14.4.12

Πανίερος Ναός της Αναστάσεως -Τα προσκυνηματικά δικαιώματα του Ελληνο-ορθόδοξου Πατριαρχείου !!

Τρία είναι τα σημαντικότερα προσκυνηματικά δικαιώματα του Ελληνο-ορθόδοξου Πατριαρχείου στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως.
Όπως σημειώνει στο ΑΜΠΕ ο Έξαρχος του Παναγίου Τάφου, το πρώτο είναι το κλειδί του Ναού από μέσα.

Την ευθύνη για το κλειδί της εισόδου του Ναού από έξω έχει μια συγκεκριμένη μουσουλμανική οικογένεια που έλκει τις ρίζες της στον Προφήτη Μωάμεθ.
Το κλειδί από μέσα έχουν δικαίωμα να ανοίγουν οι Ελληνο-ορθόδοξοι Πατέρες της Αγιοταφικής Αδελφότητας ή Ναϊτες.
Η φύλαξη του Πανάγιου Τάφου και του Γολγοθά από τους Αγιοταφίτες Πατέρες είναι τα άλλα δυο σημαντικότερα προσκυνηματικά δικαιώματα των Ελληνο-ορθόδοξων στο Ναό.
Η Αγιοταφική Αδελφότητα αποτελεί συνέχεια του Τάγματος των Σπουδαίων, που κατά τον 4ο αι.
διέμεναν κοντά στον Πανάγιο Τάφο, στην Πύλη του Δαβίδ, για να καταδείξουν τη σημασία του.
Φυτώριο της Αγιοταφικής Αδελφότητας είναι η Πατριαρχική Σχολή Ιεροσολύμων.
Σχολείο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης παρέχει εξαιρετικό επίπεδο σπουδών καθώς, εκτός από το πρόγραμμα του ελληνικού υπ.
Παιδείας που ακολουθεί, έχει εμπλουτίσει τη διδακτέα ύλη του και με άλλα μαθήματα.
Οι αποφοιτήσαντες από τη Σχολή μπορούν να επιλέξουν εάν θα ενταχθούν στους κόλπους της Αδελφότητας ή εάν θα συνεχίσουν σπουδές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Οι απόφοιτοι της Πατριαρχικής Σχολής Ιεροσολύμων έχουν δικαίωμα να δώσουν εξετάσεις στα ελληνικά ΑΕΙ και ΤΕΙ ως ομογενείς.

Τυρί .....650 ευρώ το κιλό!

 Το πιο ακριβό τυρί του κόσμου προέρχεται από την Ολλανδία, έχει χαμηλά λιπαρά και κοστίζει περίπου 650 ευρώ το κιλό!

Το τυρί τύπου Φερμέερ, είναι ένα είδος Γκούντα με χαμηλά λιπαρά και πωλήθηκε σε αυτή την ιλιγγιώδη τιμή σε δημοπρασία τυριών, στο Γουισκόνσιν των ΗΠΑ.
Το τυρί αυτό κέρδισε, παράλληλα, τον τίτλο του καλύτερου στον κόσμο, υπερτερώντας έναντι δύο ελβετικών τυριών.

Είναι η πρώτη φορά, μετά από τέσσερα χρόνια, που ο τίτλος του καλύτερου τυριού δεν απονέμεται σε ελβετικό προϊόν.

Συνταξιούχος φέσωσε το ΙΚΑ 250.000 Ε σε τρία χρόνια !!

-Συνελήφθη συνταξιούχος - πρώην υπάλληλος της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας για απιστία σχετικά με την Υπηρεσία του, απάτη, ψευδείς βεβαιώσεις κλπ.


-Μόνο την τελευταία τριετία είχε υπεξαιρέσει πάνω από -250.000- ευρώ από παραποιήσεις στοιχείων εισφορών στο ΙΚΑ


-Επιπλέον κατηγορείται και για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.


-Είχε εκδοθεί σε βάρος του ένταλμα σύλληψης από τον κ. Ανακριτή Ναυπλίου.

Συνελήφθη, χθες (12-4-2012) το βράδυ, στο Ναύπλιο Αργολίδας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ναυπλίου, ένας 62χρονος ημεδαπός, πρώην υπάλληλος της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας, ο οποίος κατηγορείται ότι υπεξαίρεσε, από τη θέση που κατείχε, μεγάλα χρηματικά ποσά προερχόμενα από παραποίηση των στοιχείων για τις εργοδοτικές εισφορές στο ΙΚΑ.

Από την μέχρι στιγμής αστυνομική έρευνα, που αφορούσε μόνο ένα συγκεκριμένο διάστημα, διαπιστώθηκε ότι την τελευταία τριετία, είχε υπεξαιρέσει το χρηματικό ποσό των 252.000 ευρώ περίπου.

Σε βάρος του είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης του κ. Ανακριτή Ναυπλίου, ύστερα από τη δικογραφία που σχηματίστηκε, για απάτη και ψευδή βεβαίωση κατ’ εξακολούθηση σε βάρος του Δημοσίου, απιστία σχετικά με την υπηρεσία, αποδοχή – διάθεση προϊόντων εγκλήματος, καθώς και για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Ειδικότερα, μετά από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε, από την Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας, στις μηνιαίες καταστάσεις μισθοδοσίας του προσωπικού της, οι οποίες τηρούνταν στο αρχείο, για τα έτη 2009, 2010 και 2011, διαπιστώθηκε ότι είχαν παραποιηθεί, σε σχέση με αυτές που είχαν καταχωρηθεί στο ηλεκτρονικό σύστημα και με βάση τις οποίες το Δημόσιο,

κατέβαλε ως εργοδότης τις εισφορές, στο Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων (Ι.Κ.Α.).

Το Δημόσιο, σύμφωνα με τις παραποιημένες μηνιαίες καταστάσεις μισθοδοσίας, κατέβαλε το αντίστοιχο ποσό με έμβασμα, σε λογαριασμό χρηματοπιστωτικού ιδρύματος, που τηρούσε η Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας.

Στη συνέχεια, ο 62χρονος, αποκλειστικά υπεύθυνος για τη σύνταξη των καταστάσεων μισθοδοσίας το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, προέβαινε στην ανάληψη του χρηματικού ποσού που είχε καταβληθεί από το Δημόσιο και το οποίο ήταν μεγαλύτερο, κατέθετε μέρος αυτού σε άλλο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα για λογαριασμό του Ι.Κ.Α. Τρίπολης, ενώ το υπόλοιπο ποσό το ιδιοποιούνταν παράνομα.

Επιπλέον, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ναυπλίου στην οικία του, στο Ναύπλιο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, πρωτότυπα παραστατικά αναλήψεων - καταθέσεων, τα οποία αφορούσαν την υπόθεση, καθώς και άλλα παραστατικά έγγραφα - καταστάσεις μισθοδοσίας προσωπικού, τα οποία θα έπρεπε να τηρούνται στο αρχείο της υπηρεσίας του.

Τις αστυνομικές έρευνες, καθώς και το προανακριτικό έργο, διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Ναυπλίου, ενώ έχει ενημερωθεί και η Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου.

Η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να εξακριβωθεί το ακριβές ποσό που ζημιώθηκε το Ελληνικό Δημόσιο.

ΠΡΙΝ ΠΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΠΗ..Κάνε το ΤΕΣΤ που ανήκεις Πολιτικά !

"Η κύρια καινοτομία του Πολιτικού Χάρτη είναι η κυκλική παρουσίαση του πολιτικού φάσματος, αντί της ...παραδοσιακής γραμμικής ή τετράγωνης παρουσίασης. 
Επίσης καινοτομία του Πολιτικού Χάρτη είναι και ο υπολογισμός της σαφήνειας των απαντήσεων.
Το εξαγόμενο πολιτικό αποτύπωμα επάνω στο χάρτη είναι μία ελλειψοειδής περιοχή.
Όσο μικρότερη είναι αυτή η περιοχή, τόσο πιο σαφής και στοχευμένη είναι η ιδεολογική τοποθέτηση.
Αντίθετα, το μεγαλύτερο μέγεθος πολιτικού αποτυπώματος δηλώνει ότι η ιδεολογική τοποθέτηση είναι πιο ασαφής, με πολιτικές συγγένειες σε όμορους χώρους."
ΚΑΝΤΕ ΤΟ ΤΕΣΤ ΕΔΩ (http://www.politicalmap.gr/dothetest.php)

ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ του Σαιτοπόλεμου της Καλαμάτας !

 ΜΙΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ  BEST ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΕΙ ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ ΠΑΤΡΟΠΑΡΑΔΟΤΟ ΕΘΙΜΟ!!
Το έθιμο του Σαϊτοπολέμου θα αναβιώσει αύριο Κυριακή του Πάσχα στην Καλαμάτα στο γήπεδο των σφαγείων. 
Tο έθιμο αυτό που σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του Δήμου τα επόμενα χρόνια έχει σχεδιαστεί να γίνει με μεγαλύτερη οργάνωση και διαφήμιση προκειμένου να αποτελέσει πόλο έλξης επισκεπτών στην Μεσσηνιακή πρωτεύουσα.
Το πολιτιστικό αυτό γεγονός θα γίνει φέτος βράδυ και συγκεκριμένα 8.30μμ για να έχει και μεγαλύτερο θέαμα μια και είναι βεγγαλικό.
Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά από την τηλεόραση BEST και από συνεργαζόμενα κανάλια σε όλη την Ελλάδα καθώς και από το internet σε όλο τον κόσμο.best-tv.gr

Αυτοκτόνησε 46 χρονος Καλαματιανός !

Νεκρό με μια καραμπίνα δίπλα του βρήκαν μέσα στο σπίτι του οι αστυνομικοί έναν 46χρονο Καλαματιανό λίγο πριν τις 2 μ.μ.. 
Η αρχική εκτίμηση είναι ότι ο άνδρας που έμενε στην οδό Σεφέρη αυτοκτόνησε. 
Η αστυνομία – όπως συνηθίζεται – ερευνά όλα τα ενδεχόμενα και δεν ανακοινώνει επισήμως τα αίτια του θανάτου πριν ολοκληρωθεί η έρευνα.

Υπάλληλος ξενοδοχείου βίασε 18χρονη από τη Γαλλία στην Κρήτη

Για διακοπές βρισκόταν η 18χρονη κοπέλα στην Κρήτη, στην Ιεράπετρα. Που να φανταζόταν πως θα ζούσε το χειρότερό της εφιάλτη.

Όπως κατήγγειλε η ίδια, το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής, έπεσε θύμα βιασμού από έναν 27χρονο Τυνήσιο ο οποίος εργάζονταν στο ίδο ξενοδοχείο στο οποίο διέμενε η 18χρονη.

Σύμφωνα με την καταγγελία, ο 27χρονος αφού την οδήγησε στο δωμάτιο του ξενοδοχείου όπου διέμενε κι εργαζόταν, ασκώντας σωματική βία τη βίασε.

Οι αστυνομικοί μετά την καταγγελία προχώρησαν στη σύλληψη του 27χρονου. FlashNews.gr

Ποιοί εκλέγονται από Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ στη Β' Αθηνών !!

Αποτελεί παραδοσιακά το βαρόμετρο των εθνικών εκλογών και όλοι οι δημοσκόποι αλλά και τα επιτελεία των κομμάτων τη μελετούν διεξοδικά, προκειμένου να φτάσουν σε πρόβλεψη με μικρό ρίσκο για το εκλογικό αποτέλεσμα σε ολόκληρη τη χώρα. Ενδεικτικά, στη Β’ Αθηνών, στη μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας (που λόγω μεγέθους αλλά κυρίως λόγω σύνθεσης, καθώς περιλαμβάνει όλα τα κοινωνικά στρώματα και εισοδήματα, οι αναλυτές δίνουν μεγάλη βαρύτητα), το 2009 το ΠΑΣΟΚ είχε 40,20% όταν πανελλαδικά συγκέντρωσε 43,92% και η Νέα Δημοκρατία 26,65%, όταν πανελλαδικά συγκέντρωσε 33,47%.

Λίγες εβδομάδες πριν από τις εκλογές η ανάλυση της Β’ Αθηνών, σύμφωνα με όλες τις δημοσκοπήσεις, τόσο αυτές που έχουν δημοσιευθεί όσο και αυτές που έχουν έρθει μόνο σε γνώση υποψηφίων και κομματικών επιτελείων, δεν ξεκαθαρίζει την εκλογική εικόνα, αλλά παραπέμπει σε μεγάλη ρευστότητα.

Πέρα από το καθαρό προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΠΑΣΟΚ και των υψηλών ποσοστών του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ, άλλες βεβαιότητες δεν προκύπτουν. Από τις δημοσιευμένες αλλά και τις εμπιστευτικές μετρήσεις προκύπτουν χαμηλά ποσοστά για Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, υψηλά ποσοστά για ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξάρτητους Έλληνες, ενώ πιο χαμηλά βρίσκονται η Δημοκρατική Αριστερά και η Χρυσή Αυγή.

Η Ν.Δ. κινείται ανάμεσα στο 15% και το 17%, το ΠΑΣΟΚ ανάμεσα στο 9% και το 11%. Τα δύο μεγάλα κόμματα παρουσιάζουν πολύ χαμηλές συσπειρώσεις, ενώ και η δεξαμενή των αναποφάσιστων (και γενικότερα της απροσδιόριστης ψήφου) στη Β’ Αθηνών κυμαίνεται από 28% ως 30%, ποσοστό εξαιρετικά υψηλό για τα χρονικά δεδομένα της περιόδου, δηλαδή λιγότερο από ένα μήνα πριν από την εκλογική αναμέτρηση. Η Νέα Δημοκρατία αναμένεται να εκλέξει 12 με 15 βουλευτές (με βάση το αρνητικό αλλά και το θετικό σενάριο), ενώ το 2009 είχε εκλέξει 11 βουλευτές. Αντιστοίχως το ΠΑΣΟΚ αναμένεται να εκλέξει 6 με 8 βουλευτές, ενώ το 2009 είχε εκλέξει 20 βουλευτές.

Με βάση τις τελευταίες δημοσιευμένες αλλά και εμπιστευτικές μετρήσεις, η μάχη των υποψηφίων θα είναι σκληρή και θα κριθεί την τελευταία ημέρα. Οι μετρήσεις περιλαμβάνουν (αυτό ισχύει για τη Νέα Δημοκρατία) ονόματα που ακόμα επισήμως δεν έχουν ανακοινωθεί, αλλά θεωρείται βέβαιο ότι θα είναι υποψήφιοι.

Ξεχωρίζουν Μεϊμαράκης, Χατζηδάκης

Στη Νέα Δημοκρατία, όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν στο ότι για την πρώτη και δεύτερη θέση έχει ξεχωρίσει το δίδυμο του Β. Μεϊμαράκη και του Κ. Χατζηδάκη, ενώ ακολουθεί μία ομάδα στελεχών που εμφανίζονται σήμερα σε εκλόγιμες θέσεις.

Την ομάδα αυτή αποτελούν (τα ποσοστά τους είναι πολύ κοντά και η σειρά με την οποία γράφονται τα ονόματα δεν αφορά σειρά κατάταξης στις μετρήσεις) ο Αρης Σπηλιωτόπουλος, ο Αργύρης Ντινόπουλος, ο Πάνος Παναγιωτόπουλος, ο Αδωνις Γεωργιάδης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, η Κατερίνα Παπακώστα, η Αννα Καραμανλή, ο Γιάννης Παπαθανασίου, ο Λευτέρης Ζαγορίτης και ο Βύρων Πολύδωρας.

Σε απόσταση αναπνοής ακολουθούν ο Γεράσιμος Γιακουμάτος, ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο Μάνος Αντώναρος, o Νίκος Κωστόπουλος και ο Θανάσης Γιαννόπουλος. Σημειώνεται πάντως ότι τώρα μπαίνουν στη μάχη ονόματα όπως του ηθοποιού Ρένου Χαραλαμπίδη και του Απόστολου Ανδρεουλάκου.

Πρώτος και με διαφορά ο Λοβέρδος

Στο ΠΑΣΟΚ επικεφαλής σε όλες τις μετρήσεις και με σημαντική διαφορά εμφανίζεται ο Ανδρέας Λοβέρδος ο οποίος είχε έρθει πρώτος σε σταυρούς και το 2009. Από εκεί και μετά ακολουθεί μία ομάδα στελεχών οι οποίοι παλεύουν για την εκλογή τους.
 Με την ίδια υποσημείωση (ότι δηλαδή η σειρά που γράφονται δεν αφορά τη σειρά κατάταξης αφού οι μεταξύ τους διαφορές είναι πολύ μικρές) την ομάδα αυτή αποτελούν ο Π. Ευθυμίου, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο Μίμης Ανδρουλάκης, ο Γιάννης Ραγκούσης, ο Γ. Κουτρουμάνης, η Αννα Νταλάρα, ο Απόστολος Κακλαμάνης, ο Τηλέμαχος Χυτήρης και η Αθηνά Δρέττα.
Σε απόσταση αναπνοής ακολουθούν ο Δημήτρης Ρέππας (για τον οποίο θα πρέπει να σημειωθεί ότι μόλις προχθές ανακοινώθηκε ότι θα μεταβεί από την Αρκαδία στη Β’ Αθηνών) ο Χρήστος Πρωτόπαπας, ο Γιάννης Βούρος, η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και η Μιλένα Αποστολάκη. Από τον Τύπο της Κυριακής..nonews-news.blogspot.com

Στην Αθήνα αφίχθη το Άγιο Φως !!

Στις 20:00 το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου αφίχθη τελικά στην Αθήνα το κυβερνητικό αεροσκάφος το οποίο μετέφερε το Άγιο Φως από τα Ιεροσόλυμα. Στις 20:15 άνοιξε η πύλη του αεροσκάφους.

Εκπρόσωποι εκκλησιών  βρίσκονται στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος για να παραλάβουν το φως και να το μεταφέρουν σε όλη την Ελλάδα.

Πλήθος πιστών βρίσκεται στο αεροδρόμιο και περιμένουν με κατάνυξη να ολοκληρωθεί η τελετή.

Στην τελετή Αφής στον Πανάγιο Τάφο παρέστη ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δόλλης.

ΣΟΚ- Ποδοσφαιριστής πέθανε κατά την διάρκεια του αγώνα

Τραγωδία στην Ιταλία.
Ένας 26χρονος ποδοσφαιριστής υπέστη καρδιακή προσβολή κατά την διάρκεια του ποδοσφαιρικού αγώνα και άφησε την τελευταία του πνοή μέσα στο γήπεδο, μπροστά στα έντρομα μάτια των συμπαικτών του.
Λίγο καιρό μετά το επεισόδιο με τον Φαμπρίς Μουάμπα της Μπόλτον, ο οποίος κατέρρευσε στη διάρκεια αγώνα για το Κύπελλο Αγγλίας, την τελευταία πνοή του άφησε ένας ποδοσφαιριστής στην Ιταλία, ο Πιερμάριο Μοροζίνι. Ο άσος της Λιβόρνο κατέρρευσε στον αγωνιστικό χώρο στη διάρκεια του σημερινού αγώνα με την Πεσκάρα για τη Β΄ κατηγορία, ενώ, όπως αναφέρουν τα τοπικά ΜΜΕ, οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για ανακοπή.
Μετά την τραγική αυτή εξέλιξη, ο γενικός διευθυντής της Ιταλικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, Αντονέλο Βαλεντίνι, δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων της χώρας (ANSA) ότι αναβάλλονται όλες οι αναμετρήσεις για τη Serie A και τη Serie B, που ήταν προγραμματισμένες για το Σαββατοκύριακο.

Η βόλτα του Σαμαρά στο κάστρο της Πύλου!

Βήμα προς βήμα η επίσκεψη Σαμαρά στην Πύλο... 
Λίγες στιγμές χαλάρωσης πριν την μεγάλη μάχη. Έτσι μπορεί να χαρακτηριστεί η επίσκεψη Σαμαρά στα πάτρια εδάφη.
Μετά τον καθιερωμένο λοιπόν καφέ στην πλατεία της Πύλου με φίλους και γνωστούς, ο Αντώνης Σαμαράς πήρε τον δρόμο προς τα πάνω για το Κάστρο της Πύλου, όπου στο χώρο πραγματοποιούνται αναστηλωτικές διαδικασίες σε μια σπάνια βυζαντινή εκκλησία, για την οποία μάλιστα είχε ενδιαφερθεί προσωπικά ως υπουργός Πολιτισμού.
Η θέα μαγευτική, με τον κόλπο του Ναβαρίνου να απλώνεται μπροστά και ο πρόεδρος της ΝΔ, φανερά ευδιάθετος, απαλαμβάνει τις στιγμές.
Στην ήρεμη βόλτα του προέδρου της ΝΔ, ήταν μαζί του φίλοι του Μεσσήνιοι, αλλά και νεαροί ΟΝΝΕΔίτες.
 Πρώτος ο δήμαρχος Πύλου Δημήτρης Καφανταρης.Εκεί και ο Δημήτρης Πτωχός γραμματέας νέων τεχνολογιών και στέλεχος της ΝΔ, ο Περικλής Μαντάς, πρόεδρος ΝΟΔΕ, ο Παναγιώτης Λύρας, γραμματέας ΝΟΔΕ , ο Θεοδόσης Καρανικολόπουλος πρόεδρος του Συλλόγου Μεσσηνίων Φοιτητών,ο Νίκος Τζάνος πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Μεσσηνίας και ο νεαρός δικηγόρος Χρήστος Κομπιλίρης και μέλος της Κ.Ε της ΟΝΝΕΔ.
 Εκεί ο πρόεδρος της ΝΔ ενημερώθηκε για τις εργασίες αποκατάστασης του Βυζαντινού μνημείου και μετά από έναν σύντομο περίπατο, κατέβηκε στην Πύλο για λίγη ξεκούραση.
Το βράδυ πριν τον επιτάφιο και πάλι στην πλατεία, όπου είδε και μίλησε με στελέχη της περιοχής και υποψήφιους βουλευτές που τους προέτρεψε μάλιστα να δώσουν τα πάντα για την αυτοδυναμία και να έχουν ισχυρή παρουσία σε όλο τον Νομό.
Πιο μετά ο πρόεδρος της ΝΔ, βρέθηκε στην εκκλησίαγια τον επιτάφιο όπου κατά την πάγια τακτική του έψαλλε μαζί τον ιερέα τους ύμνους... parapolitika.gr

Δεν πιστεύει κανείς ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και κόμματα !!

Το σημαντικότερο πρόβλημα του πολιτικού κόσμου είναι η παντελής έλλειψη αξιοπιστίας. 
Ουδείς πιστεύει αυτά που λένε τα κόμματα και ουδείς πείθεται από τις όποιες υποσχέσεις τους.
Το απερίγραπτο «λεφτά υπάρχουν» του Γιώργου Παπανδρέου ήταν η κηδεία του πολιτικού συστήματος και η εγκατάλειψη της «επαναδιαπραγμάτευσης» του Μνημονίου από τον Αντώνη Σαμαρά το μνήμοσυνό του!

Τα ευρήματα της ΜRB (για τη Realnews) είναι αποκαλυπτικά. Ο πολιτικός λόγος της ΝΔ θεωρείται ειλικρινής μόνο από το 7,3% των πολιτών, ενώ του ΠΑΣΟΚ από το 4,9%! Πώς μπορεί, λοιπόν, να σκέφτεται κανείς ότι είναι δυνατόν κάποιο από τα κόμματα να εξασφαλίσει κοινοβουλευτική αυτοδυναμία;
Σκεφτείτε ότι τις περισσότερες θετικές απαντήσεις στο ερώτημα «ποιο κόμμα εκφέρει ειλικρινή πολιτικό λόγο» συγκεντρώνει ο Σύριζα (11,3%) και ακολουθούν το κόμμα του Πάνου Καμμένου (10,9%), το ΚΚΕ (10,4%) και η ΔΗΜΑΡ του Φώτη Κουβέλη (8,5%)!

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΟΝΟΓΙΟΥ Ανάβει φωτιές η υποψήφια της Ν.Δ. στις Κυκλάδες

Η Κατερίνα Μονογιού, δεν ξέρουμε τι τύχη θα έχει στις εκλογές, ωστόσο, αναμφισβήτητα θα είναι μια από τις πιο όμορφες παρουσίες, στην επερχόμενη προεκλογική περίοδο. 
Η Μυκονιάτισα διαιτολόγος, όπως αποκάλυψε χθες το cyclades24.gr, θα είναι στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στο νομό Κυκλάδων, παίρνοντας το βάπτισμα του πυρός σε εθνικές εκλογές.
Νέα σε ηλικία και πολύ εμφανίσιμη, η Κατερίνα Μονογιού ετοιμάζεται να ριχθεί στη μάχη των εκλογών και μετά από πολλά χρόνια… θα δούμε μια υποψηφιότητα από τη Μύκονο, νησί το οποίο είναι αρκετά πολιτικοποιημένο, αλλά σπάνια (τουλάχιστον στα ψηφοδέλτια ΝΔ και ΠΑΣΟΚ) έχει δικό του υποψήφιο.
Η Κατερίνα Μονογιού, στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές εξελέγη ως σύμβουλος στη Δημοτική Κοινότητα Μυκόνου.
Η σχέση της με τη ΝΔ, ξεκίνησε μέσα από την ΟΝΝΕΔ της οποίας αποτελεί μέλος. Επαφές έγιναν με αρκετά μέλη της ΟΝΝΕΔ από διάφορα νησιά.
Και ο κύβος ερρίφθη με την επιλογή της Κατερίνας Μονογιού, η ποία είδε με ενδιαφέρον την πρόταση που της έγινε να πολιτευτεί ως υποψήφια βουλευτής και την αποδέχθηκε.
Η υποψηφιότητά της, αν δεν αλλάξει κάτι την τελευταία στιγμή, θα ανακοινωθεί μαζί με όλες τις υπόλοιπες της ΝΔ, την Τρίτη 17 Απριλίου

Η ΠΡΩΤΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΠΑΤΖΟΝ ΣΤΗΝ ΠΑΠΑΔΑΚΟΥ

ΚΑΙ Η ΕΜΜΕΣΗ ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΣΤΟΥΣ ΠΙΣΤΟΛΑΔΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΚΑΡΙΤΗ ΓΚΙΟΛΙΑ
Την απάντησή του στις στοχευμένες εργολαβίες κατά επιχειρηματιών με εκπομπές παρωδίες - στημένες για εκβιασμούς και κυρίως στην δικαστική συντάκτρια Γιάννα Παπαδάκου που ζήτησε την αποπομπή του από το Ράδιο 9 για δημοσιεύματα του blog Fimotro, δίνει...
μέσα από το σημερινό Παρόν της Κυριακής ο πολιτικός συντάκτης Γιάννης Παπαγιάννης. 
Το πιο σημαντικό από αυτά που λέει; Τα περί "πιστολάδων". Ο μακαρίτης Σωκράτης Γκιόλιας τα έζησε στο πετσί του. To ρεπορτάζ έχει συνέχεια... fimotro.

ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΚΥΒΑΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ: Επιστολή του Ανδρέα Παπανδρέου στις ΗΠΑ

Απόσπασμα από επιστολή του Ανδρέα Παπανδρέου προς τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ρόναλντ Ρίγκαν, από το 1981, αποκάλυψε η τουρκική εφημερίδα «Milliyet».
Ο Ανδρέας Παπανδρέου, που μόλις είχε αναλάβει την πρωθυπουργία, απειλούσε με έξοδο από το ΝΑΤΟ αν η Συμμαχία δεν πίεζε την Τουρκία για το Αιγαίο και την Κύπρο.

«Πιέστε την Τουρκία ή αποχωρούμε από το ΝΑΤΟ» ήταν το μήνυμα της επιστολής, η οποία εστάλη στις 6 Νοεμβρίου 1981 σε ΗΠΑ και Βρετανία και οι λεπτομέρειές της αποκαλύπτονται 30 χρόνια αργότερα, καθώς το Φόρειν Όφις «άνοιξε» τα αρχεία της εποχής.

Η επιστολή έχει ως εξής:

«Σκέφτομαι πολύ σοβαρά την επιλογή της αποχώρησης από το ΝΑΤΟ ή τουλάχιστον από το στρατιωτικό του σκέλος. Εκτός αυτού, δε θέλω ούτε τις βάσεις σας στη χώρα μου. Παρά ταύτα, αν ασκήσετε πίεση στην Τουρκία για το θέμα της Κύπρου και του Αιγαίου τότε ενδεχομένως να αντιστραφεί η κατάσταση και να επαναπροσδιορίσουμε τη θέση μας». Η κύβερνηση του ΠΑΣΟΚ τότε θεωρούσε πως ο μεγάλος κίνδυνος για την Ελλάδα δεν είναι οι χώρες του συμφώνου της Βαρσοβίας αλλά η Τουρκία.

Οι ελληνοτουρκικές σχέσεις είχαν περάσει μία περίοδο μεγάλης έντασης από το 1974 μέχρι το 1980 όταν και άρχισε μια προσπάθεια ευρέσεως λύσης στα προβλήματα μεταξύ των δύο χωρών. Η προσπάθεια αυτή διεκόπη μετά από απόφαση του Ανδρέα Παπανδρέου που είχε δηλώσει πως «θα ξανασυνομιλήσουμε με την Τουρκία όταν αυτή αποσύρει τους στρατιώτες της από την Κύπρο.».

Επίσης, ο Παπανδρεόυ είχε καταστήσει σαφές πως δε θα μπει σε καμία διαπραγμάτευση με την Τουρκία για ζητήματα που αφορούν την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας.

ΔΕΛΤΙΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ...Τα βλέπει κανείς ;

Αν παρακολουθείς αυτές τις μέρες τα δελτία ειδήσεων, το πιθανότερο είναι να έχεις μείνει αποσβολωμένος, από την προσπάθεια των δημοσιογράφων για ενημέρωση. 
Αν μπορεί να ονομαστεί ενημέρωση η τρίχα που γίνεται τριχιά. Ένα ξέφρενο παραλήρημα ξεκινάει κάθε βράδυ, μέσα στο οποίο ακούμε για το νηστίσιμο μενού του Άκη, για τις χειροπέδες που δεν μπήκαν επειδή είναι εβδομήντα χρόνων, για τις πύλες του Άδη που σπάνε λίγο πριν σπάσουν τα κανάτια στην Κέρκυρα, για το ιερό φως που ανάβει μόνο του, για τα χαμηλά ποσοστά των δυο μεγάλων κομμάτων που «έχουν επιφέρει αγωνία στα επιτελεία Ρίτσα» και το καλύτερο «μην ξεχάσετε να πάρετε ζακετάκι το βράδυ της Ανάστασης». Ειδήσεις ενός παράλληλου σουρεαλιστικού σύμπαντος, όλες ειπωμένες με ψυχρό ύφος πολεμικού ανταποκριτή του CNN.

Πάντα έτσι ήταν. Μόνο που τώρα τελευταία το «ανθρώπινο πρόσωπο της ενημέρωσης», το «πρώτο θέμα στο δελτίο μας η ανεργία των νέων» ή ακόμα και οι δήθεν εκρήξεις των παρουσιαστών με τις σχηματισμένες ρυτίδες στο καθαρό τους κούτελο(hint), έριχναν λίγη στάχτη στα μάτια.

Τώρα όμως έχουμε σοβαρότερα θέματα. Έρχονται εκλογές. Πρέπει να προκληθεί σασπένς, να δώσουμε την αίσθηση ότι «ο κοσμάκης καίγεται να ενημερωθεί». Να προλάβουμε το αποκλειστικό.

Τους βλέπει άραγε κανείς; Σύμφωνα με τις μετρήσεις ένα μεγάλο ποσοστό του κόσμου δεν τους έχει γυρίσει την πλάτη. Για να πατήσεις το off του τηλεκοντρόλ όταν ο μπούφος της ενημέρωσης δείξει οκτώ, απ΄ ότι φαίνεται θα πρέπει να βρεις την δύναμη του αλκοολικού απέναντι στο μπουκάλι. Είμαστε εθισμένοι.

Φοβάμαι ότι όποιος αντέχει να παρακολουθεί μια ολόκληρη ώρα ελληνικό δελτίο ειδήσεων χωρίς να βαρεθεί, να εκνευριστεί, να μουντζώσει την οθόνη, να κατεβάσει μερικά «καντήλια» τότε σίγουρα ανήκει σε ένα «ειδικό» κοινό. Ένα κοινό που λατρεύει το trash των ειδήσεων και μπορεί ακόμα να γελάει. Με τα χάλια μας.lifo.gr

Αδέρφια ακρωτηριάστηκαν από κροτίδες στη Μάνη

Από έκρηξη αυτοσχέδιας κροτίδας δύο νεαρά αδέλφια έχασαν δάκτυλά τους, στη Μηλέα της Δυτικής Μάνης. Τα δύο αδέλφια, ηλικίας 21 και 25 χρόνων, καθώς τηρώντας το «έθιμο» κατασκεύαζαν αυτοσχέδιες κροτίδες, το απόγευμα της Μεγάλης Πέμπτης, υπήρξε έκρηξη, με αποτέλεσμα να υποστούν ακρωτηριασμό δακτύλων των αριστερών χεριών τους. Ο ένας από τ’ αδέλφια έχασε τρία δάκτυλα κι ο άλλος δύο.

Οι τραυματισθέντες αρχικά διακομίστηκαν στο Κέντρο Υγείας Αγίου Νικολάου Μάνης, όπου παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, όμως, καθώς λόγω της ιδιαιτερότητας των τραυμάτων τους (ακρωτηριασμός) δεν ήταν δυνατόν να τους παρασχεθεί ουσιαστική βοήθεια, τους οδήγησαν στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας κι από εκεί στο ΚΑΤ της Αθήνας, όπου νοσηλεύονται. Τα δύο αδέλφια την επομένη συνελήφθησαν από την Αστυνομία, αλλά μετά από προφορική εντολή του Εισαγγελέα αφέθηκαν ελεύθερα.

Υπουργός, εδάρη ανηλεώς, από την ερωμένη του...

...γιατί δεν ανταποκρινόταν στα "καθήκοντα" του. Πήρε τηλέφωνο την αστυνομία, για να γλυτώσει!... 
Εξουθενωμένος, από τη δουλειά, αυτός, ξεκούραστη και με μεγάλη όρεξη εκείνη, δεν επισυνέβη επί της κλίνης, το αναμενόμενο.
Τότε η κυρία... έχοντας προφανώς συσσωρευμένα παράπονα, σηκώθηκε από το κρεβάτι και που σε πονεί και που σε σφάζει.
Μετά τις φάπες , άρχισαν να φεύγουν (δεν υπερβάλουμε καθόλου, έτσι ακριβώς συνέβη!) τασάκια, μπιμπελό και λαμπατέρ.
Τ' χασε ο άλλος, ενώ η ερωτική του σύντροφος συνέχιζε να τον κρατάει αποκλεισμένο στην κρεβατοκάμαρα εκσφενδονίζοντας ότι έβρισκε μπροστά της. Ο, εν ενεργεία, υπουργός πήρε τηλέφωνο την αστυνομία για να τον απεγκλωβίσει. Το περιστατικό έλαβε χώρα σε κατοικία στα σύνορα Αμαρουσίου και Κηφισιάς...nonews-news.blogspot.com

Σπάσανε οι «μπότηδες» στην Κέρκυρα

Με το σήμα της πρώτης Ανάστασης στις 12μμ, κάθε χρόνο οι κάτοικοι της Κέρκυρας πετούν τεράστια κανάτια γεμάτα νερό - τους μπότηδες - από τα μπαλκόνια τους. 
Οι μπότηδες είναι τα πήλινα κανάτια με στενό στόμιο και δυο χερούλια στο πλάι για τη μεταφορά τους.
Τα μπαλκόνια είναι στολισμένα και οι κάτοικοι δένουν στους μπότηδες κόκκινες κορδέλες - το κόκκινο είναι το χρώμα της Κέρκυρας.
Έτσι και φέτος, με τις χαρμόσυνες καμπάνες της πρώτης Ανάστασης, στην πλατεία Σπιανάδα οι «μπάτηδες» σπάσανε μπροστά σε χιλιάδες τουρίστες, που συγκεντρώθηκαν για να απολαύσουν ένα από τα πιο εντυπωσιακά έθιμα του Πάσχα στη χώρα μας, υπό τους ήχους των εμβατηρίων της περίφημης Φιλαρμονικής της Κέρκυρας.
Στο τέλος, όλοι έσπευσαν να μαζέψουν από ένα πήλινο κομμάτι για να το κρατήσουν όλο το χρόνο, αφού - σύμφωνα με το έθιμο - φέρνει γούρι και καλοτυχία .

Το Αγιο Φως θα φτάσει στην Αθήνα στις έξι και μισή το απόγευμα !!

Αμέσως μόλις προσγειωθεί το κυβερνητικό αεροσκάφος θα ξεκινήσουν οι πτήσεις των αεροπορικών εταιριών για τη μεταφορά του Αναστάσιμου Φωτός σε όλη την Ελλάδα.

Η τελετή της αφής του Αγίου Φωτός θα γίνει στη μία μετά το μεσημέρι στα Ιεροσόλυμα από τον Πατριάρχη Θεόφιλο παρουσία του υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας Δημήτρη Δόλλη και στις 6.30 αναμένεται να έχει φτάσει με ειδική πτήση στην Αθήνα ενώ στην Κύπρο το Άγιο Φως θα μεταφερθεί γύρω στις 20:45 με αεροσκάφος των Κυπριακών Αερογραμμών.

Χθες, Μεγάλη Παρασκευή, ο υπουργός βρέθηκε στην Κωνσταντινούπολη, προκειμένου να παρευρεθεί στη μεγαλοπρεπή Τελετή του Αγίου Μύρου, η οποία πραγματοποιείται κάθε δέκα χρόνια.Ο καθαγιασμός του Αγίου Μύρου, το οποίο χρησιμοποιείται στη βάπτιση και συμβολίζει τη μετάδοση των δωρεών του Αγίου Πνεύματος στους νεοφώτιστους ορθόδοξους, γίνεται πάντα στο Οικουμενικό Πατριαρχείο με τη συμμετοχή Μητροπολιτών της Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου, αλλά και επισκόπων από όλες τις Ορθόδοξες Εκκλησίες.

Ευχές από τον Ιατρο Άγγελο Χρονά Πρόεδρο της Κ.Ε Πύλου - Νέστορος !!

Εντυπωσιακά μειωμένη η φετινή έξοδος του Πάσχα

Ομαλά κινούνται από το πρωί τα αυτοκίνητα στους εθνικούς δρόμους, αφού, όπως φαίνεται ολοκληρώθηκε χτες το μεγαλύτερο μέρος της εξόδου για το Πάσχα.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τροχαίας, η φετινή έξοδος ήταν εντυπωσιακά μειωμένη σε σχέση με πέρσι. Ειδικότερα, εφέτος, από την Παρασκευή πριν το Σάββατο του Λαζάρου, που κλείνουν τα σχολεία και υπολογίζεται οτι αρχίζει σταδιακά η έξοδος από τα μεγάλα αστικά κέντρα, μέχρι και την Μεγάλη Παρασκευή, έφυγαν από την Αθήνα και από τα δύο εθνικά δίκτυα 700.330 αυτοκίνητα. Πέρσι στο ίδιο χρονικό διάστημα έφυγαν 1.306.000 αυτοκίνητα, δηλαδή υπάρχει μείωση της τάξης του 46%.

Την Μεγάλη Πέμπτη και Μεγάλη Παρασκευή που κορυφώνεται η έξοδος έφυγαν αντίστοιχα 154.207 αυτοκίνητα (85.532 από την εθνική οδό Αθηνών- Κορίνθου και 68.684 απ;o την Αθηνών - Λαμίας) και 139.667αυτοκίνητα (79.000 από την Αθηνών - Κορίνθου και 60.167 από την Αθηνών - Λαμίας). Πέρσι την Μεγάλη Πέμπτη έφυγαν συνολικά 175.000 αυτοκίνητα και από τα δύο εθνικά δίκτυα (δηλαδή 12% περισσότερα από εφέτος) και την Μεγάλη Παρασκευή 144.217 αυτοκίνητα (μειωμένη κατά 3% φέτος η κίνηση). Η μειωμένη έξοδος αποδίδεται από τους επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ κατά ένα μεγάλο μέρος στην οικονομική κρίση και την τιμή της βενζίνης που καθιστά απαγορευτική για πολλούς τη μετακίνηση σε μακρινούς προορισμούς.

Αγρότης πάλεψε με αρκούδα στη Κοζάνη και τη νίκησε!

Μια ανάσα από το θάνατο βρέθηκε ένας 65χρονος γεωργός στην Κοζάνη, όταν είδε ξαφνικά μια μεγαλόσωμη αρκούδα να ορμά τρέχοντας κατά πάνω του! Ωστόσο, βρήκε το κουράγιο να παλέψει με το μεγαλόσωμο αγρίμι και να το τρέψει σε φυγή, όχι όμως χωρίς να «δοκιμάσει» τα κοφτερά δόντια του!

Ο αγρότης, όπως δημοσιεύει το protothema.gr,  είχε βγάλει βόλτα το σκυλί του, όταν άκουσε ένα μουγκρητό που προερχόταν από ένα ρέμα σε μικρή απόσταση από το σημείο όπου βρισκόταν, στην περιοχή Ασπρούλα του Βοΐου. Το σκυλί έτρεξε γαυγίζοντας προς τα εκεί όπου ακούστηκε το μουγκρητό και ξαφνικά η αρκούδα εξαπέλυσε επίθεση στον ιδιοκτήτη του!

Για καλή του τύχη, ο 65χρονος κράτησε την ψυχραιμία του. Με ένα τσεκούρι που είχε μαζί του χτύπησε στο κεφάλι την αρκούδα, την στιγμή που εκείνη τον άρπαζε από τη φτέρνα και του δάγκωνε το πόδι! Το θηρίο φαίνεται πως φοβήθηκε και τράπηκε σε φυγή αφήνοντας τον θαρραλέο αγρότη, που είχε την ετοιμότητα να κόψει το… εσώρουχό του για να δέσει την πληγή και να σταματήσει την αιμορραγία!

Μετά, ο ηρωικός 65χρονος βρήκε τη δύναμη να φτάσει σιγά- σιγά μόνος του σε κατοικημένο σημείο, από το οποίο τηλεφώνησε στον γιο του να τον παραλάβει και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο «Μαμάτσειο» νοσοκομείο Κοζάνης, όπου οι γιατροί τους προσέφεραν τις πρώτες βοήθειες και παρέμεινε προληπτικά για νοσηλεία!

Η πρώτη Ανάσταση έγινε με πολύ θόρυβο! VIDEO

Η πρώτη Ανάσταση του Κυρίου συνοδεύεται σε πολλές εκκλησίες από το χτύπημα των στασιδιών. 
 Το έθιμο παραπέμπει στο Χριστό που με την Ανάστασή του, σπάει τα δεσμά του Άδη και του Θανάτου, ενώ την ίδια ώρα σεισμός ταρακούνησε συθέμελα τη γη. 
Δείτε video από εκκλησία στη Θεσσαλονίκη:

Pussy Riot: Πρόκληση μπροστά στον άμβωνα της εκκλησίας -VIDEO

Ποια θα ήταν η αντίδρασή σας αν κάτι ανάλογο συνέβαινε στη Μητρόπολη Αθηνών; 
Η ρωσική ομάδα Pussy Riot, που εμφανίζεται ως κάτι ανάμεσα σε πάνκ και φεμινιστική οργάνωση, έγινε διάσημη όταν πρόσφατα μέλη της προέβησαν στη σκανδαλώδη ενέργεια να χορεύουν ημίγυμνες μπροστά στο ιερό του σημαντικότερου ναού της Ρωσίας.
Δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη το είδος της τιμωρίας γι’ αυτές τις κοπέλες. Εκκλησία, κοινωνία και ο νόμος, προσεγγίζουν με διαφορετικό τρόπο την υπόθεση.
Στις 21 Φεβρουαρίου 2012 πέντε κορίτσια με μάσκες έτρεξαν προς τον άμβωνα (τον χώρο μπροστά από το ιερό, η είσοδος στον οποίο απαγορεύεται αυστηρά σε όλους, πλην των ιερέων) του ναού του Χριστού Σωτήρα στη Μόσχα και επιχείρησαν να κάνουν μια αυτοσχέδια συναυλία φωνάζοντας: «Θεομήτωρ, Παρθένα, διώξε τον Πούτιν».
Η ενέργειά τους διήρκεσε λιγότερο από ένα λεπτό και διακόπηκε από τους φύλακες του ναού. Στις 2 Μαρτίου η Αστυνομία της πρωτεύουσας άσκησε ποινική δίωξη για «Σοβαρή διατάραξη της τάξης», που επισείει ποινή έως και επτά χρόνια κάθειρξης.
Οι κοπέλες κηρύχθηκαν καταζητούμενες. Στις 4 Μαρτίου συνελήφθησαν οι δύο από τις ακτιβίστριες της ομάδας Pussy Riot, Ναντέζντα Τολοκοννίκοβα και Μαρία Αλιόχινα, και λίγο αργότερα ακόμα μία, η Αικατερίνα Σαμουτσέβιτς.
Οι κοπέλες τέθηκαν υπό κράτηση για 60 ημέρες, όσο διαρκεί η ανακριτική διαδικασία. Η ενέργεια των Pussy Riot προκάλεσε μεγάλες συζητήσεις και οδήγησε σε μια πόλωση των απόψεων, τόσο στην κοσμική κοινωνία, όσο και στον εκκλησιαστικό χώρο. Ως είθισται στη σύγχρονη Ρωσία, η δημόσια συζήτηση εξελίχθηκε ως επί το πλείστον στα μπλογκ. «Δεν θα ρωτήσω αν είναι άξια συγχώρεσης ή ενθάρρυνσης για τέτοιου είδους καμώματα σε τζαμιά, συναγωγές, ή ορθόδοξους ναούς. Όμως ακόμη και στη Βιβλιοθήκη η διατάραξη της τάξης δεν παύει να είναι διατάραξη της τάξης, δεν είναι έτσι;», έγραψε για παράδειγμα ο μπλόγκερ pioneer-lj.
«Δεν υπάρχει λόγος να τιμωρηθούν οι Pussy Riot. Αν όμως είστε χριστιανοί, βάλτε τις να νηστέψουν. Οι προβοκάτορες πάντα ημερεύουν όταν τους δείχνουν ευσπλαχνία», ανέφερε ένας άλλος μπλόγκερ, ο Μαξίμ Πετρεντσούκ. Οι μπλόγκερ χωρίστηκαν σε δύο στρατόπεδα: Οι μεν ζητούσαν «κατανόηση και συγχώρεση», οι δε «αυστηρή τιμωρία».
 Η Εκκλησία Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία και σημαντικό μέρος των πιστών απαίτησαν να τιμωρηθούν οι φεμινίστριες, και κάλεσαν την κοινωνία να καταδικάσει τα καμώματά τους, κρίνοντάς τα τα ως αξιόποινες πράξεις.
Οι επίσημοι εκπρόσωποι της Εκκλησίας ανέφεραν ότι δεν κρίνουν απαραίτητη την κράτηση των Τολοκοννίκοβα, Αλιόχινα και Σαμουτσέβιτς, και την επιβολή ποινής φυλάκισης, υπενθυμίζοντας, ότι τα καθήκοντα των ανακριτικών αρχών είναι διαφορετικά από εκείνα της Εκκλησίας. Ωστόσο ο Πατριάρχης Μόσχας και Πάσης της Ρωσίας Κύριλλος έκρινε ως ανεπίτρεπτες τις προσπάθειες αθώωσης των μελών της ομάδας. Όπως ανέφερε, η χώρα «δεν έχει μέλλον αν μπροστά από τα Άγια αρχίζουμε να χλευάζουμε, όπως και στην περίπτωση που ο χλευασμός αυτός μείνει στην ψυχή κάποιου σαν ένα είδος ηρωισμού, σαν μια ορθή έκφραση πολιτικής διαμαρτυρίας, σαν μια κατάλληλη ενέργεια ή σαν ένα αθώο αστείο». Από την πλευρά του, το Διαθρησκευτικό Συμβούλιο της Ρωσίας (περιλαμβάνει ορθόδοξες, ισλαμικές, βουδιστικές και ιουδαϊκές οργανώσεις) κάλεσε τις Pussy Riot να μετανοήσουν δημοσίως.
Ωστόσο τα μέλη της ομάδας αρνήθηκαν να το κάνουν, και αυτό οδήγησε σε περαιτέρω ριζοσπαστικές τοποθετήσεις από τους εκπροσώπους της Εκκλησίας. Σε μερικές εκκλησίες της πρωτεύουσας μάλιστα, αναγνώστηκαν εκκλήσεις προς τους πιστούς να υποστηρίξουν την τιμωρία των φεμινιστριών από το νόμο.
Ωστόσο, ακούστηκαν και εκκλήσεις για επιείκεια. Ο Βλαντίμιρ Λεγκόιντα, επικεφαλής του Συνοδικού τμήματος πληροφόρησης της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας δεν βλέπει λόγους να κρατούνται οι γυναίκες. Το σημαντικότερο κατά την γνώμη του, είναι να γίνουν όλα στα πλαίσια του νόμου: «Η Εκκλησία πάντοτε έκανε έκκληση για επίδειξη ευσπλαχνίας. Και η παρούσα κατάσταση δεν αποτελεί εξαίρεση.
Ένα τμήμα της κοινωνίας διαμορφώνει τη λανθασμένη άποψη ότι αυτές οι κοπέλες που προκάλεσαν την ταραχή κρατούνται κατόπιν απαίτησης της Εκκλησίας. Φυσικά, δεν είναι έτσι. Επιπλέον, η προσοχή των ΜΜΕ και της κοινωνίας φαίνεται ότι έχει επικεντρωθεί στην προσωπική ζωή των γυναικών, εκ των οποίων κάποιες είναι μητέρες μικρών παιδιών. Αυτές, προβαίνοντας σε μια τέτοια ενέργεια, προφανώς δεν συνειδητοποίησαν πλήρως τη σοβαρότητα της πράξης τους, και προκάλεσαν.
Το γεγονός ότι η κοινωνία μας, παρά τη βεβήλωση που συνέβη και η οποία πλήγωσε τα αισθήματά της, στάθηκε ικανή να συμπονέσει και συγχωρήσει, είναι αναμφίβολα θετικό». Η υπεράσπιση Ο Σεργκέι Σμιρνόφ, δικηγόρος του δικηγορικού συλλόγου «Yukov, Hrenov i Partniori», δεν θεωρεί αξιόποινη την πράξη των Pussy Riot: «Έχει σχηματιστεί φάκελος μόνο για διοικητική παράβαση κατά το άρθρο «μικρή διατάραξη της τάξης».
Επομένως θεωρώ, ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση το μέτρο καταστολής υπό τη μορφή της κράτησης για «Σοβαρή διατάραξη της τάξης», δεν συνάδει με τα αληθινά γεγονότα. Ωστόσο το διάστημα των 60 ημερών είναι μία συνηθισμένη πρακτική, εδώ δεν υπάρχει κάποια υπέρμετρη αυστηρότητα.
 Όταν η ανακριτική υπηρεσία αιτείται στο δικαστήριο την κράτηση ως μέτρο καταστολής, τότε κατά κανόνα ορίζονται ακριβώς δύο μήνες. Δυσκολεύομαι να προβλέψω τι θα συμβεί στη συνέχεια. Δυστυχώς όμως, η πρακτική του νομικού και ποινικού μας συστήματος είναι τέτοια, που αν μια υπόθεση για κάποια κατηγορία καταλήγει στο δικαστήριο, το οποίο δεν είναι δικαστήριο ένορκων μαρτύρων (και σε αυτή την περίπτωση δεν είναι τέτοιο), τότε το πιθανότερο να υπάρξει καταδικαστική απόφαση».
Η δικηγόρος των Pussy Riot Βιολέτα Βολκόβα δήλωσε ότι σε περίπτωση αρνητικής για τις κοπέλες τροπής της δίκης, θα κάνει προσφυγή κατά των ρωσικών δικαστηρίων στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Στρασβούργο. «Ποτέ άλλοτε ανάλογες υποθέσεις δεν έχουν χαρακτηριστεί ως ποινικές», διευκρίνισε αυτή. Ποια θα ήταν η αντίδρασή σας αν κάτι ανάλογο συνέβαινε στη Μητρόπολη Αθηνών;

Γιατί βάφουμε κόκκινα αβγά το Πάσχα;

Σύμφωνα με την ορθόδοξη παράδοση το Πάσχα βάφουμε κόκκινα αυγά συμβολίζουν το αίμα του Χριστού που έδωσε για την σωτηρία του κόσμου. 
Η μύθος λέει ότι, κάποια μέρα μετά την Ανάσταση του Κυρίου μας, η Μαρία η Μαγδαληνή πήγε στον Τιβέριο Καίσαρα και του ανακοίνωσε ότι αναστήθηκε ο Χριστός και όλα τα γεγονότα περί της Ανάστασης του Χριστού.
 Εκείνη την ώρα κάποιος κρατούσε δίπλα από τον Καίσαρα ένα καλάθι αυγά. Ο Τιβέριος Καίσαρας, βέβαια, έδειξε απορημένος και λέει στην Μαγδαληνή ότι, εάν αυτό που λέει, είναι αλήθεια τότε τα αυγά, από άσπρα που είναι, να γίνουν κόκκινα. Έξαφνα τα αυγά έγιναν κόκκινα και έμεινε άναυδος ο Καίσαρας.
Έτσι κατά την Παράδοση αυτή τα αυγά βάφονται κόκκινα. Το γεγονός αυτό καταγράφεται στο Ρωσικό Μοναστήρι της Αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής που βρίσκεται στα Ιεροσόλυμα.
Το Ρωσικό Μοναστήρι της Αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής χτίστηκε το 1885 από τον Ρώσο Αυτοκράτορα Αλέξανδρο τον Γ’ και τους αδελφούς του εις μνήμη της μητέρας του αυτοκράτειρας Μαρίας και το οποίο βρίσκεται στη Γεθσημανή.
Μέσα στο Ναό του Μοναστηριού και πάνω από το Ιερό Τέμπλο του Ιερού Βήματος, υπάρχει μεγάλη τοιχογραφία όπου παρουσιάζεται η Μαρία η Μαγδαληνή μπροστά στον Τιβέριο Καίσαρα και του χαρίζει ένα κόκκινο αυγό.
Μία άλλη άποψη, ωστόσο, αναφέρει ότι πρόκειται για εβραϊκό έθιμο που υιοθέτησαν και οι Χριστιανοί. Η παράδοση θέλει τα αυγά που βάφονται κόκκινα την Μ. Πέμπτη να διατηρούνται 40 ημέρες εκτός ψυγείου, χωρίς να παρουσιάσουν καμία αλλοίωση, αν δε τα «διαβάσει» ο παπάς, ο μύθος τα θέλει να διατηρούνται για έναν ολόκληρο χρόνο!!! zougla

Ο Γιώργος Νταλάρας έγινε παππούς !!

Ο τραγουδιστής Γιώργος Νταλάρας και η σύζυγος του Άννα Νταλάρα, έλαβαν το πασχαλινό τους δώρο, το μεσημέρι της Μεγάλης Δευτέρας, καθώς η κόρη τους Γεωργιάννα, έφερε στον κόσμο ένα υγιέστατο αγοράκι βάρους 3,7 κιλών. 
 Μάλιστα ο Γιώργος Νταλάρας έχει πολλούς λόγους για να είναι χαρούμενος, μιας και υπάρχει περίπτωση ο εγγονός να πάρει το όνομα του! Από την πρώτη στιγμή, δίπλα στην κόρη της βρέθηκε και η Άννα Νταλάρα, παρόλο που η προεκλογική της εκστρατεία αυτό το διάστημα βρίσκεται στην κορύφωση της.
Όσο για την 24χρονη Γεωργιάννα και τον σύζυγο της Μίλτο Σωτηριάδη; Το ζευγάρι πλέει σε πελάγη ευτυχίας, αν και προτιμά να κρατά χαμηλούς τόνους, όπως έκανε και με το γάμο του, τα καλοκαίρι του 2011 στην Αντίπαρο, ο οποίος έγινε πολύ σεμνά και σε κλειστό οικογενειακό κύκλο.

ΣΥΝΤΑΓΗ - ΠΩΣ φτιάχνω ΚΟΚΟΡΕΤΣΙ

Το κοκορέτσι είναι παραδοσιακό έδεσμα που το βρίσκουμε σε όλες τις καλές ταβέρνες και ψητοπωλεία, ενώ συνηθίζεται να υπάρχει στα πασχαλινά τραπέζια των σπιτιών μας Πως όμως ετοιμάζεται το κοκορέτσι; Ιδού η «συνταγή» για το καλύτερο κοκορέτσι του κόσμου!

Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστούμε...

    2 συκωταριές με γλυκάδια από αρνί γάλακτος
    2 κιλά έντερα από αρνί γάλακτος
    3-4 λεμόνια
    2 μπόλιες από αρνί
    σούβλα για κοκορέτσι
    μπόλικα κάρβουνα
    αλάτι
    κόλιαντρο τριμμένο
    κύμινο τριμμένο
    πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Προετοιμασία

Καταρχήν, πρέπει να γνωρίζουμε από πριν ό,τι το κοκορέτσι χρειάζεται πολύ χρόνο για να ετοιμαστεί. Δεν είναι τόσο το πλύσιμο των αντέρων και το πέρασμα της συκωταριάς στη σούβλα, όσο το γεγονός ότι χρειάζεται να το ετοιμάσουμε από την προηγούμενη ημέρα για να στραγγίζει το βράδυ πριν το ψήσουμε...

Πρώτα απ' όλα ετοιμάζουμε τα μπαχαρικά που είναι το άλφα και το ωμέγα. Σε ένα μπωλ, αναμειγνύουμε μπόλικο αλάτι και φρέσκοτριμμένο πιπέρι, κόλιαντρο και λίγο κύμινο, ίσα για τη μυρωδιά.

Πλένουμε καλά τις συκωταριές και τα γλυκάδια και τα κόβουμε σε χοντροκομμένα κομμάτια.

Το μυστικό για πετυχημένο κοκορέτσι είναι να βάζουμε περισσότερα μαλακά κομμάτια (από πνευμόνι, καρδιά, νεφρά, γλυκάδια) απ'ότι συκώτια, τα οποία πικρίζουν όταν ψηθούν.

Στη συνέχεια, περιχύνουμε το μείγμα των μπαχαρικών στα κομμάτια της συκωταριάς και τα αφήνουμε στο ψυγείο.

Παράλληλα, ετοιμάζουμε τις μπόλιες και τα έντερα.

Οι μπόλιες θέλουν πέρασμα από χλιαρό νερό για να ζεσταθούν και να καθαρίσουν καλά.

Οι αντεριές (τα έντερα) είναι το δύσκολο κομμάτι, γιατί θέλουν εξονυχιστικό πλύσιμο στο εσωτερικό τους. Τις βάζουμε κάτω από την βρύση ώστε να πέφτει νερό απευθείας μέσα τους και στη συνέχεια τις στραγγίζουμε και τις αφήνουμε σε ένα μεγάλο μπωλ με μπόλικα κομμένα λεμόνια.

Η δημιουργία

Μόλις είμαστε έτοιμοι, περνάμε στη σούβλα τα γλυκάδια και τα συκώτια εναλλάξ. Από πάνω τυλίγουμε τις μπόλιες ώστε να κρατάει τα κομμάτια στη θέση τους, και όπου χρειάζεται βάζουμε οδοντογλυφίδες για να γίνει πιο σταθερό.

Έπειτα, δένουμε το μία αντεριά στο άκρο της σούβλας και την πλέκουμε σταυρώνοντας κατά μήκος του κοκορετσιού μέχρι να δούμε ότι δημιουργείται ένα παχύ αλλά σταθερό στρώμα. Στη συνέχεια, πλέκουμε οριζόντια και δένουμε στο άλλο άκρο.

Τελειώσαμε! Αφήνουμε το κοκορέτσι με τη σούβλα όρθια όλο το βράδυ να στραγγίξει όλα τα νερά.

Το ψήσιμο

Την επόμενη ημέρα, ανάβουμε φωτιά και ετοιμάζουμε γερή θράκα από μπόλικα κάρβουνα. Βάζουμε πάνω το κοκορέτσι αλλά ξεκινάμε το ψήσιμο από ψηλά και με αργή περιστροφή.

Όταν αρχίσει να βγάζει αφρούς από το εσωτερικό, σημαίνει ότι βράζει μέσα. Τότε, μόλις ροδίσει και το εξωτερικό, κατεβάζουμε το κοκορέτσι μας πιο χαμηλά και συνεχίζουμε το γύρισμα πιο γρήγορα.

Πως καταλαβαίνουμε ότι το κοκορέτσι είναι έτοιμο; Απλά, το τρυπάμε που και που με ένα πηρούνι. Όταν πάψει να βγάζει ζουμί, το κοκορέτσι είναι έτοιμο για κόψιμο και σερβίρισμα!


Καλή όρεξη και Καλό Πάσχα, αδέλφια! supersyntages.gr

Επιδεινώνεται ο καιρός το Πάσχα

Συνεχίζεται το Μ. Σάββατο η επιδείνωση του καιρού. 
Οι καταιγίδες στα δυτικά της χώρας και τα 7-8 μποφόρ που πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις στο Αιγαίο, αναμένεται να επεκταθούν σε όλη τη Δυτική, Βόρεια Ελλάδα και το ανατολικό Αιγαίο. 
Αργά το βράδυ του Μ. Σαββάτου αναμένεται να εξασθενίσουν οι νότιοι άνεμοι στα πελάγη, οπότε και προβλέπεται σταδιακή άνοδος των θερμοκρασιών στα ανατολικά ηπειρωτικά και την Κρήτη. Παράλληλα οι ατμοσφαιρικές συνθήκες θα ευνοήσουν τη μεταφορά σκόνης από τη Β. Αφρική. Μ. Σάββατο
Συγκεκριμένα, για το Μ. Σάββατο αναμένεται άστατος καιρός. Οι περιοδικές βροχές και οι τοπικές καταιγίδες θα διακόπτονται από διαστήματα ηλιοφάνειας στην ανατολική ηπειρωτική Ελλάδα, τη Θεσσαλία, το κεντρικό και Νότιο Αιγαίο.
Το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα δυτικά, τη Θράκη και το Ανατολικό Αιγαίο. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 - 21 βαθμούς στη Β. Ελλάδα, από 13 - 22 βαθμούς στη Δ. Ελλάδα, από 12 - 23 βαθμούς στην Κ. Ελλάδα, από 14 - 24 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, από 16 - 20 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.
Οι υψηλότερες θερμοκρασίες αναμένονται από 23-27 βαθμούς Κελσίου στην Κρήτη. Οι χαμηλότερες θερμοκρασίες εκτιμώνται σε 8-9 βαθμούς Κελσίου και θα παρουσιασθούν σε ορεινές περιοχές της χώρας και συγκεκριμένα σε ορεινή Φωκίδα, Λαγκάδια Αρκαδίας, Κονισκό Τρικάλων, Νευροκόπι και Θεοδωριανά Αρτας.
Στο Αιγαίο θα πνέουν άνεμοι μέτριοι έως ισχυροί, περισσότερο ενισχυμένοι στο Ανατολικό Αιγαίο όπου θα είναι θυελλώδεις.
Στο Ιόνιο θα πνέουν άνεμοι νότιοι - νοτιοδυτικοί, μέτριοι έως ισχυροί και στο Βόρειο Ιόνιο σχεδόν θυελλώδεις και πρόσκαιρα θυελλώδεις. Στην Αττική Στην Αττική για το Μ. Σάββατο αναμένονται νεφώσεις με βροχές και πιθανόν πρόσκαιρη καταιγίδα.
Το μεσημέρι ο καιρός πρόσκαιρα θα βελτιωθεί, αλλά το βράδυ είναι πιθανόν να σημειωθούν πάλι τοπικές βροχές. Η θερμοκρασία θα φθάσει τους 21 - 22 βαθμούς Κελσίου. Στο Σαρωνικό και το Νότιο Ευβοϊκό θα πνέουν άνεμοι μέτριοι νοτιοανατολικοί, που το μεσημέρι θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς ισχυρούς με βαθμιαία εξασθένιση.
 Την Κυριακή του Πάσχα 
Την Κυριακή του Πάσχα ο καιρός θα διατηρηθεί βροχερός στη Δ. Ελλάδα. Ασθενέστερα φαινόμενα θα εκδηλώνονται κατά περιόδους σε περιοχές της Β. Ελλάδας και του Α. Αιγαίου. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται νεφώσεις τοπικά αυξημένες.

Μειωμένη σε σχέση με πέρυσι η έξοδος !!

Μείωση 12% σε σχέση με πέρυσι παρατηρείται στον αριθμό των οχημάτων που πέρασαν από τα διόδια στις δύο μεγάλες εθνικές οδούς για την έξοδο του Πάσχα. 
Τα μέτρα της Τροχαίας βρίσκονται σε πλήρη ανάπτυξη, ενώ κανονικά εκτελούνται τα δρομολόγια των ΚΤΕΛ. 
Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, το Μεγάλο Σάββατο αναμένονται βροχές στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας. Παρόμοιος θα είναι ο καιρός και την Κυριακή του Πάσχα, ενώ βελτίωση αναμένεται από τη Δευτέρα.

ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ …Ψωμί για Τρείς ημέρες σήμερα !

Οι Αρτοποιοί  της Μεσσηνίας  γνωστοποίησαν ότι ψωμί για 3 ημέρες θα διαθέτουν τα αρτοποιεία του Ν. Μεσσηνίας  σήμερα  Μ. Σάββατο 14 Απριλίου.
Τα αρτοποιεία θα παραμείνουν κλειστά την Κυριακή του Πάσχα και τη Δευτέρα. Θα λειτουργήσουν κανονικά την Τρίτη 17 Απριλίου.

Γάμος Brad Pitt με Angelina Jolie

Η Αντζελίνα Τζολί και ο Μπραντ Πιτ--από το 2005 έχουν αισθηματικό δεσμό-- "δεσμεύονται τώρα ότι θα παντρευτούν", δήλωσε εχθές μια εκπρόσωπος του Πιτ στο Λος Αντζελες, η Σύνθια Πετ-Ντάντε, μιλώντας στο Reuters.
"Εδωσαν ο ένας στον άλλον μιάν υπόσχεση, η οποία αφορά το μέλλον τους, έκαναν τα παιδιά τους πολύ ευτυχισμένα. Ημερομηνία γάμου, προς το παρόν δεν έχω", δήλωσε η εκπρόσωπος του Πιτ. Προ ημερών, η Τζολί φωτογραφήθηκε φορώντας ένα διαμαντένιο "μονόπετρο", στη θέση της βέρας. 

ΜΗΝ Ξεχάσετε ...ΣΑΙΤΟΠΟΛΕΜΟΣ στην Καλαμάτα !!

Το έθιμο του σαϊτοπολέμου, θα αναβιώσει και φέτος την Κυριακή του Πάσχα στην Καλαμάτα.
Ο Σαϊτοπόλεμος, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή του Πάσχα, στις 08:30 το βράδυ στο γήπεδο των παλαιών σφαγείων, στη Δυτική Παραλία.
Παράλληλα, εκτός από την Καλαμάτα, όσον αφορά στο Δήμο, το έθιμο θα αναβιώσει στη Θουρία, τον Άρι και την Αιθαία.  Ακόμα ο σαϊτοπόλεμος θα αναβιώσει και στη Μεσσήνη.

ΣΟΚ-Έφαγαν αλεπού, λόγω οικονομικής κρίσης !!

Η οικονομική κρίση οδήγησε μια οικογένεια στην εξαθλίωση με αποτέλεσμα να αναγκαστούν να φάνε αλεπού. 
Η απίστευτη αυτή ιστορία εκτυλίχθηκε σε ένα χωριό της Εύβοιας, όταν πριν από λίγες ημέρες όταν μια περίεργη μυρωδιά αναδυόταν από γειτονικό σπίτι. 
Οι κάτοικοι δεν μπορούσαν να καταλάβουν τι συμβαίνει και έτσι αποφάσισαν να επισκεφθούν το σπίτι του συγχωριανού τους και να τον ρωτήσουν.
Ο πατέρας δύο παιδιών έπειτα από αρκετή πίεση αποκάλυψε πως εκείνος και η σύζυγός του έμειναν άνεργοι πριν από ένα μήνα, και αποφάσισε να πάει σε ένα χωράφι για να βρει τροφή. Το μόνο που κατάφερε ήταν να σκοτώσει μια αλεπού και να την μαγειρέψουν.
Ο ίδιος ανέφερε στους συγχωριανούς του: «Ξέρετε ότι δεν έχω γάλα για να θρέψω τα παιδιά μου; Εδώ και αρκετές μέρες είναι νηστικά.
Σπαράζει η καρδιά μου δεν μπορώ να τα βλέπω έτσι.» Και τότε αποκάλυψε το μυστικό του. «Εγώ κλέφτης δεν θα γίνω έτσι αποφάσισα να βγω στα χωράφια για να βρω φαγητό. Όταν λοιπόν βρήκα μία αλεπού στο χωράφι, αναγκάστηκα να την μαγειρέψω.» Την κατάσταση πήραν στα χέρια τους οι συγχωριανοί του που συγκέντρωσαν ένα χρηματικό ποσό για να βοηθήσουν την οικογένεια. :evianews

Τον πλάκωσε στις μπουνιές επειδή πουλούσε το αρνί πιο ακριβά απ'όσο έγραφε

Στο νοσοκομείο κατέληξε ένας κρεοπώλης στο Ηράκλειο της Κρήτης, όταν είχε την φαεινή ιδέα να πουλάει τα αρνιά του σε διαφορετική τιμή απ'ότι έγραφε στην βιτρίνα.
 Όπως δημοσιεύει το enikos.gr, ο άτυχος κρεοπώλης πουλούσε ένα ευρώ ακριβότερα το αρνι απόσο έλεγε στην βιτρίνα του, πράγμα που εκνεύρισε έναν πελάτη ο οποίος δεν το δέχθηκε αυτό.
Μόλις αντιλήφθηκε το «κόλπο» ζήτησε εξηγήσεις από τον ιδιοκτήτη της επιχείρησης, με αποτέλεσμα η μία κουβέντα να φέρει την άλλη, και τελικά να παίξουν μπουνιές. Ο κρεοπώλης χτυπήθηκε άσχημα με αποτέλεσμα να μεταφερθεί άσχημα στο νοσοκομείο με τραύματα στο πρόσωπο και το κεφάλι.

Μεγάλο Σάββατο: «Η εις Άδου κάθοδος»

Με την Ανάσταση να είναι «προ των πυλών» το Μεγάλο Σάββατο χαρακτηρίζεται από τον πανηγυρικό του χαρακτήρα αφού ήδη από το πρωί οι καμπάνες χτυπούν χαρμόσυνα.

Το πρωί τελείται ο εσπερινός του Πάσχα. Η ακολουθία έχει αναστάσιμο και πανηγυρικό χαρακτήρα. Είναι η λεγομένη Πρώτη Ανάσταση.

«Σεισμός εγένετο μέγας», καθώς οι Μυροφόρες πλησιάζουν τον Τάφο του Ιησού. Φτάνοντας στο σημείο αντί για το πτώμα του Ιησού βλέπουν στη θέση του Άγγελο ο οποίος τους αναγγέλει πως ο «Κύριος Ανέστη».

Οι Μυροφόρες τρέχουν να αναγγείλλουν την ευχάριστη είδηση στους Αποστόλους και ο ανεστημένος Ιησούς εμφανίζεται στο δρόμο τους. Κατά τη σύναξη των έντεκα μαθητών εμφανίζεται μπροστά τους ο Ιησούς ο οποίος τους δίνει εντολή  «πορευθέντες μαθητεύσαντες πάντα τα έθνη, βαπτίζοντες αυτούς εις το όνομα του Πατρός του Υιού και του Αγίου Πνεύματος».

Τα μεσάνυχτα του Σαββάτου προς Κυριακής γίνεται η Ακολουθία της Αναστάσεως και ο όρθρος και η Λειτουργία του Ιωάννου του Χρυσοστόμου. «Δεύτε λάβετε φώς...» και το Πάσχα έχει αρχίσει...

Ο Τύπος της Μεσσηνιάς 14-4-2012

13.4.12

Ο Αντώνης Σαμαράς στον επιτάφιο στην Πύλο -VIDEO

Την ιδιαίτερη πατρίδα του την Πύλο τίμησε με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς. 
Εγινε δεκτός με ενθουσιασμό από τους συμπατριώτες του, συνομίλησε μαζί τους και αντάλλαξε ευχές, ήπιε καφέ στην πλατεία με τους φίλους του.
Ο Αντώνης Σαμαράς δέχτηκε πολλές ευχές “και συντομα Πρωθυπουργός” από τους Μεσσηνιους.
Πήγε στην εκκλησία και στην περιφορά του επιταφίου ενώ Ανάσταση θα κάνει στο Ναύπλιο, ιδιαίτερη πατρίδα της γυναίκας του Γεωργίας. Δείτε το VIDEO

Προσπάθησε να βιάσει 14χρονη στη μέση του δρόμου

Άφωνοι έμειναν οι κάτοικοι στην περιοχή της Μεσαράς Κρήτης όταν έμαθαν ότι ένας άνδρας προσπάθησε να βιάσει ένα 14χρονο κορίτσι. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο μαυροφορεμένος άνδρας, αιφνιδίασε το νεαρό κορίτσι, την άρπαξε και την έβαλε με τη βία μέσα στο αυτοκίνητό του. 
Ωστόσο, η 14χρονη κατάφερε να ξεφύγει. Αμέσως έτρεξε στο σπίτι της, είπε στην οικογένειά της όσα συνέβησαν και αργότερα έκαναν καταγγελία στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής. Παρόλα αυτά, οι εξετάσεις, στις οποίες υποβλήθηκε η14χρονη, δεν «έδειξαν» βιασμό.Star.gr

Πάστες , γιαούρτια και μουστάρδες κατά των Μπουμπούκων (ΒΙΝΤΕΟ)

Πήγαν στου "Τίλα" (Νέα Φιλαδέλφεια) για γλυκό και φάγαν τις πάστες στη μούρη. Άσε τις μουστάρδες , τα γιαούρτια και... τα μπινελίκια . Αγάλματα στο καναπέ το ζεύγος, υπέμεινε στωικά τις ρίψεις των ευπαθών αυτών προϊόντων.nonews-news.blogspot.com
Επίθεση με γιαούρτια στον Άδωνι Γεωργιάδη από Matsomenos

ΚΑΛΑΜΑΤΑ-Ένοπλος εισέβαλλε στην αστυνομική διεύθυνση Μεσσηνίας

Οπλισμένος με μια καραμπίνα και εκτός εαυτού ένας 35χρονος εισέβαλλε στην Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας και άρχισε να απειλεί τους αστυνομικούς. 
Ο μαινόμενος άνδρας που φαινόταν να έχει καταληφθεί από αμόκ, απείλησε τη σκοπό με προτεταμένο το όπλο και στη συνέχεια το έστρεψε προς το μέρος αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., ζητώντας τους με φωνές και βρισιές να του εξηγήσουν γιατί τον είχαν... σταματήσει νωρίτερα για να κάνουν έλεγχο στο μοτοποδήλατό του!
Ο ένοπλος βρισκόταν σε έξαλλη κατάσταση και υπήρχε φόβος να ανοίξει πυρ, αλλά οι αστυνομικοί αποδείχθηκαν ιδιαίτερα ψύχραιμοι.
Καθώς κινούνταν φωνάζοντας στο ισόγειο, έπεσαν ταυτόχρονα πάνω του, τον αφόπλισαν και του φόρεσαν χειροπέδες. Στην καραμπίνα που ήταν οπλισμένη και έτοιμη να χρησιμοποιηθεί, υπήρχαν τρία φυσίγγια. Ο 35χρονος θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Καλαμάτας, αφού προηγουμένως εξεταστεί από ψυχίατρο.

Ελληνας της Μελβούρνης κατηγορείται για φόνο γιου του

Έλληνας ομογενής της Μελβούρνης κατηγορείται για τον φόνο του θετού του γιου, πριν οκτώ χρόνια. 
Ο 17χρονος Γκάρι Ανταμς είχε εξαφανιστεί στη Μελβούρνη τον Δεκέμβριο του 2003, όταν έφυγε από το σπίτι του με ποδήλατο. Παρά τις έρευνες δεν είχαν εντοπιστεί πουθενά ίχνη του.
Την Μεγάλη Πέμπτη η αστυνομία συνέλαβε τον πατριό του Τζον Ξυπολότη και του άσκησε δίωξη για φόνο. Ο Τζον Ξυπολότης προφυλακίστηκε και η προκαταρκτική δίκη του θα γίνει στις 2 Αυγούστου.

Το Άγιο Φως στην Πελοπόννησο !!

Δημιουργώντας παράδοση η Περιφέρεια Πελοποννήσου και φέτος θα έχει την τιμή, δια του Αντιπεριφερειάρχη κ. Απόστολου Παπαφωτίου, να παραλάβει και να μεταφέρει το Άγιο Φώς. 
Ο κ. Παπαφωτίου θα παραστεί στην τελετή αφίξεως του Αγίου Φωτός στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» όπου θα παραλάβει το Άγιο Φώς και θα το μεταφέρει στην Έδρα της Περιφέρειας στην Τρίπολη και συγκεκριμένα στον Ιερό Ναό του Αγίου Βασιλείου.
Κατά την διαδρομή προς την Τρίπολη θα παραδώσει το Άγιο Φώς και στις Περιφερειακές Ενότητες της Κορινθίας και της Αργολίδας.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου