19.5.12

ΤτΕ: Δεν υπάρχει επιβολή ορίου στις αναλήψεις καταθέσεων !!

Η Τράπεζα της Ελλάδος,διαψεύδει "κατηγορηματικά", οπως χαρακτηριστικά αναφέρεται σε ανακοίνωση της δημοσίευμα της εφημερίδας ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, συμφωνα με το οποίο σχεδιάζεται επιβολή ορίου στις αναλήψεις καταθέσεων και περιορισμοί στη μεταφορά κεφαλαίων στο εξωτερικό.

Η 7χρονη που ξετρέλανε το "Αμερική Έχεις Ταλέντο"

Μια 7χρονη ανέβηκε να τραγουδήσει στη σκηνή του "Αμερική Έχεις Ταλέντο" και... τρέλανε τους πάντες, όχι μόνο με την φωνή της, αλλά και με το σκέρτσο της!
"Φοβάμαι… Έχει πολύ κόσμο εδώ", είπε η Αλέξα Ναρβάεζ (Alexa Narvaez) μόλις βγήκε στη σκηνή για να τραγουδήσει, όμως, με την παρότρυνση του μπαμπά της, Χόρχε (Jorge), ξεπέρασε τον φόβο της...
Να σημειωθεί, ότι το… ντουέτο μπαμπά - κόρης, έχει το δικό του κανάλι στο youtoube, με το βίντεό τους για το "Rolling In The Deep" της Αντέλ (Adele) να ξεπερνά τα 20 εκατομμύρια views.
Απλά, απολαύστε τους!

BBC - Ανακάλυψε τέρας στις Πρέσπες !!VIDEO

Προσθήκη λεζάντας


Μια απλή φωτογραφία ήταν αρκετή να γεννήσει ερωτηματικά και να προκαλέσει "θόρυβο" και παραφιλολογία σχετικά με την ύπαρξη μυθικών τεράτων στις Πρέσπες. 
Και η αλήθεια είναι ότι το θέμα δεν το έβγαλε κανένα σάιτ που ασχολείται με θέματα μεταφυσικής αλλά το έγκριτο δίκτυο BBC. Συγκεκριμένα, σε μια φωτογραφία ενός ζευγαριού μπροστά από τη Μεγάλη Πρέσπα, διακρίνεται στο βάθος να βγαίνει από τη λίμνη κάτι απροσδιόριστο. 
Η δημοσιογράφος Μπρία Ντιντιέ (Bria Didier) αφήνει και υπονοούμενα ότι ίσως οι κάτοικοι να προσπαθούν να κρύψουν κάτι ενώ κάνει ιδιαίτερη αναφορά στην παρουσία του στρατού στην περιοχή.
Η ίδια μάλιστα διερωτάται αν τίθεται σε κίνδυνο η ασφάλεια στην περιοχή των Πρεσπών. "Ζω 50 χρόνια στην περιοχή και δεν έχω ακούσει τίποτα για τέρατα. Ξέρω ότι οι Πρέσπες βγάζουν μόνο αγγέλους.
Είναι σίγουρα παράξενο να ακούγονται τέτοια πράγματα" είπε ο δήμαρχος των Πρεσπών στον Ελεύθερο Τύπο διαψεύδοντας όσα μεταδόθηκαν από το BBC.

«ΟΛΑ 12»-Η Μενεγάκη τα λέει ...όλα!

Η Ελένη Μενεγάκη θα τα πει όλα. !!
Η δημοφιλής παρουσιάστρια το πήρε απόφαση και είναι έτοιμη να δώσει την πιο αποκαλυπτική, αλλά και πιο ενδιαφέρουσα συνέντευξή της.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ελένη τη Δευτέρα (που είναι και η ονομαστική της εορτή) θα είναι καλεσμένη του Θέμου Αναστασιάδη στην εκπομπή «ΟΛΑ 12». 
Η ίδια έχει να δώσει συνέντευξη σε κάποια εκπομπή σχεδόν δύο χρόνια - μάλιστα, την τελευταία την είχε δώσει πάλι στην ίδια εκπομπή.
Και μπορεί πολλοί να πολιορκούν την Ελένη για να την έχουν καλεσμένη τους, αφού έχει να πει πολλά (μια και τα τελευταία χρόνια έχουν συμβεί διάφορα στη ζωή της, από τον χωρισμό της από τον Γιάννη Λάτσιο, τη σχέση της με τον Ματέο Παντζόπουλο μέχρι και τη μετακίνησή της στη μεσημεριανή ζώνη), όμως τελικά αυτός που κατάφερε να της αποσπάσει το πολυπόθητο «ναι» είναι ο Θέμος Αναστασιάδης, με τον οποίο γνωρίζεται εδώ και χρόνια.
Την αποκάλυψη μάλιστα ότι έχουν προσκαλέσει την Ελένη στην εκπομπή τους έκανε ο Βαγγέλης Περρής στη ραδιοφωνική του εκπομπή, σε συνομιλία του με την Ελενα Παπαβασιλείου.
Μάλιστα, μόνο τυχαίο δεν ήταν το γεγονός ότι στις 3 Μαΐου ο Βαγγέλης Περρής ήταν καλεσμένος στην εκπομπή «Ελένη» και on air έληξαν την παρεξήγηση που είχε δημιουργηθεί μεταξύ τους. Συγκεκριμένα, είπε στην Ελένη ότι ο λόγος που παρεξηγήθηκε μαζί της ήταν το γεγονός ότι του μεταφέρθηκε πως η ίδια επρόκειτο να τον μηνύσει για τη φωτογραφία που είχε παίξει τότε στο «ΟΛΑ» με την ίδια, τον Μάκη Παντζόπουλο και την Τζένη Μπαλατσινού.
Η Ελένη Μενεγάκη ξεκαθάρισε ότι κάτι τέτοιο ποτέ δεν έγινε, η ίδια ποτέ δεν είχε πρόθεση να μηνύσει κανένα, καθώς και ότι όσοι μιλούσαν εξ ονόματός της ήταν άνθρωποι που δεν γνώριζαν τι συνέβαινε. 
Μάλιστα, ανέφερε για πρώτη φορά τον Μάκη Παντζόπουλο, λέγοντας ότι η φωτογραφία έδδειχνε την ίδια, τον Παντζόπουλο και την Μπαλατσινού και τίποτα παραπάνω.
Οσον αφορά τον Γιάννη Λάτσιο, η παρουσιάστρια ξεκαθάρισε ότι καταλαβαίνει το γεγονός ότι αυτό αποτελεί είδηση, ωστόσο δεν θα χαριστεί σε κανέναν σε ό,τι έχει να κάνει με τα παιδιά της.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι η συγκεκριμένη εκπομπή θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον και αναμένεται τα μηχανάκια της AGB να χτυπήσουν κόκκινο, αφού τόσο ο Θέμος Αναστασιάδης όσο και ο Βαγγέλης Περρής φημίζονται όχι μόνο για το χιούμορ τους και τα καυστικά τους σχόλια, αλλά και για τις άκρως ενδιαφέρουσες ερωτήσεις τους espresso

Υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στην ευρωζώνη οι G8

Οι ηγέτες της Ομάδας των Οκτώ (G8) δήλωσαν πως είναι "μέλημά" τους να προωθήσουν την ανάπτυξη και τις θέσεις εργασίας προκειμένου να αναζωογονήσουν την παγκόσμια οικονομία και έδωσαν την υποστήριξή τους στην παραμονή της Ελλάδας στη ζώνη του ευρώ.
 "Συμφωνούμε για τη σημασία που έχει μια ισχυρή και συνεκτική [ενιαία] ευρωζώνη για την παγκόσμια σταθερότητα και ανάκαμψη και βεβαιώνουμε το ενδιαφέρον μας για την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη με τήρηση των δεσμεύσεών της", ανέφεραν οι ηγέτες σε μία δήλωση μετά τη συνάντησή τους στο προεδρικό θέρετρο του Καμπ Ντέιβιντ στις ΗΠΑ.
Οι ηγέτες της G8 δεσμεύθηκαν επίσης , οπως λενε χαρακτηριστικα "να κάνουμε όλα τα απαραίτητα βήματα προκειμένου να ενισχύσουμε και να αναζωογονήσουμε τις οικονομίες μας και να καταπολεμήσουμε τις οικονομικές εντάσεις" εν μέσω αυξανόμενων ανησυχιών για την υγεία των ευρωπαϊκών τραπεζών.
Τόνισαν επίσης την ανάγκη οι ασθενείς οικονομίες της ευρωζώνης να επιμείνουν στη δημοσιονομική υπευθυνότητα, ακόμη και εάν οι ευρωπαίοι πολίτες δείχνουν αυξανόμενη ανυπομονησία με τα μέτρα λιτότητας, πιο ένθερμος υποστηρικτής των οποίων είναι η Γερμανία
 "Δεσμευόμαστε στη δημοσιονομική υπευθυνότητα και, στο πλαίσιο αυτό, υποστηρίζουμε ισχυρές και βιώσιμες πολιτικές δημοσιονομικής σταθεροποίησης που λαμβάνουν υπόψη την εξελισσόμενη οικονομική κατάσταση των χωρών και στηρίζουν την εμπιστοσύνη και την οικονομική ανάπτυξη", αναφέρουν οι ηγέτες στη δήλωσή τους.
Οι χώρες που ανήκουν στην G8 είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Βρετανία, η Γαλλία, η Γερμανία, η Ιαπωνία, η Ιταλία, ο Καναδάς και η Ρωσία.

Ξένα κέντρα μιλούν για ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ !!

(ΗΜΕΡΗΣΙΑ 19/05/2012 – ΔΗΜΟΣ ΒΕΡΥΚΙΟΣ)
Αυτή τη φορά οι φόβοι εκφράζονται από την Ευρώπη και τις HΠA
H Ελλάδα από την 6η Μαΐου μπήκε σε τροχιά κυβερνητικής αβεβαιότητας. Οι δανειστές, αν και επισήμως εμφανίζονται νηφάλιοι, επί της ουσίας ανησυχούν σφόδρα για την πορεία υλοποίησης των μεταρρυθμίσεων και τη διαχείριση των δημοσιονομικών ελλειμμάτων, από όπου τελικώς θα κριθεί η παραμονή ή μη της Ελλάδας στο ευρώ... 
H Ευρώπη βρίσκεται σε στάση αναμονής. Δεν παρεμβαίνει ανοιχτά στις εσωτερικές εξελίξεις της Ελλάδας, ωστόσο διάφορες προσωπικότητες από την Ευρώπη καλούν την τρόικα να μην πιέζει την Ελλάδα. Χαρακτηριστική περίπτωση ο Γαλλογερμανός ευρωβουλευτής, γνωστός και ως «κόκκινος Nτάνι», που επισείει και πάλι τον κίνδυνο πραξικοπήματος! Υπαρκτή απειλή ή ευφάνταστα σενάρια; H εύκολη απάντηση είναι «ευφάνταστα σενάρια». Ωστόσο, ουδείς μπορεί να παραγνωρίσει ορισμένα δεδομένα, όπως:
Τα εναπομείναντα «σταγονίδια» της χούντας που εξακολουθούν και σήμερα να υπηρετούν στα ανώτατα δώματα του Στρατού Ξηράς.
Τα ερείσματα και τις ομάδες που έχουν εντός του στρατεύματος οι συγκεκριμένοι δακτυλοδεικτούμενοι «Απριλιανοί», καθότι ουδείς ασχολήθηκε ή εμπόδισε την όποια συνωμοτική δράση τους την τελευταία τριαντακονταετία...
Την οργή των ένστολων, την απέχθειά τους για το υφιστάμενο πολιτικό σύστημα και τις απόλυτες θέσεις εθνικοπατριωτικού χαρακτήρα που εκφράζουν μέσω του διαδικτύου... Σύμφωνα με απόλυτα εξακριβωμένες πληροφορίες της «HτΣ», κατά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Αρχηγών των Γενικών Επιτελείων την περασμένη Τρίτη, ο αρχηγός ΓEEΘA έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου και έθεσε σε αυξημένη ετοιμότητα τα «2α Γραφεία» των Γενικών Επιτελείων. Επισήμως -όπως ήταν επόμενο- κάτι τέτοιο διαψεύδεται ...
ΔΙΟΛΟΥ ΤΥΧΑΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗ
Πάντως, η επιλογή του στρατηγού Φράγκου Φραγκούλη για τη θέση του υπηρεσιακού υπουργού Άμυνας δεν είναι διόλου τυχαία και έχει άμεση σχέση και με τον παραπάνω προβληματισμό. Είναι γνωστό ότι ως πρώην αρχηγός ΓEΣ χειρίστηκε με απόλυτη επιτυχία τα «άκρα», όταν οργισμένοι απόστρατοι έκαναν έφοδο στο προαύλιο του Πενταγώνου παραβιάζοντας τα μέτρα ασφαλείας του στρατοπέδου... O στρατηγός Φραγκούλης γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα στον Ελληνικό Στρατό και μπορεί να κατευνάζει τα πνεύματα και αποτρέπει τις ακρότητες...
Ωστόσο, δεν θα πρέπει να διαφεύγει από την προσοχή μας ότι καθ΄ όλη τη διάρκεια της μεταπολιτευτικής περιόδου εμφανίζονταν τα «φαντάσματα» των πραξικοπημάτων. Μόνο που αυτή τη φορά οι φόβοι εκφράζονται από την Ευρώπη και τις HΠA. Αλλά και εδώ υπάρχει εξήγηση. Όπως εύστοχα παρατηρεί ο αντιστράτηγος ε.α. Nίκος Tόσκας, οι Aμερικανοί αναλυτές όταν εξετάζουν μια κρίση θέτουν όλες τις περιπτώσεις σε υπολογιστικά μοντέλα αυξημένου κινδύνου (worst-case scenario), όπως οι χώρες της Λατινικής Αμερικής, όπου οξεία οικονομική κρίση σημαίνει σε μεγάλο βαθμό κίνδυνο πραξικοπήματος.

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ – Περιορισμός στις αναλήψεις από την Δευτέρα !!

Όταν  διαβάσουν το πρωτοσέλιδο θα κάνει και τους υπόλοιπους να τρέξουν...
ΕΙΣΗΓΗΣΗ  ΓΙΑ ..ΜΙΣΟ ΜΙΣΘΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ !!
"Θα την"Βγάλει" η χώρα μέχρι τις εκλογές του Ιουνίου "  Όταν βάλαμε το άρθρο δεν είχαμε υπ΄όψιν μας   το πρωτοσέλιδο του κυριακάτικου Πρώτου Θέματος...

Περιγράφει με ακρίβεια , σχολιάζοντας αρνητικά την καταστροφή που φέρνουν δηλώσεις διαφόρων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ περί καταθέσεων και φορολογίας...


Η ζημιά όμως έγινε.
Πλέον δεν σηκώνουν από τις τράπεζες τα λεφτά τους αυτοί που τα στέλνουν στην Ελβετία η άλλους φορολογικούς παραδείσους ,  αλλά όσοι αποταμίευσαν με χίλιους κόπους κάποια χρήματα για "ώρα ανάγκης"...

Η εγκληματική ελαφρότητα  των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ  θα φέρει την καταστροφή πρίν από τις εκλογές αν συνεχίσουμε με αυτό το ρυθμό τις αναλήψεις ...

Το πρωτοσέλιδο αυτό που μιλά για περιορισμό αναλήψεων θα δημιουργήσει ουρές την Δευτέρα το πρωί στις τράπεζες  για να γίνουν αναλήψεις ακόμα και από αυτούς που μέχρι σήμερα ήταν ψύχραιμοι...

Οφείλουν να πάρουν ΑΜΕΣΑ θέση ΟΛΑ τα κόμματα αλλά και να διαψεύσει και ο Πρωθυπουργός και ο υπ. Οικονομικών τον πιθανό περιορισμό στις αναλήψεις.
ΣΗΜΕΡΑ, όχι αύριο...

Θα την "Βγάλει" η χώρα μέχρι τις εκλογές του Ιουνίου ;

 Αν επαληθευτούν τα δημοσιεύματα των οικονομικών εφημερίδων μάλλον υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να "σκάσει" στα χέρια του κ. Πικραμένου η χώρα...
Η φυγή των πολυεθνικών άρχισε πρίν ακόμα τις εκλογές του 2009...
Ο λόγος της αποχώρησης των πολυεθνικών αυτών φάνηκε ότι ήταν καθαρά οικονομικός...
ΓΝΩΡΙΖΑΝ πρίν από μάς το τί θα ΜΑΣ συμβεί αμέσως μετά τις εκλογές...
Πλέον αποχωρούν ακόμα και οι αεροπορικές εταιρείες που συνέδεαν απ' ευθείας την χώρα με μεγάλα αεροδρόμια ΚΟΜΒΟΥΣ του εξωτερικού...ΜΑΚΑΡΙ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΝΑ ΑΠΑΤΟΥΝ !!

Κάποιοι παίζουν την τύχη του ελληνικού λαού στην ρουλέτα !!

Κάποιοι παίζουν την τύχη του ελληνικού λαού στην ρουλέτα λέει ο πρώην υπουργός κ.Τάσος Γιαννίτσης, μιλωντας στο ΒΗΜΑ της Κυριακής προειδοποιώντας ότι έτσι όπως έχει εξελιχθεί η κατάσταση, υπάρχει πιθανότητα να πάνε χαμένες οι θυσίες του ελληνικού λαού.
Αν όμως προκύψει από τις ενέργειες τους, το δυσάρεστο γεγονός,λέει ο πρωην υπουργός, τότε θα πρέπει να ξέρουμε με ονοματεπώνυμο ποιοι θα αναλάβουν την ευθύνη απέναντι σε όσους υποστούν τις συνέπειες σημειώνει.
Όσον αφορά την Κεντροαριστερά και τις προσπάθειες που γίνονται για την ανασύνταξη της, αναφέρει ότι ο χώρος αυτός πλήρωσε ιστορικά την έμμονη άρνησή του να συνθέσει διαφορές και να βρει λύσεις που θα αντιστοιχούσαν στα κοινωνικά αιτήματα
Για τον ΣΥΡΙΖΑ ο πρώην υπουργός εντοπίζει το πρόβλημα στο αν η κοινωνία που τον ψήφισε(17%), ή δεν τον ψήφισε(83%),εκφράζεται από όσα λέει.

ΝΕΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΓΟΥΣΤΑ ΚΑΙ ...ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ !!

 ΠΑΡΤΕ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ...ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΟΔΗΓΗΣΟΥΝ ΣΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ ΣΑΝ ...ΠΡΟΒΑΤΑ ΣΕ ΣΦΑΓΗ !! ΚΡΑΤΗΣΤΕ ΤΕΣ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 17 ΙΟΥΝΙΟΥ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΣ ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ  !!
Πρωτιά ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό 28% δίνει νέα δημοσκόπηση της Public Issue για λογαριασμό της Καθημερινής της Κυριακής, την ίδια ώρα που από μέτρηση της Alco για το Πρώτο Θέμα προκύπτει προβάδισμα ΝΔ με 23,1%.
Η Metron Analysis, για λογαριασμό του ιστότοπου Protagon.gr  δίνει στο ΣΥΡΙΖΑ ποσοστό στην πρόθεση ψήφου της τάξεως του 20, 8% και στη Ν.Δ. ένα 19,7%.
Ενώ η MRB για λογαριασμό της Real News, δίνει προβάδισμα στη Ν.Δ με ποσοστό 20,1% και ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 19,6%.
Πιο αναλυτικά:
Τα ευρήματα της Public Issue, η οποία εφαρμόζει τη μέθοδο της αναγωγής, «βγάζουν» οκτακομματική Βουλή με πρώτο τον ΣΥΡΙΖΑ με 28%, δεύτερη τη ΝΔ με 24% και τρίτο το ΠΑΣΟΚ με 15%, ενώ στους 8 εντός Βουλής περιλαμβάνεται και η «Δημιουργία Ξανά» του Θ. Τζήμερου.
Συγκεκριμένα, τα ποσοστά που προκύπτουν έχουν ως εξής:
ΣΥΡΙΖΑ 28%, Νέα Δημοκρατία 24%, ΠΑΣΟΚ 15%, Ανεξάρτητοι Έλληνες 8%, ΔΗΜΑΡ 7%, ΚΚΕ 5%, Χρυσή Αυγή 4,5, Δημιουργία Ξανά 3%.
Αντίθετα, η μέτρηση της Alco δίνει προβάδισμα στη ΝΔ με 23,1% και ακολουθούν:
ΣΥΡΙΖΑ 21,4%, ΠΑΣΟΚ 13,5%, Ανεξάρτητοι Έλληνες 7,3%, ΔΗΜΑΡ 6%, ΚΚΕ 5,2%, Χρυσή Αυγή 3,8%, άλλο κόμμα 7,7%, αναποφάσιστοι 12%.
Η Metron Analysis, δίνει προβάδισμα στο ΣΥΡΙΖΑ με 20,8%, ακολουθεί η Ν.Δ. με 19,7%, το ΠΑΣΟΚ με 14,4%, Ανεξάρτητοι Έλληνες συγκεντρώνουν ένα 6,5%, το ΚΚΕ 4,8%, Χρυσή Αυγή 4%, ΔΗΜΑΡ 5,2%, ΛΑΟΣ 1,5%, Δημιουργία Ξανά 2,3%.
Στις  κατηγορίες Άλλο 3,6%, Ακυρο Λευκό 1%, Δεν θα ψηφίσω 4,6%, Δεν έχω αποφασίσει 9%, Δεν Απαντώ2,5%.

ΠΟΣΟ …ΠΑΧΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΦΑΚΕΛΛΑΚΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!

H διαφθορά στην Ελλάδα, είναι οργανωμένη και τιμολογημένη !!
Το πόσο παχύ θα είναι το φακελάκι παίζει ανάλογα με την υπηρεσία και τις εξυπηρετήσεις που παρέχονται στους πολίτες, είτε πρόκειται για το δημόσιο, είτε για τον ιδιωτικό τομέα.
Οι ταρίφες της διαφθοράς παίζουν...ανάλογα με την υπηρεσία και τις… εξυπηρετήσεις που παρέχονται στους πολίτες, είτε πρόκειται για το δημόσιο, είτε για τον ιδιωτικό τομέα.
Πολύ αποκαλυπτικά ήταν τα στοιχεία που έδωσε ο Αυστριακός καθηγητής Φρίντριχ Σνάϊντερ, στο πλαίσιο του διεθνούς συνεδρίου που πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη, με θέμα την παραοικονομία, τη διαφθορά, τα δημόσια ελλείμματα και χρέη, την επιχειρηματικότητα.
Έτσι, στο χώρο της Υγείας, που το «φακελάκι» είναι καθημερινή υπόθεση και δίνει και παίρνει, για μια εγχείρηση σε δημόσιο νοσοκομείο μπορεί να ζητήσουν από τους ασθενείς ή, τους συγγενείς του, από 100 μέχρι και 30.000 ευρώ. Όταν είναι να «πηδήξεις σειρά», οι τιμές πέφτουν και ξεκινούν από τα 30 ευρώ μέχρι τις 20.000 ευρώ.
Πάντοτε στο χώρο του δημοσίου, περνάμε στις ΔΟΥ όπου για τη ρύθμιση υποθέσεων για ελέγχους, η ταρίφα είναι από 200 μέχρι και 20.000 ευρώ, με βάση στοιχεία της Διεθνούς Διαφάνειας Ελλάδας που επικαλείται ο καθ. Σνάϊντερ.
Για κάτι πιο... λίγο, όπως την έκδοση εγγράφων, το λεγόμενο «γρηγορόσημο» αρχίζει από 15 και φθάνει τα... 1.000 ευρώ.
Στις Πολεδομίες, για να ξεκολλήσει η έκδοση οικοδομικής άδειας, το τίμημα ξεκινάει από 200 ευρώ, αλλά μπορεί να φθάσει μέχρι τις 8.000 ευρώ, ενώ για την τακτοποίηση αυθαιρεσιών, υπάρχει και ο πλάγιος τρόπος, που κοστίζει στους ενδιαφερόμενους από 200 μέχρι και 5.000 ευρώ.
Όμως η διαφθορά δεν περιορίζεται στο δημόσιο, είναι υπαρκτή και με το παραπάνω και στον ιδιωτικό τομέα, όπου εκεί ο Έλληνας και η Ελληνίδα πληρώνουν δυο και τρεις φορές για τις αυτονόητες υπηρεσίες που δικαιούνται.
Έτσι, στο χώρο της ιδιωτικής Υγείας, για επεμβάσεις και εγχειρήσεις, οι ταρίφες αρχίζουν από τα 150 ευρώ και φθάνουν στις 7.000 ευρώ, ενώ για τις εξετάσεις, είναι από 30 μέχρι 500 ευρώ.
Τέλος, big business, είναι και το κύκλωμα έκδοσης διπλωμάτων οδήγησης, όπου ο εξεταζόμενος για άδεια οδήγησης μπορεί πολύ επιτυχημένα να βοηθηθεί αν διαθέσει επιπλέον από 40 μέχρι, κάποιες φορές, 500 ευρώ, ενώ τα ευρώ βοηθάνε για να περάσει από τεχνικό έλεγχο και το όχημά σας, αν στη μηχανή της διαφθοράς πέσει ένα «λαδωματάκι», 20-100 ευρώ...voria.gr

ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΠΑΤΗ 4.000.000 ευρώ μέσω ...αγγελιών !!

 Μεσημβρινές ώρες της 16-5-2012 συνελήφθησαν στο Ψυχικό, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Νέου Ψυχικού, ένας 28χρονος ημεδαπός και μία 36χρονη ημεδαπή, για απάτη ιδιαιτέρως μεγάλης αξίας κατ’ εξακολούθηση, ενώ αναζητείται και ένας 44χρονος ημεδαπός συνεργός τους.
Από την έρευνα που διενεργήθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής, προέκυψε ότι οι παραπάνω ημεδαποί διέπρατταν απάτες μέσω αγγελιών που δημοσίευαν σε εφημερίδες, αναζητώντας άτομα χωρίς δανειοληπτική ικανότητα από τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα. Εκμεταλλευόμενοι την ανάγκη τους για δανεισμό τα έπειθαν, με την υπόσχεση της άμεσης χορήγησης μετρητών, να τους διαθέσουν τις πιστωτικές τους κάρτες, τις οποίες εν αγνοία τους χρέωναν με αγορές ηλεκτρονικών προϊόντων (κινητά τηλέφωνα, τηλεοράσεις, φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές κ.λπ.), από διάφορα πολυκαταστήματα.
Για το σκοπό αυτό συγκροτούσαν εμπορικές εταιρείες με βραχυχρόνια διάρκεια λειτουργίας, μέσω των οποίων προωθούσαν στο εγχώριο εμπόριο τα προϊόντα αυτά. Οι συλληφθέντες άλλαζαν διαδοχικά την επωνυμία και την έδρα των συγκεκριμένων επιχειρήσεων, για να καλύπτουν τα ίχνη τους και να καθίσταται δυσχερής ο εντοπισμός τους. Στο πλαίσιο της δράσης αυτής προέβαιναν στην έκδοση εικονικών τιμολογίων για πλασματικές συναλλαγές (αγορές, πωλήσεις) αποσκοπώντας σε ίδιο όφελος και συγκεκριμένα στην επιστροφή Φ.Π.Α., ζημιώνοντας το Ελληνικό Δημόσιο με μεγάλα ποσά.
Από την παράνομη αυτή δραστηριότητα αποκόμισαν οφέλη 4.000.000 ευρώ τουλάχιστον, τα οποία κατέθεταν σε Τραπεζικούς λογαριασμούς.
Στη κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • Το χρηματικό ποσό των 15.400 ευρώ.
  • Παραστατικά διαφόρων Τραπεζών με αναλήψεις συνολικού ποσού 2.800.000 ευρώ.
  • Επτά (7) σφραγίδες με λογότυπα διαφόρων εταιρειών.
  • Ένα πολυτελές Ι.Χ.Ε.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ ερευνάται η συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες υποθέσεις.

ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ όσι θα κατέχουν ΕΥΡΩ όταν επιστρέψουμε στην ΔΡΑΧΜΗ !!

Τι θα ισχύσει σε περίπτωση επιστροφής στη δραχμή...
Χιλιάδες Έλληνες έχουν σπεύσει στις τράπεζες για να αποσύρουν τα χρήματά τους και να μην βγουν χαμένοι σε περίπτωση επιστροφής στη δραχμή. 
Πολλοί επιλέγουν την εύκολη λύση της αποθήκευσης των χρημάτων στο σπίτι. 
Όμως αυτή η λύση μπορεί να τους φέρει σε μπελάδες κι αυτό γιατί σε περίπτωση εξόδου από το ευρώ, τα χαρτονομίσματα του ενιαίου νομίσματος θα θεωρούνται πλέον συνάλλαγμα και η κατοχή τους θα είναι... παράνομη!
Όπως γράφει σήμερα το «Κεφάλαιο», οι Έλληνες θα κληθούν να τα καταθέσουν στην τράπεζα ή να τα ανταλλάξουν με νέες δραχμές.

 Η εισαγωγή συναλλάγματος θα γίνεται μόνο με την αυτόματη μετατροπή τους σε νέες δραχμές, ενώ θα τεθούν περιορισμοί στην εξαγωγή συναλλάγματος....newsbeast.gr

ΜΠΑΧΑΛΟ οι εκλογές της 17 ης Ιουνίου !!

ΘΑ ΟΔΗΓΗΘΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ  ΠΑΛΙ ΣΕ ΝΕΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ !!
 από Αναγνώστη 
Αγαπητοί φίλοι ,ένα μείζον θέμα που θα ταλανίσει τον Ελληνικό λαό στο άμεσο μέλλον είναι το  θέμα της απογραφής του 2011.
 Οι εκλογές  που θα γίνουν  στις 17 Ιουνίου  βάση της απογραφής του 2001, με την πρώτη προσφυγή  οποιουδήποτε  πολίτη που ο νομός του χάνει έδρα  βάσει της νέας απογραφής του 2011  στον Άρειο Πάγο  τότε οι εκλογές  υποχρεωτικά  θα ακυρωθούν είτε εν συνόλω είτε εν μέρει! 
Θα προσφύγει για παράδειγμα ένας πολίτης της Κορινθίας που σήμερα έχει 4 έδρες και με τη νέα απογραφή θα έχει 5 έδρες, θα δικαιωθεί και θα αρχίσει το ντόμινο, καθώς η έδρα θα πρέπει να ληφθεί από άλλο νομό της Περιφέρειας Πελοποννήσου π.χ Μεσσηνία που χάνει έδρα βάσει της νέας απογραφής  κ.ο.κ.
Πλήρες μπάχαλο!
Τότε η μόνη λύση θα είναι η προσφυγή  πάλι σε νέες εθνικές εκλογές.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ-Σφοδρή επίθεση Ν.Μπελογιάννη στον Ντ.Πλεμμένο !!

Με αφορμή την μήνυση που κατέθεσε η εφημερίδα Ελευθερία σε βάρος της Περιφέρειας για τον αποκλεισμό από Δημοσιεύσεις και καταχωρίσεις πληρωμένων διαφημίσεων, ο Ιδιοκτήτης του πρώτου Μεσσηνιακού Τηλεοπτικού καναλιού BEST Καλαμάτας, Νίκος Μπελογιαννης, πέρασε στην αντεπίθεση κατηγορώντας τον εκδότη της Ελευθερίας.
 Αναλυτικά δημοσιευμα: 
“Το κράτος της «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ» του Ντίνου Πλεμμένου.
Με έκπληξη διαβάσαμε όλοι στη πρώτη σε κυκλοφορία εφημερίδα της Καλαμάτας την μήνυση που κατέθεσε στον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου για τον αποκλεισμό της, όπως ισχυρίζεται, από τις δημοσιεύσεις της περιφέρειας την οποία μάλιστα δημοσιοποιεί και στην πρώτη σελίδα λες και αυτό είναι είδηση και ο κόσμος ενδιαφέρεται πόσες δημοσιεύσεις παίρνει ο Πλεμμένος ή εγώ ή το Θάρρος ή η Φωνή κ.λ.π.
Αυτό επιβεβαιώνει, για ακόμη μια φορά, την διαπίστωση που έχω κάνει – όπως και πολύς κόσμος – ότι δηλαδή ο «μεγάλος εκδότης» νομίζει ότι ο Νομός του ανήκει και ότι πρέπει να «πεθάνουν» όλοι στο χώρο(ΜΜΕ) για να μείνει μόνο αυτός, που εκτός από τα χρήματα που τα θέλει, σχεδόν όλα, θέλει να συνδιοικεί και παντού.
Να σου θυμίσω κ. Πλεμμένε ότι προσωπικά μαζί μου άρχισες την αντιπαράθεση, γιατί ζήτησα να πάρω αυτά που δούλεψα μεταδίδοντας ζωντανά την παρέλαση τότε, στον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, που ούτε καν έθιγαν τα δικά σου συμφέροντα, αλλά δεν ήθελες να τα πάρω εγώ κάτι που έκανες με τις γνωστές σου μεθόδους (πίεση στον Χ.Μαλαπάνη κ.λ.π) προκειμένου μόνο, να έχω κι άλλο οικονομικό πρόβλημα.
Το ίδιο έκανες και στον Θανάση Τσαμούλη θέτοντας βέτο! στην εγγραφή του εδώ και χρόνια στην ένωση σας, πράγμα που τον έχει αποκλείσει από όλες τις δημοσιεύσεις –διαφημίσεις που χειρίζεται η ένωση σας.
Για να θυμηθούμε και κάτι άλλο, στην περίπτωση του Τάκη του Παπαδόπουλου που ήταν τότε διοικητής του Νοσοκομείο Καλαμάτας και τον «ξευτίλισες» με συνεχή μεγάλο αριθμό δημοσιεύσεων, αφού μετά του ζήταγες συγνώμη… στο δικαστήριο, για το λόγο – όπως λένε οι φήμες – ότι έδινε δημοσιεύσεις και σε άλλες εφημερίδες και δεν άκουσε την εντολή σου…
Σε αυτά που δημοσιεύεις στη μήνυση σου αποδεικνύεις για ακόμη μια φορά ότι νομίζεις ότι ο Νομός σου ανήκει και ότι πρέπει να καθόμαστε όλοι προσοχή! (εγέρθητι!) μέχρι να μας «πεθάνεις».
Αλλά και ότι τόσα χρόνια, μια και δεν έχεις ξανακάνει τέτοια μήνυση σε κανέναν από τους εμπλεκόμενους για τις δημοσιεύσεις-διαφημίσεις , πάντα έκαναν όλοι ότι τους έλεγες και έπαιρνες την μερίδα του λέοντος εσύ.
Τέλος όσον αφορά τις εφημερίδες της αρεσκείας του Π.Τατούλη που αναφέρεις, πιστεύω να σου απαντήσουν οι άλλοι διότι πρέπει να θυμηθούμε όλοι ξανά, τι εγκώμια έπλεκες για τον σημερινό Περιφερειάρχη προεκλογικά, ενώ τώρα…?
Κρίμα κύριε Πλεμμένε… διότι πρέπει να συνειδητοποιήσεις ότι «όταν καίγετε το σπίτι του διπλανού σου θα καεί και το δικό σου» και όχι να γελάς…
*Δεν νομίζω εμένα να μου απαντήσεις με τις γνωστές προβοκατόρικες μεθόδους σου, ότι τάχα έγινα εγώ υπερασπιστής του Τατούλη κλπ κάτι που λες συνέχεια στα καφενεία που σε ακούν θέλουν δε θέλουν, αλλά αν έχεις κάτι να μου πεις, πες το στα ίσια, διότι εγώ δέχομαι την κριτική δεν είμαι αλάνθαστος.
Νίκος Μπελογιάννης

Με τεσσάρα πέρασε από την Μελβούρνη ο Ολυμπιακός !!

Με το φιλικό αλλά εντυπωσιακό 4-1 επί της Βίκτορι, γιόρτασε ο Ολυμπιακός την ποδοσφαιρική του παρουσία στη Μελβούρνη.
  Τα γκολ του Ολυμπιακού στο ιδανικότερο "αντίο" προς τον Ερνέστο Βαλβέρδε πέτυχαν, στο 10΄ο Φουστέρ, στο 23' ο Φετφατζίδης, στο 88' ο Ντιόγο. Από αυτογκόλ προήλθε το γκολ της Βίκτορι.
  Βίκτορι: Τόμας, Φοσίνι, Τραορέ, Φράνιτς, Μπρόχαμ, Κεμπ, Τόμπσον, Ρόγιας, Φερέιρα, Ζέγκο, Όλσοπ.
  Ολυμπιακός: Μέγιερι, Τοροσίδης, Μέλμπεργκ, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Χολέμπας, Μανιάτης, Φέισα, Φουστέρ, Μιραλάς, Φετφατζίδης, Τζεμπούρ.
  Η ομάδα των πρωταθλητών Ελλάδας, αποθεώθηκε από χιλιάδες Έλληνες ομογενείς.

ΜΑΥΡΑ ΜΑΝΤΑΤΑ - Οι Γερμανοί τουρίστες μας γυρνούν την πλάτη !

Οι κρατήσεις των Γερμανών τουριστών για "οργανωμένες περιηγήσεις" στα θέρετρα της Ελλάδας "είναι φέτος, συγκριτικά με το '11, σε πτώση 30%", λίγο πριν απ την έναρξη της θερινής περιόδου.
Η δήλωση αυτή προέρχεται από τoν Μάικλ Τένζερ, στέλεχος του "Τόμας Κουκ", του βρετανικού πρακτορείου που είναι το δεύτερου μεγαλύτερο της ΕΕ, με συνέντευξή του, που θα δημοσιεύσει η κυριακάτικη "Euro am Sonntag".
Στο γερμανικό δημοσίευμα γίνεται αναφορά στους 2,5 εκατομμύρια τουρίστες απ την Γερμανία, που όλο το '11 ταξίδεψαν στην Ελλάδα.
Υπάρχει, τέλος, η εκτίμηση πως περίπου 800 χιλιάδες άνθρωποι αποζούν από τον ελληνικό τουρισμό που αντιπροσωπεύει από τη σκοπιά των εσόδων το 17,5% του ελληνικού ΑΕΠ.newsit.gr

ΕΛΛΗΝΟΦΡΕΝΕΙΑ - Ο Μοναδικός Κύρ Βασίλης ο Φιδέμπορας ! ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ


ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥ ΚΥΡ ΒΑΣΙΛΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ...Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ REAL FM
ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΟΝ

Ο Σόιμπλε αναρωτήθηκε αν είχε δίκιο ο Παπανδρέου !!

 ΣΧΟΛΙΟ - ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΙΧΕ ΠΡΕΠΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΜΕ ΣΑΝ ΛΑΟΣ ΤΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΥΡΩ Η ΔΡΑΧΜΗ !!
Η εφημερίδα Süddeutsche του Μονάχου σε ολοσέλιδο άρθρο με τίτλο «Σύγχυση από τα λόγια της Αθήνας» αναφέρει πως στο Eurogroup της περασμένης Δευτέρας οι 16 υπουργοί Οικονομικών της ζώνης του ευρώ είπαν στον κύριο Σαχινίδη να διερευνήσει στην Αθήνα το ενδεχόμενο ενός δημοψηφίσματος.
Ωστόσο κάτι τέτοιο δεν ισχύει, αφού η μοναδική αναφορά που έγινε για το δημοψήφισμα ήταν ένα σχόλιο του Γερμανού υπουργού Οικονομικών σχετικά με την πορεία της ελληνικής οικονομίας. Το σχόλιο του αυτό επανέφερε στις μνήμες των παρευρισκομένων την πρόταση του πρώην πρωθυπουργού Γιώργο Παπανδρέου.
Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στο περιθώριο των συναντήσεων για το Eurogoroup και παρόντος του τότε υπουργού Οικονομικών, Φίλιππου Σαχινίδη, φέρεται να είπε χαρακτηριστικά «Μήπως είχε δίκιο ο Παπανδρέου για την πρότασή του για δημοψήφισμα;».
Μάλιστα κύκλοι του Φίλιππου Σαχινίδη, αλλά και στελέχη του υπουργείου Οικονομικών υποστηρίζουν πως δεν πραγματοποιήθηκε τέτοια συζήτηση στο Eurogroup και κανείς δε ζήτησε από τον υπουργό να να διερευνήσει το ενδεχόμενο ενός δημοψηφίσματος.
Πάντως σήμερα το πρωί ο πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος είπε ότι το θέμα εξαντλήθηκε χθες. «Το θέμα νομίζω ότι εξαντλήθηκε χθες. Εκείνο το οποίο είναι σημαντικό και στο οποίο πρέπει να στρέψουμε την προσοχή μας είναι η Σύνοδος Κορυφής το οποίο θα γίνει την Τετάρτη και θα πάμε με καλές προϋποθέσεις.»
Υπενθυμίζεται πως χθες προκλήθηκε αναστάτωση μετά από το τηλεφώνημα της Ανγκελα Μέρκελ στον πρόεδρο της Δημοκρατίας, κατά τη διάρκεια του οποίου φέρεται ζήτησε να διεξαχθεί, παράλληλα με τις εκλογές, δημοψήφισμα για το ευρώ.
Ωστόσο λίγη ώρα αργότερα το Βερολίνο προχώρησε σε διαψεύσεις πως κάτι τέτοιο δε ζητήθηκε ποτέ. Την ίδια ώρα κύκλοι της Προεδρίας επέμεναν πως η ανακοίνωση είναι ακριβής. Βέβαια στη συνέχεια τόνισαν πως η τηλεφωνική συνομιλία του Προέδρου με τη Γερμανίδα Καγκελάριο έγινε μέσω διερμηνέων. Οπότε μάλλον η κουβέντα χάθηκε κάπου στη μετάφραση.
Υπενθυμίζεται πως εκπρόσωπος της γερμανικής Καγκελαρίας ανέφερε στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων πως οι «αναφορές περί πρότασης της κυρίας Μέρκελ για διεξαγωγή δημοψηφίσματος είναι ανακριβείς»!
Το θέμα όπως ήταν αναμενόμενο πήρε τεράστιες διατάσεις και προκάλεσε πολλές αντιδράσεις από τα κόμματα.

Αυτόνομη κάθοδο στις εκλογές αποφάσισε ο ΛΑΟΣ !!

Τρεις εναλλακτικές προτάσεις κατέθεσε σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΜΠΕ, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης στην κοινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας και των πρώην βουλευτών του κόμματος σήμερα το μεσημέρι. 
Πρώτον αυτόνομη κάθοδο στις εκλογές, δεύτερο συνεργασία με τη ΝΔ, και τρίτον μια ευρύτερη συνεργασία με την ΝΔ, σε πιο χαλαρή μορφή.
Κατά τις πληροφορίες του ΑΜΠΕ οι πρώην βουλευτές κ.κ Πλεύρης, Βελοπουλος Κιλτιδης και η ευρωβουλευτής Νίκη Τζαβελα τάχθηκαν υπέρ της συνεργασίας με τη ΝΔ.
Ο κ.Καρατζαφέρης ενημέρωσε τα στελέχη του για τις συζητήσεις με τη ΝΔ και φέρεται να είπε ότι ζήτησε από τη Συγγρού να ενταχθούν σε εκλόγιμες θέσεις όλοι οι πρώην βουλευτές του κόμματός του, κάτι που η ΝΔ αρνήθηκε.
 Ο κ.Καρατζαφέρης είπε κατά τις ίδιες πληροφορίες επίσης, ότι η ΝΔ πρότεινε να ενταχθούν σε εκλόγιμες ή πιθανόν εκλόγιμες θέσεις ο ίδιος ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ καθώς και ορισμένοι πρώην βουλευτές (3 ή 4 κατά πληροφορίες), κάτι που ο ίδιος αρνήθηκε.
Τελικά αποφασίστηκε με συντριπτική πλειοψηφία η αυτόνομη κάθοδος του ΛΑΟΣ στις εκλογές, ενώ οι πρώην βουλευτές που ζήτησαν συνεργασία με τη ΝΔ, αποδέχθηκαν τελικά την απόφαση της πλειοψηφίας. Ο Θανάσης Πλεύρης ήταν ο μόνος που επέμεινε μέχρι τέλους στην πρότασή του για συνεργασία με τη ΝΔ, προκειμένου να μην εκλεγεί ο ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα.
 Ο ίδιος φέρεται να βρίσκεται πολύ κοντά στη συνεργασία με τη ΝΔ, αλλά η δήλωση του πατέρα του Κωνσταντίνου Πλεύρη ο οποίος καταδικάζει "όσους φεύγουν απο το ΛΑΟΣ" δημιουργεί νέα δεδομένα, καθώς φορτίζει συναισθηματικά την όποια απόφαση του νεαρού πρώην βουλευτή του ΛΑΟΣ.

Έρευνες για πετρέλαιο στην Πελοπόννησο !

Η πρώτη μελέτη αφορά στον δυτικό Πατραϊκό κόλπο, σε μια έκταση 1.892 τετραγωνικών χιλιομέτρων και μέσου βάθους 158 μέτρων και η δεύτερη μελέτη αφορά τη θαλάσσια περιοχή δυτικά του Κατακόλου Ηλείας που καλύπτει επιφάνεια 545 τετραγωνικών χιλιομέτρων, με μέσο βάθος 455 μέτρα. Οι στρατηγικές Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που παρελήφθησαν περιλαμβάνουν τα παρακάτω σημεία:
- Περιγραφή πιθανών δραστηριοτήτων που θα υπάρξουν στις υπό μελέτη περιοχές.
- Παρουσίαση των υφισταμένων πληροφοριών για την κατάσταση του φυσικού-θαλάσσιου και του κοινωνικού- οικονομικού περιβάλλοντος στις υπό μελέτη περιοχές.
- Αναγνώριση και εκτίμηση πιθανών περιβαλλοντικών επιπτώσεων από τις δραστηριότητες έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων και ειδικά των πλέον σημαντικών επιπτώσεων.
- Διαμόρφωση προτάσεων, κατευθύνσεων και μέτρων για την πρόληψη, τον περιορισμό και την αντιμετώπιση οποιονδήποτε σημαντικών δυσμενών επιπτώσεων στο θαλάσσιο περιβάλλον και στους βιολογικούς πόρους καθώς και τη δημιουργία συστημάτων παρακολούθησης των περιβαλλοντικών επιπτώσεων.
- Αναγνώριση πιθανών δυσκολιών (έλλειψη στοιχείων, πληροφοριών ή τεχνογνωσίας) που θα προκύψουν σε επόμενα στάδια της όλης διαδικασίας.
Οι μελέτες αυτές, σύμφωνα με την Περιφέρεια, θα σταλούν στο Πανεπιστήμιο Πατρών, στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας, στα ΤΕΙ Πατρών και Μεσολογγίου καθώς και στα Τεχνικά Επιμελητήρια Δυτικής Ελλάδας και Αιτωλοακαρνανίας, προκειμένου να ενημερωθούν και να γνωμοδοτήσουν σχετικά. Στόχος είναι, σύμφωνα με την Περιφέρεια, η διαμόρφωση μιας πλήρους και καλά τεκμηριωμένης θέσης του Περιφερειακού Συμβουλίου και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Κίνημα Μαζικών Αγορών - Μεσσηνία προσφορά σε πορτοκάλια

Το κίνημα μαζικών αγορών, το οποίο γεννήθηκε στη Μεσσηνία εξασφάλισε για όλο το νομό Μεσσηνίας
πορτοκάλια βαλέντσια φρέσκα νέας σοδιάς σε διχτάκια των 5 κιλών στην τιμή των 2,00 ευρώ το διχτάκι.

 Ενισχύστε την προσπάθεια των καταναλωτών προς καταναλωτές ώστε να μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε ακόμα καλύτερες προσοφρές για ΟΛΟ τον νομό.
 Η προσοφρά για τα πορτοκάλια είναι διαθέσιμη στο http://www.mazikes.gr/mazikesagores.aspx?n=1

Δωρεάν μαστογραφίες στον Δήμο Πύλου - Νέστορος !!

Εγκαταστάθηκε στη Χώρα από την Πέμπτη 17 Μαΐου το απόγευμα η κινητή μονάδα μαστογράφου της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρίας, την οποία  είχε προσκαλέσει ο Δήμος Πύλου – Νέστορος, για να προβεί σε εξέταση μαστογραφίας στο γυναικείο πληθυσμό του Δήμου μας.

Η μονάδα θα παραμείνει δύο μέρες, Παρασκευή 18 και Σάββατο 19 Μαΐου στη Χώρα, όπου θα υποβληθούν  σε έλεγχο με μαστογράφο γυναίκες της περιοχής που είχαν κλείσει ραντεβού για το σκοπό αυτό.

Την Κυριακή 20 και τη Δευτέρα 21 Μαΐου, ο μαστογράφος θα βρίσκεται στην Πύλο έξω από το Κέντρο Υγείας , όπου θα εξεταστούν γυναίκες της περιοχής της Πύλου.

Οι ανάγκες για μαστογραφικό έλεγχο γυναικών είναι πολύ μεγάλες στην περιοχή μας. Η δωρεάν εξέταση αυτή συμβάλει στην πρόληψη του καρκίνου του μαστού και έκανε πολλές γυναίκες να προσέλθουν για έλεγχο.

Βέβαια οι δυνατότητες της μονάδας δεν είναι απεριόριστες, αλλά ο Δήμαρχος Πύλου – Νέστορος και η Κοινωφελής Επιχείρηση ελπίζουν ότι θα βρεθούν χορηγοί στο προσεχές μέλλον για να συνεχιστεί το πρόγραμμα αυτό στην Ελληνική ύπαιθρο  και στις γυναίκες που δε μπόρεσαν να εξεταστούν λόγω μεγάλης προσέλευσης.

Ο Δήμαρχος Πύλου – Νέστορος, Δημήτριος Π. Καφαντάρης εκφράζει τις ευχαριστίες του στην Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρία, καθώς και στην χορηγό Εταιρία καλλυντικών AVON.

ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ -Με Πόρσε Καγιέν στην λαϊκή...

Αυτά μόνο στην Ελλάδα γίνονται! 
Και δεν αναφέρομαι σε κάτι που με μετέφεραν αλλά σε κάτι που είδα με τα ίδια μου τα μάτια. 
Και μάλιστα σήμερα το πρωί στην... λαϊκή αγορά της γειτονιάς μου. 
Ο οδηγός νέος έχοντας στο πλευρό του μια εντυπωσιακή ξανθιά πάρκαρε το Πόρσε στο διπλανό από την λαϊκή δρόμο - με αλάρμ φυσικά - και βγήκανε και οι δύο για να πάνε στη λαϊκή.
 Ρε αδερφέ τα λεφτά της βενζίνης που ξόδεψες για να έρθεις με το Καγιέν είναι πιο πολλά από όσα και να γλιτώσεις από τα ψώνια. 
Το μόνο που δεν κατάφερα να δω είναι τι ψωνίσανε. Φασόλια ή φακές? Καταραμένη ανέχεια
seleo.gr

Παν.Αλευράς -Μήνυμα για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2012

Αγαπητά μου παιδιά,
με την ευκαιρία της έναρξης των πανελληνίων εξετάσεων θα ήθελα να ευχηθώ σε όλους και όλες σας ολόθερμα καλή επιτυχία, να κατορθώστε να διατηρήσετε τη νηφαλιότητα και την ψυχραιμία σας και να καταφέρετε να κεφαλαιοποιήσετε τον προσωπικό σας κόπο, την αγωνία και τις θυσίες των γονιών σας, την προσπάθεια των δασκάλων σας και να αποδώσετε το μέγιστο των δυνατοτήτων σας.
Ασφαλώς οι πανελλαδικές εξετάσεις είναι ένας σημαντικός σταθμός στη ζωή σας. 
Δεν είναι όμως το παν. Και δεν είναι ἡ μοναδική ευκαιρία. Γι᾿ αυτό, παρακαλώ, να μην επιτρέψετε η αγωνία και το άγχος να σας καταβάλουν. 
Υπάρχουν πάντα επιλογές που αν τις κάνουμε με σύνεση, καθαρό μυαλό, πίστη στις δυνατότητές μας, θάρρος και ρεαλισμό, διασφαλίζουμε μια επιτυχή κι έντιμη πορεία στη ζωή. 
Η σκέψη όλων μας και οι ευχές μας θα είναι συνεχώς κοντά σας.
Καλή επιτυχία!

ΝΕΑ ΓΕΛΟΙΑ Δημοσκόπηση από την Public Issue !!

Καλή η προσπάθειά τους και αυτήν την Κυριακή να μας κάνουν πλύση εγκεφάλου, αλλά δεν θα πάρουμε !!
Με δημοσκοπήσεις που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα προσπαθούν να χειραγωγήσουν την  ελληνική κοινωνία.
Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της Καθημερινής της Κυριακής και τα αποτελέσματα της είναι τα εξής:
    ΣΥΡΙΖΑ 28%
    Νέα Δημοκρατία 24%
    ΠΑΣΟΚ 15%
    Ανεξάρτητοι Έλληνες 8%
    ΔΗΜΑΡ 7%
    ΚΚΕ 5%
    Χρυσή Αυγή 4,5
    Δημιουργία Ξανά 3%

ΔΥΣΤΥΧΩΣ Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ….ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΤΙ ΕΔΙΝΑΝ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 6ης  ΜΑΙΟΥ

Βουλή στην οποία θα συμμετέχουν...εννέα κόμματα και σχηματισμό κυβέρνησης μόνο με συνεργασία ΝΔ-ΠΑΣΟΚ δείχνει το βαρόμετρο της Public Issue που δημοσιεύεται στην Καθημερινή.
Η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 28%, καταγράφοντας όμως απώλειες τριών μονάδων σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.
Δεύτερο κόμμα είναι η Δημοκρατική Αριστερά με 16%, κι ακολουθούν
 ο ΣΥΡΙΖΑ με 12%
το ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ που συγκετρώνουν επίσης από 11%.
Στην πρώτη του εμφάνιση το κόμμα «Ανεξάρτητοι Έλληνες» που ίδρυσε ο Π. Καμμένος συγκεντρώνει 4%,
ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός επίσης 4% αλλά με σημαντικά μειωμένα ποσοστα ενώ
 4% συγκεντρώνουν και οι Οικολόγοι Πράσινοι και
η Χρυσή Αυγή βρίσκεται στο 3,5%.
Εκτός Βουλής μένουν η Δημοκρατική Συμμαχία με 2%, ΑΝΤΑΡΣΥΑ και Άρμα Πολιτών που συγκεντρώνουν περίπου 1% όπως επίσης η ΣΠΙΘΑ του Μίκη Θεοδωράκη με ποσοστα μικρότερα της μονάδας.

ΣΥΡΙΖΑ + ΜΝΗΜΟΝΙΟ = ΒΑΒΕΛ ...Πάμε στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα !!

Εικόνα Βαβέλ στον ΣΥΡΙΖΑ για την καταγγελία του Μνημονίου !!!
Εικόνα Βαβέλ εκπέμπει ο ΣΥΡΙΖΑ, με τον Πρόεδρο και τα κορυφαία στελέχη του να δημιουργούν πλήρη σύγχυση στους ψηφοφόρους καθώς εκφράζουν... εντελώς διαφορετικές θέσεις για την κεντρική πολιτική γραμμή του κόμματος, σε σχέση με το Μνημόνιο.

«Έχουμε αδυναμίες. Υπάρχουν δηλώσεις στελεχών μας που δίνουν την δυνατότητα για καλόπιστη ή κακόπιστη σύγχυση,» διαπίστωσε μιλώντας σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΪ ο Δημήτρης Παπαδημούλης.
 Καθημερινά, από το στρατόπεδο του ΣΥΡΙΖΑ, ακούγονται δημόσια διαφορετικές απόψεις για το αν η θέση του κόμματος είναι η μονομερής καταγγελία του μνημονίου ή όχι και για το ποιες επιπτώσεις θα είχε μια τέτοια κίνηση για τη χώρα.

Ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας με συνέντευξη του στην Γουόλ Στρίτ Τζέρναλ, υποστηρίζει ότι η Ελλάδα δεν θα προχωρήσει σε μονομερείς πράξεις αλλά αν προχωρήσουν αυτοί σε μονομερείς πράξεις, με άλλα λόγια να σταματήσουν τη χρηματοδότησή μας, τότε θα αναγκαστούμε κι εμείς να σταματήσουμε να πληρώνουμε τους πιστωτές μας, να πάμε σε στάση πληρωμών..

Στα ελληνικά μέσα ενημέρωσης όμως άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τάσσονται υπέρ της μονομερούς καταγγελίας του μνημονίου.. Χαρακτηριστική είναι η τοποθέτηση του Παναγιώτη Λαφαζάνη που επέμεινε ότι το κόμμα του αν πάρει την εξουσία θα καταγγείλει το Μνημόνιο και θα καταργήσει τους σχετικούς νόμους στη Βουλή.
Η πρώτη ιδρυτική μας πράξη στη Βουλή, εφόσον γίνουμε κυβέρνηση, είναι να ψηφίσουμε την ακύρωση του Μνημονίου,» σημείωσε ο Δημήτρης Στρατούλης μιλώντας στην πρωινή τηλεοπτική εκπομπή του Μέγκα.

Λίγες μέρες πριν όμως ο Αλέξης Τσίπρας στο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών είχε πει, σύμφωνα με τα επίσημα πρακτικά: «Βεβαίως εμείς δεν μιλάμε για μονομερείς ενέργειες.»

Όμως τα περισσότερα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, επιχειρηματολογούν καθημερινά υπέρ της άποψης ότι αν οι Ευρωπαίοι διακόψουν την χρηματοδότηση μετά την καταγγελία του Μνημονίου, τότε η Ελλάδα θα χρηματοδοτηθεί από τα έσοδα της και ενδεχομένως από νέα δάνεια είτε από την Ρωσία είτε από την Κίνα.

Την άποψη αυτή εξέφρασε μάλιστα σήμερα μιλώντας στο Ράδιο 9 ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης. Το οξύμωρο είναι ότι λίγο νωρίτερα με συνέντευξη της στην πρωινή τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΪ , η υπεύθυνη ευρωπαϊκών θεμάτων Ρένα Δούρου τόνισε ότι «δεν είμαστε και παλαβοί να λέμε ότι μια χώρα που είναι εκτός αγορών , μπορεί να υπάρξει χωρίς δάνεια.»

Προφανώς το πρόβλημα δεν είναι στα στελέχη που τοποθετούνται διαφορετικά. Είναι στην ηγεσία και την πολιτική θέση του ΣΥΡΙΖΑ που προεκλογικά μιλούσε για μονομερή καταγγελία και τώρα μετατοπίζεται σταδιακά, πατώντας σε δύο βάρκες. Αν λοιπόν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ξεκαθαρίσει την στάση του και τις προθέσεις, τότε η εικόνα της Βαβέλ θα συνεχιστεί με βεβαιότητα...briefingnews.gr

ΒΟΥΛΗ ...Πάμε πάλι από την Αρχή !!

Θυροκολλήθηκε το Προεδρικό Διάταγμα για την διάλυση της Βουλής !!
Θυροκολλήθηκε σήμερα στις 11:59 π.μ. στη Βουλή των Ελλήνων το Προεδρικό Διάταγμα με το οποίο διαλύθηκε η Βουλή της ΙΔ Περιόδου που προέκυψε από τις εκλογές της 6ης Μαΐου 2012 και προκηρύσσονται εκλογές στις 17 Ιουνίου.
Το Προεδρικό Διάταγμα υπογράφεται από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια και τον πρωθυπουργό Παναγιώτη Πικραμμένο. 
Σύμφωνα με το Προεδρικό Διάταγμα η Βουλή που θα προκύψει από τις εκλογές της 17ης Ιουνίου θα συγκληθεί στις 11 π.μ. της Πέμπτης 28 Ιουνίου.
Αναλυτικά στο Προεδρικό Διάταγμα αναφέρονται τα εξής:
«Έχοντας υπ? όψη
1.τις διατάξεις των άρθρων 36 παρ. 2 περιπτ. γ? και 37 παρ. 3 εδάφ. τρίτο του Συντάγματος.
2. Το γεγονός ότι 
α) οι διερευνητικές εντολές που δόθηκαν στους αρχηγούς του πρώτου, δεύτερου και τρίτου σε κοινοβουλευτικοί δύναμη κομμάτων δεν τελεσφόρησαν,
 β) κατά τη σύσκεψη των αρχηγών των κομμάτων στις 15 Μάιου 2012 επιβεβαιώθηκε η αδυναμία σχηματισμού Κυβέρνησης που να έχει την εμπιστοσύνη της Βουλής,
γ) απέτυχαν οι προσπάθειες σχηματισμού Κυβέρνησης από όλα τα κόμματα της Βουλής για τη διενέργεια εκλογών και
δ) αναθέσαμε στον Παναγιώτη Πικραμένο, πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας, το σχηματισμό Κυβέρνησης ευρύτερης αποδοχής για να διενεργήσει εκλογές, αποφασίζουμε:
Διαλύουμε τη Βουλή της ΙΔ? Περιόδου Προεδρευόμενης Δημοκρατίας, καλούμε τους εκλογείς για την εκλογή Βουλευτών στις 17 Ιουνίου 2012, ημέρα Κυριακή, και συγκαλούμε τη Βουλή που θα προκύψει από τις εκλογές στις 28 Ιουνίου 2012, ήμερα Πέμπτη και ώρα 11».

Ανοιχτό το ενδεχόμενο μετάθεσης των Πανελλαδικών

Θέμα μετάθεσης των ημερομηνιών διεξαγωγής τμήματος των Πανελλαδικών εξετάσεων, λόγω των εκλογών της 17ης Ιουνίου, εξετάζει το υπουργείο Παιδείας.

Το ζήτημα αυτό ήταν στο επίκεντρο της σύσκεψης που συγκάλεσε η νέα υπουργός Παιδείας, Αγγελική - Ευφροσύνη Κιάου, με τη συμμετοχή αρμοδίων υπηρεσιακών παραγόντων.

Σήμερα το πρωί, η υπουργός ενημέρωσε τον πρωθυπουργό Π. Πικραμμένο για τις εξελίξεις σχετικά με το θέμα.

«Κάθε χρόνο τέτοια εποχή έρχεται το θέμα της διεξαγωγής των πανελλαδικών εξετάσεων που ενδιαφέρει όλες τις ελληνικές οικογένειες που έχουν παιδιά, τα οποία δίδουν εξετάσεις. Φέτος, το θέμα αυτό, είναι ενδεχομένως πιο σημαντικό, γιατί σε κάποιο μέρος οι πανελλήνιες εξετάσεις θα συμπέσουν και με την διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών.
Στα πλαίσια αυτά επισκέφθηκα εδώ το Υπουργείο Παιδείας, για να ενημερωθώ για την προετοιμασία των εξετάσεων. Χαίρομαι πολύ να πω ότι διεπίστωσα ότι έχει γίνει η απαραίτητη προετοιμασία, έχουν ληφθεί όλα εκείνα τα μέτρα που έπρεπε να ληφθούν και ελπίζω και με τη βοήθεια της τύχης, όλα να εξελιχθούν ομαλά, διότι αντιλαμβάνομαι την αγωνία των οικογενειών και πραγματικά ελπίζω και με τη βοήθεια της τύχης να εξελιχθούν όλα ομαλά.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω πραγματικά όλους όσοι συνέβαλαν στην προετοιμασία των εξετάσεων και όλους όσοι θα εργαστούν να επιτύχουν οι πανελλαδικές εξετάσεις, την ηγεσία, τους υπαλλήλους του υπουργείου, τους καθηγητές και όλους όσοι θα εμπλακούν στην ιστορία αυτή» τόνισε ο Π. Πικραμμένος.

Μια μαθήτρια νεκρή και έξι τραυματίες από έκρηξη στην Ιταλία !!

Μια μαθήτρια νεκρή και έξι τραυματίες είναι ο νεότερος απολογισμός από την έκρηξη που σημειώθηκε μπροστά σε επαγγελματικό λύκειο στο Μπρίντιζι της νότιας Ιταλίας, σύμφωνα με τον Φαμπιάνο Αμάτι, αξιωματούχος της τοπικής υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας.
Σε δηλώσεις του στο τηλεοπτικό δίκτυο Sky TG24, ο Αμάτι τόνισε πως μια μαθήτρια υπέκυψε στα τραύματά της και δύο άλλοι μαθητές, από τους έξι που τραυματίστηκαν είναι σε κρίσιμη κατάσταση.
Η έκρηξη σημειώθηκε περίπου στις 07:45, την ώρα που οι μαθητές έμπαιναν στις τάξεις στο λύκειο Φραντσέσκα Μορβίλο Φαλκόνε, που ονομάστηκε έτσι από την σύζυγο του δικαστή Τζιοβάνι Φαλκόνε. Το ζευγάρι δολοφονήθηκε πριν από 20 χρόνια από την σικελική μαφία.
Σύμφωνα με τις πρώτες έρευνες, αυτουργός της έκρηξης είναι η μαφία.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου