9.6.12

Επιχείρησαν να τους κάψουν ζωντανούς!


Άγνωστοι τη νύχτα πέταξαν στουπί με εύφλεκτο υγρό σε χώρο όπου κοιμούνται Πακιστανοί.
Σύμφωνα με... πληροφορίες του agriniopress, στις δυο τα ξημερώματα, ομάδα ατόμων που πιθανότατα φορούσαν κουκούλες, μετεβησαν σε ισόγειο χώρο στην Ναύπακτο, όπου κοιμούνται Πακιστανοί μετανάστες.
Αφού έσπασαν την πόρτα της εισόδου, πέταξαν στο εσωτερικό ένα αναμμένο στουπί και εξαφανίστηκαν.
Τα άτομα ήταν πέντε, σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα, ενώ η φωτιά σβήστηκε από έναν Πακιστανό που εκείνη την ώρα κοιμούνταν στο εσωτερικό του ισογείου.
Η υπόθεση ερευνάται από το Αστυνομικό Τμήμα της Ναυπάκτου και έχει προκαλέσει πολλά ερωτηματικά στην τοπική κοινωνία...

" ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΙ " ζητούσε φακελλάκι !!


Μετά από καταγγελία 19χρονου αλλοδαπού συνελήφθη από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων 62χρονος, ο οποίος, ως μεσάζων, ζητούσε -και παρέλαβε- χρήματα με σκοπό την ταχύτερη διεκπεραίωση υπόθεσης του καταγγέλλοντος στο δήμο Πειραιά.
Σύμφωνα με την καταγγελία, για την προώθηση αιτήματος χορήγησης ελληνικής ιθαγένειας ο 62χρονος ζήτησε και πήρε «φακελάκι» 250 ευρώ, ενώ απαιτούσε άλλα 150 ευρώ. Το Σάββατο, σε προκαθορισμένο ραντεβού τού παρέδωσε και τα υπόλοιπα χρήματα.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε σήμερα στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά. Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας, ύστερα από την καταγγελία του 19χρονου αλλοδαπού, για το αδίκημα της απάτης κατ’ εξακολούθηση, καθώς και για παραβάσεις του νόμου για τους μεσάζοντες (ν. 5227/1931).

Προβάδισμα Ν.Δ. δείχνουν οι μυστικές δημοσκοπήσεις ...


Του Γιάννη Κουρτάκη

Υπεροχή της Ν.Δ., δείχνουν οι περισσότερες από τις μυστικές δημοσκοπήσεις που διενεργούνται από τις αρχές της βδομάδας για λογαριασμό των κομματικών (και όχι μόνον) επιτελείων. Από τις πληροφορίες που φτάνουν στα δημοσιογραφικά γραφεία, η διαφορά που χωρίζει Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ, κινείται λίγο πάνω από... το 2%, ενώ σε απόλυτους αριθμούς δεν φαίνεται να υπάρχουν μεγάλες μεταβολές σε σχέση με τα ευρήματα που κατέγραφαν οι δημοσκοπήσεις, πριν από την απαγόρευση της δημοσιοποίησής τους. Όπως αναφέρουν στην «weekend» υψηλόβαθμα κομματικά στελέχη, τα ποσοστά της Ν.Δ., όσον αφορά την πρόθεση ψήφου, κινούνται από 26% έως 29,5%, ενώ του ΣΥΡΙΖΑ από 23 έως 26%. Την τελευταία βδομάδα οι τάσεις του εκλογικού σώματος φαίνεται να ευνοούν τη Ν.Δ. «Από τη στιγμή που μπήκε συγκεκριμένη ατζέντα, ο κόσμος έχει την δυνατότητα να κάνει πιο ξεκάθαρα την επιλογή του» αναφέρουν στην «w» όσοι είναι σε θέση να γνωρίζουν τα κριτήρια με τα οποία κάνουν την επιλογή τους οι ερωτηθέντες.

Πέραν της Ν.Δ. και του ΣΥΡΙΖΑ, η δύναμη των υπολοίπων κομμάτων διαμορφώνεται πάνω – κάτω ως εξής. Το ΠΑΣΟΚ κινείται μεταξύ 9 και 12%, οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες» από 6 έως 7%, η «ΔΗΜ.ΑΡ» από 4 έως 5,5%, η «Χρυσή Αυγή» από 4,1 έως 6%, το ΚΚΕ από 3 έως 4%, οι Οικολόγοι Πράσινοι κινούνται κοντά στο 1,5% και ο σχηματισμός των Μάνου – Τζήμερου, μετά δυσκολίες ξεπερνά το 1%.

Καταλυτικός παράγοντας Β’ Αθήνας και Περιφέρεια Αττικής

Καθοριστικό ρόλο στην τελική διαμόρφωση του εκλογικού αποτελέσματα, όπως προκύπτει από την ανάλυση των δημοσκοπήσεων, που παραλαμβάνουν τα επιτελεία των κομμάτων, αναμένεται να παίξει η συμπεριφορά των εκλογέων στα μεγάλα αστικά κέντρα. Στην παρούσα φάση το μεγαλύτερο πρόβλημα σε περιφέρειες, όπως η Β’ Αθήνας και η Περιφέρεια Αττικής (πρώην υπόλοιπο) δείχνει να το αντιμετωπίζει η Ν.Δ. Και, αυτό συμβαίνει, γιατί στις εν λόγω εκλογικές δεξαμενές εξακολουθεί να υπάρχει έντονο αντιμνημονιακό «στοιχείο». Αυτό σε μεγάλο βαθμό ευνοεί (και) τους μικρότερους πολιτικούς σχηματισμούς, όπως για παράδειγμα τους «Ανεξάρτητους Έλληνες» του Πάνου Καμμένου, την «Δημοκρατική Αριστερά», αλλά και την «Χρυσή Αυγή». Είναι ενδεικτικό, ότι στην Β’ Αθήνας και στην Περιφέρεια Αττικής, η Ν.Δ., εξακολουθεί να αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα από τα δεξιά της. Σε ότι αφορά το ΠΑΣΟΚ, στην μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας, βρίσκεται (πλέον) στην 6η θέση. Με δεδομένο ότι το ποσοστό των αναποφάσιστων διατηρείται σε πολύ υψηλά επίπεδα, δέκα μέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες, είναι λογικό να πέφτει το βάρος των κομματικών επιτελείων στις μεγάλες περιφέρειες, που ουσιαστικά θα γείρουν την πλάστιγγα, διαμορφώνοντας και το τελικό εκλογικό αποτέλεσμα.

Σημαντική πτώση ΚΚΕ

Στις μυστικές δημοσκοπήσεις σημαντικό πρόβλημα αντιμετωπίζει το ΚΚΕ, το οποίο δείχνει να αποδεκατίζεται από την ανοδική πορεία του ΣΥΡΙΖΑ. Μέχρι και την Πέμπτη (που εκτυλίχθηκε το επεισόδιο στον ΑΝΤ1 με τον Κασιδιάρη), το ΚΚΕ, κινούνταν πέριξ του 3%. Ωστόσο, η ιστορία με τον Κασιδιάρη και την Κανέλλη, φαίνεται να ευνόησε τόσο το ΚΚΕ, όσο και την «Χρυσή Αυγή», κάτι που αποτυπώνεται και στα ευρήματα των μυστικών δημοσκοπήσεων.

Υπεροχή της Ν.Δ. στην Περιφέρεια


Η μεγαλύτερη συσπείρωση για τη Ν.Δ., καταγράφεται στην Περιφέρεια, όπου ουσιαστικά η συντηρητική παράταξη, δείχνει να επανέρχεται στα ποσοστά που είχε καταλάβει στις εκλογές του 2009. Καταλυτικό ρόλο προς την συγκεκριμένη κατεύθυνση, φαίνεται να έχει παίξει τόσο η προσπάθεια συστρατεύσης των κεντροδεξιών δυνάμεων που έγινε από την πλευρά του Αντώνη Σαμαρά, όσο και η αποδυνάμωση των όμορων στη Ν.Δ., πολιτικών σχηματισμών. Για παράδειγμα στο σύνολο σχεδόν των δημοσκοπήσεων, προκύπτει ότι το 80% των ψηφοφόρων της «Δημοκρατικής Συμμαχίας», προσανατολίζονται να ψηφίσουν Ν.Δ., ενώ ένα μεγάλο ποσοστό ψηφοφόρων, που είχαν επιλέξει στις εκλογές της 6ης Μαϊου, τους «Ανεξάρτητους Έλληνες», τον ΛΑ.Ο.Σ. και το κόμμα των Μάνου – Τζήμερου, δείχνει διάθεση να επιστρέψει στο μεγάλο «μαγαζί» της παράταξης.

Κρατάει ο Κουβέλης, πέφτει το ΠΑΣΟΚ

Στις περισσότερες από τις μυστικές δημοσκοπήσεις των τελευταίων ημερών, καταγράφεται μια σταθεροποίηση της δύναμης της «Δημοκρατικής Αριστεράς», γεγονός που εκπλήσσει ακόμη και τους δημοσκόπους. Το κόμμα του Φώτη Κουβέλη, κινείται σταθερά πάνω από το 5%, με τάση να προσεγγίσει ακόμη και το 7%. Την ίδια, ώρα, το ΠΑΣΟΚ, δείχνει να αποσυσπειρώνεται, αφού σε τρεις από τις πέντε δημοσκοπήσεις, κινείται κάτω από το όριο του 10%. Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί ότι πέραν του ΣΥΡΙΖΑ, ένα μεγάλο ποσοστό (πρώην) ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ, σκληρά μνημονιακών, δείχνουν να επιλέγουν τη Ν.Δ. Το μεγαλύτερο πρόβλημα για το κόμμα του Βαγγέλη Βενιζέλου, εντοπίζεται στα αστικά κέντρα και σε περιφέρειες που παραδοσιακά το ΠΑΣΟΚ, κατέγραφε ποσοστά ρεκόρ, όπως η Αχαϊα, η Κρήτη και η Θεσσαλία.

Γαλάζια πρωτιά από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας


Εκτός από τις έρευνες που πραγματοποιούν οι εταιρείες δημοσκοπήσεων, την τελευταία βδομάδα, διενεργήθηκε μέτρηση και από το τμήμα Στατιστικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Σύμφωνα, ασφαλείς πληροφορίες της «w», από την συγκεκριμένη σφυγμομέτρηση, προκύπτει ξεκάθαρο προβάδισμα της Ν.Δ., έναντι του ΣΥΡΙΖΑ. Η διαφορά των δύο κομμάτων, κινείται σε υψηλότερα επίπεδα από εκείνα που κατέγραφαν οι έρευνες πριν από την απαγόρευση της δημοσιοποίσής τους.
parapolitika.gr

Αντίδραση ΣΥΡΙΖΑ για τις δηλώσεις τουΓ.Μιχελάκη, σχετικά με τον Ι.Αμυρά


Ουδεμία σχέση έχει ο κ.Ι.Αμυράς με το ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζει με ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του κόμματος, απαντώντας σε προηγούμενη ανακοίνωση του εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ κ.Γ.Μιχελάκη.
Συγκεκριμένα, όπως σχολιάζει το Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με την ανακοίνωση του κ.Μιχελάκη, "Από την πόλη έρχομαι και στην κορφή κανέλα και βγάζω τα παπούτσια μου να μη βραχεί η ομπρέλα»… Ο Ιφικράτης Αμυράς έχει τόση σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ, όση έχει και η ΝΔ με την πραγματικότητα και την αξιοπιστία.
Δηλαδή, καμία απολύτως.
Δυστυχώς για τους ίδιους, τα όρια μεταξύ γελοιοποίησης και πανικού είναι πλέον δυσδιάκριτα για τη ΝΔ και τον κ. Σαμαρά".
Νωρίτερα, αναφερόμενος σε βίντεο που διακινείται στο διαδίκτυο με τον κ.Αμυρά να καλεί ομάδες πολιτών σε αντάρτικο πόλεων, ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιαννης Μιχελάκης είχε κάνει λόγο για σοκαριστική αποκάλυψη.

Επίσκεψη κλιμακίου του ΠΑΣΟΚ στη Λαϊκή Αγορά της Καλαμάτας και συγκέντρωση στην Πύλο !


Το πρωί του Σαββάτου, 09/06/12, κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ με επικεφαλείς την Νάντια Γιαννακοπούλου και τον Γιώργο Χαραλαμπόπουλου επισκέφθηκε τη Λαϊκή Αγορά της Καλαμάτας, όπου είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις με παραγωγούς και καταναλωτές σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Οι συζητήσεις περιστράφηκαν γύρω από τις μεταρρυθμίσεις που πρέπει να εφαρμοστούν στην αγορά τροφίμων και τις πρωτοβουλίες που πρέπει να ληφθούν για την οικονομική ελάφρυνση των παραγωγών και επαγγελματιών του κλάδου και την επακόλουθη μείωση των τιμών τους που θα καταστήσει πιο προσιτά τα προϊόντα για τον καταναλωτή.
Η κα. Γιαννακοπούλου με το κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ έθεσαν, επί της ουσίας, τα ζητήματα που πλήττουν τους παραγωγούς και τους επαγγελματίες των λαϊκών αγορών, τα οποίο όπως τονίστηκε «απαιτούν την σύμπραξη όλων των δυνάμεων, θεσμικών και μη, της κοινωνίας, και συγκεκριμένα από τον αγρότη - παραγωγό και τον λιανέμπορο, μέχρι το ελληνικό κράτος και την Ευρωπαϊκή Ένωση». Στη συνέχεια, μιλώντας για την κατεύθυνση των μεταρρυθμίσεων στην αγορά τροφίμων που πρέπει να πραγματοποιηθούν στην Ελλάδα, υπογράμμισε ότι «η Πολιτεία οφείλει να παρέμβει ουσιαστικά στις στρεβλώσεις που δημιουργούνται στην αγορά τροφίμων, ώστε να διαλυθούν τα καρτέλ και να οργανωθεί η άμεση επαφή του παραγωγού και του καταναλωτή, η παρακολούθηση και η ρύθμιση της αγοράς για τα βασικά ελληνικά αγροτικά καταναλωτικά προϊόντα καθώς και το κλείσιμο της ψαλίδας στις τιμές παραγωγού- καταναλωτή. Βεβαίως» τόνισε «βήματα ξεκίνησαν να γίνονται, ωστόσο, μας πρόλαβαν οι εκλογές. Έτσι, πολλά ακόμη πρέπει να γίνουν, τα οποία βρίσκονται στην ατζέντα του ΠΑΣΟΚ και πρέπει να γίνουν πράξη άμεσα, από την επόμενη ημέρα των εκλογών, όποια κυβέρνηση κι αν προκύψει. Πρέπει να περιορίσουμε το κόστος του παραγωγού και την επιβάρυνση του καταναλωτή, προκειμένου να συμβαδίσουν με τα ευρύτερα οικονομικά δεδομένα και συνθήκες». Τέλος, η κα. Γιαννακοπούλου υπογράμμισε ότι το ζήτημα της υγιούς λειτουργίας της αγοράς βρίσκεται στην κορυφή των προτεραιοτήτων του ΠΑΣΟΚ, ενώ οι απαιτήσεις για διόρθωση των στρεβλώσεων στην αγορά, ανάπτυξη υγιούς ανταγωνισμού και «σπάσιμο» των δομικών ολιγοπωλίων που υφίστανται έχουν τεθεί σε συγκεκριμένο πλαίσιο πρωτοβουλιών που θα αναδειχθεί και μετεκλογικά, εφόσον το ΠΑΣΟΚ αναλάβει ρόλο ρυθμιστή των εξελίξεων.
Το βράδυ της Δευτέρας, 11/06/12, και ώρα 20.30 θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή συγκέντρωση – εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ στην κεντρική πλατεία της Πύλου, με βασικούς ομιλητές τους υποψήφιους βουλευτές κκ. Διονύση Αλευρά και Λεωνίδα Φιλιππόπουλο.

Δεν αποκλείει και ....τρίτες εκλογές!


Ουδέποτε πρόδωσα την πατρίδα μου, ουδέποτε είπα ψέματα ή έκλεψα, δήλωσε ο Γιώργος Καρατζαφέρης, ενώ εκτίμησε ότι στήνονται προσωρινές κάλπες καθώς σύντομα θα έχουμε ξανά εκλογές.
Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ υπογράμμισε ότι δεν γίνεται να φύγουμε από την ευρωζώνη γιατί τότε το ευρώ θα κατρακυλήσει ενώ χαρακτήρισε απειλές και εκβιασμούς όσα ακούγονται για έξοδο. «Δεν είμαστε ο φτωχός συγγενής της Ευρώπης», επεσήμανε.
Εξαπέλυσε επίθεση κατά της Γερμανίας, λέγοντας ότι δεν θέλει να υπάρχει άλλη βιομηχανία στην Ευρώπη εκτός από τη δική της ενώ για την τρόικα είπε ότι «δεν θέλει να της λες όχι».
Πρόσθεσε μάλιστα ότι η κυβέρνηση στην οποία συμμετείχε ο ίδιος αποδεχόταν όλα όσα έλεγε η Μέρκελ και ο Τόμσεν.Πρότεινε να συνταχθούν οι χώρες του Νότου και έκανε λόγο για «πόλεμο Νότου -Βορρά».Σημείωσε ακόμα ότι «οι Αμερικανοί δεν είδαν με καλό μάτι τα ανοίγματα μου προς τη Ρωσία».

ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ Ο ...ΑΝΔΡΑΣ Ο ΠΟΛΛΑ ΒΑΡΥΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΑΥΤΟΦΩΡΟΥ !!


Με την παρέλευση του αυτοφώρου εμφανίστηκε τελικά ο Η.Κασιδιάρης, ενώ σε ανακοίνωσή του τονίζει πως θα κινηθεί νομικά κατά παντός υπευθύνου.
Επιπλέον, τόνισε ότι δεν εμφανίστηκε στο αυτόφωρο, «καθώς δεν ήθελα να δώσω την ευχαρίστηση στα κανάλια να με διαπομπεύσουν εκ νέου, παρουσιάζοντας την εικόνα της μεταφοράς μου, με χειροπέδες, στον Εισαγγελέα».
Η ανακοίνωση του κ. Η.Κασιδιάρη
«Τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν το πρωί της περασμένης Πέμπτης στον ΑΝΤ1 είχαν σκηνοθετηθεί με μοναδικό στόχο την πρόκληση μίας ακραίας εκ μέρους μου αντίδρασης. Λυπούμαι προσωπικώς που - χωρίς τη θέλησή μου - ενεπλάκην σε μία υπόθεση αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης, που βασικό σκοπό είχε να πλήξει πολιτικά την Χρυσή Αυγή. Με εξέπληξε η άμεση ευαισθητοποίηση συγκεκριμένων δικαστικών λειτουργών σε τηλεοπτικό χρόνο, αλλά και η μαζική κινητοποίηση των αστυνομικών αρχών, την πολυτέλεια παρέμβασης των οποίων καθημερινώς στερούνται οι Έλληνες πολίτες. Δεν με εξέπληξε η προκλητική συμπεριφορά συγκεκριμένων μεγαλοδημοσιογράφων και εκδοτών, οι οποίοι δε δίστασαν να απαιτήσουν και να προαναγγείλουν την όποια δίωξή μου, πριν ακόμα αυτή αποφασισθεί από τα αρμόδια όργανα.
Η Δικαιοσύνη πρέπει και οφείλει να παραμένει νηφάλια, μακριά από εντολείς και εντολοδόχους, ξένη από συμφέροντα και πολιτικές σκοπιμότητες. Επέλεξα να παραμείνω σιωπηρός για 48 ώρες, καθώς δεν ήθελα να δώσω την ευχαρίστηση στα κανάλια να με διαπομπεύσουν εκ νέου, παρουσιάζοντας την εικόνα της μεταφοράς μου, με χειροπέδες, στον Εισαγγελέα. Θα μεταβώ άμεσα στην Εισαγγελία αυτοπροσώπως, για να μηνύσω τους φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς όσων παρανόμων πράξεων τελέστηκαν εις βάρος μου το τελευταίο διήμερο.
Υπεράνω όλων όμως επαφίεμαι στην αδιάψευστη κρίση του Ελληνικού Λαού. Ενός λαού, που αδιαφορώντας για τη βρόμικη προπαγάνδα ολόκληρου του Συστήματος, στέκεται πλέον ακόμα πιο μαζικά στο πλευρό των Ελλήνων Εθνικιστών της Χρυσής Αυγής»

"ΤΟ ΑΝΤΑΡΤΙΚΟ ΠΟΛΕΩΝ" στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ βάζει φωτιά στο πολιτικό σκηνικό !!


Την έντονη αντίδραση της ΝΔ προκάλεσε βίντεο το οποίο διακινείται στο διαδίκτυο στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος και καλεί ομάδες πολιτών σε αντάρτικο πόλεων.
Ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιαννης Μιχελάκης κάνει λόγο για σοκαριστική αποκάλυψη και καταγγέλει τον κ. Ιφικράτη Αμυρά, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ πως σε δημόσια παρέμβασή του, καλεί ομάδες πολιτών να κάνουν αντάρτικο πόλεων, να προμηθευτούν όπλα, μαχαίρια, τσεκούρια, μολότοφ, να προβούν σε εκτελέσεις, να πυρπολούν δημόσια κτήρια, να κάνουν απαγωγές πολιτών και κάθε άλλο αδίκημα του ποινικού κώδικα.
Ο κ. Μιχελάκης κάνει μάλιστα λόγο για προνομιακή σχέση του κ. Αμυρά με τον Αλέξη Τσίπρα καθώς ο κ. Αμυράς αρχικά, σύμφωνα με τη ΝΔ, είχε περιληφθεί στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στην Α΄ Αθήνας, όπως αυτό ανακοινώθηκε με επίσημο δελτίο Τύπου στα ΜΜΕ (και δημοσιεύτηκε στις 21/4 στην ηλεκτρονική έκδοση της κομματικής εφημερίδας "Αυγή", και σε όλα τα ΜΜΕ) αλλά μετά από το σάλο που προκλήθηκε, αποσύρθηκε διακριτικά, χωρίς όμως να διαγραφεί ποτέ.
"Ο ΣΥΡΙΖΑ τέτοιες απόψεις τις αποσιωπά, αλλά δεν τις καταδικάζει.
Τις υποθάλπει και τις ενθαρρύνει" καταγγέλει ο κ. Μιχελάκης τονίζοντας πως "το σοκ που προκαλούν ο ΣΥΡΙΖΑ και οι περιθωριακές συνιστώσες του στους Έλληνες πολίτες, άλλοτε ως οπαδοί του τρομοκράτη Κουφοντίνα, άλλοτε ως καθοδηγητές αντάρτικου πόλεων, άλλοτε ως προστάτες των κουκουλοφόρων, συγκλονίζει τους Έλληνες.

Νεκρή βρέθηκε 39χρονη στο σπίτι της στον Κορυδαλλό


Νεκρή με τραύμα στο λαιμό, πιθανόν από αιχμηρό αντικείμενο, βρέθηκε μέσα στο σπίτι της στην οδό Σουλίου 48 στον Κορυδαλλό μια 39 χρονη.  
Την άτυχη γυναίκα βρήκε η ανήλικη κόρη της. Η αστυνομία που έφθασε στο τόπο του συμβάντος, βρήκε ένα μαχαίρι, ενώ δεν αποκλείει το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας. Την υπόθεση έχει αναλάβει η Ασφάλεια Πειραιά, η οποία έχει συλλέξει στοιχεία από τον τόπο του συμβάντος, προκειμένου να ξεκαθαριστεί η υπόθεση.

ΜΕΣΣΗΝΙΑ - Μίνι Καύσωνας και παραλίες στην Πύλο !!


Μια βουτιά δροσιάς είναι ό,τι καλύτερο το Σαββατοκύριακο που ο υδράργυρος θα ξεπεράσει τους 35 βαθμούς Κελσίου και πολλοί είναι αυτοί που θα αναζητήσουν  κάποια παραλία για λίγες σταγόνες δροσιάς
Σας παρουσιάζουμε  μερικές από τις αμέτρητες  παραλίες της  Πυλίας  που αρκετοί  ίσως δεν γνωρίζουν
ΒΟΙΔΟΚOΙΛΙΑ
Συγκαταλέγεται ανάμεσα στις πλέον διάσημες παραλίες του πλανήτη  από τις ποιο ιστορικές περιοχές  της Ελλάδας στην Κορυφή του βράχου που ορθώνεται στην είσοδο υπάρχει τάφος που η ηλικία του χρονολογείται 25.000 χρόνια πριν .
Δεξιά του Λόφου της Βοιδοκοιλιάς  βρίσκεται η παραλία «Γλώσσα » που τα τελευταία χρόνια έχει μετατραπέι σε …παραλία γυμνιστών
. Βρίσκεται περίπου 55  χιλιόμετρα  Νοτιοδυτικα της Καλαμάτας
ΠΑΡΑΛΙΑ  ΡΩΜΑΝΟΥ
Σε απόσταση αναπνοής από το διάσημο Costa Νavarino  (500 μέτρα )
Μία απέραντη καταπληκτική παραλία με άμμο ….ζάχαρη  και με αμμόλοφους να την περιβάλλουν θυμίζει έντονα …Αφρικανικό τοπίο .Αξίζει τον κόπο να την επισκεφθείτε και θα σας …μαγέψει
ΧΡΥΣΗ ΑΚΤΗ στην Γιάλοβα
Ολόκληρα χιλιόμετρα αμμώδους παραλίας  στον κόλπο του Ναβαρίνου με καταγάλανα νερά .  Δεξία της  υπάρχει η Λιμνοθάλασσα της Γιάλοβας  που έχει χαρακτηριστεί Natura 2000 με εκατοντάδες είδη προστατευόμενων πουλιών .Αν είσαστε τυχεροί ίσως μπορέσετε και εντοπίσετε  μεταξύ άμμου και θάμνων τον Αφρικανικό Χαμαιλέοντα
·         Είναι το μοναδικό σημείο της Ευρώπης που Ζεί και αναπαράγεται το συγκεκριμμένο είδος
·         Η χιλιομετρική απόσταση που χωρίζει και τις τρείς παραλίες είναι ελάχιστη

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ - Πίστευαν μόνο σε θαύμα και ...ΕΓΙΝΕ !!!

Αγοράκι ανέπνευσε 39 λεπτά αφότου σταμάτησε η καρδιά του!
Απίστευτο. Οι γιατροί ενημέρωσαν τους γονείς πως είχαν κάνει ό τι ήταν ανθρωπίνως δυνατό αλλά δεν κατάφεραν να σώσουν τον δίχρονο γιο τους. Η καρδιά του είχε σταματήσει για 39 λεπτά όταν εντελώς απροσδόκητα άρχισε να αναπνέει.
«Μπορούμε να ελπίζουμε μόνο σε ένα θαύμα», είπε ο χειρούργος νοσοκομείου του βρετανικού Γιορκ, στους γονείς του Ζακ Χίλαρι τον οποίο είχαν μόλις συνδέσει σε μηχάνημα υποστήριξης. 'Όταν η καρδιά του παιδιού σταμάτησε να χτυπά γα 39 ολόκληρα λεπτά οι γιατροί έχασαν την ελπίδα τους. Οι γονείς, όμως, συνέχισαν να πιστεύουν.
 Και το θαύμα έγινε!
Το δύο ετών αγοράκι άρχισε να αναπνέει σοκάροντας τους γιατρούς κι η μητέρα του, Τρούντι, άρχισε να προσεύχεται παρακαλώντας τον Θεό να μην έχει υποστεί το παιδί σοβαρές βλάβες του εγκεφάλου. Οι γιατροί εκτιμούσαν ότι η απουσία οξυγόνου για τόσα πολλά λεπτά είχε προκαλέσει μη αναστρέψιμες βλάβες που θα ταλαιπωρούσαν το παιδί σε όλη του τη ζωή.
Οι προσευχές της 40χρονης μητέρας, όμως, εισακούστηκαν!
 Ο Ζακ σιγά σιγά ανέκτησε όλες τις λειτουργίες του και σήμερα είναι ένα υγιέστατο αγοράκι. «Ήταν καταπληκτικό να τον βλέπω να αναρρώνει. Ένιωθα σαν να έβλεπα ένα νεογέννητο να αναπτύσσεται σε fast forward και από μωράκι να φέρεται σαν 2 ετών αγόρι. Σε χρόνο ρεκόρ έμαθε ξανά να τρώει, να κρατάει το φλιτζάνι του, να μιλάει και να περπατάει», λέει η μητέρα και θυμάται πως όλα ξεκίνησαν στις 26 Ιανουαρίου όταν το παιδί έβλεπε τηλεόραση στον καναπέ, έστρεψε για λίγα δευτερόλεπτα αλλού την προσοχή της και το βρήκε πεσμένο στο πάτωμα να σφαδάζει από πόνους,
Σήκωσε αμέσως το παιδί και το είδε να γίνεται γκρι και να μην μπορεί να αναπνεύσει. Μέχρι να έρθει το ασθενοφόρο προσπαθούσε να συνεφέρει το παιδί με τεχνητές αναπνοές, χωρίς αποτέλεσμα.
Οι νοσοκόμοι έκαναν στο παιδί τρεις ενέσεις αδρεναλίνης αλλά και δεν κατάφεραν να το επαναφέρουν.
«Οι γιατροί μου είπαν πως τα νέα δεν ήταν καλά. Η καρδιά του παιδιού είχε σταματήσει και έπρεπε -μου είπαν- να προετοιμαστώ για τα χειρότερα. Ήταν τρομερό. Όταν το παιδί συνήλθε ρώτησα τους γιατρού εάν αυτό που είχε συμβεί ήταν φυσιολογικό και μου απάντησαν 'όχι, είναι ένα θαύμα'», δηλώνει η Τρούντι Χίλαρι και παροτρύνει όσους αντιμετωπίζουν δύσκολες καταστάσεις να πιστέψουν στα θαύματα....

Τασούλα - Κίτσος : Ελλαδάρα είσαι magic - VIDEO

Ο Κίτσος και η Τασούλα τελικά τα βρήκαν και ετοιμάζουν βαλίτσες για Πολωνία.
«Όλοι οι άλλοι είναι τράτζικ, Ελλάδαρα είσαι μάτζικ»!

Έλληνες Ευρωβουλευτές ....τρώμε τις σάρκες μας !!!


"Πώς να πείσουμε τους εταίρους μας για αλληλεγγύη όταν δεν εκπέμπουμε εσωτερική αλληλεγγύη και τρώμε τις σάρκες μας;  
Αυτό είναι ακατανόητο για κάθε ομάδα του ευρωκοινοβουλίου" είπε η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Ποδηματά.
Προειδοποίηση για τις συνέπειες της ραγδαίας επιδείνωσης της διεθνούς εικόνας της χώρας απηύθυναν  Έλληνες ευρωβουλευτές,  σε εκδήλωση που διοργάνωσαν οι Οικολόγοι Πράσινοι, οι οποίοι απέδωσαν το φαινόμενο και στην έλλειψη πολιτικής συναίνεσης.

«Θα είναι ολέθριο, τώρα που η Ευρώπη σπάει ταμπού και μιλάει για αναπτυξιακή διάσταση, για νέο ρόλο της ΕΚΤ, της ΕΤΕπ, για ένωση του τραπεζικού συστήματος, η Ελλάδα να είναι απούσα από το παιχνίδι»  υπογράμμισε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ  κ. Κουμουτσάκος.

«Τα ελληνικά κόμματα συμπεριφέρονται σαν να μην έχουν εκπροσώπους στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο» ανέφερε ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων – Πράσινων  κ. Χρυσόγελος ..Star.gr

Πιάσαμε "Πρωτιά στον Φοβο " στην Ευρώπη !!


Τα αλυσιδωτά κρούσματα εγκληματικότητας δηλητηριάζουν όλο και περισσότερο τη δημόσια ζωή, ο φόβος κυριαρχεί στα ελληνικά νοικοκυριά , η αστυνομία κάνει περιπολίες με...πλαφόν εξαιτίας της οικονομικής κρίσης και τα φαινόμενα αυτοδικίας αυξάνονται με δραματικούς ρυθμούς.
Οι ληστείες καταγράφουν ιλιγγιώδη αύξηση με το ποσοστό σε κάποιες περιοχές να αγγίζει το 700%, 25 δολοφονίες κατά την εισβολή ληστών σε σπίτια έχουν καταγραφεί τα τελευταία 2 χρόνια, ενώ δημιουργούνται ομάδες περιφρούρησης σε διάφορες περιοχές με την ...άδεια του νόμου.
Κι όμως η Ελλάδα δεν είναι το άνδρο της εγκληματικότητας σε σχέση με τις υπόλοιπες Ευρωπαϊκές χώρες.Οι ανθρωποκτονίες στην Αθήνα είναι 1,11 ανά 100.000 κατοίκους την ίδια ώρα που το αντίστοιχο ποσοστό είναι 1,31 στο Βερολίνο, 1,49 στο Παρίσι, 2,17 στο Λονδίνο και το εντυπωσιακό 3,14 στο Άμστερνταμ.
«Ενώ οι δείκτες της εγκληματικότητας συγκριτικά με άλλες χώρες της Ευρώπης παραμένουν από τους πιο χαμηλούς, ταυτόχρονα οι Έλληνες είμαστε από τους πρώτους στον φόβο του εγκλήματος. Είμαστε οι πιο φοβισμένοι πολίτες», αναφέρει στα ΝΕΑ ο καθηγητής Εγκληματολογίας Βασίλης Καρύδης.
Οι ληστείες όμως είναι η μεγάλη «πληγή». Έχουν αυξηθεί κατά 132% στα σπίτια. Συγκεκριμένα -ανά περιοχή- η αύξηση ανέρχεται σε 132% την Αττική, 150% στην Θεσσαλονίκη, 300% σε Δυτική Μακεδονία και Ήπειρο, 340% στη Θεσσαλία και 700% στην Κρήτη.
Και εδώ όμως δεν είμαστε «πρωταθλητές». Η Αθήνα βρίσκεται 30% πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, την ίδια ώρα που η Ισπανία είναι μόλις 3% πάνω από τον μέσο όρο και η Δανία -που όλοι θεωρούμε ασφαλή- 107% πάνω από τον μέσο όρο.
Το πρόβλημα πάντως εντοπίζεται στο ότι έχει παγιωθεί η άποψη την τελευταία δεκαετία ότι η Αστυνομία είναι αναποτελεσματική με αποτέλεσμα ένα στα δύο μικροεγκλήματα να μην αναφέρεται στην Αστυνομία. Και η αλήθεια είναι ότι η οικονομική κρίση έχει επιβάλει πλαφόν 20 ευρώ για προμήθεια βενζίνης στα περιπολικά και οι περισσότερες από 600 μηχανές της Ομάδας ΔΙΑΣ είναι ακινητοποιημένες ή επικίνδυνες για οδήγηση λόγω τεχνικών προβλημάτων.
Αποτέλεσμα; 
Φαινόμενα αυτοδικίας και αυτόκλητους προστάτες. Όπως συνέβη στην Πάτρα, όταν μετά την δολοφονία του 30χρονου Θανάση Λαζανά οι κάτοικοι της περιοχής δημιούργησαν ομάδες περιφρούρησης, στον Αγιο Παντελεήμονα και τον Κολωνό (που έχουν ομάδες εθελοντών πολιτοφυλάκων), τον Βύρωνα και την Εκάλη (που σκέφτονται να αναθέσουν την ασφάλεια των περιουσιών τους σε ιδιωτικές εταιρείες φύλαξης) ή την Στυλίδα (όπου ο δήμαρχος Απόστολος Γκλέτσος προέτρεψε τους κατοίκους να δημιουργήσουν εθελοντικές ομάδες περιφρούρησης).

Ο Όρκος των «Φρουρών της επανάστασης » Τσίπρα άναψε φωτιές !!


Η αποκάλυψη  για τον Ιφικράτη Αμυρά και τον "Επαναστατικό Στρατό" που πρέπει να φτιάξουν οι οπαδοί του ΣΥΡΙΖΑ, πυροδότησε τελικά τον... πόλεμο, αλλά στο twitter μεταξύ του συνεργάτη του Αντώνη Σαμαρά, Γιάννη Μουρούτη και του εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη
Ο διαδικτυακός πόλεμος έχει ξεκινήσει στο twitter μεταξύ του αναπληρωτή εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργου Μουρούτη και του Δημήτρη Παπαδημούλη, με αφορμή έναν.. παρολίγο υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ που υποστήριζε την δημιουργία «Επαναστατικού Στρατού».
Ο Ιφικράτης Αμυράς επρόκειτο να κατέβει υποψήφιος στις εκλογές με τον ΣΥΡΙΖΑ, υποστηριζόμενος από το ΔΗΚΚΙ και σε μπλογκ που φέρεται να διαχειρίζεται ο ίδιος έχει γράψει τα εξής:
Ο ΟΡΚΟΣ
«Ομνύω πίστιν εις τα Ιερά Νάματα του Ελληνισμού. Εφόσον εκλεγώ βουλευτής θα τηρήσω όλες τις δεσμεύσεις μου, όπως εξηγγέλθησαν προεκλογικώς. Ουδέποτε θα συνεργαστώ με τους προδότες και τους δωσίλογους του Μνημονίου. Θα αγωνιστώ μέχρις εσχάτων για να οδηγηθούν στην αγχόνη, στην πλατεία Συντάγματος.
Άλλως, εις περίπτωσιν κυβιστήσεως, αποδέχομαι προκαταβολικώς την θανατική ποινή, επί ασπαλάθων, επιβληθησομένη από λαϊκά δικαστήρια. Ως αρμόζει εις τους τυράννους. Παραιτούμαι της βουλευτικής ασυλίας για αδικήματα αφορώντα την κατάλυση της εθνικής ανεξαρτησίας και της λαϊκής κυριαρχίας. Αναγνωρίζω προκαταβολικώς τον θεσμό της ανακλητότητος των αιρετών αξιωματούχων, και αποδέχομαι ότι οι εντολείς μου έχουν την εξουσία να με ανακαλέσουν ανά πάσα στιγμή, ασχέτως τί ορίζει η ισχύουσα νομοθεσία.
Μετά τιμής
Ιφικράτης-Απόστολος Αμυράς
υποψήφιος βουλευτής με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, στην Α' εκλογική περιφέρεια Αθηνών».
Ο καβγάς στο twitter
Ο Γιώργος Μουρούτης σχολίασε την υποψηφιότητα του κ. Αμυρά στο Twitter, και στην συζήτηση επενέβη ο Δημήτρης Παπαδημούλης.
«Δεν είναι, ούτε ήταν ποτέ υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ! Λέτε τέτοια ψέματα  με εντολή Σαμαρά; Ο πανικός σας δεν κρύβεται», έγραψε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Παπαδημούλης.
Από την πλευρά του ο Γιώργος Μουρούτης έγραψε «Τον είχατε ανακοινώσει, και τελικώς κόπηκε. Παραμένει ακόμη στελεχός σας, διαγράφηκε;».newsnow

ΑΘΛΗΤΙΚΑ - Τι θα δείξει σήμερα η TV..


Στη μάχη του Euro ρίχνονται σήμερα οι ομάδες του δεύτερου ομίλου.

10:00 Novasports 1 - HD FIA GT1 Χρονομετρημένα Δοκιμαστικά, Σλοβακία

11:00 Eurosport 2 Αυστραλία - Ν. Κορέα Προολυμπιακό Τουρνουά

13:00 Eurosport 2 Ιαπωνία - Π. Ρίκο Προολυμπιακό Τουρνουά

16:00 Eurosport Roland Garros Τουρνουά Τένις - Τελικός Γυναικών

16:00 Eurosport 2 Ελβετία - Πολωνία Euro League

16:50 OTE Sport 3 Formula 1 Ελεύθερα δοκιμαστικά (Καναδάς)

17:15 Eurosport 2 Πορτογαλία - Γαλλία Euro League

18:00 Novasports 3 Mare Nostrum Αγώνες Κολύμβησης - 1η μέρα

18:30 Eurosport 2 Roland Garros Τουρνουά Τένις - Τελικός διπλού ανδρών

19:00 ET1 - ERT HD Ολλανδία - Δανία EURO 2012 (2ος όμιλος)

19:45 Eurosport Ιταλία - Ρουμανία Euro League

19:50 OTE Sport 3 Formula 1 Χρονομετρημένα Δοκιμαστικά (Καναδάς)

21:45 ET1 - ERT HD Γερμανία - Πορτογαλία EURO 2012 (2ος όμιλος)

Οι νέες τιμές σε δραχμές από Δευτέρα 18-06-2012 στο ΚΑΡΦΙ !

Τιμοκατάλογος (σε δραχμές) ...
Το σούπερ κουπόνι του ΣΥΡΙΖΑ, κατά το ΚΑΡΦΙ, ισχύει για αγορές από τη Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012.

Ιδού οι τιμές και...κάντε το κουμάντο σας...

ΘΑΥΜΑ !! Οι τιμές στα ύψη αλλά ο πληθωρισμός ...πέφτει !!


 Αν μείνει κανείς στο 1,4% του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή, θα πιστέψει ότι όντως στην Ελλάδα αποδίδει η συνταγή της εσωτερικής υποτίμησης, με πτώση τιμών ανάλογη ή περίπου ανάλογη της μείωσης μισθών και συντάξεων. Ωστόσο, αρκεί μια προσεκτική ματιά στα επιμέρους στοιχεία, για να αντιληφθεί ότι η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική.
Κατ' αρχήν οι τιμές των καυσίμων παρουσιάζουν αύξηση πολλαπλάσια του πληθωρισμού. Η τιμή της βενζίνης σημείωσε αύξηση 4,4% σε σχέση με πέρσι, η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης- που χρησιμοποιείται και στα αγροτικά μηχανήματα- 15,6% και η τιμή του φυσικού αερίου 10,8%. Περνώντας στις βασικές δαπάνες ενός νοικοκυριού, θα πρέπει να ξεκινήσει κανείς από την αύξηση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος κατά 13,9%, ενώ όσον αφορά στα βασικά είδη διατροφής η μεγαλύτερη αύξηση καταγράφεται στη τιμή των λαχανικών (6,6%), αλλά καταγράφονται αυξήσεις μεγαλύτερες του πληθωρισμού στα δημητριακά, στα γαλακτοκομικά, στα νωπά ψάρια, στον καφέ, στα αναψυκτικά, στους χυμούς φρούτων, στα γλυκά.
Μοναδική εξαίρεση αποτελούν οι πατάτες, η τιμή των οποίων ήταν μειωμένη κατά 20,5%, ενδεχομένως και λόγω του γνωστού... κινήματος.
Πώς προκύπτει, λοιπόν, ο χαμηλός πληθωρισμός; Αφενός επειδή οι παραπάνω αυξήσεις είναι χαμηλότερες από τις αντίστοιχες περσινές, αφετέρου επειδή καταγράφηκαν μειώσεις τιμών σε προϊόντα και υπηρεσίες που απέκτησαν μεγαλύτερο ειδικό "βάρος" με την αναθεώρηση του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή, όπως για παράδειγμα τα αυτοκίνητα, τα φάρμακα, οι δαπάνες υγείας.

Επίθεση γάτας σε δημοσιογράφο on air!

Δύσκολη η δουλειά του ρεπόρτερ… θα το ξαναπώ!! Άτυχη η νεαρή και χαριτωμένη δημοσιογράφος Kathleen Cochrane, που μέχρι και επίθεση από γάτα δέχτηκε εν ώρα εργασίας! 
Το θέμα που έπρεπε να καλύψει ήταν σε ένα κέντρο προστασίας ζώων και για να βγάλει τη ζωντανή σύνδεση στο κανάλι FOX 8 News, επέλεξε να κρατήσει μια γάτα στα χέρια της την ώρα που γινόταν η σύνδεση από το δελτίο!
 Ελάτε όμως… που η ταλαιπωρημένη γάτα.. δεν τα σήκωσε αυτά και την ώρα που περιέγεαφε η δημοσιογράφος, κρατώντας τη γάτα στην αγκαλιά της, εκείνη της επιτέθηκε on air! star.gr

Πώς το Δημόσιο θα "τσιμπήσει" τα 2.000.000 ανασφάλιστα Ι.Χ.


Στα 2 εκατομμύρια έφτασαν τα ανασφάλιστα οχήματα που κυκλοφορούν στους ελληνικούς δρόμους, με τον αριθμό τους να αυξάνεται καθημερινά και το ελληνικό Δημόσιο να χάνει τουλάχιστον 60 εκατ. ευρώ από το φόρο του 10% στα ασφαλιστήρια συμβόλαια.
Και ενώ στο παρελθόν η Ελλάδα είχε ποσοστό 12% στα ανασφάλιστα ΙΧ, που ήταν το μεγαλύτερο μεταξύ των χωρών της ΕΕ -με δεύτερη την Αγγλία και ποσοστό 6,5%- σήμερα με στόλο 5,5 εκατομμυρίων οχημάτων τα ανασφάλιστα έχουν φτάσει τα 2 εκατομμύρια.
Και όμως λύση υπάρχει να εντοπιστούν άμεσα όλα τα ανασφάλιστα ΙΧ, και η ασφαλιστική αγορά περιμένει μία υπουργική απόφαση για να ξεκαθαρίσει το τοπίο. Είναι απλά η διασταύρωση των οχημάτων τα οποία πληρώνουν τέλη με τα ασφαλιστήρια συμβόλαια.
Όπως λέει στο Capital.gr ο κ. Κώστας Μπερτσιάς, πρόεδρος της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών, η Επιτροπή που συστάθηκε με πρωτοβουλία του υπουργείου Οικονομικών και στην οποία συμμετείχαν όλοι οι αρμόδιοι φορείς και η Τράπεζα Ελλάδας, κατέληξε σε ένα πλάνο δράσης για να μηδενιστεί ο αριθμός των ανασφάλιστων οχημάτων.
Το σχέδιο προβλέπει τη δημιουργία μίας ηλεκτρονικής βάσης δεδομένων, στην οποία θα καταχωρηθούν όλα τα κυκλοφορούντα οχήματα με βάση τα τέλη κυκλοφορίας που εκδίδουν κάθε χρόνο οι Εφορίες (στοιχεία ΚΕΠΥΟ). Παράλληλα οι ασφαλιστικές εταιρείες θα ενημερώνουν την ηλεκτρονική βάση με τα ασφαλιστήρια συμβόλαια που εκδίδουν.
Η διασταύρωση θα είναι άμεση και έτσι θα μπορούν να εντοπίζονται όσα οχήματα κυκλοφορούν χωρίς ασφάλεια, και αν ο ιδιοκτήτης δεν συμμορφωθεί σε εύλογο διάστημα η ποινή θα είναι η αφαίρεση της άδειας κυκλοφορίας.
Οι ασφαλιστικές εταιρείες θα είναι υποχρεωμένες να ενημερώνουν διαρκώς αυτή τη βάση δεδομένων, για κάθε νέο συμβόλαιο που συνάπτουν ή για κάθε συμβόλαιο που καταργείται.
Για να μπει σε εφαρμογή η ηλεκτρονική αυτή πλατφόρμα διασταύρωσης των στοιχείων, θα πρέπει να εκδοθεί υπουργική απόφαση, ή να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση, κάτι που θα γίνει πιθανόν μέσα στο φθινόπωρο, από τη νέα κυβέρνηση.
Ακόμα ο κ. Μπερτσιάς παραδέχεται ότι τον τελευταίο χρόνο υπάρχει σημαντική επιδείνωση στα ποσοστά των ανασφάλιστων, αφού πολλοί οδηγοί -και κυρίως στην επαρχία- δεν έχουν ανανεώσει τα ασφαλιστήρια συμβόλαια τους για καθαρά οικονομικούς λόγους.
«Δυστυχώς ο κόσμος δεν καταλαβαίνει ότι σε περίπτωση δυστυχήματος (θάνατος), η αποζημίωση έχει οριστεί στο 1εκατ. ευρώ, που σημαίνει οικονομική καταστροφή για τον ανασφάλιστο οδηγό. Το ρίσκο που παίρνει κάποιος που κυκλοφορεί μα ανασφάλιστο ΙΧ είναι τεράστιο μπροστά στο κόστος που έχει σήμερα ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο».
capital.gr

«Σκαρφαλώνει» ο υδράργυρος !!


Καλός και ζεστός αναμένεται να είναι σήμερα Σάββατο 9 Ιουνίου ο καιρός σε ολόκληρη τη χώρα με τοπικές νεφώσεις τις μεσημεριανές ώρες στα ηπειρωτικά και μεμονωμένες καταιγίδες στα βόρεια και βορειοδυτικά ορεινά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 33 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 18 έως 33 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, από 18 έως 35 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, από 18 έως 29 στα νησιά του Αιγαίου, ενώ στα νησιωτικά τμήματα του Ανατολικού Αιγαίου και στις νότιες ακτές της Κρήτης οι μέγιστες θα φτάσουν στους 33 με 34 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς μέχρι μέτριοι και τοπικά στις Κυκλάδες και στα ανατολικά πελάγη ισχυροί. Ασθενείς μέχρι σχεδόν μέτριοι και πρόσκαιρα τοπικά μέτριοι βορειοδυτικοί άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο.

Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις και αρκετή ζέστη, σήμερα Σάββατο στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 34 και πιθανόν τοπικά στους 35 βαθμούς, αλλά στις ανατολικές ακτές οι μέγιστες θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερες. Οι άνεμοι στο Σαρωνικό και στο Νότιο Ευβοϊκό θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί μέτριοι και πρόσκαιρα τοπικά ισχυροί.

Καλοκαιρία με πρόσκαιρα αυξημένες νεφώσεις μετά το μεσημέρι στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 33 βαθμούς. Ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι άνεμοι νοτίων διευθύνσεων θα πνέουν στο Θερμαϊκό. : meteo.gr

Παπαρήγα: Αν ο ΣΥΡΙΖΑ κυβερνήσει θα υπογράψει και νέο Μνημόνιο


Την άποψη πως το ΚΚΕ δεν έχει κανένα σημείο επαφής με τον ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, η οποία δεν παρέλειψε να εξαπολύσει επίθεση τόσο κατά της Νέας Δημοκρατίας, όσο και του ΠΑΣΟΚ.
Η Αλέκα Παπαρήγα παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στο Ηράκλειο κατά την διάρκεια της οποίας, υποστήριξε πως αν ο ΣΥΡΙΖΑ βρεθεί σε θέση να κυβερνήσει θα υπογράψει και νέο Μνημόνιο, και απέκλεισε κάθε πιθανότητα συνεργασίας του κόμματός της με την Κουμουνδούρου.
Μάλιστα, η ΓΓ του ΚΚΕ επανάλαβε ότι «δεν υπάρχει κανένα σημείο επαφής με τον ΣΥΡΙΖΑ και καμία πιθανότητα μετεκλογικής σύμπραξης σε αριστερή κυβέρνηση», λέγοντας ότι κανένας δεν κάνει πίσω από τις θεμελιακές γραμμές του προγράμματός του.
Ασκώντας κριτική προς τα αλλά κόμματα η κυρία Παπαρήγα ανέφερε ότι δεν είναι το θέμα οι μνημονιακές ή οι αντιμνημονιακές δυνάμεις, αλλά να βρούμε φιλολαϊκές οδούς και φιλολαϊκούς τρόπους να βγούμε απ την κρίση. Επίσης τόνισε ότι οι ψηφοφόροι δεν πρέπει να δώσουν καμία πίστωση χρόνου σε κανένα, ενώ αναφέρθηκε και στους κινδύνους για το ενδεχόμενο άτακτης χρεοκοπίας.
Εξ άλλου η ΓΓ του ΚΚΕ ζήτησε από το εργατικό λαϊκό κίνημα να αντισταθεί, όπως είπε, στους εκφοβισμούς, και να αντιδράσει ώστε η νέα Βουλή να είναι αδύναμη να πάρει νέα μέτρα, ενώ ανέλυσε τις θέσεις του κόμματός της ενόψει των εκλογών της 17ης Ιουνίου και απηύθυνε κάλεσμα σε όλους να εμπιστευτούν το ΚΚΕ και να το ενισχύσουν στις εκλογές της 17 Ιουνίου.

Ο Τύπος της Μεσσηνίας 9-06-2012


8.6.12

"Καραμέρο μου@@πανο, άντε γ@@ήσου" !!


Ο Γιώργος Καραμέρος αποκαλύπτει ότι λίγες ώρες πριν την επίθεση του Ηλία Κασιδιάρη στη Λιάνα Κανέλη, δέχθηκε φραστική επίθεση από τον ίδιο τον εκπρώσοπο Τύπου της Χρυσής Αυγής και σημειώνει "Όποιος είναι μύγα να σηκώσει το χέρι του! Έκατσε πάνω στον Κασιδιάρη και δεν το ξέρει".
"440.894 πολίτες ψήφισαν την Χρυσή Αυγή. Ξέρετε αυτό μου θυμίζει εκείνο το ηλίθιο ανέκδοτο που άκουγα όταν ήμουν μικρός: "Ένα τρισεκατομμύριο μύγες προτιμούν τα σκατά, κάτι ξέρουν!" Ε λοιπόν από σήμερα ξέρουν και όλοι αυτοί τι ψήφισαν.
Τα αδικήματα είναι τρία: Ο Κασιδιάρης πετάει ένα ποτήρι νερό στη Δούρου. Η Κανέλλη τον κτυπά στο πρόσωπο με μια εφημερίδα και ο 32χρονος νεονοναζί την κακοποιεί βάναυσα με απανωτά χαστούκια στο πρόσωπο.
Δεν έχω καμμιά αμφιβολία ότι αν είχε μαζί το πιστόλι του όπως στην Πανεπιστημιούπολη το 2007 υπόθεση για την οποία δικάζεται (χθες ανεβλήθη μάλιστα) θα την είχε πυροβολήσει.
Κατα σατανική σύμπτωση 24 ώρες πριν τον ξυλοδαρμό της Κανέλλη και την ώρα της δίκης του Κασιδιάρη είχα ένα ραντεβού στην οδό Δαβάκη στους Αμπελόκηπους. Ψάχνοντας γύρω στις 11.00 τον αριθμό και το κτίριο έπεσα περπατώντας στα τραπεζοκαθίσματα μιας καφετέριας που είναι στον δρόμο ονόματι Bristol. Μια παρέα 8 εως 10 ατόμων όλοι άνδρες και μπρατσωμένοι κάθονταν με κουστουμαρισμένο τον Κασιδιάρη και συνομιλούσαν σε αναμμένα κάρβουνα.
Μα καλά αυτός δεν δικάζεται σήμερα για κακούργημα στη Λουκάρεως σκέφτηκα, αλλά το βλέμμα μου συναντήθηκε με αυτό του Κασιδιάρη και η σκέψη πήγε περίπατο μαζί με την απονομή δικαιοσύνης
Αυτό το βλέμμα το ξέρω από τα παιδικά μου χρόνια. Μεγάλωσα στα Κάτω Πατήσια, οι γονείς μου παντρεύτηκαν στην εκκλησία του Αγίου Παντελεήμονα και εγώ βαπτίστηκα στην ίδια εκκλησία. Όποιος έζησε Φυλής και Ρόδου μέχρι τα 16 του ξέρει σίγουρα από πουτάνες και Χρυσαυγίτες.
Πάντα στη γειτονιά είχαμε και από τα δύο. Και αν για τις ιερόδουλες υπήρχε σεβασμός, για τους Χρυσαυγίτες υπήρχε φόβος.
Φόβος για τα καρτέρια που έστηναν στη Φωκίωνος Νέγρη και τη Μηθύμνης έξω από τη Rebound για να μας πάρουν τα μπουφάν να μας κλωτσήσουν με τις βέρμαχτ αρβύλες τους και να μας χαστουκίσουν για να κόψουμε τα μαλλιά μας. Ηταν λίγοι τότε αλλά επικίνδυνοι. Εχθροί τους οι Εβραίοι, οι ροκαμπιλάδες και τα ανέμελα παιδιά. Είδωλά τους ο Χίτλερ, ο Πλέυρης και ο Μιχαλολιάκος.
Το βλέμμα ίδιο και σήμερα. Αυτό του τρελού. Μεγάλα μπράτσα, μικρό μυαλό, κακός συνδυασμός. Αλοίμονο αν είσαι Πακιστανός ή κομμουνιστής Πατησίων ή έστω Εκάλης...
Επιτάχυνα ελάχιστα το βήμα μου και για καλη μου τύχη αμέσως μετά την καφετέρια ήταν η είσοδος. Ανακούφιση διπλή. Η πόρτα ανοικτή και οι φωνές των θαμώνων της bristol εναντίον μου ξεμάκραιναν αντί να γίνονται ποδοβολητά όπως τότε στα Πατήσια. 10 εναντίον ενός δεν είναι καλή φάση και μάλιστα με τύπους που μια μέρα μετά αποδείχτηκε ότι είναι τόσο άνανδροι που χτυπούν και καταβρέχουν ακόμα και γυναίκες.
"Καραμέρο Οικολόγε μου@@πανο κρυφοαριστερέ, άντε γ@@σου εσύ και όλοι οι ρουφιάνοι, το συνάφι σου. Να βάλεις τους Πακιστανούς στο σπίτι σου με τα παιδιά σου ρε" και πολλά άλλα είχε το μενού.
Ανέβηκα με τα πόδια στον τέταρτο όχι από οικολογική συνείδηση (ήταν και ημέρα περιβάλλοντος) αλλά από τον φόβο της αναμονής του ασανσέρ με την παρέα του Κασιδιάρη στα 10 μέτρα πίσω μου.
Για μια στιγμή δεν ήξερα αν ήμουν 13 στα Πατήσια ή 38 στους Αμπελόκηπους. Ντράπηκα που φοβήθηκα αλλά ήταν βιωματικό. Ντρέπομαι που το περιθώριο της γειτονιάς μου έγινε μέρος των ορεινών εδράνων στη βουλή.
Ντρέπομαι που κοντά 500.000 άνθρωποι πήγαν από την αγκαλιά του Τσοχατζόπουλου στην αγκαλιά του Μιχαλολιάκου.
Όποιος είναι μύγα να σηκώσει το χέρι του! Έκατσε πάνω στον Κασιδιάρη και δεν το ξέρει.blog.gr 

Σκηνές Αποκάλυψης: 200 τόνοι νεκρών ψαριών ξεβράστηκαν στη στεριά


Η θάλασσα βάφτηκε κόκκινη, τα ψάρια βγήκαν στη στεριά, όλη η πόλη καταλήφθηκε από μια απαίσια μυρωδιά και οι επιστήμονες ακόμη ψάχνουν να βρουν τι ακριβώς συνέβη.
Έκπληκτοι οι κάτοικοι της επαρχιακής ιαπωνικής πόλης Οχάρα, στην περιφέρεια της Σίμπα αντίκρισαν το πρωί της 3ης Ιουνίου χιλιάδες νεκρά ψάρια που είχαν «καταλάβει» το λιμάνι ενώ τα νερά της παράκτιας ζώνης είχαν αποκτήσει ένα τρομακτικό κόκκινο χρώμα.
Μόλις ξεπέρασαν το αρχικό σοκ και ενώ οι επιστήμονες είχαν συλλέξει αρκετά δείγματα νερού και νεκρών για τις εργαστηριακές τους αναλύσεις, αποφάσισαν να μαζέψουν τα ψάρια και να τα ρίξουν σε ειδικούς χώρους υγειονομικής ταφής προκειμένου να γλιτώσουν από τη φριχτή μυρωδιά αλλά και από τη μετάδοση ασθενειών.
Οι επιστήμονες αρχικά ήταν πολύ προβληματισμένοι. Δεν μπορούσαν να αποδώσουν το φαινόμενο σε μόλυνση του ωκεανού επειδή όλα τα ψάρια ήταν σαρδέλες! Πώς είναι δυνατόν η μόλυνση να εξόντωσε μόνο ένα είδος της θαλάσσιας ζωής;
Πριν προλάβουν να απαντήσουν αυτό το ερώτημα, ήρθε και το δεύτερο ανησυχητικό κρούσμα. Μόλις μάζεψαν με τα φορτηγά τα νεκρά ψάρια από τις ακτές η θάλασσα άρχισε... να ξεβράζει κι άλλες νεκρές σαρδέλες!
Οι ειδικοί ανησυχούν γιατί το φαινόμενο δεν μοιάζει με την περσινή κατάσταση που αντιμετώπισε η Καλιφόρνια όταν τόνοι διάφορων ψαριών ξεβράστηκαν στις ακτές επειδή μάλλον είχαν παγιδευτεί σε μέρος χωρίς οξυγόνο.
Οι κάτοικοι της πόλης Οχάρα περιμένουν τις απαντήσεις των επιστημόνων. Τρομαγμένοι.

Πρόσληψη επιπλέον 406 εποχικών πυροσβεστών

Την κατά εξαίρεση πρόσληψη κατά την προεκλογική περίοδο 406 εποχικών πυροσβεστών με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, διάρκειας πέντε έως έξι μηνών, ενέκρινε η αρμόδια επιτροπή του Συμβουλίου της Επικρατείας.
 Η επιτροπή έκρινε την έγκριση των θέσεων αναγκαία, μετά από νεότερο έγγραφο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που ζητούσε τις επιπλέον αυτές προσλήψεις, πέραν των 1.500 που είχαν ήδη εγκριθεί.
 Το υπουργείο επικαλείτο συγκεκριμένα τις μεγάλες ανάγκες που υφίστανται στους τομείς της επιτήρησης και της κατάσβεσης πυρκαγιών.
Παράλληλα, η επιτροπή του ΣτΕ ενέκρινε αίτημα για πρόσληψη 30 ατόμων με σύμβαση διάρκειας έως έξι μηνών για τις ανάγκες της δημοτικής επιχείρησης συγκοινωνιών «ΡΟΔΑ». Οι προσλήψεις κρίθηκαν αναγκαίες για να εξυπηρετηθεί στην περίοδο της αυξημένης τουριστικής κίνησης η νήσος Ρόδος με κατάλληλα λεωφορεία για αστικές και υπεραστικές γραμμές.

Λειτουργία αγωγού φυσικού αερίου στη Μεγαλόπολη και αναβολή καθορισμού των εδρών ταξί


Έναρξη λειτουργίας του αγωγού φυσικού αερίου στη Μεγαλόπολη τον Ιούλιο του 2013 και αναβολή του καθορισμού των εδρών ταξί αποφασίστηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου.
Αναλυτικότερα, τον Ιούλιο του 2013 θα φτάσει το φυσικό αέριο στη Μεγαλόπολη, ενώ ο αγωγός θα επεκταθεί στη Λακωνία και τη Μεσσηνία, που δεν αποτελούσαν τμήμα του αρχικού σχεδιασμού, ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης. Ο περιφερειάρχης μιλώντας στο ΠΕΣΥ Πελοποννήσου, το οποίο γνωμοδότησε θετικά επί της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων, αναφέρθηκε στη σημασία του έργου για όλη την περιφέρεια, σημειώνοντας: «Η παροχή φυσικού αερίου αποτελεί κοινωνικό αγαθό και επιδιώκουμε την κάλυψη όσο δυνατόν περισσότερων περιοχών και για το λόγο αυτό, προωθούμε τη δημιουργία ενός πιλοτικού δικτύου στην περιφέρεια Πελοποννήσου».

Όσον αφορά τις έδρες ταξί, το περιφερειακό συμβούλιο Πελοποννήσου ομόφωνα ανέβαλε τον καθορισμό τους, προκειμένου όπως επισημάνθηκε, αφενός να μη σταλεί προς το υπουργείο καμία απόφαση καθορισμού εδρών που θα μπορούσε να οδηγήσει στην έκδοση νέων αδειών κι αφετέρου, να εξαντληθεί η δυνατότητα χορήγησης νέων αδειών στην περιφέρεια Πελοποννήσου όπου οι ανάγκες υπερκαλύπτονται.

Ο περιφερειάρχης μίλησε για δυναμική διαβούλευσης σε όλα τα επίπεδα, για τη δημιουργία κανόνων αντιμετώπισης όλων των πιθανών μελλοντικών προβλημάτων, υπογραμμίζοντας πως οι κανόνες που θα θεσπιστούν ως προϊόν της διαβούλευσης θα πρέπει να υπακούουν σε μακροπρόθεσμη λογική και ότι αποτελεί ευθύνη των ιδιοκτητών ταξί να προστατέψουν τον κώδικα δεοντολογίας λειτουργίας τους και να συμβάλλουν συνεπώς στην ασφάλεια και καλή εικόνα της περιφέρειας.

Οι εκπρόσωποι των ιδιοκτητών ταξί εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την απόφαση του περιφερειακού συμβουλίου και τόνισαν τη συνεπή και πρωτοπόρα στάση του κατά το παρελθόν και ιδίως τη στάση του περιφερειάρχη κατά το χρονικό διάστημα όξυνση του ζητήματος.

Κοσμάς ο Αιτωλός: Ο χαλασμός θα γίνει από έναν …κασιδιάρη!


Κι όμως ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός έλεγε στις προφητείες του ότι «ο χαλασμός θα αρχίσει από έναν κασσιδιάρη». Προφανώς και δεν εννοούσε τον Ηλία αλλά κάποιον που θα είναι κασιδιάρης, δηλαδή θα του πέφτουν τα μαλλιά (αλωπεκίαση). Ο χθεσινός χαλασμός στο στούντιο του ΑΝΤ1 στάθηκε αφορμή για να συνδεθεί από κάποιους η προφητεία του Αγίου Κοσμά με την τραμπούκικη συμπεριφορά του Κασσιδιάρη στην Κανέλλη.
Προφητείες του Αγίου Κοσμά:
41. «Θα έρθη καιρός που οι Ρωμιοί θα τρώγωνται αναμεταξύ τους. Εγώ συστήνω ομόνοιαν και αγάπην».
42. «Θα ιδήτε και τακτικό στρατό, θα ιδήτε και ρέμπελο από αυτούς πολλά θα υποφέρετε».
43. «Θα σας ζητήσουν τα ντουφέκια · να έχετε δίπλα · να δώσετε το ένα και να κρατήσετε το άλλο. Ένα ντουφέκι εκατό ψυχές θα γλυτώση».
44. «Θα έρθη καιρός που θα διευθύνουν τον κόσμο τα άλαλα και τα μπάλαλα».
45. «Η αιτία του γενικού πολέμου θα είναι από τη Δαλματία».
46. «Η αιτία του γενικού πολέμου θάρθη από τη Δαλματία. Πρώτα θα διαμελισθή η Αυστρία και ύστερα η Τουρκία».
47. «Ο χαλασμός θα γίνει από ένα κασιδιάρη»

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου