμενη ημέρα στην Ελλάδα. Η κυπριακή αστυνομία ερευνά το ενδεχόμενο να πρόκειται για πληρωμένο συμβόλαιο θανάτου.

Πάντως, οι δύο συλληφθέντες είναι "γνώριμοι" των αρχών. Ο 41χρονος άντρας έχει συλληφθεί δύο φορές: τη μία το 2007 για ναρκωτικά και τη δεύτερη στις 16 Ιουλίου του 2010 μαζι με άλλα έντεκα άτομα για την εισαγωγή κοκαΐνης με ιστιοφόρο από την Ιταλία, το οποίο είχε πιαστεί στην Λευκάδα.
Πληροφορίες αναφέρουν πως ο 41χρονος είχε συλληφθεί και στο Βερολίνο όπου διαδήλωνε κατά της G8.
Ομοίως και ο 29χρονος είχε συλληφθεί, στις 17 Νοεμβρίου 2010 για συμμετοχή στα επεισόδια στην επέτειο στου Πολυτεχνείου, στην κατάληψη της οδού Βαλτετσίου ενώ είχε προσαχθεί επανειλημμένως για συμμετοχή σε επεισόδια, για σωματικές βλάβες και άλλα αδικήματα.

7 είδη σεξ… 1 για κάθε μέρα της εβδομάδας!

Τρως κάθε μέρα το ίδιο φαγητό; Όχι! Τότε γιατί να κάνεις κάθε μέρα το ίδιο σεξ;
«Βάλε φαντασία…και σκηνοθεσία» για να ξεσηκώσεις το σύντροφο σου κάθε μέρα με διαφορετικό τρόπο!
Δευτέρα : «Πρωινό»
Υπάρχει καλύτερος τρόπος να ξεκινήσει ευχάριστα η εβδομάδα; Ξεκουράστηκες το σαββατοκύριακο, κοιμήθηκες και καλά την Κυριακή οπότε ξύπνα μισή ώρα νωρίτερα και πάρε πρωινό στο κρεβάτι…και το ταίρι σου σε όποιο μέρος του σπιτιού σου αρέσει!
Τρίτη : «Τσακ-μπαμ»
Ούτε προκαταρκτικά, ούτε ζουζουνιές ,ούτε περιττά γούτσου-γούτσου… Κατευθείαν στο ψητό σε εκείνα τα τελευταία λεπτά πριν σας πάρει ο ύπνος… Δουλεύεις το άλλο πρωί οπότε μην το παρακάνεις. Όταν λέμε γρήγορα, εννοούμε γρήγορα!
Τετάρτη : «Αγχολυτικό»
Είσαι στη μέση της εβδομάδας και για να τα βγάλεις πέρα μέχρι την Παρασκευή φρόντισε να βρεις λίγη ώρα το βραδάκι, στρώσε τραπέζι και κρεβάτι για δύο (μη βαρεθείς να ανάψεις κεριά και να προμηθευτείς λαδάκια για μασάζ) χαλάρωσε και απόλαυσε το!
Πέμπτη : «Κάπου έξω»
Είναι γεγονός πως η οικονομική κρίση σε έχει στρώσει για τα καλά στη δουλειά και δεν προλαβαίνετε ούτε να δείτε καλά-καλά ο ένας τον άλλον. Κάνε μια μικρή παρασπονδία , μια «κοπάνα» από τη δουλειά για μισή ώρα ή τουλάχιστον στο διάλειμμα σου, χρησιμοποιήστε το αυτοκίνητο ή ένα ξενοδοχείο κάπου στη μέση από τις δουλειές σας και όταν γυρίσετε θα έχετε όρεξη και διάθεση για όλη την υπόλοιπη μέρα!
Παρασκευή : «Βρώμικο»
Με λίγα λόγια εκτονώσου από όλη την πίεση της εβδομάδας και κάνε wild σεξ με τα όλα του… Φαντασιώσεις, παιχνίδια και ο,τι άλλο σε εξιτάρει ήρθε η ώρα να το κάνεις!!!
Σάββατο : «Του ξενύχτη»
Ήρθε η μέρα που επιτέλους μπορείτε να βγείτε σαν άνθρωποι και να πιείτε και ένα ποτηράκι παραπάνω… Εναλλακτικά ένα μπουκάλι κρασί στον καναπέ προσφέρει τα ίδια αποτελέσματα και πιο οικονομικά. Θα ζαλιστείτε όσο χρειάζεται, θα κάνετε σεξ όσο θέλετε και το κυριότερο; Θα ξυπνήσετε ό,τι ώρα θέλετε!
Κυριακή : «Αργό και απολαυστικό»
Έχετε όλη την ημέρα μπροστά σας να χρησιμοποιήσετε το κρεβάτι σας για οποιαδήποτε άλλη στάση εκτός από αυτή του ύπνου… Μην το υποτιμήσετε ειδικά αν δεν προλαβαίνετε να κάνετε κανένα από τα άλλα των προηγούμενων ημερών!
ΠΡΟΣΟΧΗ! Διαλέγουμε την ημέρα ή τις ημέρες που μας βολεύουν. Αν έχουμε δυνάμεις ή προλαβαίνουμε και τις 7 «φτυνόμαστε»μην ματιαστούμε γιατί είμαστε πολύ τυχεροί, αναφέρει το newsbomb.gr.

Άνεργες Ελληνίδες πωλούν τα ωάριά τους έναντι 5.000 ευρώ

Έναν πρωτότυπο τρόπο έχουν βρει αρκετές Ελληνίδες για να βγάλουν τα προς το ζειν καθώς είναι όμορφες, μορφωμένες αλλά άνεργες.

Έτσι έφτασαν στο σημείο να πωλούν το γενετικό τους υλικό σε άτεκνα ζευγάρια αντί του ποσού των 5000 ευρώ. Δεκάδες είναι οι νέες που καταφεύγουν σε ιατρεία εξωσωματικής γονιμοποίησης της Αθήνας ζητώντας τους να βγάλουν κάποια χρήματα.

Το στοιχειωμένο σπίτι της οδού Γιδογιάννου στην Άμφισσα

Οι μακάβριες ιστορίες που ακολουθούν εδώ και δεκαετίες την ερειπωμένη μονοκατοικία στην οδό Γιδογιάννου, αριθμός 13, είναι γνωστές σε όλους τους κατοίκους της Αμφισσας.
Το σπίτι βρίσκεται σε έναν από τους πιο κεντρικούς δρόμους της πόλης, σχεδόν δίπλα στα σχολεία και σε απόσταση αναπνοής από τον πεζόδρομο που φιλοξενεί αρκετά πολυσύχναστα καφέ και μπαράκια.
Ποια είναι όμως η ιστορία αυτού του σπιτιού; Σύμφωνα με τους παλαιότερους, όλα ξεκίνησαν την περίοδο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, όταν το σπίτι ανήκε σε κάποιον πολύ εύπορο ντόπιο που είχε συνάψει παράνομο ερωτικό δεσμό με μία από τις υπηρέτριές του. Ενα «στιγμιαίο λάθος» (είχε ακουστεί βιασμός) και μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη οδήγησαν σε ένα αποτρόπαιο έγκλημα που έμελλε να στιγματίσει μια για πάντα το οίκημα.
Φοβούμενος τη κατακραυγή της μικρής κοινωνίας, ο πλούσιος ιδιοκτήτης οδήγησε τη νεαρή εγκυμονούσα σε ένα από τα υπόγεια του σπιτιού, όπου την κρέμασε! Προσπάθησε να κρατήσει καλά κρυμμένο το μυστικό, όμως … η αποθανούσα είχε άλλη γνώμη. Ετσι ξεκίνησαν τα περίεργα περιστατικά που είχαν ως αποτέλεσμα να χαρακτηριστεί στοιχειωμένη η μονοκατοικία.
Ποια είναι αυτά; Αλλοι μιλούν για κραυγές που βγαίνουν από τα υπόγεια του σπιτιού κατά τη διάρκεια της νύχτας, άλλοι λένε για ένα κοριτσάκι που τριγυρνάει στα δωμάτια του σπιτιού, μερικοί υποστηρίζουν πως τα έπιπλα αλλάζουν θέση μόνα τους και ορισμένοι έχουν δει τη συσκευή του τηλεφώνου να χτυπάει χωρίς να είναι συνδεδεμένη στην πρίζα!

Μπορεί να ακούγονται τραβηγμένα όμως τα συγκεκριμένα περιστατικά έχουν οδηγήσει στην πλήρη εγκατάλειψη του σπιτιού, αφού ουδείς δέχεται να μείνει πια εκεί, ενώ όσοι τολμηροί επιχείρησαν να σπάσουν την παράδοση και να το κατοικήσουν… έφυγαν τρέχοντας και μάλιστα νύχτα! Μαρία Ζ.madata.gr

Δύο Έλληνες συνελήφθησαν για την μαφιόζικη εκτέλεση στην Αγία Νάπα

Δύο Έλληνες, 29 και 41 ετών, για τους οποίους οι Κυπριακές αρχές είχαν εκδώσει ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης για την δολοφονία πέντε ατόμων που έγινε τα ξημερώματα του Σαββάτου στην Αγία Νάπα της Κύπρου, συνελήφθησαν σήμερα στην Αθήνα από τους αστυνομικούς της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας.
Οι δύο συλληφθέντες είναι πιθανό να έχουν ανάμιξη στην πενταπλή δολοφονία των τριών Κυπρίων και δύο Ρουμάνων, τους οποίους οι δράστες πυροβόλησαν στο κεφάλι και στο στήθος.
Η δολοφονία χαρακτηρίστηκε από τα κυπριακά ΜΜΕ ως «μαφιόζικη εκτέλεση», δεδομένου ότι τα θύματα εργάζονταν στις προσωπική ασφάλεια Κυπρίου επιχειρηματία.
Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, οι δύο συλληφθέντες κινούνται στον αντιεξουσιαστικό χώρο. Συγκεκριμένα, ο 29χρονος είχε συλληφθεί, στις 17 Νοεμβρίου 2010 για συμμετοχή στα επεισόδια που έγιναν με αφορμή την επέτειο του Πολυτεχνείου, στην κατάληψη της οδού Βαλτετσίου ενώ είχε προσαχθεί επανειλημμένως στο παρελθόν για συμμετοχή σε επεισόδια και για σωματικές βλάβες.
Ωστόσο, οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ εκτιμούν ότι η πενταπλή δολοφονία στην Κύπρο ήταν συμβόλαιο θανάτου και δεν έχει σχέση με τρομοκρατική ενέργεια.

Αχαΐα: Κάλεσαν τη Χρυσή Αυγή για να τους ξεβουλώσει την ύδρευση!...

Χρυσή Αυγή... για όλες τις δουλειές! ...
Και αν στην Αθήνα μέλη της Χρυσής Αυγής μεταφέρουν σακούλες με τρόφιμα σε ηλικιωμένες κυρίες ή συνοδεύουν γέροντες σε τράπεζες προκειμένου να κάνουν ανάληψη χρημάτων, στην Αχαΐα η οργάνωση «ενεργοποιείται» ακόμη και για την παροχή ύδρευσης!
Ναι..., καλά διαβάσατε!
Το περιστατικό συνέβη στις Βελιτσές Αχαϊας πριν από μερικές ημέρες. 
Παράγοντες της περιοχής διαπίστωσαν πως ο αγωγός ύδρευσης είχε «βουλώσει» με αποτέλεσμα η παροχή να είναι μειωμένη έως ελάχιστη. Απευθύνθηκαν αρχικά στον Δήμο Δυτικής Αχαϊας, υπηρεσιακοί παράγοντες του οποίου τους ενημέρωσαν πως ναι μεν θα επέμβαιναν αλλά σε μερικές ημέρες αφού δεν είχαν άμεσα διαθέσιμο μηχάνημα. Το χωριό κινδύνευε να μείνει χωρίς νερό, μέχρι που σύμφωνα με πληροφορίες κάποιος πρότεινε... να καλέσουν τη Χρυσή Αυγή!

Οι περισσότεροι τον κοίταξαν με περιέργεια, όμως ο κάτοικος τους διαβεβαίωσε πως θα έλυνε το θέμα... μέσω του κόμματος. Δεν ξέρουμε πως, όμως μέσα σε λίγες ώρες ειδικό μηχάνημα μαζί με τον χειριστή του έφθασε στις Βελιτσές. 

Ο χειριστής ξεκίνησε αμέσως τις εργασίες, ο αγωγός ξεβούλωσε και το χωριό ξεδίψασε! 
Στο χωριό πάντως δεν γνωρίζουν αν ο συγχωριανός τους που έκανε και την σχετική πρόταση απευθύνθηκε όντως στα κεντρικά γραφεία της Χρυσής Αυγής στην Πάτρα ή αν με την ιδιότητα του ψηφοφόρου του κόμματος κάλεσε κάποιον γνωστό του «σύντροφο» και επικαλέστηκε το όνομα του κόμματους του Μιχαλολιάκου... για διαφημιστικούς λόγους. dete.gr

Ενας νεκρός από την πυρκαγιά σε κατάστημα στον Ταύρο

Ενας άνδρας βρέθηκε νεκρός, από πυροσβέστες κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης μεγάλης πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε στη 1.30 το μεσημέρι σε χρωματοπωλείο, στην οδό Πειραιώς 111, στον Ταύρο.

Το χρωματοπωλείο είναι στο ισόγειο τριώροφου κτιρίου και υπέστη σοβαρές ζημιές από την πυρκαγιά, η οποία επεκτάθηκε και στον πρώτο όροφο, ενώ τέθηκε υπό μερικό έλεγχο, πριν από λίγο, απο τις πυροσβεστικές δυνάμεις.

Οι πυροσβέστες, ωστόσο, ερευνώντας το κτίριο βρήκαν νεκρό τον άνδρα μέσα στο ασανσέρ, όπου πιθανότατα έπαθε ασφυξία από τον καπνό.

Μπραβο Ζαχαρούλα ολο το Μουζακι ειμαστε υπερηφανοι για σενα

H Ζαχαρούλα Νικολακοπούλου κατάγεται από το Μουζάκι Τριφυλίας.                                                                                                                                             Ελληνίδα επιστήμονας του Queen Mary University του Λονδίνου έλαβε το τίτλο του «Κορυφαίου Νέου Ερευνητή»  σε ένα πρόσφατο διεθνές συνέδριο για τη μελέτη λιπαρών οξέων και λιπιδίων.

Η Δρ Ζαχαρούλα Νικολακοπούλου, με επιβλέποντες καθηγητές κατά διδακτορική της διατριβή τον Professor Eric Kenneth Parkinson και την Professor Adina Michael-Titus, απέσπασε το αναγνωρισμένου κύρους βραβείο για την έρευνά της σχετικά με τα αντικαρκινικά ωμέγα-3 πολυακόρεστα λιπαρά οξέα μακράς αλυσίδας.
Το βραβείο δόθηκε σε αυτήν στο 10ο Συνέδριο της Διεθνούς Εταιρείας για τη Μελέτη των λιπαρών οξέων και λιπιδίων στο Βανκούβερ του Καναδά στις 29 Μαΐου 2012.

Η έρευνα της Δρ Νικολακοπούλου έδειξε ότι τα ω-3 πολυακόρεστα λιπαρά οξέα, που περιέχονται στα λιπαρά ψάρια όπως ο σολωμός και η πέστροφα, εμποδίζουν επιλεκτικά την ανάπτυξη του καρκίνου πρώιμου και προχωρημένου σταδίου και προσδιόρισε ένα μοριακό δείκτη αυτής της διαδικασίας.

Ο Δρ Νικολακοπούλου δήλωσε: «Είναι μεγάλη τιμή που έχω λάβει αυτό το βραβείο για την έρευνά μου. Πραγματικά πιστεύω ότι υπάρχει σημαντική ελπίδα στη χρήση των ωμέγα-3 λιπαρών οξέων για την πρόληψη και τη θεραπεία του καρκίνου του δέρματος και του στόματος. "

Ο καθηγητής Parkinson, από το Κέντρο Κλινικών και Διαγνωστικών Επιστημών στόματος του Ινστιτούτου Οδοντιατρικής του
Queen Mary University, δήλωσε οτι τα αποτελέσματα της έρευνάς της "μπορούν να βοηθήσουν την παρακολούθηση κλινικών δοκιμών που βασίζονται στην χρήση των ω-3 πολυακόρεστων λιπαρών οξέων και επίσης να βοηθήσουν στον εντοπισμό συναφών, αλλά πιο αποτελεσματικών, αντικαρκινικών μορίων ".

"Οι παρατηρήσεις της έχουν τη δυνατότητα να οδηγήσουν σε μια νέα προσέγγιση για την πρόληψη και τη θεραπεία κατά του καρκίνου, ιδίως του καρκίνου κεφαλής και τραχήλου. Αξίζει πραγματικά αυτό το βραβείο. "

Άδωνις για Παπαθεοδώρου: «Σαν να έχουμε υπουργό τον Φωτόπουλο της ΓΕΝΟΠ»

Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε ο βουλευτής της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης κατά του υφυπουργού Παιδείας Θεόδωρου Παπαθεοδώρου παρομοιάζοντάς τον με τον Νίκο Φωτόπουλο της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ.
Μιλώντας στο Kontra Channel και την εκπομπή «Eπί του πιεστηρίου» ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι η ύπαρξη του κ. Παπαθεοδώρου στο υπουργείο Παιδείας είναι «σαν να έχουμε κάνει υπουργό τον Φωτόπουλο της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ»  λόγω της αντίθεσής του στον νόμο Διαμαντοπούλου για τα πανεπιστήμια, ο οποίος είχε ψηφιστεί με πρωτόγνωρη για τα ελληνικά δεδομένα πλειοψηφία των βουλευτών.

Ψευτόμαγκας κτυπούσε κοπέλα και οι θαμώνες ...απαθείς !!!

 ΓΙΝΑΜΕ ΔΥΣΤΥΧΩΣ  ... ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΑΦΑΣΙΑΣ !!!
Σκηνές βίας εκτυλίχτηκαν χθες το βράδυ στον οδό Καραπαπά, απέναντι από τα καφέ που εκείνη την ώρα ήταν γεμάτα από δεκάδες θαμώνες. Νεαρός επιτέθηκε σε κοπέλα και την ξυλοκόπησε.
Το επεισόδιο ξεκίνησε ξαφνικά και πριν κανείς αντιληφθεί τι έγινε, ο νεαρός, άρχισε να ξυλοφορτώνει άγρια την κοπέλα, ακριβώς απέναντι από τα γνωστά καφέ της οδού Καραπαπά, στο κέντρο του Αγρινίου, μπροστά στα έκπληκτα μάτια δεκάδων θαμώνων.
Αυτόπτες μάρτυρες, μιλούν για σκηνές πρωτοφανούς βίας, αφού η νεαρή μεταφέρθηκε τελικά στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο.
Στο νοσοκομείο μετέβησαν και αστυνομικοί, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες, δεν δόθηκε συνέχεια, αφού καταγγελία ή μήνυση δεν έχει κατατεθεί.
Δυστυχώς, δεν είναι το πρώτο περιστατικό βίας, με θύμα γυναίκα και μάλιστα σε δημόσιο χώρο στο Αγρίνιο. Δεν πάνε μερικοί μήνες, που άνδρας χτύπησε την σύζυγο του σε είσοδο πολυκατοικίας, στην οδό Σαλάκου, μπροστά μάλιστα στα παιδιά τους.dete.gr

Έφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός Θύμιος Καρακατσάνης

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 72 ετών ο ηθοποιός Θύμιος Καρακατσάνης.
Γεννήθηκε στις 8 Δεκεμβρίου 1940 στα Ταμπούρια του Πειραιά. Σπούδασε στο Θέατρο Τέχνης του Καρόλου Κουν, όπου από το 1960 εργάζεται συνεχώς στο θέατρο, αρχικά ως βασικό στέλεχος του Θεάτρου Τέχνης και εν συνεχεία στο ελεύθερο θέατρο. Τελευταία του εμφάνιση στο θέατρο είναι την περίοδο 2008 - 2010 στο " Θάνατο του εμποράκου " του Άρθουρ Μίλερ με την Αφροδίτη Γρηγοριάδου

Πρόγραμμα για άνεργους νέους θα ανακοινωθεί την ερχόμενη εβδομάδα

Πρόγραμμα για 70.000-90.000 ανέργους νέους, θα ανακοινώσει την ερχόμενη εβδομάδα ο υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης όπως είπε ο ίδιος στο ραδιοφωνικό σταθμό flash. 
Ο κ. Βρούτσης τόνισε ότι, η χρηματοδότηση του προγράμματος θα γίνει με ευρωπαϊκά κονδύλια που βρίσκονται ήδη στη διάθεση του υπουργείου Εργασίας.
Ερωτηθείς για τα «μαϊμού» προνοιακά επιδόματα, ο υπουργός σημείωσε ότι το θέμα θα αντιμετωπιστεί οριστικά μόνον μέσω της διασταύρωσης στοιχείων, με ενίσχυση της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης.
Ανέφερε ότι με βάση την ενημέρωση που έχει από τον διοικητή του ΟΓΑ, ο Οργανισμός διαθέτει τη μηχανογραφική δυνατότητα για να ελέγξει τους παραλήπτες των επιδομάτων αλλά διατήρησε ορισμένες επιφυλάξεις έως ότου διαπιστωθεί ότι υπάρχει αυτή η δυνατότητα.

ΛΑΚΩΝΙΑ-Στο ΕΣΠΑ η αποκατάσταση του κάστρου των Βατίκων

Με απόφαση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου, ύστερα από τη θετική αξιολόγηση της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής, εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ η συντήρηση και αποκατάσταση του κάστρου των Βατικών στη Λακωνία με συνολικό προϋπολογισμό δημόσιας δαπάνης 1.750.000 ευρώ.
Το κάστρο των Βατίκων είναι κτισμένο σε φυσικά οχυρή θέση στην κορυφή λόφου, ο οποίος δεσπόζει στην περιοχή σε σημείο απόλυτα στρατηγικό που ελέγχει τον Λακωνικό κόλπο μέχρι το στενό Κυθήρων και Ελαφονήσου και την ευρύτερη χερσαία περιοχή και είναι κηρυγμένος αρχαιολογικός χώρος.
Το προτεινόμενο έργο περιλαμβάνει εργασίες συστηματικής ανασκαφικής έρευνας, τόσο στο εσωτερικό του κάστρου όσο και στον γύρω από αυτόν χώρο, ενίσχυση των θεμελίων του περιμετρικού τοίχου από την εξωτερική πλευρά, στερέωση όλων των σωζόμενων τοίχων, συντήρηση - στερέωση της άνω απόληξης των τοίχων, αποκατάσταση κατεστραμμένων παρειών τοίχων, κατασκευή νέων τοίχων ή προσθηκών στους σωζόμενους, για την αντιμετώπιση στατικών προβλημάτων, ενίσχυση υφιστάμενων θόλων και αποκατάσταση της θολοδομίας των κτηρίων Α και Ζ, αποκατάσταση του μετώπου του νοτίου τόξου του κτιρίου Δ, διάνοιξη όλων των αποφραγμένων ανοιγμάτων, διατήρηση & συντήρηση αρχικών αρμολογημάτων, επιχρισμάτων και δαπέδων και τοποθέτηση ενημερωτικών πινακίδων επισκεπτών.

Οι εκλογές έφυγαν τα ...σκουπίδια μένουν !!!

Δύο εβδομάδες μετά τις εκλογές τα σκουπίδια δεν εχουν μαζευτεί ακόμα...
Ευτυχώς, οι πινακίδες «Απαγορεύεται η τοιχοκόλλησις, Νόμος 2147» είναι γραμμένες μόνο στα ελληνικά, οπότε το αστείο είναι μόνο για εσωτερική κατανάλωση, δεν το πιάνουν οι ξένοι τουρίστες που περνούν μπροστά από ένα πολύχρωμο τοιχοκολλημένο μωσαϊκό στο δρόμο τους για... το Αρχαιολογικό Μουσείο.
Στην Ηλιουπόλεως στο ύψος της Δάφνης, οι κολώνες ψηφίζουν Βενιζέλο
Κοντά στα γραφεία του ΛΑΟΣ στην Καλλιρόης, το πανό και οι αφίσες παραμένουν στη θέση τους
Ευτυχώς η πινακίδα είναι στα ελληνικά και δεν την καταλαβαίνουν οι τουρίστες...
Χαμηλά σε πάροδο της Συγγρού, αφίσες ξεχασμένες από πριν τις εκλογές
Αρκετά καλός στην καθαριότητα ο Δήμος Αθηναίων, όμως ξέχασε τους πίνακες με τα εκλογικά διαμερίσματα...
Τα κλειστά μαγαζιά και τα ΚΑΦΑΟ του ΟΤΕ είναι ακόμα γεμάτα προεκλογικές αφίσες
Κι αν οι αφίσες κάθε είδους συναυλίας, θεατρικής παράστασης και φεστιβάλ ανακυκλώνονται διαρκώς με αλλεπάλληλες επικαλύψεις κάθε βράδυ, οι προεκλογικές αφίσες που έχουν περισσέψει από τις εκλογές «βγάζουν μάτι».
Είναι αλήθεια ότι στο κέντρο της Αθήνας, το προεκλογικό σκουπιδαριό περιορίζεται, πλέον, μόνο σε λαμαρίνες εργοταξίων, ΚΑΦΑΟ του ΟΤΕ και εγκαταλελειμμένα κτίρια, ενώ οι κολώνες και οι κοινόχρηστοι χώροι στις πλατείες έχουν καθαριστεί σχετικά καλά. Λίγο πιο έξω όμως, κοντά στα όρια του δήμου Αθηναίων και μπαίνοντας στους περιφερειακούς δήμους, η εικόνα είναι ακριβώς όπως την παραμονή των εκλογών.
Αν και σκισμένα, πλέον, από τους ανέμους της περασμένης εβδομάδας, τα προεκλογικά πανό είναι εκεί, και δεν φαίνεται να περιμένουν κάποια παρέμβαση από συνεργείο καθαρισμού του αρμόδιου Δήμου, ή, (σε έναν άλλο, ιδεατό κόσμο…) του ίδιου του κόμματος που τα τοποθέτησε… Μοναδική ελπίδα, κάποια επόμενη συναυλία ή φεστιβάλ στην ίδια περιοχή, ώστε να φύγουν τα προεκλογικά σκουπίδια μόνο και μόνο για να αντικατασταθούν με κάτι άλλο…BHMA.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ - Συνεδριάζει το Δ/Σ της ΦΑΡΙΣ

 Η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ
Παρακαλείσθε όπως προσέλθετε στην 9η /2012 συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της  Κοινωφελούς Eπιχείρησης «ΦΑΡΙΣ», που θα διεξαχθεί στα γραφεία της «ΦΑΡΙΣ», Ασίνης 11 και Φαρών, την Τρίτη 3 Ιουλίου και ώρα 14.00 για συζήτηση και λήψη αποφάσεων επί των εξής θεμάτων:

1. Αποδοχή ανάθεσης στην «ΦΑΡΙΣ» από τον Δήμο Καλαμάτας, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 268 του Ν. 3463/2006(Δ.Κ.Κ.), για την Διοργάνωση των εκδηλώσεων «Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2012» στην πόλη της Καλαμάτας και στα τοπικά Διαμερίσματα .

2. Έγκριση εξόδων Πολιτιστικών Εκδηλώσεων «Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2012» στην πόλη της Καλαμάτας και στα τοπικά Διαμερίσματα.

3. Έγκριση προσλήψεων εποχικού προσωπικού για τις ανάγκες  του 18ου  Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας.
        
4. Παν Προταθησόμενο:

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Νίκος Μπασακίδης

Επιστρέφουν οι καταθέσεις στις Τράπεζες !

Τάση επιστροφής των καταθέσεων μετά τις εκλογές και το σχηματισμό κυβέρνησης διαπιστώνουν οι τράπεζες καλύπτοντας όμως μόνο ένα μέρος των μεγάλων απωλειών που σημειωθήκαν Μάιο και Ιούνιο
Σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος, το Μάιο, λόγω του ρευστού πολιτικού σκηνικού οι καταθέσεις των επιχειρήσεων και νοικοκυριών μειώθηκαν κατά 8,5 δισ. ευρώ σε σύγκριση με τον Απρίλιο.
Επίσης, η εκροή των καταθέσεων συνεχίστηκε μέχρι και τη 15η Ιουνίου, με το συνολικό ύψος των αναλήψεων να κυμαίνεται περί τα 10 δισ. ευρώ.
Το κλίμα αντιστράφηκε τις τελευταίες μέρες και, μετά το σχηματισμό κυβέρνησης, με τους τραπεζίτες να διαπιστώνουν αθρόα επιστροφή κεφαλαίων από τα «στρώματα». Ειδικότερα, από τις εκλογές και μετά, οι καταθέσεις έχουν αυξηθεί κατά 5 δισ. ευρώ, ενώ, την Πέμπτη, η αύξηση των καταθέσεων άγγιξε το 1 δισ. ευρώ σε μία μέρα.
Τραπεζικά στελέχη εκτιμούν ότι η επιστροφή των καταθέσεων στις τράπεζες θα συνεχιστεί και τις επόμενες μέρες και θα καλυφθούν οι απώλειες που προκάλεσε η πολιτική αβεβαιότητα και τα σενάρια τρόμου, για έξοδο της χώρας από το ευρώ.: To Ποντίκι

Ο Ένας στους Δύο αδυνατεί να πληρώσεις τις εισφορές του στον ΟΑΕΕ !

Το 45% των ασφαλισμένων του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών αδυνατεί να καταβάλει εισφορές του,σύμφωνα με τα στοιχεία του Οργανισμού, ενώ από τους περίπου 300.000 παλαιούς οφειλέτες μόλις 28.000 έχουν ενταχθεί στην τελευταία ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Οι βεβαιωμένες οφειλές αγγίζουν τα 2 δισ. ευρώ και ο ΟΑΕΕ αναζητά επιπλέον περίπου 220 εκατ. ευρώ για την καταβολή των συντάξεων Αυγούστου και του επιδόματος αδείας, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, η διοίκηση του ταμείου προτίθεται να προχωρήσει στην αναζήτηση βεβαιωμένων οφειλών ακόμη και με την ενεργοποίηση μέτρων αναγκαστικής είσπραξης και στη λήψη μέτρων κατά της εισφοροαποφυγής, σε συνεργασία με την εφορία.

Με βάση τον προϋπολογισμό του Οργανισμού, τα έσοδα από ασφαλιστικές εισφορές το 2012 αναμένεται να φθάσουν τα 1,487 δισ. ευρώ, όταν το 2011 η εκτίμηση του προϋπολογισμού ήταν 2,137 δισ. ευρώ. Τα έσοδα του ταμείου υπολογίζονται συνολικά σε 4,311 δισ. ευρώ, ενώ τα έξοδα σε 5,133 δισ. ευρώ.

ΙΚΑ-Από 2 Ιουλίου έως 28 Σεπτεμβρίου η απογραφή των συνταξιούχων του

ΞΕΚΙΝΑΕΙ από τη Δευτέρα 2 Ιουλίου και ολοκληρώνεται στις 28 Σεπτεμβρίου η απογραφή των συνταξιούχων του ΙΚΑ. Ειδικότερα, οι συνταξιούχοι πρέπει να προσέρχονται αυτοπροσώπως στο πιστωτικό ίδρυμα (τράπεζα, ΕΛΤΑ) από το οποίο εισπράττουν τη μηνιαία σύνταξή τους ή εξω-ιδρυματικό επίδομα προσκομίζοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά.
Σύμφωνα με εγκύκλιο του ΙΚΑ, η διαδικασία αυτή είναι υποχρεωτική και αφορά όλους τους εν ζωή συνταξιούχους οι οποίοι λαμβάνουν οριστική ή προσωρινή σύνταξη ή εξω-ιδρυματικό επίδομα από το IKA-ETAM, ETEAM και τα ενταχθέντα ταμεία ΤΑΠ-ΟΤΕ και ΤΑΠΙΛΤ, είναι δε μόνιμοι κάτοικοι Ελλάδας ή κάτοικοι εξωτερικού που πληρώνονται μέσω πληρεξουσίου στην Ελλάδα. Οι συνταξιούχοι που υποχρεούνται να συμμετάσχουν στη διαδικασία της φυσικής καταγραφής θα ενημερωθούν ατομικά με ενημερωτικές επιστολές (το περιεχόμενο των οποίων διαφοροποιείται στην περίπτωση που αυτοί δεν διαθέτουν ακόμα ΑΜΚΑ), οι οποίες συναποστέλλονται με το παρόν γενικό έγγραφο. Ωστόσο δεν είναι υποχρεωτική η φυσική καταγραφή κατά το τρέχον έτος για όσους καταστούν προσωρινοί ή οριστικοί συνταξιούχοι από το Σεπτέμβριο 2012.
Η καταγραφή θα πρέπει οπωσδήποτε να γίνει ξεχωριστά για κάθε παροχή (κύρια, επικουρική σύνταξη ή εξω-ιδρυματικό επίδομα).

Ποιοι θα προσέλθουν στα υποκαταστήματα του ΙΚΑ

Κατ'  εξαίρεση δεν θα προσέλθουν στα πιστωτικά ιδρύματα οι κάτωθι κατηγορίες:
1. Οι συνταξιούχοι που αδυνατούν να προσέλθουν για φυσική καταγραφή,
2. Οι συνταξιούχοι κάτοικοι εξωτερικού που πληρώνονται μέσω πληρεξουσίου στην Ελλάδα.
3. Τα ανήλικα τέκνα που λαμβάνουν σύνταξη ή εξω-ιδρυματικό επίδομα και δεν διαθέτουν αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο (κάτω των 14 ετών).
4. Οι συνταξιούχοι των οποίων η συνταξιοδοτική απόφαση (οριστική ή προσωρινή) εκδόθηκε πριν ή μετά την 1/5/2012 και δεν έχει εκδοθεί τρίμηνο ενημερωτικό σημείωμα.
Οι κατηγορίες αυτές θα καταγραφούν διά του εκπροσώπου τους στα τμήματα πληρωμών συντάξεων των υποκαταστημάτων του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ του τόπου κατοικίας τους

Έλεγχος για 42.000 δικαιούχους προνοιακών επιδομάτων ...Φαντάσματα !

ΠΕΡΙΠΟΥ 42.000 δικαιούχους-φαντάσματα οι οποίοι λάμβαναν επί σειρά ετών προνοιακά επιδόματα αναζητούν οι αρμόδιες υπηρεσίες.
Κατά τη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε χθες στο υπουργείο Εργασίας παρουσιάστηκαν στοιχεία σύμφωνα με τα οποία από τους 240.000 δικαιούχους κατεγράφησαν οι 198.060.
 Ο υφυπουργός Εργασίας, Νίκος Νικολόπουλος, προανήγγειλε ότι θα ξεκινήσει έλεγχος των στοιχείων όσων έπαιρναν επιδόματα χωρίς πραγματικά να τα δικαιούνται, τονίζοντας πως θα ελεγχθούν και όσοι από τη δημόσια μηχανή χορηγούσαν βεβαιώσεις.
«Υπήρξε ενημέρωση σχετικά με την ολοκλήρωση της απογραφής των δικαιούχων προνοιακών επιδομάτων και την προσδοκώμενη οικονομική ωφέλεια από αυτό, προκειμένου παράλληλα να υπάρξει αναθεώρηση των πολιτικών για τα πολυτεκνικά επιδόματα, στην κατεύθυνση που έχει συμφωνηθεί από τους πολιτικούς αρχηγούς και έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα της κυβέρνηση.
Στόχος μας η διόρθωση στρεβλώσεων και η υποστήριξη των πολιτών, στο πλαίσιο των υποχρεώσεων της χώρας απέναντι στους εταίρους μας, χωρίς επιβάρυνση της εθνικής οικονομίας», δήλωσε  χαρακτηριστικά ο υφυπουργός Εργασίας.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου